Liigan yli- ja aliarvostetuimmat...

  • 4 900
  • 34

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Funtsailin tässä aikani kuluksi (sitähän riittää kun HIFK putosi jatkosta...) listaa SM-Liigan yli-ja aliarvostetuimmista pelaajista ja valmentajista.

Näkemykset tietenkin totaalisen subjektiivisia ja joku kääntäisi listan varmaan ylösalaisin. Ja muita mielipiteitä kaivataankin!

Selvyyden vuoksi: jos joku on mielestäni yliarvostettu, ei se tarkoita että pitäisin häntä huonona pelaajana, ainoastaan yliarvostettuna. Ja jos joku on aliarvostettu, en välttämättä näe häntä ylimaallisena kinginä, ainoastaan aliarvostettuna. Median osuus arvostuksen syntymiseen on kiistaton, siksi joku saattaa olla aliarvostettu sillä perusteella, ettei hänestä koskaan kuulla mitään...Mukaan olen ottanut kaudella 00-01 liigassa vaikuttaneita riippumatta ensi kauden osoitteesta.

Maalivahti:

yliarvostettu: Antero Niittymäki, TPS
(mitä ihmeellistä siinä muka on? tavallinen kuolevainen todella hyvin puolustavassa joukkueessa)
aliarvostettu: Ari Ahonen, HIFK
(kaikki kohkaavat vain Nurmisesta, Markkasesta jne..AA on monien NHL-asiantuntijoiden mielestä Suomen lupaavin veskari, siksi hän sai aikaisen draftin ja lähdönkin uusiin kuvioihin. Myös Aravirralla on ollut AA:n numero hukassa.)


Puolustaja:

yliarvostettu: Peter Ahola, Blues
(hirmuliksa, syksyllä vielä maajoukkuekaavioissa, mutta hinta/laatusuhde ei kovin kummoinen. Kuitenkin mainettaan parempi mutta yliarvostettu)
aliarvostettu: Juri Kuznetsov, Saipa
(ei tarvinne perusteita)

Hyökkääjä:

yliarvostettu: Mika Nieminen, HIFK
(hirvee meteli kun oli pois pari pleijarimatsia. Lupa todellakin odottaa parempaa kuin saatiin)
aliarvostettu: Pasi Saarela, Lukko
(kaurajätissä on poweria, vaisu joukkue yksitoikkosine pelityyleineen syö tehoa eikä anna näyttömahdollisuuksia. HIFKiin kelpais anytime, mutta sopimus Lukkoon on jo kai taskussa)

Valmentaja:

yliarvostettu: Timo Tuomi, Blues
(ei tarvinne perusteita)
aliarvostettu: Kari Heikkilä, Kärpät
(vähän jälkiviisauden makua, mutta kuitenkin. Aika tasoissa Kari Elorannan kanssa tässä kastissa)
 

Paananen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Arvostaako joku T.Tuomea valmentajana? Ei saanut mitään irti "nimettömästä" Lukosta eikä myöskään "nimekkäästä" Bluesista.
Oma ehdokkaani yliarvostetuksi valmentajaksi on J.Tamminen. Perustelut: Nosti Kärpät liigaan, jolloin joukkueen materiaali oli divariin täysin ylivertainen. Muita todellisia meriittejä ei mielestäni oikein olekaan. TPS:ssä oli aikoinaan kova materiaali -> ei tuloksia. Ässissä kohtalainen materiaali -> ei tuloksia. Sössi Kärppien "varman" nousun edellisenä keväänä. Paljon puhetta, vähemmän tekoja.
 

veikkolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KJT Järvenpää, Jokerit, Toronto Maple Leafs
Yliarvostettuja:

- Niklas Hagman, Kärpät (eihän jääpallopelaajalle kiekko sovi)
- Kimmo Rintanen, TPS (kalpea varjo viime kaudesta)
- Timo Saarikoski, Jokerit (turha surffailija)

Aliarvostettuja:

- Vladimir Machulda, Saipa (maalitykkiä ei vaan jostain syystä arvosteta)
- Janne Grönvall, Tappara (kirvesrintojen puolustuksen luottomiehiä)
- Vesa Viitakoski, Ilves (ilman tätä miesträ tupsukorvat olisivat posessa)
 

Bob77

Jäsen
Aliarvostettu:

veikkolainen (kun tarpeeksi kauan seuraa, niin huomaa mikä kuningasajatusten dynamo on tämä Järvenpään lahja maailmalle.)
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aliarvostettu..

...On Bob77, joka kiteytti ajatukseni täydellisesti... Tänks, Bob...:)

-TommyT-
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähettänyt käyttäjä Paananen
Arvostaako joku T.Tuomea valmentajana? Ei saanut mitään irti "nimettömästä" Lukosta eikä myöskään "nimekkäästä" Bluesista.
Oma ehdokkaani yliarvostetuksi valmentajaksi on J.Tamminen.


Ei oo huono ehdokas Tamikaan, oli mulla kakkosena. Tuomi nauttii edelleen arvostusta Bluesin päättävissä elimissä, koska pysyy coachina ensi kaudellakin. Käsittämätöntä. Jos Tuomi olisi saanut kenkää, olisin katsonut hänen arvostuksensa laskeneen työnantajan taholta, enkä olisi ottanut häntä enää mukaan. Mutta niin kauan kuin TT valmentaa Bluesia, on hänellä erään liigan varakkaimman seuran tuki ja arvostus...suoraan sanoen: yliarvostettu ja -palkattu hemmo.
 

Potaichuk #67

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kärpät ja Detroit
Olenpas itse tässä tehnyt taannoin samanlaisen kyselyn. Tällä kertaa heitän tiskiin kuitenkin erien pelaajien nimet kuin viimeksi;

Valmentajat:
Aliarvostettu:Kari Eloranta (Saanut Pelicansista kaiken irti runkosarjassa)
Yliarvostettu:Juhani Tamminen (Eihän hän enään olekaan valmentaja, mutta hyvähän hänen oli valmentaa, kun pelaajat treenaa Oulussa ja itse hän kohentelee egoaan Turussa)

Maalivahdit:
Aliarvostettu:Ari Ahonen(Sen osoittaa jo se NHL-lista, jossa listattiin lupaavimmat pelaajat ulkopuolelta)
Yliarvostettu:Tom Draper(Ei tarvitse paljon sanoa, palkkaansa nähden huomattava pettymys ja sen osoittaa jo torjuntaprosenttikin runkosarjassa)

Puolustajat:
Aliarvostettu:Mikko Lehtonen(Tehnyt läpimurtonsa vasta tällä kaudella, mutta saanut aivan liian vähän huomiota tasoonsa nähden)
Yliarvostettu:Marek Zidlicky(Marek on hyvä pakki ja agressiivinen sellainen, mutta joukkue kärsii liikaa hänen jäähyistään. Pari kertaa hän on myös ollut aika pihalla ja omissa on soinut pari kertaa oikein räikeästi)

Hyökkääjät:
Aliarvostettu:Andrei Potaichuk(Tekee joukkueensa eteen erittäin paljon tärkeää työtä ja mailankäsittelytekniikkansa on ilmiömäistä. Väläyttelee monesti uskomattomilla harhautuksillaan ja älykkäillä sekä hienoilla syötöillään. Kuinkahan paljon vähemmän maaleja Brett Lievers olisi tehnyt tällä kaudella ilman Andrein loistavia syöttöjä?? Potaichuk on myös Kärppien varmin kiekon ylöstuoja ja häntä ei osata arvostaa sen takia koska hän ei tee paljon pisteitä. Se on väärin sikäli, koska hän tekee vielä tärkeämpää työtä, eli rakentaa peliä. Se on huomattu, ettei Kärppien eniten pisteitä tehnyt 1-kenttä (Potaichuk-Lievers-Hagman) toimi ilman Potaichukin pelinrakentamista. Kun Potaichuk on puuttunut, niin kentän tehotkin ovat olleet kateissa ja uskonpa, että Kärpät olisi paljon alempana tällä hetkellä ilman Potan mahtavaa pelinrakennustyötä ykköskentässä.
Yliarvostettu:Jan Caloun(Taitopelaaja ehdottomasti, mutta surukseni sain huomata, että voi joko siivittää joukkueen hienoon menestykseen tai sitten syöstä koko joukkueen kuilun partaille. Tämä jälkeenmainittu näytti toteutuvan tänä vuonna. Pakkohan tuo on myöntää, ettei Calounin tapaiset pelaajat sovi joukkueurheiluun, vaikka taitoa piisaisikin. Janin arvot nousevat kohdallani, jos saisi korvienvälin kuntoon.)

Erimielisyyksiä????
 

Dexu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva Suomen Mestari 2021
Enpä sitten tiedä mitä muut ajattelevat, mutta ehdottomasti yksi liigan aliarvostetuimmista pakeista on Erik "Eepi" Hämäläinen. Ilman Eepiä Lukon puolustus oisi tänä vuonna ollut useamman kerran aivan tuuliajolla. Mahtavat johtajan ominaisuudet, sekä kentällä, että pukukopissa. Ei koskaan höntyile kiekon kanssa.
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aliarvostettuja ainakin:

-Tony Virta
-Jouni Loponen
-Juri Kuznetsov

Ja Niklas Hagman ei mun mielestä todellakaan ole yliarvostettu.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Zidlicky yliarvostettu?

Marek oli mulle ainakin yksi niitä harvoja syitä, miksi jaksoin raahautua matseihin nyt alkuvuonna kun turpaan tuli lähes 10 kertaa peräkkäin. Onhan Marek kiivasluontoinen ja fyysinen (eli virkistävällä tavalla epätsekkimäinen!) mutta kiekollisena todella varma, hyvin liikkuva ja ylivoimassa laukauksineen ja nousuineen aivan omaa luokkaansa HIFKin pakistossa.

Marek otti paljon jäähyjä, mutta pelasi kokonaisuutena HIFKiin perinteisesti kuuluvalla tyylillä; kaikki peliin ja joka tilanteessa. Samaa ei voi todellakaan sanoa muusta joukkueesta, varsinkaan muista tsekeistä. Tämä kokonaisuus viihdytti ainakin minua ja monia muita. Luulen, että Marekia arvostetaan HIFKin fanipiireissä melko hyvin ja vastaavasti inhotaan/pidetään yliarvostettuna sitten muilla tahoilla. Ja tämähän on ihan OK.

PS. Marek oli kärkipäässä kaikissa puolustajien tilastoissa koko kaudelta: voitti puolustajien pistepörssin, oli ok +- tilastoissa ja kärkipäässä toki myös jäähypörssissä. Ei voi syyttää ainakaan värittömyydestä tätä HIFKin #3:sta. Ja viihteestähän tässä on myös urheilun lisäksi kyse.
 

kiakkojumala

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, La Beneamata sekä Harchester United
So be it, young Skywalker!

Veikkolainen said:

"Yliarvostettuja:

- Niklas Hagman, Kärpät (eihän jääpallopelaajalle kiekko sovi)
- Kimmo Rintanen, TPS (kalpea varjo viime kaudesta) ..."

Kylläpä taas irtoisi kirosanaa tätä kirjoittaessa, jollen olisi herrasmies...

Haloo! Niklas Hagman? Hmmm... Olisikohan tuo se sama NIKLAS HAGMAN joka tiputti JOKERIT??? Ja miten minusta tuntuu, että mukana on jotain skismaa tuosta tapahtumasta? Hagman on selkeästi liigan parhaita laitureita ja ihan kakkos-all-stars-tasoa. Kovien pelien mies.

Kimmo Rintanen. Tästä miehestä en edes viitsi kuitata mitään. Kiakosta yhtään mitään käsittävät fanit varmaan tietävät kenestä nyt puhutaan. Veikkolainen on ilmeisesti tuijotellut tapansa mukaan tilastoja, eikä ole ilmeisesti nähnyt yhtään Kärppien tai Tepsin peliä...

Oma lista:
Yliarvostetut:
- Jan Caloun
- Jan Benda
- Mika Nieminen

Aliarvostetut:
- Tony Virta
- Mikko Peltola
- Vesa Viitakoski
 

Rikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tätä ei kannata ottaa hirveen tosissaan koska tää kommentti on tehty kelta/vihreiden aivojen läpi :)

Aliarvostetut: Kari Eloranta
Mikko Peltola
Timo Vertala

Yliarvostetut Jan Caloun
Mika Nieminen
Juhani Tamminen (vaikka onkin ex-valmentaja)
 

Laura

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aliarvostetuimmat ovat

-Tony Virta (joka tosin, ihme kyllä, sai runkosarjan parhaan pelaajan-tittelin, säilyttää huikean tasonsa illasta iltaan ja pelaa kausi kaudelta paremmin. Onnisttelut Färjestad!)
-Vesa Viitakoski (kaipaako selityksiä?)
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tunnen omani.....

Ilveksessä pelaa tällä ja toivottavasti myös ensi kaudella liigan ehkä aliarvostetuin puolustaja. No ei ole ehkä eilisen TV-pelin jälkeen enään, mutta olin jo syksyllä sitä mieltä, että en vaihtaisi Ivan Majeskyä esim. Zidlickyyn, joka kuitenkin taisidettiin valita syyskauden puolustajaksi.

Hyökkääjistössä Viitakosken Veskukin on varmaan nähtyjen V-pelien vuoksi noussut ansaitsemaansa arvoon.
 

Aki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, mutta NHL se vasta on jääkiekkoa
Suurin osa Itä-Suomea vahvistaa edellisen Länsi-Suomen edustajan mielipiteen.

Kun ei täällä idässä SM-liiga kekkereihin päästä, niin ollaan sitten edes kehäkolmosen ulkopuolella sijaitsevien puolella. Onnea vain vielä kerran Kärpille! Otettiinpahan edes siitä ilo irti.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Yliarvostetut:
-Pasi Nurminen: Hyvä maalivahti, mutta Jokereiden hyvä puolustus ja toimiva pelityyli auttaa paljon.
-Peter Ahola: Pelaa kyllä parhaillaan hyvin, mutta eroa hyvän ja huonon päivän erolla on liikaa.


Aliarvostetut:
-Tomi Pettinen: Ilves-fanit ovat pikkuhiljaa alkaneet olla tyytyväisiä Pettisen otteisiin. Melkoisen varma omassa päässä ja kolmosparin puolustavana pakkina aivan tarpeeksi hyvä. Ei maajoukkuekalustoa, mutta liigan keskitason yläpuolella selvästi puolustavana pakkina.
-Kari Haakana: Moni maalivahti ottaisi Haakanan mielellään puolustamaan maaliaan. Iso ja ilkeä. Joka joukkue tarvitsee yhden tällaisen pelaajan.
-Tero Lehterä: Tero pelasi hyvän kauden (ja pelaa edelleen) kirvesrinnoissa. Puolustavana sentterinä kolmoskentässä ollut näkymätön, mutta tärkeä joukkueelle.

Eli siis puolustavaa roolia pelaavia pelaajia aliarvostetaan minun mielestäni melkoisesti. Joku mainitsi jo Loposen ja hän kuuluu myös selkeästi aliarvostettuihin.
 

Clark Kent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Leafs,Everton, MuSa,P-Kärpät, Sea City Storm
Kai nyt sentään yks Ässä joukkoon mahtuu?

Nimittäin aliarvostettujen listaan, siis pelaaja nimeltä

Mikko Konttila : Pelasi todella hyvän kauden, vaikka joukkue oli surkea. Harvoja Ässä pelaajia joka ansaitsi jatkosopimuksen. Armoton työmyyrä ja vääntäjä.


Lisäksi listaan voisi lisätä herrat
Tony Virta, Andrei Potaichuk (joukkuepelaaja joka on varustettu taidolla), Tommi Turunen, Hannes Hyvönen, Vesa Viitakoski, Jouni Loponen...

Ja muutama yliarvostettu pelaaja:
Pasi Nurminen, Kimmo Kapanen, Tom Draper, Vesa Salo(nauttii ihme kyllä joissakin piireissä jonkinlaista arvostusta), Pasi Saarela...
 

Chelly#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa & Blackhawks
Viestin lähettänyt käyttäjä Aki
Suurin osa Itä-Suomea vahvistaa edellisen Länsi-Suomen edustajan mielipiteen.

Kun ei täällä idässä SM-liiga kekkereihin päästä, niin ollaan sitten edes kehäkolmosen ulkopuolella sijaitsevien puolella. Onnea vain vielä kerran Kärpille! Otettiinpahan edes siitä ilo irti.

***Keski-Suomen/Pirkanmaan edustaja yhtyy edelliseen...
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vielä yksi aliarvostettu nimittäin ifk:n Patric Hucko. Hucko auttaa kokemuksellaan joukkuetta kun joukkuetta. Mies hoitaa puolustuspelaamisen todella varmasti ja liike riittää mainiosti vaikkapa Rintasen kiemuroiden edessä. lisäksi Hucko avaa peliä kuten Reijo Ruotsalainen parhaina aikoinaan ja taklauksetkin Huckolla ovat harvinaisen puhtaita liigatasolle. Hucko huhuiltiin Tapparaan aikaisemmin tällä kaudella, mutta valitettavasti Leinosen Mikki ei onnistunut taivuttelemaan ifk:n loistohankinnan tehnyttä johtoa ja ifk sai pitää loppukauden tämän 2000- luvun Bobby Orrin ;)
 

Hiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Patrik Hucko

Noh... epäilemättä tämä kaveri ei ole ihan SM-liigatasoa... Täytyy kaveria kuitenkin kunnioittaa asenteesta, jolla hän pelasi kauden loppuun asti. Yritti parastaan, vaikka istui paljon viltissä ja siirrettiin vielä lopulta hyökkääjäksikin. Hän esitti Ilvestä vastaan muutaman hienon ja puhtaan taklauksenkin!

Lääketiedehän tekee nykyään ihmeitä. Olisikohan mahdollista jossain HYKSissä kokeilla yhdistää Huckon kädet Stepanekin vartaloon; siitähän saataisiin suorastaan loistava pelaaja!!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähettänyt käyttäjä Ghost
Yliarvostetut:
-Pasi Nurminen: Hyvä maalivahti, mutta Jokereiden hyvä puolustus ja toimiva pelityyli auttaa paljon.

...
Eli siis puolustavaa roolia pelaavia pelaajia aliarvostetaan minun mielestäni melkoisesti. Joku mainitsi jo Loposen ja hän kuuluu myös selkeästi aliarvostettuihin.


Hyvä pointti tuo huomio Nurmisesta. Olen sitä mieltä, että Nurmisen olisi kannattanut hankkiutua jo täksi kaudeksi pois Suomesta vaikka farmeihin, jos olisi halunnut kehittyä veskarina. Kun hän jäi liigaan, on edessä vain yksi tie: hyytyminen SM-liigajyräksi.
Ahosen Ari, Suomen lupaavin maalivahti sitten Jani Hurmeen, teki ihan oikein kun lähti juuri nyt. Samoin ovat tehneet Noronen, Hurme, Kiprusoff ja Toskala, jotka Ahosen ohella tulevat sijoittumaan Nurmisen edelle maalivahtipörssissä. On sitten eri asia kuinka esim. hra Aravirta reagoi näihin Suomesta jo junnuina lähteneisiin.
Nurmiselle ennustan Euroopassa menestyvän maalivahdin uraa, mallia Myllys-Sulander...itse kyllä arvostan NHL-veskat selkeästi eurooppalaisia korkeammalle.

Muuten, myös Lasse Pirjetä vodaan laskea aliarvostettuihin. Viime kaudella hän pelasi hyvää peruspeliä, teki paljon töitä ja oli erilaisessa roolissa kuin aikaisemmissa seuroissaan, joissa hän oli ykköstykki. Ei ollut juurikaan tilaisuuksia hirveään pistetehtailuun, mutta syntyihän niitäkin. Jos Lasse nyt lähtee HIFKistä vaikka Kärppiin, on hän lähtiessään parempi pelaaja kuin oli HIFKiin tullessaan 2 vuotta sitten..se on se duunarin rooli vaan aika näkymätön ainakin suurelle yleisölle.
 

kiakkojumala

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, La Beneamata sekä Harchester United
Kannattaa Pasi Nurmisesta muistaa myös, että hän näytti jälleen tänä keväänä olevansa suurten pelien mies... ;)

En usko, että NäHäL kutsuu miestä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös