Leijonat ennen Slovakian MM-kisoja 2011:

  • 481 867
  • 1 403

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Pikku-Hakilla on ollut niin vaisu kausi että ei olisi vahvistanut Leijonia. Itseluottamus on varmaan aika maissa surkeasti menneen kauden jäljiltä joten emme jää kaipaamaan.
Kyllä minä uskon, että motivaatio Hagmanilla olisi ollut äärimmäisen suuri, sillä hyvät MM-kisat olisivat pelastaneet ainakin osittain heikon kauden. Kyllä "Hakki" olisi ilman muuta vahvistanut Leijonia ja lähes poikkeuksetta hän on myös maajoukkueessa aina onnistunutkin.

Tällä hetkellä MM-miehistö näyttää varsin hyvältä. Taitoa on hyvin tarjolla ja mahdollisuudet edellisiä MM-kisoja parempaan suoritukseen ovat hyvät. Vielä kun Bäckström tai Lehtonen saataisiin maalinsuulle, niin joukkue rupeaa olemaan kasassa.
 

Schadowan

Jäsen
Olipahan loistava pommi Pulkkiselta Saksa-pelissä tuo jälkimmäinen maali. Pyörälän hienosta syötöstä suoraan takayläkulmaan.

Ihan hirveä veto. Pulkkiselta muutenkin kiekollisena lähes virheetön peli. Muita onnistujia Immonen, Pyörälä, Puustinen, Komarov ainakin hyökkäyksen osalta. Pakisto oli kiekollisena pulassa, mutta tuo nyt on varmaan tiedossakin.

Pettymyksinä tutut nimet Lehterä ja Aaltonen. JMA väläytteli ekassa erässä, muuten sitä perusvarmaa pörräämistä. Pakko mainita, että Lahti oli todella vaisu, pelaamattomuus näkyy. Mutta sama tauko Pulullakin oli, eikä se tekemisessä tänään näkynyt.

Pakit voi joku toinen arvostella.

4-2 siis Suomelle.
 

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Olipahan loistava pommi Pulkkiselta Saksa-pelissä tuo jälkimmäinen maali. Pyörälän hienosta syötöstä suoraan takayläkulmaan.

Tuttua Pulkkista! Hieno peli Teemulta ja nyt sai Pyörälä laitettua sellaisen syötön, josta voi laukoakin. Ensimmäisessä maalissa heitti sopivasti maalille, joten ei huonosti tältä kaksikolta lopulta tuo ottelu mennyt.

EHT:llä Pyörälä/Lahti - Kapanen - Pulkkinen?

Lahdesta puheenollen...mahtaakohan miehellä yhä olla jotain loukkaantumisia vai pelkkä pelaamattomuus näkyy? Jo pleijareiden 7. pelissä ei Janne Lahti ollut enää se dominoiva pelaaja, vaan oli joko väsy tai klesana tai sekä että.

Jaakola oli pettymys pakistossa...
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Pitänee tosiaan vetää vähän sanoja takaisin Pulkkisesta, sekä tietysti koko 3. ketjusta (teen sen oikein mielelläni). Hieno peli, ja etenkin toinen maali oli upea näyte Pulkkiselta. Tuon ykkösen näytöt on kyllä sen verran kovat, ettei ketään herroista voi sivuuttaa kisapaikkoja jaettaessa.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
On kyllä mielenkiintoista nähdä mitä valmennusjohto tekee Juhamatti Aaltosen kanssa, jos numeraalista tulosta ei tule viimeistään ensi viikon EHT:llä. Hienoja pyörähdyksiä tulee ja sitä kuuluisaa potentiaalia maalintekoon ilmeisesti jossakin on, mutta kovin harvoin se maaliverkko on maaotteluissa heilunut. Viime vuoden MM-kisoissa taisi tulla yksi maali tyhjiin ja tämän vuoden EHT:llä kuudessa pelissä vain yksi maali. Toki 20 maalia KHL:ssä on hyvä suoritus, mutta paljonko se lämmittää jos maaotteluissa ei verkot heilu?
 

Kostja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Anaheim Ducks
Täytyy kyllä olla tyytyväinen että Pulkkinen on saanut aikuisten maajoukkueessa heti alkuun onnistumisia. Petyn kyllä todella pahasti mikäli Jalonen sivuttaa Pulkkisen MM-valinnoissa.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Olen tietysti iloinen Pulkkisen puolesta. Samalla valintoihin tuli kaivattu jännite: nyt nähdään, onko Jalosella valintarohkeutta. Tietenkään yksi peli ei vielä johda MM-kisoihin, mutta EHT:lle ainakin. Ja Jaloselle tervetullut näpäytys taas: on aivan hemmetin turhaa roudata kisoihin liigajyriä kun samalla vaivalla saadaan kisoihin todella hyviä nuoria pelaajia, jotka kykenevät ratkaisuihin ainakin huonompia maita vastaan. Ja Tomi Kallion tavamerkkinähän oli aikoinaan kyky tehdä maaleja mikä-mikä-maiden verkkoon. Niitäkin maaleja nimittäin tarvitaan (Vrt. tanskamatsi viime kisoissa jne.)

Toki on myös huomioitava Puustisen panos: puhdas snaipperi, josta voi tulla MM-kisoissa Suomen joukkueen yllättäjä. Suomen joukkue tarvitsee kisoihin jokaisen ratkaisuihin kykenevän pelaajan: niitä Jalosen rakastamia tasapaksuja puurtajia on myös pakko ottaa kuitenkin mukaan kun materiaali ei muuten riitä 13 hyökkääjään.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Kyllä oli taas kämäinen peli, eikä tästä voi kyllä vetää suuria päätöksiä onnistumisista minnekään suuntaan. Yritän silti.

Ykkösketju kyllä on pelaamassa itseään MM-koneeseen tuossa muodossa. Immonen-Pesonen toimii vanhalla rutiinilla - ei mitään järkeä erottaa - ja Puustinen on niin kovassa kunnossa, että tällä hetkellä vaihtoehtoiset 2-3 ketjun "sniperit" ovat kaukana hänen tasostaan. Korostan: tällä hetkellä. Yksi harjoitusottelu ja EHT on vielä edessä.

Pesonen ja Puustinen ovat kyllä tulleet täysin puskasta. Itse en odottanut kummaltakaan yhtään mitään ennen leiriä, mutta tällä hetkellä näyttää, että ei tuota ketjua edes uskalla hajottaa. Mutta olisiko leirin ykkönen MM-kisoissa kakkonen vai kolmonen? Pystyisivätkö he myös ottamaan av-vastuuta kolmosessa?

Ykkönen on siis ainut ketju, josta huomaa tämän olevan joukkuepeli. Kakkos- ja kolmosketjussa jokaisella jampalla on omat kuvionsa. Lahti ei jaksanut pelata kuin ajoittain, Lehterä yrittää, Aaltonen pelaa näyttävästi ihan miten sattuu. Kolmosketju on, kuten edellä muut ovat maininneet, grinder-grinder-sniper.

Mutta sitten kun ne grinderit ymmärtävät viimein tarjoilla, niin kyllähän se Pulkkinen tekee! Jo viime viikolla tämä oli huomattavissa. Pulkkinen hakee paikkaa, mutta Pyörälä/Komarov vetää itse ja ajaa maalille. Nyt kun Pyörälä alkoi syötellä, niin Pululta tuli ensin kova suoraan syötöstä laukaus maalin ohi, sitten one-timerilla sisään maalivahdin edestä ja lopulta se massiivinen one-timer-kanuuna maalin perukoille! Vielä kun se osumia edeltänyt pesäpallohuitaisu olisi osunut, niin hattutemppu olisi tullut.

Noita edellä mainittuja paikkoja lukuunottamatta Pulkkinen ei paljoa muuta näkyvää saanut aikaiseksi, mutta onko sillä väliä, jos ketjukaverit riehuu turhaan hänenkin edestään.

Tätä ei voi liikaa korostaa: Pulkkinen pelasi kolmosketjussa sekä puolustavien pelaajien kanssa, ja silti kaksi maalia ja palkittiin parhaana.

Koko joukkueesta vielä sen verran, että nyt kukaan ei kuskannut kiekkoa liikaa. Viime viikolla tätä tapahtui ihan liikaa.
 

Schadowan

Jäsen
Olen tietysti iloinen Pulkkisen puolesta. Samalla valintoihin tuli kaivattu jännite: nyt nähdään, onko Jalosella valintarohkeutta. Tietenkään yksi peli ei vielä johda MM-kisoihin, mutta EHT:lle ainakin. Ja Jaloselle tervetullut näpäytys taas: on aivan hemmetin turhaa roudata kisoihin liigajyriä kun samalla vaivalla saadaan kisoihin todella hyviä nuoria pelaajia, jotka kykenevät ratkaisuihin ainakin huonompia maita vastaan. Ja Tomi Kallion tavamerkkinähän oli aikoinaan kyky tehdä maaleja mikä-mikä-maiden verkkoon. Niitäkin maaleja nimittäin tarvitaan (Vrt. tanskamatsi viime kisoissa jne.)

Loistava pointti. Pulkkisen vahvuus kiekkoilijana on harvinainen mutta niin yksinkertainen: Pisteiden tekeminen. Jos vastuuta tulee niin Teemu on ottelun jälkeen tehotilastoissa, niin yksinkertaista se on. Tämä on tullut jo todistetuksi liigajäillä ja nyt pikkuhiljaa maajoukkueessa, 3 peliä 2+2=4. Vaikka vastassa onkin ollut jämämaita niin kyllä niitäkin joukkueita vastaan jonkun on ne maalit tehtävä. Tällaisia pelaajia ei maassamme koskaan ole liikaa.

Eiköhän EHT-paikka ole Pulkkisella jo taskussa. Huomenna pari maalia lisää niin valmentajat alkavat jo tosissaan miettiä, että "mitäs me tän kaverin kanssa oikein tehdään".
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Ehtlle vaan rohkeasti 1 ketju: T.Ruutu - M.Koivu - Pulkkinen

Roolitus ois ainakin kohdallaan. Ruutu taklaa, ja painii maalin edessä, Koivu syöttelee vastustajan kumoon, ja Pulkkinen iskee häkit :D
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Ehtlle vaan rohkeasti 1 ketju: T.Ruutu - M.Koivu - Pulkkinen

Tää setti ei olis välttämättä ollenkaan huono vaihtoehto. Aaltonen kuitenkin hiihtelee varjojen mailla.

Pesonen-Immonen-Puustinen aiheuttaa valmennusjohdolle päänvaivaa. Alun alkaen Immonen oli potentiaalinen kisapelaaja, mutta jos kemia on tuollainen, niin uskaltaako sitä rikkoa? Toki vastustajina on ollut heikompia joukkueita, mutta poikain näytöt on melko väkevät.
 

Herratopi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tässä oma ehdotus

Hyökkäys
Mikael Granlund/Jussi Jokinen - Mikko Koivu – Tuomo Ruutu
- jos Jokista ei kisoihin saada näkisin tuon paikan avautuvan Granlundille, saattaisi sopia hyvin tuohon Mikon ja Tuomon kaveriksi.

Jesse Joensuu - Niko Kapanen – Teemu Pulkkinen
- Jesse rouhii...Niko rakentaa...Teemu lyö laattaa reppuun

Janne Pesonen - Jarkko Immonen – Juuso Puustinen
- Peli kulkenut harjoitus otteluissa kuin ajatus ja tulokset voi lukea tehotilastosta. Puustinen ei jäädy maalipaikoissa niinkuin Lahti maajoukkue paita päällä.

Lennart Petrell - Leo Komarov – Ville Peltonen
- Lennu kunnossa ollessaan olisi arvokas rooli pelaaja kisakoneeseen.
Tässä kentässä alivoimapelin spesiallit ynnättynä Villen älyllä ja taidolla saattaisi tehdä myös hyökkäys päässä hyvää jälkeä.

Lisä:
Pyörälä - Hyvä peruspelaaja mutta löytyykö tonttia?
Aaltonen - Itseluottamus ja tahto mukaan peliin niin varmasti kisakoneeseen, mutta tuolla saksa pelin flegmaattisuudella muut menee edelle.
Lehterä - Ei vaan riitä... Parempia vaihtoehtoja tarjolla.
Nokelainen - En osaa sanoa juuta tai jaata, ehkä voisi antaa jotain lissää nhl kokemuksen ansiosta.
Nhl miehiin joista ei tietoa en ole laskenut mukaan paitsi Jussi Jokinen jonka ottaisin mielelläni joukkueesee rudin kaveriksi.

Puolustus
Topi Jaakola – Sami Lepistö
Lasse Kukkonen - Janne Niskala
Anssi Salmela – Ossi Väänänen
Juuso Hietanen - Pasi Puistola

- Puolustuksen osalta vaikea sanoa... Välivaaran lisäisin tuohon kyllä, mutta onko "rikki"? Karalahti ehkä (tosin eht:n +/- kertoo karua kieltä –6, ainoana noin paljon miinuksella).

Maalivahti
1.Niklas Bäcström/Miikka Kiprusoff/Kari Lehtonen
2.Petri Vehanen
3.Iiro Tarkki/Niko Hovinen
 
Viimeksi muokattu:

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mikko Lehtonen pelit Elitserienin finaaleissa päättyivät, joten olisi periaatteessa käytettävissä ensi viikon EHT-turnauksessa. Lehtosella on ilmeisesti ollut jonkunlaisia vammoja, joskin on kuitenkin pelannut kaikki matsit pudotuspeleissä ja teki Skellefteån ainoan maalin tässä viimeisessä finaalissa.

Onkin jännä nähdä, saako vielä Jaloselta näyttöpaikan? Lehtosen maajoukkuepelit eivät olet tällä kaudella menneet putkeen, mutta onnistuessaan Leijonille olisi käyttöä Elitserienin maalitykille.

Samoin mielenkiintoista nähdä, ketkä SM-liigan pronssiottelusta kelpaavat leiriryhmään mukaan? Vatasen osalta siis valitettavasti selvisi, että polvivamma estää kisat. Tämä tarkoittaa, että puolustajat MM-kisoihin alkavat olla koossa, sillä oikeastaan Karalahti on tällä hetkellä ainoa mahdollinen vahvistus leiriryhmän ulkopuolelta. Henkilökohtaisesti en Karalahtea enää kelpuuttaisi MM-kisoihin, mutta veikkaanpa, että Matikaisella on tästä oma mielipiteensä.

Hyökkäyksen puolelta sentteritilanne on myös aika selvä tässä vaiheessa. Kolmikko Koivu-Kapanen-Immonen takaa sen, että Suomella on MM-kisoissa paras sentteriosasto sitten vuoden 2008 Kanadan MM-kisojen. Neljäs sentteri on vielä hakusessa, kun Kontiola joutui jäämään loukkkaantumisen takia sivuun. Vaihtoehtoina ovat lähinnä Nokelainen, Lehterä ja Hytönen. Lehterä on kyllä käytännössä ulkona, sillä luistelu ei ole mennyt Saksa-pelin perusteella kauden aikana yhtään eteenpäin eikä muutenkaan sovellu puolustavaan rooliin.

Nelosen keskellä pelaa siis todennäköisesti joko Nokelainen tai Hytönen. Yhtenä vaihtoehtona on kyllä sekin, että Komarov sijoitetaan sentteriksi, johon viittaa sekin, että valmennusjohto on peluuttanut häntä kaikissa harjoitusotteluissa keskellä.

Laitureiden tilanne sitten onkin huomattavasti kimuraisempi, sillä varmoja kisavalintoja ovat tässä vaiheessa vain Ruutu sekä Komarov, joka siis saattaa vielä pelata keskellä. Tasavahvoja laituriehdokkaita kyllä riittää yllin kyllin, joten viimeiset näyttöpaikat ratkaisevat kisapaikkojen kohtalon.

Tilanne laitureiden osalta:

1.ketju
Tuomo Ruutu - Itsestään selvä valinta vanhan tutkaparin Mikko Koivun rinnalle ykköseen.

Jussi Jokinen? / X - Jokisen tilanne on tällä hetkellä vielä epävarma, mutta olisi erittäin tärkeä palanen ykköseen. Poissaollessa tilalle ei ole kuitenkaan heittää aivan saman kaliiberin miestä.

2-3.ketju
Juhamatti Aaltonen - Näyttävää, mutta liian usein tehotonta. Potentiaalia on.

Teemu Pulkkinen - Täysin poikkeuksellinen laukaus, kuten Saksa-pelissä nähtiin. Osaa tehdä maalin, kun saa paikan.

Janne Pesonen - SM-liigan parin vuoden takainen pistekunkku. Muodostanut Immosen kanssa tutkaparin jo KHL:ssä ja sama tahti jatkuu maajoukkueessa.

Juuso Puustinen - Antanut vakuuttavat näytöt harjoituspeleissä Immosen ja Pesosen rinnalla. MM-kisapaikka ei ole kaukana, jos näytöt jatkuvat samanlaisina.

Mikko Lehtonen - Elitserienin maalitykin maajoukkuepelit eivät ole kulkeneet. Vieläkö saa yhden mahdollisuuden Jaloselta?

Janne Lahti - SM-liigan maalikunkku oli vaisu Saksa-pelissä. Jonkunlainen vamma ilmeisesti takana, kun sai ylimääräisen huiliviikon. Pakko parantaa.

Mikael Granlund - MM-kisoissa rooli ensi sijaisesti laiturina ja ylivoiman pelintekijänä. Johtaa pudotuspelien pistepörssiä, joten antanut vahvat näytöt kisakunnostaan, vaikka ei viimeisiin maajoukkuepeleihin ehdikään.

Ville Peltonen - Ei ole ollut pudotuspeleissä sama Ville, joka nähtiin vielä runkosarjassa. Mielipuolinen pelitahti varmasti painaa ja voi olla pientä vammaakin. Täydessä tikissä edelleen varma valinta, mutta osaa myös tarvittaessa jättäytyä pois, jos ei pysty antamaan kaikkea.


4.ketju

Leo Komarov - Varma valinta jarruketjuun, mutta laiturina vai sittenkin sentterinä?

Mika Pyörälä - Vahva yleispelaaja, jonka voi tarvittaessa istuttaa ketjuun kuin ketjuun tekemään pyytteetöntä työtä.

Jesse Joensuu - Luistelu kehittynyt rapakon takana. Pelaa fyysisesti ja tekee toisinaan maalejakin, 3-4. ketjun mies.

Antti Pihlström - Vauhtikone, joka ei taklauksia säästele. Teki SM-liigassa hyvin maaleja, mutta kansainvälisissä peleissä enemmänkin rouhijan roolissa.

Lennart Petrell - Hieno pudotuspelikevät takana, mutta nilkkavamma estänyt finaalipelit. Ihan pikkuvamma ei siis liene kyseessä, joten kisamatka jää tällä tietoa väliin.
 
Viimeksi muokattu:

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Keskisuomalaisen mukaan Sami Vatanen ei liity mukaan MM-kisoihin polvivamman takia, joten puolustus suurella todennäköisyydellä pysyy tällaisenaan.

Fuck. Fuck ja Fuck.

Kaksi mestaruutta meni sitten siihen polvivammaan (yes, seriously).

Pakisto suomella eniten kaipaa käsiä (ja jalkoja). Granlund ja Pulkkinen kisoihin, siitä vaan joidenkin Pyörälöiden tilalle. Joku Mikko Koivu ja Tuomo Ruutu -parivaljakkokin on niin nähty.

Immonen totutusti Suomen paras.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Pulkkisen vahvuus kiekkoilijana on harvinainen mutta niin yksinkertainen: Pisteiden tekeminen. Jos vastuuta tulee niin Teemu on ottelun jälkeen tehotilastoissa, niin yksinkertaista se on. Tämä on tullut jo todistetuksi liigajäillä ja nyt pikkuhiljaa maajoukkueessa, 3 peliä 2+2=4. Vaikka vastassa onkin ollut jämämaita niin kyllä niitäkin joukkueita vastaan jonkun on ne maalit tehtävä. Tällaisia pelaajia ei maassamme koskaan ole liikaa.

Eiköhän EHT-paikka ole Pulkkisella jo taskussa. Huomenna pari maalia lisää niin valmentajat alkavat jo tosissaan miettiä, että "mitäs me tän kaverin kanssa oikein tehdään".

Toivotaan näin. Jalosen pelitapaideologia on valitettavasti aikaisemmin perustunut keskinkertaisuuteen. "Kunhan vain peli pyörii suunnitellusti, joku ne maalit kuitenkin tekee." Sen takia piti kärsiä MM-tasoilla kermanista ja vahalahdista, kun ne kerran kokeneina pelaajina osaa sisäistää systeemin. Nytkin voi käydä niin, että Jalonen miettii:" Meillähän on jo Koivu ja Ruutu. Ne tekee maalit ja saa vähän vapauksia. Loput sitten noita medelvirtasia, jotka tekee mitä käsketään eivätkä ota vapauksia ja tee virheitä. Niinhän se analyytikkokin pitää Camilo Miettistä parempana kuin Mikael Granlundia, koska Camilo rytmittää peliä paremmin". Maalit eivät ole tärkeintä, vaan pelin rytmitys.

Hiukan pelkään myös tuota Immosen ketjua. Sekin voi tuudittaa Jalosen hyvänolontunteeseen, vaikka varmaa on, että MM-kisoissa ketju ei väsää niin paljon maaleja kuin harkoissa. Pulkkisen valinta olisi loogista myös siksi, että hän ei tulokkaana vaadi kovin suurta ruutua. Hänet voi heittää kentälle tarvittaessa ja vaikka ykkösketjuun, jos kukaan muu ei onnistu sillä paikalla. Paineet ovat kaverilla varmaan minimaaliset. Onneksi EHT erottelee jyvät akanoista: tärkeintä on, että Pulkkinen pääsee siellä näyttämään taitonsa kovempien senttereiden rinnalla.
 

heskey #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, NyR 95-99
Eilisen Saksa-pelin maalit

Oli kyllä todella hieno pommi tuo Pulkkisen toinen maali! Harvoin sitä tuollaisia näkee, vetokin meni aivan vasempaan yläpesään, oioioi. Lisää tuollaisia vielä harjoitusotteluissa ja Tsekin EHT:lla niin eiköhän Pulkkinen ole aika vahvoilla kisapaikkaa ajatellessa. YV:llä tuota vetoa katsoisi varsinkin todella mieluusti.

Pesonen-Immonen-Puustinen näyttäisi olevan toimiva kolmikko.

Miten JMA esiityi tuossa ottelussa? Ei ilmeisesti mitenkään erityisen hyvin..?
 
Viimeksi muokattu:

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Tuo Pulkkisen toinen maali oli kyllä jotain aivan uskomatonta ! Tuollaisiin ratkaisuihin pystyviä/päätyviä pelaajia meillä ei yksinkertaisesti ole.
Muuten mies oli aika näkymätön läpi ottelun, ei loistanut hyvässä eikä pahassa. Sama koskee tosin lähes koko joukkuetta.
Immosen ketju oli selkeästi paras mutta toisaalta ainoa joka on ollut kasassa jo jonkin aikaa.
Lahti oli mielestäni ketjunsa paras kun taas Lehterä oli todella näkymätön ja Aaltonen jatkoi siitä mihin on aikaisemmin Leijonissa jäänyt... hienoja kikkoja, pitkiä kuljetuksia mutta tulostaululle nämä eivät realisoidu.
Nokelainen pelasi mielestäni hyvin. Komarov taitaa jo tietää olevansa kisakoneessa, sen verran puolivaloilla veteli eilen.
Kun nyt saisi noi Marjamäet ja Huhtalat pois tuolta ja tilalle ihan oikeita pelaajia niin pelikin muuttuisi ihan eri näköiseksi.

Jos Pulkkinen jatkaa tänään ja EHT:ssa viikon kuluttua kovilla tehoilla tulee Jaloselle kova paine valita Pulu kisoihin.

Lehterä ja Aaltonen saa kyllä ruveta parantamaan ihan tosissaan (=tekemään maaleja) jos meinaavat kisapaikan ansaita.

Puolustuksesta kukaan ei erottunut oikein erikseen mutta helvetin hitaasti lähti kyllä avaukset ja lähes poikkeuksetta vielä huonoilla syötöillä.

Vehanen pelasi hyvin.
 

OH26

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Itse rakentaisin kentälliset kisoihin seuraavasti:

Ruutu-Koivu-JJokinen/Aaltonen
Pesonen-Immonen-Puustinen
Lahti-Granlund-Pulkkinen
Komarov-Nokelainen-Joensuu
Lehterä/Aaltonen

Tosin Jalonen rakentanee kentälliset seuraavasti

Ruutu-Koivu-Miettinen
Pesonen-Immonen-Aaltonen
Peltonen-Kapanen-Pyörälä
Komarov-Hytönen-Petrell/Nokelainen
Lehterä
 

Schadowan

Jäsen
Eilisen Saksa-pelin maalit

Oli kyllä todella hieno pommi tuo Pulkkisen toinen maali! Harvoin sitä tuollaisia näkee, vetokin meni aivan vasempaan yläpesään, oioioi. Lisää tuollaisia vielä harjoitusotteluissa ja Tsekin EHT:lla niin eiköhän Pulkkinen ole aika vahvoilla kisapaikkaa ajatellessa. YV:llä tuota vetoa katsoisi varsinkin todella mieluusti.

Pesonen-Immonen-Puustinen näyttäisi olevan toimiva kolmikko.

Miten JMA esiityi tuossa ottelussa? Ei ilmeisesti mitenkään erityisen hyvin..?

JMA on ollut mielestäni näissä pre-tournament peleissä tosi vaisu. Näyttäähän se kivalta, kun kaverilla on valkoiset luistimet, läpät siinä sukan päällä, tukka hulmuaa ja kädet käyvät.. Mutta kun mitään ei tapahdu. Tätähän JMA:n ura on melkeinpä aina ollut. Noilla taidoilla pitäisi mun mielestä pelata NHL:ssä hyökkäävässä roolissa.

Tällä hetkellä Pesonen,Puustinen ja Pulkkinen ovat Aaltosta edellä laiturien osalta. Mutta vielä on aikaa näyttää. Tänään taas iso peli näillä laitureilla.

Montas pelaajaa tässä karsitaan ennen EHT:ta?
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Mikko Lehtonen pelit Elitserienin finaaleissa päättyivät, joten olisi periaatteessa käytettävissä ensi viikon EHT-turnauksessa. Lehtosella on ilmeisesti ollut jonkunlaisia vammoja, joskin on kuitenkin pelannut kaikki matsit pudotuspeleissä ja teki Skellefteån ainoan maalin tässä viimeisessä finaalissa.

Maikkarin tietojen mukaan hän on pelannut playoffeja murtuneella nilkalla ja ei siis ole tulossa maajoukkuepaitaan enää tällä kaudella. Runkosarjassa hän olisi huilannut kuukauden vamman takia, mutta playoffit on playoffeja. Aika sairas esimerkki tästä.

Edit. Äkäisimmät journot mollasivat Lehtosen vaisuja otteita, tyrmäsivät NHL-mahdollisuudet ja Lehtonen itse tippui aina nelosketjuun saakka. Ja silti seura piti hänet pelissä. Maikkarin haastattelusta on havaittavissa Lehtosen ääretön vitutus. Pikkasen off-topic, mutta oli pakko avautua. En ymmärrä tällaista...
 
Viimeksi muokattu:

Sutter #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hurricanes, CC, Jokerit
Pulkkinen on päässyt kokeilemaan miesten maajoukkuepelejä nyt kahden ottelun ajan. Tehot noista peleistä kertovat jo osaltaa sen miten Pulun hyökkäyspeli on toiminut. 2+2 kahteen otteluun on kova suoritus ja ylivoima-aikaahan Pulu ei ole saanut tai sitten ihan ripauksen vaan. On tehnyt mielestäni Pyörälän kanssa hyvää jälkeä. Molemmat ovat löytäneet nopeassa ajassa pienen kemian ja siitä kertoai tuo Pulun eka maali, jossa hän vain seisoi maalinkulmalla ja Pyörälä syötti sinne sokkosyötön ja suoraan lapaan. Toisessa maalissa Pyörälä tarjoili komeasti Pululle taakse hyvään vetopaikkaan vaikka olisi voinut laukoa itse maalia kohti ja tehdä reboundeja hakattavaksi hänelle ja Komaroville. Kuitenkin Pyörälä tarjoili komeasti ja mielestäni hänkin pystyy pelaamaan hyvin kiekollista peliä. Kuitenkin ketju on pelannut hyvät kaksi ottelua.

Pulullu vain lisää yv-roolia, vaikka viivassa laukomassa jos ei löydy paikkaa hyökkääjistöön. Kuitenkin tuollaisia lämäreitä ei nähdä kyllä pakeilta usein ylivoimalla, eikä oikein muutenkaan. Tuollaisia suoraan syötöstä lämäreitä maalia kohti täytyisi saada paljon enemmän aikaan ja sitten hakata ne riparit sisään. Välillä tulee liian hiljaisia ja onnettomia laukauksia ilman maskia maalille, josta on sitten helpompi vastustajan purkaa kiekot. Eli hyvää maskia ja kovia vetoja maalia kohti ja sit ne riparit sisään. Laukasuvoimaakin löytyy joukkueesta kuitenkin, liian usein ne vain jäävät piippuun. Pientä suoraviivaisuutta kaipaisin peliin, vaikka kiekollinen neppailukin on mukavaa katsottavaa ja toimii välillä komeasti, eikä sitä saa todellakaan siinä samalla lopettaa.
 

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Tuli tuosta Philadelphian tappiosta mieleen että mikähän mahtaisi olla Ville Leinon halukkuus kisoihin jos putoaminen tulee. Kimmo Timonen tuskin lähtisi kisoihin.

Olisi aivan mielenkiintoinen ykkösketju T.Ruutu - M.Koivu - V.Leino.
 

Teisa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Toivottavasti kohta kuullaan Bäckströmin ja Lehtosen tulevan kisoihin, tai ainakin toisen. Ois huomattavasti parempi mieli maalivahdeista. Ei sillä, että esim. Vehanen ois jotenkin huono, mutta tarvitaan toinekin kova, vielä kovempi.
 

Banjo

Jäsen
Suomen joukkueeseen kun kuuluu aina se yksi hiekoituskolmikko niin itse ainakin toivoisin sen nelosen olevan muodossa Lennu-Nokelainen-Leksa. Varmasti ajaisi asiansa ihan siinä missä mikä tahansa muukin koostumus ja etenkin amerikan joukkueita vastaan nostaisi varmasti intensiteettiä ja sytyttäisi muuta joukkuetta...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös