Liigakarsinta 2009: Ässät – Sport

  • 283 400
  • 915

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Tietoni mukaan nouseva joukkue lunastaa liigaosakkeen noin miljoonan €uron hintaan ja SM-liiga voi lainata tämän rahan televisiorahoista.

Eli käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että joukkueen nousijajoukkue kokoaisi omilla sponsori- ja katsojatuloillaan

No, näin olen siis itsekin asian ymmärtänyt. Käytännössähän tämä tarkoittaisi sitä, että itse nousu ei olisi ongelma, eli onnistuisi vaikka LeKiltä, mutta liigakelpoisen joukkueen kokoaminen olisi hieman haastavahkoa. Siksi ihmetyttääkin nämä ei-Mestis-seuralla-ole-rahaa-ostaa-osaketta-jutut. Ongelmat alkavat vasta tämän jälkeen käsittääkseni.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Liigakarsinnat tulevat näkymään, ei telkkarissa vaan Sportin Netti-TV:ssä. Kaikki ottelut näkyy. Hinta on viisi euroa. Kaikki halukkaat eivät välttämättä saa striimiä, joten kannattaa olla ajoissa ostamassa striimiä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No, näin olen siis itsekin asian ymmärtänyt. Käytännössähän tämä tarkoittaisi sitä, että itse nousu ei olisi ongelma, eli onnistuisi vaikka LeKiltä, mutta liigakelpoisen joukkueen kokoaminen olisi hieman haastavahkoa. Siksi ihmetyttääkin nämä ei-Mestis-seuralla-ole-rahaa-ostaa-osaketta-jutut. Ongelmat alkavat vasta tämän jälkeen käsittääkseni.

Niin, sehän on nyt vähän se ja sama miten päin tätä rahaliikennettä ajatellaan. Eli jos Mestisjoukkueella on rahaa lunastaa osake itse, saa joukkue televisiointirahat tai päin vastoin. Mutta totuus on se, että noin miljoona euroa Mestisjoukkue on perässä muihin SM-liigaseuroihin verrattuna ja saman verran putoava SM-liigajoukkue on edellä Mestisjoukkueita.
 

Koheltaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, HIFK, FC Woking
Ässien Henkinen kantti... missä?

Jotain kummaa on tapahtunut Ässä pelaajien menttaliteetissa, se täytyy sanoa. Moni täällä pistää syyksi yleensä sen saman fraasin: " Mut, kun me pelattiin viimmekierrokselle asti pääsystä pleijareihin" ym. Se ei voi vaikuttaa näin paljon! Runkosarjan jälkeen oli mahdollisuus päästä lomalle Tapparaa vastaan, sitten Lukkoa vastaan mutta ei. Tähän on vain kaksi selitystä, joko
a) Porukka on yhtä ylimielisellä asenteella liikkeellä, kuin fanitkin:" äääh, nehän tulee Mestiksestä. Me voitetaan ne vasemmalla kädellä!" tai b) Pleijareihin pääsyn kariutuminen masensi joukkueen, jota pahensi tappio sarja Tapparaa vastaan ja vielä paheni entisestään Lukkoa vastaan, eikä valmennusjohto saa porukkaan ryhtiä. Itse toivon että vaihtoehto b) on lähellä oikeaa. Tämä alavireisyys menttaalipuolella alkaa jo näkyä peliotteissa, valitettavasti. Otetaan esim. ratkaiseva 4. ottelu Ässät-Lukko jossa selvästi näkee, että Ässät jo luovutti:

0-1 maali: Kaksi Lukon hyökkääjää luistelee nopeammin, kuin Ässien puollustaja ja saavat hyökkäysalueella kiekon. Lukon pelaaja kirj. Kävelee suoraan sille alueelle, missä tällaisissa tilanteissa ja elämän ja kuoleman-otteluissa pitäisi olla tarjolla vain makuupaikkoja: maalinedustalle. Puollustaja yritää jotain mutta huonolla innolla. Ei todellakaan anna hyvää kuvaa otteluun latautumisesta.

0-2 maali: Lukko pelaaja laukaisee kiekon laidasta -1 kulmasta ja Kilpeläinen imaisee sen sisään. Ei todellakaan anna ruusuista kuvaa maalivahdista. Turha vedota siihen kuluneeseen fraasiin:" Pitihän Kilpeläinen meitä pystyssä isoja vastaan!" Aivan ISOJA vastaan kyllä, mutta näyttää valitettavasti päästävän myös helppoja maaleja helppoja joukkueita vastaan. Tämä varmasti syö miehen itseluottamusta ja samalla kokojoukkueen. Kysymys: Luottaako pakisto maalivahtiinsa, koska mikään joukkue ei pysty voittamaan jos kenttäpelaajat eivät luota maalivahtiinsa?

1-3 maali: Lukko pelaajat suorastaan namuttelevat tyhjiin, missä muut Ässä pelaajat? Selkä suorana luistellaan ja katsellaan mitä tapahtuu.

Tulos: Ässä pelaajilla on nyt jonkinlainen "kevät"väsymys meneillään, joka sopii hyvin vastustajalle, joka on vastakkaisessa tilanteessa ja kovassa "liidossa". Ässien täytyy nopeasti löytää lääkkeet millä tämä alavireisyys poistuisi, eikä se ole helppoa, kun tappioita on tullut niin paljon. Minä henk.koht. pelkään sitä suurinta kauhuskenaariota: Ässät ei pääse ensimmäisessä pelissä pelin sisään ja vastustaja menee jo 10 min kohdalla 0-1 johtoon. Silloin voi apaattisuus keulia piikuisen liikaa ja mopo karkaa käsistä ja se ei ole kaunista katseltavaa.

J.K jos tässä ruvetaan papereita tuijottamaan, kumpi on parempi, niin miks me pelataan MM-kisoja? Eikös se olisi helppoa jakaa mitallit suoraan paperilla olevien joukkueiden perusteella:" Ääh, taas Kanadalla noin monta NHL pelaajaa! Annetaan suoraan kultamitalli niille, hopea Venäjälle ja Pronssi USA:lle"!?
 
Viimeksi muokattu:

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... b) Pleijareihin pääsyn kariutuminen masensi joukkueen, jota pahensi tappio sarja Tapparaa vastaan ja vielä paheni entisestään Lukkoa vastaan, eikä valmennusjohto saa porukkaan ryhtiä...

Tästä on kysymys. Tappio on urheilun vaikeimmin käsiteltäviä asioita, Ässät ei onnistunut tässä. Ässät tippui viime metreillä pleijareista ja valmennuksen munauksesta seurauksena hävisi ensimmäisen play out pelinsä (jota johti 4 - 2 kolmannessa erässä) Tapparaa vastaan. Nämä tappiot aiheuttivat henkisellä puolella tilanteen, jossa joukkue ei pystynyt pelaaman omalla tasollaan. Lukon materiaali (lue: Vehanen) riitti Ässien alisuorittavalle joukkueelle.

Nyt tilanne on toisenlainen. Tamminen antoi oman sykäyksensä latauksen syntymiselle ja kun kopissa on noussut esille kokeneemmat pelaajat, vaatien joukkuetta pelaamaan Ässien perinteiden edestä, tarvittava suoritustaso löytyy. Tappion käsittelyyn on ollut tarpeeksi aikaa ja uudenlainen tilanne motivoi joukkuetta.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vaconin miljoona väitteet ovat sitä itseään. Ihme herroja, kun ovat päästäneet Sportin nykyiseen jamaan vaikka Vaconilla on rahaa ja auttamishalua enemmän kuin Paavilla.

On kyllä kumma juttu, että tämä Vacon haluaa heittää miljoonat tiskiin siinä vaiheessa, kun Ässät on kaatunut. Tämähän on kuitenkin enää vain ajan kysymys. Vacon tarjoaa varmasti myös ensi kaudelle muutaman ylimääräisen miljoonan Sportjoukkueen kasaamiseksi, niin saadaan joukkueesta samantien mestarisuosikki. Maailmanlaajuinen talouskriisi ja lama ei vaikuta Vaconin toimintaan ollenkaan negatiivisesti ja käsittääkseni kioskin johdossa odotellaankin jo vesi kielellä, että päästään availemaan rahahanoja tulevalle liigajoukkueelle.

Fanien pitää kaiketi olla sokeita elämän realiteeteille, kun puhutaan oman joukkueen eduista ja toimista. Joku järki täytyisi silti pitää päässä kaiken touhottamisen keskellä.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Nyt tuli ylivoimaisesti päivän paras! Että kiekollisessa pelissä Nyrkkiä parempia kaikki...Ihmetyttää kyllä suuresti, että miten nämä 3 kaveria eivät pelaa tällä hetkellä Sm-liigaa, jos kiekollisilta taidoiltaan ovat niin hyviä? Mutta oikeassahan varmasti olet, sillä eihän liigassa voi kehittyä kukaan koskaan milloinkaan.
Tuota tuota mitä tähän nyt sanoisi. Minä en edes lähde mukaan tähän kumpi ja kampi vertailuleikkiin. Mutta montakohan peliä esim. tämä herra taas on Sportin pakeilta nähnyt. Ärsyttää tämä asenne jolla tullaa laukomaan faktatietoja, tässä moni muu laittoi samantapaista kommenttia, jotkut toki provosoimatta ja asiallisestikin. Minä en kiistä etteikö ässäpakisto olisi selvästi Sportin vastaavaa edellä. Mutta vielä nyt vaikka Unchainedille...Ei se vaan mene aina noin, että jos pelaaja X pelaaja liigassa ja pelaaja Y mestiksessä, niin pelaaja X olisi automaattisesti parempi. Varsinkin yksittäisillä osa-alueilla mestispelaaja voi tietenkin olla parempi. Jotkut varsinkin kehittyvät pelaajat hakevat mestiksestä isompaa roolia ja menevät sinne, eivätkä vaikka SaiPan seiskapakiksi tms. Myös roolit ratkaisevat, joku Jokeritkin ottaa ennemmin sinne Heleniuksen ylimääräiseksi pakiksi vaikka vain ja ainostaan tappelemaan, kuin jonkun mestiksen kiekollisen pakin. 5-6 pakit saattavat sitten olla vaikka oman maalin siivoojia tms. Mitä muuta tähän nyt esimerkiksi sanoisi, ainakin vielä se tulee mieleen että sitten on näitä tapauksia kuten joku J.Heikkinen, vetää kauan hyvin Mestiksessä mutta nyt vasta Tepsi huomasi ja vetää liigassa ihan ok. Toivottavasti ajatukseni nyt selvisi tästä, eikä välttämättä tarvi tarttua johonkin pieneen yksityiskohtaan.

...koko teksti...
Ihan hyvää settiä samasta asiasta. Mieleen jäi ainakin tuo lausahduksesi "kaikki on suhteellista"...
Nyt tilanne on toisenlainen. Tamminen antoi oman sykäyksensä latauksen syntymiselle ja kun kopissa on noussut esille kokeneemmat pelaajat, vaatien joukkuetta pelaamaan Ässien perinteiden edestä, tarvittava suoritustaso löytyy. Tappion käsittelyyn on ollut tarpeeksi aikaa ja uudenlainen tilanne motivoi joukkuetta.
Tätä vähän itsekin pelkään. Katsotaan katsotaan, lauantai selventää montaa muutakin asiaa.
...koko teksti...
Ja sinä tiedät Vaconin tilanteesta varmaan erittäin paljon, muutenkin tuo jatkuva provosointi ärsyttää. Vacon on ollut hyvällä panostuksella mukana Sportin toiminnassa jo kauan aikaa. Varmasti sieläkin on ollut usko koetuksella vuosien taaperruksen aikana, ja liigasta nyt ei ole voinut edes unelmoida. Uskon että Vaconin rahallinen panostus Sporttiin on todella merkittävä, jos tiet ylöspäin aukenevat.
 

Unchained

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuota tuota mitä tähän nyt sanoisi. Minä en edes lähde mukaan tähän kumpi ja kampi vertailuleikkiin. Mutta montakohan peliä esim. tämä herra taas on Sportin pakeilta nähnyt. Ärsyttää tämä asenne jolla tullaa laukomaan faktatietoja, tässä moni muu laittoi samantapaista kommenttia, jotkut toki provosoimatta ja asiallisestikin. Minä en kiistä etteikö ässäpakisto olisi selvästi Sportin vastaavaa edellä. Mutta vielä nyt vaikka Unchainedille...Ei se vaan mene aina noin, että jos pelaaja X pelaaja liigassa ja pelaaja Y mestiksessä, niin pelaaja X olisi automaattisesti parempi. Varsinkin yksittäisillä osa-alueilla mestispelaaja voi tietenkin olla parempi. Jotkut varsinkin kehittyvät pelaajat hakevat mestiksestä isompaa roolia ja menevät sinne, eivätkä vaikka SaiPan seiskapakiksi tms.

Tarkoitus ei ollut olla provosoiva, eikä laukoa ehdottomia faktoja tyyliin "asiat ovat näin ja sillä selvä". Pointti oli, että jos on yhtään seurannut Nyrhisen pelejä tällä kaudella, tietää miksi pidin vertauksiasi hupaisina. Eikä kyseessä suinkaan ole mikään Mestis<Sm-liiga asettelu, vaan oma näkemys asiasta. Sportin pelejä olen tällä kaudella puolisen tusinaa nähnyt, ja näissä Immonen on näistä mainitsemistasi pakeista ollut ainoa, jonka olisin voinut kuvitella pelaavan Sm-liiga tasolla. Enkä edelleenkään vaihtaisi Nyrkkiä Immoseen, mutta en kiellä etteikö Immonen olisi voinut tehdä samaa temppua, jos olisi tullut SaiPaan Nyrhisen sijaan. Nyrhisellähän tällä kaudella taidot eivät tulleet esteeksi menestymiselle missään vaiheessa kautta, vaan huono fysiikkapohja, joka ilmeisesti on miestä pitempään vaivannut ja johon tulee ensi kesänä roimasti parannusta. Nyrhinen hankittiinkin juuri Lippojoen stuntiksi pienempiin kenttiin, mutta pelasi itselleen roolia koko ajan lisää ja lisää nimenomaan kiekollisten apujen kautta. Loistava pelisilmä jonka avulla saatiin monet läpiajot aikaiseksi.

Eli pointti oli vastata sinun näkemykseesi, jonka mukaan Immosen, Salmun ja Pernaan kiekollinen taito on Nyrhisen tasolla tai jopa parempi.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...alkuosa tekstistä...

Tiedän taloudesta sen verran, että yksi yritys ei satsaa niin paljoa, että sen varaan kannattaisi laskea juurikaan mitään. Luotto siihen, että Vacon "pelastaisi" koko pelaajabudjetin tms. on huikean ylioptimistista.

Mutta pelataan ne pelit ensin ja katsellaan sitten kannattaako tästä aiheesta enää edes jatkaa.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Sportissa on paljonkin pelaajia, jotka mahtuisivat liigan jononjatkeeksi. Enemmän kysymys onkin siitä, onko profiili-, luotto- taikka edes syvyyspelaajaksi liigaorganisaatioihin. Oma käsitys on se, että Immonen, Takala ja Suomalainen kohtuu varmasti, Nabb, Koivisto ehkä. Samoin pakeista muutama itselle tuntemattomampi tapaus kuulunee tänne.

Ässissä tällä statuksella on kolme ekaa hyökkäysvitjaa, pakeista Kuusisto, Määttä ja Peltonen (Uusitalo, Sammalkangas varauksella) ja molemmat maalivahdit. Tämä on se materiaaliero organisaatioiden välillä. Se ei ole mikään sata-nolla Ässille, mutta olemassaoleva fakta se on.

Se sitten jos Sport painaa hurmoksessa ja Ässät Helvi-mummon rollaattorilla voipi tuoda muunlaisen lopputuloksen, mutta materiaali ei siitä miksikään muutu.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Tiedän taloudesta sen verran, että yksi yritys ei satsaa niin paljoa, että sen varaan kannattaisi laskea juurikaan mitään. Luotto siihen, että Vacon "pelastaisi" koko pelaajabudjetin tms. on huikean ylioptimistista.

Mutta pelataan ne pelit ensin ja katsellaan sitten kannattaako tästä aiheesta enää edes jatkaa.
Eipä satsaa ei, en kai minä näin väittänytkään? Vaikka Vacon tulisi todennäköisesti paljon satsaamaankin. Ja en mielestäni myöskään sanonut tai antanut olettaa, että Vacon olisi "yksin pelaajabudjetin pelastajana". Jos nyt asiasta yhden lauseen verran vielä jatkan niin, kyllä täälä noita muitakin potentiaalisia tukijoita piisaa, kuten Wärtsilä ja ABB ja mahdollisen liiganousun myötä ylipäänsä ""kaikki"" isot firmat Pohjanmaan alueelta.

Totta pelataan pelit ensin ja näin pois päin :)...
Eli pointti oli vastata sinun näkemykseesi, jonka mukaan Immosen, Salmun ja Pernaan kiekollinen taito on Nyrhisen tasolla tai jopa parempi.
By the way - minä en muuten noita näkemyksiä esittänyt vaan se oli ihan joku muu. Jos minä nyt jotain Immosesta, Salmusta ja Pernaasta nopeasti kommentoin, niin mielestäni kaverien taso on sielä jossain liigan häntäpään joukkueiden kolmosparissa.

EDIT:
Joo huomasin äsken itsekin, että katsottu ihan vituralleen viestejä. Eli pahoittelut väärinkäsityksestä ja päällekäymisestä. No hard feelings?
Ei tietenkään eipä tuossa mitään ollut. =) Ja asiallisten provosoimattomien kaverien kanssa on aina mukavaa keskustella.
tässä voisi olla se Sportin mahdollisuus saada koko maakunta taakseen, mutta helppoa se ei tule olemaan.
Juurikin näin.
 
Viimeksi muokattu:

Unchained

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
By the way - minä en muuten noita näkemyksiä esittänyt vaan se oli ihan joku muu. Jos minä nyt jotain Immosesta, Salmusta ja Pernaasta nopeasti kommentoin, niin mielestäni kaverien taso on sielä jossain liigan häntäpään joukkueiden kolmosparissa.

Joo huomasin äsken itsekin, että katsottu ihan vituralleen viestejä. Eli pahoittelut väärinkäsityksestä ja päällekäymisestä. No hard feelings?
 

Mig428

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos nyt asiasta yhden lauseen verran vielä jatkan niin, kyllä täälä noita muitakin potentiaalisia tukijoita piisaa, kuten Wärtsilä ja ABB ja mahdollisen liiganousun myötä ylipäänsä ""kaikki"" isot firmat Pohjanmaan alueelta.
Tällä hetkellä ja tässä maailmantalouden tilanteessa tuskin kovin helposti saadaan isoja firmojakaan suuriksi tukijoiksi urheilun puolelle. Esimerkiksi mainitsemasi ABB on vedellyt lähes vuosikymmenen kuoleman rajamailla eikä varmasti ole kovinkaan potentiaalinen vaihtoehto tähän hommaan.Ilmeisesti Pohjanmaa on Sm-tason urheilussa pesäpalloa ja Sportin mestishuumaa lukuunottamatta melko alavireessä niin tässä voisi olla se Sportin mahdollisuus saada koko maakunta taakseen, mutta helppoa se ei tule olemaan.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Materiaalien vertailu on yhtä turhaa kuin Jokerit - Penguins ottelua ennen.

Ahaa-elämyksiä ei aiheuta se väite, että Ässillä on laajempi ja nimekkäämpi kokoonpano. Sehän on aivan selvä asia.

Jos nimekkäämpi Ässät pelaa kuten parhaiten osaa niin se jyrää 4-0. Jos ei pelaa, niin saatetaan nähdä yllätys. Eikä edes välttämättä sittenkään.

Mikäli joku palstalaisista on niin nuori, ettei muista viime karsintojen aikaa, niin voin kertoa, että Kärppien putoaminen TuToa vastaan oli sata kertaa suurempi yllätys kuin Sportin voitto nyt olisi. Kukaan ei uskonut sen olevan mahdollista paitsi TuTon pelaajat.

Toivottavasti karsinnat tulivat jäädäkseen. Karsijoiden välinen tasoero kaventuu varmasti ajan myötä, parissa-kolmessa vuodessa joku nykyisistä 14:sta lähtee Mestikseen.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tässä tuntuu monilla olevan jotenkin alitajunnassa parin vuoden takainen tasonmittaussarja KalPa-Jukurit. Pari ensimmäistä peliähän olivat hyvin tiukkoja, vaikka KalPa sarjan 4-0 veikin. Jukurit ei kyennyt kääntämään tiukkoja pelejä voitokseen, Sport taas on tehnyt niin koko kevään - miksei siis myös liigajoukkuetta vastaan.

Tuolloin ei ei myöskään ollut rehellistä nousumahdollisuutta, eikä Jukureilla edes edellytyksiä siirtyä liigan puolelle. Nyt tilanne on toinen.


Ja kaiken lisäksi Jukurit oli vielä tuolloin Mestiksen toiseksi paras. Olihan se tasonmittaus-sarja täysin älytön, kun häviäjä ei olisi tippunut, mutta voittaja olisi saattanut nousta jos ja jos..

Kova on Tammisella luotto Sportiin, mutta niin se pitää ollakin ja tarkoituksenhakuisestihan Tami heittääkin löylyä. Harmittaa todella, ettei näitä pelejä näe telkkarista. Kertoo vain kaiken Suomesta, kun ei pelata mitaleista, niin kuvitellaan ettei kukaan näitä halua nähdä. Uskon, että kiinnostusta on kuitenkin varmasti ollut.
 

Watson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Arsenal
Kukaan ei uskonut sen olevan mahdollista paitsi TuTon pelaajat.

Eivät uskoneet edes TuTon pelaajat, olivat jo varanneet ulkomaanreissun jonka joutuivat sitten perumaan kun yllättäen kausi jatkuikin.

Kiekkokin on pyöreä tietystä kulmasta katsottuna, joten en minä tässä ottelusarjassa etukäteen paukuttelisi henkseleitä kumpaankaan suuntaan. Jopa täysin yksipuolinen näytös voi ratketa ihmeellisiin pomppuihin. Jokainen varmaan muistaa esimerkiksi TuTon erikoisen jossa Lundell odotteli rännikiekkoa maalin takana, mutta kenttämestarin erikoinen pyöräyttikin kiekon tyhjään maaliin. Tuo maalihan ei toki viimeistä peliä vielä ratkaissut, mutta etukäteen heikommalle kaikki apu on tarpeen ja sen ennakkosuosikin tuska kasvaa...
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Materiaalien vertailu on yhtä turhaa kuin Jokerit - Penguins ottelua ennen.

Ahaa-elämyksiä ei aiheuta se väite, että Ässillä on laajempi ja nimekkäämpi kokoonpano. Sehän on aivan selvä asia.

Jos nimekkäämpi Ässät pelaa kuten parhaiten osaa niin se jyrää 4-0. Jos ei pelaa, niin saatetaan nähdä yllätys. Eikä edes välttämättä sittenkään.

Mikäli joku palstalaisista on niin nuori, ettei muista viime karsintojen aikaa, niin voin kertoa, että Kärppien putoaminen TuToa vastaan oli sata kertaa suurempi yllätys kuin Sportin voitto nyt olisi. Kukaan ei uskonut sen olevan mahdollista paitsi TuTon pelaajat.

Toivottavasti karsinnat tulivat jäädäkseen. Karsijoiden välinen tasoero kaventuu varmasti ajan myötä, parissa-kolmessa vuodessa joku nykyisistä 14:sta lähtee Mestikseen.

Hyviä näkemyksiä koko viesti täynnä, näkisin asian samansuuntaisesti, tosin myönnän, että Kärppien putoaminen TuToa vastaan meni ohitse, ikä näkyy profiilista.

Karsinnat tosiaan ovat oikea suuntaus, suljettu liiga ei palvellut ketään, paitsi markkinoita. Playoutille pitäisi tehdä jotain, mutta se ei ole tämän ketjun asia. Paljon on puhuttu siitä, mitä itse kukin palstan Ässä-ihmisistä pelkää tätä sarjaa ajatellen. Minä pelkään eniten sitä, että baareissa alku- ja jälkipeleissä sekä hallin lähistöllä syntyy mellakoita, joissa sattuu oikeasti jotain.

Pelilliset asiat ratkaistakoon kentällä, ja kuten ennenkin olen sanonut, jos Sport ottaa 4 voittoa, niin hyvää liiga-aikaa, ja Ässille tervemenoa Mestikseen. Vetoa sen puolesta en löisi, vaikka lyöntiä harrastaisin, mutta eihän mikään lähtökohtaisesti ole mahdotonta.

Huomisen jälkeen näemme, miten homma lähtee käyntiin, kiinnostusta x+10 kertaa enemmän kuin pelaaulos-kevätjamboreessa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Mikäli joku palstalaisista on niin nuori, ettei muista viime karsintojen aikaa, niin voin kertoa, että Kärppien putoaminen TuToa vastaan oli sata kertaa suurempi yllätys kuin Sportin voitto nyt olisi. Kukaan ei uskonut sen olevan mahdollista paitsi TuTon pelaajat...

Eivät tosiaan uskoneet edes TuTon pelaajat.

Tässä, kuten niin monessa sarjassa, jossa altavastaaja on voittanut selvänn ennakkosuosikin, ratkaisu on ollut puolustuksessa.

Eli tässä sarjassa Sportin mahdollisuus lepää täysin Jaakko Suomalaisen harteilla, hänen täytyy pystyä yli 95% torjuntaprosenttiin. Sportin puolustuksen taas pitää pystyä ohjaamaan Ässien hyökkäyksen laitoihin ja kulmiin sekä miehittämään puolustusalueen keskustan täyteen.

Jos Suomalainen pystyy tuohon prosenttiin, Ässät tekee sen yhden tai kaksi maalia pelissä, mikä antaa Sportille mahdollisuuden voittoon. Ja itse en usko tähän, kahdesta syystä.

1. Suomalainen oli varsin keskinkertainen Mestiksen play offeissa.

2. Tammisen pelityylin ajatus lähtee hyökkäämisestä materiaalilla, jossa ei löydy tarpeeksi laadukkaita pelaajia.
 

Rocco

Jäsen
...Sportin ekan kotipelin istumapaikat (n. 1900 kpl) meni kaupaksi tänä aamuna n. reilussa 20 minuutissa.

...mikä Madonna...?
 

Ässät #12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
...Sportin ekan kotipelin istumapaikat (n. 1900 kpl) meni kaupaksi tänä aamuna n. reilussa 20 minuutissa.

...mikä Madonna...?

Silloin Porin kiekkohuumassa koko halli myytiin loppuun n. 10 minuutissa, joten matkaa on vielä. Ai ai, se oli hieno kevät, parasta aikaa minun kannattaja-aikanani. Toivottavasti Porilaisetkin löytävät tiensä hallille. Toivotan rehtiä sarjaa molemmille kannattajajoukoille, lopputuloksesta huolimatta.
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Silloin Porin kiekkohuumassa koko halli myytiin loppuun n. 10 minuutissa, joten matkaa on vielä. Ai ai, se oli hieno kevät, parasta aikaa minun kannattaja-aikanani. Toivottavasti Porilaisetkin löytävät tiensä hallille. Toivotan rehtiä sarjaa molemmille kannattajajoukoille, lopputuloksesta huolimatta.

Kyllähän se on tiedetty jo että Kokemäenjoen rannoilla eletään edelleen hopeakeväässä. Ai ai.

Eipä vaan näkynyt hitsareita kannustamassa omiaan kun joukkue sitä eniten tarvitsisi. Ja nekin harvat jotka hallille eksyi play-outeissa tyytyivät tietenkin vain vittuilemaan omilleen.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Eipä vaan näkynyt hitsareita kannustamassa omiaan kun joukkue sitä eniten tarvitsisi. Ja nekin harvat jotka hallille eksyi play-outeissa tyytyivät tietenkin vain vittuilemaan omilleen.

Kiinnostiko muualla noi playoutit kauheastikin? Itse jäin ihan vaan protestiksi tota playout-systeemiä vastaan kotiin noista peleistä. Järjetön systeemi mielestäni. Nämä pelit ovat kuitenki täysin eri juttu, ja hallilla tulen olemaan.
 

Ässät #12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kyllähän se on tiedetty jo että Kokemäenjoen rannoilla eletään edelleen hopeakeväässä. Ai ai.

Eipä vaan näkynyt hitsareita kannustamassa omiaan kun joukkue sitä eniten tarvitsisi. Ja nekin harvat jotka hallille eksyi play-outeissa tyytyivät tietenkin vain vittuilemaan omilleen.
Niiden aikojen MUISTELU ja ELÄMINEN ovat mielestäni eri asioita. Onko kiellettyä muistella, jos joukkue ei tällä hetkellä pärjää? Etkö itse muistele mitään elämässäsi tapahtunutta hienoa asiaa tai tapahtumaa?
PorissaKIN on kahdenlaisia kannattajia. On niitä jotka tukevat joukkuettaan kaikesta huolimatta ja niitä, jotka kannattavat silloin kun se ns. seksikästä. Näin on käsittääkseni ihan jokaisella liigapaikkakunnalla, myös Raumalla.

Kevät -06 oli ja meni, mutta muistissa pysyy aina, kuten tämä kevät vaasalaisilla, jos nousu toteutuu.

Tää oli tässä, pahoittelut sivuraiteelle menosta.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Kyllähän se on tiedetty jo että Kokemäenjoen rannoilla eletään edelleen hopeakeväässä. Ai ai.

Eipä vaan näkynyt hitsareita kannustamassa omiaan kun joukkue sitä eniten tarvitsisi. Ja nekin harvat jotka hallille eksyi play-outeissa tyytyivät tietenkin vain vittuilemaan omilleen.

Vaikka kaikki eivät faktoja arvosta, voisi silti käydä kurkkaamassa esim. runkosarjan yleisökeskiarvoja. Sisältäen mm. 12 kotitappion putken sekä satunnaista pyllistelyä kotiyleisölle muutenkin lukema (4120) on aivan käsittämätön.

Playouteissa ei käynyt ketään, missään oikeassa elämässä. Karsintojen uskon oikeasti kiinnostavan enemmän.
 

Myrvold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Toivottavasti Porilaisetkin löytävät tiensä hallille. Toivotan rehtiä sarjaa molemmille kannattajajoukoille, lopputuloksesta huolimatta.

Äsken kävin hakemassa omalle porukalle liput ja n. 1300 lippua oli myytä ja reilu 700 oli varauksessa, sen verran sain näytöltä vakoiltua. Eli ei nyt vielä mitään ryntäystä mutta eiköhän nuo Porilaisetkin vielä herää..hope so.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös