Liigapörssi-keskustelua

  • 1 501 228
  • 6 499

Ylähirsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oma kentällinen näyttää tältä:


Hubacek-Lehkonen-Haataja

Klubertanz-Laakso

Myllyniemi


edit Laakso vaihtui Hannu Pikkaraiseen
 
Viimeksi muokattu:

Nimetön

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Jets, Maajoukkue
Tulipas melko helposti ja nopeasti valittua joukkue, tosin tullee varmaan vielä muuttumaan ennen jakson alkua, mutta;

Juusela(230k)-Ilomäki(260k)-Lehkonen(240k)
Söderholm(425k)-Seikola(410k)
Vehanen(410k)

Pankkiin jäi 25k.

Hyökkäys mietityttää lähinnä Lehkosen ohelta, mutta Ilomäki ja Juuselan hinnat ovat ihan naurettavan halpoja ja tulevat (toivottavasti) tekemään paljon pisteitä.

Puolustus ja maalivahti otettiin sitten varman päälle. Ei oikein varmempia nimiä olisi enää voinut ottaa.
 

Nimetön

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Jets, Maajoukkue
Osaako Lukko-fanit tässä vaiheessa kautta ennakoida, mikä on Arttu Ilomäen rooli kauden alussa? Hintaa ei ole hänelläkään kuin 260.000€, joten jos saa samanlaista roolia kuin viime kaudella Tapparassa, niin lienee ehdottomasti pelaamisen arvoinen.

Aloittanee kolmoskentässä, mutta eiköhän tule nousemaan kakkoseen nopealla aikavälillä. Ylivoimaa luvassa varmasti paljon. Yllättäjä harjoituspeleissä ja 260k on aivan pilkkahinta Ilomäestä.

Lukon pelaajista muuten näin äkkipikaisesti voisi sanoa;

Vältä;
Justin Azevedo 430k
Lauri Tukonen 390k
Jussi Pesonen 380k
Otto Honkaheimo 370k

Hyviä pelaajia kaikki ja varsinkin Azevedo on pelaaja joka voi tehdä isotkin pisteet, mutta toistaiseksi 430k on aivan liian iso hinta Azevedosta, kun rinnalle ei ole saatu miehiä jotka laittaisivat limpun verkkoon, toki tilanne voi muuttua mikäli Tukonen kuntoutuu ja vielä se Lammassaari sieltä julkaistaisiin. Tukonen tosiaan ei sinäänsä ole ylihintainen, vaan lähes perusvarma suorittaja, mutta Laurin tilanteesta ei kukaan tiedä ja on ollut pelaamatta jo lähes ikuisuuden. Huhua kuului Tukosesta sen verran, että olisi liigan avauksessa mukana, mutta tähän ei kannata luottaa ennen virallista tietoa. Pesonen pelasi viimekauden päin persettä ja samahomma on ainakin harjoituspeleissä jatkunut. Pelannut Jasun ja Nurmen kentässä, joka muutenkin on eniten kuutamolla ollut harjoituspeleissä. Honkaheimo on peruspakki joka ei pisteitä tee paljoakaan, joten siinä mielessä 370k on aivan naurettava hinta. Tärkeä pelaaja toki ja saa ylivoima aikaa, mutta pisteitä on turha odottaa. Muutenkin kannattaa harkita tarkasti mikäli Lukon hyökkääjiä lähtee ostamaan, koska joukkue (hyökkäys) näyttää siltä, ettei sieltä mitään hirveää pisteiden tykitystä ole odotettavissa. Mutta kuten jo mainitsin, tilanne voi vielä muuttua Lammassaaren mahdollisen tulon jälkeen.

Suosittelen;
Arttu Ilomäki 260k
Juhani Jasu 280k

Kakkos- ja kolmoskentän sentterit. Molemmille annetaan se mahdollisuus takoa niitä pisteitä nyt. Jasu on lähtökohtaisesti puolustava sentteri, mutta on kuitenkin väläytellyt kiekkollisia taitoja viimekausina. Nyt kun Jasun ensisijainen rooli on muutakin kuin vastustajan parhaiden pelaajien piilossa pitäminen on potentiaalia iskeä mukiinmenevät tehot ja hintaansa nähden (280k) Jasun ostomisella ei menetä mitään. Low Risk-High Reward pelaaja. Arttu Ilomäki taasen on pelaaja joka on mielestäni jopa tyhmää jättää ostamatta. Ollut harjoituspelien paras pelaaja ja viimekausikin meni helvetin hyvin ja en näe mitään estettä, etteikö Arttu tekisi kovat pisteet tälläkaudella. Varsinkin kun Ilomäellä on luvassa yv-aikaa ja saa lähteä ns. paineettomasti pelaamaan, eikä tarvitse pelätä virheitä. 260k Ilomäestä on hyvin hyvin vähän, kun katsoo roolia, harjoituspelejä, viimekautta, potentiaalia sekä taitoja.

50/50
Ryan Caldwell 400k
Tommi Kovanen 315k
Petri Vehanen 410k
Simon Nielsen 290k

Caldwellin varaan Lukko tulee turvautumaan ylivoimapelissä pakeista, yhdessä Kovasen kanssa. Ryan on ainakin allekirjoittaneen vakuuttanut harjoituspeleissä ja jotenkin uskon suureen maalimäärän hänen kohdalla. Ensimmäinen Ässä-kausi näytti Caldwellin potentiaalia. Caldwell on kuitenkin eräänlainen mieliala pelaaja, joten 4 hyvän pelin jälkeen voi seurata 10 huonoa peliä, joten tässä mielessä 400k on miettimisen arvoinen asia. Kovasta voisi sanoa lähes samat asiat mitä Caldwellista, mutta sillä erotuksella että hän alkaa olemaan jo uransa loppupuolella. Viime Lukon kaudella mies oli erinomainen, mutta siitä kuitenkin on aikaa ja sen jälkeen on loukkaantumiset kiusannut miestä. 310k on kuitenkin melko vähän pelaajasta, joka tullee pelaamaan ykkösylivoimaa. Vehanen. Petri Vehanen. Mies josta on puhuttu paljon ja rankattu liigan parhaimmaksi kassariksi ja kovimmaksi hankinnaksi ja tähän kun lisää vielä Dufvan "robottimaisen" pelitavan, niin Vehaselta on lupa odottaa pisteitä. Miksi sitten en suosittele Vehasen ostoa? Ensinnäkin on fakta, että Vehasen harjoituspelit eivät ole sujuneet hyvin ja maaleja on tullut yllättävän paljon omiin, mikä ei tosin itsessään ole Vehasen syytä. Fakta on myös, että Simon Nielsen on ollut vakuuttuvampi harjoituspeleissä. Fakta on myös sekin, että Dufva tykkää peluuttaa molempia maalivahteja. Joukkueen peli ja varsinkin puolustuspeli on vielä niin vajanaista ja sekaisin, että en lähtisi luottamaan mihinkään 1,5 PMK;n. Satavarmaa kuitenkin on että kauden aloituksessa Vehanen seisoo maalissa ja parasta Vehasta ei ole vielä nähty.


Tässä siis melko perusteelliset Lukko arvioit liigapörssistä ja mahdollisen realistisesti olen yrittänyt ilman mitään värilaseja kirjoittaa. Tietyllä tavalla käskisin kaikkia välttämään Lukko pelaajien ostoa, koska joukkueesta ei oikein tiedä vielä mitään mitä se tulee esittämään ja harjoituspelitkään eivät ole oikein sujuneet hyvin.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Eipä jäänyt rahaa kummosemmin yli, mutta:

Roope Talaja - Teuvo Teräväinen - Petr Hubacek

Kyle Klubertanz - Tommi Kovanen

Jere Myllyniemi
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Coyotes
Joukkue muodostui seuraavaanlaiseen muotoon näin kauden alla:

Smolenak - Komulainen - Redenbach

Eklund - Ohtamaa

Wiikman


Katsellaan tietenkin lähempänä kiekon putoamista jäähän, tuleeko vaihdettua vielä. Eniten tietenkin arveluttaa saako Ohtamaa YV-aikaa ja aloittaako Wiikman maalissa. Smolenakin pelikuntokin on arvoitus. Rahaa jäi 40k käyttämättä, joten siltä osin on vielä parannuksen varaa.

Kärpistä pelattavia:

Eklund (355k)
Ohtamaa (290k)
Pokka (270k)

Donskoi (300k)
Komulainen (325k)

Myös 400k maksava Kähkönen saattaa olla hyvä valinta, sillä on pelannut harjoitusotteluissa erittäin hyvin.

Vältä:

Mäntymaa (360k)
Mikkola (370k)

Haataja (460k) - Näyttää taas pelaavan alkukauden ilman maaleja.
 

Sorcerer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joukkue muodostui seuraavaanlaiseen muotoon näin kauden alla:

Smolenak - Komulainen - Redenbach

Eklund - Ohtamaa

Wiikman


Katsellaan tietenkin lähempänä kiekon putoamista jäähän, tuleeko vaihdettua vielä. Eniten tietenkin arveluttaa saako Ohtamaa YV-aikaa ja aloittaako Wiikman maalissa. Smolenakin pelikuntokin on arvoitus. Rahaa jäi 40k käyttämättä, joten siltä osin on vielä parannuksen varaa.

Kärpistä pelattavia:

Eklund (355k)
Ohtamaa (290k)
Pokka (270k)

Donskoi (300k)
Komulainen (325k)

Myös 400k maksava Kähkönen saattaa olla hyvä valinta, sillä on pelannut harjoitusotteluissa erittäin hyvin.

Vältä:

Mäntymaa (360k)
Mikkola (370k)

Haataja (460k) - Näyttää taas pelaavan alkukauden ilman maaleja.

Juuri noin näkisin itsekkin, mutta kärpistä pelaisin vaan Eklundia. Ehkä myös Backlundiaki.

Oma alustava joukkueeni:

Ilomäki-Löfman-Salminen
Klubertanz-Savilahti
Ortio
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En tee joukkuetta vielä, mutta mitäs mieltä kanssapörssääjät olisi rahakimpasta? Joku nimellinen 5€-10€ kuti per pelaaja ja voittajalle kaikki tai kakkossijalle tulleelle panos takaisin/10% kokonaispotista tms? Sama systeemi siis kuin kesän EM-futiksessa (ne ketkä muistaa ja oli mukana).
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
Kaikki rahat meni mitä oli.
Koevedos ainakin tässä.

Erkinjuntti (415k) - Ilomäki (260k) - Lehkonen (240k)
Jokipakka (310k) - Söderholm (425k)
Ortio (350k)
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Perkeleen Blues, kun meni hankkimaan Riksmanin. Taitaa mennä kaikki suunnitelmat uusiksi. Alustavasti joukkue olisi ollut:

Ore
Laakso-Lepine
Salminen-Goren-Lehkonen
 

harky

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
No niin nyt on päässyt tutustumaan paremmin pelaajien hintoihin ja heitetääs tähän vähän omia mielipiteitä ja keistä tulee koostumaan joukkueeni. Viimeinen silaus tulee tietenkin vikana päivänä kun kokoonpanot julkaistaan.

Maalivahdit:
- Paras ykkösmaalivahti on mielestäni hinta/laatusuhteeltaan IFK:n Joni Ortio (350k). Ortion hinnaksi odotin vähintään 380-390k kun ottaa huomioon että yleensä IFK:lla ja Jokereilla on mielestäni paljon ylihinnoiteltua pelaajia ja näistä harvemmin löytöjä tekee.
Lisäksi hyviä valintoja ovat mielestäni Eero Kilpeläinen (405k), Johan Backlund 395k) ja Jere Myllyniemi (335k).

Puolustajat:
- Puolustajista hyviä hinta/laatusuhteeltaan tai muuten vaan harkitsemisen arvoisia ovat mielestäni Kyle Klubertanz (320k), Aleksi Laakso (295k), Tuukka Mäntylä (380k) ja Hannu Pikkarainen (335k).
- Itse olen normaalisti valinnut toisen puolustajan halvimmasta kategoriasta ja siitä pelattavin näyttää olevan Jokereiden Petteri Lindbohm, mikäli mahtuu pelaamaan. Hintaa hänellä 150k.

Hyökkääjät:
-Parhaimpina valintoina hyökkääjistä pidän näillä tiedoilla Markus Granlundia (390k), Riku Hahlia (300k), Jarkko Ruutua (375k), Petr Hubacekia (310k) tai Max Wärniä (320k) riippuen kumpi pelaa Perrinin laidalla ellei molemmat, Artturi Lehkosta (240k) mikäli jatkaa ykköskentässä.
- Yli 400k:n pelaajista mielestäni parhaat valinnat olisivat Ivan Huml (425k), Ville Vahalahti (430k) ja Antti Erkinjuntti (415k).

Noista pelaajista joukkueeni todennäköisesti muodostuu. Ortio melkein varma valinta maalivahdiksi, mutta muut viisi paikkaa ovat vielä vapaana ja näistä edellä mainituista nimistä tulee varmasti kaikki olemaan vahvoilla täyttämään viimeiset paikat.
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onkos tuo Ortio ns. ykkösveska HIFKillä? Itse ajatellut koko ajan, että Jortikka ja Norway pelaavat 60-40 tai vastaavaa, eli läheskään joka ilta Ortio ei ole maalin suulla. Maalille kuitenkin itse aina tykkään valita sellaisen vahdin, joka pelaa lähes joka ilta. Tai sitten halvimman mahdollisen, joka ei varmasti pelaa koskaan.

Uusissa hinnoissa jälkimmäinen vaihtoehto ei vaan ole hirveän kannattava, kun halvimmat maalivahdit maksavat 200k. Ennen oli puoli tusinaa 150k maksavia maalivahteja kuitenkin.

Alustavasti omaan joukkueeseen arvon pelaajat näistä:

Maalivahdit: Kilpeläinen, Myllyniemi, Vehanen

Puolustajat: Lepine, Parkkonen, Laakso, Lindbohm, Kalteva, Klubertanz, Mäntylä, Saravo.

Hyökkääjät: Erkinjuntti, Vahalahti, Goren, Ilomäki, Lehkonen, Hubacek, Jaatinen, Giliati, Locke, Huml, Ikonen.
 

Haastattelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Winnipeg Jets
Ensimmäinen vedos:

Ilomäki (260k) - Locke (480k) - Moses (440k)
Savilahti-Nagander (310k) - Lindbohm (150k)
Ortio (350k)
 

harky

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Onkos tuo Ortio ns. ykkösveska HIFKillä? Itse ajatellut koko ajan, että Jortikka ja Norway pelaavat 60-40 tai vastaavaa, eli läheskään joka ilta Ortio ei ole maalin suulla. Maalille kuitenkin itse aina tykkään valita sellaisen vahdin, joka pelaa lähes joka ilta. Tai sitten halvimman mahdollisen, joka ei varmasti pelaa koskaan.

Harkkapeleissä Ortio on pelannut paljon vakuuttavammin kun taas Norja on päästänyt maaleja oikein urakalla. Kyllä mielestäni Ortio on selkeä ykkönen ainakin alussa ja tulee näin aloittamaan suuren osan peleistä.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Eka viritelmä:

Aaltonen (200) - Huml (425) - Savinainen (375)
Laakso (295) - Kaijonmaa (345)
Ortio (350)

Näyttää omin silmin hyvältä. Miro Aaltonen on varmasti tulevaan rooliinsa nähden yksi liigapörssin alihinnoitelluimpia pelaajia.

Edit: Salcido näköjään saapuu vasta myöhemmin joten otetaan tilalle Kalle Kaijonmaa.
 
Viimeksi muokattu:

Haske

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Muutama poiminta SaiPan pelaajista:

Pelattavia:
- Anssi Löfman, 310k. Aivan naurettavan alhainen hinta, odotin että Löfman olisi ollut lähemmäs 400k. Ollut harjoituskauden SaiPan paras pelaaja, kuudessa pelissä on syntynyt tehot 4+4.
- Per Savilahti-Nagander, 310k. SaiPan paras ja tärkein puolustaja. Rooli varsinkin alkukaudesta erittäin suuri, kun Salcidokin tulee vasta lokakuussa. Saa paljon vastuuta ylivoimalla. Harjoituskaudella 5 pelissä tehot 2+2.
- Stefano Giliati, 260k. Onnistunut harjoitusmatseissa hyvin. Kuudessa pelissä on syntynyt tehot 2+3.

Varottava:
- Brian Salcido, 355k. Ei ole mukana muutamassa ensimmäisessä pelissä, kun mies saapuu Suomeen vasta lokakuussa.
- Mark Lee, 335k. Ollut loukkaantuneena lähes koko Suomessa olemansa ajan. Tervehtyy liiga-avaukseen mennessä, mutta ei voi olla täydessä iskussa.
 
Alustava joukkue on tässä muodossa:

Ortio

Klubertanz-Lepine

Goren-Hubacek-Smolenak

Lähes varmasti joukkue tulee vielä muuttumaan, mutta ainakin runko muodostuu IFK:n, Pelicansin ja sitten Jyp/KalPa-miesten ympärille.
Smolenak oli mielestäni myös yllättävän halpa miehen potentiaaliin nähden, vain 315k.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ajatuksia Ässien pelaajien hinta/latusuhteista. Omat suosikkini hyökkäykseen ovat Pihlman (320) ja Juusela (230)Puolustukseen suosittelen paljon pelaavaa Marttista (315), joka on ollut hyvä harkkapeleissä. Tulevat viikot voivat tosin muokata mielipidettäni, mutta nyt nämä kolme olisivat hyviä hankintoja.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Ensimmäinen viritelmä:

Perrin Eric (500) Pihlman Tuomas (320) Ilomäki Arttu (260)
Koistinen Ville (350) Auvitu Yohann (215)
Ortio Joni (350)

Kentällinen todennäköisesti elää liigan alkuun asti ennenkuin selviää kuka pelaa ja kuka ei.

Ortio pelannee hintaluokassaan eniten. Auvitu taisi pelata hyvän kevään, toivottavasti mahtuu mukaan pelaavaan kokoonpanoon. Koistisen harteilla lepää koko Ilves. Perrin ei petä. Pihlmannilta nähnyt yhden harjoitusottelun ja hyvältä näytti. Ilomäki pelasi hyvän kevään, nähtäväksi jää saako peliaikaa.
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Auvitu taisi pelata hyvän kevään, toivottavasti mahtuu mukaan pelaavaan kokoonpanoon.

Ainakin alustavasti epäilen Auvitun pelaamista. JYPillä on 8 liigatason pakkia ja Auvitu on aika vahvasti liipasimella valittaessa pelaavaa kuusikkoa. Toki saattaa päästä pelaamaan jopa hyökkääjänä, jolloin varsinkin olisi hyvä valinta.

Alustavasti suosittelisin kuitenkin mielummin jo aiemmin mainittua Kaltevaa (240k) Auvitun tilalle, mikäli kassa riittää. On varmasti pelaavassa kuusikossa ja pelaa mitä ilmeisimmin myös ylivoimaa.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Lähdetään tämmöisellä liikkeelle:

Erkinjuntti (415k) - Plihal Tomas (425k) - Donskoi Joonas (300k)
Levokari (265) - Melart (205)
Riksman (360)

Pakit suurin mysteeri, mv ja hyökkääjät tuonevat pisteitä. Mutta katsotaan kuinka paljon pitää vaihtaa ennen kuin kausi alkaa.
 

Seppochu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jeff Foss
Tällä lähdetään:

Wärn (JYP) 320k - Dixon (Ässät) 500kk - Lehkonen (KalPa) 240k
Lepine (JYP) 300k - Söderholm (HIFK) 425k
Järvinen (TPS) 200k
 

Cjyyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Muutama kysymys asiantuntijoille, kun ei ole muiden joukkueiden tekemisiä tullut niin hirveästi seurattua.

1. Mikä on Perraultin tilanne IFK:ssa? Onko lupa odottaa ykkössentterin viittaa, vai onko tyypillinen AHL-arpa?

2. Entäs Masi Marjamäki & Ilves? Mikä on homman nimi siellä päin?
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Muutama kysymys asiantuntijoille, kun ei ole muiden joukkueiden tekemisiä tullut niin hirveästi seurattua.

1. Mikä on Perraultin tilanne IFK:ssa? Onko lupa odottaa ykkössentterin viittaa, vai onko tyypillinen AHL-arpa?

2. Entäs Masi Marjamäki & Ilves? Mikä on homman nimi siellä päin?

1. Perreault on loukkaantuneena pitkään, joten mies kannattaa unohtaa.

2. Masi pelaa ykkösessä ja tekee myös pisteitä, tähän asti harjoituspeleissä on syntyneet tehot 2+1 (3 peliä). Hyvin ja energisesti pelaa, mennyt hienosti eteenpäin urallaan Ilveksessä. Harkinnan arvoinen pelaaja ainakin, tosin hinnasta en tiedä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös