Liigan varmistuneet pelaajasiirrot 2023–2024

  • 585 282
  • 2 348

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Olkinuora sanoikin kesällä haastattelussa, että vielä ei ole aika palata liigaan ja toivoo että ura jatkuu kovemmassa sarjassa. Näemmä ei ole vielä sopimusta saanut, joten Olkinuoralle oikein hyvä tilanne tulla Pelsuihin ja päästä palkanmaksun piiriin.

Kaiken mennessä nappiin, eli kopin tarttuessa ja ulkomaan paikkojen pysyessä kiinni myös Pelicansille hyvä veto.
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ajattelin onnitella Olkinuoran hankinnasta. Ulkomaan pykälän kuultuani ihmettelen hankintaa. Tälläisistä runkopelaajista pitäisi pystyä pitämään kiinni, mikäli oikeasti kannua haluaa nostella. Pahimmillaan jää lyhyt aikaikkuna korvaajan etsimiselle.

Pelicansin ensimmäinen suunnitelma karahti kiville (ruotsalainen maalivahti, jatkaa AHL:ssä), tämä oli nyt plan b.
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kaiken mennessä nappiin, eli kopin tarttuessa ja ulkomaan paikkojen pysyessä kiinni myös Pelicansille hyvä veto.

Tuon yhtälön toteutuminen taitaa olla vain nykyisellään aika epätodennäköistä. Esimerkiksi viime kaudella siirtyi Ruotsiin ja peräti Sveitsiin välimallin kavereita liigasta. Maalivahdeista esim Tuohimaa epäonnistui täysin, mutta silti päätti kautensa SHL:ssä.
 

Kukko

Jäsen
Pelicansin ensimmäinen suunnitelma karahti kiville (ruotsalainen maalivahti, jatkaa AHL:ssä), tämä oli nyt plan b.
Omat spekuloinnit voi tietysti heittää kehiin:

A) Olkinuora tulee pelaamaan TASOONSA NÄHDEN mailapalkalla (En usko että muutoin Liigajoukkue suostuisi vastaavaan sopimukseen)

B) Olkinuora tulee nostamaan kytkintä suurella todennäköisyydellä, mikäli yhtään ns koppitarttuu (tod.näk tarttuu)

C) Mikäli ulkomaat eivät kiinnostusta osoita, niin Pelicans saa edullisen kokeneen maalivahdin tosipeleihin (jolla tosin heikohkosti kausi alla).

En oikein keksi muuta syytä järjestelylle, kun raha. Lahdessa ei paljon ole ja näin saadaan ehkäpä huikea alkukausi. Tuskin riittää tosipeleissä kuitenkaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: KiVi

Veijo Esso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Eri versiot Reippaasta ja Pelicans
Ihmeteltävän paljon tuntuu porukalla olevan jotain sisäpiirin tietoa tuosta Olkijussin sopimuksen sisällöstä. Ulkomaan pykälä kyllä, mutta mitkä ovat ehdot? Kaikki valtit Jussilla ja sanellut vain Pelsulle miten tehdään, niinkö?
 

Bulvaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kyllä. Söi kyllä lähes kokonaan sopimuksen arvon tuo ulkomaan pykälä. Höh!
No mehän emme tiedä sopimuksen yksityiskohtia. Surkealtahan tuo kuulostaa, mutta en kyllä hetkeäkään usko, että Olkijussi pelaisi ISOLLA palkalla ja olisi vapaa lähtemään milloin vain ilman mitään korvausta. Toki, jos lähtee, eikä korvaajaa löydy, niin Patrikainen joutuu kyllä tosi testiin. Jasse on parhaimmillaan loistava, mutta ei ainakaan vielä ole onnistunut tasaisesti. Niitä heikkojakin pelejä on aina välillä sattunut.
 

Nicotsein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Pittsburgh Penguins (Geno <3)
Entäs jos käykin niin, että Patrikainen loukkaantuu pahasti ja Olkinuora pelaa monta peliä hyvin, voipi olla aika vittumaista jos herra sanoo vaikkapa siirtoajan kynnyksellä "moro" ja Pelicans jää tyhjän päälle pahaan tilanteeseen.

Toki aikamoinen worst case scenario, mutta tykkään maalailla näitä. :)
 

PorinPoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mikä on pelsun plan C? Jos Olkinuora lähtee, Patrikainen on kyllä ihan keskitasoa parempi ykkösmaalivahti, mutta kakkosvahtia ei käytännössä ole, luotetaanko silloin että ulkomailta/mestiksestä löytyy mitat täyttävä kakkosvahti?
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No mehän emme tiedä sopimuksen yksityiskohtia. Surkealtahan tuo kuulostaa, mutta en kyllä hetkeäkään usko, että Olkijussi pelaisi ISOLLA palkalla ja olisi vapaa lähtemään milloin vain ilman mitään korvausta.
Tuskin pelaa isolla palkalla. Eihän siinä olisi Pelsujen kannalta mitään järkeä maksaa isoa palkkaa pelaajalle, joka on todennäköisesti vain hakemassa pelituntumaa seurasta. Ja kyllä, väitän, että Olkinuora on vapaa siirtymään ilman mitään korvausta ulkomaille. Eihän tuossa olisi muuten mitään järkeä Olkinuoran kannalta.
 

Lahelainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat SaiPa
Käytännössä joo. Myös Tomi Karhusella oli vastaava Pelicans-visiitillään. Toki siinä silloinen sarjamenestys vauhditti varmasti Karhun lähtöä.
Karhunen oli myös rikki sillä kaudella, tuntui että joka toinen päivä tuli Terveystalon portailla vastaan, kun asioin itsekkin sielä silloin päivittäin
 

Jaksaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, NHL
Hiukan pelottavan kuuloinen tuo ulkomaanoptio, olisi kiva tietää yksityiskohdat siitä.

Ei lämmittäisi jos pelaisi kauden alkuun 10 ottelua lights out ja sitten tulee sveitsin frangit hakemaan.
 

Trick9

Jäsen
Suosikkijoukkue
-..'
Hiukan erikoinen hankinta kyllä.

Itse epäilen että taitaa olla maalivahtimarkkinoilla aika kuivaa tällä hetkellä. Ei olisi ihme jos Pelicansin vaihtoehdot olisivat ollut ostaa 1B maalivahti Patrikaiselle (jos parempaa ei ole tarjolla) ja toivoa että tämä ottaa paikan itselleen, tai palkata Olkinuora ja toivoa että Patrikainen kauden mittaan kasvaa ykkösmaalivahdiksi tai sitten ykkösmaalivahti jostain tipahtaa markkinoille myöhemmin jos/kun Olkinuora vaihtaa maisemia.

Vaikea uskoa että Olkinuora mitenkään kallis hankinta on jos todella halajaa ulkomaille jo kesken kauden.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Voihan se pykälä sisältää myös jonkun purkurahan, eihän sitä kukaan kai täällä voi sanoa? Mielestäni kuitenkin parempaa tiedottamista näin, kun aiheuttaa laineita kesken kauden.

Jos Patrikaisen kehitys jatkuu, voi hän syödä Olkinuoran elävältä jo alkukauden aikana. Siinä tapauksessa lienee Pelsun kannalta jopa toivottavaa, että Olkinuora lähtee ja tilalle voi hankkia halvemman varavaihtoehdon ja suunnata resursseja muuhun.

Voihan se niinkin olla, että Patrikainen ei saa mitään kiinni ja Olkinuora karkaa, mutta se on sitten sen ajan ongelma.

Mun kirjoissa aika lailla sarjan paras tandemi. Jopa siinä tapauksessa, jos Olkinuora on tuohimaavol2.
 
Viimeksi muokattu:

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Aika samasta puusta kaikki Kärppien sentterit. Isoja senttereitä. Miten jalka riittää?
Kirjoitin tästä Kärppien omaan osioon kommentin, sillä minun mielestäni Kärppien laitahyökkääjäosasto kompensoi erittäin hyvin tuota sentteriosaston homogeenisyyttä.
 

totonboset

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canes & Junnon aikakauden Kärpät
Mingoia on erinomainen haku Kärpillä.

Bunnaman sitten vähän miedomman tuoksuinen haku. Ei ainakaan ihan niin selkeä kärkisentteri, mitä olisi voinut odottaa, mutta muodostanee Kemppaisen kanssa ihan ok kärkisentterikaksikon.
Samaa mieltä ettei Bunnaman ole se perinteinen kärkisentteri mitä voitaisiin verrata Lehterään tai Camperiin tehojen muodossa. Mutta joku vaisto itsellä sanoo, että tuo kaveri tulee olemaan fanien suosikki ja erittäin viihdyttävä pelaaja Ouluun. Noh aika näyttää.

Mingoia on aikalailla se pelaajatyyppi joka Kärpiltä puuttui menneellä kaudella. Jos kemiaa löytyy vaikka Bunnan kanssa niin eiköhän maaliverkot heilu sen parikymmentä kertaa tulevalla kaudella. 15 maalia lienee se minimi mitä mieheltä odotetaan.

Molemmilla on todistettua maalintekopotentiaalia, mikä on ihan hyvä kun katsoo millaisia laitureita sinne vierelle on laittaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös