Liigakarsinta 2009: Ässät – Sport

  • 283 495
  • 915

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niiden aikojen MUISTELU ja ELÄMINEN ovat mielestäni eri asioita. Onko kiellettyä muistella, jos joukkue ei tällä hetkellä pärjää?

Tällä palstalla kateelliset ovat jo tuosta -06 keväästä lähtien jaksaneet muistuttaa siitä kuinka väärin on muistella helvetin vanhaa asiaa. Siitähän on jo kaikki 3-vuotta kun joukkue oli finaaleissa, mutta siitä ei saa missään yhteyksissä enää mainita sanaakaan tai se on heti "elämistä hopeahuumassa".

Näiden samojen kateellisten reppanoiden mielestä se hopeajuhla torilla oli jo täysin naurettavaa. Ässät ja porilaiset juhli täysin väärin. Se, että mutajoukkue nousi finaaleihin olisi pitänyt ohittaa olankohautuksella ja unohtamalla koko juttu samantien. Näin oltaisiin saatu kateelliset iloisiksi.

Olisihan se hauska nähdä miten esim. raumalla toimittaisiin, jos lukko menisi joskus yhtä pitkälle. Sitä tuskin saadaan vaan koskaan nähdä.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Vaikka kaikki eivät faktoja arvosta, voisi silti käydä kurkkaamassa esim. runkosarjan yleisökeskiarvoja. Sisältäen mm. 12 kotitappion putken sekä satunnaista pyllistelyä kotiyleisölle muutenkin lukema (4120) on aivan käsittämätön.
Kyllähän tuo on kelpo yleisökeskiarvo on erittäin hyvä, juurikin siihen nähden kuinka surkeasti nuo kotipelit tuloksellisesti menivät.

Kova vääntö tämän sarjan kesken on alkanut myös kirjoittajien jäähytilastoissa, sillä nyt on lisää miehiä laitettu boxiin taas oikein urakalla. Valitettavasti muutama "hyvä ystäväni" Ässäfanien joukosta lähti jäähylle viikoksi ja nyt en saa esim. hurritteluja kuulla hetkeen taas ollenkaan :|

Helposti tämä kyllä tälläisissa ketjuissa ot:ksi menee, kuten nyt vähän tämäkin viesti :)
 

Hespeler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät sympatiat HIFK
Äsken kävin hakemassa omalle porukalle liput ja n. 1300 lippua oli myytä ja reilu 700 oli varauksessa, sen verran sain näytöltä vakoiltua. Eli ei nyt vielä mitään ryntäystä mutta eiköhän nuo Porilaisetkin vielä herää..hope so.

Jos vakoilit oikein, niin vaikuttaapas heikolta. Itse hain myös tänään lipun, enkä jaksanut kysellä tai vakoilla mitään. Olen tässä itse hiljaa mielessäni toivonut, että porilaiset seisoisivat joukkueensa takana, ja porilaisia tulisi paikalle ainakin 4000 mutta huonolta näyttää.

Haistakaa glory-hunterit vittu.
 

Ässät #12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Haistakaa glory-hunterit vittu.
Sama. Auta armias jos Ässät voittaa pelin tai pari, niin sitten nekin taas herää,kietaisee kaulahuivin kaulaan ja marssii halliin patasydän tunteita pullollaan. No, näinhän se menee joka puolella, ei pelkästään Porissa. Tulis nyt edes seisomakatsomoon sitä vakinaisempaa porukkaa, joka sitä ääntäkin antaa.
 

Emiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Haistakaa glory-hunterit vittu.

Juuri näin. On se jumalauta kumma kun runkosarjassa on aina vähintään se 3500 katsojaa, ja nyt kun sitä kannustusta oikeasti tarvittaisiin niin hyvä jos 3000 tulee. En olisi uskonut että Ässien kannattajat ovat tälläisiä velliperse glory-huntereita.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Peli on vasta huomenna klo 17. Uskon kyllä edelleen 4000 katsojan rajan menevän rikki, vaikka Suomen futismaajoukkueen ottelu samaan aikaan vaikuttaakin negatiivisesti yleisömäärään.
 

Myrvold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jos vakoilit oikein, niin vaikuttaapas heikolta. Itse hain myös tänään lipun, enkä jaksanut kysellä tai vakoilla mitään. Olen tässä itse hiljaa mielessäni toivonut, että porilaiset seisoisivat joukkueensa takana, ja porilaisia tulisi paikalle ainakin 4000 mutta huonolta näyttää.

Haistakaa glory-hunterit vittu.

No ei tässä nyt vielä kannata liian suuria johtopäätöksia vetää. Kyllä se 4000 tulee menemään rikki. Porukka vetää tänää pikkusiivut ja aamulla ajatus peliin menemisestä tuntuu paljon paremmalta, kera taskumatin.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
En ole keskustelua hirveän aktiivisesti seurannut, mutta tietääkö kukaan onko putoamisvaara nyt siis todellinen? Onko missään mustaa valkoisella asiasta?

Urheilukanavalta on Mestistä tullut sen verran katsottua että tuntuisi Ässien olevan aika vahvoilla, mutta mistä näistä kuitenkaan tietää. Näkisin että Sportin paikka on iskeä sarjan alkuun, Ässät on pelannut pitkät tovit ilmeisesti melko "höntsä"-vaihteella kun taas Sport painanut sata lasissa. Siinä on paikka iskeä, tosin luulisi että sarjapaikka kiinnostaa myös Ässiä. Jos Ässät vie ensimmäiset pelit, vie se loputkin.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Juuri näin. On se jumalauta kumma kun runkosarjassa on aina vähintään se 3500 katsojaa, ja nyt kun sitä kannustusta oikeasti tarvittaisiin niin hyvä jos 3000 tulee. En olisi uskonut että Ässien kannattajat ovat tälläisiä velliperse glory-huntereita.

Juuri tämän takia olen muutaman kerran kirjoittanut, että Porissa parantamisen varaa myös kannatuskulttuurissa, jos sitä on tietenkin aina myös seuran johtamisessa tai itse kaukalon sisällä tapahtuvassa toiminnassa. Eli toisin sanoen kaikki satsaukset pitää aina laskea sen huonoimman vaihtoehdon mukaan, koska homman mennessä ei niin hyvin, ei voi juuri odottaa tukea tulevan niin sanotulta tavalliselta porilaiselta. Ne samat vakionaamat hallilla ovat vuodesta toiseen, mutta iso massa liikkuu täysin ottelutulosten mukaan.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Sama. Auta armias jos Ässät voittaa pelin tai pari, niin sitten nekin taas herää,kietaisee kaulahuivin kaulaan ja marssii halliin patasydän tunteita pullollaan. No, näinhän se menee joka puolella, ei pelkästään Porissa.

Niin menee, valitettavasti. Tympeä esimerkki tämän ilmiön esiintymisistä nähtiin täälläkin juuri äsken, kun paikalllinen Palloseura aiheutti kolmen matsin kiiman, jonka ansiosta peleihin löytyi taas kummasti 11000 TPS-sydämistä kannattajaa. Eipä ollut vuosiin suurella osaa heistä mitään asiaa Turkuhalliin, ei tämänkään kuluneen kauden aikana, poikkeuksena nuo pari matsia joihin sitten lähdettiin sydän mustavalkoista väriä täynnä. En epäile etteikö nämä pari matsia olleet TPS:n todellisille kannattajillekin omalla tavallaan herkkua, mutta jos itse kuuluisin siihen sitkeiden ja aitojen TPS-kannattajien joukkoon, siiheen joka on kannattanut joukkuetta ylpeänä kaikki nämä huonosti menneet vuodetkin, niin kyllä vituttaisi lukea TS:stä niitä leuhkoja juttuja joissa kehutaan miten "turkulaiset taas löysi Tepsin".

J.Hirsimäkeä lainaten: "Tässä on kyseessä porilaisen jääkiekon tulevaisuus. Tavoitteena on palauttaa Suomen paras jääkiekkotunnelma Isomäen jäähalliin ja saada porilaisilta vahva tuki taistelussa liigapaikasta". Ne porilaiset jotka eivät tuota tukea näissä karsinnoissa halua näyttää, saisivat kyllä pysyä poissa myös sitten kun Ässät taas paistattelee auringossa. Sekin aika kyllä koittaa, ennemmin tai myöhemmin.

Pakko tähän loppuun vielä kiristellä että jumalauta kun vituttaa se ettei tätä sarjaa voi telkusta seurata. En usko että on kovin rohkea väite sanoa, että Ässien ja Sportin matsit kiinnostaisivat jääkiekkoa seuraavaa Suomea paljon enemmän kuin Liigan välierät, jos ei lasketa mukaan noiden neljän mukana olevien joukkueiden kannattajia. Mutta eipä paljoa auta, käsiä vaan nostellaan pystyyn kanavayhtiöstä toiseen. Voi perkele mitä paskaa ja bullshit-selityksiä.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Vaasalaiset, tervetuloa Poriin!

Erinomainen juttu, että täällä aistii alkavan sarjan luoman jännityksen ytimissä asti. Hienoa, että vaasalaiset ovat tosissaan tulossa Ässien kaatoon ja lunastamaan liigapaikkaa. Avoin sarja on urheilullisuuden voitto!

Muutama perusjuttu Porista ja porilaisuudesta sinne pohjoisen suuntaan.
- Isomäki. Rakennettu vuonna 1964. Se katettiin vuonna 1971, ja siellä on nykyisin yhteensä 6472 paikkaa; 3972 istumaan, 2500 seisomaan. Peruskorjattu muutamaan otteeseen. Nuhjuinen, mutta porilaiselle kannattajalle makkaranhajuineen niin rakas.
- Ässät. Perustettu 1967, kun Porin Karhut ja Rosenlewin urheilijat yhdistyivät. Karhut olivat voittaneet mestaruuden 1965 ja Rosenlew 1967. Ässien nimellä mestaruus on tullut Poriin vuosina 1971 ja 1978. Muita mitaleita löytyy vuosilta 1976, 1979, 1980, 1984, 1995 ja 2006.
- Pelaaja- legendat. Veli-Pekka Ketola, Pekka Rautakallio, Tapio Levo, Kari Makkonen, Antti Heikkilä, Arto Javanainen, Kari Takko (Jari Korpisalo, Pasi Peltonen)
- "Porilaisuus". Maskuliininen duunari- kulttuuri, joka hyväksyy erilaisuuden kun siinä on tarpeeksi "munaa". Porista on lähtöisin voimannostajia, nyrkkeilijöitä olympiamitalisteihin saakka ja vanhassa puuvillatehtaassa kukoistaa menestynyt itsepuoluslajien kokoelma. Kuitenkin Porista on lähtöisin myös herkempää kulttuuria. Pori Jazz on käsite, pori-rock valloitti 1980- luvulla Suomen, nykytanssin menestyneimpiä keskuksia sijaitsee Porissa ja onhan Jorma Uotinen myös Porin poikia. Jos vaasalaisille jää aikaa, niin poiketkaa ihmettelemään komeaa kansainvälisesti tunnettua nykytaiteen museota.
- "Porilaisuus vol 2". Porilaiset arvostelevat rankasti omia "suuruuksiaan". Mutta vieraspaikkakuntalaisen ei ole syytä mennä tähän mukaan, saati aloittaa moista toimintaa. Vellua saa sanoa rosvoksi vain porilainen.
- Seisomakatsomo. "Porilaisen hitsarin" toinen olohuone. Fanikatsomo, jota ei ole tarvinnut luoda. Henkilökohtaisesti väitän, että kestää asiallisen vierasfanin läsnäolon, mutta uhovat provosoijat voivat saada vastaavia kavereita.
- Pori. Teljän ja Ulvilan "perijä". Suomen menestyneimpiä teollisuuskaupunkeja, kärsinyt 1970- luvulta lähtien rankasti rakennemuutoksesta. Kauppa ja opiskelu vahvistaneet 2000- luvulla asemaansa. Työttömiä hitsareita löyty kuitenkin yllättävän vähän, kiitos laajan pkt- sektorin, tosin nykyinen taantuma voi synnyttää lisää.

Vielä kerran, tervetuloa!
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Hienoa Alpo. "Ei me tiedetä siitä (Mestiksen tasosta/pelistä/menosta) mitään". Tai sitten vain viilasi linssiin.
Toisaalta, noinhan se on. Näitä joukkueita voi tällä hetkellä verrata vain pelaajalistoja selailemalla, ja ynnäillä jotenkin mukaan sarjojen välinen tasoero. Viimeksimainittu ei muuten kovin pieneen marginaaliin mahdu; tasoeroa on kuvailtu minimaalisesta aina valovuosien pituiseen.
Siinä mielessä ihan fiksu vastaus Alpolta, ja paras mitä hän voi joukkueen eteen tehdä on keskittyä vain omiin hommiin eikä yrittääkään hahmotella Sportia mihinkään muottiin.

Itseä hykerryttää näissä karsinnoissa jo pelkästään se asia, että nyt näille vuosikausia jatkuneille tasoeroväittelyille saadaan vihdoinkin jotain konkreettista todistusaineistoa, suuntaan tai toiseen.
 

Jone29

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, sympatiat KalPalle
SaPKon pelit poislukien tämä tulee olemaan meikäläiselle 2000-luvun tähän asti kiinnostavin ottelusarja. Ei paljoa jaksa liigan playoffit napata tällä hetkellä, kun tälläistäkin herkkua on saatavilla.

Ennen kauden alkua ennakoitiin Ässien ja Sportin kohtaamista, mutta kun saatiin kausi alulle, Sportin peli vähän kompuroi ja Ässät pelasi odotuksiin nähden paremmin. Näyttikin joulun tienoilla, että kumpikaan ei pääse/joudu karsimaan, mutta Tamin Dream Team pelasi suorastaan Dream Kevään ja Alpon porukka alisuoritti (vai näytti oikean tasonsa?) playouteissa.

Nyt se on sitten totta. Kaksi tällä hetkellä fanien näkökulmasta mielenkiintoisinta valmentajaa kohtaavat elämän ja kuoleman kamppailuissa. Lopputuloksen veikkaaminen on mahdotonta, mutta takuuvarmasti ikimuistoisia hetkiä tultaneen näkemään.
 

Metalheart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Chris Pronger, HC '05 Banská Bystrica
Ruotsinkielinen YLE oli käynyt Porissa ja Vaasassa haastattelemassa karsintojen osapuolia. Ässiltä vastailee Alpo Suhonen ja Marko Luomala:

http://areena.yle.fi/toista?id=2042143

Ilmeisesti Sportin salainen ase on Luomalan siirtyminen puolustajaksi, ainakin jos toimittajaa on uskominen kun puhuu Luomalasta pakkina ja Kim Nabb on saanut Mavenkin siirtymään sentteriksi. :) Muuten tuntui puolin ja toisin aika perushokkijargonia hoettavan.

Nabbilta kyllä mielestäni omituinen kommentti, joka vähän särähti korvaan oli kun myöntää ettei ole fyysisesti täysin kunnossa kun tuntuu raskaalta vaikkakin psyykkisesti ilmoittaa olevansa 100 % kunnossa, tuntuukohan parin päivän ränni sittenkin myös urheilijalla :)? Eikä kuulemman ole Ässien taktiseenkaan puoleen pahemmin tutustuttu vaan se on ilmeisesti hoidettu tänään(? mikäli on eilen kuvattu kyseinen pätkä). Normaalisti kun mitään tuollaisia ei käsittääkseni myönnetä. Noh, nämä nyt on näitä pakkopullahaastatteluita, joita pitää tehdä, että saadaan työttömät hitsarit kuin myös tomaattifarmarit onnelliseksi.
 

TD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Feran tytöt <3
Osaakos kukaan informoida että onko tämä lauantain herkullisin ottelu mahdollisesti Radio Suomen kiekkokierroksella mukana?

Pohjoisen reissua pukkaa lauantaille ja takaisin seuraavana, niin mielellään edes kuuntelisi radiosta.

Entäs Vaasan paikallinen radioasema ja taajuus, sen luulisi edes lähettävän? Takastullessa voi olla Vaasan korkeus lähellä totuutta oikeaan kellonaikaan
 

Koheltaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, HIFK, FC Woking
Nyt tilanne on toisenlainen. Tamminen antoi oman sykäyksensä latauksen syntymiselle ja kun kopissa on noussut esille kokeneemmat pelaajat, vaatien joukkuetta pelaamaan Ässien perinteiden edestä, tarvittava suoritustaso löytyy. Tappion käsittelyyn on ollut tarpeeksi aikaa ja uudenlainen tilanne motivoi joukkuetta.

Siis mistä sinä tiedät, mitä pukukopissa tapahtuu? Ahaa, nyt selvisi Tosifanin henkilöllisyys: Se on se kuuluisa kärpänen katossa! Kuis surisee?

Sori, en voinut vastustaa kiusausta! Mutta asiaan: Minä vieläkin pelkään kauhulla, mitä tapahtuu, jos Ässät ei saa peliään käyntiin. Toivottavasti pysyy matsi kaukalossa ja katsomossa siistinä, ettei tarvitse ottaa "kiviä" taskuun itsesuojelukseksi. Toivottavasti ottelusarjasta tulee viihdyttävä.
 

holvius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,Red Wings
Aijai 5 euroa ollaan köyhempiä, mutta huomenna tulee toivottavasti hyvä spektaakkeli. Kiitoksia vielä Sportin asiallisen tuntuiselle internet osaamiselle.
 
Suosikkijoukkue
"Se joukkue joka ei pelaa Jääkiekon SM-liigassa"
Entäs Vaasan paikallinen radioasema ja taajuus, sen luulisi edes lähettävän? Takastullessa voi olla Vaasan korkeus lähellä totuutta oikeaan kellonaikaan

Kyllä se näkyy radiosta. Itsensä legendaarisen Simo Roimelan selostamana. Taajuus 99,5.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Hakiessani lippuja neljän aikoihin oltiin myyty noin 3000, eli kyllä se 4000 varmasti tulee.

Wow - tulee 4 tuhatta katsojaa! Näistä lähes tuhat on Vaasalaisia heh...Noh toivottavasti noilla hinnoilla kotipadat herää! Tosifanithan tulevat mestoille oli tilanne mikä tahansa ja varsinkin jos putoamispeikko kolkuttelee...
 

Hespeler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät sympatiat HIFK
Wow - tulee 4 tuhatta katsojaa!

Niin, sehän on lähes koko Kuparisaaren kapasiteetti.

Näistä lähes tuhat on Vaasalaisia

Mitä enempi sitä parempi. Lipputuloja lisää.


Tosifanithan tulevat mestoille oli tilanne mikä tahansa ja varsinkin jos putoamispeikko kolkuttelee...

Juuri näin, ja tosifanit tulevat varsinkin jos pelataan liigaan noususta. Kuinkas siellä?
 

Velli_Ketola

Jäsen
Suosikkijoukkue
---
Wow - tulee 4 tuhatta katsojaa! Näistä lähes tuhat on Vaasalaisia heh...Noh toivottavasti noilla hinnoilla kotipadat herää! Tosifanithan tulevat mestoille oli tilanne mikä tahansa ja varsinkin jos putoamispeikko kolkuttelee...

Eiköhän huomenna Porissa hallilla ole enemmän katselemassa putoamiskarsintoja kuin Vaasassa finaaleja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös