Lauantai 2.11.02 Lukko - Jokerit

  • 3 060
  • 37

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Pakkasukko on ollut vähän kipeä. Toisaalta taustalla voi olla joku muukin syy.
Lukko on pelannut hyvin ja ihmettelen miksei Kuulan panosta asiassa korosteta. Kuulahan sanoi ennen kautta, että mennään matsi kerrallaan ilman huolta huomisesta. Ok filosofia, joka on myös toiminut.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viestin lähetti MÖrökölli


Edit: Mites toi meiän faniporukka piti mekkalaa hallilla?? Kiinnostaa kovasti! Paka on vähän sairastellu, tulee vielä ja kovaa..

Ennen peliä messusivat parkkipaikalla kovasti. Hallissa eivät niin kovasti äännelleet, ennen kuin kolmannessa erässä A1-katsomoon tuli muutama fani lisää. Kylmästi menivät istumaan, ilmeisesti olivat ostaneet liput niille paikoille mutta olivat siihen saakka olleet kaljaa kittaamassa, kun eivät ennen kolmatta erää ehtineet. He pitivät kovaa mökää koko erän ajan. Se on ihan hyvä että fanit kulkevat hallista toiseen vaikka ei Jokerien mukanakaan enää kulje yhtä isoa ja äänekästä fanijoukkoa kuin joskus kymmenen vuotta sitten, kun Jokeribuumi oli alussa.

Tuosta Pakaslahdesta toivoisin kyllä samaa. Tänään mies oli kumman vaisu, hävisi jopa muutaman aloituksen.

Onko muuten kellään tietoa mistään tilastosta, josta voisi nähdä millä prosentilla Lukko ja muut joukkueet aloituksia voittavat? Pitääkö liiga sellaista tilastoa, vai onko se vaan joka seuran oman tilastomiehen omassa kirjanpidossa?

Olisi nimittäin jännä nähdä, onko Lukko todella niin huono aloituksissa kuin tuolla katsomossa istujasta vaikuttaa? Nimittäin joka pelissä tulee kaksi tai kuusi kertaa kirottua Matti Forssia apuun, kun ainakaan hyökkäyspäässä aloituksia ei voiteta, ei millään. Poikkeus vahvistaa tämänkin säännön, tänään Lukko voitti aloituksia parhaiten tällä kaudella, ainakin kotipelien osalta.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
mitäs me parkujat:)

Ottelu oli aika odotetun oloinen. Molemmat joukkueet yrittivät varmasti pitää oman maalinsa puhtaana ja peli oli välillä aikamoista vääntöä, niinkuin kunnon matsin kuuluukin olla. En lähtisi kuitenkaan pistämään peliä täysin Kaislehdon piikkiin, vaikka tämä Ulmerin "huitomisjäähy" onkin hieman kyseenalainen, koska Lukko pääsi kokeilemaan omaa ylivoimaansa ihan tarpeeksi. TÄSSÄ onkin Lukon tämän hetkinen ongelma!! Mistä löytyy se kakkosketju ylivoimalle peliä pyörittämään? Kannattaisiko kokeilla sitä Vidman-Viinanen-Normio kolmikkoa vielä jossain vaiheessa, koska tämä 5-3 ylivoimakin kuihtui suureksi osaksi siihen, että jäähyjen tullessa oli Saarelan kenttä kentällä ja veti noin minuutin vaihdon. Tähän heti perään ylivoimaa pyörittämään. Miten voi saada aikaan tarpeeksi sähäkkää liikettä aikaiseksi, joka ylivoimassa on ehkä tärkeintä, jotta vastustajan karvaajat saataisiin väsytettyä? Varsinkin kuin Jokerit pelasi parasta alivoimaa, mitä olen tällä kaudella nähnyt (toki Lukko-Saipa pelissä tapettu 5-3 tilanne oli vertaansa vailla) Lukko ei saanut oikein missään vaiheessa liikettä aikaiseksi ja ahnakkaasti karvanneet Jokeri-pelaajat veivät lopun tilan pois. Tätä olisi sinänsä hieno katsella, jos oma joukkue pelaisi samalla tavalla joka av:n.

Lukon av olikin sitten selvä merkki siitä, että pelejä oli liikaa alla. Karvaajat eivät jaksaneet enää tappaa jäähyä (osasyynä kenties mahtava jäähysuma Hämeenlinnassa?) ja tuskin montaa paikkaa tarvitsee antaa tuon tason pelimiehille?

Toinen erittäin tärkeä paikka oli Lukolla alivoimalla pelatessaan toisessa erässä. Cipolla onnistui samaan kiekon vastustajan viivassa ja pakki yritti heittäytyä syötön katkoon. Tässä Eepi haistoi paikan ja Lukko sai 2-1 tilanteen, jossa pakki pelasi toisen pois ja Eepi ns. yksin Lehtosta vastaan. Eepi veti lämärin ilmiselvästi väsyneenä ja Lehtonen poimi marjan pois.

Peli oli kuitenkin aika jäähyrikasta ja Kaislehto meni vain yhteen sukellukseen. Sen esitti Torkki. Jokeripelaajan maila kainalossa ja siitä kunnon pyykkilanka-hyppy ja mitä jää mahdollisuudeksi tuomarille? Ei voi antaa kuin jäähyn. Ehkä 10 olisi ollut mahdollinen, ehkä ei? Kovin vaikea sanoa, mutta omasta mielestäni se oli sukellus. Sitten tämä Lehtosen kaatuminen. Hänellä oli kiekko ja Ulmerin jalka kaatoi hänet. Ei muuta mahdollisuutta, kuin jäähy. Eräs törkeä teko kuitenkin meni Kaislehdolta kuitenkin ohi korvien (tai siis silmien) tilanne jossa Lukko pelaaja vedettiin rumasti pää edellä laitaan, kun hän blokkasi pakkia kiekollisen edestä, tässä olisi Lukko poika voinut loukata itsensä todella pahasti, koputtakaa puuta!


Lukon selkeä ongelma oli juuri tämä selkeän kakkosvitjan puuttuminen. Se tarvitsisi saada vielä jostain kyhättyä niin tämäkin peli olisi voinut kääntyä toiseen suuntaan. Mukavaa oli myös nähdä ettei Laine ole vieläkään päässyt omasta tuittupäisyydestään eroon ja tätä kannattaisi ilman muuta käyttää hyväksi jatkossa aina Jokereita vastaan pelatessa. Muistan hyvin kuinka kaveri paiskoi kypäräänsä muutama vuosi sitten Raumalla pidetyssä 18v turnauksessa Venäjää vastaan (pelattiin Eurajoella) ja mihinkäs tiikeri pilkuistaan pääsisi:)


Jokeripakka oli aika lähellä saada ulosajon, jos kaveri ei olisi ollut hieman kankea. Tilanne oli seuraavanlainen. Jokeri hyökkääjä nousi vasenta laitaa pitkin plankin vieressä ja Lukko pakki yritti pommitta. Tämä älyn jättiläinen meinasi vetäistä itsensä tähän kuuluisaan persmiina asentoon toisen taklatessa. Luojan kiitos siitä ei tullut kuin yritys, koska näissä paikoissa on loukkaantumisriski jälleen todella suuri ja jos joku nyt sitä ei tiedä niin tällainen kumartuminen laidassa on säännöissä kiellettyä ja siitä seuraa ulosajo. Ja jos joku haluaa vielä lisäselvitystä tilanteesta niin olen avulias selittämään sen hieman tarkemmin.


Lukon pakistosta löytyi tosiaan se virheet minimoiva pakki tänään numerolla 6, joka Saipa pelissä pisti pari namupassia suoraan kaverin lapaan:) Onneksi peli on alkanut Pukeltakin jo kulkea ja onhan se komiaa kun taas saadaan yksi liigapakki lisää sinikeltaiseen väriin.


Tauko tulee tosiaan hyvään saumaan ja tässä välissä kannattaisi ehkä jopa vakavasti harkita tätä vanhan Viinasen kentän uudelleen kokoamista joa peli ei ota kulkeakseen nykyisellä tyylillä.



Mutta loppujen lopuksi.... onhan se aina helvetin helppoa katsomosta käsin neuvoa pelaajia ja tuomareita, mutta koittakaapas itse:) Minusta olisi korkeintaan availemaan sitä vaihtoaition luukkua.... Tuomarinkin ratkaisut ovat aikalailla nopeita eikä täydellistä tuomariakaan ole vielä näkynyt. Hylkäsihän Pummi Mäkeläkin kerran Ässien päivänselvän maalin aikoinaan TV-pelissä (ei ollut siihen aikaan viteolaitteita) ja sille ei sitten voinut enää mitään, mutta tuskin Ässät silti olisi voittanut silloin mestaruutta.


Tällaista tällä kertaa... Kattellaan taas joskus, josko se Jokeripakkakin kaatuisi tällä kaudella, toisilta ollaankin viety jo ainakin yksi piste.
 

pelifiilis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL:ssä Avalanche
Jokerit voittoon jälleen

Taas Jokerit nappas odotetun voiton Raumalta. Miten sen nyt sanois, tää rupee olemaan jo jonkinlainen rutiini. Tehään matsissa 2-3 maalii ja Lehtonen päästää yhen. Tää on ihan uskomatonta. Tietääks kukaan tääl, onks mikään joukkue ollu näin ylivoimanen täs vaihees kautta?
 

Siirappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampabay Lightning, Kotiteollisuus
Tuskin on ja toivonpa, ettei tule olemaankaan koskaan. Menee mielenkiinto koko sm-liigaa kohtaan mikäli Jokerit vie jokavuosi kanadamaljan yhtä ylivoimaisesti kuin tänävuonna.

Onnea vaan minultakin Jokereille Lukon kaadosta. Lukko olisi kaivannut kyllä kipeämmin pisteitä, mutta ei voi mitään sano Siirappi jokerien ylivoimaisuudesta. Teillä on käsittämätön kultakimpale siellä maalinsuulla, mutta mikäli Kari jatkaa tuohon malliin niin voisiko olla mahdollista, että Atlanta ottaisi miehen puoliväkisin Jokereilta suurta siirtosummaa vastaan tietenkin?. Siis kesken tämän kauden jo.
 

huihai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Siirappi
Teillä on käsittämätön kultakimpale siellä maalinsuulla, mutta mikäli Kari jatkaa tuohon malliin niin voisiko olla mahdollista, että Atlanta ottaisi miehen puoliväkisin Jokereilta suurta siirtosummaa vastaan tietenkin?. Siis kesken tämän kauden jo.

Ei voisi sääntöjen mukaan. Ja vaikka voisi, ei annettaisi.
 

huihai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Re: mitäs me parkujat:)

Viestin lähetti masaman
Eräs törkeä teko kuitenkin meni Kaislehdolta kuitenkin ohi korvien (tai siis silmien) tilanne jossa Lukko pelaaja vedettiin rumasti pää edellä laitaan, kun hän blokkasi pakkia kiekollisen edestä, tässä olisi Lukko poika voinut loukata itsensä todella pahasti, koputtakaa puuta!



Paikan päällä nähtynä vaikutti siltä, että kaveri kompstui omiin jalkoihinsa. Toisekseen hän ei mielestäni törmännyt pää edellä laitaan, vaan syöksyi laidan vieressä olleen toisen Lukon pelaajan päälle.
 

Illuminatus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Taito
Re: Jokerit voittoon jälleen

Viestin lähetti pelifiilis
Taas Jokerit nappas odotetun voiton Raumalta. Miten sen nyt sanois, tää rupee olemaan jo jonkinlainen rutiini. Tehään matsissa 2-3 maalii ja Lehtonen päästää yhen. Tää on ihan uskomatonta. Tietääks kukaan tääl, onks mikään joukkue ollu näin ylivoimanen täs vaihees kautta?

Manehan kirjoitti tuonne johonkin toiseen ketjuun että kaudella 97-98(?) Ilveksellä oli 20 pelin jälkeen saldo 16-1-3 ja liigan kakkosella oli tuolloin 10 pistettä vähemmän. Ja tällä kaudella Ilves kuitenkin jäi runkosarjan kolmanneksi häviten 6 pistettä voittajalle. Eli ei tämä niin ainutlaatuista ole, harvinaista kylläkin. Loistava rutiini tällä joukkueella, sitä täytyy ihmetellä. Ja se on hyvä tietää että Summasen ollessa puikoissa ollaan parhaassa iskussa vasta keväällä...
 

TheBlade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Kansas City Outlaws
Viestin lähetti Siirappi
Tuskin on ja toivonpa, ettei tule olemaankaan koskaan. Menee mielenkiinto koko sm-liigaa kohtaan mikäli Jokerit vie jokavuosi kanadamaljan yhtä ylivoimaisesti kuin tänävuonna.
Joo, tottahan tuo..olisi se hienompaa jos Jokeritkin olisi muiden joukkueiden kanssa taistelemassa todella tasaisessa liigassa eikä porskuttelisi yksinään jossain kaukana..Toivottavasti vielä saadaan narrit kiinni.. :)
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Jokerit on SM-liigan Schumacher

Kun Hjalmar on nahnyt jo aika paljon naita peleja, niin sallittaneen kun kerron, etta olin vaha poik kun Aijansuon tekojaaradalla 1963 Rauma Lukko voitti mestaruuden vuonna 1963.

Vastassa oli Tappara, jolla oli ennen sarjan viimeista pelia yksi piste enemman kuin Lukolla, joten illan ottelun voittaja olisi mestari. Tapparalle olisi riittanyt tasapeli.

Loppu on historiaa, mutta nyt on tilanne toinen.

Monenkertaisessa peleissa on ihan luonnollista, etta hyva joukkue karkaa johtoon jo parinkymmenen pelin jalkeen. Olisi todella yllattavaa, jos Jokerit ei voittaisi runkosarjaa. Ja totta puhuen myos mestaruutta, mutta tasta ei voi olla niin varma (vrt TPS jokunen vuosi sitten).

Jokerit pelaa korkealla suoritustasolla matsi matsin jalkeen, joku takapakki ei menoa pitkassa juoksussa haittaa. Jokerit on SM-liigan Schumacher tai Ferrari, jolle ei pysty kukaan lyomaan kapuloita rattaisiin.

Mutta ei liiga silti ole tylsa, siina on nytkin monta joukkuetta aivan "tappituntumalla", joten jannitysta riittaa.

Keskitytaan me lukkolaiset siihen, etta ollaan mukana kevatauringon paahtaessa pudotuspeleissa, ja pannaan kampoihin niissa oikein kunnolla.

Pieni on kaunista!
 

Tuomas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vain yksi jengi Stadista
Viestin lähetti Roku


Ennen peliä messusivat parkkipaikalla kovasti. Hallissa eivät niin kovasti äännelleet, ennen kuin kolmannessa erässä A1-katsomoon tuli muutama fani lisää. Kylmästi menivät istumaan, ilmeisesti olivat ostaneet liput niille paikoille mutta olivat siihen saakka olleet kaljaa kittaamassa, kun eivät ennen kolmatta erää ehtineet. He pitivät kovaa mökää koko erän ajan. Se on ihan hyvä että fanit kulkevat hallista toiseen vaikka ei Jokerien mukanakaan enää kulje yhtä isoa ja äänekästä fanijoukkoa kuin joskus kymmenen vuotta sitten, kun Jokeribuumi oli alussa.

No, oli meitä yli 50 henkeä siellä toisessa päädyssä, E-katsomossa. Siellä sitä meteliä pidettiinkin. Ja ainakin siinä päädyssä ne oli Jokerifaneja ketkä meteliä piti, taisi kolmannessa erässä sitten kotijoukkueenkin kannattajat herätä siellä toisessa päädyssä kun rupesi "nuija" kannustus kuulumaan :D

Nämä ketä olet A1-katsomossa nähnyt on ollut varmaankin jollain omilla kyydeillä tulleita ja itse liput hommanneita.

Mutta sitä piti sanoman että ei siellä huudot toiseen päähän kuulu, ei kuulunut Lukko-kannattajienkaan sinne meidän päätyyn.

Oli muuten kaikinpuolin hauska hotellireissu. Mukana oli tällä kertaa paljon vanhempaa kaartia, näitä yli 35-vuotiaita. Tällaiset vajaa 25-vuotiaat olivat selkeänä vähemmistönä. No mikäs siinä jos vanhempi kaarti innostuu taas mukaan matkoille.

Pitää vähän kritisoida näitä järjestysmiehiä. Me kun nousimme pelikatkoilla seisomaan kannustamaan niin eiköhän siitä tullut järjestysmiesten osalta kova mekkala että pitää istua. Ja kyllä me pelin aikana sitten istuttiinkin. Samaa saa tehdä missä muussa hallissa tahansa. Kannustettiin vaan iloisesti ja pidettiin hauskaa, mistään muusta ei ollut kyse. Noh, onneksi meillä on rauhallinen porukka matkassa mutta näistä niitä riitoja saadaan syntymään. Juttu näistä provo-järkkäreistä on menossa eteenpäin, sellaista juttua kuulin.

Itse pelistä on varmaankin tarpeellinen jo kirjoitettu. Itsekin voin täysin tuomita Kaislehdon. Meinasi multakin muutamaan otteeseen palaa pinna täysin tuon tuomarin kanssa. "Kaislahame" on näyttänyt kykynsä, ei muuta kuin divariin tuomitsemaan.
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Joku tuossa jo mainitsi, että Jokerit on liigan Schumacher ja osui siinä naulan kantaan. Schumacher on niin hyvä kuljettaja, että hän ei tarvitsisi yhtään apua kilpailujen järjestäjiltä ym. organisaatioilta, mutta silti sitä hänelle tulee eri tavalla kuin muille (esim. jos Schumacher kolaroi startissa, lähtö yleensä uusitaan, mitä ei tapahdu, jos Schumi jatkaa...)

Itse olin hakemassa vertausta tenniksestä: kun ATP-rankingin kärkipelaajat joutuvat vaikeuksiin peleissään, viivapallot tuomitaan lähes aina heidän hyväkseen, näin kävi Jarkko Niemiselle hänen pelatessaan Hewittia vastaan jossain tämän vuoden turnauksessa. Murtopallotilanteessa Nieminen jätti lyömättä palloa, joka hänen mielestään oli "ulkona", mutta tuomari tuomitsi sen sisälle. Murto jäi tekemättä.

Esimerkkejä voisi kertoa pilvin pimein. Tuomarit ovat vain inhimillisiä olentoja ja he siis tekevät virheitä, mutta tämänsuuntaiset ilmiöt pitäisi karsia pois.

Jokerit ei tarvitse tuomarien apua kentällä.
 

Lexa

Jäsen
hmmm..

...olihan se aika odotettu peli lauantaina. Peli kulki aika pitkälti niinkuin jo ennakkoon aavistelin. Lukon pelaajista paistoi pieni väsy, joka näkyi virheinä kentällä. Jokereidenkaan peli ei ollut loistokasta mutta joukkueen rutiini ja viisikkopuolustus olivat sen verran kovaa luokkaa, että riittivät voittoon. Jäähy Lehtosen "kamppaamisesta" tuli erittäin ikävään paikkaan, ja 1-2 tilanteessa oli jo aika selvää että peli ratkeaisi siihen. Tämä johtopäätös syntyi lukon heikosta ylivoimapelistä ja jokereiden hyvästä viisikkopuolustuksesta ja loistavasta maalivahdista. Illan päätuomari ei pitänyt Jason Ulmerista ja parempi erikoistilanne pelaaminen ratkaisi ottelun jokereille. STOP
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös