Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2015–2016

  • 982 629
  • 3 965

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Aaltonen oli varmasti liigan nimekkäin pelaaja, mutta Kärpissä hänen taso ei ollut missään vaiheessa ihan niin huima kuin odotettiin. Ihan hyvät tehothan hän teki etenkin pleijareissa, mutta ilman tuota mestaruuden ratkaissutta maalia olisi useimmille kannattajille jäänyt varmasti aavistuksen valju kuva hänestä.
No siis juu tästä olen samaa mieltä, noin paperillahan Aaltonen kuulostaa pelaajalta joka voisi hyvinkin tehdä sen 30 maalia liigassa, mutta kaukalossa tilanne on toinen. Mutta se mikä Aaltosessa kuitenkin oli merkillepantavaa, niin siinä vaiheessa niitä tehoja alkoi kenties eniten tulla kun niitä tarvittiin. Sarja oli Tapparalle 3-1, viidennessä pelissä tehot 1+1 (joo maali oli se Larssonin oma maali, mutta kutienkin), seuraavassa pelissä tärkeä avausmaali ja kaiken kruununa se game sevenin voittomaali, josta näki sen että Aaltonen haluaa ratkaista sen pelin. Vaikka mieheltä varmasti enemmän odotettiin, niin silti näkisin että se viimeinen puristus ei olisi ollut mahdollista ilman Aaltosta.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vaikka mieheltä varmasti enemmän odotettiin, niin silti näkisin että se viimeinen puristus ei olisi ollut mahdollista ilman Aaltosta.

Totta puhut, mutta vaikeahan näistä on tietää kuka Aaltosen paikalla olisi pelannut ja olisiko tulosta tullut. Haataja olisi Saattanut ratkaista pelejä edellisen kauden hirmuvireessään, mutta jäihän sitä Aaltoselle kieltämättä roolia pleijareihin. Aaltonen haastoi tosiaan hanakasti ratkaisumaalissa, aika paljon hän paukutteli kauden aikana vastaavia vetoja ohi, mutta oikeassa paikassa sattui uppoamaan.

Sitten aiheesta HIFK. On erittäin mielenkiintoista nähdä, mitä HIFK:ille tapahtuu keväällä eli jatkuuko vahva meno vai riittääkö Tapparan, Kärppien tai Jypinkin kokemus ratkaisukarkeloissa. Mutu-fiilis sanoo, että usein mestariksi on pitänyt kasvaa esim. finaalitappion myötä, mutta onhan niitä muunkinlaisia esimerkkejä. Usemmallakin joukkueella on realistiset saumat mestaruuteen, joten mukavat pleijarit pitäisi olla edessä.

Kärpät ovat tosiaan voittaneet kaksi mestaruutta putkeen, mutta silti nykyisestä joukkueesta noin puolet jahtaa ensimmäistä mestaruuttaan. Nälkääkin luulisi siten riittävän ja kun mukana on pelaajia, jotka ovat parhaimmillaan keväällä (Pyörälä, Kukkonen, Pirnes) on Kärppienkin tilanne ihan hyvä. Vastapainona on toki sitten Hirson ja Ikosen kaltaisia pelaajia, joiden kevättä saa jännittää enemmän.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Itse näkisin mestaruustaistelussa muutamia mielenkiintoisia seikkoja ja kaikilla on omat uhkakuvansa.

Kärpät: maalivahdit, paikka johon iskeä?
Tappara: maalivahdit, laajuus? Yksikin avainäijä ulos niin tilalla on Heikkilä hyökkäyksessä.
HIFK: paras tasapaino osa-alueitten välillä, kokemuksia viime vuodelta ja vahva runko. Vaarana enemmänkin runkosarjan mahdollinen voitto ja liian hyvä tilanne. IFK on viime vuosina ollut playoffeissa aika heikko.
JYP: tasapainoinen kokonaisuus, mv-peli ei vaikuta uhkalta. Puolustus loistava sekoitus nuoruutta ja kokemusta, pelitapa loistava ja kokenut kestomenestyjä.
Lukko: mv-peli vahvuus, rutinoitunut joukkue, jolla on paljon potentiaalia. Suurimmat uhkakuvat ovat lähinnä henkisiä, koska mitään lentokeliä ei ole tällä kaudella nähty.
TPS: todellinen villi kortti kevään peleihin. Loistava materiaali ja kokoonpano, Aatun pelitapa sopii playoffeihin hyvin. Paljon johtajuutta ja kokemusta voittamisesta. Mielestäni suurin heikkous puolustus.
Saipa: Tirkkosen viimeinen kausi, mutta jotenkin en näe, että materiaali vieläkään riittää mitalipeleihin.

Tasaista on, mutta kyllä mä mestaruutta edelleen tarjoaisin jollekin kolmikosta Kärpät, IFK, Tappara.
 

Apheu

Jäsen
No kyllähän sinne Kärpiltäkin osaa maalille ajaa esim. Huml, Keränen, jo mainitsemasi Sailio ja Pyörälä ja miksei myös Suoranta, Niemi ihan siinä missä nuo luettelemasi Tapparan pelaajat. Ja jännä että epäilet esim. Junttilan kokemusta kevään peleistä ja samalla nostat Donskoin ja Kemppaisen esille viime keväältä, vaikka Junttila oli nimenomaan se kolmas lenkki siinä JJJ-ketjussa ja ihan yhtä tärkeä osa kokonaisuutta kuin kaksi muutakin. Taisihan tuo pari voittomaaliakin olla värkkäämässä viime kevään finaaleissa Tapparaa vastaan.

Sentteriosasolta pudotuspelitaistoihin ainoa kysymysmerkki omasta mielestäni on Hirso, Niemellä sen sijaan löytyy yksi melkoisen hyvä kevät Porin ajoilta ja Pirneksen play off -esitysten laatua tuskin kukaan lähtee epäilemään. Laitureiden osalta sitten nimenomaan Aho ja Pyörälä tulevat olemaan ne tärkeimmät lenkit, ja etenkin Ahoon luotann niin paljon että jotain todella maagista sieltä vielä tänä keväänä nähdään.

Yksitäisinä pelaajina tärkeimmäksi nostaisin kuitenkin Joni Pitkäsen, sillä jos Pitkänen vaan suinkin kestää kasassa kevään pelit, niin siinä on sellainen jokerikortti heittää jäälle että ihan ilman värilasejakin voin sanoa että ei siihen oikein kukaan pysty vastaamaan. Sen verran huikeasta sepästä on kyse.

Kyllähän Humlin taso on laskenut, oli jo viime vuonna finaaleissa aika mitään sanomaton. Tällä kaudella näyttäisi runkosarjakin menneen aika mollivoittoisesti. Vähän sama kuin Huml, Keränen niin voisi sanoa, että kyllä meiltäkin Dixon maalille osaa ajaa, mutta taso ei nyt vaan siinä hommassa ole sellaista Kuusela/Haapala/Savinainen/Lajunen/Laine/Pyörälä/Aho -tasoa (lue: ei jalka ja kädet kulje enää siihen malliin, että olisi oikeasti kova uhka ja painaisi väkisin sinne kaikkien läpi). Sama vähän Sailion ja Suorannankin suhteen; ovat tyyliltään sellaisia että voisivat painaa läpi väkisin, mutta taso tuskin kovimmissa playoffväännöissä riittää tähän.

Junttila on hyvä pelaaja, mutta kyllähän D&K -kaksikon kanssa olisi melkeimpä kuka vaan latonut hyvät tehot. Ei mitään pois Junttilalta, mutta kyllähän hän oli se nimenomainen kolmas lenkki tuossa ketjussa. Muutenkin nyt on loukkaantuneena, missä iskussa on kun palaa?

Ahosta ja Pitkäsestä samaa mieltä. Jos molemmat ovat parhaimmillaan, niin ovat helposti se tämän vuoden Kemppainen&Donskoi. Pitkäsen kohdalla on kuitenkin kysymysmerkkejä. Aho tulee varmasti olemaan kova, siitä ei ole epäilystäkään, mutta yksin on vaikeampi dominoida kuin kaksin, jos vertaa viime kevääseen. Toki Kärppien kärkiketjuissa on kovia pelimiehiä, ei sillä ja Marjamäkihän on aina kova velho.

Mutta summattuna: Kärpillä on laaja rosteri, mutta Ahoa lukuunottamatta kärki on tylpempi, mitä IFK:lla ja Tapparalla. Astuuko sieltä sitten uudelle tasolle joku tyyliin Ikosen Juuso? Tapparalla ja IFK:lla kärki on kovempi, mutta syvyyttä ei ole yhtä paljon, etenkään Tapparalla jos pelaajia loukkaantuu niin liemessä ollaan hyökkäysvitjoissa. Tapparalla taas on joukkue rakennettu hyvin playoffmaiseksi. Hemmetin kovia aloittajia on Lajunen, Jasu ja Dixon. Rosteria katsomalla ainoastaan kaksi nimeä pompahtaa esiin enemmän ns. "runkosarjapelaajina", jotka eivät ole niin fyysisiä vaan enemmän taitolätkää, eli Jan-Mikael Järvinen ja Arttu Ilomäki. Laine nyt on vähän kysymysmerkki, mutta nämä Dixonit, Savinaiset ja Jasut on kuin tehty täyttämään nuo alaketjut.

Jotenkin tuntuu, että voimasuhteet ovat oikeasti paljon tasaisemmat, mitä runkosarja näyttää. Runkosarja kertoo enemmän siitä, kenellä on keskittyminen pysynyt paremmin näissä KooKoo/Blues/Ipa/HPK -matseissa, kuin siitä, mikä joukkue on kovissa peleissä parhaimmillaan. Meinaan Tapparan recordi kärkipeleistä on tältä kaudelta aika hyvä. Katsoin nopeasti Kärppiä, IFKta ja JYPiä vastaan pelatut matsit, recordi oli 6-4. Tapparalla on myös tällä kaudella ollut harvinaisen paljon tasapelejä. Playoffmaaimassahan on isompi luotto, että Tappara nämä hoitaa, kun nykyiset 3 vs 3 ja rankkarit päälle, joka on aika arpapeliä. Suoria tappioita Tapparalla on 12, joista peräti 7 on päättynyt vain maalin eroon. Eli periaatteessa vain viidesti on kauden aikana hävitty "selvästi". Tuskin IFK:lla ja Kärpilläkään sen huonommalta näyttää, mutta Tappara on ainakin menettänyt tonneittain pinnoja siihen, että ollaan menty jatkoille. Poffeissahan sillä ei ole mitään merkitystä, tuleeko voitto varsinaisella vai jatkoilla. Ja tokihan ihan oikeutetusti ollaan pinnoja menetetty, kun ei olla oltu tarpeeksi hyviä, että ei olisi tarvinnut mennä jatkoille. Lisäksi IFK on kerännyt noita "ilmaispinnoja" Bluesilta ja HPK:lta. Kärpillä ohjelma onkin ollut haastavampi.

Eli tasainen rintama; IFK:n runkosarjapisteet eivät kerro koko totuutta, sillä kahta heittopussia vastaan ovat saanet ainakin 6-10 ns. ylimääräistä pistettä. Kärppien rosteri ei mielestäni ole ihan sellainen, joka kovissa playoffväännöissä olisi parhaimmillaan (runkosarjaan niin laaja, että aina joku tulee ja onnistuu). Tappara taas on enemmän rakennettu playofftyyliseksi, runkosarjassa ollut ongelmia ratkaista pelejä varsinaisen peliajan puitteissa.

Tämän hetkisellä tilanteella Tapparalle olisi tulossa ihan järkyttävän kova playoffkevät, mikäli kannua halutaan nostella. Energinen ja siirtotakarajalla vahvistunut SaiPa, jos siitä selvitään niin eiköhän sieltä IFK/Kärpät tule ja sitten finaaleissa jompi kumpi jälleen. Runkosarjan voittoa pidän myös melko tärkeänä tällä kaudella, koska sääliplayoffeista toinen jatkoon pääsevä joukkue on todennäköisesti aika kova tiimi, tällä hetkellä siellä on Lukko viivan alapuolella. Että ei se Kärppienkään tie tällä hetkellä helpoltä näytä. Puolivälierissä Lukko, sitten Tappara/JYP ja finaalissa IFK jos menisi kuten arvata saattaa. Ei mitään pois KalPalta, Pelsuilta ja Sportilta, mutta onhan Lukko ollut nyt kahdesti pelin päässä finaaleista lähes tuolla samalla rosterilla.
 
En tiedä. Mutta kuka ne ratkaisevat maalit iskee Kärpistä? Ajaa maalille vaikka väkisin, jos ei muuta? Tapparasta voin nimetä ainakin tällaisia sotureita Haapala, Lajunen, Kuusela, Savinainen, Laine, Peltola. Kärpistä Aho, Pyörälä.. ehkä vastahankittu Sailio.. mutta sitten on hiljaisempaa. Pärjäävätkö Ikoset, Manniset, Junttilat, Aaltoset ja kumppanit fyysisesti ja kokemuksellisesti?

Jos mainitut väkisin maalin iskevät Tappara-soturit ja neljä Kärppäpelaajaa, joiden pärjäämistä pudotuspeleissä epäilet, laitetaan vierekkäin ja vertaillaan heidän maalikeskiarvojaan ottelua kohden Liigan (ja SHL:n) pudotuspeleissä, niin tulos on seuraavanlainen:

1.Kuusela 0,27
2.Aaltonen 0,24
3.Junttila 0,20
4.Savinainen 0,19
5.Lajunen 0,19
6.Peltola 0,19
7.Ikonen 0,17
8.Haapala 0,14
9.Manninen 0,11

Manninen oli muuten erinomainen viime kauden pudotuspeleissä. Runkosarjassa olin valmis heivaamaan pihalle mutta nosti tasoaan selvästi playoffseihin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Nimimrkki Apheulta varsin ansiokas postaus noin muuten, mutta tuohon Junttila-kohtaan haluaisin vielä kuitenkin tarttua...

Junttila on hyvä pelaaja, mutta kyllähän D&K -kaksikon kanssa olisi melkeimpä kuka vaan latonut hyvät tehot. Ei mitään pois Junttilalta, mutta kyllähän hän oli se nimenomainen kolmas lenkki tuossa ketjussa.
Tässä on tietyllä tavalla malliesimerkki siitä miten se tehoketjun kolmas pelaaja jää vähän sen kahden enemmän esillä olevan tehokaksikon väliin. JJJ-ketju kun oli kuitenkin huomattavasti enemmän osiensa summa kuin mitä se olisi voinut olla jonkun toisen pelaajan kanssa. Junttila luisteluvoimaisena ja taitavana pelaajana oli juurikin täydellinen palanen siihen kokonaisuuteen, ja väitän että jos siihen samalle tontille olisi viime kaudella yrittänyt pistää ketä tahansa muuta vasenta laituria Kärpistä, niin ei ketjun kokonaisuus olisi ollut yhtä hyvä.

Kaudella 2013-14 Junttilan paikalla oli muutamassa matsissa Saku Mäenalanen, ja tulos ei ollut lähellekään yhtä hyvä. Lisäksi Junttila missasi viime kaudellakin 12 peliä loukkaantumisten vuoksi, ja ainakin oma muistikuva on se että siinä tilalla käyneet kaverit eivät istuneet lähellekään niin hyvin siihen miten Junttila. JJJ-ketju oli ihan täydellisesti roolitettu ketju, josta kyllä heti näki kun yksi lenkki tippui pois. Klassinen esimerkki siitä miten 1+1+1 on enemmän kuin kolme.
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
Tässä on tietyllä tavalla malliesimerkki siitä miten se tehoketjun kolmas pelaaja jää vähän sen kahden enemmän esillä olevan tehokaksikon väliin. JJJ-ketju kun oli kuitenkin huomattavasti enemmän osiensa summa kuin mitä se olisi voinut olla jonkun toisen pelaajan kanssa. Junttila luisteluvoimaisena ja taitavana pelaajana oli juurikin täydellinen palanen siihen kokonaisuuteen, ja väitän että jos siihen samalle tontille olisi viime kaudella yrittänyt pistää ketä tahansa muuta vasenta laituria Kärpistä, niin ei ketjun kokonaisuus olisi ollut yhtä hyvä.

Junttilaa yhtään väheksymättä, mutta kyllähän Kepu ja varsinkin Donskoi dominoi kaukalon tapahtumia pääosin miten halusi. Donskoi on btw änärin puolellakin aika kovassa iskussa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Junttilaa yhtään väheksymättä, mutta kyllähän Kepu ja varsinkin Donskoi dominoi kaukalon tapahtumia pääosin miten halusi. Donskoi on btw. änärin puolellakin aika kovassa iskussa.
Joo toki näinkin, kyllähän Donskoi ja Kemppainen oli viime keväänä kuitenkin sen tason kavereita joita nyt ei ihan joka kevät liigajäillä pörrää. Molemmat teki vielä MM-kisoissa piste per peli tahdilla tehoja, ja etenkin Donskoi tosiaan ollut viime aikoina NHL:ssä hyvässä vireessä. Kemppainen ei niin ole tehoillut, mutta on viime aikoina päässyt taas pelaamaan ja itse asiassa tekihän se viikonloppuna yhden maalinkin.
 

Apheu

Jäsen
Jos mainitut väkisin maalin iskevät Tappara-soturit ja neljä Kärppäpelaajaa, joiden pärjäämistä pudotuspeleissä epäilet, laitetaan vierekkäin ja vertaillaan heidän maalikeskiarvojaan ottelua kohden Liigan (ja SHL:n) pudotuspeleissä, niin tulos on seuraavanlainen:

1.Kuusela 0,27
2.Aaltonen 0,24
3.Junttila 0,20
4.Savinainen 0,19
5.Lajunen 0,19
6.Peltola 0,19
7.Ikonen 0,17
8.Haapala 0,14
9.Manninen 0,11

Manninen oli muuten erinomainen viime kauden pudotuspeleissä. Runkosarjassa olin valmis heivaamaan pihalle mutta nosti tasoaan selvästi playoffseihin.

Kyse oli enemmän ns. tärkeän kohdan/paikan maaleista. Eli kuka nousee esiin tekemään sen ratkaisumaalin väkisin, jos ei muuta. Esim. Haapala ei nyt mikään maaliruisku poffeissa ole ollut (toki enemmän rouhintaroolissa viime kaudella 3+7=10 pistettä 20 peliin oli kyllä hyvä suoritus), mutta on noussut esiin silloin, kun ratkaisijaa on kaikkein eniten tarvittu. Kuusela myös iskenyt aikoinaan SHL:n mestaruusmaalin ja Lajusenkin luulisi iskeneen viime kaudella jonkun tärkeämmän häkin, kun kuitenkin 18 peliin onnistui jopa 6 maalia tekemään. Savinaiselta tosiaa myös löytyy näitä tiukan paikan ratkaisumaaleja. Käytännössä vei Ässät mestaruuteen sillä maalillaan.

Roger Mooren Junttila -kommenttiin. Astuit juuri naulan kantaan. JJJ -ketju oli enemmän kuin osiensa summa. Ketju oli täydellisesti roolitettu ja ketjun pelatessa niin hyvin yhteen, jokainen näytti jopa paremmalta kuin oli. Nyt kun Junttilalla ei ole niitä kahta muuta J:tä seurana, ei hän yksin ole niin kova pelaaja. Junttila sopi täydellisesti noiden kahden kanssa, mutta ei yksittäisenä pelaajana ole ihan samaa tasoa kuitenkaan. Eli Junttilankin todellinen taso kovissa peleissä on vielä vähän näkemättä, kun vierellä onkin ns. normaaleja pelaajia. Kepu ja Donskoi oli NHL-tasoa viime keväänä. Junttilan toissakauden tehot kuitenkin ovat vain 16 peliin 1+3=4.
 

ilu

Jäsen
Eli tasainen rintama; IFK:n runkosarjapisteet eivät kerro koko totuutta, sillä kahta heittopussia vastaan ovat saanet ainakin 6-10 ns. ylimääräistä pistettä.

HIFK on pelannut 1,88 pisteen keskiarvolla runkosarjan pois lukien ottelut HPK:ta ja Bluesia vastaan. Näitä vastaan HIFK on pelannut 2,70 pisteen keskiarvolla. Neljästä "ylimääräisestä" ottelusta "heittopusseja" vastaan kertyy näillä näkymin siis yhteensä 3,27 "ylimääräistä" pistettä. Kaksi ottelua näistä peleistä on vielä pelaamatta, joten ylimääräinen pistesaldo tulee lopulta olemaan väliltä 1,48 ja 3,48. Toki myös Kärpät ja Tappara ovat lohkoissaan pelanneet yksinomaan heikompiaan vastaan, pistesaldoja en viitsi edes tarkastaa.
 
Viimeksi muokattu:

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Samoin pidän mahdollisena, että Karhunen pelaa hienon kevään, mutta hieman korjaan myyttejä hänestä. Eli jos en ihan väärässä ole oli hän Slovakiassa kakkosmaalivahti eikä hänellä tainnut olla hirveästi tekemistä mestaruuden kanssa (saa korjata jos sattuisin muistamaan väärin).

Karhunen pelasi tuolla kaudella puolivälierissä kaikki viisi ottelua ja välierissä ensimmäisissä kahdessa (tai oikeammin ensimmäisen pelin ja osan toisesta). Sitten runkosarjassa ykkösvahdin paikkaa pitänyt Konrad otti vastuun. Konrad torjui Bratislavan mestaruuteen. Karhunen pelasi aiemmin, sillä Konradilla oli terveysongelmia.

Konrad pelasi 10 ottelua pmk:lla 2.19 ja torjuntaprosentilla 92.7. Karhunen 7 ottelua pmk:lla 2.88 ja torjuntaprosentilla 89.4. Ratkaisevien finaalien jälkeen valmentaja kehui kaksikkoa kokonaisuutena, mutta kyllähän Karhunen kieltämättä oli se 2. veskari.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
HIFK on pelannut 1,88 pisteen keskiarvolla runkosarjan pois lukien ottelut HPK:ta ja Bluesia vastaan. Näitä vastaan HIFK on pelannut 2,70 pisteen keskiarvolla. Neljästä "ylimääräisestä" ottelusta "heittopusseja" vastaan kertyy näillä näkymin siis yhteensä 3,27 "ylimääräistä" pistettä. Kaksi ottelua näistä peleistä on vielä pelaamatta, joten ylimääräinen pistesaldo tulee lopulta olemaan väliltä 1,48 ja 3,48. Toki myös Kärpät ja Tappara ovat lohkoissaan pelanneet yksinomaan heikompiaan vastaan, pistesaldoja en viitsi edes tarkastaa.
Jos vastaavaa miettii Kärpiltä niin lisäpelit on KalPaa ja JYPiä vastaan, eli tuolla sinun laskutavalla jos ohjelma olisi tasainen niin Kärpät johtaisi liigaa! Mutta pitäähän sitä nyt etelän veteliä suosia kun liigan suurimmalla pelaajabudjetilla laatu on vuodesta toiseen taattua laatua ;)
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Poimin tämän tuolta Pelsut-SaiPa otteluketjusta:

Saipa on kova joukkue vielä keväällä ja piste. Pelicans ei tule menestymään, taitovaje on todella suuri. ....

Jaa, enpä tiedä taitovajeesta, mutta lahtelaisena olisin kyllå huolissani maalivahtipelistä, eilinen matsi on toki vaan yksittäinen peli, mutta samalla aika vertauskuvallinen kuitenkin... jos nyt mietitään kevättä eteenpäin ja poffeja, niin en näe Juvosta kovin korkealla vertailtaessa joukkueiden ykköskassareita ja sitten kun mennään kakkoskassareihin, niin Hovinen ei kyllä tunnu saavan mitään kiinni...
 

Ikaros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bayern Münich, Pelicans, NHL, 49's ja Lorna Shore
Poimin tämän tuolta Pelsut-SaiPa otteluketjusta:



Jaa, enpä tiedä taitovajeesta, mutta lahtelaisena olisin kyllå huolissani maalivahtipelistä, eilinen matsi on toki vaan yksittäinen peli, mutta samalla aika vertauskuvallinen kuitenkin... jos nyt mietitään kevättä eteenpäin ja poffeja, niin en näe Juvosta kovin korkealla vertailtaessa joukkueiden ykköskassareita ja sitten kun mennään kakkoskassareihin, niin Hovinen ei kyllä tunnu saavan mitään kiinni...
Eilisen pelin perusteella voisi koko Pelikaanien jengin laittaa kiinni. Juvonen on hyvä kassari, mutta olipahan paskaa puolustamista ja aivan jäätävää viimeistelyä SaiPalta eilen. En siis olisi Juvosesta niin huolissani ja ennen eilisen illan perseilyjä torjunta% oli yli 92, mutta tänään se ei olekkaan kuin rapiat 91. Hovisesta sen sijaan olen samaa mieltä. Aivan turha pelaaja ja uskomatonta, että ammattilaisurheilussa tommosia saunakavereita edes päästetään hallille. Ymmärtäisin, että oltais otettu täyksi kaudeksi kuntoutumaan ja menty Juvonen/Rajaniemi kaksikolla kauden loppuun asti ja sit ehkä ens kaudella hakennut tuntumaa liigassa jos olisi koppi tarttunut mestiksessä. Siitä olen myös samaa mieltä, että ei Pelsut pitkälle mene, mutta syyt löytyy lähinnä ailahtelevista suorituksista jäällä. Välillä oikeen mukavan näköistä hokia ja välillä aivan avoimet ovet ja keskitytään vaan sikailuun ja muihun epäolennaisuuksiin.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Niin, ei Pelicans Juvoseen kaadu. Eilen ei olisi voittoa tullut yhdelläkään maalivahdilla, vaikkei Jannella paras päivä ollutkaan. Niin kauan kuin Juvonen on terveenä ja pystyy pelaamaan, Pelicansilla on maalivahtiosasto kunnossa. Paremmin puolustavan jengin takana Juvonen saisi ihan erilaista arvostusta yleisestikin, kuin nykyään. Hovisella ei tosiaan tee mitään, joten kokonaisuus ei ole vahva.

Sekavuuteen tuo joukkue kaatuu. Pelaamiseen ei löydy illasta toiseen sellaista punaista lankaa. Petulla ei ole tai hän ei ole osannut ajaa toimivaa pelisysteemiä sisään. Tuollakin mennään näköjään tässä liigassa pudotuspeleihin, jos ei mitään tappioputkea tule, mutta vaikea uskoa pitkään kevääseen.
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tappara on varmasti kova keväällä eikä itseäni juuri haittaisi mikäli saisitte kultaa tänä vuonna. Samoin pidän mahdollisena, että Karhunen pelaa hienon kevään, mutta hieman korjaan myyttejä hänestä. Eli jos en ihan väärässä ole oli hän Slovakiassa kakkosmaalivahti eikä hänellä tainnut olla hirveästi tekemistä mestaruuden kanssa (saa korjata jos sattuisin muistamaan väärin). Viime vuonna mestaruuden ratkaisi Iiro Tarkki, kun ei Karhusen peli ollut niin varmaa että sillä olisi ansaittu paikka seiskafinaalista. Tämän sanon kuitenkin väheksymättä Karhusta, hän oli toissa kauden pleijareissa suorastaan ilmiömäinen ja mikäli hän pääsee samaan tänä vuonna on Tapparaa todella vaikea voittaa. Vähän on silti ollut tasaisuuden kanssa hakemista, joten on mielenkiintoista nähdä miten hänelle käy keväällä.
Sen verran Karhusesta, että kyllä silloinkin Metsola oli mielestäni parempi vaikka Karhusella tarttuikin erinomaisesti. Metsola on kuitenkin liigan lähihistorian ehkä kovin veskari. Esim. mailapelissä valovuosia Karhusta edellä.
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyse oli enemmän ns. tärkeän kohdan/paikan maaleista. Eli kuka nousee esiin tekemään sen ratkaisumaalin väkisin, jos ei muuta. Esim. Haapala ei nyt mikään maaliruisku poffeissa ole ollut (toki enemmän rouhintaroolissa viime kaudella 3+7=10 pistettä 20 peliin oli kyllä hyvä suoritus), mutta on noussut esiin silloin, kun ratkaisijaa on kaikkein eniten tarvittu. Kuusela myös iskenyt aikoinaan SHL:n mestaruusmaalin ja Lajusenkin luulisi iskeneen viime kaudella jonkun tärkeämmän häkin, kun kuitenkin 18 peliin onnistui jopa 6 maalia tekemään. Savinaiselta tosiaa myös löytyy näitä tiukan paikan ratkaisumaaleja. Käytännössä vei Ässät mestaruuteen sillä maalillaan.

Roger Mooren Junttila -kommenttiin. Astuit juuri naulan kantaan. JJJ -ketju oli enemmän kuin osiensa summa. Ketju oli täydellisesti roolitettu ja ketjun pelatessa niin hyvin yhteen, jokainen näytti jopa paremmalta kuin oli. Nyt kun Junttilalla ei ole niitä kahta muuta J:tä seurana, ei hän yksin ole niin kova pelaaja. Junttila sopi täydellisesti noiden kahden kanssa, mutta ei yksittäisenä pelaajana ole ihan samaa tasoa kuitenkaan. Eli Junttilankin todellinen taso kovissa peleissä on vielä vähän näkemättä, kun vierellä onkin ns. normaaleja pelaajia. Kepu ja Donskoi oli NHL-tasoa viime keväänä. Junttilan toissakauden tehot kuitenkin ovat vain 16 peliin 1+3=4.
Toissakaudella myös mainitut Joonas ja Joonas vetivät samanlaiset 0+0 tehot playoffeissa. Silloin oltiin veljiin hieman pettyneitä vaikka kultaa tulikin. Viime keväänä taas koko kolmikolla meni vähän paremmin.

Junttilasta vielä, että on sen 15+ häkkiä kuiten per kausi heittänyt ja nuorena poikana 3+0 yhteen peliin Viuhkolan syötöistä.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Ihan turha jotain Junttilaa on täällä vähätellä, tai muitakaan Kärppien hyökkääjiä, mutta minunkin mielestäni heidän hyökkäyksensä häviää neljän ensimmäisen ketjun osalta Tapparalle ja IFK:lle paperilla. Sitten tämä toinen juttu, että kun täällä manaillaan Tapparan hyökkäyksen kapeutta – joo, Heikkilä nousee kokoonpanoon, mutta jos vaikka Kuusela loukkaantuu, niin Heikkilä menee neloseen, missä on ihan käyttökelpoinen pelaaja, ja ykköseen nousee joku akselilta Karjalainen-Peltola-Järvinen-Laine (katsokaa pistepörssistä, mielestäni saadaan tarpeeksi hyvää korvaamista kärkiketjun rooliin). Dixon tuolta nelosesta tulisi sitten ylöspäin, mutta se on siis se sama Dix, joka veti viime keväänä koko ajan top 9-roolissa.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK on pelannut 1,88 pisteen keskiarvolla runkosarjan pois lukien ottelut HPK:ta ja Bluesia vastaan. Näitä vastaan HIFK on pelannut 2,70 pisteen keskiarvolla. Neljästä "ylimääräisestä" ottelusta "heittopusseja" vastaan kertyy näillä näkymin siis yhteensä 3,27 "ylimääräistä" pistettä. Kaksi ottelua näistä peleistä on vielä pelaamatta, joten ylimääräinen pistesaldo tulee lopulta olemaan väliltä 1,48 ja 3,48. Toki myös Kärpät ja Tappara ovat lohkoissaan pelanneet yksinomaan heikompiaan vastaan, pistesaldoja en viitsi edes tarkastaa.

Siinäpä hyvin kiteytetty syy miksi on turha puhua, että IFK jotenkin suuresti hyötyisi tuosta lohkojaosta. Aika pieneksi jää hyöty kun runkosarjalla on pituutta 60 ottelua. Tuleepa IFK olemaan sijalla 1 tai 2 niin IFK on tuon sijan myös täysin ansainnut, Kärppä fanit saa tarvittaessa kaivaa muualta syitä jos sattuvat runkosarjan häviämään IFK:lle.

Tuota Pelicansia ei muuten varmaan kukaan halua playoffeissa vastaansa, pelillisesti ei tule haastamaan ketään kärkijoukkuetta, mutta jos puolivälieriin asti pääsevät niin melkoisia pimenemisiä tullaan näkemään. Petu ja Nupe tietää ettei pelillisesti heillä ole jakoja joten aivan varmasti yrittävät hämmentämällä ja muilla konsteilla horjuttaa vastustajaa. Ei olisi kovin mukava lähteä välieriin Pelicans sarjasta 1-2 kärkiäijää loukkaantuneena, no toivottavasti pitävät paketin kasassa.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Minä en ymmärrä tätä "heittopussi" ja lohkot ajattelua yleensäkkään. Viime kaudella TPS oli täysi heittopussi loppukaudesta, samaten Sport oli pisteautomaatti aika monelle, samalla kun Blues oli runkosarjan viides ja IFK vasta seitsemäs. Kun muutokset ovat tälläisiä kausien välillä ja se "heittopussi" on täysin mahdoton ennakoitava etukäteen, niin miten ihmeessä joku voi väittää lohkojakoa, joksikin suureksi synniksi? Kuka tiesi, etukäteen, että TPS oli täysin paska viimekaudella? Kuka tiesi, että Blues on menossa tällä kaudella konkkaan? Kuka tiesi, että 2013-14 KalPa olisi pahnan pohjalla?

Eikä ne Kärpätkään ole aina olleet Liigassa runkosarjassa huipulla, mikään joukkue ei ole ollut. On täysin mahdoton etukäteen sanoa, mikä joukkue on minäkin vuonna ja millä sijoilla ja miten monta "heittopussi" pistettä kukakin saa, kun kukaan ei voi etukäteen moisia tietää. Toki joku viisas voisi laskea keskimääräisiä runkosarjasijoituksia tarpeeksi isolla aikajänteellä, suhteuttaa niitä käytössä olevaan budjettiin ja täten laskea jotain mahdollisia etuja mitä jossain lohkossa voi saada tai ei voi saada. Mutta tosiasiassa "etu" on niin marginaalista, ettei sillä ole mitään merkitystä 60 ottelun sarjassa. Ei varsinkaan kun mikä tahansa joukkue voi jonain iltana voittaa tai hävitä. Sen verran tasainen on Liiga ollut.
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Omalta osaltani en tarkoita, että olisi jotenkin epäreilua tämä ifkn helppo lohko. Se on mitä on ja jos Kärpät ei runkosarjaa voita niin oma vikahan se on. Tässä vaiheessa kautta näihin vaan kiinnittää huomiota kun lopullisia sijoja jaetaan.

Mielestäni tämä lohkopelleily menee samaan sarjaan tämän pelipäivien ja -määrien heittelyyn. Päivä runkosarjan päättymisen jälkeen lienee eka kerta kun kaikilla on tasamäärä pelattuja pelejä. Ja olisiko se aivan kaheksankytlukua jos pelattais vaikka 4x15 sarja ensi kaudella ilman näitä lohkojakoja. Ja mielellään sillai, että ei pelattais kaikkia pelejä jotain joukkuetta vastaan jo marraskuun loppuun mennessä. Lisäksi CHLn ja maajoukkueen vaikutukseen voisi huomioida peliohjelman laatimisessa jo ennakkoon.

Kiitos.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
On tämä vaan tiukkaa ja tasaista. Hieno kausi. SaiPa vahvisti asemiaan tällä viikolla ja näyttää pysyvän kuuden sakissa. Veikkaan, että jää viidenneksi. Sitten Lukko ja TPS ratkaisevat sijan 6. Tappara nousee neljän sakkiin.
Edit: Tappara onkin jo neljän sakissa. Hienosti veikkasin :)
 

sinikettu

Jäsen
Laskin äsken huvikseni Tapparan, Kärpien ja Hifk:n pistekeskiarvot ja maalikeskiarvot top-10 pelaajilla.

Tappara: 0,6674 ja 0,2863
Hifk: 0,6328 ja 0,2613
Kärpät 0,6261 ja 0,2543

Tapparalla näyttää olevan kovin top-10 Liigassa, ainakin mitä tulee tehtyihin pisteisiin ja maaleihin. Huomattavaa kuitenkin on, että Kärpillä on tässä vaiheessa kautta 14 pelaajaa, jotka ovat ylittäneet 20 pisteen rajan. Hifk:lla vastaava luku on 9 ja Tapparalla 10. Mielestäni Tappara on kärjen osalta edellä Kärppiä ja Hifkiä, jotka ovat suunnilleen tasoissa siltä osin.

En ihan hevillä niele väitettä, että Hifkillä on kovempi hyökkäys kuin Kärpillä, Menneellä kaudella pisteiden valossa erot top-10 osalta ovat mitättömiä. Toisaalta Kärpät paikkasi hyökkäystään tuntuvasti kauden aikaisilla hankinnoilla ja koko hyökkäysmateriaalin leveys on huomattavasti suurempi kuin Hifk:n.

Myös hyökkäyksen kärjen osalta Kärppien superjunnut, Aho ja Puljujärvi ovat ottavat kokoajan huimia harppauksia kohti liigan eliittiä. Huomionarvoista on myös se, että Aho on tehnyt junnukisojen jälkeen 13 ottelussta 14 pistettä ja Puljujärvi 15 ottelussa 13 pistettä. Ylipäänsä Aho on ollut ensimmäisen vaisun 10 ottelun jälkeen aivan Liigan kärkinimiä pisteiden valossa. 10 ottelussa tuli vain 3 pistettä, mutta sen jälkeen 29 ottelussa onkin tullut yhteensä 32 pistettä. Itse odottelen kyseisiltä herroilta huikeita otteita myös pudotsupeleissä.

Lisättäköön vielä lopuksi, että se tärkein hyökkäysmateriaalin mittari eli tehtyjen maalien määrä on näilllä kolmella joukkueella suunnilleen samoissa kohdissa. En tosin tiedä, onko tuossa otettu mukaan rankkarivoittomaaleja.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös