Liigapörssi-keskustelua

  • 1 498 348
  • 6 495

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hyviä pohdiskeluja, mutta on iso asia pelaako kärkijoukkueessa vai jumbojengissä. Esim. kolmennella kierroksella on Tappara-Pelicans, jonka pitäisi päättyä Tapparan selkeään voittoon. Voi olla, ettei paljoa Merelät, Ylöset ja Laschit siinä pelissä pisteitä saa. Samoin Ässien kärkipakki ei ole hyvä haku, jos otteluohjelma on vaikea.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
LP:n Ylihinnoitellut pelaajat

Jesse Puljujärvi 480k Kärpät

MITöääh? Joo.. Moni viisas mies on sanonut että sieltä on jopa 70 pisteen kausi tuloillaan.
⦁ Parhaassa tapauksessa. Kaveri maksaa 480k. Liigapörssin kannalta Pulju on kehno pelivalinta, sillä 480k pelaajan kanssa hustlaaminen edellyttää usein kahden pelaajan vaihtelua. Puljun hintalappua lähinnä olevin pelaaja h2h vaihdossa on Kalpan Texier (460k), joka saattaa lähtee rapakon taakse käytännössä koska vaan. Toisiks lähin Kuusela.. ömh, siirrytäänkin häneen.

Kiitokset näistä arvioista. Ehkä hieman olen eri mieltä Puljusta. Onhan sillä hintaa, mutta tekee varmasti hitosti pisteitä. Harjoitusotteluissa teki kamalaa tuhoa ihan Liigajengejäkin vastaan. Toki varmasti löytyy parempia hinta-laatu -suhteen omaavia pelaajia kuten Kärppien Kuokkanen, mutta koko kauden Liigassa pelatessaan Puljujärvi löytynee pistepörssissä varsin korkealta sijalta.

Heitetään pari omaa löytöä tuolta, joita ei ole vielä mainittu:

TPS:stä löytyy aika halpoja pelaajia, joista ainakin Ruslan Ishakov on vakuuttanut harjoituspeleissä. Hintaa vain 305k. Pakeista Ruben Rafkin (245k) ja Eemil Viro (225k) ovat myös kokeilemisen arvoisia hakuja, joista molemmilla lienee edessä läpimurto Liigassa. TPS pelaa eniten joukkueista ensimmäisellä jaksolla, joten jos ei ole vaihtoja tuhlattavaksi, niin Tepsistä löytyy paljon pelaavia ukkoja hyvään hintaan. Pientä riskiä on, koska saa vielä nähdä miten tämä Turun muukalaislegioona suoriutuu kaudesta käytännössä. Toisaalta ykkösjakson vastustajat eivät pääosin ole hirveän kovia.

JYP ei ole mikään mestarisuosikki tällä kaudella, mutta nuoret Brad Lambert ja Patrik Puistola ovat läpimurron partaalla. Lambert pääsee pelaamaan Immosen ja Tuppuraisen kanssa ykkösketjussa ja mikäs siinä nuoren miehen ollessa. Tehokkain JYP-pelaaja harjoitusotteluissa ja hintaa vain 275k. Puistolalla hintaa vain 280k ja näytti jo viime kaudella hyviä merkkejä. Ei taida kumminkaan pelata ykkösylivoimaa, mikä on pieni miinus. JYP:n ensimmäiset kuusi ottelua ovat HIFKiä, KooKoota, Jukureita, Kalpaa ja kahdesti Saipaa vastaan eli vastukset eivät ole mitään puolustusspesialisteja. Ottelut ovat vain b2b ryppäissä viikonloppupelejä ja niiden välillä on kaksi tai kolmekin kierrosta ilman pelejä, mutta varmaan tulee tilaisuuksia, kun tarvitsee uuden ukon viikonlopun pelejä varten, niin kannattaa kokeilla.

Pakko kysyä vielä, että mitä mieltä jengi on herroista Koskiranta ja Kontiola? Ison statuksen pelaajia hieman huonommissa joukkueissa. Koskirannalla hinta on kohtuullinen 370k ja Kontiola vähän kalliimpi 400k, mikä ihan ok ykköskentän sentteriksi. Varmasti isoja johtajia ja avuksi jengilleen, mutta konkretisoituuko ne pisteiksi?
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En ole sen kummemmin tutkaillut vielä pelaajamarkkinoita, mutta muutama "prinsiippi" on menneiltä kausilta tarttunut matkaan:

1) Kapteenin on oltava selkeä kärkiheppa. Mielellään tasoa Danforth/Pulju, joka napsii jokaisessa matsissa vähintään sen 5-6 pinnaa laukauksista. Hyvinä iltoina sitten niitä 20-30 p saaliita. Monta kertaa on tullut manailtua, kun on kaapinut kapteeniksi jonkun kakkosvitjan syöttöseinän, jolla tulee niitä nollan pisteen iltoja hyvien otteiden vastapainoksi.

2) Maalivahti hyvästä joukkueesta, ja mielellään sellainen, joka pelaa joka ilta. Viime kaudella Dostal oli ylivoimainen valinta melkeinpä jaksosta toiseen. Huonon joukkueen veska voi tehdä vaikka mitä sirkustemppuja, mutta jos joukkue häviää jatkuvasti, niin pistekeskiarvo jää matalaksi.

3) Ajoissa mukaan trendeihin. Jos joku pelaaja osoittautuu heti alihinnoitelluksi, ei kannata jäädä surkuttelemaan hutia vaan hypätä mukaan vankkureihin. Kikkailla voi muillakin pelaajaostoilla.

4) Ei kannata yliarvioida "helppoja pelejä". Monesti näki viime kaudellakin, että joku Jukurit-Ilves on yllättävän vähämaalinen ja tasainen. Huonot jengit tiedostavat tasoeron ja pyrkivät rikkomaan peliä. Useita kertoja tuli kirottua, kun Kärpät ei voittanutkaan Sportia 7-0, vaikka mielessään oli budjetoinut Puljulle 2+2 ja Rybarille nollat.

5) Ajoissa vaihtojen kanssa, mutta ei kuitenkaan ylireagoiden. Alussa kannattaa tarttua heti hinnoitteluvirheisiin. Itse lähden monesti siitä, että muutaman ensimmäisen vaihdon voi tehdä jo ensimmäisten pelien jälkeen. Kaikkia vaihtoja ei kannata kuitenkaan hassata heti, koska sitten ei voi reagoida otteluohjelmaan saati pelivireeseen.

6) Huonot joukkueet ovat luultavasti huonoja jatkossakin. Munasin viime syksynä parikin jaksoa, kun oletin TPS:n ylipalkattujen sotaratsujen "palaavan tasolleen". Pelkkää nollaa illasta toiseen. Keväällä puolestaan menestyin, kun oli melkein koko jengi täynnä Lukon kuumavireisiä hyökkääjiä.

Muista kausista poiketen aion noudattaa nyt alusta lähtien selkeää "pelisuunnitelmaa". Ans kattoo, mihin paukut riittävät.
 

DoQuYoDaJo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pulju tekee varmasti pisteitä, syö vaan liikaa sit muilta pelipaikoilta pätäkkää tuommonen melkein 500 tonnin alotushintanen pelaaja. Toisaalta, eipä se nyt määräänsä enempää vois alhaisempikaan olla hinnaltaan.

Tps:n Rafkin pelas kyllä vahvasti harjotusmatsit, ja itseasiassa Eemil Viro oli itsellä pitkään valittuna, juurikin sen huomioiden, että Tepsil on paljon pelejä alussa, mutta sit harkkapeleis Viro oli omaan silmään ihan hukassa... Toki, eihän kaverilla ole hintaakaan kuin tuo 225k, joten kunhan pysyy pelaavassa kokoonpanossa niin ei voi olla huono hintalaatu suhteeltaan.
Puistola & Lambert on hyviä hakuja Jypiltä, jos niitä nyt sit pääsis hyödyntämään juurikin tuon Jypin ottelurytmin vuoksi..

Ylhäällä mainittu, että "Ässien kärkipakki ei ole hyvä haku, jos otteluohjelma on vaikea", Ässillä on alkukauden helpoin otteluohjelma. Pelicansin otteluohjelma on vähän niin ja näin, mutta ainakin pelaa HPK-Kärpät pelin jälkeen 3 matsia putkeen, ekan vastustajan ollessa Sport. Sitten onkin Tapparaa ja Hifkiä...

Kontiola ja Koskiranta on kieltämättä 2 mielenkiintosta nimee. Jotenkin Kontiolasta tulee vähän semmoset "laiskanpulskea jalli"-vibat, että usein tekee just sen tarvittavan, ja siinä se. Luulen että Konna tekee tasaseen tahtiin pisteitä, mutta tohon 400k hintalätkään pitäis kyllä sitten kanssa saada melkein 50 pistettä hipova kausi, että olis wörtti hankinta. Ja kun Kontiolan pisteet koostuu lähinnä niistö syötöistä... Jos Hpk:l on helppo otteluohjelma tiedossa jossain kohtaa kautta, niin kyllähän se Kontiola sieltä sitten varmasti aika monesta jengistä löytyy.

Koskiranta on varmaankin HPK:n Juuso Ikosen (370k) aika samois, näiden herrojen hinnat on balanssissa, mutta sitten taas toisaalta, esim Lundellin luulisi tekevän enemmän pisteitä kun Ikonsen tai Koskirannan, ja on halvempikin...
Tosin jotenkin semmoset vibat, että seminuori Ikosen Juuso onnistuu tällä kaudella, ja vie HPK:n sisäisen maalipörssin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eero Teräväinen saattaa olla yksi parhaista budjettivalinnoista 200k hinnallaan. Pelannut harjoituskaudella HIFK:n ykkösylivoiman viivamiehenä ja tehoja on syntynyt 11 otteluun 2+3=5.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Muista kausista poiketen aion noudattaa nyt alusta lähtien selkeää "pelisuunnitelmaa". Ans kattoo, mihin paukut riittävät.

Näihin hyviin teeseihin lisäisin vielä sen, että tarkasta pelipäivät ja jos pelaajalla/joukkueella on kaksi huilikierrosta niin ukkoa vaihtoon.

Pelaan 11 vaihdon kimpassa, joten pelipäivät erityisen tärkeitä. Alkuun Ässiä ja HIFKiä jotka tarvii vaihtaa pois vasta 14.10.
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Kiitokset näistä arvioista. Ehkä hieman olen eri mieltä Puljusta. Onhan sillä hintaa, mutta tekee varmasti hitosti pisteitä.

Jos vertaa viime kauden pisteitä tämän kauden hintaan, niin on Puljun tuoma piste hyökkääjistä kaikkein halvin. Jos siis jatkaa samalla tasolla ja miksi ei jatkaisi.

Tuli otettua viime kauden tilastot herjalla talteen ja tehtyä hieman vertailua.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

DoQuYoDaJo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mites Sulak/Heshka? 440k/410k.
Sulak lauko viime kaudella paljon, mutta jos unohdetaan hinnat hetkeksi niin kumpi on palstalaisten mielestä parempi?
Vai onko tasan yhtä hyviä, mutta toinen sattuu vain maksamaan 30k enemmän?
 
Suosikkijoukkue
HPK
@Purkan Jauhaja ja @DoQuYoDaJo
Jakob Stenqvist on Ässien viikkoraportin mukaan tilanteessa: "puolustajan pelikuntoa tarkkaillaan päivittäin." Sai tällin lauantaina pelissä.

Juu, katsoin pelin kun tippui pois. Mistään isosta tällistä ei onneksi ollut kysymys. Täytyy katsoa mitä tuon kanssa tekee, eiköhän Ässät tiedota asiasta lisää loppuviikosta.
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eikä ole harjoitusotteluissa vakuuttanut, 7 pelissä 0+0. Joten alkakaas katella ihan muita pakkeja.

En itsekään valitse Stenua. Vaikka olisi pelikuntoinen. Ässien yv ollut osastoa nallipyssy. Viime pelissä uudet ulkkarit vähän väläytteli, mutta tulos jäi heilläkin piippuun vielä.
Ässien ratkaisuosaston myöhäinen liittyminen joukkueeseen voi näkyä tehoissa varsinkin alkukaudella. Yhteenhitsautuminen on keskimäärin muita joukkueita enemmän vaiheessa nimenomaan ratkaisuosastolla.

Borgman löytyy omasta joukkueesta, mutta kyseessä on enemmän ihastuminen kuin mikään järkivalinta.
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mites Sulak/Heshka? 440k/410k.
Sulak lauko viime kaudella paljon, mutta jos unohdetaan hinnat hetkeksi niin kumpi on palstalaisten mielestä parempi?
Vai onko tasan yhtä hyviä, mutta toinen sattuu vain maksamaan 30k enemmän?

Kunnossa ollessaan Sulak on koko pörssin paras pelaaja, varsinkin jos pelaa Kärppien ykkösylivoimassa. Enpä tiedä mikä siellä on marssijärjestys Sulakin ja Heshkan kesken. Viime kaudellakin Sulak jäi vähän Caiton varjoon.
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kunnossa ollessaan Sulak on koko pörssin paras pelaaja, varsinkin jos pelaa Kärppien ykkösylivoimassa. Enpä tiedä mikä siellä on marssijärjestys Sulakin ja Heshkan kesken. Viime kaudellakin Sulak jäi vähän Caiton varjoon.

Ainakin koko harjoituskauden Sulak on pelannut ykkösylivoimassa ainoana pakkina. Heshka on ollut sitten Byströmin kans kakkosylivoimassa. Luulen, että marssijärjestys on tämä myös liigan alkaessa.
 

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mikäs palstalaisten mielipide on Nick Merkleysta? Omaan silmään tuo 335k tuntuu hintana oikeinkin passelilta ottaen huomioon että Ässillä melko helppo alkuohjelma ja muutenkin paljon pelejä. En toki ole yhtään perillä siitä miltä on näyttänyt/onko edes ylipäätään pelannut vielä.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Mikäs palstalaisten mielipide on Nick Merkleysta? Omaan silmään tuo 335k tuntuu hintana oikeinkin passelilta ottaen huomioon että Ässillä melko helppo alkuohjelma ja muutenkin paljon pelejä. En toki ole yhtään perillä siitä miltä on näyttänyt/onko edes ylipäätään pelannut vielä.

Itse kanssa mietin Merkleytä samoista syistä kuin sinä. Odotukset hänelle ovat kohtuulliset, ei välttämättä ihan isoimpaa tähtipotentiaalia omaa, mutta hyviä tehoja odottaisin. Ainoa mikä mietityttää on ettei hän juuri ehtinyt pelata montaa harjoituspeliä ennen kauden alkua, joten ketjun ja joukkueen yhteenhitsautumisessa saattaa mennä hetki. Pajon pelejä luvassa, joten varmaan pakko oppia nopeasti pelaamaan jenginä.

Kokeilemisen arvoinen sanoisin.
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mikäs palstalaisten mielipide on Nick Merkleysta? Omaan silmään tuo 335k tuntuu hintana oikeinkin passelilta ottaen huomioon että Ässillä melko helppo alkuohjelma ja muutenkin paljon pelejä. En toki ole yhtään perillä siitä miltä on näyttänyt/onko edes ylipäätään pelannut vielä.
Itse kanssa mietin Merkleytä samoista syistä kuin sinä. Odotukset hänelle ovat kohtuulliset, ei välttämättä ihan isoimpaa tähtipotentiaalia omaa, mutta hyviä tehoja odottaisin. Ainoa mikä mietityttää on ettei hän juuri ehtinyt pelata montaa harjoituspeliä ennen kauden alkua, joten ketjun ja joukkueen yhteenhitsautumisessa saattaa mennä hetki. Pajon pelejä luvassa, joten varmaan pakko oppia nopeasti pelaamaan jenginä.

Kokeilemisen arvoinen sanoisin.

Merkley ehti pelaamaan tasan yhden harjoituspelin, joka oli viime lauantaina HPK:tä vastaan.
Tulee saamaan ylivoima-aikaa. Väläytteli, mutta hakemista hieman tottakai vielä. Sanoisin, että on riski. Itse passasin Merkleyn.

Edit. Paskaa puhuin. Kyllähän se Merkley tuolla on. Mietein pitkään ja muistin että arvoin toisin. No, ei kai sitä enää viitsi vaihtaa poiskaan.
 
Viimeksi muokattu:

JMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät NHL Azzurri
Mites Jasper Lindsten Ässät 245k... uhka vai mahdollisuus? Pelannut kuitenkin edelliskautta lukuun ottamatta hyvin.

Samaa olen pohtinut ja näkisin hänet mahdollisuutena. On tällä hetkellä omassa joukkueessa. Uskon vahvasti, että palaa tasolleen, kun peliaika Ässissä kasvaa ja toivottavasti saa myös tehojakin aikaiseksi.
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mites Jasper Lindsten Ässät 245k... uhka vai mahdollisuus? Pelannut kuitenkin edelliskautta lukuun ottamatta hyvin.
Samaa olen pohtinut ja näkisin hänet mahdollisuutena. On tällä hetkellä omassa joukkueessa. Uskon vahvasti, että palaa tasolleen, kun peliaika Ässissä kasvaa ja toivottavasti saa myös tehojakin aikaiseksi.

Lindstenillä näyttää vähän vaikealta vielä. Mahtaako loukkaantuminen vielä vaikuttaa? Ei ole löytänyt vielä paikkaansa ketjuista. Uskon myös, että palaa tasolleen, mutta ottaako kuitenkin aikaa?
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Jahas, vaihteeksi tuli ihan hyviä löytöjä tehtyä. Sulak epäonnistui vähän yllättäen, mutta Jeskanen oli kokeilun arvoinen. Nyt sitten pitäisi vaihdella ja miettiä, että ketä ottaa ja kenet jättää. Monilla näyttää olevan HIFKin ukkoja, kun on pelejä luvassa. Teräväinen ei ole säilynyt minään salaisuutena, kun löytyy jo yli 17% joukkueista. Huomenna varmaan jo 25% joukkueista. Haastava jakson avaus kyllä, kun seuraavan kahden kierroksen jälkeen on taas yhden pelin kierroksia. Ei olisi kiva mennä kahta kierrosta ilman pelaavia pelaajia ja toisaalta ei jaksaisi tuhlata vaihtoja tai sitten roikottaa samoja pelaajia kuin muilla on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös