Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Liigan veikkausketju 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana bay22, 05.07.2018 klo 15.22.

 1. Surmanajaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Jotenkin kammottavan vaikea ennakkoasetelma on,
  Top 5 joukkueet lienee itsestään selvät

  1-5 Kärpät, Tappara, IFK, TPS, JYP: keskenäiset ottelut määrännevät sijoituksen

  seuraava kori onkin sitten melkoinen sillisalaatti ja kuka tahansa voinee sijoittua tässä korissa miten vain,
  6-12 KalPa, Pelicans, SaiPa, Lukko, Ilves, HPK, Ässät
  ja näistä kaks jää ulos sääleistäkin, kovan lajin on pojat valinneet. Kalpa napannee tuon 6 sijan, mikäli loukkaantumiset eivät tuhoa kautta.

  13 - 15 KooKoo, Jukurit ja Sport Ei vain vielä riitä, tosin kaikilla näillä on ruutia eikä mitään heittopusseja tällä kaudella nähdä. KooKoolla näistä parhaat mahdollisuudet kivuta jopa sääli rundille saakka.
   
 2. KooJii_#1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK & Detroit Red Wings
  Tällä hetkellä näyttäis omaan silmään jotenkii tältä:
  (Korien sisällä sijoitukset on satunnaisessa järjestyksessä)

  Kori 1: Kärpät, Tappara, JYP
  Kori 2: HIFK, TPS, Lukko, SaiPa
  Kori 3: Ilves, Ässät, KooKoo, Pelicans, KalPa
  Kori 4: HPK, Jukurit, Sport
   
 3. Maametti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Chicago Blackhaws, Teukka T
  Kierroksen 18-19 oikea rivi on:

  1. Kärpät
  2. Tappara
  3. HIFK
  4. SaiPa
  5. JYP
  6. KalPa
  7. TPS
  8. Pelicans
  9. Lukko
  10. KooKoo
  11. Ässät
  12. Ilves
  13. HPK
  14. Jukurit
  15. Sport

  Finaalissa Kärpät - Tappara ja taas mennään game seveniin. Jatkoajalla ratkaisijana Rasmus Kuparin syötöstä Heponiemen Alexei.
   
 4. Justus76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Jaahas, kausi alkaa koht aja aika itselläkin heräillä.

  Yhtään kotiinpäin vetämättä Kärpät lähtee vaihteeksi ennakkosuosikkina tulevaan runkosarjaan kovimpina haastajina Tappara, HIFK. TPS ja JYP kyseisessä järjestyksessä. Kookoo tulee olemaan kauden musta hevonen Haatajan paluun myötä ja uskon heidän pelaavan keväällä playoffeja. Peräpäässä tulevat olemaan Jukurit ja Sport.

  Oma veikkaukseni sarjataulukosta:

  1. Kärpät
  2. Tappara
  3. Hifk
  4. TPS
  5. Jyp
  6. Kookoo
  7. Kalpa
  8. Saipa
  9. Lukko
  10. Ilves
  11.Pelicans
  12. HPK
  13. Ilves
  14. Jukurit
  15. Sport
   
 5. SammyRumour Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät & SHL
  Lainaus:
  Ilves kahdella joukkueella mukana ja Ässät konkassa?
   
 6. Punamusta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Leijonat, SM-liiga ja NHL
  Lainaus:
  Jokseenkin mielenkiintoista, että muistaa Ilveksen kahdesti, muttei Ässiä kertaakaan...
   
 7. FASlapsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Tämä on se kausi! Nyt räpsähtää mestaruus!

  1. SaiPa
  2. Kärpät
  3. TPS
  4. Tappara
  5. JYP
  6. Pelicans
  ----------------
  7. Lukko
  8. HIFK
  9. KooKoo
  10. Ässät
  ---------------
  11. HPK
  12. Ilves
  13. Jukurit
  14. KalPa
  15. Sport

  Pleijareissa:
  SaiPa-KooKoo 4-1
  Kärpät-Lukko 4-2
  TPS-Pelicans 3-4
  Tappara-JYP 1-4

  SaiPa-Pelicans 4-0
  Kärpät-JYP 3-4

  SaiPa-JYP 4-2
  Pronssia Kärpät

  Näin se on! Mikään ei vie tätä pois!

  - Nättinen ei mee Anaheimiin, vaan voittaa pistepörssin ja pelailee maajoukkueessa. Topi Nättinen, SaiPa, siis.
  - Maalipörssin voittaa toinen SaiPa-mies, Jonatan Tanus nimittäin
  - Parhaaksi puolustajaksi valitaan todelliseen kulttisuosioon nouseva Vladimir Denisov
  - Paras maalivahti on tietenkin Frans Tuohimaa
  - Paras valmentaja, no kyllä te tiiätte, Tero Lehterä
  - Pudotuspelien tärkein pelaaja on maaginen Frans Tuohimaa

  SaiPa vie ja muut vikisee, ihan kauden alusta lähtien alkaa tämä teurastus ja se päättyy vasta 6. finaalipelin jatkoajalla, kun Ville Koho runnoo Elmeri Kaksosen röpläisyn verkon perukoille ja nostelee pian sen jälkeen pokaalia ilmaan. Harmi ettei Kisapuistossa koeta näitä voitonjuhlia.
   
 8. mikko6000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NUFC & K-Espoo/Blues 1984-2016, K-Espoo 2018-
  Helppoa.

  1. JYP
  2. Kärpät
  3. TPS
  4. Tappara
  5. SaiPa
  6. KalPa
  7. Lukko
  8. HIFK
  9. Pelicans
  10. KooKoo
  11. Ilves
  12. HPK
  13. Jukurit
  14. Ässät
  15. Sport
   
 9. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Tosiaan kyllä tuo TOP-5 on sellainen, joka ennakoidusti todennäköisimmin miehitää sijat 1-5. Tosin heilläkin aika monilla on kysymysmerkkejä etenkin maalivahtiosastolla. Niitä on nähdäkseni varsinkin Tepsillä ja Tapparalla. HIFK on myös aika paljon yksin Engrenin varassa, Ruusu ei kuitenkaan ole vielä tasoaan mitenkään mahdottoman kovaksi todistanut..

  Muuttaisin näitä kolmea koria sen verran, että melkein nostaisin KooKoon tuohon keskimmäiseen koriin, etenkin jos se "selkeä" ykkössentteri heille vielä tulee O'Donnellin tilalle. Sillä mielestäni vain Sportilla ja Jukureilla on sen verran muita heikommat materiaalit (esimerkiksi KooKoon pakisto on aivan eri planeelta kuin näiden kahden), että heidät voi erottaa omaksi korikseen. Vaikka toki Sportinkaan hyökkäyksen ei mikään aivan onneton pitäisi olla, tosin harkkapeleissä se ei ole vakuuttanut. Eli siis sijat 6-13 voivat kyllä pyöriä aivan miten tahansa, on niin monesta asiasta kiinni..
   
 10. Snacilep Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans, Leijonat
  Lainaus:
  Päivitetään vähän omaa veikkausta:

  1. Tappara
  2. Kärpät
  3. JYP
  4. TPS
  5. SaiPa
  6. HIFK
  -----------
  7. Lukko
  8. KalPa
  9. Pelicans
  10. Ilves
  -----------
  11. Ässät
  12. KooKoo
  13. HPK
  14. Jukurit
  15. Sport
   
 11. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, HIFK
  Oma veikkaus pienien perustelujen kera.
  1. Kärpät, Tulee voittamaan runkosarjan pääosin todella vahvan oman pään vuoksi. Suurimmat kysymysmerkit hyökkäyspäässä, mutta se ei pysty heiluttamaan laivaa liikaa.
  Rasmus Kupari h
  2. HIFK, Tähän liittyy ehto siitä, että Santalan tilalle tulee joku nuorempi ykkössentteri, joka jaksaa painaa koko kauden 20 minuuttia joka ilta. Myös Ruusun tai Halosen on oltava luotettava kakkonen Engrenille. Muuten on niin vahva joukkue, että pitkässä juoksussa ei jää kauas edes Kärpistä. Sarjan paras ykkösveska.
  Joonas Rask p
  3. TPS, Aika jälkeen Tallinderin, Kallion ja Perrinin alkaa vahvasti ja paperilla kova joukkue on myös jäällä kova. Haukeland on voittoarpa ja nousee selväksi ykköseksi. Palve nostaa itsensä sarjan kärkisentteriksi.
  Lauri Korpikoski p
  4. Tappara, Pieni nukahdus loppukaudesta johtaa "vasta" neljänteen sijaan, johtuu varmistetusta pudotuspelipaikasta ja huipputasaisesta kärkinelikosta.
  Tomas Zabosky h
  5. SaiPa, Tällä kertaa juhlavuosi nostattaa Idän Ihmeet sellaiseen lentoon, jollaista kukaan ei ennen kautta olisi uskonut. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen näyttää vielä siltä, ettei kukaan pysty pysäyttämään, mutta pieni loukkaantumissuma johtaa peliesitysten taantumiseen. Loppukaudesta nostaa itsensä kovan taistelun jälkeen vielä viidenneksi.
  Roy Radke h
  6. JYP, Runkosarjan mittaan saa lukea uutisia vuosikymmenen floppauksesta ja muusta, mutta todellisuudessa kärkinelikko on niin paljon edellä muita, SaiPakin ilman loukkaantumisia ehkäpä, ettei parempaan sijoitukseen ole mitään saumaa. Lauri Merikivi saa jatkaa valmentajana kauden jälkeen.
  Juha-Pekka Hytönen p
  7. KalPa, Alkukauden täysi sairastupa alkaa kauden edetessä tyhjentyä ja Kapanen piiskaa suojattinsa runkosarjan jälkimmäisen puolikkaan aikana sellaiseen hurmokseen, että KalPan ja SaiPan kausia verrataan keskenään, toistensa vastakohtina. Alkukaudesta Hovinen ja Godla kantavat joukkuetta hartioillaan ja KalPa raapii jokaisen pisteen, mikä on raavittavissa loukkaantumisten keskellä.
  Ville-Vesa Vainiola h
  8. Lukko, Sama vanha trendi jatkuu, paljon rahaa, mutta kaukalossa otteet eivät näytä siltä. Danforth floppaa hienoisesti ja löytää itsensä välillä jopa katsomosta. Löytää loppukaudesta vielä itsensä ja pelastaa Lukon kauden täydelliseltä nöyryytykseltä. Maalivahtipeli on aivan järkyttävällä tolalla.
  Justin Danforth p
  9. KooKoo, Pienoinen yllätys. Kaksikko Miikka Pitkänen-Malte Strömwall pitävät vastustajia pilkkanaan, varsinkin alkukaudesta, kun monella on peli vielä sekaisin. Molemmat nousevat Liigan eliittiin ja jatkavat uriaan muualla. Heikkous löytyy tolppien välistä, mutta kerrankin toimiva hyökkäyspeli pienentää sen vaikutusta lopputulokseen.
  Kimi Koivisto h
  10. Pelicans, Tuloksentekijöitä ei vain millään tohdi löytyä. Maalilla Olkinuora haparoi ja Skarek nostaa itsensä ykköseksi, vaikkei itsekään nouse huippuveskaksi. Liian monta tyhjää arpaa. Hynek Zohorna ja Oliwer Kaski esiintyvät edukseen. Mainittu Skarek myös ikäisekseen, mutta ei Liigan kärkipelaajaksi.
  Jesse Mankinen p
  11. Ässät, Kärki, Salminen ja Taimi tekevät kaikkensa, mutta sekään ei riitä. Kotkaniemeä, nuorempaa, odotetaan liian pitkään takaisin, mutta hän jää Canadiensin pyynöstä, käskystä, AHL:ään odottamaan uutta kutsua ylös. Makkosesta ja Tiivolasta ei ole paikkaamaan tätä aukkoa. Puolustus ei riitä, mutta Bernard nousee omalle tasolleen huonon kauden jälkeen ja Kiviaho kehittyy erinomaiseksi kakkoseksi. Kauden aikana häntä kuolataan Kouvolassa ja Raumalla ykkösmaalivahdiksi.
  Henri Kiviaho h
  12. Ilves, Ei riitä. Rautiainen, Suomi ja Halmo ovat ainoat jotka pääsevät kaudesta puhtain paperein. Jerry Laakso on yllättävän hyvä, mutta liian monta virhettä jättää monelle huonon maun suuhun.
  Jerry Laakso h
  13. Jukurit, Jättää taakseen HPK:n ja Sportin, ja tästä ei olla iloisia, koska ei tullut Mestiksen mestaruutta KooKoon jatkaessa pelejään sääleissä. Hyökkäys tekee hyvää jälkeä, mutta puolustus vuotaa kuin seula. Rajaniemi ja Aho tekevät maalilla kaikkensa, mutta kun vetoja tulee ykkössektrorista parikymmentä iltaa kohden ja muut vedot päälle. Ei siinä kiekkosateessa jaksaisi kukaan, vaikka olisi sateenvarjo.
  Ville Leskinen h
  14. HPK, Hämeenlinnassa ei mene mikään putkeen missään vaiheessa kautta ja Rinkelinmäellä juhlitaan täyttä kolmen pisteen voittoa vain kaksi kertaa. Vieraissa onnistutaan paremmin. Nenonen, Paajanen ja Tuulola nousevat jälleen uudelle tasolle, mutta kun muu joukkue tuntuu taantuvan, ei siinä kovin hyvää tulosta pysty tekemään. Puolustuksessa Lehtivuoren korvaaminen ei onnistu lainkaan. Larmi pelaa OK kauden, mutta Karjalainen ei onnistu lainkaan. Pennanen saa jatkaa koko kauden, mutta kesällä aloitetaan käytännössä nollasta liikkeelle.
  Robert Leino p
  15. Sport, Valtonen on saanut Sportin niin sekaisin, ettei siitä yhdessä kesässä selvitä. Ei ole heittopussi ja on selvästi menty eteenpäin, mutta viimeiseltä sijalta se ei auta ylöspäin. Puolustus on liian kapea ja Niemen jatkuvat loukkaantumishuolet eivät helpota tilannetta. Maalivahdit onnistuvat niin tai näin ja hyökkäyskalusto on kunnossa, mutta puolustus on hirveämmässä jamassa kuin Jukureilla. Se ei lupaa hyvää.
  Toni Kallela h

  Pelaajan nimi joukkueen perässä kertoo joukkueen suurimman yllättäjän, hyvässä tai pahassa. Kirjain h(yvä) tai p(aha) antaa vinkin...

  Pistepörssin voittaja on joko Ville Leskinen (Kärpät), Oula Palve tai joku SaiPassa koko kauden pelaamaan pystyvä kärkihyökkääjä
  Maalipörssin voittaja on joko Erik Thorell tai Ville Leskinen (Kärpät)
  Parhaaksi puolustajaksi tituulerataan yhä kauden jälkeen Atte Ohtamaata, pudotuspelit nostavat Jani Hakanpään jälleen keskusteluun heikohkon alkukauden jälkeen.
  Paras maalivahti on Atte Engren, Engrenin flopatessa Vehviläinen tai Tuohimaa on seuraavana jonossa.

  Tottakai ymmärrän, että hieman ylipositiivisesti katson KooKoota, mutta löytyy sieltä floppaajiakin, ei montaa ja se on syy yhdeksänteen sijaan.
   
 12. Hamu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Oletko aivan tosissasi tätä mieltä?
   
 13. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, HIFK
  Lainaus:
  Näissä nyt oli vähän yllätysmomenttia otettu mukaa, todennäkösempää että niitä tulee enemmän, mutta halusin jotain muuta veikata ku sitä samaa 1-5 tappara jyp hifk kärpät tps ja 13-15 kookoo jukurit ja sport. Piti keksiä joku selitys, miksi laittaisin hpk:n noin alas ja onhan toi kaks todella vähän, mut eihän se estä vaikka 15 kahen pisteen voittoa. Vähäsen hassuttelua ja loppua kohden alko keskittyminen mennä jo vähän muualle ku hommaan meni kauemmin kuin odotin. +Haluisin nähä miten tollasee reagoitaisiin mediassa, seuran sisällä ja faneissa, niin liigan kuin hpk:n
   
 14. Justus76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Niin, näköjään taas keskittyminen herpaantunut.

  Ehkä Ässät ei sentään konkurssissa ihan ole, vaikka talous heikolla tolalla onkin ja kaljaaki on myyty ohi kirjanpidon.

  Tässä sarjataulukko päivitettynä.
  1. Kärpät
  2. Tappara
  3. Hifk
  4. TPS
  5. Jyp
  6. Kookoo
  7. Kalpa
  8. Saipa
  9. Lukko
  10. Ilves
  11.Pelicans
  12. HPK
  13. Ässät
  14. Jukurit
  15. Sport
   
 15. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  1. Kärpät
  2. Tappara
  3. HIFK
  4. SaiPa
  5. JYP
  6. KalPa
  ---------------
  7. TPS
  8. Lukko
  9. KooKoo
  10. Ilves
  ---------------
  11. HPK
  12. Pelicans
  13. Ässät
  14. Sport
  15. Jukurit

  Playoffsit:

  TPS - Ilves 2-0
  Lukko - KooKoo 2-1

  Kärpät - Lukko 4-1
  Tappara - TPS 4-2
  HIFK - KalPa 2-4
  SaiPa - JYP 4-3

  Kärpät - KalPa 4-2
  Tappara - SaiPa 4-3

  SaiPa - KalPa 3-1

  Kärpät - Tappara 3-4
   
 16. Smitty#41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans, Dallas Stars
  Jaah.. pakko se on kait lyödä perinteiset ei-yhtään-puolueelliset arpaliput taas kehiin kun Liigakausi lähestyy jo kovaa vauhtia

  1. Kärpät
  2. HIFK
  3. JYP
  4. TPS
  5. Pelicans (saa kai sitä fani unelmoida?)
  6. Tappara
  ------------------
  7. KooKoo
  8. SaiPa
  9. Ässät
  10. Ilves
  ------------------
  11. HPK
  12. KalPa
  13. Jukurit
  14. Sport
  15. Lukko

  Playoffit

  1. kierros

  KooKoo - Ilves 2-0
  SaiPa - Ässät 2-1

  Puolivälierät

  Kärpät - KooKoo 4-3
  HIFK - SaiPa 4-2
  JYP - Tappara 4-2
  TPS - Pelicans 4-3

  Välierät

  Kärpät - TPS 2-4
  HIFK - JYP 4-1

  Pronssiottelu

  Kärpät
  - JYP

  Finaalit

  HIFK - TPS 4-2

   
  Viimeksi muokattu: 11.09.2018 klo 13.29
 17. Ralph Jäsen

  1. HIFK
  2. Kärpät
  3. JYP
  4. TPS
  5. Lukko
  6. Tappara
  ---
  7. Pelicans
  8. Ässät
  9. HPK
  10. Ilves
  ---
  11. SaiPa
  12. KalPa
  ---
  13. KooKoo
  14. Jukurit
  15. Sport

  Veli-Pekka Ketola -palkinto: Teemu Turunen
  Aarne Honkavaara -palkinto: Erik Thorell
  Pekka Rautakallio -palkinto: Shaun Heshka
  Urpo Ylönen -palkinto: Atte Engren (oikeasti paras on Emil Larmi, mutta on liian epäseksikkäästä joukkueesta voittaakseen)

  Suomen mestari: HIFK
  Jari Kurri -palkinto: Kyle Quincey
   
 18. ElManazer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
  1. Kärpät
  - Materiaali on hyvin vahva ja uskon vakaasti, että Kärpät tulee pelaamaan vahvan runkosarjan. Vaikeampi jakso sattuu johonkin kohtaan takuuvarmasti, mutta siitäkin selvitään. Mielenkiintoista nähdä miten nuori hyökkäyspää pärjää pudotuspeleissä. Pakisto on selkeästi Liigan paras.

  Paras pistemies: Ville Leskinen
  Paras maalintekijä: Ville Leskinen
  Tehokkain puolustaja: Atte Ohtamaa tai Jani Hakanpää
  Läpimurto: Rasmus Kupari

  2. HIFK
  - Tykkään omalla tavallaan joukkueesta, mutta toisaalta alemmissa ketjuissa on aavistuksen tasapaksuisuutta havaittavissa. Toki laajuutta löytyy, joka on hyvä asia pitkässä juoksussa. Kärkijätkätkin ovat pääosin tasokkaita, mutta ilman yhtä kärkisentteriä en sanoisi hyökkäyspäätä pelottavaksi. Onnistuessaan Iikka Kangasniemellä tulee olemaan yllättävän iso rooli näillä palasilla IFK:n hyökkäyspelin toimivuudessa, vaikka onhan Juhani Tyrväinen, Erik Thorell, Joonas Rask ja Tommi Santalakin varmasti tekijämiehiä Liigaan. Pakisto on vahva, mutta roolitus on hieman kyseenalainen.

  Paras pistemies: Iikka Kangasniemi (/ the sentteri)
  Paras maalintekijä: Erik Thorell
  Tehokkain puolustaja: Teemu Eronen
  Läpimurto: Elias Ulander tai Juha Jääskä

  3. JYP
  - Nuoresta pääkäskijästä huolimatta realistinen menestyjä. Joukkue on laaja, kokenut ja vahva, joten kyykkäykseen on vaikea uskoa. Ideaalitilanteessa Tomasekit ja Turkulaiset johtajat teho-orkesteria ja Immonen & kaverit soittavat vakaata viulua vierellä.

  Paras pistemies: Jerry Turkulainen
  Paras maalintekijä: David Tomasek
  Tehokkain puolustaja: Anttoni Honka
  Läpimurto: Anttoni Honka

  4. TPS
  - Joukkue on kaikinpuolin vahva, mutta uskon olevan vielä vahvempi keväällä playoffeissa kuin runkosarjassa. Hyökkäyspää on kaikkien ollessa terveinä jopa Liigan paras, mutta loukkaantumishuolia on. Pakisto laadukas ja tasavahva, kun oikeat parit löytyvät. Esimerkkinä Jaakola-Eronen; Ekeståhl-Jonsson-Lukka; Piskula-Heikkinen kuulostaa hyvältä. Tirronen on aloittanut kauden hyvin.

  Paras pistemies: Oula Palve
  Paras maalintekijä: Zach Budish
  Tehokkain puolustaja: Lucas Ekeståhl-Jonsson
  Läpimurto: Kaapo Kakko tai Lauri Pajuniemi

  5. Lukko
  - En oikein osaa edes perustella järkevästi, että minkä takia Rauman Lukko olisi viidentenä runkosarjan päättyessä, mutta lyhyesti sanoen näen joukkueessa yllättävän ison potentiaalin. Hyökkäys on vahva eikä pakistokaan heikko ole. Arttu Ilomäki on taas valmiimpi ykkössentterin rooliin ja uusista hankinnoista Linus Nyman on omaan korvaan erinomainen haku. Ulkkareista nostan esille DeFazion sekä Danforthin, joilla uskon olevan paljonkin annettavaa Liigassa. Maalivahtiosasto on etukäteen ajateltuna kysymysmerkki, mutta täytyy myöntää, että Setänen on saanut TPS:n paidassa turhankin paljon kritiikkiä otteisiin nähden.

  Paras pistemies: Arttu Ilomäki
  Paras maalintekijä: Brandon DeFazio
  Tehokkain puolustaja: Jakub Krejcik
  Läpimurto: Linus Nyman

  6. Tappara
  - Tapparalla ei tule olemaan mitään hätää, kun ajatellaan peliä puolustuksen kautta, mutta jotenkin en jaksa uskoa sen riittävän tänä vuonna kärkisijoille runkosarjassa. Hyökkäyspää on periaatteessa laaja, mutta maalinteon kanssa tulee olemaan tuskaista toisinaan. Zaborskyn paluu tähtikategoriaan ei olisi pahitteeksi. Pakiston rakenne on hyvä.

  Paras pistemies: Antti Erkinjuntti
  Paras maalintekijä: Tomas Zaborsky
  Tehokkain puolustaja: Otso Rantakari
  Läpimurto: Joona Luoto (Jos saisi edes aavistuksen peliaikaa) tai Juho Rautanen

  -----

  7. SaiPa
  - SaiPalla on kohtuullisen hyvä joukkue ja paikka pudotuspeleistä on melko selviö. Puolustus on selkeä heikkous, mutta mikäli tuleva vahvistus on koko liigan tasolla vahvistus, niin en pitäisi suoraakaan pudotuspelipaikkaa mahdottomana. Hyökkäys on yllättävän leveä ja siinä on erityisen hienona aspektina paljon maalintekotaitoa. Maalivahtiosasto on myös kunnosssa.

  Paras pistemies: Topi Nättinen
  Paras maalintekijä: Ahti Oksanen, Jonatan Tanus tai Joni Nikko
  Tehokkain puolustaja: Kalle Maalahti (/ the rightin puolustaja)
  Läpimurto: Robin Salo tai Veeti Vainio

  8. KooKoo
  - KooKoo on kauden musta hevonen. Maalivahtiosasto on liigatasolle riittävä, mutta pudotuspeleihin pääsyn takeena pitää olla se, että niin Perhonen kuin Järkkärikin ottaa tarvittavan askeleen eteenpäin. Pakisto on erinomainen KooKoon tasoiselle jengille, Bonsaksen ja Wittchow etunenässä hienoja hankintoja. Hyökkäys on omaan silmään myös melko vakuuttava, löytyy kokenutta kalustoa Kähkösen ja Haatajan myötä, mutta erityisesti myös parhaassa iässä olevaa kalustoa, kuten Karlsson, Strömwall, O'Donnell, Hakulinen, Pitkänen ja niin edespäin. Strömwall kannattaa erityisesti ottaa seurantaan, en pitäisi mahdottomana, että kisaisi maalipörssin voitosta.

  Paras pistemies: Juha-Pekka Haataja
  Paras maalintekijä: Malte Strömwall
  Tehokkain puolustaja: Emil Kristensen
  Läpimurto: Martin Berger

  9. Ässät
  - Ässillä on mielestäni hyvä, mutta riskialtis joukkue kasassa. On tavallaan arvoitus siinä, että matsissa voi melkein tulla mitä tahansa vastaan. Ykkösylivoimassa on potentiaalia olla koko Liigan paras, mutta toisaalta omassa päässä saattaa toisinaan tulla kovinkin kylmä. Jäädään odottelemaan Nickersonin Mattin paluuta Poriin.

  Paras pistemies: Sakari Salminen
  Paras maalintekijä: Jarno Kärki
  Tehokkain puolustaja: Tommi Taimi
  Läpimurto: Jesperi Kotkaniemi (Jos joku laskee, että ei ole vielä läpimurtoaan tehnyt)

  10. KalPa
  - Otaksun, että KalPa on pudotuspeleissä tulevalla kaudella, mutta rosterin perusteella sitä on hyvin vaikea suoraan faktana heittää. Maalivahdit ja pakisto ovat kunnossa, mutta hyökkäyspäässä on paljon kiinni Jaakko Rissasesta. Luostarinen ketjuineen tuo oman panoksensa, mutta alemmista ketjuista on ainakin tässä välissä hyvin vaikea odottaa taustatukea. Alkukaudesta tulee olemaan vaikeaa, mutta parantanee loppukauteen.

  Paras pistemies: Jaakko Rissanen
  Paras maalintekijä: Kai Kantola
  Tehokkain puolustaja: Otto Leskinen
  Läpimurto: Otto Leskinen tai Eetu Luostarinen

  -----

  11. Pelicans
  - Tuntuu väärältä pudottaa Pelicans kymmenen parhaan joukosta ja ehkä joudunkin vielä toteamaan olleeni väärässä. Joukkue on periaatteessa hyvä, ja jos muun muassa Zohornan tilalle olisi hankittu joku oikeasti vakuuttava ykkössentteri, niin tilanne voisi olla toinen. Menestyminen on myös paljon kiinni maalivahtien onnistumisesta, Skarek ja Olkinuora ovat parina lähtökohtaisesti pieni kysymysmerkki. Pakisto Pelicansilla on erinomainen, Jürgens-Kaski -pari breikkaa takuulla.

  Paras pistemies: Severi Lahtinen
  Paras maalintekijä: Jesse Mankinen
  Tehokkain puolustaja: Oliwer Kaski
  Läpimurto: Severi Lahtinen tai Oliwer Kaski

  12. Jukurit
  - Povaan Jukureille onnistunutta kautta, mutta pudotuspelipaikka jää silti kauas. Rosteri on omaan silmään yllättävänkin hyvä, vakaita liigapelaajia on runsas määrä, mutta yhtä kärkihyökkääjää materiaali jää kaipaamaan. Pakiston rakenne on mielestäni myös hyvä ja Aleksi Salosen rooli tulee olemaan iso. Rajaniemellä on iso näyttöpaikka maalilla.

  Paras pistemies: Mika Partanen
  Paras maalintekijä: Mika Partanen
  Tehokkain puolustaja: Teemu Suhonen
  Läpimurto: Aleksi Salonen tai Mikko Kokkonen

  13. HPK
  - HPK:n osalta luvassa on näillä kortein välikausi. Hyviä palasia on, mutta kirkkain kärki loistaa poissaolollaan. Emil Larmi on hyvä maalivahti, mutta tandemin toinen osa Antti Karjalainen ei vakuuta juurikaan. Pakistossa on hyviä yksittäisiä pelaajia, mutta kokonaisuutena pakisto on Brejcakin hankinnasta huolimatta melko heikko. Hyökkäyspäässä painaa Viitaluoman ja Lahden pahvit. Paljon on kiinni Robert Leinon, Teemu Turusen ja Markus Nenosen onnistumisista. Otto Paajaseen voi luottaa.

  Paras pistemies: Teemu Turunen
  Paras maalintekijä: Markus Nenonen
  Tehokkain puolustaja: Petteri Nikkilä
  Läpimurto: Jere Innala tai Niclas Almari

  14. Ilves
  - Ilveksellä on mielenkiintoinen ja nuori joukkue, mutta en usko millään, että joukkueella riittää puhti pudotuspeleihin asti. Heleniuksella on potentiaali olla laadukas maalivahti, mutta olen vähän skeptinen hänen suhteen. Samoiten pakisto on heikko. Hyökkäyksessä on potentiaalia ja nähtäväksi jää realisoituuko se tänä syksynä.

  Paras pistemies: Eemeli Suomi
  Paras maalintekijä: Teemu Rautiainen tai Mike Halmo
  Tehokkain puolustaja: Juha Leimu
  Läpimurto: Oskari Laaksonen tai Arttu Ruotsalainen

  15. Sport
  - Eihän se Sportin joukkue nyt kovin erikoiselta näytä ja aikamoisia ihmeitä pitäisi tapahtua, jotta Sport tuolla materiaalilla pelaisi pudotuspeleissä. Hyökkäyspää on ihan ok, mutta pakisto sen sijaan selvästi liigan heikoin. Toivottavasti eivät ainakaan jää heittopussiksi.

  Paras pistemies: Antti Kalapudas
  Paras maalintekijä: Joel Kiviranta
  Tehokkain puolustaja: Oskari Manninen
  Läpimurto: Robert Arrak

  Loppuhengenvetoon todettakoon pistepörssin näyttävän kauden jälkeen tältä:
  1. Oula Palve
  2. Sakari Salminen
  3. Ville Leskinen
  4. Arttu Ilomäki
  5. Jarno Kärki
  6. Iikka Kangasniemi
  7. Topi Nättinen
  8. Jasper Lindsten
  9. Erik Thorell
  10. Jesperi Kotkaniemi tai Jaakko Rissanen
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2018 klo 18.12
 19. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Tuohon ylempään veikkaukseen KalPan osalta pakko mainita. KalPalla on näillä näkymin 3. ketjussa Gymer-Sebok-Nuutinen (mikäli Ikonen pelaisi olisi se Sebok-Ikonen-Nuutinen) Sebok teki viime kaudella 31p ja Nuutinen 28p. Gymer on heikoinlenkki.

  Nelosessa on sitten junnu/Gymer-Vainiola-Hyvärinen/junnu. Aika marginaalinen, mutta niin on monella muullakin.

  Ykkönen Jokinen-Rissanen-Ruuttu ja Kakkonen Klemetti-Luostarinen-Kantola. Texier palaa 3vko sisään ja ottanee Klemetin paikan. Väittäisimpä, että kunnossa ollessaan jopa yllättävän tulivoimainen ja KalPa tekee enemmän maaleja kuin viime kaudella.
   
 20. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  On pakko ihan erikseen kehaista, että myös joku "ulkopuolinen" näkee JYPin rivejä veteraaniosaston (Immonen, Tuppurainen, Hytönen, Perrin..) takana. Turkulainen on todellakin vahva kandidaatti joukkueen sisäisen pistepörssin voittajaksi, samoin kuin Tomasek maalipörssin voittajaksi. Honka on selkein ehdokas läpimurron tekijäksi ja myös tehokkaimmaksi pakiksi.

  Toki sen verran iso kasa potentiaalisia kärkitason pistenikkareita joukkueessa on, että sisäisen pörssin voittajaehdokkaitakin on ainakin 5-6 miestä. Voittajaksi tässä kisassa selviytyvä todennäköisesti päätyy myös koko liigan top kymppiin, mutta se jää nähtäväksi. Ainakin leveyttä pitäisi löytyä sen verran, että ihan yhden miehen varassa eivät hyökkäyspään tehot ole.
   
 21. snake70 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins
  1. Kärpät
  2. Tappara
  3. HIFK
  4. KalPa
  5. TPS
  6. SaiPa
  ------------------
  7. Lukko
  8. HPK
  9. JYP
  10. Ilves
  _________
  11. Pelicans
  12. Jukurit ("mestis mestaruus")
  13. Ässät
  14. KooKoo
  15. Sport
   
 22. Villi-Länsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
  Oma veikkaus menee näin:

  1. Kärpät
  2. Tappara
  3. HIFK
  4. JyP
  5. TPS
  6. Pelicans
  -----------------------------
  7. Lukko
  8. SaiPa
  9. HPK
  10. Ässät
  -----------------------------
  11. Ilves
  12. KalPa
  13. Jukurit
  14. KooKoo
  15. Sport


  Säälit:

  Lukko - Ässät 2-0
  SaiPa - HPK 2-1

  Pleijarit:
  Kärpät - Saipa 4-0
  Tappara - Lukko 2-4
  HIFK - Pelicans 3-4
  Jyp - TPS 4-2

  Välierät:

  Kärpät - Lukko 4-1
  JyP - Pelicans 4-2

  Pronssiottelu:
  Pelicans - Lukko 0-1

  Finaalit:
  Kärpät - JyP 1-4


  Pistepörssin voittaja: Ville Leskinen, Kärpät
  Maalipörssi voittaja: Janne Keränen, Lukko
  Jäähypörssin voittaja : Antti Tyrväinen, Pelicans
  Ekat valmentajapotkut: Kookoo

  Lukon osalta veikkauksia:

  Runkosarjassa:
  Jakub Krejcik tekee yli 25 pistettä.
  Janne Niskala tekee yli 12 maalia.
  Janne Keränen tekee yli 27 maalia.
  Arttu Ilomäki on Lukon pistepörssin voittaja.
  Brandon DeFazio voittaa Lukon jäähypörssin, tappelee yli 2 kertaa ja tekee yli 25 pistettä.
  Oskari Setänen pelaa yli 35 peliä ja yli 91,5% torjuntaprosentilla.

  Koko kausi:
  Linus Nyman on vuoden tulokas ja yli 50 pistettäkoko kaudella
  Lukon pelaajat tappelee yli 5 kertaa koko kauden aikana.

  Lukon kotikatsoja keskiarvo on yli 3800.
   
 23. Hamu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  1. Kärpät
  2. TPS
  3. Hifk
  4. Saipa
  5. Tappara
  6. Jyp
  --------------
  7. Kalpa
  8. HPK
  9. Lukko
  10. Ilves
  ---------------
  11. Ässät
  12. Kookoo
  13. Pelicans
  14. Jukurit
  15. Sport
   
 24. Wilson47 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  1. Kärpät
  2. TPS
  3. JYP
  4. HIFK
  5. Tappara
  6. SaiPa
  ---------------------------
  7. KalPa
  8. Pelicans
  9. Lukko
  10. KooKoo
  ---------------------------
  11. Ässät
  12. Ilves
  13. Jukurit
  14. HPK
  15. Sport

  Siitä lopullista veikkausta eetteriin omalta osaltani. Sijat 6. ja 10. ratkeavat pisteen erolla alempaan.
   
 25. LEFTI Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, Golden Knights
  1. TPS
  2. Kärpät
  3. Hifk
  4. Tappara
  5. Pelicans
  6. Jyp
  --------------
  7. Lukko
  8. Saipa
  9. Kalpa
  10. Ilves
  ---------------
  11. Kookoo
  12. Jukurit
  13. HPK
  14. Ässät
  15. Sport