Liigan tiedotustilaisuus sarjajärjestelmästä 12.10.2023

  • 74 868
  • 840

Aukeaako Liiga?

  • Kyllä, kunnolla

    Ääniä: 11 4,1%
  • Kyllä, mutta ei kunnolla

    Ääniä: 187 69,0%
  • Ei

    Ääniä: 73 26,9%

  • Äänestäjiä
    271
  • Poll closed .

PoNppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Näyttävät sulamiset
Mimmonen mestishalli sinne torimyyjien tonteille sitten rakennetaan?
Todennäköisesti toinen teatteri tai vanhainkoti. Voi sitten kaupunginpäättäjät porukalla paheksua nykyajan hömpötyksiä ja muiden kaupunkien toriareenoja joissa myydään huumeita ja seksiä, sekä ilmenee muita lieveilmiöitä
 

luukkumies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, maajoukkue , voima
On tää huikeeta. Ketjussa tuhat variaatiota miten joku nousee tai on nousematta. Aivan kuin tää perhanan cmore-katsomo spektaakkeli " näkeekö samalla laitteella eri peliä yhtäaikaa takaperin norjaksi dubattuna jne..." . Mutta Mahtavaa, että saivat edes jotakin päätettyä
 

IcePhoenix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Kärpät, Kiekko-Espoo
En ymmärrä tätä riemua. 16 joukkueen Liigassa ei ole mitään merkitystä karsinnoilla koska ei Mestikseen jää enää riittävästi seuroja jotka herättäisivät suuremman yleisön mielenkiinnon, nostaisivat sarjan profiilia lähemmäs ammattilaissarjaa ja toisivat Mestis-seuroille mahdollisuuksia haastaa tosissaan Liigajengejä. Tämä päätös iski viimeisen naulan Mestiksen ja suomalaisen sarjajääkiekon arkkuun.
 
Viimeksi muokattu:

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
No aika vaikea nähdä miksi Kiekko-Espoo ei pelaisi Liigassa ensi kaudella. Karsinnat tulevat vasta sitä seuraavalla kaudella, eli Espoon ei tarvitse voittaa mestaruutta tällä kaudella noustakseen.
Ei tarvitse. Vain Jukurit on tähän mennessä siihen pystynyt näistä "kabinettinousijoista".
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Eli Kiekko-Espoo nousee ensi kaudeksi Liigaan ja häviää debyyttikautensa päätteeksi karsinnat Jokereille ja espoolaisen kiekkoilun kronikka voidaan sulkea?
Jotenkin noin. Toki sitten konkurssi puoli vuotta tippumisen jälkeen erinäisten sekavien kuvioiden jälkeen.
 

arghprkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olisin vähän kaivannut jämäkkyyttä noihin karsintoihin. Kuitenkin Liigassa tulee olemaan 16 joukkuetta ja näistä 10 pääsee pudotuspeleihin. Eikö olisi voinut laittaa vaikka kahta viimeistä karsimaan, jotta saataisiin enemmän säpinää niille viimeiselle kuudelle joukkueelle? Eli kaksi vikaa kohtaisi kaksi parasta Mestiksestä. ,
Tai radikaalisti niin, että viimeinen putoaa suoraa ja Mestiksen mestari nousee suoraan. Sitten Liigan tokavika ja Mestiksessä toiseksi tullut karsisivat.
Mutta kuitenkin on helkkarin hyvä, että Liiga aukeaa!!
 

Meiken

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielestäni huono päätös, ei auta yhtään mitään. Ei niiden edellisten karsinta-aikojen karsinnoillakaan ollut mitään käytännön merkitystä, ihan ylijuoksuja kaikki karsinnat. Mestis-mestari joutuu vääntämään pitkät playoffit, kun Liigan viimeinen saa lepäillä rauhassa.

Karsinnat pitäisi tulla toiseksi viimeisen ja Mestiksen toisen välillä, viimeisen pitäisi pudota suoraan ja Mestiksen ensimmäisen nousta. Nyt jos K-Vantaa nousee Liigaan, sen jälkeen Jokerit on oikeastaan ainoa joukkue Mestiksessä, jolla taloudellisesti on mahdollisuudet kasata niin hyvä joukkue, että se pärjäisi Liiga-joukkueelle. Sitten jos Jokerit tiputtaa jonkun joukkueen, ei käytännössä tällä ole suuremmin mahdollisuuksia nousta Liigaan ilman aivan älytöntä riskinottoa, josta voisi hyvinkin seurata konkurssi, onnistui nousu tai ei.

Eikö tässäkin tapauksessa mestiksen kakkonen väännä pitkät pudotuspelit ja liigan toiseksi viimeinen saa lepäillä rauhassa?
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Karsinnat pitäisi tulla toiseksi viimeisen ja Mestiksen toisen välillä, viimeisen pitäisi pudota suoraan ja Mestiksen ensimmäisen nousta.
Jos nyt harmittaa SaiPan tai jonkun muun heittopussin kyntäminen, ei varmasti auta asiaa, että liigaan nousisi suoraan joku vielä pienempi ja heikompi Mestis-joukkue ottamaan joka ilta turpaan putoamista odotellessa.
 

Värilasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Voin kertoa kokemuksesta (toki finaalit uupuu edelleenkin), että jumbo pääsee pelaamaan niitä parhaita ja aidosti merkityksellisiä pelejä! Oli hienoja ja samalla aivan kauheita pelejä karsinnoissa.
 

Tikiti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
Seuraavaksi toivoisin Liigalta jotain päätöksiä pelimäärän suhteen. Ei vaan mitenkään ole fiksu tuo 60 peliä vaikka pelattaisiin nelinkertainen sarja. Siinä on omasta mielestäni 6-8 peliä liikaa kun samaan aikaan pyörii CHL:t ja EHT:t.
 

Vexe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ehdottomasti paras 7 karsinnat luvassa. Tuota ei vaan voi voittaa Mestis-jengillä tai, jos edes lähelle pääsee, niin kausi päätyy konkurssiin. Ainoa positiivinen asia on se, että Liigajoukkue ei voi kusta pelaajien muroihin niin pahasti, että he haluavat hävitä oma-aloitteisesti karsintasarjan.
 

Parthicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tämä voi antaa uuden tarkoituksen ja elämän myös TuTolle, Kiekko-Pojille ja RoKille. Kyllä nuo ovat tarpeeksi isolla talousalueella että jos huuma saadaan päälle, voivat saada isot määrät rahaa taakseen ja aidosti tapella paikasta Liigassa.

Tämä linjaus tarkoittaa sitä, että sarjan joukkuemäärä pienenee vain konkurssien kautta ja siinä kintaalla on kyllä joitakin.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Eli Jokerit ja K-Espoo ei olisi pariin vuoteen voinut nousta jotta ensin saadaan supistettua.
Jos ensi kauden päätteeksi viimeiseksi jäänyt olisi pudotettu sarjasta niin ensi kaudelle ei olisi joukkuetta tietenkään Liigaan nostettu ja sitten seuraavalla olisi sitten ollut karsinnat eli kauden myöhemmin kuin mitä nyt. Tämä olisi tuonut myös Mestis seuroille enemmän aikaa pistää organisaatiot ja joukkueet siihen kuntoon, että pystyvät taistelemaan karsintoihin päästessään Liigajoukkuetta vastaan.

Mieluummin olisin ottanut 14 joukkueen sarjan karsinnoilla kuin 16 joukkueen sarjan karsinnoilla, mutta hyvin tyytyväinen olen siihen, että Liiga avataan ja karsinnat tekevät paluun. Toki onhan 16 joukkueen sarjassa se hyvä, että 15 vastustajaan kertaa 4 ottelua on 60 ottelua eli jokainen kohdataan kauden aikana yhtä monta kertaa.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eikö tässäkin tapauksessa mestiksen kakkonen väännä pitkät pudotuspelit ja liigan toiseksi viimeinen saa lepäillä rauhassa?
Kyllä, mutta se on Mestiksen kakkosen oma häpeä, että ei voittanut finaaleja. Finaalit voittamalla nousisi suoraan.
Jos nyt harmittaa SaiPan tai jonkun muun heittopussin kyntäminen, ei varmasti auta asiaa, että liigaan nousisi suoraan joku vielä pienempi ja heikompi Mestis-joukkue ottamaan joka ilta turpaan putoamista odotellessa.
Tämä on se huono puoli, mutta ennustan niin, että jos Kiekko Espoo nostetaan ensi kaudeksi, menee jokunen vuosi kunnes Jokerit voittaa isolla panostuksella Mestiksen ja nousee Liigaan. Tämän jälkeen ilman muutoksia ei Liigasta tipahda karsintojen kautta yksikään joukkue. Eli käytännössä Liiga on suljettu.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En viitsi sen tarkemmin avata kuulemiani huhuja, mutta yhdessä seurassa tullaan mahdollisesti pohtimaan ihan tosissaan (jos suunta ei käänny), onko edellytyksiä ja järkeä jatkaa Liigassa enää tulevaisuudessa.
Tiedän, että Rauma on pienin liigapaikkakunta, mutta ikävä tulee silti.
 

Spartacus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On tämä eteenpäin. Ehkä paras saatavilla oleva kompromissi.

Toivoisin kuitenkin, että ketään ei nosteta ensi keväänä (sori Kiekko-Espoo). Ja vasta keväällä 25 joku nousee, jos nousee, karsintojen kautta. Silloinkin sarjassa on enemmän joukkueita kuin olisi optimaalista. Mestikseen pitäisi saada enemmän vahvoja seuroja, eikä imuroida niitä Liigaan, vain siten Mestis voi tervehtyä, kehittyä ja Liigan auki olemisesta saadaan hyöty ulosmitattua.

Taloudellisia ehtoja nousijoille pitää olla, että olosuhteet ja taloudellinen tekeminen Mestiksessä paranee. Kohtuullisia niiden pitää kuitenkin olla.
 

Yargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KeKi
Meni vähän ohi tuosta esityksestä, että oliko niin, jos joku joukkue luovuttaa sarjapaikkansa, niin sitä joukkuetta ei korvata vaan jatkossa sarjan katto putoaa 15 joukkueeseen?
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Voin kertoa kokemuksesta (toki finaalit uupuu edelleenkin), että jumbo pääsee pelaamaan niitä parhaita ja aidosti merkityksellisiä pelejä! Oli hienoja ja samalla aivan kauheita pelejä karsinnoissa.
Itse taas täysin eri mieltä, täysin yhdentekeviä otteluita oli, vaikka Ilves oli sysipaska Liigassa, menivät kaikki karsinnat selkeästi 4-1. Ei mitään viihdearvoa kenellekään. Ilveksessä pelasi Mestiksessä aiemmilla kausilla täysin suvereeneja pelaajia kuten Kokkala ja Kivimäki, jotka olivat ihan "tusinajannuja" Liigassa, niin valtava oli Mestiksen ja Liigan ero jo silloin. Enkä näe syytä, miksi tilanne olisi muuttunut siitä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Miten ne kuusi paikallista toteutetaan, jos esim. Tappara tai Ilves putoaa?

Vaikkei kumpikaan putoaisi, niin 16 joukkueen Liigassa, 30 matsin kohdalta Liiga jaetaan kahtia ylä- ja alasarjaan. Näissä pelataan keskenään 4x sarja josta tulee 28 lisäottelua. Päälle sitten 2 paikallista. Jos Tappara ja Ilves ovat samassa ylä- tai alasarjassa, tulee 8 paikallisottelua.

Alasarjan insentiivinä 2 parasta menee yläsarjan Top6 vastaan pleijareihin. Ja alasarjan jumbo karsii.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös