Leijonien kouluarvosanat kisoista

  • 5 615
  • 44

peikko#13

Jäsen
Bäckström, 7+, pelasi hyvin paria lipsahdusta lukuunottamatta. Ei pystynyt pelastamaan joukkuetta, mutta ei myöskään hävitty Bäckströmin takia.Odotin enemmän.

Norrena, 6, pelasi kuten odotinkin.

Karalahti, 9, paras pakki, tosin tehoja olisi voinut tulla enemmän.

Väänänen, 9-, varmaa fyysistä peruspeliä, ei merkittäviä virheitä.

Kukkonen, 8½, hyvää puolustuspeliä.

Nummelin, 5, todella vaisu. Elää pisteistä, niitä ei paljon tullut. Muutama paha virhe, erityisesti Venäjä pelin 3-3 maali voidaan laittaa Nummeliinille.

Timonen, 8, Ei ollut erityisen hyvä, mutta ei huonokaan. Odotin enemmän hyökkäyspelin tukemista Timoselta.

Söderholm, 7½, ei paljoa pelannut, mutta sen mitä pelasi niin täytti ruutunsa hyvin.

Saravo, 5½, USA pelissä näytti osaamisensa erityisesti alivoimalla.

A-J Niemi, 9-, positiivisin yllätys puolustuksessa. Varmaa puolustuspeliä. Yksi tehokkaimmista leijonista kisoissa, ei olisi ihan heti uskonut ennen kisoja.

Kallio, 4½, miten tämä mies voi pelata 1. kentässä. Voi niitä hukattuja paikkoja sekä kiekon menetyksiä.

Peltonen, 5½, ei ollut Ville oikeen vireessä. Taisi pelata kisat melko rampana.

O. Jokinen, 6, 1. kentän paras, kyllä vain kyllä. Tosin se ei ole kovin vakuuttava meriitti näissä kisoissa. Kaksi turistia rinnalla, mutta olisi voinut saada silti enemmän aikaan. Taisi myös pelata melko pahasti loukkaantuneena.

Pärssinen, 8, paranti peli peliltä, Venäjä pelissä yksi parhaimmista.

Kapanen, 9, paras hyökkääjä. Jos vierellä olisi ollut maalintekijä olisi korkealla koko turnauksen pistepörssissä.

Hentunen, 7, teletappien heikoin lenkki. Jäi jotenkin vaisu kuva pelaamisesta.

Hagman, 8½, yritystä löytyi ja oli yksi parhaimmista hyökkääjistä. Olisi ansainnut enemmän vastuuta.

J.Jokinen, 8, oli pirteä ja olisi ansainnut hyökkäävämmän roolin ja ylivoima aikaa.

Viuhkola, 8, kun pääsi pelaamaan niin alussa oli hakemista, mutta Venäjä pelin lopussa Hagmanin kanssa paras hyökkääjä. Olisi ollut käyttöä ylivoimassa.

Hahl, 5½, onnistu pimentämään Hagmanin täysin turnauksen alussa. Ansaitusti löysi itsensä katsomosta turnauksen lopussa.

Eloranta, 6, luisteli kovaa ja paljon.

Pakaslahti, 7, voitti kohtuullisesti aloituksia. Sitä saatiin mitä tilattiin.

Ruutu, 7½, ei ottanut tyhmiä jäähyjä, mutta kuumentamis operaatiot jäi vähän vähemmälle, mitä oltaisiin tarvittu tärkeissä peleissä.

Rita, 6, välillä oli ihan hyvä, mutta välillä surffaili siellä seassa. Pari tyhmää jäähyä.
 
Viimeksi muokattu:

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Onnistujia olivat Kapanen, Hagman, Ruutu, Väänänen ja Karalahti.

Muut olivat luokattomia ja Nummelin, Kallio ja Peltonen pohjanoteerauksia. Kiitos ei enää tätä kolmikkoa Leijoniin!
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko arvosanat odotuksiin nähden vai pelkästään kisojen esitysten perusteella? Jos ovat odotuksiin nähden niin ymmärrän OJokisen dissaamisen ja JJokisen ylistämisen, muuten noi arviot ovat huumoria. JJokinen teki 0+1, OJokinen oli parhaita pistemiehiämme.
 

Atte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves ja Tampere United
Viestin lähetti peikko#13
Bäckström, 7+, pelasi hyvin paria lipsahdusta lukuunottamatta. Ei pystynyt pelastamaan joukkuetta, mutta ei myöskään hävitty Bäckströmin takia.Odotin enemmän.

Hävittiin pitkälti juuri Bäckströmin takia. Kaikki kolme maalia voidaan laittaa maalivahdin piikkiin ja räikeimpänä virheenä Venäjän 2-2 tasoitusmaali. Torjui helppojakin kiekkoja vaarallisesti eteensä, vaikkakin puolustus pelasti monesti. Joka tilanteessa syöksyi myöskin polvilleen ja näistä syntyi myös helpohkoja osumia vastustajille. Torjuntaprosenttikin kertoo paljon onnistumistasosta.

Rankkareissa aivan pihalla: neljästä vedosta ei torjunut yhtäkään ja pelasi kaikissa niissä itsensä totaalisen ulos. Pystyssä maaliin nojaava pahviukkokin olisi ollut vakuuttavampi kuin tämä meidän ykkösvahtimme.

Oma arvosanani Nikelle 5+
 

Jeffrey

Jäsen
Onnistujia mun mielestä oli Väänänen, Kukkonne, Karalahti ja Kapanen. Lisäksi Pakaslahti pelasi mun mielestä tasoonsa nähden aivan käsittämättömän hyvät kisat, mutta varsinaisesti hyväksi pelaajaksi häntä ei voi silti lukea!
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Maalivahdit:
#30 Fredrik Norrena 6 Epävarmaa peliä, pelasi alle odotuksien, loukaantuminen tai "loukaantuminen" pilasi loputkin kisoista.

#31 Pasi Nurminen 10 Ei päästänyt yhtään häkkiä. Pasi on Paras.

#32 Niklas Bäckström 6½ Liian ailahtelevainen. Välillä huipputorjuntoja, mutta sitten saattaa mennä mikä tahansa läpi. Rankkareissa voisi korvata 180-senttisellä tolpalla. Kerta riitti, ei tartte tulla toiste.

Puolustajat:

#2 Lasse Kukkonen 7½ Hyvää peruspuolustusta, ei mitään häikäisevää, ensi vuonna uudestaan.

#3 Petteri Nummelin 6 Petulta olisi odottanut paljon enemmän. Omassa päässä välillä suurissa vaikeuksissa. Hyökkäyspäässä laukaukset lähtivät liian hitaasti ja ne ehdittiin yleensä peittää. Hyviä avauksia aina välillä. Kärsi kaiketi pienestä loukkaantumisesta. Jos EHT:t menee ensi vuonna hyvin, niin sitten taas todennäköisesti jälleen kisoissa, ihan vain nimen vuoksi.

#4 Kimmo Timonen 6- World Cupin All-Star pakki, yksi Suomen MM-kisajoukkueen flopeista. Loukkaantuminen ehkä veroitti, mutta odotuksiin nähden todella huono. Kiekollinen peli paras osapuoli, mutta kun sekin toimi milloin sattui. Jos ensi vuonna kunnossa, eikä NHL rajoita, niin sitten uudestaan. Timonen on kuitenkin halutessaan parhaita suomalaisia puolustajia.

#5 Pekka Saravo 6- Turisti. Miksi edes valittiin joukkueeseen? Ei saanut mitään aikaseksi. Ainoa positiivinen muisto yhdestä hyökkäykseen noususta, joka ei silti kuitenkaan päättynyt maalin (no ei tietenkään...). Nähty ja toivottavasti unohdettu.

#6 Ossi Väänänen 9 Mr. Physical. Hyviä pommeja ja varmaa puolustamista. Hoita oman osansa mallikkaasti. Heitteli porukkaa hienosti pitkin laitoja. Laukoi pariin kertaan siniviivalta melko tarkasti, ei vaan mennyt maaliin. Hyökkäystehojakin saisi kyllä aina olla hiukan enemmän. Ensi vuonna uusiksi, jos NHL sallii.

#7 Antti-Jussi Niemi 8½ Varmaa puolustusta ja alkukisoista tehojan hyökkäyksessä. Laantui kuitenkin kisojen kuluessa. Puolusti kuitenkin ihan hyvin, fyysisyyttä olisi vain toivonut hiukan enemmän. AJ:n parhaat kisat, näytti ainaisille itkijöille miksi on mukana. Mukana ensi vuonna.

#10 Jere Karalahti 8 Säväytti pariin kertaan hienoilla nousuilla hyökkäyspäässä ja laukoi hyvin. Välillä kuitenkin turhia laukauksia tai vastaavasti turhia syöttöjä kun olisi kannattanut laukoa. Puolustuspäässä hyvää fyysistä peliä, ainoa miinus muutamasta hasardinukahduksesta. Tervetuloa takaisin.

#26 Toni Söderholm 7½ Hoiti puolustuksen hyvin kunhan pääsi pelaamaan. Korvasi turhan Saravon. Tehot kuitenkin uupuvat. Latvian liput kouraan.

Hyökkääjät:
#8 Jussi Jokinen 7 Hyvää peliä Jussilta, viimeistely kuitenkin ontui. 0+1 eivät ole kuitenkaan kovin kummoiset tehot. Hyvä puolustustuksessa. Paremmat ketjukaverit voisi avata maaalihanat. Taitoa löytyy. Lisää JJokista.

#12 Olli Jokinen 5- Varmaankin Suomen suurin floppi. Odotettu kiekollisen pelin johtaja. Kärsi loukkaantumisesta. Kuitenkin suurimman osan aikaa täysin yössä ja aivan surkea. Välillä piti kiekkoa hyvin, muttei sitten syöttänyt ajoissa tai hyvin. Sai aivan turhaan ykköskenttänsä kanssa ylivoima aikaa. Suunta onneksi vain ylöspäin, joten ensi vuonna mukaan vaikka vain neloskentän sentteriksi, jos ei muuhun pysty. Potentiaalia on kuitenkin niin paljon. Parantaa täytyy kuitenkin ja paljon!

#14 Niklas Hagman 8 Ekat pelit menivät heräilyyn, mutta sitten Hakki alkoi toimia. Ainoa joka uskalsi haastaa vastustajaa. Toi hyvin kiekkoa hyökkäyspäähän ja puolustuskin hoitui hyvin. Sai oikeutetusti paikan ykköskentässä ja oli ainoa siellä, joka sen paikan ansaitsi. Ei päässyt juurikaan ylivoimaa pelaamaan. NHL:n salliessa Hagman ensi vuonna mukaan kunnon ketjukavereiden kanssa.

#16 Ville Peltonen 6 Pettymys. Kärsi koko ykköskentän kanssa yleisestä huonoudesta. Välillä pyöritti ja taisteli hyvin, mutta tulosta vaan ei tullut. Olisiko kapteenin C tuonut liikaa paineita? Oli loukkaantuneenakin. Taitoa löytyy, joten ensi vuonna kuitenkin mukana.

#20 Petri Pakaslahti 7+ Hoiti tonttinsa eli aloitukset ja puolustamisen tarpeeksi hyvin. Odotuksiin nähden tarpeeksi hyvä. Tarvittaessa samaan rooliin ensikin vuonna.

#22 Mikko Eloranta 7- Repi, raastoi, kohelsi. Ei kuitenkaan saanut mitään aikaa, ei edes täysin avoimista maalipaikoista. Puolustuksessa ihan hyvä. Parempiakin löytynee.

#23 Riku Hahl 6 Ei tarpeeksi taitoa hyökkäykseen ja puolustuksessakin jäi Pakaslahden (lyhyeen) varjoon. Parempaa odotettiin. Voisi koittaa uudelleenkin, mutta vain neloskentän jarruna.

#24 Jari Viuhkola 7+ Pyöritti toisinaan hyvin, mutta tehot uupuivat. Hyvää puolustus pelaamista. Potentiaalia on täälläkin. Jos kehitys jatkuu, niin ensi vuonna varmasti mukana.

#25 Jukka Hentunen 8 Hyvää fyysistä peliä Härältä kaukalon molemmissa päissä. Sopi hyvin yhteen tuttujen ketjukavereiden kanssa. Yllätti, hyvillä otteillaan. Uudestaan.

#27 Timo Pärssinen 8½ Tuttu ketju pelasi hyvin. Yllätti pelaamalla yli odotustensa. Uudestaan.

#28 Jani Rita 6½ Pettymys, kun vertaa SM-liigan playoffseihin. Mihin katosi se Rita? Muutama hyvin pelattu tilanne, mutta ei mitään, mistä laulaa lauluja. Turistihko. Korvattavissa kunnon snaipperilla

#37 Jarkko Ruutu 8- Pommitti ja raastoi sekä ärsytti. Pelasi hyvät kisat. Varmahko puolustuksessa. Tehot uupuivat koko ketjusta, joten siitä ei voi Jarkkoa syyttää. Ruosti-pelin jälkeinen pässeily lähinnä nolotti. Mukana ensi vuonna, jos pääsee.

#39 Niko Kapanen 9 Paras hyökkääjä. Hyökkäysten yksittäinen tärkein kappale. Yllätti suuresti, sillä teletappi-ketju ollut viime aikoina pimennossa. Ei kuitenkaan saanut yksinään kannettua koko joukkuetta. Uudestaan.

#71 Tomi Kallio 5 Turistien Matkajohtaja. Akkamainen itku auttaa, jos ei saa mitä haluaa eli tässä tapauksessa paikkaa ykköskentästä. Ei onnistunut, ei niin mikään. Turha, turhempi, Kallio. Tomi Kallio, ei enää ikinä maajoukkueeseen.

Joukkueenjohto 6- Pieniä maita vastaan oltiin pulassa. Pelitapa toimii isoja vastaan, kunhan joukkue pidettäisiin hereillä. Tämä ei aina onnistunut. Tuloksen tietää kaikki. Toivottavasti laitettu uusiksi Latvian kisoihin mennessä.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Re:Re: Virallinen ilmoitus hiekkalaatikolle

Viestin lähetti Jääkoneenkuljettaja
Bäckström... Se siitä sun ylpistelystä sitten.


Nikkeä ei lasketa - se on veskari ja ne on kaikki epäluotettaviä potilaita, joita pitäisi säilyttää pakkopaidassa suljetulla osastolla.

Tämän viestin todellinen syy on kuitenkin lisäys edelliseen ilmoitukseen: Jere Karalahti. Pääsi perkele unohtumaan tämä Stadin ja puksun oma poliisinpoika, eli Suomen MM-rosterin kirkkaasti parhaat olivat Hagman, Karalahti, Niemi, Ruutu ja Väänänen. Ritakin oli parempi kuolemanpelissä kuin kukaan "ykkösketjussa".

Helsinki Rock City.
 

peikko#13

Jäsen
Viestin lähetti Atte
Hävittiin pitkälti juuri Bäckströmin takia. Kaikki kolme maalia voidaan laittaa maalivahdin piikkiin ja räikeimpänä virheenä Venäjän 2-2 tasoitusmaali. Torjui helppojakin kiekkoja vaarallisesti eteensä, vaikkakin puolustus pelasti monesti. Joka tilanteessa syöksyi myöskin polvilleen ja näistä syntyi myös helpohkoja osumia vastustajille. Torjuntaprosenttikin kertoo paljon onnistumistasosta.

Voihan sen niinkin nähdä, että hävittiin Bäckströmin takia, mutta MINUN mielestä Bäckström antoi vielä Suomelle mahdollisuuden voittaa Venäjän pelaamalla hyvin 3. erän sekä jatkoajan.

Mitä Datsjukin maaliin tulee niin eipä voi veto enää paljoa täydellisempi olla. Vaikka olisi ollut Brodeur tai Hasek maalissa niin en kyllä laittais maalivahdin piikkiin.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Re: Re:Re: Virallinen ilmoitus hiekkalaatikolle

Viestin lähetti Panzerfaust
Nikkeä ei lasketa - se on veskari ja ne on kaikki epäluotettaviä potilaita, joita pitäisi säilyttää pakkopaidassa suljetulla osastolla.
Tyly jätkä, minä kun hekumoin jo "touché:lla" täällä, niin sinä vaihdatkin säännöt. Epistä, sanon ma.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Numeroita en jaksa alkaa miettimään, mutta kyllä Ossi Väänänen ja Lasse Kukkonen olivat Suomen puolustuksesta ylivoimaisesti parhaat. Isäntä Antero-Juhani ja Jere Karalahti onnistuivat myös. Puolustus hoiti tehtävänsä mielestäni loppujen lopuksi ihan tyydyttävästi. Maalivahtipeliin kaaduttiin viimeisessä ottelussa täysin.

Hyökkääjistä onnistujat ainakin Kapanen ja Hagman. Pärssinen oli ainakin ryssät-pelissä yksi parhaimpia, teki sitä hommaa missä on loistava eli karvasi ja teki arvokkaita kiekonriistoja. Hentunen oli myös varsin hyvä. Eli teletappiketju + Hakki.
 

Spiit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti peikko#13
Voihan sen niinkin nähdä, että hävittiin Bäckströmin takia, mutta MINUN mielestä Bäckström antoi vielä Suomelle mahdollisuuden voittaa Venäjän pelaamalla hyvin 3. erän sekä jatkoajan.

Mitä Datsjukin maaliin tulee niin eipä voi veto enää paljoa täydellisempi olla. Vaikka olisi ollut Brodeur tai Hasek maalissa niin en kyllä laittais maalivahdin piikkiin.

Datsjukin maali ei mennyt mielestäni Muulin piikkiin. Veto oli lähes täydellinen. Kaksi muuta taas menivät.

Onhan se varsin ymmärrettävää, että Kärppäfanit puolustelevat omaansa näkemällä Muulin antaneen Suomelle mahdollisuuden 3. erässä ja jatkoajalla. Kyllähän kärjistettynä nämä asiat urheilussa yleisesti ottaen nähdään niin, että jos Suomi olisi voittanut niin Bäckström antoi Suomelle vielä mahdollisuuden pelaamalla ottelun lopun hyvin, mutta nyt kun tuli takkiin, niin Bäckström vei Suomelta mahdollisuuden alun huonolla pelillä.
 

Iso Vaalee

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä & Jallu Rantanen
Se on poijjaat ihan turha lähteä Bäckströmmiä syyttelemään tappiosta. Pari maalia meni kohtuu helposti, mutta kyllä torjui aika monta todella hyvääkin maalipaikkaa.


Koko kisoja kun miettii, niin kyllähän Suomen maalivahdeille voi mielestäni antaa ihan kiitettävän arvosanan. Maaleja meni omiin kyllä ihan reilusti, mutta se oli odotettavissakin..


Mitä tulee Soomipojjaan hyökkäykseen, niin kyllähän suurimmat puutteet oli sillä saralla. Paljon odotettiin 1-kentältä. Mitä jäi käteen ? Se paljon puhuttu luu !

Nää on vaa mun mielipiteitä kisoista, mutta jos touhu tällasena jatkuu, niin turha odotella menestystä ensi kisoistakaan. Änismiehet jää kotia hoitamaan vaimojaan.. eiku siis vaivojaan...


PS: ERKKA VAIHTOON !!
 

peikko#13

Jäsen
Viestin lähetti Spiit
Onhan se varsin ymmärrettävää, että Kärppäfanit puolustelevat omaansa näkemällä Muulin antaneen Suomelle mahdollisuuden 3. erässä ja jatkoajalla. Kyllähän kärjistettynä nämä asiat urheilussa yleisesti ottaen nähdään niin, että jos Suomi olisi voittanut niin Bäckström antoi Suomelle vielä mahdollisuuden pelaamalla ottelun lopun hyvin, mutta nyt kun tuli takkiin, niin Bäckström vei Suomelta mahdollisuuden alun huonolla pelillä.

Joo, tarkoitus ei missään nimessä ole kiistää Bäckströmin huonoa peliä, mutta on vähän surullista katsoa kuinka Bäckströmistä tehdään kisojen syntipukki. Kun kylmä tosiasia kuitenkin on se, että Suomi pelasi surkeat kisat ja Bäckströmistä ei ollut pelastamaan niitä.
 

Vipu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti lintu
Onko arvosanat odotuksiin nähden vai pelkästään kisojen esitysten perusteella? Jos ovat odotuksiin nähden niin ymmärrän OJokisen dissaamisen ja JJokisen ylistämisen, muuten noi arviot ovat huumoria. JJokinen teki 0+1, OJokinen oli parhaita pistemiehiämme.

Niin, odotetaanko ykkösen sentteriltä enemmän kuin 13. hyökkääjältä? Paha sanoa.

Jos ykkösen sentteri, joka pelaa runsaasti ylivoimaa tehoilee noinkin huikeat pisteet, niin pakkohan hänen esityksiinsä on olla tyytyväinen. Jos jannu pelaa jämäminuutteja kolmosessa vailla ylivoima-aikaa ja tehoilee 0+1, niin onhan se kiistatta onneton suoritus. Bravo!
 

benzin

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Arsenal, Oranje
Hagman ja Kapanen hyökkäyspäässä ehdottomasti suurimmat (ja ainoat todelliset) onnistujat, puolustuspäässä A-J yllätti todella iloisesti pelaamalla lähes erinomaisesti. Myös Karalahti ja Väänänen kevyesti plussan puolelle.

Harmittaa suunnattomasti että Bäckström pelasi Venäjää vastaan niin huonosti. Vaikka olisi eilen hävittykin hyvällä maalivahtipelillä ei harmittaisi läheskään yhtä paljon, nyt on helppo syyttää maalivahtia ja unohtaa, että monessa muussakin asiassa on parantamisen varaa (joukkueenjohto/valmennus, maalinteko, hyökkäyspeli yleensä). Eiköhän joka paikassa retostella taas vain sillä, että Bäckström petti eikä nähdä metsää puilta. Näinhän Suomessa on tehty vuositolkulla.
 
Katselijan antamia arvosanoja pelaajien rooliin nähden suhteutettuna

Fredrik Norrena. 7-
Valitettavasti ei noussut sille tasolle, jota itse toivoin eli mm-tason ykkösmaalivahdiksi. Mutta vain yksi kova peli, jossa joukkue oli umpisurkea eli vaikea on maalivahdinkaan loistaa silloin kun joukkue on täysin pihalla; sanottu ei poista sitä tosiasiaa, että se yksi kova peli ei onnistunut Norrenalta. Ei ollut surkea, mutta ei kyllä mikään voittava maalivahtikaan. Itselleni yksi suurimmista pettymyksistä, mutta missään nimessä Suomi ei Norrenaan kaatunut (mutta ei myöskään noussut Norrenan ansiosta paremmalle tasolle). Mutta kuten sanottu kisat jäivät sen verran kesken, että ihan täysin emme saaneet kuvaa Norrenan todellisesta tasosta todella kovissa peleissä (se Ruotsi peli ei kuitenkaan ollut mikään kuolemanpeli). Ei todellakaan huonoimpia viime vuosien mm-kisa maalivahdeistamme, mutta ei voi kovasti kehuakkaan.

Niklas Bäckström 6½
Usa peli oli ihan ok, mutta ei missään tapauksessa huippupeli; Kanada peli meni jo paremmin. Vähän sama kuin Suomen maalivahtipeli lähes aina mm-kisoissa eli hyvä, mutta ei kuitenkaan sitä ihan huipputasoa mitä suuret voitot edellyttäisi. Ratkaisevassa Venäjä pelissä oli hyviä pelastuksia, mutta se ei vaan riitä jos pelissä menee 2-3 todella helppoa ja on rankkareissa ihan pihalla. Tämä Suomen joukkue olisi vaatinut paljon parempaa maalivahtipeliä kuin mitä esim. Bäckström pystyi tarjoamaan. Sanottu ei tarkoita, että Bäckström olisi syypää tappioihin tai että häntä pitäisi haukkua henkilökohtaisella tasolla. Tosiasia vain on, että näissä kisoissa Bäckström ei ollut kansainvälisen tason maalivahti, siis voittava maalivahti sillä tasolla. On valitettavaa, että Suomesta ei löydy kuin yksi kovan tason maalivahti (toinen tekee tosin tuloaan); hänenkin osalta aika näyttää onko kyseessä tähdenlento vai pidempiaikainen tilanne.

Petteri Nummelin 7-
Parhaat avut hyökkäyspään tukemisessa (avaukset, ylivoima jne.). Jokaisessa pelissä (pois lukien Ruotsi-peli) muutamia hyviä avauksia, joista taitavammat vastaanottajat olisivat varmasti saaneet jotain aikaiseksi. Suomella ei kuitenkaan kamalasti löydy hyviin avauksiin kykeneviä puolustajia. Ylivoimalla oli mielestäni huono kykyihinsä nähden; huonoja/löysiä vetoja yms. Puolustuspään hoiti normaalia hiukan paremmin, mutta ei siis mikään loistava suoritus tältä osin; yllättäen mielestäni oli parhaimmillaan USA ja Kanada peleissä; Venäjä pelissä oli ajoittain vaikeuksia eikä hyviä avauksiakaan kovasti näkynyt. Nummelin on yksi niistä pelaajista, jotka loistavat mm. Euro turnauksissa, myös kovissa peleissä, mutta mm-kisoissa ei aina tunnu taso säilyvän (on pelannut mielestäni myös hyviä mm-turnauksia, mutta ei 2005). Ei paras mahdollinen turnaus, mutta ei ihan penkin allekaan mennyt. Sanotaanko, että kun joukkue ei pystynyt hyödyntämään Nummelin avauksia niin Nummelin pelikin ehkä näytti vaisummalta kuin mitä se itse asiassa oli, mutta oliko tehot 0+2 eli aika vaisua oli yhteenvetona.

AJ Niemi 7+
Mielestäni Suomen paras puolustaja niin omassa päässä kuin hyökkäyspäässä; turnauksen alussa siis. Niemi on mennyt selvästi eteenpäin parin viimeisen vuoden aikana. Älkää käsittäkö väärin sillä Niemi ei ole mielestäni todellinen huippupakki kansainvälisellä tasolla, mutta tällaisilla esityksillä kyllä täytti paikkansa ja oli yksi onnistujista. Loppua kohden pelitaso hiipui mielestäni aika selvästi, mutta ei tehnyt virheitä siinäkään vaiheessa.

Kimmo Timonen 5
Valitettavasti jäi kisaturistin rooliin eli todella kaukana tasostaan vaikka loppua kohden peli vähän paranikin. Iso miinus Timoselle. Pettymys. Vaikea sanoa muuta. Käyttöä Timoselle on kyllä jatkossakin, jos vain pelitaso nousee vanhalle tasolle.

Jere Karalahti 7-
Muutama hyvä taklaus ja alkusarjan Ruotsi pelissä yksi hieno nousu maalille, mutta siis kaukana siitä tasosta, jolla Karalahti oli muutamia vuosia sitten. Niin kauan kuin Karalahti pelaa tällä tasolla voisi jo harkita nuorempia kavereita, mutta toisaalta potentiaalia olisi paljon parempaan. Ei suuri pettymys, mutta ei lähelläkään sitä mihin parhaimmillaan pystyy…tai on pystynyt. Omassa päässä sentään kohtuullinen ja oli tehokkain puolustajamme hyökkäyspäässä. Hyvää eli se, että oli ajoittain hyvin rauhallinen toisin kuin monet muut, mutta oli silti ajoittain vaikeuksia/pieniä mokia.

Ossi Väänänen 8½
Hoiti omanpään pelaamisen mallikkaasti eikä tehnyt virheitä. Hoiti tehtävänsä/roolinsa toisin kuin useimmat leijonat. Ei siltikään noussut ihan huipputasolle pelissään, mutta yksi joka saa puhtaat paperit. Fyysisessä pelissä (esim. Kanada peli) aivan ylivoimainen Suomen joukkueessa. Vastaavasti tuli turhia jäähyjäkin. Kaiken kaikkiaan hyvä turnaus, taistelija. Jäähyt vielä pois niin on tulevinakin vuosina tärkeä pelaaja Suomelle.

Lasse Kukkonen 7
Ei loistanut, mutta ensikertalaiseksi ihan ok kisat. Sellainen näkymätön, mutta ei välttämättä mitään sanomaton suoritus. Ei toki noussut tähdeksi, joka ratkaisee mestaruuksia, mutta ei myöskään ollut hasardipelaaja. Ihan käyttökelpoinen jatkossakin; jos vaikka tasokin nousisi.

Pekka Saravo 6½-
Vähän samat sanat kuin Kukkosen osalta. Hoiti hommansa suhteellisen hyvin, mutta ei ollut mikään ratkaisija (ei tätä varmasti kukaan häneltä odotakaan). Rivimies, joka ei pettänyt mutta eipä loistanutkaan roolissaan. Korvattavissa helposti.

Toni Söderholm 6½
Varmasti vaikea paikka tulla Kanada pelissä mukaan: alussa menikin suhteellisen hyvin (jopa fyysistä pelissä), mutta sitten ote alkoi lipsua eli oli ajoittain epävarma varsinkin omalla alueella. Rivimies, jonka pystyy korvaamaan uudellakin nimellä jatkossa. Tasapaksua.


Tomi Kallio 6-
Kallio on hyväntason pelaaja Suomen ja Ruotsin pääsarjoissa sekä Euro sarjan peleissä, mutta mielestäni on jo vuosia ollut selvää, että Kallio ei ole pelaaja joka kuuluisi ykkösketjuun mm-tasolla joukkueessa, joka haluaa todellista menestystä: Kallion taso ei siihen riitä. Kallio pelasi omalla tasollaan eikä mielestäni pettänyt siihen nähden kovasti, mutta rooli vain oli väärä eli liian iso. Valmennusjohdolta mielestäni iso virhe laittaa Kallio ykkösketjuun, jossain mielessä jopa käsittämätön ratkaisu. Eli tämän epäonnistumisen laitan valmennuksen piikkiin enkä niinkään pelaajaan piikkiin. Kallio sopii paremmin kolmosketjun vauhtilaituriksi kuin ratkaisijan rooliin. Kallion hyökkäyspään ratkaisut (esim. laukaukset) ovat usein aikamoisia hätäilyjä ja sutaisua. Positiivista on se, että Kallio yrittää kuitenkin useimmiten; se yritys vain tuottaa hyökkäyspäässä harvakseltaan tuloksia. Rooliinsa nähden (=ykkösketjusssa) todella huono ja pahasti miinuksella. Tehoton. Ehkä tämäkin kortti on jo katsottu tällä tasolla?

Olli Jokinen 6
Oli loukkaantunut tai sitten ei vaan pelaaminen kamalasti kiinnostanut tai hiukan molempia. Joka tapauksessa todella kaukana tasostaan. Ei ollut suuri johtaja eikä suuri ratkaisija. Yksi suurimmista pettymyksistä Suomen joukkueessa. Ajoittain jopa uskomattoman löysää pelaamista (malliesimerkkinä kiekonmenetys Ruotsipelissä ja sen seurauksena Ruotsin maali); omassa päässä oli muutenkin ongelmia ja kun hyökkäyspäässäkään ei homma toiminut niin ei ollut onnistunut turnaus. Jokiselta olisi vaadittu paljon enemmän, mikäli oltaisiin haluttu menestyä paremmin näissä kisoissa. Olisi voinut nousta suureksi johtajaksi, koska oli selkeä ykköspelaaja joukkueessa etukäteen ajatellen. Ei noussut. Selkeä alisuorittaja.

Ville Peltonen 7-
Ei Peltonenkaan noussut kovin korkealle tasolle, mutta oli silti selvästi paras ykkösketjussa; tätä ei pidä ottaa kovana kehuna kuitenkaan. Yritystä ja taistelua riitti, mutta tällä kertaa se ei vain johtanut kovinkaan ihmeellisiin tekoihin (osaksi sen vuoksi, että ketjukaverit olivat suoraan sanottuna surkeita, mutta myös Peltosen omasta pelistä puuttui se jokin viimeinen pisara). Omassa päässä oli Peltosellakin ongelmia. Sellainen rivimies oli Peltonen näissä kisoissa; ei missään nimessä ykköskentän ja ykkösylivoiman tasoinen turnaus.

Jukka Hentunen 7+
Kohtuulliset kisat: taisteli, laukoi, ajoi maalille, taklasi. Valitettavasti vain mm-tasolla ei kohtuulliset pelit riitä (siis mm. tehoja pitäisi kuitenkin tulla enemmän). Silti yksi parhaista hyökkääjistä, mutta sitä kuuluisaa potentiaalia olisi ollut parempaankin. Ehkä rooli oli sittenkin liian iso. Ei pettänyt.

Niko Kapanen 7½-
Hyvät kisat, jopa ylitti tasonsa ajoittain. Yksi onnistujista. Ehkä Suomen paras hyökkääjäpelaaja näissä kisoissa kokonaisuutena arvioiden; hiipui loppua kohden jonkun verran, mutta joka pelissä sai tilanteita kehiteltyä. Kehuja tulee, mutta silti pitää huomioida, että ei Kapanenkaan yltänyt todella suuriin tekoihin eli sellaisiin, joilla mestaruuksista taisteltaisiin. Sellainen Suomen tyylinen turnaus: ihan ok, mutta tällä tasolla se ei vain riitä tämän pidemmälle. Kapasta ei huonosta menestyksestä silti voi syyttää: yksi harvoista joka ei vain täyttänyt paikkansa vaan jopa ylitti odotukset. Turhia jäähyjä muutama; tällä perusteella olisi arvosanankin voinut pudottaa. Parhaat kisat pitkään aikaan eli kausi Euroopassa oli selvästi hyvä asia Kapaselle.

Timo Pärssinen 7+
Kohtuulliset kisat, ajoittain jopa hyviä otteita. Ei tasainen suoritus kuitenkaan; Venäjä ottelussa esitteli ajoittain kovaakin taistelua ja asennetta (mutta ei tehoja); tällaista peliä olisi kaivattu jokaisessa pelissä koko ottelun ajan. Ei pettymys, mutta kuten jo moneen kertaan todettu niin tällä tasolla ei vain riitä kohtuullinen/hyvä taso vaan pitäisi pystyä ottamaan vielä yksi askel ylöspäin.

Jani Rita 6½
Itse odotin Ridalta paljon enemmän: en odottanut huimia pisteitä, mutta kovaa taistelua ja siinä sivussa ehkä muutamaa tahtomaalia. Valittavasti Rita ei näissä kisoissa onnistunut. Rita on, parhaimmillaan, juuri sen tyyppinen taistelija, joita Suomen maajoukkue kaipaa, mutta nyt vaan jäätiin kovin kauas siitä parhaasta tasosta. Ehkä meni vielä opettelun piikkiin ja ensi kerralla menee paremmin. Joka tapauksessa pettymys.

Riku Hahl 6½
Pätee vähän samat sanat kuin Ritaankin. Hyvä puolustuspään pelaaja, mutta näissä kisoissa ei sekään puoli onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla (vaikka ei siis mitään kauheita virheitä tullut). Tasapaksua pelaamista. Hyökkäyspään pelaamisessa suurimmat puutteet.

Niklas Hagman 7½
Itse olin jo valmis ottamaan uusia miehiä Hagmanin tilalle: kun ei kerran tapahdu mitään niin ei sitten tapahdu, mutta pitkästä aikaa Hagmanin pelissä näkyi eteenpäin menoa. Hyvää oli se, että otteet parani loppua kohden ja otteet parani kun rooli nousi eli ei ainakaan mennyt lukkoon kun vastuuta tuli. Sitä kuuluisaa potentiaalia on ja nyt tuli parhaimmat kisat pitkään aikaan, mutta ei se vieläkään ihan putkeen mennyt kokonaisuudessaan. Mutta korostetaan vielä sitä, että oli hyvää yritystä, taistelua, suoraviivaisuutta ja nyt uutena myös tehoja. Parhaita hyökkääjiämme; ellei jopa ajoittain paras. Eli jospa ei vielä pudoteta joukosta pois vaan katsotaan vielä jatkossakin (jos taso säilyy tai jopa nousee).

Mikko Eloranta 7-
Täytti oman roolinsa jarruketjussa ihan kohtuullisesti (mutta ei loistavasti). Hyökkäyspäässä ei nelosketju saanut juuri mitään aikaiseksi (usein vauhtiin päässyt jarruketju kuitenkin onnistuu myös hyökkäyspäässä muutaman kerran). Kohtuullinen turnaus ja täytti kyllä paikkansa. Elorantaa ei joukkueeseen ratkaisijaksi otettu eli pelasi kohtuullisesti sitä kuuluisaa nolla-nollaa. Ei korvaamaton eli ehkä voisi kokeilla nuorempaakin kalustoa.

Petri Pakaslahti 6½
Hoiti puolustuspään tehtävät ihan hyvin, hyökkäyspäässä ei ollut oikeastaan mitään annettavaa vaikka Venäjä pelissä maali tulikin (tosin eipä se ole Pakaslahden tehtäväkään noiden hyökkäyspään tehojen esittäminen). Pakaslahti ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla (siis ei tullut huippuonnistumista) ehkä parhaalla osa-alueellaan eli aloituksissa, mutta ei ollut huonokaan missään tapauksessa!; olipas taas hyvin sanottu, mutta menkööt. Ei pettänyt, kohtuullisen hyvä jarrukentän mies, mutta ei sen enempää. Rivimies, joka on korvattavissa tarvittaessa.

Jarkko Ruutu 7+
Taisteleva, peräänantamaton, kovia taklauksia, ärsyttää vastustajia, puolustaa hyvin, pelaa älykkäästi: tällainen pelaaja kelpaa koska tahansa mielestäni Suomen maajoukkueeseen. Valitettavasti Jarkko Ruutu pilaa usein hyvät puolensa tyhmillä jäähyillä tyhmissä paikoissa: tällä kertaa tosin vain kaksi kertaa eli edistystä tuli selvästi. Toisaalta mm. Kanada peli oli hyvä Ruudulta eli kyllä sitä hyvääkin tähän turnaukseen mahtuu. Ns. ärsytyspeli ei mielestäni onnistunut tällä(kään) kertaa kovinkaan hyvin. Taklauksiakin olisi voinut tulla enemmän, mutta tältä osin kuitenkin ihan hyvä turnaus. Hyvää oli mielestäni myös karvauspeli sekä USA pelin maali sekä Kanada ottelu. Oli nelosketjun paras hyökkäyspäässä. Ei ole korvaamaton, mutta ihan kohtuulliset kisat (itse vain toivoin vihdoin jotain vielä parempaa). Voi käyttää vielä jatkossa, jos ja kun ei parempia miehiä ole tarjolla.

Jussi Jokinen 7-
Pelasi suhteellisen hyvin ajan kun sai pelata. On perin kummallista, että tämän tason pelaaja ei saa tämän enempää peliaikaa tämän tasoisessa joukkueessa; tämä siis viittaus turnauksen alkuun. Tämän turnauksen olisi hyvin voinut käyttää ko. nuoren pelaajan kehittämiseen; siinä sivussa olisi voinut tulla yllättävän hyvääkin tulosta (ainakin jatkoa ajatellen). Suomessa vain tuntuu olevan tärkeämpää pitää Kallion tapaisia, ei suurten pelien ratkaisijoita joukkueessa vuodesta toiseen. Loppua kohden peliaikaa tuli enemmän ja vaikka tehojen muodossa ei tulosta tullut niin Jokiselta ihan hyvä suoritus; siitä osoituksena kolmosketjun herääminen J. Jokisen siirron myötä. Ihan ok avaus kansainvälisellä tasolla. Tehoja pitää silti jatkossa tulla.

Jari Viuhkola 7-
Venäjän pelin loppupuoli oli ehdottomasti parasta Viuhkolaa tässä turnauksessa; ikävää vain, että koko turnaus (eli ne pelit jossa pääsi pelaamaan) ei mennyt yhtä hyvin. Hoiteli puolustavamman roolin ihan ok vaikka ei varmasti ole sen roolin erikoismies. Kuten todettu Venäjä pelissä (lopussa) oli kovasti esillä ja nimenomaan hyökkäyspäässä, mutta vastaavasti oli usein myös ”pimennossa” (tähän varmasti vaikutti peluutus/rooli) eli ihan hyvät kisat. Viuhkolaa voi kokeilla jatkossakin esim. mm-kisoissa vaikka sateentekijäksi ei Viuhkolasta(kaan) välttämättä ole.


Erkka Westerlund 5+
Ei ollut parasta mahdollista pelaajamateriaalia käytössään, mutta ei saanut joukkueesta tasaisesti taistelevaa ja kaikkensa antavaa yhdistelmää. Ketjuista 1, ehkä 2 toimi kohtuullisesti, mutta muut ei. Eli ei onnistunut löytämään sopivia ketjukoostumuksia. Lisäksi tehotonta O. Jokisen ketjua peluutettiin turhan paljon. Mutta mielestäni surkeinta oli nimenomaan se, että joukkuehenkeä ei saatu päälle eli vaikka oltaisiin turpaan saatu jokaiselta olisi peli voinut olla silti energistä ja taistelevaa eikä tällaista harmaata virkamieskiekkoa. Lisäksi kovissa peleissä menetettiin johto todella monta kertaa todella nopeastikin eli valmennus saa tästä kyllä pitkän miinuksen. Pistän joukkueen yleisilmeen valmennusjohdon piikkiin, ehkä aiheesta, ehkä aiheetta, mutta kyllä valmennuksella on iso vastuu siinä miten joukkue pelaa. Valmennus oli kovin virkamiesmäinen, hiljainen sekä miettivä: ja samanlainen oli koko joukkuekin. Kyllä huippuvalmennuksella saadaan huonommastakin ryhmästä yllättäviä tuloksia irti. Ei saatu tällä kertaa. Nyt olisi sitten jo aika kokeilla jotain uutta eli ainakin uusia pelaajia ja miksei hiukan erilaista pelitapaakin.
 

brehme_

Jäsen
Suosikkijoukkue
prosenttikiekko
Maalivahdit:
Bäckström: Teki parhaansa hankalan tehtävän edessä. Muutama loistotorjunta, mutta myös hörppäyksiä omiin. 7+

Norrena: Loukkaantuminen pilasi lopullisesti jo huonosti alkaneet kisat. 6½

Nurminen: Ei peliminuutteja, ei arvosanaa

Puolustajat:
Kukkonen: Isossa roolissa mm. Venäjä-pelin jatkoajalla. Kaikkiaan pirteä esitys debytantilta. 8

Nummelin: Tavaramerkki eli vapauttava avaus vastustajan vaihtaessa nähtiin pariin kertaan, omassa päässä ihan hukassa. Alisuorittaja. 6-

Timonen: Oli vähän flegmaattinen. Karalahden kanssa muodosti kuitenkin suht toimivan parin. 7½

Saravo: Ei saanut paljoa peliaikaa. Oli myöhässä parissa vastustajan yv-maalissa. 6½

Väänänen: Muutama turha jäähy, mutta myös kovia taklauksia ja hyvää peruskiekkoa. Iloisen näköistä kiekkoa ja karmean näköinen kampaus. 8½

Niemi: A-J on vähän niin kuin Väänänen miinus jäähyt. Todella varma luottopakki, pari maalia ja ensi keväänä terveenä pysyessään taas Latviassa takalinjoilla. 9+

Karalahti: Sai kuin saikin itsensä kuntoon kevääksi ja pelasi isoja minuuttimääriä. Todellinen pelote molemmissa päädyissä. 8½

Söderholm: Hieno turnaus Södeltä. Sai loppua kohden aina vain enemmän vastuuta ja hiljensi ainakin jotkut kriitikot pelaamalla todella miehekästä kiekkoa. 8

Hyökkääjät:
J.Jokinen: Iloinen ylläri. Loi paikkoja ja luisteli paljon. Hyvät liigapelit eivät olleet harhaa 8+

O.Jokinen: Näkymätön, muttei huono. Loukkaantumisesta kärsinyt sentteri puolusti kuin hullu ja järjesti Suomen kolmannen maalin Venäjää vastaan vahvalla kulmaväännöllä. Tehoja olisi kaivattu lisää. 7

Hagman: Kun tajuttiin siirtää Hagman ykköseen ja pelata sille kiekkoa täyteen luisteluun, alkoi tulosta tulla. Ei edelleenkään osaa liikkua kiekottomana, mutta hyvällä tiellä ollaan. Hyvä rankkari venäjää vastaan. 9-

Peltonen: Sama juttu kuin Ollilla. Keskittyi vähän liikaa omaan päätyyn, vaikka oli suunniteltu leijonien pääpelintekijäksi

Pakaslahti: Suuri suosikkini teki sitä mitä käskettiin. Kävi kovimpia maita vastaan voittamassa aloitukset ja meni sen jälkeen vaihtoon. Roikkui ja raastoi niin kuin leijonan kuuluu. 7½

Eloranta: Pelityyli taitaa sopia paremmin pieneen kaukaloon. World cupissa hyvä, nyt pimennossa. pyyhki kerran pölyt kiekosta hyvältä tontilta. 5½

Hahl: Valitettavasti Suomen joukkue tarvitsi tänä vuonna vain yhden selkeän puolustavan sentterin ja Hahlin roolina oli jäädä 13. hyökkääjäksi Pakaslahden paremman aloitustaidon takia. 6

Viuhkola: Kesti paineen hienosti ja löysi J.Jokisen kentältä kiitettävästi. Hyvä turnaus. 7½

Hentunen: Jotain jäi ehkä uupumaan. Hentuseen pätee sama kuin jokaiseen leijonien pelaajaan eli hyvä omassa päässä, huono hyökkäyksessä. Kuitenkin hyvää peliä ilman loistoa. 7

Pärssinen: Varmaan vastustajan maalin takana yksi maailman parhaita. Kiekko pysyy nätisti hallussa hyökkäysalueella. 9

Rita: Ei ollut kansainvälistä tasoa kuitenkaan hyvästä yrityksestä huolimatta. Sahaa koko ottelun samoja kiskoja pitkin ja koheltaa aika paljon. 6-

Ruutu: Taisteli kuin leijona ainakin. Erkan varmistelusta kertoi, että Ruutu pelasi kaikkien vars. peliajalla tasan päättyneiden ottelujen viimeisen minuutin lähes kokonaan. Hieno maali USAa vastaan. 9-

Kapanen: Ainoa miinus junnumaisesta käyttäytymisestä tv-haastatteluissa. Teletappiketjun pelillinen sielu. Erittäin älykäs pelaaja. Useita luotuja maalipaikkoja. Viileä rankkari Venäjää vastaan. Iloa Suomelle ja Dallasille vielä moneksi vuodeksi. 9½

Kallio: Hyvät pelit Elitserienin play-offseissa olivat pelkkää illuusiota. Ei saanut juuri mitään aikaan, ellei osumaa kanadaa vastaan oteta huomioon. Vaikutti osaltaan myös Peltosen ja Jokisen peliin. Asenne ja taistelu hukassa. Siitä silkka nelonen. 4
 

Spiit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti peikko#13
Joo, tarkoitus ei missään nimessä ole kiistää Bäckströmin huonoa peliä, mutta on vähän surullista katsoa kuinka Bäckströmistä tehdään kisojen syntipukki. Kun kylmä tosiasia kuitenkin on se, että Suomi pelasi surkeat kisat ja Bäckströmistä ei ollut pelastamaan niitä.

Jep, kyllähän me näissä mj-asioissa ollaan kaikki ihan samassa veneessä seurajoukkueisiin katsomatta :) (paitsi tietysti muutamat poikkeusyksilöt jotka ''isänmaallisina'' hehkuttavat esim. juuri venäjän puolesta muissa aiheissa). Siinä olet täysin oikeassa, että Suomi pelasi huonot kisat muutamia yksittäisiä pelaajia, eli Ossia, Jereä, A-J:ta, Hagmania ja Kapasta, lukuunottamatta. Veskari oli samantasoinen kuin loput joukkueesta - valitettavasti. Eikä Muuli loppujen lopuksi hävinnyt Sokolovillekaan kuin rankkareissa, joskin ihmettelen ettei valmennusjohto osannut reagoida tähän jo etukäteen vaihtamalla Nurmisen rankkarikisaan maaliin. Kyllä maajoukkuevalmentajan kuuluu tietää vähintäänkin saman verran pelaajista kuin seurajoukkueiden fanit.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Tässäpä näitä:

+ :

Karalahti
Kukkonen
Niemi
Väänänen

Hagman
Kapanen
Pakaslahti
Pärssinen
Ruutu

+/-/0 :

Norrena

Timonen
Söderholm

Hahl
Hentunen
J. Jokinen
Rita
Viuhkola

- :

Bäckström

Nummelin

O. Jokinen
Peltonen

TURISTIT :

Saravo

Eloranta
Kallio


edit: suurennettu otsikoita
 
Viimeksi muokattu:

Ana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Noh, omasta mielestäni pelit menivät pojilla loppuun saakka ihan hyvin.. Otetaan myös huomioon, että tämähän oli Erkka Westerlundin ensimmäinen maajoukkuevalmentaja turnaus, joten annan hänelle siinä mielessä anteeksi tästä turnauksesta.

Jepsistä, asiaan.. Suomen maalivahdit näyttivät ennen kisoja erittäin hyviltä, mutta eipä nuo hirveästi näyttöä antaneet. Itseäni jäi hieman kaivelemaan, että miksi Pasi Nurminen jätettiin kotiin?
Yleensähän on kaikki kolme maalivahtia ollut kisoissa paikanpäällä, mutta nyt jätettiin Pasi kotiin, joka omasta mielestäni olisi paras näistä.

Niklas Bäckström 7

Kyllähän se bäckström usein peliä piti pystyssä, vaikka niitä turhia imaisujakin tuli liikaa.. Miinus pisteitä antaa Venäjä pelin rangaistuslaukaukset.

Fredrik Norrena 7

Ei oikein päässyt sitä kunnon näyttöä antamaan..

Pasi Nurminen -

Häntä olisin tosiaan odotellut maalille ainakin Latvia peliin. Ei niin ei.

Pakit

Westerlund valitsi jälleen kovan pakitusryhmän, vaikka yksi erikoinen nimi tuolta löytyikin (Pekka Saravo.)
Niin tosiaan, pakitus oli mielestäni ihan ok näissä kisoissa.

Jere Karalahti 8 puol

En ole pitänyt Jereä kovin hyvänä pelaajana, ennen näitä kisoja. Jere pelasi mielestäni todella hyvät kisat.. Hän oli todella hyvä hyökkäysalueella, mutta puolustusalueella ei ihan kulkenut mielestäni.

Pekka Saravo 7

Enpä nähnyt Saravossa mitään erikoista näissä kisoissa. Turisti.

Petteri Nummelin 8 puol

Petteri todisti jälleen kuuluvansa Suomen maajoukkue eliittiin. Hän katkaisi hienosti läpiajoja, ja antoi Loisto avauksia ajoittain.. Ehkä pienoinen epävarmuus oli petellä välillä.

Toni Söderholm 8

Todellinen yllättäjä! Ajattelin hänen kuuluvan tähän turisti luokkaan Saravon kanssa, mutta pelasi kuitenkin todella hyvän turnauksen.

Lasse Kukkonen 8

Lasse oli mielestäni myös hyvä hankinta tälle listalle.. Ei valittamista hänen kohdalla. Hieman näkymätön oli kuitenkin välillä.

Ossi Väänänen 8+

En hirveästi päässyt seurailemaan Ossin peliä sm liigassa, ja sain jotenkin sen kuvan, että peli ei siellä kulkenut.
Kisoissa Ossi kuitenkin sai ihan hyvin pelin kulkemaan.. Jotain turhia jäähyjä kuitenkin.. Tällaisia pakkeja juuri tarvittiin.

Kimmo Timonen 8-

Enpä Kimmosta kovin muuta saanut selville, että hyvin pelasi Hyökkäysalueella, mutta puolustuspäässä olisi ollut parannettavan varaa.

Antti Jussi Niemi 7 Puol

Sori nyt, mutta en hirveästi muista Antin pelistä mitään, mutta ihan tyydyttävää se oli.

Hyökkääjät

Kisojen alussa ei kovin hyökkäyspeli meinannut toimia.. Ruotsi pelissä esiin tuli Niko Kapasen kenttä joka pelasi näistä neljästä kentästä parhaan turnauksen. Ykköskenttä oli aivan pimennossa koko ajan, mutta 3 ja 4 kentät pääsivät ajoittain kovissa peleissä hyviin tuuliin.

Olli Jokinen 6

Aivan selkeä pettymys. Ei saanut oikein mitään aikaan. Hävisi aloituksia liukuhihnalta, eikä vaan saanut mitään aikaan. Todella pettymys oli.

Riku Hahl 8-

World cupin finaalissa maalin iskeneelle pelaajalle tämä turnaus oli ihan tyydyttävä. Hieman näkymätön kyllä oli.

Niko Kapanen 9-

Selvästi niitä johtohahmoja Suomen joukkueessa, jota tarvittiin! Sai hyvin pelin kulkemaan pärssisen ja Hentusen kanssa.

Petri Pakaslahti 8-

Eipä Petrissä mitään muuta ollut kuin tärkeät aloitukset.. Kuitenkin viimeinen peli venäjää vastaan antaa lisä pointseja.. En haluaisi häntä kuitenkaan enää mm kisoihin näillä näytöillä.

Jari Viuhkola 8-

Hieman näkymättömiä olivat Jarin otteet ensimmäisissä peleissä.. Itselle tuli Viuhkola kokonaan näkyviin vasta Venäjä ottelussa, kun hän pääsi Jussi Jokisen kanssa samaan ketjuun.. Venäjä peli oli hyvä häneltä.

Ville Peltonen 7

Oli ville kyllä niitä todella suuria pettymyksiä.. Ajoittain jakeli hyviä passeja Jokiselle, mutta muuten paha pettymys.

Niklas Hagman 9-

Todella tyytyväinen täytyy olla Niken peliin. Alkupeleissä hän oli hieman pimennossa, mutta kovien pelien tullessa hän pääsi täydelliseen peliin.. Ykkösketjussa pelatessa hän oli todellisessa loistossa.

Tomi Kallio 7

Ei ollut Kallioltakaan hyvä turnaus tämä. Ykköskentän hyökkääjiltä ei vaan peli kulkenut. Todellinen tuhlari.

Jani Rita 8

Kyllä Janille annetaan nytten 8 vaikka ei hirveästi näyttöjä päässytkään antamaan.. Jaksoi pitää kiekkoa, mutta maalihanat ei valitettavasti auenneet.

Timo Pärssinen 9

Oli hyvä turnaus Pärssisen pojalta.. Jaksoi liikkua hyvin kiekon perässä ja loi tilanteita.

Jarkko Ruutu 8 puol

Niitä mukavia yllättäjiä oli myös Jarkko Ruutu. Alkupelit ei häneltäkään sujuneet hyvin, mutta lopussa rupesi kulkemaan.

Jussi Jokinen 9-

Loistava oli turnaus häneltäkin.. Selvästi ainesta huippupelaajaksi. Taituruutta löytyy, mutta kun saisi vielä jalat kulkemaan niin kuuluisi niihin Suomen huippupelaajiin. Hyvä turnaus.

Mikko Eloranta 7-

Paha pettymys oli Mikon peli. En nähnyt oikeen mitään hyvää tässä.. Hidas oli.

Jukka Hentunen 8 puol

Sai hyviä vetoja aikaseksi ja luistinkin kulki.. hyvä turnaus.


Valmennusjohto 7 . Oli tosiaan Westerlundin ensimmäinen valmentajakausi, mutta jotain niin tyhmiä valintoja.

Kyllä tuolla joukkueella olisi välieriin ainakin pitänyt päästä. Ensi vuonna sitten.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös