Liigakarsinta 2009: Ässät – Sport

  • 283 487
  • 915

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Vai että Sportilla kokematon joukkue. Alla lista Sportin pelaajista, helpompi laskea kenellä ei ole SM-liiga pelejä takana (4:llä + ulkkarit)
Hemmetin hienoa että jaksoit laskea nuo. Mites monta peliä noilla sitten sitä liigakokemusta oikein on? Peltonen taitaa olla yksinään pelannut enemmän pelejä kuin muut kuin Sihvonen yhteensä...

Vertailun vuoksi:
Duba 103
Kilpeläinen 112
Peltonen 827
Korkeavuori 309
Kuusisto 246
Määttä 368
Palomäki 279
Sammalkangas 356
Virkkunen 401
Kivenmäki 423
Kuparinen 272
Huhtala 201
Tähtinen 463
Mäkinen 422
Luomala 360

Alle 200 matsia pelanneita kenttäpelaajia en jaksanut listata. Lisäksi Rasmussenilla on viitisensataa NHL ottelua ja Damonilla satoja ECHL otteluja. Maaotteluja on nopeasti mietittynä Duballa, Peltosella, Virkkusella, Kivenmäellä, Kuparisella ja Tähtisellä.

Että ei nyt ainakaan kokemuksella kannata Vaasalaisten tulla elvistelemään.

EDIT: Freddillä on kyllä kunnioitettava asenne. Lätkäähän tämä tosiaan on, ei mitään taistelua elämästä ja kuolemasta...
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sport-pelaajien muutaman päivän putkihan vain lisää paineita Ässille; ei Isomäessä paljon naureta jos lauantaina tulee takkiin krapulaiselta vaasalaisporukalta...

Tietyllä tavalla totta kyllä, mutta tähän tarvitaan Ässien oman suoritustason epäonnistuminen.

Muistan silti yhden pelin vuodelta 1992, kun Ässät kohtasi HIFK:n pronssiottelussa. Ennen peliä käytävällä harhailivat känniset Hagman ja Kortelainen, kysellen kyytiä baariin. Ässät kuvittelivat helppoa ottelua, playoff partoja ajeltiin pois ja suunniteltiin iltajuhlia. No, tuli nuori kaveri nimeltä Krykov ja käänsi pelin 5 - 3...

Eli kyllä Ässien pitää omalla tasollaan pystyä pelaamaan.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Ottelusarjasta tulee takuulla tulikuuma vääntö ( jos ei muuten niin ainakin täällä palstalla ). Ässät ei tule missään nimessä pääsemään helpolla Sportia vastaan. Mitä taasen tulee vertailuun Ässien ja Sportin pelaajien "kokemuksesta" niin on tyhmää verrata kumman joukkueen pelaajilla on enemän liigapelejä. Eikai sitä nyt Sportin pelaajilla voi olla samaa määrää liigapelejä kuin Ässien pelaajilla...
 

dodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paha on palannut takaisin!
Jotenkin vaikea kuvitella, että Sport pystyisi lyömään Ässät neljä kertaa. Kun Mestiksen pudotuspelejä sekä finaaleita katsoi, niin kyllä eron SM-liigajoukkueisiin näki selvästi. Vauhti Tammisen Sportilla on kohdillaan, mutta peli oli usein hirveää kiekon perässä juoksemista. Ihmetytti välillä finaalisarjan aikana kun Sihvonen totesi pelin vetävän vertoja SM-liiga peleille, vaikka mielestäni pelit olivat kaukana SM-liigan tasosta vauhtia lukuunottamatta.

Mikäli Ässät saa liikutettua kiekkoa ja pelaa fiksusti, eli ei lähde Sportin tapaan juoksemaan kiekon perässä, niin näkisin Ässien vievän sarjan helpostikin. Tämä tietenkin edellyttää, että Ässien pelaajat ovat tosissaan taistelemassa Ässien puolesta eikä vain kaartelemassa kevään viimeisiä viivoja jäälle.

Harmittavaa kun pelejä ei näe Urheilukanavalta, sillä itseäni olisi kovasti kiinnostanut nähdä nämä kohtaamiset. Tosin jos pelipäivät ovat samoja kuin SM-liigan välierissä, niin jäisi seuraaminen joka tapauksessa vähäiseksi. Itse sarjassa olen Sportin puolella ihan vain sen vuoksi, että näkisi mitä oikeasti tapahtuu jos Mestisjoukkue sattuisi voittamaan. Voisihan tämä olla jonkinlainen piristysruiske niin SM-liigalle kuin varsinkin Mestikselle jos Sport sattuisi voittamaan.
 

Zauli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja Red Wings
Ehdottomasti kannattaa katsoa. Omat suosikkikohdat ajoittuvat sinne 2:30-3:30 missä porilaiset painottavat tahdon merkitystä taidon sijaan. Siellä sivutaan nämä tässäkin ketjussa esille tulleet hitsarit katsomossa. Porilaisille tärkeintä on, että oman kylän pojat ajelee päin seiniä, muulla ei ole niin väliä.

Eiköhän siinä ole tahtoa ole tarpeeksi, kun 22 pelaajalla on sopimus ja pelaavat ensi kauden sarjasijoituksesta. Myös Tammisen idiottimaiset lausunnot lehdissä ja radiossa varmasti lisäävät sekä kannattajien että pelaajien tahtoa ja raivoa. Tamminen esim. Huhtalaa parjasi. Sportin pelaajista ei yksikään tekisi liigassa edes 10 maalia ja Huhtala teki 12. Lisäksi Ässissä oli yli 20 pisteen miehiä 9 ja yli 30 pisteen miehiä 4. Teillä taisi olla 3 yli 30 pisteen miestä ja nekin pisteet mestiksessä. Tuosta teidän ryhmästä ehkä yksi olisi tehnyt yli 20 pistettä liigassa.

Meidän paskin hyökkääjä Aki Keinänen veti mestiksessä piste per peli tahdilla 15 peliä mihin yksikään teidän pelaaja ei pystynyt.

Kim Nabb 42 15 + 23 = 38
Aki Keinänen 14 9 + 6 = 15

Tuo jo kertoo hieman tästä tasoerosta :D
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Ässät alensi lippujen hintaa tuntuvasti karsintoihin.
Seisomaan 6 euroa!
Kallein istumapaikka eli VIP-paikka 20 euroa.
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Kallein istumapaikka eli VIP-paikka 20 euroa.
Tuolla päässee Vaasassa juuri ja juuri seisomaan. Ei vaan, eiköhän se hintojen nosto edellisestä sarjasta mene taas 2€:n porrastuksella kuten tähänkin asti. Eli seisomaan 16€, tavallinen istumapaikka 22€ ja siitä sitten ylöspäin. Halukkaita varmaan hallille on, että siinä mielessä lippujenhinnoista ei auta nyt valittaa. Ja hyvähän se on nyt takoa kun rauta on kuumaa.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Haha! Aki Keinänen teki tällä kaudella TuTossa pelatessaan jotain kyröskoskenpärskettä vastaan viisi maalia ja se on maailman parhain todistus SM-liigan ja Mestiksen tasoerosta. Tähän huutonaurua.

Alkaa olemaan loistavaa viihdettä tämä ketju.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Haha! Aki Keinänen teki tällä kaudella TuTossa pelatessaan jotain kyröskoskenpärskettä vastaan viisi maalia ja se on maailman parhain todistus SM-liigan ja Mestiksen tasoerosta. Tähän huutonaurua.

Alkaa olemaan loistavaa viihdettä tämä ketju.

Huikeaa vääntöä luvassa kentällä, katsomossa ja foorumilla. Ketjussa jo 150 viestiä, kun SM-liigan välierä kiinnostaa alle kymmenen viestin verran..

Penaltia varmaan luvassa SM-liigan ja modejenkin toimesta, tunnetta peliin!!
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Halukkaita varmaan hallille on, että siinä mielessä lippujenhinnoista ei auta nyt valittaa. Ja hyvähän se on nyt takoa kun rauta on kuumaa.

näinhän se on.
Nyt on Vaasassa tilaisuus nähdä Liigajoukkue jäällä ainakin kaksi kertaa ja siitä kannattaa maksaa, kun taas Porissa ei kiinnosta joten lippujen hinnat pitää polkea että saadaan ihmisiä hallille.
 

Viljuri

Jäsen
Kumpaahan mestarivalmentajaa maamme roskalehdistö muuten "symppaa" enemmän, siis otsikoiden repimisen ja herkkäuskoisempien lukijoiden säälittävän huijaamisen kannalta?

Erojakin tietysti mestarivalmentajien "julkisuudenhallinnan" osalta on, sillä siinä missä Ape on epäonnistunut pahasti kuluvalla kaudella, eikä vain Ässien menestyksen osalta, on Tami suurella riskillä pitänyt vaasalaisen sukellusveneen kuivatelakalla, eivätkä jalat ole suurista puheista huolimatta vielä kastuneet.

Eivätkä kastu, kävi sarjassa miten kävi.

Urheilustahan on kysymys, ja yllätyksenä monelle voi tulla se, että Sportin kokoonpano saattaa urheilullisesti sopia tähän tilanteeseen huomattavasti paremmin kuin vain Mestiksen televisioitujen pelien perusteella olisi syytä uskoa. Välttämättä sitä "jännitettä" ei ole pakko hakea pelkästään mediapelistä, olisihan erittäin hienoa ja nastaa, jos molemmat leirit voisivat jättää kerrankin toimittajat omaan arvoonsa, hanuristit ovat hanuristeja joka tapauksessa, ja antaa pelin itsensä näyttää ne arvot, joista koko hommasta perimmäisiltä osiltaan on kysymys?

Tietysti Tamin on syytä mainita tiettyjen SM-liigan puolella vaikuttavien klaanien ja seurojen kabinettipelistä, ihan vain varmuuden vuoksi, sillä sittenhän vasta nähtäisiin todellinen farssi tai muu absurdi näytelmä, jos Sport onnistuu voittamaan muutaman ottelunkin ja Potemkinin kulissit romahtavat halveksunnan ja ylenkatseen ympäriltä.
 

Emiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kaikki paineet ovat Ässillä, meidän iso gorilla lähti pois viime viikon maanantaina.

Oliko Sportin tavoite siis vain mestiksen voittaminen? Sellaisen kuvan Tamminen on ainakin antanut että nousu liigaan on koko kauden ollut tavoitteena. Kyllä siellä pitäisi paineita olla yhtälailla molemmissa leireissä.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Oliko Sportin tavoite siis vain mestiksen voittaminen?
Tavoitteena oli voittaa Mestis ja sitä kautta karsintoihin. Ensi kaudella oli tavoitteena onnistuminen karsinnoissa, joten tämän kauden tavoitteet on jo saavutettu. Kaikki muu on plussaa.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
näinhän se on.
Nyt on Vaasassa tilaisuus nähdä Liigajoukkue jäällä ainakin kaksi kertaa ja siitä kannattaa maksaa, kun taas Porissa ei kiinnosta joten lippujen hinnat pitää polkea että saadaan ihmisiä hallille.

Mietin tässä eräs päivä että missä on vika että yleisöä ja kannattajia ei KIINNOSTA kun Ässät, joka kuitenkin on käsittääkseni Porissa rakastettu ja läheinen seura, karsii SM-Liiga-paikastaan. Ymmärrän että naurettaviin play-out-otteluihin ei jengiä saatu mutta kuitenkin kun Sport-sarjassa on realistinen putoamisen uhka, luulisi että ihmiset haluaisivat kantaa kortensa kekoon kuten esim. Ruotsin kvalserienin matseissa.
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Ymmärrän että naurettaviin play-out-otteluihin ei jengiä saatu mutta kuitenkin kun Sport-sarjassa on realistinen putoamisen uhka, luulisi että ihmiset haluaisivat kantaa kortensa kekoon kuten esim. Ruotsin kvalserienin matseissa.
Osa ei varmaan kuitenkaan pidä putoamista realistisena, ja näkee nämä matsit ainoastaan turhana kesälomalle lähtemisen pitkittämisenä. Eikä mikään ihme; olihan nuo ilmeisesti aika väsyneitä tapahtumia nuo play-out-sarjat.

Siinäkin mielessä sarjojen välistä tulevaisuutta ajatellen olisi tärkeää että Sport pystyisi antamaan kunnon vastuksen. Näin Mestis-ja Sport-kannattajan näkökulmasta pahin mitä voi tapahtua on Ässien puolivaloilla surffailu voittoon puolityhjän Isomäen katsomon edessä. Siinä saa suljetun sarjan ystävät taas heittää vettä kiukaalle vuoden ajan, vaikka karsintoja jatkettaisiinkin seuraavina kausina.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Vaasalainen kansa lähes täysin varma liiganoususta? Aivan uskomatonta shittiä. Kyllähän jokainen tietää, että ennakkosuosikki on Ässät, kun taas Sport lähtee ensimmäistä kertaa altavastaajana sitten...

No, minkä takia teillä on sitten jo kaksi ketjua tuolla omalla puolella, missä rakennetaan ensi kauden liigamiehistöä...?

Minun mielestä Suhonen tekee ihan oikein, kun lähde tuohon Tammisen provoamiseen mukaan. Ei siinä hommassa pärjää Solkungenille kukaan, joten parempi antaa olla ja katsellaan sitten kaukalossa, miten pärjätään. Parempi kasata kaikki Tamin dissaukset yhteen ja käydä niitä sitten joukkuepalaverissa läpi...
 

Vietävä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KPS
Jos pitää paikkansa, niin kertoo aika paljon Sportin pelaajien asenteesta. Paineet ovat purkautuneet ja päätavoite saavutettu. Tuollaisen nollaamisen jälkeen voi olla vaikea tsempata itsensä taas pelikuntoon - niin fyysisesti, kuin henkisestikin.

Miten kävi Matti Nykäsen ja Seppo Rädyn. Hyvin se tsemppaaminen ammattimieheltä onnistuu. Joukkuelajeissa lisää henkeäkin pieni juhliminen. Kimi Räikkönenkin taisi mestaruuskaudella vetää perseet vielä keskiviikkoiltanakin ennen torstain harjoituksia.

Liika terveellisyys hidastaa järkeä, katsokaa vaikka missikisoja, varmasti eivät tytöt ole paria päivää ryypänneet juuri ennen kisoja: kaunis on iho, mutta järki jäässä.
 
Tämä ketjussa kannattaa tämän viestin jälkeen miettiä kaksi kertaa ennen seuraavan provon lähettämistä.

Meiltä kyllä löytyy keinot, joilla ne saadaan loppumaan, mikäli tällä viestillä ei ole vaikutusta asiaan.

Sen lisäksi muistutamme, että jokainen viesti kuuluu kirjoittaa oikeaan ketjuun. Otteluketjuun viestit yksittäisestä ottelusta, ja sarjaketjuun yleiset viestit sarjasta.

-Moderaattorit-
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Tätä onkin odotettu. Kabinettipäätöksellä pitkäksi aikaa suljettu SM-liiga on vihdoin auki ja edessä unelmakarsinta, jossa mukana lähes legendaarisia jääkiekkopersoonia. Lähes tarkalleen 17 vuotta sitten allekirjoittanut on kokenut hyvinkin saman, mitä Sportin kannattajat kokevat tällä hetkellä. Divarissa unelmakauden Matinkylän ladossa pelannut K-Espoo haastoi Joensuun kiekkopojat karsintasarjassa, jossa panoksena oli paikka auringossa.

JoKP oli etukäteen selkeä ennakkosuosikki ja pelien piti olla ohi kolmessa ottelussa. Joensuussa oli jopa etukäteen sovittu päivä jään sulattamisjuhlille välittömästi kolmannen ottelun jälkeen. K-Espoon joukkueen runko muodostui nuorista pelaajista, eikä liigakokemusta ollut kuin muutamalla pelaajalla. Kaikesta tästä huolimatta liiganousu realisoitui hienojen tapahtumien jälkeen.

Te Sportin fanit olette etuoikeutettuja, kun teillä on mahdollisuus kokea sama. Kokemuksesta voikin tulla ikimuistoinen. Kun Sport saa saa hengen päälle, Ässät voikin pyyhkiä liigakokemuksella ahteria. Henkilökohtaisesti hyppään nyt Sportin bandwagoniin ja toivon liiganousua. Ilman muutosta ei voi tapahtua kehitystä.
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Ainakin itse näen Mestiksen voiton pitkäaikaisen unelman täyttymyksenä. Lauantaina alkavat liigakarsintamatsit ovat vain plussaa upealle loppukaudelle. Ja niinkuin kaikki television ääressä olleet näkivät, samoilla linjoilla kanssani on joukkue, organisaatio ja kaikki Sportin kannattajat. Se oli meidän tavoite, joka me vihdoin saavutettiin. Ja Mestiksen voitto tuntuu todella hyvältä!!

Se että jotkut tekevät ketjuja mahdolliseen liigajoukkueeseen ei kerro siitä, että vaasalaiset olisivat valmiina jo nousujuhliin. Se on vain unelmointia. Kaikkien mielessä pyörii ajatus "Mitä jos sittenkin.." ja tuo ketju on vain seurausta siitä.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Sportin ainut mahdollisuus on se, että Ässiä ei vieläkään kiinnosta pelata...
Luulisi tässä vaiheessa viimein kiinnostavan ja valitettavasti uskon näin käyvänkin. Jos Sport voittaa niin toivottavasti tätä selitystä ei kuitenkaan kovin montaa kertaa kuulla matsin jälkeen "jätkiä ei kiinnostanut pelata - voittaisivat jos niin haluaisivat".

Tuomareista ei olekkaan (vielä) ollut mitään puhetta. Liigatuomarit lienevät puhaltelemassa? Nyt kun Vuorinen joukkoineen ilmaissut kantansa julkisestikin niin kun saman? organisaation pillipiirait niin hmm...noh tuskin ainakaan Sportin puolella ovat. Tuo nyt voidaan laittaa provoksikin, mutta tarkoitus onkin herättää keskustelua myös tällä osastolta. Helposti tulee vain ajateltua, että tuomari ajattelee ainakin alitajuntaisesti "Mestiksen paskemman joukkueen joutuvan rikkomaan..."

Veskareista on täälä ollut paljon juttua ja vertailua. Niin kuin joku Kärppä-fani täälä jo sanoikin, että esim. Kärpissä ollessaan Gootti veti pääsääntöisesti malliikkaasti ne pelit mitä pääsi pelaamaan. Liigasta ykkösveskan paikan nappaamiseen tarvitaan keskinkertaiselta maalivahdilta jo vähän onneakin, oikea paikka oikea aika. Huippuveskareiden osalta vertailu on erittäin vaikeaa. Maalivahtipelissä ratkaisevat niin pienet asiat. Täälä on myös puhuttu tuosta kuinka paljon Kilpeläinen/Suomalainen ovat tottuneet laattoja ottamaan kiinni per peli. Niin kuin joku asiaa kommentoi, saattaa olla Eerolle vaikeaa jos tulee vähän vetoja. Hän kerkeää ajatella moneen otteseen itsensä solmuun. Enkä myöskään usko, että itseluottamus on ainakaan sillä parhaalla tasolla. Sillä onhan hän "torjunut" joukkueensa tänne asti. Vaikka Eeroahan ei hommasta voi syyttää, sen hän on Ässien kannalta toivottavasti tajunnut. Meistä kukaanhan ei Eeron pään sisälle näe ja mies on nyt aika stnan kovien paineiden alla ja aivan uudessa tilanteessa. Jaskalla huomattavasti pienemmät paineet ja on mielestäni hyvällä tasollaan pelatessaan liigatason vahti. Jaska ei pystyisi ehkä pelata joukkueen ykkösenä liigassa 50 peliä kaudessa, mutta jos on vireessä ei varmasti tule kalpenemaan Eerolla tämän sarjan aikana.

Ilmeisesti emme tiedä toistemme joukkueista mitään, koska tuntuu että itsellänikin juuri päälaellaan esim. monen Ässä-fanin kanssa nuo seikat mihin ottelusarja tod.näk. ratkeaa. Esimerkiksi nimimerkki VERO taisi ennustaa kaikki juuri päinvastoin kuin minä. Itse näen niin, että juurikin tuo ylivoima on Ässillä Sportin vastaavaa ratkaisevasti edellä. Vaikka Ässät eivät olekkaan viime aikoina olleet tehokkaita yv:llä, uskon esim. Kivenmäen lättyjen löytävän Sporttia vastaan lavan huomattavasti helpommin. Sportin yv on ollut kuraa ja Ässien av ei ainakaan huonompi ole, kuin esim. Jokipoikien. Kaikkihan tiedämme missä tärkeät pelit ratkotaan, erikoistilanteissa. Sport kykenee käytännössä vain ihan perusperus yv-peliin, jossa yritetään esim. Immoselle pelata suoraa laukaisupaikkaa - siinäpä se, kyllä tuolla pari maalia kaudessa tulee.

5vs5 pelissä en taas näe niin isoa eroa. Se ollut juurikin Sportin vahvuus. Viisikkopuollustustuksen pitäisi olla ihan hyvällä tasolla ja liikkeen pitäisi riittää, kunhan vain pää pysyy mukana. Maaleja onkin sitten onnistuttu tasakentällisin tekemään ihan mukavasti. Tosin tästä tullaan siihen, että Ässien viimeistelytaito on kuitenkin selkästi Sportin vastaavaa edellä. Sport on tarvinnut niitä vetoja hurjan määrän yhden maalin eteen. Tuola jopa muutama ässäläinen rankkasi Sporttia suosikiksi, jos ei nyt kuitenkaan. Ässät selkeä suosikki, mutta meillä on varmasti omat mahdollisuutemme ja niihin uskotaan. Ottelusarjan tuloksesta en edes lähde veikkaamaan mitään, koska se olisi lähes mahdotonta.
Mielenkiinnolla odotan millaista jälkeä Rasmussen, Kuparinen, Mäkinen, Palonen ja Huhtala saavat aikaan. Tuon tason pommitajia ainakaan Sportista ei löydy. Miten vastaa Vaasan sankari Pahkala kun pääsee pelaamaan joukkuetta vastaan jossa joku oikeasti osaa taklata ja erityisesti ottaa ihan perus"taklauksia" vastaan?
Näen nämä asiat marginaalisiksi ottelusarjan kannalta. Lähinnä meille etua, jos saadaan 5min yv ;). Kunhan ei äijät kuole ja pystyvät pelit pelaamaan niin tuskin näissä peleissä nuo taklaukset niin paljoa jätkiä hyydyttävät. Ei nämä mainitsemasi patalaiset kuitenkaan mitään Iron Maneja ole.
On asioita jota en ymmärrä. Osa ässäkannattajista olettaa että sportin yli kävellään pelkällä sm-liigastatuksella ja toisaalta osa sportin kannattajista pitää joukkuettaan sm-liigatasoisena. Molempien sietäisi viimeistään nyt herätä tähän päivään ja hyväksyä se tosiasia, että kaikki tässä sarjassa on mahdollista.
Näin juuri. Eipä tuohon paljoa lisättävää.
Vaasalainen kansa on sen sijaan jo noususta lähes täysin varma.
Täh... Ja veikkaan että tätä tullaan kuulemaan vielä monta kertaa jatkossakin, mutta kysynkin miksi? Onko täälä nyt joku tälläisiä väittänyt. Hei täälä on osaa porukasta vähän hypessä, kun tuli juuri the viiri ja näin, mutta eiköhän kaikki tiedä kuka on suosikki.

Ja niin kuin Castillo tuossa äsken mainitsi, Sportin osalta tavoite on täytetty, mutta unelma elää! Toivottavasti jätkien ryyppyputki ei ole kirjaimellisesti turhankin kova nollaus ja pataa lähdettäisiin haastamaan rennossa paineettomassa, mutta keskittyneessä olotilassa.
 

Metalheart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Chris Pronger, HC '05 Banská Bystrica
Näen nämä asiat marginaalisiksi ottelusarjan kannalta. Lähinnä meille etua, jos saadaan 5min yv ;). Kunhan ei äijät kuole ja pystyvät pelit pelaamaan niin tuskin näissä peleissä nuo taklaukset niin paljoa jätkiä hyydyttävät. Ei nämä mainitsemasi patalaiset kuitenkaan mitään Iron Maneja ole.

Marginaalisia ja marginaalisia. Kuinkas paljon Sportin puolustajat ovat joutuneet kärsimään kunnon karvauksesta ja pommituksesta yrittäessään avata peliä? Tämä voi olla jopa avainkysymyksiä tässä sarjassa, mikäli Sportin fyysiseen prässiin tottumattomat pelaajat eivät tällaista peliä kestä. Mikäli Ässät onnistuu karvaamaan aktiivisesti ja pakottamaan pakit antamaan nopeasti toivotaan-toivotaan avaussyöttöjä, jotka muutenkin ovat tottuneet pelaamaan hidastempoisemmalla rytmillä ja syöttötaidotkin ovat liigaa heikommalla tasolla. Lopputuloksena suuri määrä kiekonmenetyksiä omalla puolustusalueella tai siniviivan tuntumassa. Näistä sitten vastahyökkäyksiä/ylivoimahyökkäyksia tiuhaan tahtiin niin alkaa Vaasan pojilla olla tukalat paikat. Ei todellakaan mitenkään pahalla, mutta jo pudotuspeleissä näytti noita hazardeja puolustajilta etenkin tulevan pienimmänkin paineen alaisena ja epäilen, että Sport ei kovin montaa organisoitua hyökkäystä tule sarjassa saamaan luotua. Riippuen siis Ässien mielenkiinnosta pelata. Mutta oletusarvoisesti aikaisemmin mainitsemani herrat tulevat aiheuttamaan Sport-puolustukselle vielä pitkäksi aikaa painajaisia.
 

rama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Habs, FC Jazz-j, Newcastle United
Pakko nyt vaan kyllä heittää tähän kohtaan oma mielipide vertailusta maalivahtiosastolla, kun täällä on jollain vaasalaisilla selkeästi mopo lähtenyt pahasti käsistä. Kyllä itse pitäisin nimenomaan tätä osastoa selkeimmin kaikista mahdollista (valmennus, puolustus, hyökkäys, ylivoimapeli, alivoimapeli, cheerleaderien tissit) Ässien etuna. Jos Eero Kilpeläinen olisi pelannut tällä kaudella jonkun hieman isomman seuran maalilla, olisi hän esiintynyt Iiro Tarkin lailla jossain EHT-turnauksessa piste.

Kaksi edellistä vuotta Kilpeläinen oli epävarma ja ylipelasi torjunnoissaan, mutta tälle kaudelle Kari Lehtosen tulo maalivahtivalmentajaksi toi lopullisen varmuuden Eeron peliin. Suomalaiselta olen nyt nähnyt sen puolenkymmentä peliä tällä kaudella + ehkä 2,5 kertaa tuo määrä edellisillä SM-liigakausilla ja pidän häntä tällä hetkellä keskimäärin Ässien kakkosmaalivahti Duban tasoisena. Parhaimmillaan hyvän SM-liigatason veskari, mutta ailahtelevainen.

Enkä ole ainakaan omasta mielestäni millään lailla ylimielinen. Suoraan sanottuna minua pelottaa lauantain peli. Se on juuri se "The Ryöstö" niin kuin Tami sanoisi, se peli joka Ässien pitää ehdottomasti hoitaa, mieluummin suurinumeroisin lukemin.

Kaikesta provoilusta ja paskanpuhumisesta huolimatta onnea kaikille asiallisille vaasalaisille tulevaan sarjaan. Parempi voittakoon ja pulinat pois! Itse saavun Vaasaan katsomaan neljättä peliä aikanaan ja toivottavasti en saa pelottavilta vaasalaisultrilta turpaan.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
taklauksista

Näen nämä asiat marginaalisiksi ottelusarjan kannalta. Lähinnä meille etua, jos saadaan 5min yv ;). Kunhan ei äijät kuole ja pystyvät pelit pelaamaan niin tuskin näissä peleissä nuo taklaukset niin paljoa jätkiä hyydyttävät. Ei nämä mainitsemasi patalaiset kuitenkaan mitään Iron Maneja ole.
Toivottavasti paikalla on liigatuomarit, jotka tuomitsevat liigasäännöillä eli jokaisesta taklauksesta ei tulisi 5min yv. Aika nössöä peliä Mestiksessä sitten on jos taklaamisesta tulee heti ulosajo.

Ja toivottavasti tuomarit ovat oikeasti hereillä, että jos joku jää puhtaan taklauksen alle ja loukkaantuu niin siitä ei tule mitään ulosajoa. Nämä on liian tärkeitä pelejä tomlaaksosille ja samipartasille tuomittavaksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös