Lentopallon MM-kisojen liveseuranta

  • 76 504
  • 869
Suosikkijoukkue
HIFK
Huikeaa tekemistä Suomelta!

Hannula on tainnut koko viime yönkin raapustaa "uusia" sanontoja paperille, joita voi sitten tilanteiden tullen huudella. Aika väsynyttä hehkutusta.
 

Ralph

Jäsen
Korea napsinut nyt pisteitä, mutta eivät enää erävoittoon voi nousta. Väkisin tulee ne parit pisteet Suomelle, mutta voisivat sen 25-12-voiton ottaa, niin tulee kisojen suurin erävoitto.
 

Ralph

Jäsen
Ei päässyt Suomi vastaamaan Italian eiliseen erävoittoon, mutta väliäkös sillä. Loistava peli, erityisesti kolmas erä huikeaa peliä. Kunnari ja Esko Suomen parhaat, Sivula heräsi lopulta onneksi.

Seuraavaksi sitten ylihuomenna suuri ja huikea Brasilia, maailmanlistan kärki. Silloin saa olla koko ottelun samassa tikissä kuin nyt kolmannen erän ensimmäisen puoliskon. Silloin ei ole varaa huonoihin jaksoihin tai Brasilia kairaa armotta kakkoseen.
 

Ralph

Jäsen
Venäjä ja Brasilia odotetusti kouluttavan Afrikan Egyptia ja Tunisiaa. Brasilia voittanut jo kaksi ensimmäistä erää, Tunisia sai toiseen erään vain kymmenen pistettä. Venäjän pelissä toinen erä kesken, mutta tulee päättymään Venäjän voittoon.

Brasilia näyttäisi odotetusti marssivan toiseen 3-0-voittoon, eli Suomi saa vastaansa perjantaina puhtailla voitoilla aloittaneen kivenkovan Brasilian.
 

Ralph

Jäsen
Ranska onnistui kaatamaan avauserässä Iranin, mutta toinen erä olikin sitten Iranin selvää näytöstä.

Kova lohko tämä D, kun mukana on Maailmanliigan voittanut USA, toinen huippumaa Italia, nouseva mahti Iran sekä Ranska ja Belgia. Yksi näistä jää ulos, todennäköisesti jompikumpi viimeiseksi mainituista. Samaan aikaan C-lohkosta päässee sellainen maa kuin Kiina.

Serbia ottanut A-lohkossa kaksi niukkaa erävoittoa Austarliasta. Ihan potentiaalinen tämä aussinippu on, mutta ei vain riitä Serbiaa vastaan.
 

Ralph

Jäsen
Ranska nousi komeasti takaa ja otti toisen erävoiton Iranista. Eli tilanne tasoittuu tässä lohkossa entisestään, Ranskalle ainakin piste.

Australia onnistui toisessa ottelussa kaventamaan pelin Serbiaa vastaan. Tasainen erä tämäkin lopulta, Serbialta kuitenkin pari todella huonoa jaksoa erässä.
 

Ralph

Jäsen
Viimeisessä erässä Serbia olikin sitten selkeästi parempi, Australialta loppui bensa. Serbialle siis täysi pistepotti 3-1-voitolla.
 

Ralph

Jäsen
Ranska onnistui myös voittamaan neljässä erässä. Hienon taistelun jälkeen neljäs erä Ranskalle 29-27 ja koko ottelu 3-1. Ranska nappasi sitten lohkon kärkipaikan tämän myötä, mielenkiintoinen lohko. Iranin turnaukselle vahvan alun jälkeen pieni miinus.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Iranin startti näissä kisoissa on kyllä ollut kenties suurin yllätys toistaiseksi. Vaikka lentopalloa tulee seurattua erittäin paljon, niin on pakko myöntää että Iranin maajoukkueesta en tiedä juuri mitään. Pikainen katsanto kertoo, että viimeisen 20 vuoden aikana maa on ollut MM-kisoissa kolmesti mukana ja voittanut niissä yhteensä tasan yhden pelin. Ja nyt simsalabim se onnistui heti kärkeen kaatamaan niinkin vaatimattomat vastustajat kuin italiaanot ja jenkit. Toki, nuorten MM-kisoissa menestystä on viime vuosina tullut varsin hyvin:

-2007: 3. (sijoitus)
-2009: 7.
-2011: 6.
-2013: 5.

Yhtään Iranin peliä en ole vielä näissä kisoissa nähnyt, joten tiedä sitten ovatko nuo joukkueen nuoremmat eli 90-luvulla syntyneet pelaajat saaneet miten paljon vastuuta. Mutta iso yllätys tuo Iranin nousu on jokatapauksessa, ja tästä eteenpäin on mielenkiintoista nähdä mihin joukkueen taso lopulta näissä kisoissa riittää.
 

Ralph

Jäsen
Iranin nousuvire alkoi jo kesän Maailmanliigassa, jossa joukkue sijoittui neljänneksi. Toki pääsy finaaliturnauksen alkulohkosta jatkoon oli Brasilian avustama, mutta silti pääsivät sinne turnaukseen asti ja se on jo kova temppu, kun pelasi samassa alkulohkossa Italian, Brasilian ja Puolan kanssa.

Pelaavat kyllä Italian kanssa parin kuukauden sisään monta matsia. Maailmanliigan alkulohkossa kohtasivat kahdesti Iranissa ja kahdesti Italiassa, finaaliturnauksessa pelasivat pronssiottelussa. Ja nyt MM-kisoissa samassa lohkossa.

Italian peli näissä MM-kisoissa kyllä heittelee perkeleesti eikä helppoja vastauksia taida olla. Nyt vastassa Belgia, joka voittikin ekan erän jatkopalloilla. Toinen erä olikin Italian näytöstä, kolmas erä alkanut tasaisesti. Tämä on Italialle jo lähes pakkovoitto.

Toisaalla Puola se porskuttaa eteenpäin. Kolmas puhdas 3-0-voitto tulossa, nyt Venezuelaa vastaan.

Myös Venäjä ja Brasilia ovat toistaiseksi pelanneet voitosta voittoon kaikki erät, mutta huomenna Brasilia kohtaakin Suomen. Toivottavasti meikäläiset pystyvät edes yhden erävoiton ottamaan. Venäjä jatkanee puhdasta peliään kun kisojen suurimmalla voimasuhde-erolla kohtaavat suuri mahtava sekä Meksiko.
 
Italia tekee näimmä kaiken vaikeimman kautta. Voitto sieltä kuitenki saapasmaahan tuli, sillä neljäs erä päättyi 26-28 ja erät Italialle siis 3-1. Tämä joukkue ei ole ennen kisoja, eikä kisojen aikanakaan vielä vakuuttanut minua. Aika näyttää miten käy.
 

Ralph

Jäsen
Italia nappasi lopulta pisteet Belgialta erin 3-1. Todella mielenkiintoinen lohkotilanne tässä D-lohkossa, Belgialle lyötiin vähän luuta kurkkuun tämänpäiväiset tappion jälkeen.

Kolmen ensimmäisen kierroksen osalta lohkon tilanne on seuraava, kun neljä parasta pääsee jatkoon. Suluissa tulevat kaksi vastustajaa.

1. Ranska, 7 (USA ja Belgia)
2. USA, 6 (Ranska ja Italia)
3. Iran, 5 (Belgia ja Puerto Rico)
4. Italia, 5 (Puerto Rico ja USA)
5. Belgia, 4 (Iran ja Ranska)
6. Puerto Rico, 0 (Italia ja Iran)

Heittopussi Puerto Ricoa lukuunottamatta siis tasainen viisikko. Puerto Ricolle yksikin erävoitto tässä lohkossa on kova saavutus.
 

Ralph

Jäsen
Siitä kajahti kansallislaulut ilmoille ja todellista perjantai-illan huumaa. Brasilia suuren suuri suosikki, mutta toivottavasti Suomi uskaltaa haastaa.
 

Ralph

Jäsen
Huima joukkue vastassa, huhhuh. Molempien "ykköspassarit" ovat penkillä, aika jännä.

Wallace - Simao - Lucarelli
Murilo - Lucas - Rafael
Mario

vs.

Ojansivu - Shumov - Kunnari
Siltala - Ma.Oivanen - Tervaportti
Kerminen
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös