Kyllä, ja hieman fiksummalla sanajärjestyksellä ei väärinymmärryksen mahdollisuutta olisi jäänyt."Siinä ainakin" tarkoitti, että ainakin tässä tapauksessa istuttiin kymmenen minuuttia yhden pelaajan toimesta.
Kyllä, ja hieman fiksummalla sanajärjestyksellä ei väärinymmärryksen mahdollisuutta olisi jäänyt."Siinä ainakin" tarkoitti, että ainakin tässä tapauksessa istuttiin kymmenen minuuttia yhden pelaajan toimesta.
Yhdeltä kaudelta löytyy (ainakin näin jälkikäteen tarkasteltuna) viisi TPS-taustaista kipparia, mutta ei missään nimessä antamillasi ehdoilla.Liigajoukkueiden kapteenien Tappara-tausta pistää silmään. Tällä hetkellä viisi kapteenia (Kankaanperä, Green, Erkinjuntti, Kauppinen ja tietysti Jugi) ovat pelanneet Tapparassa kolmen edellisen kauden aikana. Vieläpä Liigan finaaleissa tuona aikana. Vastaavaa, finaaleilla tahi ei, tuskin on ainakaan kovin usein sattunut?
Vastaava kysymys toisinpäin: missä seurassa on yhdellä kaudella pelannut eniten tulevia (tai nykyisiä) pääsarjatason kapteeneita?
TPS:n keväiden 1995 ja 1999 nipuista ei ainakaan johtajuutta puuttunut - peräti yhdeksälle pelaajalle oli kapteeninnatsat tulossa:
Samaan kahdeksaan pääsee Liigan osalta yllä mainittu IFK:n porukka.
HIFK:n porukka menee siis yhdeksään, kuten myös HPK:n kauden 1995-16.Samaan kahdeksaan pääsee Liigan osalta yllä mainittu IFK:n porukka.
Ylittyy vaikka tuplana - kuusi tulevaa (SM-liiga) päävalmentajaa samassa seurajoukkueessa:Samassa joukkueessa pelasi myös kolme tämän hetken Liiga päävalmentajaa, Karri Kivi, Pekka Virta ja Juha Vuori. Onkohan aiemmin ollut tilannetta, jossa samaan aikaan kolme tai yli päävalmentajaa liigassa olisivat aiemmin pelanneet samassa seurajoukkueessa?
Oli puhe samaan aikaan.Ylittyy vaikka tuplana - kuusi tulevaa (SM-liiga) päävalmentajaa samassa seurajoukkueessa:
TPS 1990-91
Mikko Haapakoski (KÄR 2009-10)
Heikki Leime (TPS 2010-11)
Hannu Virta (BLU 2003-04)
Kari Jalonen (TPS 2001-02)
Kai Suikkanen (TPS 2008-09)
Pekka Tirkkonen (SAI 2012-13)
Luulisi, että tästä voisi aina sitä kivaa coast-to-coast hyökkäyskiekkoa janoava kiekkokansa oivaltaa jotain...Tilastokummajaiseksi voisi laskea sen, että sarjassa viimeisenä oleva on tehnyt eniten maaleja.
Niin, se oli 1970 lukua ja runkosarjasijoitus silloin seitsemäs.Kärpät veti aikanaan kovan voittoputken alkuun. Voittivatkohan viisi ensimmäistä peliä putkeen ja kauden päätyttyä mahtuivat kahdeksan joukkoon. Liigakin oli tuolloin oikeasti kovatasoinen, kun puoli Suomea ei pelannut KHL:ssä.
Minun käsittääkseni Kärpät on ainoa joukkue joka on nousijajoukkueena pelannut pudotuspelejä. Parempia runkosarjasijoituksia kuitenkin on ainakin Kärpillä itsellään ja Hockey-Reippaalla kaudelta 1990-91. Tuo vertailu on silti hieman hankalaa kun nykyään Liigassa on 15 joukkuetta joista 10 jatkaa pudotuspeleihin kun joskus joukkueita on ollut 10 ja jatkopeleissä vain 4. Ennen joku 7. tai 8. sija ei ollut nousijajoukkueelle isokaan saavutus mutta pudotuspelit liki tekemätön paikka. Nyt se on enemmänkin päinvastoin.Onko mikään liigajoukkue pystynyt samaan nousijajoukkueena kuin Kärpät? Eli viisi voittoa putkeen liigan alussa tai päässyt nousijajoukkueena pelaamaan pronssista?
Mikäköhän mahtaa olla pisin (otteluissa mitattuna) maaliputki mikä pelaajalla on ollut runkosarjassa?
Ei ole ennätys sarjassaan, mutta saattaa sivuta vanhaa ennätystä. Jo ketjun avaussivulla on mainittu 3.10.2000 pelattu ottelu TPS-Pelicans, jonka TPS voitti 5-1 ja jossa Pelicansin maalivahti Sami Lehtinen torjui 4+2+0=6 kertaa. Pidän Lehtistä kuitenkin ennätyksen moraalisena haltijana, koska Lehtinen pelasi täydet 60 minuuttia. Kyseisessä ottelussa TPS:n Antero Niittymäki torjui 11+10+9=30 kertaa.#30 Sami Rajaniemi 1+3+2=6
Jukureiden maalivahti Sami Rajaniemi torjui tänään vain kuusi kertaa koko ottelussa. Mahtaako olla historian pienin torjuntamäärä koko* ottelun pelanneelta maalivahdilta? Varmaan ainakin pienin torjuntamäärä lopulta hävinneeltä maalivahdilta.
*(pois: 58:12-58:47 ja 59:19-60:00)