Lauri Marjamäki – Kärppien päävalmentaja

  • 359 895
  • 1 244

Arthur Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu, Kärpät, Huuhkajat
Jättimäinen kiitos Lauri Marjamäelle! Hurja temppu, ihan hurja! Niin se vain on, että ammattitaitoinen tekijämies on ammattitaitoinen tekijämies yhtälailla jääkiekossa kuin muillakin aloilla. Ei tarvi Marjamäen ammattitaitoa kyllä kenenkään kyseenalaistaa.
Annan Latelle luvan käydä kaljalla vaikka joka ilta jos siltä tuntuu! Aivan ihana mies. Pystyykö valmentajien sopimuksia ostamaan ulos muista seuroista?
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Annan Latelle luvan käydä kaljalla vaikka joka ilta jos siltä tuntuu! Aivan ihana mies. Pystyykö valmentajien sopimuksia ostamaan ulos muista seuroista?
Kyllä pystyy, mutta ei Tommi ja Harri varmasti halua. Joutuisivat nimittäin myös itse tekemään paljon enemmän töitä kuin nyt, kun "joku" olisi koko ajan vaatimassa jotain ja vailla oikeita tuloksia ja muutoksia. Eihän sellainen käy päinsä! Kivempi ottaa rennosti, syödä pullaa ja kattoa Sepen matseja.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Ei olisi tämä 6.sija ollut mahdollista ilman Marjamäkeä. Todella kova suoritus ja työnnäyte Marjamäeltä. Sisään ja parissa viikossa laitetaan homma ruotuun ja noustaan sieltä 'helvetin porteilta' ihan jopa pudotuspelien mustaksi hevoseksi. Toistan: kolmessa viikossa. Ihan älyttömän hurja suoritus! Kertonee jotain Marjamäen osaamisesta ja ammattitaidosta. Marjamäen Kärppäsydän sykkii vahavasti, lähti talkoisiin mukaan, löi itsensä likoon ja nosti Kärpät omalla ammattitaidollaan takaisin taisteluun mukaan. Urheiluseuran tärkein positio numero uno: päävalmentajan paikka. Marjamäki tämän omalta osaltaan todisti. Raudanluja ja priima ammattimies.

Nyt päättyi yksi 'kausi' ja uusi kausi käynnistyy pudotuspeleistä, kuten Ika Lehkosella on tapana sanoa. Nyt lähdetään puhtaalta pöydältä plejiareihin. Ne ovat aina ihan oma maailmansa. Kaikki on mahdollista. Materiaali on hyvä kaikkinensa, penkin takana on sarjan ehodottoman parasta A-luokan osaamista ja voidaan lähteä tietyllä tavalla paineettomasta tilasta pelaamaan.

Maalivahtiosasto on liigan eliittiä, pakisto on liigan eliittiä, joukkueen puolustaminen on liigan eliittiä, Marjamäki on monissa liemissä keitetty A-luokan valmentaja, jonka pelikirja on kuin tehty pudotuspeleihin. Myös joukkueen rutiini ja kokemus kovista peleistä on valttia. Vielä kun meidän hyökkäykseltä avautuu tässä ketsuppipullo, jossa sieläkin on kovaa tulivoimaa, niin latu on auki vaikka mihin!
 
Viimeksi muokattu:

Pedon kynnet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Just katoin Marjamäen haastattelun C Moren koosteista, niin pakko sanoa, että olipa päättäväisen/luottavaisen oloinen kaveri haastettelupisteellä. Tietää missä joukkue menee ja mihin joukkue pystyy. Nuo hieman onnekkaat vapaapäivät tulee kyllä tarpeeseen. Onnekkaat sikäli, ettei ne olleet omissa käsissä.

En vielä ala hehkuttaa Valkeaa kevättä, mutta säätiedotus lupaa sikäli hyvää, että se on mahdollinen.

Elämme mielenkiintoisia aikoja ja hyvä niin. Siksi näitä juttuja suurella mielenkiinnolla ja sydämmellä seurataan.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Suomi
Mietin ja pohdin, että miksei Marjamäen kanssa tehty heti suoraan sopimus myös ensi kaudelle? Tuskin johtuu siitä, etteikö Marjamäkeen olisi ollut luottoa jo silloin kun Mikkola sai potkut. Voisiko olla siis niin, että kun Marjamäki viime syksyllä sai tietää, ettei jatka ensi kaudella Jokereissa niin teki sopimuksen johonkin muuhun seuraan kuin Kärppiin, koska ei tiennyt tuolloin että voisi olla mahdollista valmentaa Kärppiä 2022-23?

Toivon, että Late jatkaisi, mutta jotenkin tuntuu että siellä on sopimus johonkin muuhun seuraan (Ilves?) tehtynä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mietin ja pohdin, että miksei Marjamäen kanssa tehty heti suoraan sopimus myös ensi kaudelle? Tuskin johtuu siitä, etteikö Marjamäkeen olisi ollut luottoa jo silloin kun Mikkola sai potkut. Voisiko olla siis niin, että kun Marjamäki viime syksyllä sai tietää, ettei jatka ensi kaudella Jokereissa niin teki sopimuksen johonkin muuhun seuraan kuin Kärppiin, koska ei tiennyt tuolloin että voisi olla mahdollista valmentaa Kärppiä 2022-23?

Toivon, että Late jatkaisi, mutta jotenkin tuntuu että siellä on sopimus johonkin muuhun seuraan (Ilves?) tehtynä.
No Kalevassa luki ainakin aiemmin seuraavaa:

Kalevan näköislehdessä/paperiversiossa on Teemu Wileniukselta vielä lisää juttua Marjamäen paluusta Kärppiin. Ilmeisesti välivuosisuunnitelma on nyt kokonaan haudattu ja Marjamäki haluaa valmentaa ensi kaudella, ainostaan se on avoinna missä tämä vuoden pesti tapahtuu. Jatkostaan Kärpissä Marjamäki toteaa: "Katsotaan ensin, miten tämä kevät menee, ja tykätäänkö me toisistamme."

Ensi kautta pidemmästä sopimuksesta on Kärppien kuitenkin turha haaveilla, sillä "Marjamäki on jo lupautunut pitkällä sopimuksella Ilveksen päävalmentajaksi syksystä 2023 lähtien."

Ja Ahohan tarjosi Marjamäelle heti kättelyssä pidempää sopimusta Kärpissä. Asiasta kerrottiin muistaakseni Kärppien lehdistötilaisuudessa ja Marjamäki totesi itse saman Kalevan sivuilla. Ilmeisesti kaikki tuli vaan niin äkkiä, ettei heti suorilta pidempää pahvia allekirjoittanut. Nämä on kuitenkin sellaisia asioita, joissa täytyy myös puoliso ja lapset huomioida.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Kysymys on juuri siitä, että Marjamäki on sitoutunut pitkällä sopimuksella 1.5.2023 lähtien Ilvekseen. Koko perhe asuu Tampereella, asunut jo pitkään. Looginen ratkaisu, sillä Ilveksen vetovoima markkinoilla on rajussa nousussa ja liiketoimintamahdollisuudet uuden hallin myötä rajattomat.

Ymmärrettävää on, ettei Marjamäki ihan ensimmäisellä puhelulla ole irroitettavissa vuoden pätkäkeikkaan Oulussa, jos yleensä on. Se tekee Kärppien aseman vähän tukalaksi markkinoilla, koska ensi kauden valmentajasta ei ole kuulunut puolikasta huhuakaan.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Se tekee Kärppien aseman vähän tukalaksi markkinoilla, koska ensi kauden valmentajasta ei ole kuulunut puolikasta huhuakaan.
Vapaita varteenotettavia nimiä ei tosiaan liiemmin markkinoilla ole ja Mäntymaakin totesi helmikuussa koronatartunnan vuoksi sivussa ollutta Mikkolaa tuuratessaan ettei koe olevansa vielä valmis päävalmentajaksi ja tarvitsee paljon oppia näkemällä ja kokemalla erilaisia tilanteita sekä hyvää johtamista ja valmentamista sen ympärillä. Tuskinpa Kärpät nyt näin pian edeltävän Liigajoukkueen apuvalmentajasta päävalmentajaksi siirtymisen epäonnistumisen jälkeen lähteekään Mäntymaata tuohon paikkaan heittämään eli kokeneempaa kaveria siis lienee hakusessa.

Ei tässä sellaiseen ole tarvetta. Uskonpa, että Marjamäki valmentaa ensi kaudellakin Kärppiä.
Olisiko tässä kenties puolikas huhu taustalla? Vai enemmän oma toive/uskomus?
 

Olbertson

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Leijonat, Kärpät
Rautakorpi on ilmeisesti oikeasti ollut lähellä sopimusta Kärppien kanssa. Nyt tehnyt siis sopparin Jypiin.

Yhtälöstä puuttuu enää nimittäjä, pidetään peukkuja että se on Lauri Marjamäki. Voihan olla, että Laten vapauduttua loppukaudeksi ja sittemmin myös ensi kaudeksi (välivuosi peruttu), on se aiheuttanut muutoksia myös tähän Jukka-kuvioon. Nyt kun Jukan sopimus Jypiin on tiedossa, voisi olla aivan asiaankuuluvaa että Laten soppari on tehty. Se, julkistettaisiinko tätä sitten kesken kauden, on jo aivan eri asia…
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Uskottavia nimiä ei valmentajamarkkinoilla juuri ole vapaana. Lähinnä avoimena ovat Marjamäen ja Antti Pennasen kuviot. Mikähän muuten lienee Tapparan apuvalmentajana toimivan Tuomas Tuokkolan sopimustilanne ja suunnitelmat? Alunperin hänen sopimuksensa ilmeisesti oli vain tähän kevääseen asti. Siinä voisi olla Kärppien näköinen päävalmentaja. Hän on selkeästi ns. pelin valmentaja. Päävalmentajakokemusta on jo mukavasti takana ja uralle on mahtunut onnistumisia ja vastoinkäymisiä, potkujakin. Nyt on ollut mukana voittavassa organisaatiossa, joka tekee laadukasta työtä kautta linjan. Alkaisi olla sopivan monissa liemissä keitetty seuraavaa isoa haastetta varten. Sen mitä olen Tampereen Kiakkoradion ottelulähetyksiä sattunut kuulemaan, niin Tuokkolaa on monesti haastateltu ennen Tapparan peliä, ja pelipuhe on mielestäni ollut vakuuttavaa.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tuon Marjamäen sopimuksen kanssa Kärppien tulisi miettiä ja kartoittaa kaikki vaihtoehdot läpi.

Jos nyt olisi joku kova saatavilla useamman vuoden sopparilla sitään, niin tekeekö sen kanssa sopimuksen vai Marjamäen kanssa vuoden sopimuksen ja toivoa, että ensi vuonna olisi vapaana joku kova, jos ei tämä herra X suostu tekemään sopparia, joka alkaisi 2023-2024 kaudesta lähtien. Niinkuin Marjamäen Ilves sopimus.
 

Paksuerkkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jokin aika sitten huhuttiin Rautakorpea Kärppiin. Oiskohan ollut perää mutta meni jyppiin?

En lähtisi Tuokkolaan mutta Matjamäen apurit Jokereista vois olla ja niitä Late saattas puhuakin
 

NahkaHagrid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Jesse Puljujärvi.
Pelimiehen liike olisi naarata nyt kesällä Pennanen parin kolmen vuoden sopparilla. Jos Marjamäki on ilvekseen menossa kuten huhut kertoo, niin ei tässä tarvitse enempää aikailla. Nyt on ollut pari vuotta sellaista etsikkoaikaa, että paras olisi kun saataisiin jatkumoa sellaisella valkulla jolla olisi oikeasti perspektiiviä jatkaa tätä dynastiaa. Siihen Pennanen kykenisi.

Mitään ottamatta pois Marjamäeltä, jos hän siirtyy ipaan reilu vuoden päästä, niin parempi kun Kärpät käyttäisi tämän ajan hyödyksi ja palkkaisi jonkun pidempää projektia vetävän OSAAVAN valkun jolla homma saadaan kunnolla takaisin raiteilleen vuoden 2018 jälkeen.

Pennanen on juuri sellainen.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Mikähän muuten lienee Tapparan apuvalmentajana toimivan Tuomas Tuokkolan sopimustilanne ja suunnitelmat?
Toivottavasti sellaiset että ei ole ainakaan Kärppien päävalmentaja. Joo hieno runkosarjan voitto 10 vuotta sitten jonka jälkeen äärimmäisen nolo sulaminen 3-0 otteluvoitoissa 3-4 tappioksi, tämän jälkeen potkut KalPasta ja sen jälkeen pestejä Ilveksessä ja KooKoossa mistä molemmista potkut. Ei tuo nyt ihan hirveän vakuuttava rekordi ole, vaikka kyseessä onkin jonkinlainen "pelin ymmärtäjä" niin ei tällaisilla meriiteillä pidä olla mitään asiaa Kärppien valmentajaksi.

Itse menisin ensi kauden Marjamäellä jos ei ole parempaa vaihtoehtoa (lue: Antti Pennanen) saatavilla ja tälle paremmalle vaihtoehdolle sitten samantien pidempi sopimus. Muuten sitten ensi kausi Marjamäellä ja sitten OIKEASTI tehdään hartiavoimin töitä että sinne päävalmentajaksi saadaan ihan piinkova ammattilainen Marjamäen jälkeenkin. Joku Tuomas Tuokkola olisi ihan puhtaasti glorifioitu versio Lauri Mikkolasta.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Jotenki erittäin pervolta tuntuu edes miettiä, että takavuosien kova kilpakumppani Rautakorpi olisi yhtäkkiä Kärppien päävalmentaja.
Erittäin pervolta!

Mutta totta puhuakseni, olisin ollut valmis lyhyeen stinttiin, jos mitään muuta vaihtoehtoa ei olisi löytynyt. Hullua! Jokainen ymmärtää, kuinka sekaisin pelin täytyy silloin olla.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Tuokkola on liian kiltti päävalmentajaksi. Pitää löytyä muutakin kuin pelin ymmärrystä. Joukot pitää ottaa haltuun.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Ei tuo nyt ihan hirveän vakuuttava rekordi ole, vaikka kyseessä onkin jonkinlainen "pelin ymmärtäjä" niin ei tällaisilla meriiteillä pidä olla mitään asiaa Kärppien valmentajaksi.
Rimaa ei kuitenkaan voida nostaa epärealistisenkaan ylös. Nähdäkseni Tuokkolan rekordia vastaavilla tai heikommilla päävalmentajameriiteillä on Kärppien päävalmentajaksi tällä liigataipaleella palkattu mm. Kari Heikkilä, Kari Jalonen, Matti Alatalo, Mikko Haapakoski, Lauri Marjamäki, Mikko Manner ja Lauri Mikkola. Kuten tiedämme, näistä osa on ollut onnistuineita ja osa epäonnistuneita valintoja. Päävalmentajaksi sopivuutta arvioitaessa on huomioitava muitakin asioita, kuin siihen asti kertyneet tulokset.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Rimaa ei kuitenkaan voida nostaa epärealistisenkaan ylös. Nähdäkseni Tuokkolan rekordia vastaavilla tai heikoimmilla päävalmentajameriiteillä on Kärppien päävalmentajaksi tällä liigataipaleella palkattu mm. Kari Heikkilä, Kari Jalonen, Matti Alatalo, Mikko Haapakoski, Lauri Marjamäki, Mikko Manner ja Lauri Mikkola.
Niin no, toisaalta Heikkilän kohdalla Kärpät oli vasta noussut liigaan ja hän paikkasi Tammista, silloin Kärpät oli vielä paljon pienempi seura mitä nykyään. Jalosellakin löytyi kuitenkin pitkä tausta Jortikan apuvalmentajana ja menestystä sieltä, lisäksi pari kautta Tepsissä joista eka kausi oli ihan ok nelossija ja toinen sitten heikompi. Lisäksi sieltä löytyi mm. U20 MM-kisoista hopeaa.

Mitä nyt noihin muihin tulee niin Marjamäki kyllä tiedettiin meriittejään selvästi paremmaksi jo hyvissä ajoin ja se oli kaikille selvää että Marjamäen naaraus Kärppiin tulee nostamaan myös Kärppien osakkeita. Huomattavasti nimekkäämpi hankinta aikoinaan mitä joku tuomastuokkola olisi nykyään.

Päävalmentajaksi sopivuutta arvioitaessa on huomioitava muitakin asioita, kuin siihen asti kertyneet tulokset.
Joo totta, arvioin Tuomas Tuokkolan seuraavasti:

Olisi aivan sysipaska valinta Kärppien päävalmentajaksi.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Tuokkola on liian kiltti päävalmentajaksi.
Tällä kannalla olin itsekin aiemmin. Tällä kaudella kuitenkin miehen puheista on paistanut erilainen vaatimustaso. Välillä on radiosta ollut vaikea heti kuulla, onko äänessä Tuokkola vai Tapola, kun retoriikka on nykyään hyvin samanlaista. Uskon, että aiemmat vaikeudet päävalmentajana, välivuodet tv-asiantuntijana ja nykyinen rooli voittavan joukkueen apuvalmentajana ovat kasvattaneet Tuokkolaa ja kasvattaneet myös hänen nälkäänsä menestyä jonain päivänä päävalmentajana.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Tällä kannalla olin itsekin aiemmin. Tällä kaudella kuitenkin miehen puheista on paistanut erilainen vaatimustaso. Välillä on radiosta ollut vaikea heti kuulla, onko äänessä Tuokkola vai Tapola, kun retoriikka on nykyään hyvin samanlaista. Uskon, että aiemmat vaikeudet päävalmentajana, välivuodet tv-asiantuntijana ja nykyinen rooli voittavan joukkueen apuvalmentajana ovat kasvattaneet Tuokkolaa ja kasvattaneet myös hänen nälkäänsä menestyä jonain päivänä päävalmentajana.
En ole viime aikoina Tuokkolaa seurannut, joten jos on pystynyt kehittämään osaamistaan niin en täysin dumaa ajatusta.

Siis tilanteessa, jossa ketään muuta varteenotettavaa ei ole saatavilla. Kyllä Tuokkola varmasti Mikkolan hakkaa 6-0. Mutta se ei ole silti paljon.. :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös