Liigakarsinta 2009: Ässät – Sport

  • 283 489
  • 915

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät vie tämän sarjan 4 - 1, materiaali ratkaisee. Tämän illan Ässät - Lukko peli oli kaikessa heikkoudessaan monta kertaa parempaa jääkiekkoa, kuin viikonlopun Mestisfinaalit. Mutta aina voi tapahtua ihmeitä, viimeisin oli Ässien kevät 06 ja jos näin kävisi, Sport ja Tami olisivat liigapaikkansa ansainneet.

Niin, Vaasassa on hurmos ja ak on ollut väärässä, nyt joukkueet ovat rinnakkain, eroa ei mielestäni ole.

Katselin pelin Vaasan nettistreamiltä ja siellä selostajat (erittäin hyviä muuten) kertoivat Sportin fyysisen puolen huollosta ja testauksesta. Kertoivat mm. eilisen päivän ohjelmasta, jossa oli palauteltu lenkin ja venyttelyn avulla. Tuli vaan mieleeni, että onkohan Ässissä Hirvonen tällä hetkellä paikalla vetämässä palautuksia ja fysiikkaa? Jos ei ole, niin Ässät antaa Sportille turhaan eteen. Tänään jatkoerässä Sport oli kyllä se fyysisesti parempi joukkue.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Onhan tästä melkoinen näytös tullut. Ei siihen täälläkään olisi uskonut etukäteen mutta erittäin kivahan tuota on nyt seurata. Tamminen on niin huikeassa verbaalisessa vireessä tällä(kin) hetkellä, että jossei Sport nouse liigaan niin Tami#79 sinne ainakin nousee jollain ilveellä vaikka yksin, huolimatta Sportista tai Sportin ansiosta.. Nojoo, Liiganousuhan olisi Sportille legendaarinen ja loistava suoritus, mutta Mestiksen puolesta harmittaisi sarjan väriläiskän katoaminen muihin maisemiin. Silti varauksellinen peukku vielä Sportille viimeiseen matsiin.

Tiedä sitten kallistuiko tosiaan yleisesti kuppi nyt Porin suuntaan kun tuon aika tukalan tilanteen tänään jo selvittivät...
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hienoa viihdettä. Syvä kumarrus U-kanavalle todellisesta kulttuuriteosta. Oli jo tarpeeksi surullista että marraskuun runkkaripelejä riittää illasta toiseen, sarjasta kuin sarjasta ja sitten tämän tason henkimaailman klassikot jäävät näkemättä. Onneksi edes se seitsemäs näkyy.

Sportille suuri kunnia upeasta näytöstä koko kevään osalta. "Pelleksi" Tamminen on saanut kummasti tulosta. Olisiko tämä nyt siis mennyt niin, että ilman Tamia Sport olisi voittanut Mestiksen tuosta vain ja pessyt Ässät 4-0? Vai miten tuo "Tammisesta huolimatta"-paska meni? Krediittiä Tamille.

Ässille kunniaa siitä miten karmeassa paineessa tänään tapeltu voitto. Fiilikset varsinaisen peliajan jälkeen ovat varmasti olleet shokin tasolla. Suhosen niskoille voi tietenkin vierittää mitä lystää. Jos pelaajat eivät näissä itse syty, niin koutsi on tasan tarkkaan viimeinen syntipukki.

Lauantaina on hävinneen joukkueen fiilikset varmasti uran vaikeimmat. Ehkä vain Soosi pystyisi muistamaan yhden raskaamman tunteen, mutta muiden kohdalla luulen, että uran kovin emotionaalinen kokemus on edessä.

MACK
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Jumaleissön.. tää homma venyy ja paukkuu. Hienoa, porilainen pääsarjakiekkoilu saattaa sittenkin elää ja voida hyvin. Sota jatkuu!
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Täytyy vielä hehkuttaa että jumankauta että on hienoa että meillä on nyt tällaiset pelit ja varsinkin kun seuraavassa on kummallakin katkolla. Vain voittaja SM-liigaan. Kyllä liiga tarvitsee tällaista draamaa, ketä kiinnostaa esim. lauantaina mikä on tilanne finaaleissa. Kyllä koko Suomen huomio on vain ja ainoastaan tässä 7. karsintapelissä!

Miten liiga on voinut vetää nämä vuodet tätä suljettua paskaa. Tätähän kansa janoaa, Draamaa isolla D:llä!
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Varmaan sarjan ollessa 3-3 viimeisetkin alkavat tajuta ettei Ässät ole edes paperilla paljoakaan edellä. Tänäänkin Sport oli niskan päällä selkeästi.

No juu tasaista ja nihkeää oli, mutta jännää. Saihan Vaasa kuitenkin Tamin mesoamisen myötä, selkeästi apuja tuomareilta tänään. Se Huhtalan, vai Huhtasen saama poikkari toisessa erässä selkään, oli törkeä. Siitä ei tullut edes jäähyä ja itse olisin näyttänyt epäröimättä päätyovea Vaasalaiselle. Hyvä kuitenkin, että oikeus voitti ja lauantaina jatketaan. Loistavaa toimintaa UK:ta, että näyttävät matsin.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Nyt taas tuntuu vaihteeksi siltä että kyllä Ässät tämän hoitaa. Mutta onhan tämä ollut sellainen sarja että ei tästä voi oikeasti sanoa että kumpi tämän vie. Perkeleellinen ottelu on tulossa lauantaina!
Mitenkään juuri sinulle vittuilematta tai mitään muutakaan, niin näitä arvailijoita on kyllä huvittavan paljon riittänyt, niitä joilla mieli muuttuu niin kuin muijilla menkkojen aikana konsanaan. Jokainen peli lähtee kuitenkin 0-0 tilanteesta ja niin tasaista on meno ollut, että melkeinpä turhaa edes ennustella mitään.

Edelleen käsittämätöntä neppailua omissa, kun on vaikeaa, pelataan yksinkertaista. Kiekko kovilla syötöillä ylöspäin ja punaviivan jälkeen maalille. Ei turhia riskejä omissa.
Ässien pakit ovat kyllä paikoin aika liemessä Sportin paineen alla.
Aivan huikea kiekkokauden huipennus käynnissä. Jotkut finaalitkin kuulemma on menossa, ketä kiinnostaa? Niinkuin Kummolakin sanoi, näiden pelien jälkeen liigaa on tosi vaikea enää sulkea. Karsinnat hyvä, playoutit ainakin nykymuodossan huonot.

En ikinä ole jääkiekkopeliä jännittänyt yhtä paljon kuin tänään.
Ei lisättävää. Ostan nämä sanomisesi täysin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Ässien pakit ovat kyllä paikoin aika liemessä Sportin paineen alla..

Tämä on tällä hetkellä pelitapa kysymys. Ässien pelitapaan kuuluu vapaus pelata kiekkoa omissa ja tästä syystä pakit joutuvat selkeiltä näyttävissä paikoissa vaikeuksiin. Jos pelitapana olisi selvä ohje: nopea avaus tai kiekko pois omista, näitä ongelmia ei olisi.

Joku voi tietysti pohtia, ettei tällä tyylillä voi tehdä kiekollista peliä, totta. Mutta katsokaa Ässien puolustuksen taitotaso ja miettikää mitä itse tekisitte.
 

Taskulamppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse en ymmärrä näitä Tamminen ulos Vaasasta (Sportista) kommentteja. Mies on kyllä varsin "itsetietoinen". Erittäin ärsyttävää. Samoin kuin oman porukan valmentaja. Suurin syy miksi toivon Sportin nousua on Jämsä, Tami ja Alpo Suhonen naapurin penkin takana. Itselläni on lievä sympatia Ässiä kohtaan koska vaikka joukkue on vähän hmv-taso, on kuitenkin Ässien perinteet ja hyvät (provosoivat) fanit tähän syynä. Edelleenkin uskon porilaisten hoitavan. En toki niin vahvasti kuin alussa. Sport kyllä toisi uutta väriä liigaan, mutta väärän joukkueen kustannuksella, siis sikäli että Ässä-porukassa on joku minua sytyttävä kipinä. Sport on vähän turhan pohjanmaalainen, eli "itsetietoinen". Eli ehkä ärsyttävämpi. Tulisi varmaan hienoja vääntöjä vaasalaisten kanssa sitä en epäile. Olen sen verran "vanha on hyvää"-mies että toivon Ässien säilyvän. Anteeksi...
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Aivan huikea kiekkokauden huipennus käynnissä. Jotkut finaalitkin kuulemma on menossa, ketä kiinnostaa?

Tämä on ihan ymmärrettävää ja olisin itsekin (toivottavasti) samaa mieltä, jos suosikkijoukkueeni pelaisi tulevaisuudestaan veitsikurkulla.

Loistavaa taistelua Sportilta ja pakko myöntää, etten olisi millään uskonut, että näin kovasti laittavat vastaan. Toivottavasti tällekkin alueelle Suomea saataisiin liigajoukkue.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mitenkään juuri sinulle vittuilematta tai mitään muutakaan, niin näitä arvailijoita on kyllä huvittavan paljon riittänyt, niitä joilla mieli muuttuu niin kuin muijilla menkkojen aikana konsanaan.

Yleensähän näissä pudotuspelisarjoissa homma menee "tietyn kaavan mukaan", eli kyllä niissä aika hyvin pystyy ennakoimaan miten se sarja menee jo parin ensimmäisen pelin perusteella. Mutta tämä sarja on ollut kyllä sellainen että aina kun luulee toisen jo ratkaisseen sarjan niin jostain ihmeestä toinen pystyykin taas nousemaan rinnalle. Mutta tällaista sen pitäisikin olla!
 

#76

Jäsen
1,6 miljoonaa Sportin pitää ottaa lainaa jostain ja maksavat vuodessa jotain max 50 000 euroa korkoa. Se on yhden rivipelaajan palkka ja ei paljoa jää muista jälkeen.
Onpas Vaasassa reilut pankit kun jakavat rahaa pelkällä korolla. Niin tai näin Sport joutuu maksamaan 1.6 miljoonaa mitä muut liigaseurat eivät ole maksaneet. Liigan arvosta höpiseminen on naurettavaa pelleilyä. Sport laitetaan maksamaan saadakseen tv-rahat, mitkä muut seurat saavat myydessään ottelunsa. Sportin pelit siis näyttäisiin tavallaan ilmaiseksi.

Osakkeen ainoa looginen selitys on tehdä nousijalle hallaa ja toivoa tämän tippuvan ripeästi takaisin sinne mistä on tullutkin.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onpas Vaasassa reilut pankit kun jakavat rahaa pelkällä korolla.
Eikös ne pankit elä juuri niillä koroilla? Eiköhän se ole pankin kannalta sitä parempi mitä vähemmän velallinen lyhentää lainaa jos korkotulojen saaminen on suht varmaa.

Ja sitten itse aiheeseen. Huikea matsi lauantaina odotettavissa. Sportilla panoksena on liigapaikka ja Ässäpelaajilla puolestaan työpaikka. Sport laittaa aivan varmasti kaiken peliin kun taustalla on ajatus siitä että häviämällä lauantaina, seuraava mahdollisuus nousuun on vasta vuoden päästä.

En usko että Ässät pystyy jatkamaan samalla rosterilla Mestiksessä, mikäli sinne tippuvat. Sponssitulot ja yleisömäärä tippuvat varmasti jonkin verran eikä liigaosakkeesta saatavia hillojakaan voi kokonaan mällätä jos tarkoitus on nousta ja lunastaa osake ensi keväänä takaisin. Mistä siis rahat nykyisiin soppareihin? Tässä vaiheessa kautta kun muut liigajoukkueet alkaa olemaan jo valmiita, voi muutamille Ässäpelaajille jäädä niin sanotusti luu käteen kunnollisen työpaikan suhteen. Sportkaan tuskin lähtisi kauheasti Ässistä treidaamaan jos juuri on pudottanut ne liigasta ja osoittanut ettei materiaali ole sen kummoisempi kuin omakaan.
 
Viimeksi muokattu:

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Sportkaan tuskin lähtisi kauheasti Ässistä treidaamaan jos juuri on pudottanut ne liigasta ja osoittanut ettei materiaali ole sen kummoisempi kuin omakaan.

Miten tuonkin nyt ottaa, tässä sarjassa sitä materiaalieroa ei pahemmin ole ilmennyt, mutta täytyy muistaa se fakta, että toinen saa ja toinen joutuu pelaamaan näitä pelejä joten lähtökohdat on kyllä niin katollaan kuin vain voi olla. Kyllä ne liigapelaajat on seuraavalla kaudella kovaa valuuttaa runkosarjassa, kävi tässä sarjassa sitten miten tahansa. Ei ihan samoja pelejä ole nousijajoukkueen pelaajille ne liigan runkosarjan pelit verrattuna näihin.

Mutta tämä sarja on osoittanut sen, että karsinnat kuuluu näihin karkeloihin. Playoutteja taas tulee muuttaa, ne ei toimi alkuunkaan tässä muodossa.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Kyllä uskon että Ässät ja Sportin yhdistämällä saisi ihan iskukykyisen nipun liigaan! Ässissä on varsinkin helvetisti potentiaalia jos se saadaan vaan puristettua ulos. Johan se jo nähtiin runkosarjassa..
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Kyllä uskon että Ässät ja Sportin yhdistämällä saisi ihan iskukykyisen nipun liigaan! Ässissä on varsinkin helvetisti potentiaalia jos se saadaan vaan puristettua ulos. Johan se jo nähtiin runkosarjassa..

Potentiaalia on vaikka muille jakaa, mutta seurajohto ei pysty kaivamaan sitä esille. Jos samat hemmot vetelee naruista vielä seuraavallakin kaudella, niin joko Alpo jatkaa penkin takana tai valmentajaksi hommataan joku lounaskupongeissa palkkansa huoliva saunakaveri, joka on valmentanut jääkiekon parissa joskus viime vuostuhannella. Kai ne vetää ÄSSÄN hihasta ja hommaa Läntisen Ipin penkin taakse, onhan se viimeaikoina jotain joukkuetta valmentanut.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kausi loppuu vihdoinkin. Lauantai-ilta ja seitsemäs ottelu, mikäs sen hienompaa. Menisi vielä jatkoajalle, niin siinähän sitä olisi sitten kaikkien aikojen klassikkosarja.

Eihän tämän sarjan pelillinen taso tietenkään ole samaa luokkaa kuin liigan finaalien jne. mutta panokset ovat niin kovat, että tuollaiset asiat unohtuu kun näkee että jokainen pelaaja on hermostunut ja katsomo myös. Siinä elää mukana todella vahvasti ja se on hienoa.

Jos Ässät hoitaa tämän niin veikkaan että tällaisen jälkeen joukkue on ensi kaudella aika kova ja yhtenäinen porukka henkisesti eikä varmasti tulla patapaitoja näkemään näissä peleissä toistamiseen. He eivät tätä helvettiä halua, eivätkä aio kokea uudelleen.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Mahtavaa, että urheilukanava näyttää huomenna tämän sarjan loppuhuipennuksen.

Sport oli siis eilen maalin päässä liigapaikasta. Huhhuh, huikeeta draamaa.

Jos Sport nyt huomenna voittaa, niin uskallan veikata, että Sportin vierailu liigassa jää ranskalaiseksi visiitiksi.

Huomisen The Trilleriä odotellessa!
 

ahee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viime kerran näitä aitoja karsintapelejä on pelattu kymmenen vuotta sitten.
Silloin nousija oli Pelicans... tämän linkin takaa löytyy tunnelmia ratkaisuottelusta http://www.pelicans.fi/uutinen/?uutisid=1092

Ei tässä mullakaan ole muuta sanottavana, kuin että hieno ottelu luvassa.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Huh, jos huominen peli menee jatkoajalle niin kyseessä on kyllä kaikkien jatkoaikojen äiti ja isä !

En voi enkä haluakkaan kuvitella niitä fiiliksiä kummassakin leirissä siinä vaiheessa jos jatkoajalle mennään. Pomppu sinne, pomppu tänne, pomppu Liigaan, pomppu Mestikseen, suht karmaisevaa meininkiä !!!

Ai niin, tänäänkin oli peli :)
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Ai niin, tänäänkin oli peli :)

Tekisiköhän Kärppä-kannattajille hyvää pari kunnon konttauskautta? Tai sitten nimimerkki chargerilla ei ole oikean fanin kanssa mitään tekemistä.

Vaikka ei asia mitenkään minulle kuulu, niin suhteellisen säälittävää kannattajalta on se, että liigakarsinta kiinnostaa enemmän kuin oman joukkueen pelaamat finaalit.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Vaikka ei asia mitenkään minulle kuulu, niin suhteellisen säälittävää kannattajalta on se, että liigakarsinta kiinnostaa enemmän kuin oman joukkueen pelaamat finaalit.

No tottakai kiinnostaa finaalit enemmän. Olen vaan niin innoissaan näistä karsinnoista kun sellaiset vihdoinkin on saatu pystyyn. Voitto tai kuolema! Kirjaimellisesti.

Hyvä homma muutenkin että ne on saatu eri päiville finaalien kanssa joten huomenna pääsee näitä telkusta seuraamaan.
 
Viimeksi muokattu:

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
No tottakai kiinnostaa. Itse olen vaan niin innoissaan näistä karsinnoista kun sellaiset vihdoinkin on saatu pystyyn. Voitto tai kuolema! Kirjaimellisesti.

Asia kunnossa. Jos oma joukkueeni pelaisi finaaleja, saattaisin ehkä sivusilmällä seurata karsintoja. Ehkä se on kärppäfaneille niin tavallista, että ei meinaa edes finaalit hirveämmin hetkauttaa.

Toki olen itsekin tohkeissani seurannut karsintoja, ei siinä mitään.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Asia kunnossa.

No tarkensin tuota viestiäni nyt hieman, eli kyllä finaalit tietysti kiinnostaa enemmän, mutta koska huomenna on niin poikkeuksellinen tilanne niin kyllä sitä täytyy myös hehkuttaa! Millon seuraavan kerran?

EDIT. Ja ettei nyt jäisi kellekkään epäselväksi niin aion siis tietenkin olla tänään G-H:ssa huutamassa ääneni käheäksi kuten aina ennenkin. Huomenna on hyvä selvitellä ääntä telkkarin ääressä karsintoja jännittäen.
 
Viimeksi muokattu:

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Onpas Vaasassa reilut pankit kun jakavat rahaa pelkällä korolla.
Varmaan aika pitkälti. Tai no, oletetaan sitten vaikka joku 30 vuoden takaisinmaksuaika ja lasketaan, että velkaa lyhennetään sitten 50 000e/kausi. Ei se vajaa satatuhattakaan niin hirveästi siihen vaikuta, kun miettii, mitä lisätuloja liigassaolo tuo.

Varmasti löytyy myös lisäeuroja taaksi, jos nousu toteutuu. Tami on kyllä siinä oikeassa, että ei se rahan saanti ole nousun suurin ongelma.

Valitettavasti nyt vaikuttaa vaan siltä, että Tamikin saa pitää asuntonsa Turussa ja nousu ei ainakaan vielä tapahdu. Momentum oli ja meni ja nyt se on vahvasti Ässien puolella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös