Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2015–2016

  • 981 703
  • 3 965
Suosikkijoukkue
TPS
Kärkipääveikkailuja fiilispohjalta mutuillen.

Kärpät on kaikessa hiljaisuudessa tehnyt kovaa jälkeä. Pisteittä joukkue on jäänyt todella harvoin, ja vaikka (Jatkoajan perusteella) peliesitykset eivät ole olleet aina räiskyviä, rutiinitekemisellä on pisteitä ropissut. Se on kevään kannalta hyvä merkki. Tulee mieleen TPS:n tekeminen vuosituhannen triplamestaruuden aikoihin. Kun pelit kovenevat, joukkue, joka osaa kovissa peleissä voittaa, on myös vahvoilla.

Tepsin menestysvuosina pohdittiin, että lieneekö joukkueella maha täynnä menestystä. Ehkä runkosarjassa otteet TPS:lläkin tuolloin olivatkin "kärppämäisen" värittömiä, ja HMV-rutiinitasokin riitti voittoihin. Vasta kovissa peleissä joukkue näytti osaamistaan.

Summaten: voittamisen osaava tasapainoinen joukkue on vahvoilla. Veikkaan Kärpille triplamestaruutta, joka tulee vähän lyhyemmän kaavan mukaan kuin edellisillä kerroilla.

HIFK on ollut runkosarjassa kova. Vaikka HIFK:n oman pään pelaaminen on parantunut kauden edetessä, lienevät menestyspaineet HIFK:lla runkosarjan mahdollisen voiton myötä ennätyskorkealla. En ole aivan vakuuttunut siitä, kestääkö HIFK:n kantti loppuun saakka. Tämä on ihan mutufiilistelyä, mutta veikkaan, että HIFK:n maalivahtipeli ja puolustuspeli eivät kestä kovia paineita, tekevät virheitä kauden tärkeimmillä hetkillä, ja lopulta pudottavat HIFK:n mestaruuspelistä ehkä välierissä.

Jos HIFK voittaa runkosarjan ja Kärpät jää kakkoseksi, välierissä veikkaan Kärppien ja Tapparan kohtaavan. Tapparalle jäänee tässä parissa jälleen luu käteen. Sinänsä harmi - ihan vaihtelun vuoksi itse toivoisin Tapparalle voittoisaa vuotta, mutta Kärpät on tänäkin vuonna liian kova vastustaja. Tuskin Tappara mihinkään yksittäiseen asiaan sinänsä kompastuu, kunhan nyt vaan Kärpät on joka osa-alueella sen vaadittavan verran parempi.

Kärkinelikosta jäljelle jää Jyp, joka tällä matematiikalla kohtaa välierissä HIFK:n. Sehän sopii Jypille: pelit ovat olleet kovia ja tasaisia. Minkäänlaista menestystä en nykäskylän tuppuraisille toivo, vaan mahdollisimman paskaa kevättä, mutta vähänpä se toiveistani riippuu. Veikkaan Jypiä kiusakseni finaaleihin, joissa toisaalta tyydytyksekseni joukkue jää Kärppien jalkoihin kaikilla osa-alueilla ja jää hopealle ottaen sarjassa ehkä yhden hikisen voiton.
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Vainiosta liikkuu erinäköistä tietoa, oli kuulemma käynyt jäällä tuossa ennen JYP sopimustaan, mutta toisaalta JYP ilmoittanut että Vainio loppukauden sivussa tai korkeintaan playoffeissa pelikunnossa. Nyt vaaditaan kyllä Glenniltä, Pullilta ja Luomalta vielä parempia otteita, harmillisia loukkeja tosiaan.
 

julle-jr

Jäsen
Ei ole mielestäni merkityksellinen, koska ei tee isoa merkitystä poissaolollaan tai osallistumisellaan. Onko selvä?
Mielestäni merkityksellisiä tärkeysjärjestyksessä ;
Ykköspakkipari
Kakkospakkipari
Kolmospakkipari

Näiden sisäisessä tärkeysjärjestyksessä yleensä kiekollinen pakki on vaikeammin korvattavissa, joka tekisi Niemelästä turhan (minun) mielestäni kokonaiskuvassa.
Mä en ymmärrä miksi vertailet top6-pakkien poissaoloja ja sitten kerrot, että Kärppien osalta kaikkia top6:ssa olevia ei tule huomioida vertailussa, koska osa heistä on merkityksettömiä pelaajia. En ymmärrä vaikka miten selität. Ja jos tämä jätkä pelaa kärkikamppailussa JYPiä vastaan yli 22 min, niin ei helvetissä hän ole merkityksetön pelaaja. Se on yli kolmasosa koko ottelusta. Oli sitten pakkipari mikä tahansa.

Esimerkiksi IFK:n mestaruuskaudella top6-pakit olivat muistaakseni

Järventie, Kankaanperä, Vallin, Kousa, Söderholm, Kovanen.

Söderholm mm. pelasi pleijareita kolmosparissa. Hän oli siis mielestäsi joukkueelleen jos nyt ei merkityksetön, niin ainakin merkitys oli melko pieni, koska oli vain kolmosparissa?
 
Suosikkijoukkue
TPS
Runkosarjan kuutossijakamppailua fiilispohjalta mutuillen.

Ensin: KalPa jää, eikä yllä mukaan kamppailusta kuutossijasta. Tasoihinkin pääseminen TPS:n kanssa vaatisi KalPalta viimeisessä kuudessa pelissä kaksi voittoa ja yhden tasurin l seitsemän pistettä enemmän kuin mitä TPS ja Lukko saavat. Ei millään riitä KalPan tekeminen eikä Virran Pekan kirityskyky tähän.

TPS ja Lukko ovat pelanneet ailahtelevasti. TPS:llä oli vahva vaihe reilu viikko sitten, mutta viimeiseen kolmeen peliin TPS on pelannut ehkä kaksi hyvää, yhden umpihirveän ja aika monta kädenlämpöistä erää. Lukolla oli taas vaikeampaa pari viikkoa sitten, mutta on pelannut ilmeisen nousujohteisesti edelliset pelit. Lukon loppuohjelma on myös etukäteisarvioiden vähän helpompi.

Kumpikaan ei ole kuitenkaan niin hyvä, tai niin huono, että vielä pariin peliin saisi selvää etulyöntiasemaa. Uskon TPS:n saavan Kärpiltä ja Pelicansilta yhteensä vähintään kaksi pistettä. Lukko taas tuskin saa Kärpiltä ja KooKoolta täyttä kuutta pistettä, vähintään kolme kuitenkin. Toisin sanoen joukkueiden ero olisi ennen viimeisiä pelejä sen 2-3 pistettä Lukon eduksi. Koska tasapisteissä TPS on voittojen perusteella pari peliä edellä, ratkaisu menee ihan viimeisiin otteluihin.

Reilu viikko sitten veikkailin ja laskeskelin TPS:n päätyvän noin 97 pisteeseen, Lukon jäädessä 94-95 pinnaan. TPS:n "tekeminen" Kuopiossa, Lappeenrannassa ja kotona Bluesia vastaan oli kuitenkin niin "vahvaa" että 97:ään ei millään vauhti riitä. Lukko yltänee 94:ään - 95:een, TPS ehkä juuri siihen, mutta tuskin aivan sinnekään saakka.

Näillä laskuopeilla veikkaan Lukolle kuutossijaa parin pisteen marginaalilla, joka ratkennee lopulta viimeisissä parissa pelissä. TPS:n säälivastustajaksi toivon Ässiä. Sopisi paremmin kuin KooKoo tai Lahden apinalauma, ja länsirannikkopelit ovat aina kivoja. Tuli vastaan kuka tahansa, sääleissä kepittelevät pettynyt TPS ja juuri viivan yläpuolelle itsensä taistellut haastaja. Huh.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
En tainnut missään sanoa, että kyseessä on fakta? :D Sehän oli mun kommentti ja mun mielipide. Tosi pidän sitä melko varmana =)
No sitten olet väärässä ketjussa mielipiteittesi kanssa. Ei liity mielestäni voimasuhteisiin mitenkään. Ja mitä niihin tulee, niin Ässät ja Sport aikalailla samalla viivalla. Ainoastaan loppuohjelma antaa Sportille pientä edgeä.
 

Puta Madre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYJ
Juurihan minä sen tuossa laitoin, minun mielestäni Niemelä ei ole ollut tarpeeksi hyvä ansaitakseen painotusta top-6, jolloin esim rotaatiopelaaja on ollut häntä parempi.
Toki kaikilla top-6 kuuluviin pakeilla on oma painotuksensa, mutta esim Kärppien osalta Niemelä ei (MINUN) mielestäni tee suurta eroa, onko hän pelaamassa vai ei. Se johtunee osaltaan siitä että Kärppien kärki on paljon terävämpi, joten heidän poissaolonsa vaikuttaa enemmän.
 

JPL

Jäsen
Aika turhaa väittelyä... Loukkaantumisia on ollut molemmilla - HIFK:llä vähän enemmän kuin Kärpillä, mutta ei tuolla kokonaiskuvassa ole mitään merkitystä.

Runkosarjassa kärsityillä loukkaantumisilla ei ole muutoinkaan merkitystä enää pleijareissa, jos pelaajat kerran pystyvät pelaamaan. HIFK:llä on kova pakisto, mutta ei tuo Kärppien pakisto kyllä ole yhtään heikompi. Molemmat on vallan mainiosti rakennettuja porukoita ja toivon mukaan tämä parivaljakko vääntää sitten muuan kuukauden päästä finaalin seiskapelissä paremmuudestaan. Pitkäsen tilanne ei kääntänytkään vaakakuppia mihinkään, niin kaippa tässä ihan tasapäisesti tullaan vääntämään pitkälle kevääseen taas kaikkien kanssa.

Itse valitsisin näistä kahdesta pakistosta 10 kertaa kymmenestä Kärppien pakiston ja todennäköisesti punaiset tekisi sitten päinvastaisen päätöksen samalla varmuudella. Omiin pitää luottaa - näihä se mennee....
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
J. Vainiosta voin sanoa että mies oli loukkaantuneena Bluesissa jo ennen JYPiin siirtymistään, joten ei ihmekään ettei miestä ole vielä JYPin kokoonpanossa nähty.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No sitten olet väärässä ketjussa mielipiteittesi kanssa. Ei liity mielestäni voimasuhteisiin mitenkään. Ja mitä niihin tulee, niin Ässät ja Sport aikalailla samalla viivalla. Ainoastaan loppuohjelma antaa Sportille pientä edgeä.

Voimasuhteet ovat puhtaita mielipiteitä suuntaan ja toiseen. Minun mielipiteeni nimenomaan liittyy voimasuhteisiin. Ja uskon edelleen melkoisesti, että Sport jää lopulta sijalle 11 ja ässät menee sijalle 10. Kohtahan se nähdää, kuinka käy. Ässät on myös omasta MIELESTÄNI mielenkiintoisempi jengi ja parempi playoff-joukkue. Sport on katsomaton kortti, mutta kohtahan se nähdään. Kuitenkin luotan, että Ässät hoitaa nuo rästipelit ja siirtyy johtoon. :)
 

Zinetula

Jäsen
Puta Madre, nostit itse keskusteluun vertailtavaksi HIFK:n ja Kärppien top-6 -pakkien poissaolot, silloin on aivan turha vängätä, että top-6 -kokoonpano ei kuulu keskusteluun.

HIFK:n top-6 -pakit ovat pelanneet 256 peliä (324 max) Kärppien top-6 -pakit ovat pelanneet 266 peliä (318 max), eivätkä 292 peliä kuten virheellisesti väitit. Ero todellisen luvun ja esittämäsi virheellisen luvun välillä on huomattava.
Näimpä, aika lailla vastaavat lukemat. Sitähän voi vängätä asioita mielin määrin mieleisekseen, mutta tässä on faktat. Seuraavaksi voi alkaa saivarrella kuka mikäkin on tärkein pakki ja kuinka tärkeä, mutta siinä mennää jo kauas alkuperäisestä listauksesta. Joukkueet ovat erilaisia ja pakit ovat erilaisia ja eritavalla roolitettuja. Hifkillä on vähän enemmän ollut terävämmässä päässä poissaoloja jos verrataan ihan kärkipakkeja. Silti kokonaisuuskin ratkaisee ja muut top6-pakit, joiden merkitys näkyy muulla tapaa. @Puta Madre -nimimerkin perustavaa laatua oleva virhe tapahtui siinä, ettei hän laittanut Niemelää top6-pakistoon, mihin hän kaikilla mittareilla kuuluu.

Niemelälle pahoittelut että - 4 ei oikein vertaannu hyvin Pentikäisen +14 lukemaan, joten en osannut painottaa häntä tarpeeksi.
Olisit vaikka voinut yrittää vähän enemmän. Niemelän peliaikakeskiarvo yli 16 min per peli, Pentikäisellä 10 min. Tehotilasto ei kerro pakkien peluutusta tai heidän tärkeysjärjestyksestä. Kukkosella on +7 jne. Tämä kertoo, että Pentikäistä peluutetaan hyvin rajallisesti pyrkien, ettei hän joudu omissa vaikeuksiin. Niemelä taas kuuluu joukkueen luottomiehiin omissa hyvän liikeen ja fysiikan kautta kun Pentikäisellä on vaan tuo jälkimmäinen. Pentikäisen peliaika olisi tuotakin pienempi, jos ei olisi ollut loukkaantumisia. Eli hän ei kuulu top6:een millään tapaa. Hyvin on roolinsa hoitanut Attekin, en sillä. Ja ei se ole hänen vikansa, että rooli on välillä kasvanut loukkaantumisten myötä välillä liian isoksi. Kärpät pelasi alkukaudesta vähän heikommin ja kärsi tappioita. Nyt kun marras-helmikuussa oli pitkät voittoputket, niin top6-pakki Niemelä oli poissa. Kyllä siinä olisi Misellekin kertynyt plussia. Ei ole Niemelä ollut aiemmillakaan kausilla miinuspelaaja, jolloin on myös kuulunut Kärppien top6-pakistoon.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Voimasuhteet ovat puhtaita mielipiteitä suuntaan ja toiseen. Minun mielipiteeni nimenomaan liittyy voimasuhteisiin. Ja uskon edelleen melkoisesti, että Sport jää lopulta sijalle 11 ja ässät menee sijalle 10. Kohtahan se nähdää, kuinka käy. Ässät on myös omasta MIELESTÄNI mielenkiintoisempi jengi ja parempi playoff-joukkue. Sport on katsomaton kortti, mutta kohtahan se nähdään. Kuitenkin luotan, että Ässät hoitaa nuo rästipelit ja siirtyy johtoon. :)
Ässät voi toki nousta hetkellisesti Sportin ohi, mutta itse taas LUULEN, että Sport kiilaa jälleen ohi viimeistään noiden kolmen viimeisen ottelun jälkeen.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ässät voi toki nousta hetkellisesti Sportin ohi, mutta itse taas LUULEN, että Sport kiilaa jälleen ohi viimeistään noiden kolmen viimeisen ottelun jälkeen.

Jäämme seuraamaan tilannetta! Ja se on ihan oikeutettu mielipide ja liittyy keskusteluun, toisin kuin aiemmin väitit. Joten etköhän voi vaan myöntää, että överiksi meni. =D
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelicansilla on selvästi hankalin loppuohjelma, mutta toisaalta eniten pelejä jäljellä. En nyt jaksa koviakaan vastustajia vastaan uskoa mihinkään seitsemän ottelun tappioputkeen. Kaksi voittoa jäljellä olevista peleistä saattaa hyvinkin rittää. Tiukille tuo kuitenkin menee.

Jos nyt pitää veikata, niin Sport ja Pelicans jatkavat. Järjestystä en arvaa, eikä sillä ole niin merkitystäkään.
 

Puta Madre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYJ
Näimpä, aika lailla vastaavat lukemat. Sitähän voi vängätä asioita mielin määrin mieleisekseen, mutta tässä on faktat. Seuraavaksi voi alkaa saivarrella kuka mikäkin on tärkein pakki ja kuinka tärkeä, mutta siinä mennää jo kauas alkuperäisestä listauksesta. Joukkueet ovat erilaisia ja pakit ovat erilaisia ja eritavalla roolitettuja. Hifkillä on vähän enemmän ollut terävämmässä päässä poissaoloja jos verrataan ihan kärkipakkeja. Silti kokonaisuuskin ratkaisee ja muut top6-pakit, joiden merkitys näkyy muulla tapaa. @Puta Madre -nimimerkin perustavaa laatua oleva virhe tapahtui siinä, ettei hän laittanut Niemelää top6-pakistoon, mihin hän kaikilla mittareilla kuuluu.


Olisit vaikka voinut yrittää vähän enemmän. Niemelän peliaikakeskiarvo yli 16 min per peli, Pentikäisellä 10 min. Tehotilasto ei kerro pakkien peluutusta tai heidän tärkeysjärjestyksestä. Kukkosella on +7 jne. Tämä kertoo, että Pentikäistä peluutetaan hyvin rajallisesti pyrkien, ettei hän joudu omissa vaikeuksiin. Niemelä taas kuuluu joukkueen luottomiehiin omissa hyvän liikeen ja fysiikan kautta kun Pentikäisellä on vaan tuo jälkimmäinen. Pentikäisen peliaika olisi tuotakin pienempi, jos ei olisi ollut loukkaantumisia. Eli hän ei kuulu top6:een millään tapaa. Hyvin on roolinsa hoitanut Attekin, en sillä. Ja ei se ole hänen vikansa, että rooli on välillä kasvanut loukkaantumisten myötä välillä liian isoksi. Kärpät pelasi alkukaudesta vähän heikommin ja kärsi tappioita. Nyt kun marras-helmikuussa oli pitkät voittoputket, niin top6-pakki Niemelä oli poissa. Kyllä siinä olisi Misellekin kertynyt plussia. Ei ole Niemelä ollut aiemmillakaan kausilla miinuspelaaja, jolloin on myös kuulunut Kärppien top6-pakistoon.

Jos olisin kaikki Kärppä-pelit seurannut, niin saattaa olla että olisin päätynyt vastaavaan päätelmään.
Kunhan nyt kiistin että Kärpillä on ollut vastaavaa loukkaantumissumaa kuin IFK:lla pakkien osalta tällä kaudella, sillä jos teidän parhaat pakit on pelannut melkein kaikki pelit, niin ei siellä mitään isompaa ole, eikö?

Mikäli Pentikäinen pienessä roolissa pelaa +14, kelpaisi varmaan meillekin tuollainen stuntti. Tule stadiin Atte, meillä saatat päästä pelaamaan enemmän, jos jatkat tuota tahtia.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
HIFK varmaan saa pidettyä liigan kärkipaikan loppuun asti koska Kärpillä on selkeästi enemmän mahdollisuuksia kompastua oksiin loppukirissä. Uskonkin näin käyvän, ettei Kärpät pysty klaaraamaan loppua tappioitta. Minusta mielenkiintoinen välieräpari tulee olemaan JYP-SaiPa ja uskonkin sen menevän seitsemänteen peliin ja jatkoonmenijää on vaikea veikata. JYPinkin pitkä liito on hieman alkanut nykiä eikä SaiPallakaan ihan askelmerkit ole vielä kohdallaan. Mutta luulenpa SaiPan menevän jatkoon. Säälipleijariviivan ylittää Sport ja Pelicans. Ässät jää juuri viivan alle nuolemaan haavojaan. Lukko ja TPS taistelee suorasta pääsystä pleijareihin ja TPS tulee jäämään sääliviivan väärälle puolelle ja saa vastaansa mahansa täyteen saaneen Sportin.
 

Zinetula

Jäsen
Jos olisin kaikki Kärppä-pelit seurannut, niin saattaa olla että olisin päätynyt vastaavaan päätelmään. Mikäli Pentikäinen pienessä roolissa pelaa +14, kelpaisi varmaan meillekin tuollainen stuntti. Tule stadiin Atte, meillä saatat päästä pelaamaan enemmän, jos jatkat tuota tahtia.
Kuten olen monesti todennut, Niemelä on kuulunut jo pari kautta Kärppien top kuusikkoon. Kyllä se pitäisi huomata, jos ollenkaan katsoo pelejä. Viime pudotuspeleissäkin oli top5 puolustaja ja pelasi isoja minuutteja, usein 20 minuutin tuntumaan ja ylikin! Viime kaudella, etenkin keväällä Kärpät kipuili Glennin, Spangin ja Vallinin kanssa, ketkä vuorottelivat ja saivat kaikki lopulta poistua. Vallin pelasi game7:n kutospakkina vähintään kelvollisesti ja täytti oman roolinsa viime kaudellakin joukkueen 7-8 -pakkina hyvin. Glenn ja Spang sen sijaan pettivät eivätkä pelanneet game7:ssä ja he joutuivat olemaan aiemminkin viltissä.

Nyt Pentikäinen on täyttänyt seiskapakin roolinsa odotuksiin nähden hyvin, vaikka välillä onkin vaikeuksissa jalalla. Pentikäisen ja Hakanpään tehotilasto on kunnioitettava ja Kärppien parhaimmistoa. Mutta kuten sanoin, heitä on peluutettu rajallisesti kolmosparissa ja alivoimilla, mistä ei miinuksia pauku. Hakanpää myös paljon extraa muiden kanssa etenkin loukkaantumisten ollessa pahimmillaan. Kun Kärppien peli kulki vuodenvaihteen molemmin puolin, tuli herroille plussia. Myös Hakanpää on suht koht täyttänyt roolinsa, vaikka hänestä olisin odottanut enemmän. Niemelä tulee keväällä kirittämään hänenkin minuutteja ja voi hyvin nousta Kärppien 4-5 -puolustajaksi. Kolme eniten pelaavaa ovat Kukkonen, Masuhr ja Nutivaara. Myös Laatikainen voi kokemuksellaan olla top4 kategoriaan jos palaa viime kevään tasolle. Tällä kaudella Lada on ailahdellut, kuten Hakanpää.

Kunhan nyt kiistin että Kärpillä on ollut vastaavaa loukkaantumissumaa kuin IFK:lla pakkien osalta tällä kaudella, sillä jos teidän parhaat pakit on pelannut melkein kaikki pelit, niin ei siellä mitään isompaa ole, eikö?
Kärppien top6 puolustajien loukkaantumissuma on ollut aika vastaava kuten @tii tuossa laskeskeli. Kuitenkin Hifk on kärsinyt enemmän terävämmän kärjen osalta. Silti on onhan Kärpilläkin ollut vrt tärkeimmät kiekolliset ratkaisijat. Taimi 37 peliä, Nutivaara 43. Tämän jälkeen Hifkillä Taipalusta lukuunottamatta muut pelejä kohtalaisesti pois ja Kärpissä Lada. Niemelän 22 peliä taas tasoittaa sitä vaakakuppia top6 -pakistossa. Eipä tässä enää ole kinasteltavaa kun luvut ovat kaikkien nähtävillä.
 
Viimeksi muokattu:

Nynoamous

Jäsen
No sitten olet väärässä ketjussa mielipiteittesi kanssa. Ei liity mielestäni voimasuhteisiin mitenkään. Ja mitä niihin tulee, niin Ässät ja Sport aikalailla samalla viivalla. Ainoastaan loppuohjelma antaa Sportille pientä edgeä.
Melko lapsellinen hyökkäys toista kohtaan kaikin puolin, kun ottaa huomioon, että Sport-fanit tässäkin ketjussa ovat eniten heitelleet värilasiarvioita, joilla ei ole minkäänlaista faktapohjaa ja vääristelleet totuutta fanifantasian puitteissa.

Jos voimasuhteet olisivat absoluuttinen totuus, niin tämäkin ketju olisi tasan yhden viestin mittainen. Tämä ketju nojaa loppujen lopuksi melko paljonkin mielipiteyteen. Tietty omia mielipiteitä olisi kohteliasta myös perustella ja mieluusti jopa jollain muulla kuin keskinäisillä kalpa-peleillä unohtaen joukosta juuri sattumalla kaikki oman joukkueen tappiopelit.

Anna ihmisten pitää omat mielipiteensä, ei noi sunkaan kuitenkaan yhtään sen parempia ole.
 

Zinetula

Jäsen
Ja nyt Niemelä tekee finaalien peli seitsemässä IFK:ta vastaan 3+1.
Kolmas kerta toden sanoo! ;) Olisi Niemelälle kolmas pelattu game7 perätysten Kärppien pakkikuusikossa. Alla Kärppien ratkaisufinaalien pakkirosterit edellisiltä kausilta ja ennakointia tämän keväisestä. Aiempina vuosina ei poissaoloja loukkaantumisten vuoksi pakistossa, pitää nyt koputtaa puuta. Paitsi tietenkin 2014 keväältä kun pelikyvyttömänä lopettaneen Lelu Lehtosen tilalle hankittiin siirtorajan kynnyksellä Masuhr.

2014 oli Kukkonen - Masuhr, Ohtamaa - Pokka ja Vallin - Niemelä. Tuolloin vain 18 kenttäpelaajaa kokoonpanossa.
2015 taas Kukkonen - Masuhr, Nutivaara - Laatikainen ja Vallin - Niemelä. Seitsemäs puolustaja Glenn ei pelannut sekuntiakaan.
2016 Kukkonen - Masuhr, Nutivaara - Laatikainen ja Hakanpää - Niemelä. Seiskapakki Pentikäinen tai Ronkainen?

Edit. Tänään pakit Tepsiä vastaan tässä kuosissa. Kätisyydetkin L-R kunnossa. Voisipa Kärppien parit olla loppukauden osalta näinkin, minkä lisäksi A:ssa isoja minuutteja pelaava Ronkainen kärkkyy vuoroaan, mikäli tarvis vaatii ja kutsu käy.

Kukkonen-Masuhr
Nutivaara-Niemelä
Laatikainen-Hakanpää
Pentikäinen
 
Viimeksi muokattu:

Apheu

Jäsen
Kukkonen-Masuhr
Nutivaara-Niemelä
Laatikainen-Hakanpää
Pentikäinen

Tasainen, hyvä ja vahva pakisto, mutta ei nyt mikään superihmeellinen.

Mäntylä-Aalto
Elorinne-Plastino
Saravo-Bonsaksen
Kankaanperä-Salonen

En näe tuossa mitään ratkaisevaa eroa paperilla (Pitkänen sen eron olisikin sitten tuonut).
Plastinokin täräyttänyt jo 8 häkkiä tälle kaudelle ja Mäntyläkin tuo nyt omaa energiaansa peliin.
 

Zinetula

Jäsen
Tasainen, hyvä ja vahva pakisto, mutta ei nyt mikään superihmeellinen.
Ihan samalla kannalla. Arvioin itsekin tuossa sitä kahden muun suosikin pakistoon sillä tulokulmalla, että vastaavat ovat Hifkillä ja Tapparalla. Mielestäni ei kenelläkään selvästi toista paremmat ennakkoon vaan sen hetkinen vire ratkaisee keväällä. Täyteen pelikuntoon päässyt Pitkänen olisi kääntänyt vaakakupin selvästi Kärpille, mutta toisaalta vahva runko ei heilauta voimasuhteita myöskään muita suosikkeja huonommaksi nyt kun tiedetään, ettei Joni pelaa.

Joku taisi todeta jotakuinkin näin, että pienet erot näkyvät siinä, että kukin fani voi kääntää pienen edun omalle joukkueelleen. Itse siis pidän tasavahvoina näitä, mutta pieni kokemusetu on Kärpillä voittamisen kautta ainakin omassa mielessäni. Viime kevään top5 pakisto on yhä kasassa ja puolet myös 2014 mestaripakistosta. Siihen päälle muutama vahvistus verrattuna viime vuoteen eli lähinnä puolustusosaamista ja oman pään suojelua. Eri mieltä toki saa olla ja pitää omaa parempana. Kuten sanoin, ero on varmaan lähinnä oman pään sisällä.

Lähinnä se, mikä aiheutti muutaman sivullisen keskustelua nimenomaan Kärppien pakistosta johtui siitä, kun jollakin oli epäselvyyksiä ketä siihen Kärppien top6 pakistoon kuuluu. Plus muuta normi keskustelukulttuuriin kuuluvaa pientä vääntöä/säätöä oli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös