Leonids Tambijevs

  • 3 084
  • 13
Suosikkijoukkue
Lukko,Hokki, Leijonat, LA Kings.
Haa.

Lainattua:


Tambijevs joukkueen tehohyökkääjä

Lundell aloitti nollapelillä

Lukossa ilman peliaikaa jäänyt, paljon kiertänyt maalivahti Jan Lundell aloitti Tanskan liigassa komeasti nollapelillä.
Rödovre voitti ottelunsa kokonaista 10-0. Tehohyökkääjänä kunnostautui ex-lukko Leonids Tambijevs, jonka saldo oli 1+7.
Kaikkiaan Tambijevs on 26 ottelussa tehnyt 22 maalia ja syöttänyt 23. Ensi viikolla valitaan Latvian olympiajoukkue ja tanskalaislehden mukaan Leksa pitää valintaansa Salt Lakeen varmana.




Noin-niin eiköhän sitä jo tullut kärsittyä itse julistamaani pelikieltoa ? Tällä päivämäärällä rohkenen palata ruutuun.

Siinä sitä ollaan, tekisi mieleni sanoa. En viittaa tässä sepustuksessani Jan Lundellin nollapeliin, vaan Leonids Tambijevsin pistesaldoon. Nimittäin kyseisessä ottelussa ja yleensä Tanskan sarjan pistepörssissä.

???

Joopa-joo.

Tiedän, että Leksa pelaa "vain" Tanskassa. Mut ken tietää, hän myös muistaa, että Leksa tuli SM-liigaan juuri Tanskan pääsarjasta. Eivätkä SM-liigan tilastot hänen tulokaskautensa osalta ole mitenkään synkkää luettavaa ?

Edelleen rohkenen väittää, että Leonids Tambijevs pelasi itsensä monen Lukko-fanin sydämeen Lukko-kausinaan. (Ainakin yllekirjoittanut kuuluu tähän ryhmään).

Jään haikeudella kaipaamaan Tambijevs-Cipruss-Duthie/joku muu ketjua. Kentän peli kulminoitui ylivoimapeliin, jossa Cipruss hääräsi maalin takana kiekollisena ja Tambijevs hyvänä luistelijana haki vetopaikkaa pyörähtelemällä maalin edustalla edestakaisin Duthien/etc tehdessä maskia. Ja usein oli tuloksena maali, tekijänä Tambijevs ja syöttäjänä Cipruss.

Vaan se on jäänyt mua kyrpimään, notta miksi juuri latvialaispelurit jäivät hieman "paitsioon" Vasili Tihonovin tullessa Lukon valmentajaksi ???

Esimerkiksi kaikkien raumalaisten, kiekkofanien tuoreehkossa muistissa on, Aigars Ciprussin yllättävä lähtö Lukosta Lahteen. Olen antanut itelleni kertoa, että Cipruss oli jo sopinut suullisesti pelaavansa seuraavan kauden Lukossa.

Mutta kuitenkin yllättäen uutisoitiin Ciprussin siirtyvän Lahteen.

Mitään "oikeaa" syytä siirtoon ei ainakaan Länsi-Suomessa, Radio Ramonassa tai Uudessa Raumassa kerrottu.

Mutta mutta, SM-Liigan alkaessa Leonids Tambijevs huomasi pelaavansa pelintekijän roolissa samassa ketujussa Zdenek Nedvedin kanssa. Tämä korostui varsinkin ylivoimakuviossa, jossa Leksa pyöritti peliä vasemmassa laidassa etsien tekopaikkaa Nedvedille. Mielestäni tämä oli täysin väärä roolitus luontaiselle maalintekijälle. !?! Väärän pelipaikan lisäksi Tambijevsilla ja Tihonovilla oli tiettävästi useita muitakin konflikteja, jotka syntyivät "Leksan" taiteilijaluonteen ja Tihonovin autoritäärisen valmennussysteemin ristiriidasta.

Kaiken tämän seurauksena "Leksa" joutui siirtymään Lukosta Saksaan ja Iserlohniin.

Jäin kyllä kaipaamaan erästä parhaimpaa maalintekijää ja luistelijaa, joita olen Lukon paidassa nähnyt...


Mutta sitä se systeemi tuottaa...

Saatana.
 

Korak

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal, ÄTPPOMK, Rikollislauma
Eiks jossain Norjan kakkosdivarissa pelaa joku suomalainen kundi, joka on tehnyt jotain 200p./20matsia?? Huonoin peli oli muistaakseni 3+0, mutta joka pelissä on hattutemppu syttynyt, ja parhaassa matsissa taisi olla 9maalia ja yhteensä joku 20 pojoa. Tuollainen kaveri pitäsi meillekin saada, joten Pentti, siinä sulle käsiä:D

Hyvä Lundell, Pena faksaa sulle kohta. Tokaisee iltapäivälehdille, että "jan oli kasvamassa korkoa maailmalla ja jatkaa Saken parina seuraavat 4 vuotta";)
 

seetre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ingvar Hirdwall
Jos se yhään auttaa niin Cirpuss lähtee halvalla. Pena setä maksaa leijonaosan palkasta vielä ens kaudellakin.
 

Boris

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiigaEura
Viestin lähetti Il Tempo Gigante


Edelleen rohkenen väittää, että Leonids Tambijevs pelasi itsensä monen Lukko-fanin sydämeen Lukko-kausinaan. (Ainakin yllekirjoittanut kuuluu tähän ryhmään).

Samoin. "Leksa Is The King", jos muistatte? :)


Esimerkiksi kaikkien raumalaisten, kiekkofanien tuoreehkossa muistissa on, Aigars Ciprussin yllättävä lähtö Lukosta Lahteen. Olen antanut itelleni kertoa, että Cipruss oli jo sopinut suullisesti pelaavansa seuraavan kauden Lukossa.

Mutta kuitenkin yllättäen uutisoitiin Ciprussin siirtyvän Lahteen.

Mitään "oikeaa" syytä siirtoon ei ainakaan Länsi-Suomessa, Radio Ramonassa tai Uudessa Raumassa kerrottu.

Näin ilmeisesti oli, kaikki oli jo sovittu valmiiksi. Mutta olen ymmärtänyt, että syynä Ekin lähtöön oli nimenomaan Tambijevs, Eki kyllästyi miehen kitinään.
 

kärppä99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Liverpool
Jari Kesti

Korak tarkoittaa varmaan tätä uutista:

"Jääkiekkoilija Jari Kesti on pitänyt todelliset tehokestit Norjan kakkosdivisioonassa.

Kestin tehosaldolle olisi itse Wayne Gretzkykin kateellinen. Kesti on pannut Norjan kakkosdivisioonassa verkot vinkumaan sellaista tahtia, että tilastomiehet ovat joutuneet ihmeissään haromaan hiuksiaan.

Stavanger Oilersissa pelaava Kesti on tehnyt 13 ottelussa käsittämättömät 149 tehopistettä! Saldo koostuu 75 maalista ja 74 syöttöpisteestä.

Keskimäärin Kesti on siis tehnyt piirun verran yli 11 tehopistettä per peli. Hattutemppu on syntynyt joka ikisessä syyskauden ottelussa!

Syyskauden huippu oli 10. marraskuuta pelattu peli Kongsbergiä vastaan. Stavanger voitti peräti 33-3 ja Kesti herkutteli ottelussa 9 maalilla ja 11 syöttöpisteellä. Pienimmilläänkin Kesti on poistunut kaukalosta 3+1 tehopisteet mukanaan. "


LÄHDE: Iltasanomat
 

belenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
RAUMAN LUKKO
Leksa voisi kyllä tulla takaisin meille Lukkoon kaverissa on sitä jotain mitä Lukosta tällähetkellä puuttuu toivottavasti Santala hankkii Leksan takaisin ensikaudeksi. Leksahan takoi kauheasti maaleja Lukko aikoinaan vai muistanko väärin?

Tambijevs Leonids 130 57 48 105 159
elikkä pelatut ottelut, maalit, syötöt ja pisteet ja jäähyminuutit
 
Viimeksi muokattu:

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tihonov

Syy Tihon ja latvialaisten huonoihin väleihin on kavereiden tausta Riikassa. Nämä latvialais pelaajat ovat tunteneet Tihon silloin kun tämä pelasi Dynamon kakkosjoukkueessa ja toimi myöhemmin junnuvalmentajana ja Tiho pelkäsi auktoriteettinsä puolesta. Samoin kävi Ässissä, latvialaisten tulo tyrehtyi kun Tiho nousi A:sta edustukseen. Muuan nuori poika, Ozolins nimeltään, oli tulossa Ässiin vuodeksi, mutta Tiho tyrmäsi ajatuksen. Niin Sandis oli etunimi.
 

Waltz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lopetetaanpa se Tambijevs hekumointi. Tai ainakin mikkihiiren paluun toivominen. Tai saattehan te tehda mita haluatte, mutta mina ainakin arvostan Eki Ciprusta kymmenen kertaa enemman kuin Leonidsia. Ei enaa ikina Lukkoon. Kiitos.
 

tiipii

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Lahko
Leksa takaisin

Mielenkiinnolla ja kaiholla muistelen aikoja kun Leksa Lukossa pelasi.
Muistan tilanteen jossain Ässä-pelissä Äijänsuolla kun Leksa pääsi siihen B-pisteen kaarella ja laukaisi, mutta ei mennyt sisään. Niin samassa sanoin kaverilleni että katsopas kun seuraavan kerran tuohon samaan paikkaan tulee niin tekee varmasti maalin. Ja vielä tästä löin vetoakin ja kuinka ollakkaan kun taas oli samassa paikassa niin sielä se verkko heilui...
Oi niitä aikoja.

Eiköhän me Lukko-fanitkin voitais koittaa samaa kikkaa kuin nuo Hifk-fanitkin. Eli tarpeeksi kun painostetaan niin saadaan haluamamme pelaaja. Vrt tapaus Caloun.

Ja niinkuin joku irvileuka täällä oli heti vertaamassa Leksaa johonkin Jari Kestiin niin ehkä voisi tuijotella myös miesten tilastoja ja tarpeellisuutta SM-liigassa.


;)
 

nicstu

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL ja Maajoukkue, pääkaupunkiseudun joukkueet
Re: Tihonov

Viestin lähetti TosiFani
Muuan nuori poika, Ozolins nimeltään, oli tulossa Ässiin vuodeksi, mutta Tiho tyrmäsi ajatuksen. Niin Sandis oli etunimi.

Ei pidä paikkaansa. Sandis pyysi San Josen organisaatiota olemaan yhteydessä nimenomaan Tihoon,
koska luotti että Tiho hoitaa "agentti" keskustelut...
Se on totta että Sandis oli tapetilla Ässiin (Tihon takia), mutta SJ sai kuin saikin kaverin
ylipuhuttua tulemaan suoraan Ämerikkaan.

Tiho oli muuten sittemmin SJ:n palkkalistoilla valmentajana...

Tämä on fakta!
 

Lexa

Jäsen
Hmm...

...kyllähän Tambijevs surffaili välillä oikein tosissaan, ja hakkasi vastustajia käsille senkun ehti, mutta pystyi toisaalta tekemään 3 maalia yhdessä erässä, tai vaikkapa 10 :ssä minuutissa. Tyypillinen maalintekijä siis......ihan positiiviset muistot miehestä, viimeistä kautta lukuunottamatta....
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Siitä, miksi Cipruss lopulta Lukosta lähti, liikkuu paljonkin kaikenlaista tietoa, mutta saattoihan siihen sekin vaikuttaa, että Leksa oli kovasti pomomainen pelaaja. Tosin, kun Cipruss siirtyi Lahteen ja Pelicans tuli Pitsiturnaukseen, niin Eki ja Leksa viihtyivät katsomossa vierekkäin peliä katsomassa, ja juttu luisti ainakin silloin vilkkaasti. Ekillä oli vieläpä Lukon verkkaritkin päällä.

Tihonov kypsyi Leksaan puolestaan silloin 99-00-kaudella, kun Lukko kävi Porissa kylässä ja pelasi Ässien kanssa maalittoman tasapelin. Itse en peliä nähnyt, mutta huhu kertoo että Leksa ei tullut muiden ylivoimapelaajien tapaan vaihtoon, vaan jäi kaukaloon ja pelasi lähes koko kaksiminuuttisen. Siitä Tihonov suuttui ja heitti Leksan vilttiin, ja totesi että samanlaisesta touhusta NHL-kaukalossa lähtisi välittömästi mies farmiin.

Olihan Leksan kolmas ja viimeinen kausi Lukossa muita heikompi, mutta muistaakseni silloinkin tuli 19 maalia. Ei se ole huono suoritus ollenkaan, mutta hinta-laatusuhde ei kai ollut kohdallaan. Leksahan sai reiman palkankorotuksen edelliskauden hyvien pelien jälkeen. Tähän tietysti voidaan ottaa esille sekin, että niinhän Nedvedin pelitkin viime kaudella menivät pelastusarmeijalle, kun hyvä edellinen kausi toi muassaan palkankorotuksen...

Mutta se lienee varmaa, että niin kauan kuin Santala Lukossa vaikuttaa, ei Leonids Tambijevsia kannata takaisin odottaa. Valitettavasti.
 

aNkkU

Jäsen
Suosikkijoukkue
LUKKO
Sisäpiirin tietoa..
Tihonovin tultua Lukkoon, kiristyivät kahden latvialaispelaajan välit.. Syynä on naapurimaamme Venäjä...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös