Liigan siirtohuhut kaudelle 2020–2021

  • 1 351 469
  • 2 768

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Lukko ainakin on ilmoittanut jo, että uusia pelaajia etsitään jo. Ja nimenomaan kahta kärkisentteriä. Aika satavarmasti Lukko on Kontiolalle tarjonnut sopimusta. Ehkä myös HIFK. Taitaa vain hinta olla vielä kaukana siitä, mitä seurat uskaltavat tällä hetkellä maksaa.
 

Backster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Flyers, Chelsea
Kyllä Kontiola tulee kotiseuturakkaudesta takaisin Pohjanmaalle.

Kontiola-Lucenius-Asplund-Virtanen olisi ihan kohtuullinen sentterinelikko. Ja kun Konna ja Dufva on tuttuja Leijonista niin pelaa vielä puoli ilmaiseksikin.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Joskus kolme tai viisi vuotta taaksepäin Kontiola olisi kelvannut ja varmasti touhutippakin olisi saattanut lirahtaa, mutta vuonna 2020 Petri Kontiola on viimeisimpien pelaajien joukossa, jota omaan joukkueeseeni haluaisin. Mielestäni ensimmäinen ja samalla se kaikkein merkityksellisin suuntaa näyttävä fakta on se, ettei mies kelpaa Tapparaan, jossa Konna varmasti on nauttinut suurta arvostusta ja häntä on vesi kielellä odotettu takaisin, mutta nyt tylysti kerrotaan ei kiitos.

Jos pelaajan unelma on pelata Tapparassa, niin miksi ihmeessä sellaista pitäisi hankkia omaan joukkueeseen, jos unelma on toisessa joukkueessa.

Toki myös ne tärkeimmät, eli pelilliset asiat, ovat sellaisia että en nyky-Lukkoon todellakaan kaipaa ensimmäistäkään Konnan kaltaista velttokullia vetämään takakarvausta koukut polvessa. Näitä on Lukossa riittänyt ihan tarpeeksi jo oman kannattajaurani aikana.
 

Siisel1

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juuso Mäenpää, Arsenal FC
Kovat on niput, kun pomminvarma 50 pisteen mies ei kelpaa.
Lyödäänkö vetoa tästä 50 pisteestä? Jos Kontiola ei pelaa ensi kaudella Liigassa veto raukeaa. Minä sanon alle 50 pojoa ja sinä yli 50 pistettä.

Itse en usko mitenkään, että Kontiola tekee 50 pistettä Liigassa. 35-40 pistettä on se todellinen taso nykyään. Joista yli puolet tulee ylivoimalla. Nykyään Liiga on niin luistelusarja, että Konna ei ole mikään käänteentekevä pelaaja.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lyödäänkö vetoa tästä 50 pisteestä? Jos Kontiola ei pelaa ensi kaudella Liigassa veto raukeaa. Minä sanon alle 50 pojoa ja sinä yli 50 pistettä.
Jos tervajalka Jarkko Immonenkin teki yli 50 pojoa kun palasi Liigaan, niin kyllä tekee Konnakin. Lyödään vaan. Otteluraja pitäisi asettaa. Jos pelaa vähintään 45 peliä, niin iskee 50 tai yli pistettä, deal?
 

The Rock

Jäsen
Siirrot välillä KHL --> Suomi-Sarja lienee melko harvinaisia.

S-Kiekon naapuriseura Muik Hockey on näitä ”siirtoja” lähihistoriassa harrastanut – Riian Dinamossa KHL-pelin vyölleen saanut puolustaja Aleksandrs Smirnovs siirtyi Uusikaarlepyyhyn kaudeksi 2018–2019 ja samalla kaudella joukkueessa pelannut latvialaishyökkääjä Reinis Martins Lejnieks puolestaan palasi männäsesongiksi takaisin kotimaahansa sekä pelasi niin ikään Riian Dinamon riveissä kahdeksassa KHL-ottelussa.
 

SammyRumour

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & SHL
Näen jo silmissäni, että Kontiola pelaa ensikaudella Lukon pelipaidassa.

Eikö oikeasti tyypeille kelpaa pelaaja, joka on vetänyt KHL:ssä pisteitä tasaiseen tahtiin vuosi vuodelta?
Viime kaudella 35 pistettä Jokereissa. Kontiola voi olla Liigassa vielä seuraavat 5-6 vuotta huippupelaaja. Niin oli mm. Eric Perrin ja Tomi Kallio.
 

Röda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Möyrivä IFK
Pisteet ei kuitenkaan ole jääkiekossa sama asia kuin hyvä pelaaja. Voit tehdä paljon pisteitä esimerkiksi ylivoimalla, ja olla samaan aikaan helvetin hidas tai laiska, pahimmillaan molempia samaan aikaan. En itse ainakaan haluaisi lähteä varsinkaan pudotuspeleihin kärkisentterillä, jolla ei riitä liike pelaamaan laadukasta peliä 5vs5 pelissä. Ei ne semmoiset ole voittavia pelaajia. IFK:ssakin Santala teki pari kautta sitten 39p runkosarjassa ollen käytännössä käyttökelvoton pudotuspeleissä.
 

Barney

Jäsen
Kontiola olisi vähän paranneltu versio Ramstedtista. Hän olisi varmaan ensi kaudella Liigan parhaita ylivoimapelaajia ja tekisi ihan kivat pisteet. Hän ei olisi kuitenkaan sellainen sentteri, joka voisi kantaa suurta vastuuta mestaruuden voittavassa joukkueessa. Liigan peli on muuttunut paljon viime vuosina ja eniten siitä ovat kärsineet nämä hitaat taitosentterit. Ymmärrän ihan hyvin, jos Tappara ei näe enää Kontiolalle käyttöä.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
No, vaikka Kontiola ei ole se sama konna mikä hän oli 5-10vuotta sitten, luulisi hänen mahtuvan silti mihin tahansa liigajoukkueeseen. Hintalaatusuhde ja rooli on varmasti ne avainsanat tässä keississä. Jos ei pyydä mitään 250-300k, niin ei mikään ihme jos ei sovi monen muottiin. Noilla palkoilla pitäisi jo olla pommin varma pistepörssin kärkinimi ja moni ei varmasti ole valmis ottamaan sitä riskiä, että palkassa onkin 100 000euroa liikaa. Jos sopimustarjous olisi sellainen 100-150k ja rooli kakkoskenttään ja ylivoimalle, niin ottaisin tepsiin. Lisäksi vahingossa hän voisikin vielä vanhoilla päivillä tehdä "ville peltoset tai tomi kalliot".
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Haiskahtaa, että siellä olisi Konnan kanssa juteltu, mutta korona vesittänyt lopulta.
Joo, varsinkin kun Rautakorpi sanoi suoraan Aamulehdessä, että jo suunnitteilla olleita sopimuksia on jätetty tekemättä koronan vuoksi. Ei toki eritellyt nimiä, mutta eiköhän tuossa Konnasta ollut puhe.

No, vaikka Kontiola ei ole se sama konna mikä hän oli 5-10vuotta sitten, luulisi hänen mahtuvan silti mihin tahansa liigajoukkueeseen. Hintalaatusuhde ja rooli on varmasti ne avainsanat tässä keississä.
Veikkaan että kolmas avainsana on sopimuksen pituus. Vuoden sopparista moni joukkue voisi olla valmis maksamaan vähän reilumminkin, mutta jos Konna haluaa useamman vuoden eläkesopimuksen, sen voisi kuvitella vähentävän toimareiden intoa, varsinkin tässä epävarmassa tilanteessa.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kontiola mahtuisi pelillisesti mihin tahansa Liiga-joukkueeseen. Ei Konna mikään raketti luistimilla ole, eikä herra varsinaisesti puolustuspään hidalgona loista. Mutta Kontiola olisi varsinkin ylivoimalla vielä pätevä täsmäase Liigaan. Todennäköisesti tekisi / tekee kovat pisteet vielä Liigassa. Kokonaisvaltaista dominointia ei enää uskalla luvata...

Mutta mitä Kontiola haluaa? Vuosi takaperin taisi huhuissa liikkua, että Kontiola tahtoisi kolmen kauden (?) sopimuksen. Tai jotain yhtä kautta pidempää kuitenkin. Onko tämä muuttunut ja Kontiola olisi valmis yksivuotiseen sopimukseen? ...ja siihen päälle se palkka. Ei Kontiola liene vieläkään halpa pelaaja Liigaan. Eiköhän Kontiolan palkkaamiseen Liigan kärkipään palkkoja tarvitse maksaa vielä nytkin. Koska Immonen / Kallio / Perrin / Kuusela /valitse vanhempi pelaajaa kykenee dominoimaan ei ole tae sille, että Kontiola pystyisi samaan. "Ikä on vain numero" pitää paikkansa, mutta ei Konna ole ikinä varsinaisesti se atleettisin urheilija ollut. Joten ei Kontiola riskitön haku ole, jos suvereenia ykköstähteä haetaan. Laatupelaaja todennäköisesti olisi silti tarjolla.

Eiköhän Kontiola paikan Liigasta löydä, jos palkkavaatimus ja toive sopimuksen pituudesta on kohtuullinen. Kelpaisi varmaan faneillekin. Mutta joku "mottipäinen" summa useammaksi kaudeksi kuulostaa silti hieman riskiltä...
 

egar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, AC Milan, FC Lahti
EIköhän se Kontiola pärjäisi hienosti Liigassa ja uskon että menee sinne Lukkoon, jotenkin joukkueita katsellessa se on se match made in heaven, tarve ja tarjonta kohtaa.
Oon samaa mieltä kun muutama muukin, eli sellaiset piste-per-peli painaa tehtaan takuulla nykyisessä Liigassa, plusmiinuksissa uskon että plussalla ollaan, kyllähän Kontiola omassakin päässä pärjää, kun pärjäsi KHL:ssakin. Ei ainakaan näytä että vauhti olisi pudonnut, sellainen dieselhän se on aina ollut. Vähän samaa kun Raipessa aikoinaan, eli silmällä vedetään ja tehdään aina se ratkaisu mitä kukaan muu ei odota, eli ihan superjätkähän Kontiola Liigaan on, sanoo kuka mitä sanoo.
 

theZ

Jäsen
En yhtään ihmettele mikäli ei Kontiola esim. kärkiseuroja kovin paljon kiinnosta Liigassakaan. Liigassa alkoi ehkä vuosikymmen taaksepäin ajanjakso jolloin näitä ns. omia poikia ja kv-tason pelaajan standardit täyttäneitä pelaajia sidottiin pitkillä sopimuksilla seuroihin. Oli vaikka mitä pykälää käydä ulkomailla osa kausista tai muuta vastaavaa. Viime vuosina näistä sopimuksista tuli seuroille lähinnä riesa. Tasoon nähden todella ylipalkattuja pelaajia suurin osa noista viimeisinä vuosinaan ja parhaat kaudet menivät pääosin ulkomailla. Joku JYP vaikka oli ihan kusessa noiden diiliensä kanssa ja on siellä todella moni muukin seura tuskaillut "papparaistensa" kanssa.

Kontiolaan tuo liittyy siten, että seurat ovat niin läheltä nähneet miten luistelussa ei vaan voi antaa tasoitusta jos haluaa Liigassa tähti olla. Ei siinä auta tuhat NHL-peliäkään jos luistin ei liiku enää. Joukkueet panostavat entistä luisteluvoimaisempiin pelaajiin pääosin ja Kontiolan kaltaisten pelaajien aika alkaa olla ohi. En tarkoita Konnan prime timeä vaan nyky-Konnaa. Ylivoimalla voi tehdä kohtuulliset tehot mutta pelitavallisesti pelaaja on enää hidaste joukkueelleen. Katsotaan mikä seura täkyyn tarttuu. Eiköhän hintaa alaspäin ruuvaamalla se pelipaikka helposti löydy.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mihin vie Brad Lambertin tie, ei jatkakaan HIFK:ssa. Aika puskista tuli, mahdollisesti Pohjois-Amerikan junnuliigat kohteena.
 

Alarik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Luulisi, että miesten pelit kehittäisivät tässä kohtaa enemmän? No, ei tuon perheen kuvioista ota kukaan selvää.
Jotenkin haiskahtaisi Ruotsilta, mutta juniorisarjathan se tosiasiassa taitaa P-Amerikassa olla. Melkoista poukkoilua on.

Toki laitetaan sormet ristiin, että kotiinpaluu Lahteen tapahtuu ja samalla pieni kuitti Helsingin suuntaan Lahden ainaisesta kuppaamisesta.
 

Nati

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Eetu Liukas
Hetkonen. Lambert käytti tänään optionsa siirtyä muualle ja Tappara pitää huomenna tiedotustilaisuuden.

Jos ja kun asia on kuten huhutaan eli Brad siirtyy peliajan perässä Tappara vaikuttaa oudolta valinnalta. Ellei sitten tarkoitus ole pelata TuTossa.

Tapparassa eivät pääse pelaamaan edes omat junnut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös