jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En jaksa viestejä lainailla tällä kertaa, mutta täytyy todeta että TPS:n fanijoukkokin on aika kirjava. Sekä tänne kirjoittajat. Varmasti löytyy jokaisesta pelaajasta, valmentajasta, huoltajasta yms joku negatiivinen mielipide. Yleisellä tasolla Virtasta varmasti pidetään parempana kuin Kaskinen.

Toinen tuo Virtanen -case, joka Pajuniemen haastattelussa oli. Se jos Pajuniemi on sitä mieltä, että virtanen on hyvä tyyppi ja auttoi häntä, ei poista sitä mahdollisuutta etteikö hän olisi koppia voinut myrkyttää.

Nää kommentit nyt liittyvät lähinnä siihen, että ei kannata yleistää tai tehdä totuuksia yksittäisten nimimerkkien tai pelaajien kommenteista.

Aurajoki ansaitsisi melkein jo oman ketjun. Mutta täytyy todeta, että kyllä aurajoki on hieman sensaationhakuinen nimimerkki omaan silmään. Paljon asiaa, mutta paljon myös tavaraa ilman lihaa luiden ympärillä. Sekä pääasiassa jaksaa nostaa negatiivisia juttuja. Mutta myös sitä paskaa niskaan tulee käsittämätön määrä.

Mutta kyllä me kaikki tänne internettiin mahutaan.

Ettei mee ihan offtopic, ni Pajuniemi on kyl kova kaveri.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vähemmän yllättäen täällä taas viuhuu kirjoitusten pointti ohi, kun aletaan miekkailemaan onko Aurajoki sitä vai tätä.

On kyllä niin väsynyttä jankkausta melkein joka ketjussa.

Asiahan oli tämä, eikä Aurajoki:


Lauri Pajuniemen tuoreessa haastattelussa pari mielenkiintoista kohtaa:

16.01.2020 - MTV3: TPS:n NHL-lupaus tarponut kovan polun

"- - - erityisesti Virtasen lähtö pysäytti.
– Jonne oli itselleni aika tärkeä pelaaja. Hän auttoi minut pääsemään sisään tähän joukkueeseen. Ajan kanssa siihen ajatukseen hiukan tottui. Nyt ei ole ollut mitään haittaa. Emmeköhän ole selvinneet siitä.
"

Eli eiköhän viimeistään tämän myötä voida lopettaa puheet siitä, että Jonne Virtanen olisi jollain tavalla "myrkyttänyt" pukukopin ilmapiiriä?

"Kaskisen aikana Pajuniemi joutui vielä aika ajoin olemaan niin sanotussa koirankopissa, mutta Marko Virtasen kanssa hän kokee saaneensa uuden alun.
– Itse pystyin käyttämään sen omasta mielestäni aika hyvin.
"

Noihan on tietysti toimittajan sanoja noi "Kaskinen ja koirankoppi", mutta kyllähän tästä saa helpostikin saman mielikuvan, jota palstalla ollaan puhuttu jo pitkään. Päävalmentaja Kalle Kaskisen ensimmäinen kausi (2017-18) meni pääasiassa Ari-Pekka Selinin opeilla. Nuoret Markus Nurmi sekä Lauri Pajuniemi olivat nousevia tähtiä. Kaskisen toisella kaudella (2018-19) nuorukaisten kehitys junnasi paikoillaan tai jopa taantui. Kaskisen kolmannella kaudella (2019-20) Pajuniemi sanoo haastattelussa saaneensa uuden alun, kun päävalmentaja Marko Virtanen otti ohjat.

Kaskisen ensimmäinen 2017-18:
Markus Nurmi 51 10+11=21
Lauri Pajuniemi 32 2+5=7

Kaskisen toinen 2018-19:
Markus Nurmi 60 1+11=12
Lauri Pajuniemi 44 5+8=13

Kaskisen kolmas 2019-20 - Marko Virtanen (pelattu noin 2/3):
Markus Nurmi 38 7+10=17
Lauri Pajuniemi 35 21+9=30

Kokeneet rataketut Tomi Kallio, Eric Perrin, Henrik Tallinder jättivät Kaskisen kipparoiman aluksen yhden kauden jälkeen. Ilkka Heikkinen jaksoi vielä toisen kauden. Useat nuoret - omat ja lainatut - lahjakkuudet vaihtoivat paikkakuntaa laadukkaamman valmennuksen (?) perässä: Martin Berger, Elmeri Eronen, Jasper Lindsten, Otto Nieminen, Tarmo Reunanen... Petrus Palmu palasi kerran rapakon takaa maitojunalla takaisin Turkuun - eipä palannut toista kertaa, vaan valitsi JYP:n. Patrik Virta ei kussutkaan Turkuun päin palatessaan KHL-kierrokseltaan Suomeen, vaan valitsi Tapparan.

OK, totta kai osa näistä on täysin pelaajien omiakin valintoja, joku lopettaa uransa, toinen lähtee suuremman palkkapussin perään, joku voi haluta muuten vain vaihtelua. Väittäisin silti, että osa poislähdöistä on johtunut päävalmentajasta. Eikö jossain vaiheessa Kaskisen toisella kaudella ollut voimakasta huhua, että Lauri Pajuniemikin on pyytänyt siirtoa johonkin (mihin tahansa?) SM-liigaseuraan? En yhtään ihmettele, jos Pajukin on jossain Kaskisen koirankopissa ollut.
Lainasin tähän kokonaan ettei huku mielenkiintoinen huomio tuohon välissä olevaan paskaan.

Hienoa kirjoittelua Mr. Fox.

Itse en ole ihan näin suorasukaisesti liittänyt pelaajien lähtöjä Kaskiseen. Vaikka ihan varmasti jokaisella valmentajalla on suosikkinsa ja sitten oppositionsa. Eiköhän se ole varma että ainakin joku on vaihtanut seuraa sen takia ettei Kaskisen metodit ole kiinnostaneet. Samoin kuin kenen tahansa valmentajan kohdalla.

Ja tämä ei ole mikään synninpäästö Kaskiselle. Uskon ainakin että Pajuniemen kohdalla valmentajanvaihdos teki pelkästään hyvää. Mutta toisaalta Pajuniemi teki kuitenkin jatkosopimuksen Tepsiin siinä kohtaa kun Kaskinen oli vielä valmentajana. Joten jonkinlainen usko hänellä oli että pystyy hänenkin alaisuudessaan breikkaamaan. Melko varmasti Pajuniemelle olisi kuitenkin sopimus muualtakin Liigasta irronnut.

Jossain kohtaa keräilin listaa 2010 lähtien Tepsissä pelanneista alle 24v pelaajista ja heidän siirroistaan. Tuota listaa voisi nyt päivittää muutamilla nimillä viime kauden jälkeen. Ei se kauhean mieltä ylentävä listaus ole ja sen perusteella pelkkä Kaskinen ei riitä selitykseksi. Yksikään varteenotettava pelaaja noista ei ole palannut Tepsiin vaan hakeutunut muualle Liigassa.

Ehkäpä tässä on monta asiaa, jotka TPS on jättänyt hoitamatta tai hoitanut huonosti. Esimerkiksi Niittymäki ei puheiden mukaan jaksanut divariin lainattujen perään kysellä saati käydä katselemassa, Ilmapiiri joukkueessa on varmasti ollut kyseenalainen (esim. case Virtanen, case Norrena?), kuntovalmennus on ollut vuosia mitä sattuu, apuvalmentajien anti pelaajien henk.koht. valmennukseen on kyseenalainen jne.

Ehkäpä nuorilla pelaajilla on vain yleinen fiilis että TPS:ää ei riittävästi kiinnosta pelaajat ja heidän kehitys vaan pelkästään oma brändi. Voiko Tepsissä olla vieläkin pientä ylimielisyyttä jossa seuran agenda on aina suurempi kuin itse pelaaja, joka taas tuntee olevansa kengän pohjaan jäänyttä paskaa? Kärjistän tässä vähän tarkoituksella, mutta toivottavasti ymmärrätte mitä haen takaa.

Siltikin pidän tuota Kaskisen valitsemista Selinin seuraajaksi yhtenä merkittävästi huonoimpana päätöksenä Tepsissä viime aikoina. Sen lisäksi tuo valmennuskaarti kokonaisuudessaan on täysin epäonnistunut. Tuohon päälle vielä UTJ oli hutivalinta. Muiden osalta (esim TJ) on vaikea sanoa, mutta selkeästi rekryissä on menty niin metsään ettei se voi olla vaikuttamatta koko organisaatioon.

Sen lisäksi että rekryt meni hutiin niin koko puljussa ei tunnu olevan yhtään ihmistä jolla on jonkunlainen tulosvastuu. Kunhan puhutaan ja touhutaan mitä kukakin sattuu, tuloksista viis. Ehkä jollain oli pitkäjänteinen suunnitelma mutta sen toteuttamista ei ole valvonut kukaan.

Kun organisaatio on sekaisin kuin seinäkello, pelaajat valitsevat toisen ympäristön jossa voivat keskittyä pelaamiseen ja kehittyä.

Toivotaan nyt että tämä vaihto Kaskinen -> Virtanen toi sitä happea pukukoppiin. Ja että tulevat rekryt Helminen - Urama - Urheilujohtodelegaatio jatkavat kehitystä oikealla tiellä. On tässä toivoa, mutta mihinkään nähdyn kaltaisiin virherekryihin ja sekoiluihin ei oikein olisi enää varaa jos siitä seuraa taas vuosikausien tarpominen paskassa. Siinä kohtaa vaikea nähdä että seuralla olisi enää koskaan paluuta entiseen loistoonsa.

Tässä ei auta nyt kuin odottaa ja katsoa. Nähdyn 15 vuoden rekordin perusteella nousee pelot heti pintaan kun lukee sen kaltaisia juttuja että Kallio kasaa ensi kauden joukkueen vaikka ei halua olla UTJ, Helmisen ceeveellä tullaan pätkäpestille ja tuleva UTJ ei olekaan vastuussa Liigajoukkueesta. Ehkä se on vaan omaa pessimismiä millä suojaa tulevilta pettymyksiltä, mutta tässä kohtaa en ole enää valmis rakentamaan pilvilinnoja.

Tekojen aika TPS. Puheet ei enää riitä.

Mutta onneksi on näitä Pajuniemiä. Tällaiset lämmittää kaiken paskan keskellä. Nyt vielä lisää pökköä pesään ja maalikuninkuuden kautta maajoukkueeseen!
 
Jatkoajan Jeesus

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Elämäntapa-negailijat
Pajuniemen kohdalla valmentajanvaihdos teki pelkästään hyvää. Mutta toisaalta Pajuniemi teki kuitenkin jatkosopimuksen Tepsiin siinä kohtaa kun Kaskinen oli vielä valmentajana. Joten jonkinlainen usko hänellä oli että pystyy hänenkin alaisuudessaan breikkaamaan. Melko varmasti Pajuniemelle olisi kuitenkin sopimus muualtakin Liigasta irronnut.
Pajuniemi mainitsi sopimuksen tehtyään yhden yksittäisen henkilön joka vaikutti jatkosoppariin.
Lainaus:
Rintasen kanssa kun olemme paljon asioita työstäneet, niin hän on yksi suuri syy siihen, että halusin jäädä.
 
Junamatka Turkuun ihana ois. 1.11.2019

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pajuniemi mainitsi sopimuksen tehtyään yhden yksittäisen henkilön joka vaikutti jatkosoppariin.
Lainaus:
Rintasen kanssa kun olemme paljon asioita työstäneet, niin hän on yksi suuri syy siihen, että halusin jäädä.
Tattis. Tuo on mennyt ohi.

Pitääpä laittaa korvan taakse ja Rintsille sulka hattuun. Nähtävästi ainakin hänen valmennuksestaan joku nauttii. Mies on sen verran näkymätön kannattajan silmin, jotta ollut tosi vaikea sanoa mikä hänen vaikutus tuohon kokonaisuuteen.
 
Jatkoajan Jeesus
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

Runkosarja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat KooKoo
Pakko tulla tänne jakamaan, jos se vähän tois lohtua: Tein Liigapörssiin vaihtoja muutama päivä sitten ja meni TPS:n Laurit sekaisin.
Tyytyväisenä katsoin, että jahas Pajuniemi on tehnyt taas 1+1 (15.1. Sport-TPS) .
En hämmästynyt edes siitä, kun pistéitä ei näkynyt heti pörssissä. Ajattelin, että virhe korjataan kohta. Sitten tarkempi silmäys. Mulla on Korpikoski joukkueessa!
Nettovaikutus -15 pistettä yhdestä ottelusta. Olisin nyt sijalla 171, mutta pitää tyytyä sijaan 290 ja jotain.
Vaihtoja sen verran vähän, että pitää toivoa Korpikoskelle onnistumisia tänään Kerhoa vastaan.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Pakko tulla tänne jakamaan, jos se vähän tois lohtua: Tein Liigapörssiin vaihtoja muutama päivä sitten ja meni TPS:n Laurit sekaisin.
Tyytyväisenä katsoin, että jahas Pajuniemi on tehnyt taas 1+1 (15.1. Sport-TPS) .
En hämmästynyt edes siitä, kun pistéitä ei näkynyt heti pörssissä. Ajattelin, että virhe korjataan kohta. Sitten tarkempi silmäys. Mulla on Korpikoski joukkueessa!
Nettovaikutus -15 pistettä yhdestä ottelusta. Olisin nyt sijalla 171, mutta pitää tyytyä sijaan 290 ja jotain.
Vaihtoja sen verran vähän, että pitää toivoa Korpikoskelle onnistumisia tänään Kerhoa vastaan.
No, mutta ehkä väärän Laurin valitseminen ei ollut hirveä virhe. Korpparikin on tehnyt viimeisissä kolmessa matsissa 2+1 eli samat tehot kuin Pajuniemi. Koko viime kuussa Korppari teki 0+3.
 

Runkosarja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat KooKoo
No, mutta ehkä väärän Laurin valitseminen ei ollut hirveä virhe. Korpparikin on tehnyt viimeisissä kolmessa matsissa 2+1 eli samat tehot kuin Pajuniemi. Koko viime kuussa Korppari teki 0+3.
Juu, tämä vaan sattui juuri ennen Sport-matsia, joka ei (lp-pisteiden valossa) ollut häneltä niin hyvä. Tänään sitten!
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekon irrottajat, heads, backs, HC TPS
No, mutta ehkä väärän Laurin valitseminen ei ollut hirveä virhe. Korpparikin on tehnyt viimeisissä kolmessa matsissa 2+1 eli samat tehot kuin Pajuniemi. Koko viime kuussa Korppari teki 0+3.
Puhutaanko täällä Lauri "Läpiajo" Korpikoskesta? Tänään lähtee taas kuin hauki kaislikosta. Tehtaan takuu!
 
Jaa-o, jaa-o. Kyllä?

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oletteko muuten huomanneet, että Pajuniemi on viime aikoina lähes joka haastattelussa kehunut Kimmo Rintasen panosta? "Rintasen kanssa on jumpattu laukausta kaksi vuotta", "Rintanen on skoutannut vastustajan alivoimat" jne, lisäksi Rintanen antaa vähän väliä vaihtopenkillä tipsejään Pajuniemelle, kuten vaihtopenkkiä seuranneet ovat varmasti huomanneet.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oletteko muuten huomanneet, että Pajuniemi on viime aikoina lähes joka haastattelussa kehunut Kimmo Rintasen panosta? "Rintasen kanssa on jumpattu laukausta kaksi vuotta", "Rintanen on skoutannut vastustajan alivoimat" jne, lisäksi Rintanen antaa vähän väliä vaihtopenkillä tipsejään Pajuniemelle, kuten vaihtopenkkiä seuranneet ovat varmasti huomanneet.
Jep. Silloin kun Väyrynen teki 15 maalia, hänkin sanoi että Rintasen kanssa on paljon treenattu laukausta. Eli ei hän täysin hyödytön ole vaikka täällä usein kyseenalaistetaan hänen panosta.
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, WPG
Ehkä Rintsi on nimenomaan yksilövalmentaja, eikä niinkään strategista panosta pysty tuomaan joukkueelle (pl. ylivoima joka on parhaimmillaan ollut hänen aikanaan Liigan tehokkainta, variaatiota tosin on todella vähän) mutta jos on ollut niin tärkeä Pajuniemelle, kuin Pajuniemi itse väittää, on ollut todella iso osa TPS:n voittoja tähän asti.
 
1989, 1990, 1991, 1993, 1995, 1999, 2000, 2001 & 2010

charlieglide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rahastavat koukkupolvet
Rintastahan porukka on täällä arvostellut lähinnä sen perusteella miten se käyttäytyy peleissä vaihtoaitiossa. Jotain suolapatsaista.
 
"Bertrandin maila on Tapparan pelaajan mailan luistimessa kiinni."

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Ehkä Rintsi on nimenomaan yksilövalmentaja, eikä niinkään strategista panosta pysty tuomaan joukkueelle (pl. ylivoima joka on parhaimmillaan ollut hänen aikanaan Liigan tehokkainta, variaatiota tosin on todella vähän) mutta jos on ollut niin tärkeä Pajuniemelle, kuin Pajuniemi itse väittää, on ollut todella iso osa TPS:n voittoja tähän asti.
Omasta mielestä viime peleissä yvssäkin on ruvennut näkymään erilaisia variaatioita. Nyt kun vastustajat pelaavat Pajuniemeä pois niin esim Larsson on päässyt laukomaan hyvistä paikoista pari kertaa. Samoin Korpikoskelle on avautunut välillä tilaa nousta maalille.

Edelleenkään en ymmärrä, että miksi silloin kauden alussa Filppula pelasi ns. väärällä puolella. Olisiko silloin sitten ollut vain siitä kyse, että Paju oli Kallen koirankopissa eikä yv:lle ollut sitten asiaa.
 
Petteri Nummelin sääntömuutoksista:"Omaan peliin ei vaikuta. Puolustaa ei osaa kuitenkaan, joten hyökätään minkä keritään."

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Edelleenkään en ymmärrä, että miksi silloin kauden alussa Filppula pelasi ns. väärällä puolella. Olisiko silloin sitten ollut vain siitä kyse, että Paju oli Kallen koirankopissa eikä yv:lle ollut sitten asiaa.
Kyllähän Pajuniemi silloin ylivoimaa pelasi, teki Kaskisen aikana peräti 4/6 maaleistaankin ylivoimalla pelaamassaan 13 ottelussa, kun Virtasen aikana 26 ottelussa Pajuniemen maaleista ylivoimalla on syntynyt 8/17. Kaikki Pajuniemen Kaskisen aikana ylivoimalla tekemät maalit olivat identtisiä Larssonin siirtokiekoista suoraan syötöstä lähteneitä pommeja. Nythän vastustajat pelaavat tuota jo aika hyvin pois.

Taisi tosin olla kakkosylivoimassa Pajuniemen paikka Kaskisen aikana? Oliko Holm silloin se, jolle ykkösylivoimassa haettiin Filppulan poikkisyötöillä vetopaikkoja, jos muistan oikein? Holmhan oli joukkueeseen hankittu nimenomaan maalintekijäksi, joten ihan loogista, että hänestä yritettiin aluksi tehdä ylivoiman ykköspyssyä. Pajuniemihän pelaa rightin mailalla ja Holm leftin mailalla, joten olisiko tässä syy siihen, miksi Filppula haki poikkisyöttöjä Holmille toiselta puolelta kuin Pajuniemelle? Muistaakseni mestaruuskaudellakin Filppula jakeli ylivoimapassejaan Vahalahdelle sieltä hyökkäysalueen vasemmasta laidasta.

Onhan Pajuniemi hieman enemmän saanut Virtaselta vastuuta kuin Kaskiselta, mutta taitaa ero tulla pitkälti siitä, että Pajuniemi on nostettu Holmin tilalle ylivoiman ykköspyssyttäjäksi. Otteluissa, joissa ylivoima-aikaa tulee vähän, on Pajuniemi edelleen järjestäen yksi vähiten peliaikaa kellottavista hyökkääjistä. Perjantain KalPa-ottelussakin vain Nättinen pelasi hyökkääjistä vähemmän.

Toisaalta Kaskisen viimeisessä ottelussa Pajuniemi pelasi Tepsin kaikista hyökkääjistä eniten ja koko Pajuniemen 3-kenttä, joka oli siinä ottelussa muodossa Janatuinen - Karvonen - Pajuniemi, sai eniten vastuuta kaikista hyökkäysvitjoista.
 

sajuki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hieno homma Pajulle. Toivottavasti lyö itsensä läpi MJ-tasollakin. Mutta kuka meitin (YV)maalit sillä aikaa iskee..? Nurmi?.. Holm? ..Tukonen..?
 
TPS/V.M.P.

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pajuniemi valittiin Suomen joukkueeseen EHT turhaukseen.
Mahtava juttu sekä Pajuniemen että Tepsin kannalta. Tepsin kannalta siksi, että tämä osoittaa, että myös Tepsistä voi nuori pelaaja nousta maajoukkueeseen. Ei ole siis pakko tehdä Lindstenejä ja lähteä esimerkiksi Ouluun mj-paikan perässä. Kallion Tomppahan silloin Lindstenin huippukaudella ihmetteli ääneen miksi ei Lindsteniä ole vielä maajoukkueeseen kutsuttu. Varmaan Lindstenillä oli mielessä, että Kärpistä saa paitsi muhkean tilipussin niin myös se, että kehitys pelaajana vie siellä maajoukkuetasolle.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Mahtava juttu sekä Pajuniemen että Tepsin kannalta. Tepsin kannalta siksi, että tämä osoittaa, että myös Tepsistä voi nuori pelaaja nousta maajoukkueeseen. Ei ole siis pakko tehdä Lindstenejä ja lähteä esimerkiksi Ouluun mj-paikan perässä.
Yksi hyvä puoli näiden "liiton miesten" invaasiossa palloseuraan on, että luulisi jatkossakin ilmasillan olevan majuun auki. Toki pitää olla jatkossakin potentiaalisia ehdokkaita, mutta luulisi, että keskusteluyhteys Vierumäkihengessä vahvistuu.
 
"I'm One of God's own prototypes. Too weird to live, and too rare to die.. "

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mahtava juttu sekä Pajuniemen että Tepsin kannalta. Tepsin kannalta siksi, että tämä osoittaa, että myös Tepsistä voi nuori pelaaja nousta maajoukkueeseen. Ei ole siis pakko tehdä Lindstenejä ja lähteä esimerkiksi Ouluun mj-paikan perässä. Kallion Tomppahan silloin Lindstenin huippukaudella ihmetteli ääneen miksi ei Lindsteniä ole vielä maajoukkueeseen kutsuttu. Varmaan Lindstenillä oli mielessä, että Kärpistä saa paitsi muhkean tilipussin niin myös se, että kehitys pelaajana vie siellä maajoukkuetasolle.
Totta ,maajoukke pelit on kuitenkin astetta kovempia pelejä ja toivottavasti Pajuniemi imee kaiken sen valmentajien opin mitä kansainväliset pelit vaatii huipputasolla. Pelit itsessään on jo iso steppi liigaan. Tuskin Pajuniemi ainakaan haluaa että tippuu pois maajoukkue ringistä kerran on siihen päässyt. Se taas lupaa hyvää Pajuniemen osalta TPS:n loppukautta ajatellen. Loukkaantumiset on tietysti se ainut huoli mutta sitä kun voi loukkaantua ihan missä tahansa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy