Liigan siirtohuhut kaudelle 2023–2024

  • 2 113 106
  • 6 111

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Toisella on tosin mestaruustuotteet myynnissä

Tämä jaksaa aina huvittaa kun käy Prismassa. Kissaeläinjoukkueen tuotteita on hyllyt pullollaan ja Mestarin fanituotehyllyt on revitty tyhjiksi.

Piti Halloran viestin yhteyteen aikaisemmin päivällä kirjoittaa, että mahtaakohan pitää kutiinsa Tapparan olleen niin sanotusti liian kovien ukkojen perässä aikaisemmin tässä keväällä. Ollut puhetta että kahden kanssa jäi luu käteen. Manninen ilmeisesti ainakin toinen.

Niin tai sitten odotellaan edelleen pelaajamarkkinan asettuvan kohdilleen.

Kahden edelliskauden aikana Tappara on ollut erittäin kärsivällinen hankintojen kanssa.

Lehterän signaus 16.kesäkuuta
Ojamäki kesäkuun lopulla
Matushkin heinäkuussa
Thomas elokuussa
Luoto -22 kaudella lokakuussa
Davidssonit -23 kaudella joulukuussa
Savinainen -22 helmikuussa
Leskinen -22 helmikuussa
Levtchi -23 helmikuussa

Viime kaudet ovat osoittaneet, että lopputuloksen kannalta merkittävimmät pelaajat tulee usein viimeisenä.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
2010 tai -11.
Jep. Eli koska tuolloin oltiin viimeksi edellä, niin 9.6.2023 Ilveksellä ei voi mitenkään olla Tapparaa parempi puolustus. Tuo oli se asia josta tässä väännettiin (aivan väärässä ketjussa) ja josta kaikki vittuilu historian kaiveluineen lähti.
 

Vaakuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En ole mikään myynnin ja markkinoinnin ammattilainen, kaukana siitä, mutta jotain näistä tietävänä:

Kissaeläinjoukkueen tuotteita on hyllyt pullollaan

Tästä ei voi vetää mitään johtopäätöstä menekistä...

ja Mestarin fanituotehyllyt on revitty tyhjiksi.

...kuten ei tästäkään.

Joku oikeasti myynnin/mainonnan/mielikuvan ammattilainen saa korjata, mikäli olen totaalisen hakoteillä tässä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kemiläinen valittiin juuri kauden -23 parhaaksi pakiksi ja on tulevan kauden Tapparassa 2.puolustaja kauden -22 parhaan pakin Otto Leskisen jälkeen. Vittasmäki täydentää tämän kolmikon yhtenä Liigan parhaimpana puolustavana/yleispuolustajana.
Kemiläinen on piinkova ja varmasti Tapparaan jäädessään koko sarjan kiekollinen johtaja. Leskinen on sitten pikkaisen haasteellisempi nostaa varmaan tähtikoriin lonkkavamman vuoksi epäonnistuneen AHL-keikan jälkeen. Mikä siitä Vittasmäestä tekee niin kovan? Minun on hankala sanoa, kun niin paljon en miehen pelejä ole viime kaudella nähnyt. Perin samassa roolissa ja samoin tilastoin Tommi Kivistö on Kärppien osiossa parjattu paska. Kärppien joukkueen sakkaus vieläpä varmasti tekee Kivistön tilastoista aika maireat verrattuna mestaruuteen jyskyttäneen Tapparan kollektiivista hyvyydestä nauttineeseen Vittasmäkeen.

Kärpät asettaa tähän pakkien TOP3-vertailuun kaksi kevään MM-leijonaa eli Ohtamaan ja Koiviston. Jos kolmanneksi haluaa asettaa Kivistön, niin se sopii siihen siinä missä Vittasmäki Tapparalta. Toki itse laitan kolmoshepaksi Berglundin, joka tehoili kuitenkin viime kaudella Liigan runkosarjassa 0,69ppolla.
 

Hokiraamattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo,Bruins.
Onko täällä moderointia laisinkaan? Tyypit jauhaa tamperelaisten voimasuhteista, eivätkä tajua lopettaa vaikka heille tasaisin väliajoin siitä huomautetaan. Ärsyttävä piirre näissä ketjuissa ettei pysytä aiheessa. Tämä on kuitenkin jatkoajan kiinnostavin ketju, koska aina täällä joku on joskus oikeassakin huhuissa.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Näinhän ei todellakaan tule olemaan. Ahlroth siinä ja siinä onko edes seiskapakki lopullisten hankintojen jälkeen. Tuulolaa on käytetty Top4 pakin minuuteilla kahtena mestaruuskeväänä. Riippuen tulevista hankinnoista Tuulola on taas kerran siinä 4.-5.pakin rajamailla.

Mutta on Tapparalla silti Liigan paras Top3 pakisto.

Kemiläinen valittiin juuri kauden -23 parhaaksi pakiksi ja on tulevan kauden Tapparassa 2.puolustaja kauden -22 parhaan pakin Otto Leskisen jälkeen. Vittasmäki täydentää tämän kolmikon yhtenä Liigan parhaimpana puolustavana/yleispuolustajana.

Tapparan pakiston osalta on riski kun esim Kemiläinen ja Leskinen eivät ihan terveimpiä kavereita ole.

Ahlrothin heikkous on vielä kiekollinen osaaminen mutta avut on kovuudessa jotka todennäköisesti kehittyvät. Kovasti muistuttaa tyyliltään Markus Kankaanperää ja kun kokemusta vähän saa lisää niin hyvä ukko on.

Tosin sun veikkaus 7 pakin roolista on hyvä koska joku ulkomaanapu sille osastolle hankitaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kemiläinen on piinkova ja varmasti Tapparaan jäädessään koko sarjan kiekollinen johtaja. Leskinen on sitten pikkaisen haasteellisempi nostaa varmaan tähtikoriin lonkkavamman vuoksi epäonnistuneen AHL-keikan jälkeen. Mikä siitä Vittasmäestä tekee niin kovan? Minun on hankala sanoa, kun niin paljon en miehen pelejä ole viime kaudella nähnyt.

Vittasmäki on ollut Tapparan kahden peräkkäisen mestaruuden kivijalka. Molempina vuosina 1.pakkiparin puolustava osapuoli, Vittasmäki-Leskinen keväällä -22 ja Vittasmäki-Kemiläinen keväällä -23. Ja se CHLkin sieltä tipahti. Ens kaudella veikkaan että on taas Vittasmäki-Leskinen ja Kemiläinen peruuttaa alemmaksi, korvaamaan Matushkinin roolia.

Sitä näkymätöntä työtähän Vittasmäki tekee. Vaikea vierasfanien nähdä ja omien arvostaa. Siellä se silti on. Aina kovimmassa paikassa ja parhaita vastaan, tekemässä vihun hyökkäämisen vaikeaksi. Päälle 90% alivoiman osanen Mestaruus-joukkueissa jne. Ja arvoa ei todellakaan lasketa tehopisteillä.

Aika lailla sama mitä joku Atte Ohtamaa oli joskus ennen Kärpille. Mutta ei ole vielä hyytynyt iän puolesta, kuten Ohtamaa alkaa olla.
 
Viimeksi muokattu:

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Mis täällä on moderaattoritarkkailija? Missä vitussa sä olit kun tää keskustelu alko? Missä vitun sovitussa ajassa? Tuu tänne vitun ketjuun. Tuu tänne näi. Tuu tänne näi. Tuu vittuun sieltä saatanan saunasta. Istu alas. Nyt kerrot tälle foorumille mitä sä aijot nyt tehdä tälle Liigaosiolle että se siistitään se kirjottelu täällä näi. Tää on joka vitun vuosi sama laulu. Kerro tälle foorumille mitä aijot nyt tehdä tälle asialle!? Että me kaikki tiedetään miten te siistitte tän homman. Kun tää on joka kerta sama laulu! Oli sitte ihan mitkä tahansa jengit niin tää on sama laulu. Tää on täysin käsittämätöntä! Tää on ainoo foorumi missä tää on tällästä joka kerta. Ja kun sä katot muitakin yleisiä ketjuja niin sama laulu jatkuu. Vittu eihän täällä ole sääntöjä! Tää on kun vapaaottelumatsiin olis saatana tullu. Kenen pitäis toimia muuta kun teidän ni koittakaa ny tehdä jotain tän asian hyväks! Täähän on käsittämätöntä kirjottelua. Vittu tää on niin käsittämätöntä kirjottelua että mä en saatana ymmärrä. Kiitos.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Aika lailla sama mitä joku Atte Ohtamaa oli joskus ennen Kärpille. Mutta ei ole vielä hyytynyt iän puolesta, kuten Ohtamaa alkaa olla.
Omissa papereissa Ohtamaa menee selkeästi edelle, vaikka onkin 35v ja Vittasmäki vain 32v.
Mutta mielipiteitä mahtuu palstalla.

Ohtamaa siis 35v ja en millään saa merkkejä että kaveri vielä kauheasti hyytyisi, kun tilastoja katsoo.
Miten tänkin nyt sitten ottaa. Ohtamaa pelasi viimekaudella runkosarjassa 54 ottelua ja keräsi niissä 16 tehopistettä 4+12. Plusmiinussaldo +11. Pelasi Kärppien runkosarjassa 19:40/peli.
Hänen plusmiinussaldo oli muuten paras Kärppä pakeista. 25 kansainvälisessä ottelussa pelasi 9 tehopisteen kera, vaikka olevinaan hyytyi.
21-22 kaudella 27 tehopistettä runkosarjassa. Pelasi ottelua kohden 24:56/peli. Pelasi muuten silläkaudella 43 kansainvälisessä pelissä 8 tehopisteen kera.

Vittasmäki tosiaan 32v. Pelasi viimekaudella 56 runkosarjaottelussa 15 tehopisteen kera, 6+9.
12 CHL ottelussa, saalistamatta yhtään tehopistettä. Oli vasta viidenneksi parhain plusmiinussaldo Vittasmäellä vaikka olevinaan hemmetin hyvä. Pelasi ottelua kohden 19:34/peli, ei paljon eroa Ohtamaahan.
Keräsi muuten pakeista eniten miinuksia, 38. 14 pudotuspeliä 4 tehopisteen kera.
2 kansainvälisessä pelissä pelasi.
21-22 kaudella 14 tehopistettä runkosarjassa. Pelasi ottelua kohden 19:29/peli.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Vittasmäki tosiaan 32v. Pelasi viimekaudella 56 runkosarjaottelussa 15 tehopisteen kera, 6+9.
12 CHL ottelussa, saalistamatta yhtään tehopistettä.
14 pudotuspeliä 4 tehopisteen kera.

21-22 kaudella 14 tehopistettä runkosarjassa. Pelasi ottelua kohden 19:29/peli.

Kamalasti luettelit tehopisteitä. Kun juuri kerroin, että tämän pelaajan arvoa ei lasketa tehopisteillä. Katsokaa ne pelit ensin.
 

Baumanrene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara/Liverpool
Jere Karjalaista huhutaan takaisin Tapparaan seuran omalla foorumilla. Olisi hyvä runkopelaaja, jos palkka maltillinen. Pelaa yv, av ja luotettava+ takoo sen 20-35 pinnaa. Saa nähdä ketkä Tuomenoksa naaraa mahdollisen Karjalaisen lisäksi, pakki ja sentteri ainakin vielä tulossa. Topi Rönnille annetaan jälleen reilu mahdollisuus ottaa se sentterin paikka. Viime kauden pilasi loukkaantuminen. Potentiaalia Topilla kuitenkin on ja tuossa iässä voi ottaa isoja harppauksia.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jere Karjalaista huhutaan takaisin Tapparaan seuran omalla foorumilla.
Ei ole viimekauden veroista kyllä suurjoukkueiden toiminta siirtomarkkinoilla. Viime kaudella sisään Ojamäki sekä Turunen ja nyt Halloran sekä Antonen. Tuo Karjalaisen siirto tarkentaisi kyllä tilannekuvaa entisestään.
 
Hupsista keikkaa. Osalla kirjoittajista meni ilmeisesti viestit väärään ketjuun tai sitten ongelmaa on luetun ymmärtämisessä. Jos ketjun nimi on Liigan siirtohuhut kaudelle 2023-2024, niin miten ihmeessä fanituotteiden myynti ja määrät Prismassa liittyy ketjun aiheeseen? Tai se, milloin Ilves oli viimeksi mestari? Tai joku muu semmoinen viesti, missä ei yhtään käydä keskustelua siirtohuhuista. Kyllä noistakin aiheista palstalla keskustella saa, mutta ei tässä ketjussa.

Vielä rautalangasta: Ketjun aihe on L i i g a n s i i r t o h u h u t!

Laskemme liikkeelle yhden liigan siirtohuhuihin liittymättömän huhun. Turengissa huhuillaan, että huhuketjuun aiheen ulkopuolisia viestejä kirjoittelevat voivat saada sanktioita.

Pistetään ketju myös taas hetkeksi lukkoon, niin useammat ehtivät varmasti näkemään viestin ja liikkeelle laskemamme huhun.


Moderaattorit
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Jere Karjalaista huhutaan takaisin Tapparaan seuran omalla foorumilla. Olisi hyvä runkopelaaja, jos palkka maltillinen. Pelaa yv, av ja luotettava+ takoo sen 20-35 pinnaa. Saa nähdä ketkä Tuomenoksa naaraa mahdollisen Karjalaisen lisäksi, pakki ja sentteri ainakin vielä tulossa.
Jatketaan tästä huhusta. J. Karjalainen on kyllä mielenkiintoinen ja monipuolinen nimi markkinoilla, mutta nykyinen tulospotentiaali on arvoitus. Jere on Tapparasta lähdettyään viettänyt kaksi kautta KHL:n hännänhuipuissa, jossa on vedetty käsijarru päällä. Viime kaudella hän epäonnistui Lukossa vastuusta huolimatta. Toisaalta kuumempi maalintekijänimi Kestner teki saman maalimäärän.

Vuoden 2019 versio Karjalaisesta kelpaisi omasta puolesta melkein Kärppiinkin. Ei hän ole kerennyt juuri vanhenemaankaan ja on ollut viime vuosina myös Leijonissa, mutta se ykköskorin ratkaisupotentiaali on jäänyt piippuun. Kuten sanoit, on kuitenkin yhä monipuolisuudellaan arvokas pelaaja.

Siirtyykö Tapparaan vai löytyisikö vielä 15-20+ maalin potentiaalia jossain pienemmässä seurassa? Kunhan roolitus vs palkkaus pysyvät kohtuudessa, J on huippuvahvistus minne tahansa.

Laituritarjontaa Tapparan suuntaan on ollut paljon. Oman lusikan soppaan voisi lyödä Joona Luoto, mutta vahvempaa huhua hänestä ei taida olla.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Karjalainen tarvitsisi ison roolin ja viime kauden näytöillä ei sellaista välttämättä ole luvassa. Veikkaan myös, että hintalappu ei ole pudonnut tuoreita otteita vastaavalle tasolle - ainakaan vielä.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Karjalainen tarvitsisi ison roolin ja viime kauden näytöillä ei sellaista välttämättä ole luvassa. Veikkaan myös, että hintalappu ei ole pudonnut tuoreita otteita vastaavalle tasolle - ainakaan vielä.
Mitä se "iso rooli" sitten Karjalaisen kohdalla tarkoittaa? Jotenkin tuntuu, ettei herrasta ihan joukkueen ykkösnimeksi ole. Tasaviisikoin eteen voi hyvinkin löytyä enemmän pelaavia nimiä. Karjalainen on kuitenkin varsin työteliäs pelaaja, joka ei mitenkään toivoton omiin päin ole. Päin vastoin, herrasta on iloa alivoimallekin. Karjalainen osaa olla hyödyllinen pelaaja, vaikka tulostaululla ei niin loistaisikaan. Jere Karjalainen on monipuolinen pelaaja, joka on varsin hyvä maalintekijä. Nähdäkseni sillä herra olisi kakkos-kolmosketjun laituriksi potentiaalisesti oikeinkin hyvä haku.

Karjalainen pääsi 19-20 -kaudella nauttimaan ylivoimalla Kuuselan tarjoiluista, ja käytti sen paikan loistavasti. Se kausi on kuitenkin tehojen hiukan poikkeus Karjalaisen uralla. Muuten herra on luotettavan koko kentän pelin ohessa sitä ~30 pistettä naputellut. Tuo 19-20 -kausi on kuitenkin hyvä osoitus siitä potentiaalista, mihin olosuhteiden osuessa kohdalleen on mahdollisuus. Ei se 30 pistettäkään tosin Karjalaiselta huonosti ole, jos palkka on kohdallaan. Karjalainen tuo kuitenkin niin paljon muutakin joukkueeseen kuin vain tehopisteitä.

Epäilemättä Karjalaisella olisi kakkos-kolmosketjun + YV-roolin avulla annettavaa Liigassa. Ihan terävimmäksi syömähampaaksi Karjalainen olisi aika riskialtis haku. Toki jos se muutaman vuoden takainen maalijyvä vielä on Karjalaisella esiin kaivettavissa, niin olisihan palkintokin melkoinen kaiken osuessa kohdalleen.
 
Viimeksi muokattu:

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mitä se "iso rooli" sitten Karjalaisen kohdalla tarkoittaa? Jotenkin tuntuu, ettei herrasta ihan joukkueen ykkösnimeksi ole. Tasaviisikoin eteen voi hyvinkin löytyä enemmän pelaavia nimiä. Karjalainen on kuitenkin varsin työteliäs pelaaja, joka ei mitenkään toivoton omiin päin ole. Päin vastoin, herrasta on iloa alivoimallekin. Karjalainen osaa olla hyödyllinen pelaaja, vaikka tulostaululla ei niin loistaisikaan. Jere Karjalainen on monipuolinen pelaaja, joka on varsin hyvä maalintekijä. Nähdäkseni sillä herra olisi kakkos-kolmosketjun laituriksi potentiaalisesti oikeinkin hyvä haku.

Karjalainen pääsi 19-20 -kaudella nauttimaan ylivoimalla Kuuselan tarjoiluista, ja käytti sen paikan loistavasti. Se kausi on kuitenkin tehojen hiukan poikkeus Karjalaisen uralla. Muuten herra on luotettavan koko kentän pelin ohessa sitä ~30 pistettä naputellut. Tuo 19-20 -kausi on kuitenkin hyvä osoitus siitä potentiaalista, mihin olosuhteiden osuessa kohdalleen on mahdollisuus. Ei se 30 pistettäkään tosin Karjalaiselta huonosti ole, jos palkka on kohdallaan. Karjalainen tuo kuitenkin niin paljon muutakin joukkueeseen kuin vain tehopisteitä.

Epäilemättä Karjalaisella olisi kakkos-kolmosketjun + YV-roolin avulla annettavaa Liigassa. Ihan terävimmäksi syömähampaaksi Karjalainen olisi aika riskialtis haku. Toki jos se muutaman vuoden takainen maalijyvä vielä on Karjalaisella esiin kaivettavissa, niin olisihan palkintokin melkoinen kaiken osuessa kohdalleen.
Viime kaudella joku luontaisempi maalintekijä olisi Karjalaisen vastuulla ja maalipaikoilla tehnyt 25+ maalia ja nuo aikaan saadut 10+16 ja 2+1 tehot Lukossa olivat kyllä iso pettymys vastuuseen ja paikkoihin nähden.


Muuten kyllä samaa mieltä, eli todella hyvä pelaaja 2-3 ketjuihin, alivoimalle ja toiseen ylivoimakoostumukseen, kunhan palkkakin on sillä tasolla. Lukossakin on yksi kärkihyökkääjän paikka edelleen Hakulisen lähdön takia vapaana, mutta se paikka ei ole kyllä Karjalaiselle tarjolla.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Karjalainen tarvitsisi ison roolin ja viime kauden näytöillä ei sellaista välttämättä ole luvassa. Veikkaan myös, että hintalappu ei ole pudonnut tuoreita otteita vastaavalle tasolle - ainakaan vielä.

Tapparassa oli suurelta osin parhaista vuosista jarruketjun mies. Puhakan ja Rauhalan ketjusta se RW vielä puuttuu. Jos tulee takaisin, niin siinä slotti.

Mestaruusjoukkueiden jarrunyrkit:
Savinainen - Dixon - Karjalainen (2016)
Savinainen - Lajunen - Karjalainen (2017)
Puhakka - Rauhala - Luoto (2022)
Puhakka - Rauhala - Merelä (2023)
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös