Huomasin tuossa että Jari Torkin parhaan ja huonoimman kauden plusminuksen erotus on 62 maalia. Eli 17-vuotiaana kaudella 82/83 -32 ja +30 kaudella 94/95. Mikähän on liigaennätys?
Ainakin Toni Mäkiaho pääsi myös tuohon 8. seuraan uransa aikana.Jere Myllyniemen tilastoja katsellessani aloin pohtimaan, että kuka mahtaa olla Liigassa eniten eri seuroja läpi käynyt henkilö? Myllyniemellä näitä oli kahdeksan (Tappara vähän kyseenalainen, sillä ei yhtään pelattua ottelua). Muita seuroja olivat Blues, Lukko, SaiPa, Pelicans, HPK, Ilves ja HIFK.
NHL:n puolella ennätys oli muistaakseni 12 eri seuraa. Kykeneekö joku tätä ennätystä lyömään?
Mäkiahon kahdeksassa eri joukkueessa on vielä erikoista se, ettei kasvattiseura Ilves lukeudu niihin ollenkaan.Ainakin Toni Mäkiaho pääsi myös tuohon 8. seuraan uransa aikana.
En kyllä oikein tällaisessa tilastoinnissa osaa nähdä, että on oikein jättää huomioimatta niitä 11. kautta, joiden aikana Kärpät ei ollut edes liigassa. Toki muutoin kova tilasto tuossa Kärpillä on.Lienee tämän ketjun kamaa:
Tulin katsoneeksi sarjataulukoista, että HIFK on jäänyt viimeksi pudotuspelien ulkopuolelle vuonna 2002. Aika kova, sanoisinko. Kärpät pistää kuitenkin vieläkin paremmaksi: viimeksi jäänyt SM-liigassa ulos pleijareista vuonna 1989. Vaivaiset 29 vuotta sitten.
Lisäksi sekin on aika kova saavutus, että Kärpät on pelannut jokaisena kautena pudotuspeleissä sen jälkeen, kun se nousi takaisin SM-liigaan 18 vuotta sitten.
Samalla logiikalla FPS:n tilasto on vielä kovempi. SM-liigassa viimeksi ulos pleijareista 1976.Aivan, onhan tuossa nuo divarikaudet välissä ja niitä on aika paljon, mutta tilasto pysyy koko ajan samana. SM-liigassa viimeksi ulos pleijareista 1989.
Tässähän ois melkein vedonlyönnin paikka. Hienoa faktaa kaivettu!KalPa on ollut SM-liigassa/Liigassa kolme kertaa mitaleilla (1991, 2009, 2017). Näillä kausilla SaiPa jäi jokaisella kerralla runkosarjassa viimeiseksi. Muilla kausilla SaiPa ei ole kertaakaan jäänyt viimeiseksi, kun mainitut seurat ovat pelanneet yhtä aikaa SM-liigassa/Liigassa.
Mainittakoon vielä, että SaiPan parhaat sijoitukset SM-liigassa/Liigassa ovat neljännet sijat keväiltä 1999 ja 2014. Noilla kausilla sarjan viimeiseksi jäi KalPa...
Tässä jos jossain on tilastokummajaisia kerrakseen. Nyt sitten vain mielenkiinnolla seuraamaan, että saadaanko näille tilastoille jatkoa...KalPa on ollut SM-liigassa/Liigassa kolme kertaa mitaleilla (1991, 2009, 2017). Näillä kausilla SaiPa jäi jokaisella kerralla runkosarjassa viimeiseksi. Muilla kausilla SaiPa ei ole kertaakaan jäänyt viimeiseksi, kun mainitut seurat ovat pelanneet yhtä aikaa SM-liigassa/Liigassa.
Mainittakoon vielä, että SaiPan parhaat sijoitukset SM-liigassa/Liigassa ovat neljännet sijat keväiltä 1999 ja 2014. Noilla kausilla sarjan viimeiseksi jäi KalPa...
Veikkaisin kyllä että kannattaa maalivahtiosastolle kääntää katseet tässä vaiheessa. Esimerkiksi kaudella 2016-17 IFK:lla oli maalivahtikaksikkona Niklas Bäckström-Kevin Lankinen ja näillä on ikäeroa 17 vuotta. Tosin, Jere Myllyniemi kävi stunttaamassa muutaman pelin tuolla kaudella ja joitain vuosia Bäcksiä nuorempi, mutta oli siis pelkkä sijaiskassari.Tällaista tilastoa/tietoa taitaa olla täysin mahdoton mistään saada, mutta mikä mahtaa olla yksittäisen pelipaikan suhteen liigahistorian suurin ikäero kahden vanhimman pelaajan välillä? Tässä nimittäin puolivahingossa huomio kiinnittyi tuohon HPK:n pakistoon, joka on siis ylipäätään aivan huikaisevan nuori: yhdeksästä pakista viisi on vuosina 98-99 syntyneitä. Ja nythän Kerho hankki 38v Laatikaisen, jota voi pitää vähintäänkin perusteltuna hakuna. Seuraavaksi vanhin Kerhon pakki on nimittäin 26v Nikkilä, eli vanhimman ja toiseksi vanhimman pakin välinen ikäero on käsittämättömät 12 vuotta..
Veikkaisin kyllä että kannattaa maalivahtiosastolle kääntää katseet tässä vaiheessa. Esimerkiksi kaudella 2016-17 IFK:lla oli maalivahtikaksikkona Niklas Bäckström-Kevin Lankinen ja näillä on ikäeroa 17 vuotta. Tosin, Jere Myllyniemi kävi stunttaamassa muutaman pelin tuolla kaudella ja joitain vuosia Bäcksiä nuorempi, mutta oli siis pelkkä sijaiskassari.
Mutta veikkaisin että maalivahtiosastolta vastaus tähän löytyypi.
Niin, mikä on sitten yksittäinen pelipaikka? Katseet voisi kohdistaa taas sinne HPKn pakistoon, missä 1971 syntynyt Marko Tuulola pelasi pakkiparina poikansa 1996 syntyneen poikansa Joni Tuulolan kanssa.Tällaista tilastoa/tietoa taitaa olla täysin mahdoton mistään saada, mutta mikä mahtaa olla yksittäisen pelipaikan suhteen liigahistorian suurin ikäero kahden vanhimman pelaajan välillä? Tässä nimittäin puolivahingossa huomio kiinnittyi tuohon HPK:n pakistoon, joka on siis ylipäätään aivan huikaisevan nuori: yhdeksästä pakista viisi on vuosina 98-99 syntyneitä. Ja nythän Kerho hankki 38v Laatikaisen, jota voi pitää vähintäänkin perusteltuna hakuna. Seuraavaksi vanhin Kerhon pakki on nimittäin 26v Nikkilä, eli vanhimman ja toiseksi vanhimman pakin välinen ikäero on käsittämättömät 12 vuotta..
Kaiken kertoo, että yksi ainoa Laatikainen nostaa Kerhon pakiston keski-ikää peräti kaksi vuotta. Nyt se on 22,2v ja ilman Laatikaista se olisi 20,2v
Oliko 1996 syntynyt Joni Tuulola tuolloin HPK:n toiseksi vanhin puolustaja? Ei käsittääkseni.Niin, mikä on sitten yksittäinen pelipaikka? Katseet voisi kohdistaa taas sinne HPKn pakistoon, missä 1971 syntynyt Marko Tuulola pelasi pakkiparina poikansa 1996 syntyneen poikansa Joni Tuulolan kanssa.
Voi vittu... pitäis vissii lukea viestit kunnolla ennen ko alkaa pätemään..Oliko 1996 syntynyt Joni Tuulola tuolloin HPK:n toiseksi vanhin puolustaja? Ei käsittääkseni.
Seuraavaksi vanhin Kerhon pakki on nimittäin 26v Nikkilä, eli vanhimman ja toiseksi vanhimman pakin välinen ikäero on käsittämättömät 12 vuotta..
Asiaa sivuten, JYPillähän taisi aikoinaan olla kokoonpanossa samaan aikaan Louhivaara, Malmivaara, Välivaara ja Vaarasuo. Vaarallista väkeä.Millä Liiga-joukkueella on ollut historian aikana eniten samansukunimisiä pelaajian kokoonpanossaan?
Tapparahan saisi nimittäin Järvisistään (J., M. ja J-M) jo aivan kelvollisen av-kentällisen. Sportista voisi kysyä myös hyvää lainaveskaria.
Jormakan veljekset Pekka, Kaarlo ja Tuomo pelasivat yhden ottelun JYP:ssä samassa ketjussa 21.1.2009. Kaarlo ja Pekka pelasivat tuolloin JYP:ssä ja D Teamissa. Vanhin veljeksistä Tuomo pelasi Jukureissa.Millä Liiga-joukkueella on ollut historian aikana eniten samansukunimisiä pelaajian kokoonpanossaan?
Asiaa sivuten, JYPillähän taisi aikoinaan olla kokoonpanossa samaan aikaan Louhivaara, Malmivaara, Välivaara ja Vaarasuo. Vaarallista väkeä.
Veikkaisin et joku Nieminen tai Virtanen voi mennä vielä tuonkin eelle.
Todella milenkiintoisia kuriositeetteja - kiitos näistä!Jormakan veljekset Pekka, Kaarlo ja Tuomo pelasivat yhden ottelun JYP:ssä samassa ketjussa 21.1.2009. Kaarlo ja Pekka pelasivat tuolloin JYP:ssä ja D Teamissa. Vanhin veljeksistä Tuomo pelasi Jukureissa.
Dufva on valmentanut heistä jokaista ja oli keksinyt tämän yhden ottelun idean.