Liigakarsinta 2009: Ässät – Sport

  • 283 473
  • 915

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Niin, ja tietenkin kannattaa ottaa sekin huomioon, ettei Jukurit ollut Mestiksen mestari. Piti vaan saada muutama paikallisottelu ja kerätä yleisöltä rahat pois, that's it.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nyt on päästy testaamaan oikeasti missä mennään, kun vastakkain on henkisesti murentunut liigajoukkue ja hurmoksessa pelaava mestistiimi.

Ja nyt myös nähdään aika hyvin kuinka paljon tuo henkinen puoli vaikuttaa tuloksiin. Minä edelleen väitän että Ässät on materiaaliltaan selkeästi parempi joukkue ja Ässäthän pelasi oikeastaan aika hyvän runkosarjan (ainakin se meni yli odotusten). Mutta nyt sitten playouteista karsintaan tuli henkisesti aika maihin lyöty joukkue kun taas Sport on Mestis-voiton jälkeen voimiensa tunnossa ja se on näkynyt tässä sarjassa. Ässäthän oli merkillisen flegmaattinen jo Tapparaa ja Lukkoakin vastaan joten mitähän ihmettä siinä runkosarjan jälkeen oikein tapahtui joukkueelle? Runkosarjan perusteella en olisi millään uskonut että Ässät on keväällä tällaisessa jamassa.

Mielenkiintoista sekin että nämä Ässien nuoret pelaajat pelasivat varsin hyvän runkosarjan ja kun runkosarjan lopussa julkaistiin tukku jatkosopimuksia niin minäkin kirjoittelin tuonne Ässä-puolelle että Ässien ensi kauden joukkuehan alkaa näyttää jopa pelottavan hyvältä... Mutta niin ne vaan tilanteet muuttuvat ja saas nyt sitten nähdä miltä Ässien ensi kauden joukkue näyttää ja missä sarjassa se pelaa.
 

reiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
kaikki
Näyttää tuo Tami Tamminen osuneen arvioissaan täysin oikeaan, kun on korostanut mentaalipuolen merkitystä. Ja vahvistanut sitä esiintymisellään kaikin keinoin.
Sport on tähdännyt liigakarsintaan jo vuoden päivät ja Ässät on ollut tarkkailussa koko kauden - ennakkoon Ässäthän oli suurin jumboehdokas alusta alkaen. Tami on voinut rakentaa joukkuetta ja suunnitella pelitapaa Ässiä vastaan pitkään.
Ässät puolestaan on koko kauden keskittynyt liigapeleihin ja kympin joukkoon selviytymiseen. Playouttiin joutuminen oli joukkueelle tappio ja eräänlainen kauden päätös, johon lataus sitten on purkautunut. Kun sitten tuli turpiin vielä Tapparaa ja Lukkoa vastaan, oli Ässillä äkisti edessä liigakarsinta, jossa putoamisen mahdollisuutta ei etukäteen oltu otettu vakavasti.
Ässät siis on lähtenyt liigakarsintaan jumbon ja epäonnistujan häpeä niskassaan, kun Sport on tullut sarjaan tavoitteissaan onnistujana, ja mitä tunnetta voitot ovat ruokkineet. Ei ihme, että Ässät on vaikuttanut otteissaan hämmentyneeltä. Ratkaisu on siis Tammisen mainostamalla mentaalipuolella.
 

tutzba

Jäsen
Jokos täällä oli tästä, että jos ottelusarja menee seitsemänteen otteluun, niin Urheilukanava lähettää sen suorana.

Oi Ässät, nyt taistelkaa! Olisi niin hienoa nähdä se legendaarinen game seven televisiosta. Kenties muutamat jatkoerät siihen päälle ja ratkaisu lopulta jollakin uskomattomalla yksilösuorituksella.
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Jokos täällä oli tästä, että jos ottelusarja menee seitsemänteen otteluun, niin Urheilukanava lähettää sen suorana.

Missä näin on kerrottu? Urheilukanava nettisivulta ei löytynyt tietoa tästä.
Toivottavasti Sport voittaa tänään ja varmistaa nousun, mutta jos ottelusarja menee seitsemänteen peliin niin hienoahan tuo olisi urheilukanavalta nähdä. Ai niin tänään on pronssipelikin jos ylipäätään ketään kiinnostaa.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Menköön nyt vaikka tähän ketjuun.

Eli SM-liiga on ilmoittanut julkisuuteen, mitä Sport joutuu maksamaan, mikäli nousevat, ja aikovat liigalisenssin lunastaa. Takaraja ostolle on myöskin määrätty. Alla linkki SM-liigan sivuille.

Liigaosakkeen hinta
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Pakko tulla tänne kommentoimaan sen verran jännittää miten liigakarsinnoissa käy. Itse toivon, että Sport nousisi liigaan, niin saataisiin vähän vaihtelua ja samalla toivottavasti jätetään Mestis/Liiga portti auki pysyvästi.

Jos Ässät tippuu, niin kaikki Ässä-fanit voi mennä päästämään Penan eläkkelle seuraavassa osoitteessa ja hommata Penalle pätäkkää, buutsit ja kitaran... :D terrarahoitus.fi
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна

Tämän luettuani lopetan spekulaatiot omalta osaltani mistään kabinettipeleistä sun muista. Tuossahan se on mustaa valkoisella, nyt on tosi kyseessä!! On varmasti ollut jo aikaisemminkin kerrottu jossain mutta jäänyt itseltä noteeraamatta.

Aivan huikea ottelu tänään tulossa ja sääli ettei kamerat kerenneet vielä tähän matsiin!
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä Ässät tästä sarjasta Mestis-komennukselle lähtee. Hyvin todennäköisesti jo tänään vähän ennen klo 21 Ässät on Mestiksessä. Sen verran monta tämän sarjan peliä olen nähnyt, jotta voin kertoa, että Ässien pelaajilla ei sitä kuulutettua taistelumielialaa ole ollenkaan ja tarvittavaa rentoutta eivät ole saaneet itseensä psyykattua. Ässien joukkueesta paistaa kaikin puolin puhdas epäammattimaisuus.
 

#76

Jäsen
Liigaosakekuvio on suhteellisen omituinen, koska mahdollinen nousijajoukkue joutuu 1,6 miljoonaa muiden liigajoukkueiden taakse jo lähdössä. Samalla kun muut joukkueet ovat jo kuukausia neuvotelleet sopimuksia liigapelaajien kanssa. Sport joutuisi tässäkin asiassa antamaan aika paljon tasoitusta muille liigajoukkueille. Monikaan nyky-Sporttilainen ei liigapelaajasta ymmärtääkseni käy, joten mahdollisen nousun sattuessa ylämäki olisi aikamoinen.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Liigaosakekuvio on suhteellisen omituinen, koska mahdollinen nousijajoukkue joutuu 1,6 miljoonaa muiden liigajoukkueiden taakse jo lähdössä. Samalla kun muut joukkueet ovat jo kuukausia neuvotelleet sopimuksia liigapelaajien kanssa. Sport joutuisi tässäkin asiassa antamaan aika paljon tasoitusta muille liigajoukkueille. Monikaan nyky-Sporttilainen ei liigapelaajasta ymmärtääkseni käy, joten mahdollisen nousun sattuessa ylämäki olisi aikamoinen.

Tilanne on samanlainen kaikissa sarjoissa, joihin voi alempaa nousta, eikä sinällään mikään ennenkuulumaton.

1,6 miljoonaa Sportin pitää ottaa lainaa jostain ja maksavat vuodessa jotain max 50 000 euroa korkoa. Se on yhden rivipelaajan palkka ja ei paljoa jää muista jälkeen. Ainoa ongelma on juuri siinä, että ensi kauden sopimukset on tehty joskus viime syyskuussa. Mutta tuskin Sportin tavoite on voittaa mestaruus ensi vuonna, jos liigaan pääsevät. Rakennusprojekti vie aikansa.

Ja jos Sport liigaan nousee, niin muista jälkeen jääminen ynnä muut jutut eivät todennäköisesti kiinnosta vittuakaan.

Siinä olen samaa mieltä, että systeemi on omituinen, ehkä enemmänkin. Mutta joku viisas on näin joskus suunnitellut, niin näin myös toimitaan.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Ymmärtääkseni tämä liigaosake ja sen hinta on ollut kaikkien Mestis seurojen tiedossa jo muutaman kauden ja sitä rahaa on voinut laitella sitten tileille kasvamaan korkoa. Sportillahan ei tämä raha tuota mitään ongelmaa, koska useampi miljonääri on ollut Tammisen hihassa roikkumassa ja vonkaamassa tilinumeroa.

Sopimuksien teon kanssa tulee melko hoppu, mutta onhan Ässillä joukkueellinen miehiä, jotka voivat siirtyä Sportin riveihin.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Ai onko liigakarsinta tarpeellinen?

Tämä sarja on ollut semmoista mainosta liigakarsinnalle, ettei mitään rajaa! Ja Mestikselle! Suomessa on todella laaja taso kiekossa, vaikka kansainvälisen tason ukkoja onkin vähän. Hyvä Suomi!

Ja mitä draamaa! Ilman Tammisia ja Aapoa ottelut ovat olleet mielettömiä. Erityisesti kaksi viimeistä. Aivan jäätävää. Mutta missä oli Tv? Ens vuonna luulen, että tv on paikalla.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllä Ässät tästä sarjasta Mestis-komennukselle lähtee. Hyvin todennäköisesti jo tänään vähän ennen klo 21 Ässät on Mestiksessä.
Vaan kuinkas sitten kävikään..? Pata rimpuilee vielä ja uskon, että lauantaina Isomäessä isännät juhlivat liigapaikkaa Tamin keskittyessä haukkumaan tuomareita.

Huikea draama ja täydet seitsemän ottelua. Urheilukanavalle iso käsi viimeisen ottelun televisioinnista.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nyt taas tuntuu vaihteeksi siltä että kyllä Ässät tämän hoitaa. Mutta onhan tämä ollut sellainen sarja että ei tästä voi oikeasti sanoa että kumpi tämän vie. Perkeleellinen ottelu on tulossa lauantaina!
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Tulee melko varmasti Urheilukanavan katsojaennätys lauantaina, mikäli vain mainostetaan tarpeeksi hyvin kyseistä ottelua. Hirveä trillerihän tämä oli, ja helppo on samankaltaista kuvitella myös ratkaisevaan otteluun. Toivottavasti ei Sport tee "Pelsuja" ja romahda viimeisessä ottelussa. No sitä on vaikea kuvitella tapahtuvan, koska Tami on psyykkaamassa. Gå gå Sport!
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jos Sport lauantaina Porista voiton hakee niin ei voi muuta sanoa kuin että ihme jääkäreitä ovat. Jos nyt ei selkä katkennut niin jo on kumma, neljän viimeisen minuutin aikana nousu kahden maalin takaa tasoihin ja jatkoajalle, joka on koko ajan melkein yhtä maalia ilman onnistumista, ja sitten yhtäkkiä Ässät tekee.

Paree kuitenkin kun ei vielä tuuleteta. Kahdesti Sport on jo Isomäestä voiton hakenut, ei kahta ilman kolmatta vai kuinka se menikään.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tamin mainitsema mentaalinen paine ratkaisee, joukkueiden pelillinen taso on tällä hetkellä tasan, Ässien loukkaantumisten ja Sportin hurmoksen takia. Kotiedusta on yksi ainoa hyöty eli saat vaihtaa viimeisenä, mutta Suhosen ollessa valmentajana, silläkään ei ole merkitystä.

Edelleen käsittämätöntä neppailua omissa, kun on vaikeaa, pelataan yksinkertaista. Kiekko kovilla syötöillä ylöspäin ja punaviivan jälkeen maalille. Ei turhia riskejä omissa. Sport pelaa erittäin yksinkertaisesti ja minun täytyy nostaa hattu tästä Tammiselle. Kiekko aina maalilla, mailaa väliin, kahta miestä maskiin, yv:llä paljon vetoja jne.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Varmaan sarjan ollessa 3-3 viimeisetkin alkavat tajuta ettei Ässät ole edes paperilla paljoakaan edellä. Tänäänkin Sport oli niskan päällä selkeästi.

Heikkotasoinen liigamiehistö valmennettuna "kehnolla mestistasolla" oli jo tänään maalin päässä mestiksestä.

Porin parempi jää suosinee vielä vaasalaisia ratkaisuottelussa, joten ei olisi mikään ihme jos jälleen haettaisiin voittajaa jatkoajalta.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Tulee melko varmasti Urheilukanavan katsojaennätys lauantaina, mikäli vain mainostetaan tarpeeksi hyvin kyseistä ottelua.

Kyllä!

Jos Mestiksen finaaleja seurasi parhaimmillaan ~150.000 katsojaa niin nyt voidaan olla lähellä jopa 250.000 katsojaa ja ylikin, sen verran on kovat panokset kyseessä ! Tosiaan tiedottaminen on avainasia.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Huikea draama ja täydet seitsemän ottelua. Urheilukanavalle iso käsi viimeisen ottelun televisioinnista.

Jep, karsinnat ovat osoittaneet että niille on selkeä tilaus. Liigajoukkueen ratkominen vaan pitäisi hoitaa jotenkin fiksummin, olisiko sitten kaksinkertainen sarja neljän viimeisen kesken, tulisi siten ne 6 peliä jokaiselle, kolmesta kotipelistä vähän rahaakin ja viimeinen sitten karsintaan. Taidetaan lyödä urheilukanavan katsojaennätykset lauantaina?
 

Miksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Aivan huikea kiekkokauden huipennus käynnissä. Jotkut finaalitkin kuulemma on menossa, ketä kiinnostaa? Niinkuin Kummolakin sanoi, näiden pelien jälkeen liigaa on tosi vaikea enää sulkea. Karsinnat hyvä, playoutit ainakin nykymuodossan huonot.

En ikinä ole jääkiekkopeliä jännittänyt yhtä paljon kuin tänään. Loppuottelusarja muutama vuosi sitten ei pääse edes lähelle.

Yhdestä pelistä on kaikki kiinni, ja voi kääntyä ihan kummalle vain. Mitenköhän Sportin pelaajiin vaikuttaa se, että varmasti oli saunat varattuna ja samppanjat kylmässä tätä iltaa varten. Pettymys on varmasti kova.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös