Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2022–2023

  • 681 996
  • 3 338

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Voin surullista ylpeyttä tuntien ilmoittaa, että olet väärässä. SaiPa on sekä tällä hetkellä, että myös kolmen viimeisen kauden otannalla ylivoimaisesti huonoin liigaseura.
Sen nyt voi ainakin varmuudella sanoa että Markkanen on Liigaseurojen paskin toimitusjohtaja. Jussi tuli SaiPan toimitusjohtajaksi sen kauden lopuksi kun Lehterä oli valmentanut ensimmäisellä kaudellaan SaiPan seitsemänneksi. Sen jälkeen sijoitukset: 9, 12, 13, 14 ja tällä kaudella todennäköisesti 15. Taloudellisestikin seura on ottanut takkiin enemmän kuin vastaavankokoiset seurat. SaiPa on saanut julkisuutta Jussin aikana reilusti, on ollut loppu lappuhommia, valmentajien laittomia lomautuksia ja hävittyjä oikeudenkäyntejä. On irtisanottu urheilutoimenjohtaja ja korostettu miten on paljon töitä kun kahden hommia hoitaa. UTJ:n erottamisen jälkeen pelaajahankinnat ja Pekka Virran palkkaaminen menneet päin seiniä. Silti vaan sama selänpesukerhon jees jees ukko saa jatkaa hommassa. SaiPa on nyt, ja tulee olemaan niin kauan kuin tuo entinen maalivahti hoitaa toimitusjohtajan hommia, Liigan paskin seura, jollei koko sirkus mene konkurssiin ennen tirehtöörin vaihtamista.
 

axe

Jäsen
Mutta kyllä mua ainakin vituttaa Tapparan paikallistappiot yksilöinä ja kausikokonaisuutena ihan vitusti, kolme kertaa enemmän kuin muut tappiot. Kyllä tästä edellisestä mestaruuskaudestakin jäi takaraivoon sellainen pieni musta tahra, kun paikallissarja jäi tappiolle. Ja sitten vasta vituttaakin, kun ei voiteta mitään, ei edes paikallisia.

Se joku 1996-1999 aika oli varsinkin ihan kammottavaa, kun koko sarjassa oltiin ihan ynnä muuta ja lisäksi vielä Ilves voitti suurin piirtein jokaisen paikallispelinkin 5-0. Mutta lähes yhtä karseaa oli se aika jostain vuodesta 2012 jonnekin vuoteen 2018 (miinus se kiusallinen puolivälieräsarja), kun Tappara voitti lähes jokaisen keskinäisen. Vaikka jonkinlaista vähättelymentaliteettia oli välähdellyt jo aiemminkin, niin noista Ilveksen taaperrusvuosista se todellinen paikallispelien arvon lasku tapparalaisilla tuntui lähtevän, kun paikallisissa ei ollut mitään henkistä voitettavaa. Voitit pelin koska niin pitikin. Ja jos pystyit velttoilemaan niin paljon että et voittanut, olit ihan häpäsyluuseri kun hävisit saakeli jopa Ilvekselle.

Viime vuosien tappioista ja niiden tuomasta vitutuksesta huolimatta, otan kyllä nykyisen tasaisemman asetelman paikalliskilpailun ilolla vastaan. Kyllä runkosarja kaipaa "välietappeja" ja paikallispelit on erinomainen sellainen.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Niin, en tiedä kumpi vitutti enemmän, ne läpihuudot, jotka okivat kuin karkin vieminen lapselta vai nämä viime kausien menestyksen täyteisten kausien suorastaan ala-arvoinen taaperrus paikallismatseissa. Ennen vitutti paikallistappiot huomattavasti enemmän kuin ennen tuota Ilveksen sekoiluaikaa, jolloin Tappara vei paikallisetkin mennen tullen ja palatessa. Alkoi varmaan säälittää toisten kohtalo, eli sairasta on.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KuPS, C More
Kyllä kai ne nyt muistaa. Ainut vaikea on 90-luvun Jokerien ja TPS:n valtakausi, mikä oli karua aikaa eikä tahdo muistia siksi mieleen. Tapparan triplan jälkeen oli TPS:n tripla, joten olisiko Jokerien vuoro ollut 1992. Siitä kai ne meni sitten vuorotahtia aina HIFK:n 1998 mestaruuteen asti.
Kyllä itsekin osasin luetella mestarit juurikin sieltä Tepsin ekasta triplasta tähän päivään saakka, finaalivastuksetkin suurimmalta osalta mutta en ihan sieltä alusta. Tapparan triplankin sinänsä muistin, mutta sitä en muistanut että se oli heti ennen sitä Tepsin triplaa vaan ajattelin että siinä olisi ollut välissä joku muukin mestari.

1989-1991 TPS
1992 Jokerit
1993 TPS
1994 Jokerit
1995 TPS
1996 Jokerit
1997 Jokerit
1998 HIFK
1999-01 TPS
2002 Jokerit
2003 Tappara
2004 Kärpät
2005 Kärpät
2006 HPK
2007 Kärpät
2008 Kärpät
2009 JYP
2010 TPS
2011 HIFK
2012 JYP
2013 Ässät
2014 Kärpät
2015 Kärpät
2016 Tappara
2017 Tappara
2018 Kärpät
2019 HPK
2020 Covid-19
2021 Lukko
2022 Tappara

Olikos noissa Tepsin mestaruuksissa muuten sellainen hauska erikoisuus että melkein kaikkia juhlittiin vieraskaukalossa? Ainakin nuo 1999-01 ja 2010 mestaruudet ratkesi kaikki veraissa ja muistelisin että ysärin mestaruuksistakin suurin osa.

Mutta siis joo, toki tuon oman viestisi avulla osaan nyt ne mestarit ulkoa sieltä vuodesta 1986 alkaen koska siinä siis oli se Tapparan putki, sitä edellisiä en kyllä kaikkia millään muista. Kärpät toki 1981 ja oliko IFK mestari 1983 kun hesoissa pelattii paikallisfinaali? Sit Ipalla oli se mestaruus 80-luvun puolivälissä, oliko just ennen Tapparan triplaa.
 

LiutunLätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mielenkiintoinen on kerrassaan tapparalaisten palstalaisten suhtautuminen paikallisotteluihin. Olin kuvitellut, että niillä on iso merkitys molemmille osapuolille, kuten Helsingissä aikanaan HIFK:n ja Jokereiden välillä tai Englannissa jalkapallossa. Ilmeisesti näin ei kuitenkaan ole. Aika haaleaa mun mielestä. Olisi voinut kuvitella, että kahden perinteisen tamperelaisen joukkueen derby on iso juttu. Onko tuohon tapparalaisten suhtautumiseen vaikuttanut lukuisat Tapparan mestaruudet, liian suuret paikallispelimäärät, vai onko kyseessä defenssi viimeaikaisista useista tappioista paikallispeleissä, en tiedä. Mielenkiintoinen ja yllättävä suhtautuminen kuitenkin.
Tapparan leirissä on Ilveksen viime vuodet hallitessa paikallispelejä, kuitattu tappiot lähinnä juuri tuolla, että kevään pelit ne on mitkä merkkaa. Ja eihän toki sillä runkosarjan yksittäisellä paikallispelillä sinällään ole merkitystä. Mutta kyllä se iso juttu molemmille osapuolille sen pari päivää aina on. Ei se mukavaa ole hävityn paikallisen jälkeen mennä töihin seuraavana päivänä. Aina tulee kuittia.

Väitän kuitenkin, että Ilveksen alakulo vuosien ja Tapparan täydellisen dominoimin jälkeen, viime vuosina nämä paikallisetkin ovat saaneet ihan uutta eloa Tampereella.
 

Profaneomen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparan leirissä on Ilveksen viime vuodet hallitessa paikallispelejä, kuitattu tappiot lähinnä juuri tuolla, että kevään pelit ne on mitkä merkkaa. Ja eihän toki sillä runkosarjan yksittäisellä paikallispelillä sinällään ole merkitystä. Mutta kyllä se iso juttu molemmille osapuolille sen pari päivää aina on. Ei se mukavaa ole hävityn paikallisen jälkeen mennä töihin seuraavana päivänä. Aina tulee kuittia.

Väitän kuitenkin, että Ilveksen alakulo vuosien ja Tapparan täydellisen dominoimin jälkeen, viime vuosina nämä paikallisetkin ovat saaneet ihan uutta eloa Tampereella.
Vaikka kuka sanois mitä, niin elinvoimaiset Tappara ja Ilves tukevat toinen toisiaan, enemmän kun mitä kukaan voi väittää vastaan. Kun kaupungin kiekko kulttuuri on kahdella toimivalla organisaatiolla pyörivä, se antaa koko alueelle mieletöntä pöhinää ja boostia. Uusia pelaajia, kiinnostuneita uusia katsojia, harrastuneisuutta ja ylipäätään aktiivista tapahtumakalenteria ympäri vuoden jopa. Vaikka vastustajia ja kilpakumppaneita ollaankin, niin toiveena olis hyvä ja kilpailuvalmis Ilves.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha
Väitän kuitenkin, että Ilveksen alakulo vuosien ja Tapparan täydellisen dominoimin jälkeen, viime vuosina nämä paikallisetkin ovat saaneet ihan uutta eloa Tampereella.
Tampereen paikallinen tuntuu edelleen hiukan hakevan merkitystään ihmisten mielissä. Asetelmat kaukalossa ovat muuttuneet, mutta ihmisten asenne ei ihan yhtä nopeasti ole muuttunut. En minä ihmettele, jos ihmisillä oli tuossa menneinä vuosina hiukan haasteita asennoitua paikalliseen, kun lähtökohtaisesti joukkueet eivät pelanneet edes lähelle samoista sijoituksista. Toinen vältteli jumbosijaa, toinen oli yksi suosikeista. Se on lähtökohtana aika hankala, jos yritetään vakavahenkistä paikalliskamppailua aikaiseksi saada. Kyllä minä väittäisin, että siinä pahimpina vuosina kaikille Tappara-faneille Ilves-ottelut eivät merkinneet mitään perus runkosarjamatsia enempää. Tapparalle se kovin kilpakumppani taisi olla Oulusta, ei sieltä Hakametsän toisesta päädystä.

Kyllä se paikallisotteluiden merkitys siitä hiljalleen taas kasvaa ihmisten mielissä, jos joukkueet onnistuvat vakiinnuttamaan itsensä samoista sijoista kamppailemaan. Paras seitsemästä sarja voisi paikallisen kipinän herättämisessä auttaa sekin. Kaksi kilpailukykyistä seuraa Tampereelta auttaa niin seuroja itseään kuin oletettavasti koko Liigaakin, jos paikallisottelut hiljalleen löytävät sen kipinänsä pysyvämmin. Liiga kaipaa puheenaiheita, vahva paikallistaistelun asetelma Tampereella olisi varsin suurta väkimäärää kiinnostava näkökulma, positiivinen sellainen.
 

Lahelainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kärjestä mitään tiedä mutta heikoimman joukkueen kyllä.

Se on HPK

Kymmenen viimeistä ja kerran on voitettu, Sihvosen Petterin sanoin 'peli kertoo kaiken' No, mutta nykyään ei kai kerrokkaan kun Piken tsemppilätkä ilman tsemppiä on parasta ikinä. Siis Petterin mielestä.
Viikon päästä viimeistään voittoa teille, ellei meilläpäin saada jotain ryhtiä tuohon läpsyttelyyn.
 

KultaLukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Liiga kaipaa puheenaiheita, vahva paikallistaistelun asetelma Tampereella olisi varsin suurta väkimäärää kiinnostava näkökulma, positiivinen sellainen.

Niin no, en tiedä miksi tuo Tampereella tai sen seudun ulkopuolella sen enempää kiinnostusta herättäisi? Uskon edustavani enemmistöä, kun kerron, etten ole sitten mtv3 hockey night aikojen katsonut finaaleja lukuunottamatta mitään muita, kuin kannattamani joukkueen pelejä.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tampereen paikallinen tuntuu edelleen hiukan hakevan merkitystään ihmisten mielissä.
Se on tietysti oma asiansa, millaisia yhtä peliä suurempia merkityksiä kukin näille haluaa antaa. Esim jollekin intohimoiselle fanille tai toisaalta satunnaiskatsojalle paikallisherruuden merkitys on varmasti aivan eri. Mutta se on selvää, että yleisöä kiinnostaa, ja se jos mikä on olennaista. Ei siitä ole niin kauaa, kun näitä pelattiin Hakametsässä välillä sellaisille yleisölle, että nykylukemat ovat liki tuplat niihin verraten.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:lla kääntynyt kurssi tappioputken jälkeen ihan hyväksi, 6 ottelua ja 5 voittoa. Sijoilta 14-15 noustu sijalle 9.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kuten @Roger Moore taisikin jo jossain mainita, niin Kärpistä on kovaa vauhtia tulossa Liigan uusi Jokerit. Hirveä määrä euroja panostettu, tähtipelaajia löytyy sieltä sun täältä ja järkyttävät odotukset, mutta tulos ja peli suurilta osin täyttä paskaa.

Ehkä eniten olen pettynyt Marjamäkeen, jota pidin henkilönä joka nostaa Kärpät vaikka väkisin takaisin kärkeen yksinään, mutta nähtävästi vuodet Jokereissa tehnyt tehtävänsä.

Kaiken kesän hypetyksen jälkeen heitän rohkeahkon (mikä ei tässä kohtaa kun pelejä on nähnyt, ole niin rohkea edes) arvion, että tänä vuonna ei Kärpät pelaa finaaleissa, tuskin edes semeissä. Saa ottaa talteen.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kaiken kesän hypetyksen jälkeen heitän rohkeahkon (mikä ei tässä kohtaa kun pelejä on nähnyt, ole niin rohkea edes) arvion, että tänä vuonna ei Kärpät pelaa finaaleissa, tuskin edes semeissä. Saa ottaa talteen.
Minä sanon, että pronssipeli on absoluuttinen maksimi. Finaaleissa pelaavat aivan muut joukkueet.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ehkä eniten olen pettynyt Marjamäkeen, jota pidin henkilönä joka nostaa Kärpät vaikka väkisin takaisin kärkeen yksinään, mutta nähtävästi vuodet Jokereissa tehnyt tehtävänsä.
Marjamäki on helposti valtakunnan yliarvostetuin valmentaja. Mitään todellisia näyttöjä ei ole mistään. Joku mestaruus joskus ylivertaisella materiaalilla, mutta siinä se kaikki sitten olikin. Maajoukkueessa miehen kädenjälki oli hirveää, seurajoukkueissa sentään mennyt kohtuullisesti, paitsi tällä kaudella.
 

Lösönen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Arizona Coyotes
Missä vaiheessa Sportin ruotsalaiset ovat nousseet pistepörssin kärkeen? Jos Dufvan Sportista joku pelaaja voittaa pistepörssin niin on kyllä maailmankirjat sekaisin.

Oikeasti on kyllä hieno homma että Sport saa vähän positiivista näkyvyyttä tätä kautta, ei ole ihan liikaa positiivisessa valossa paistatellut Liiga-vuosinaan.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Minä sanon, että pronssipeli on absoluuttinen maksimi. Finaaleissa pelaavat aivan muut joukkueet.
Paras seitsemästä sarjassa ei Kärpillä tulisi olemaan jakoajaan Tapparaa, Lukkoa taikka KalPaa vastaan. Muista en oikein edes tiedä ja hyvällä tuurilla -sukelluksen kestosta riippuen- joku noista on vastassa heti kärkeen.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Espoon anarkiakiekko
Paras seitsemästä sarjassa ei Kärpillä tulisi olemaan jakoajaan Tapparaa, Lukkoa taikka KalPaa vastaan. Muista en oikein edes tiedä ja hyvällä tuurilla -sukelluksen kestosta riippuen- joku noista on vastassa heti kärkeen.
Myös IFK on ollut viime vuosina täyttä myrkkyä Kärpille, jos vastustajia puntaroi. HPK myös hankala. Ja Raksilasta hakee nykyään pisteet yksi jos toinen joukkue, eli mitään "kotietuakaan" ei enää Kärpillä ole, kuten menestysvuosina jolloin Raksila oli liigan vittumaisin vieraskaukalo lähes kaikille.

Kärpät on ollut tähän asti kauden selkeästi yliarvostetuin joukkue esityksiin nähden. Vertailu Jokereihin siis ihan osuva tältä osin.
 
Viimeksi muokattu:

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Marjamäki on helposti valtakunnan yliarvostetuin valmentaja.
Marjamäen hypetys alkoi aikoinaan siitä kevään 2012 puolivälieräsarjasta KalPa-Blues, jossa Blues nousi 3-0 -tappioasemasta 3-4 -voittoon. Se oli toki historiallisesti ainutkertainen saavutus, mutta urheilullisesti olisi ollut kovempi näyttö voittaa sarja suoraan 0-4. Siitä lähtien Marjamäen yllä on ollut jokin kummallinen sädekehä ainutlaatuisen hyvänä valmentajana.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Espoon anarkiakiekko
Marjamäen hypetys alkoi aikoinaan siitä kevään 2012 puolivälieräsarjasta KalPa-Blues, jossa Blues nousi 3-0 -tappioasemasta 3-4 -voittoon. Se oli toki historiallisesti ainutkertainen saavutus, mutta urheilullisesti olisi ollut kovempi näyttö voittaa sarja suoraan 0-4. Siitä lähtien Marjamäen yllä on ollut jokin kummallinen sädekehä ainutlaatuisen hyvänä valmentajana.
Ja Blues-fanien silmissä se sädekehä himmeni jo seuraavana vuonna huomattavasti, kun suht hyvällä joukkueella seuraava kausi oli hyvän alun jälkeen täysi katastrofi, ja päättyi lopulta potkuihin kesken runkosarjan. Peli oli silloinkin ihan hirveää paskaa.
 

Lahelainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ässät lähtenyt voittamaan pelejä, hieno juttu! Samalla myös peukkuja Sportin hienoille ruåttålaishyökkääjille, jotka kiipeää pistepörssissä.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mun mielestä Kärpät on tällä hetkellä täyden kympin joukkue.

Kaksi pistettä hyökkäyksestä, kaksi pistettä puolustuksesta, kaksi pistettä maalivahdeista, yksi piste valmennuksesta ja yksi piste erikoistilannepelaamisesta. Kyllä kelpaa olla Kärppä-fani!

No tostahan tulee vain kahdeksan.
 
Viimeksi muokattu:

Pervert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiitospaidat
Mun mielestä Kärpät on tällä hetkellä täyden kympin joukkue.

Kaksi pistettä hyökkäyksestä, kaksi pistettä puolustuksesta, kaksi pistettä maalivahdeista, yksi piste valmennuksesta ja yksi piste erikoistilannepelaamisesta. Kyllä kelpaa olla Kärppä-fani!
Ja yksi piste Lappeenrantaan.
Korjattuna ysin jengi.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ennen kautta joku toimittaja kirjoitti, että marraskuun pimeinä iltoina Tappara ja Kärpät voittaa Sportia, Ässiä ja Saipoja 12-0, kun tasoerot ovat niin suuret. Noh, nyt oli marraskuun pimeä ilta ja suurseurat kohtasi pikkuseuroja seuraavin tuloksin:

Kärpät - SaiPa 2-3 ja.
Ässät - Tappara 5-1
Ilves - Sport 4-3 ja.

Aika hienoa Liigan kannalta, sanon minä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös