Larionov, Palffy... Muita!?

  • 6 113
  • 44

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Viestin lähetti Probert

Asiasta toiseen...sattuneesta syystä kiinnostaa se Odgersin tapaus. Mitä tapahtui?

Syksyllä 1990 Ilveksessä oli Odgers ja neljä muuta amerikkalaista kokeella (Odgersin lisäksi Mike Colman pelasi NHL:ssä jonkin ottelun) ja sitten Tampere Cupissa miehet pistivät yhdessä Timo Peltomaan kanssa kunnon pieksäjäiset jotain saksalaista porukkaa vastaan päälle.


Ei siinä mitään, mutta sama porukka pisti vielä myöhemmin illalla jonkun yöklubin remonttiin ja tappelun sielläkin pystyyn. Kukaan viisikosta ei saanut liigasopimusta Ilvekseen.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Re: Periaatteessa aiheen sivusta

Viestin lähetti Snake The Great
eli näitä huhuttiin tulevan Pelicansiin mutta suurin osa järkevistä ihmisistä tajusi näitten olevan surkeita kusetuksia: Christian Matte&Pavel Pateran tulo Pelicansiin kaudella 2000&2001 alkukaudesta muistaakseni...mutta eipähän tätä toki missään iltasanomissa kailotettu


Onhan tuota Pateran Pavelia huhuiltu monena kesänä myös tänne Kehäteiden kupeelle, toteutumattomien siirtojen mekkaan.. Espoossahan vieraili NHL-lakon aikana silloin vielä tuntematon puolalainen peluri, jonka tyttöystävä oli Bond-leffan myötä siippaansa tunnetumpi. Kesti vielä muutaman vuoden ennenkuin Mariusz Czerkawski vakiinnutti paikkansa, ja tällä hetkellähän mies on joukkueensa parhaimpia hyökkääjiä, ja muistaakseni kahdella edellisellä kaudella ainakin esiintyi myös all-star -pelissä.

Jossakin 90-luvun puolivälin tienoilla Kiekko-Espoolla oli jo asiat sovittuna venäläisen Sergei(?) Davidovin kanssa miehen kyllästyttyä vähäiseen peliaikaan NHL:ssä. Kuitenkin ongelmat kaukalon ulkopuolella loppujen lopuksi estivät pelaajan siirron Suomeen.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Ne muut amerikan miehet olivat Andy Akervik,Ryan Fox ja (Mike?) Sullivan.
Vastassa oli Rosenheim.
Ilvestä valmensi Sakke Pietilä.
 

rinkeli22

Jäsen
Kerhoon oli kaudella 95-96 tulossa Jason Miller.. JA SIT SE MYÖS TULI!! Ja loppu on historiaa..:cool:

No vakavasti ottaen tietysti Brian Rafalski, joka tosin oli myös aivan loistava jo sillon!

Mutta parhaiten tähän kategoriaan taitaa kuulua Aleksander Havanov, joka kävi kaudella 95-96 loppukaudesta pelaamassa Kerhossa 16 peliä lähinnä seitsemäntenä pakkina. Nykyäänhän mies on St.Louis Bluesin tärkeä runkopakki, ja oli viime hetkillä ehdolla myös Venäjän olympiajoukkueeseen. Tällainen mies päästettiin käsistä!!!
 

TKH

Jäsen
Paul Coffey

"Luin tossa Pappa - Mobergin haastattelun ja en ollut kuullutkaan koko Larionov sopimuksesta. Olisi siihen aikaan ollut melkoinen kaappaus liigaan... Yksi maailman parhaista lätkäpelaajista!!"


Joo, eikös parin vuoden sisällä (suuntaan tai toiseen) tuosta joukkue väittänyt tehneensä sopimuksen Paul Coffeyn kanssa. Tai ainakin sopimuksen väitettiin olleen hyvin lähellä.
 

jake

Jäsen
Suosikkijoukkue
hifk
Re: Paul Coffey

Viestin lähetti TKH
Joo, eikös parin vuoden sisällä (suuntaan tai toiseen) tuosta joukkue väittänyt tehneensä sopimuksen Paul Coffeyn kanssa. Tai ainakin sopimuksen väitettiin olleen hyvin lähellä.

Ja tämähän myös onnistui. Mutta välttääkseen ongelmat NHLPA:n ja vastaavien kanssa Coffey esiintyy SM-liigassa salanimellä Aki Tuominen.
 

Kuznetsov

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jaroslav Spacek ja muita

Tämä nykyisin Chicago Blackhawksia edustava maailmanmestari ja olympiavoittaja oli Harri Lintumäen mukaan 10 minuuttia vaille HPK:n mies. HPK vain myöhästyi sen verran, että Spacek ehti juuri vahvistaa sopimuksen Ruotsin Färjestadiin. Jos HPK:n tarjous olisi tullut hetkeä aiemmin, niin mies olisi jättänyt Ruotsin väliin.

HPK:lla on jostain syystä usein ollut epäonnea nimenomaan tshekkiläisten puolustajien kanssa. Spacekin lisäksi Frantisek Kaberle livahti aikoinaan nenän edestä Ruotsiin sekä Josef Reznicek lähti pois heti alkuun vaimonsa käskystä. Kaiken tietysti kruunaa vielä Radek Martinekin NHL-sopimus. HPK:han oli lähellä sopimusta Martinekin kanssa jo vuotta aiemmin, mutta tuolloin homma pistettiin lopulta jäihin Jan Vopatin vuoksi. Kuinka ollakaan Vopat joutuikin sitten lopettamaan kiekkoilun kokonaan ja toimiikin nykyään Litvinovin toisena valmentajana.

Aika paljon epäonnea siis tshekkipakkien kohdalla.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Re: Paul Coffey

Viestin lähetti TKH

Joo, eikös parin vuoden sisällä (suuntaan tai toiseen) tuosta joukkue väittänyt tehneensä sopimuksen Paul Coffeyn kanssa. Tai ainakin sopimuksen väitettiin olleen hyvin lähellä.

Coffey oli lakossa sinä syksynä. Yritti päästä pois Edmonton Oilersista. Ifk teki ilmeisesti Coffeylle tarjouksen tyyliä vanha liksa 240000 USD/80 peliä runkosarjassa = 3000 USD/ottelu ja tarjosi vastaavaa ottelukohtaista palkkiota pelaamisesta ifk:ssa. Summat voi olla vääriä, mutta tarinan pitäisi ainakin olla jotain sinnepäin. Coffey sai tietysti tarjouksia kymmenittäin muualtakin.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Viestin lähetti Kossu
Muistin mukaan (joka usein temppuilee) Martin Rucinskyä oltiin jossain vaiheessa kysytty Typhooniin.

Rucinskyn piti olla tulossa samalla kaudella kuin Sakunkin, eli olisiko se ollut sitten 1998-1999? Aki Berghän sitten loppujen lopuksi tuli, kun molemmat Montrealin miehet saivat sopimukset viime hetkillä.
 

King

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Re: Re: Periaatteessa aiheen sivusta

Viestin lähetti juhaht



Jossakin 90-luvun puolivälin tienoilla Kiekko-Espoolla oli jo asiat sovittuna venäläisen Sergei(?) Davidovin kanssa miehen kyllästyttyä vähäiseen peliaikaan NHL:ssä. Kuitenkin ongelmat kaukalon ulkopuolella loppujen lopuksi estivät pelaajan siirron Suomeen.

Sehän oli tällä kaudella Kärpissäkin vieraillut Evgeni Davidov, mitä KEspoohon yritettiin, mutta siinä elämän vaiheessa taisi Davidovilla olla alkoholiongelmaa ja tämän takia sitten ei Evgeniä nähty Espoon paidassa. Näin ainakin muistelisin. Olisi kyllä voinut tehdä kovaa jälkeä Prjakhinin ja Ikosen kanssa samassa ketjussa.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukko oli NHL-työsulun aikana huippunimien perässä kiivaasti. Glenn Anderson lopulta tuli, näki Rauman, pelasi 4 peliä ja häipyi St. Louisiin, mutta ennen Andersonia Lukko havitteli sekä Joe Juneaun, Doug Gilmourin että ruotsalaisen huippusentterin palveluksia.

Joe Juneau olikin halukas tulemaan, mutta lopulta Lukko meni puihin, kun Tomas Kapustasta ei haluttu luopua. Lukko maksoi Juneaulle 20 000 dollaria sopimuksen purkamisesta.

Doug Gilmourille Lukko teki myös tarjouksen, mutta Gilmour valitsi Sveitsin liigan ja siellä Pekka Rautakallion valmentaman Rapperswillin. Gilmour kuulemma ei halunnut riskeerata kautta loukkaantumisen takia, ja valitsi siksi fyysisesti heikomman Sveitsin A-liigan SM-liigan sijasta. Tiedä sitten pitääkö paikkansa.

Tämä ruotsalaissentteri, jonka kanssa myös neuvoteltiin, oli joko Peter Forsberg tai Mats Sundin. Muisti pätkii tässä kohtaa, enkä ole ihan sataprosenttisen varma kummasta oli kyse, mutta todennäköisesti Sundinista. Sitä en tiedä, miksi tämä suunnitelma kariutui.

Tästä Glenn Andersonista vielä sen verran, että pelissä Lukko-HPK päätuomari Arto Ilmari Järvelä kehui pelin jälkeen pienen paikallislehden haastattelussa, miten fiksu pelaaja Anderson oli suomalaisiin verrattuna. Ja tilanne oli seuraavanlainen: Lukon pelatessa alivoimalla Andersonin ampuma purkukiekko osui päätuomariin ja jäi HPK:n miehelle eikä mennytkään pois Lukon alueelta. Anderson hihkaisi heti tuomarille "sorry" ja katkon tullessa meni vielä kyselemään tuomarin vointia. Järvelä kertoi ettei koskaan ollut kokenut vastaavaa suomalaisten pelaajien taholta, vaan suomalaiset pelaajat kyseisessä tilanteessa haistattavat ensin vittua ja sen jälkeen tulevat haukkumaan että tuomari on vaan tiellä kaukalossa.

Muutenkin Anderson osasi maailmanmiehenä tämän mediapelin. Äijänsuon jää oli Andersonin mielestä maailman parasta Edmontonin jälkeen, ja Lukossa oli iso liuta tulevia NHL-pelaajia, mm. Harri Lönnberg. Lisäksi valmentaja Vaclav Sykora oli yksi parhaimmista valmentajista, mitä Andersonilla on koskaan ollut...
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Viestin lähetti axe
Aijjoo, nyt tuli mieleen tapaus, josta toivoisinkin saavani jotain vahvistusta, että oliko se totta vai kuvittelinko koko hommelin.

Mulla on vahvasti sellainen mielikuva, että Dominik Hasekin ollessa Chicagossa luukkumiehenä ja totaalisen kyllästyneenä pelaamattomuuteensa Tappara oli miehen perässä vahvasti. Kun vielä muistelen nähneeni muistaakseni paikallislehti Tamperelaisessa jopa valokuvan, jossa Tapparan silloinen tj Kalevi Numminen esitteli Tapparan pelipaitaa, jossa luki HASEK selässä. Mutta kun en nyt enää reilun 10 vuoden jälkeen millään saa varmuutta, oliko se totta, jotain pilailun tapaista, unta vai pelkkää kuvitelmaa. Tapparan maalivahtipelihän ei ihan uomissaan noihin aikoihin ollut.

Hasek sen sijaan oli eurooppalaisittain jo kova tekijä, mutta NHL ei tuntunut olevan kiinnostunut. Sitten juuri noihin yllämainittuihin aikoihin tulikin se treidi ja Hasek löysi peliaikaa ja ihan kohtuullisen uran Buffalosta.

Jälkeenpäin muistan jostain lukeneeni puoli-ivailevan tekstin tapaisen, että "yrittihän se Numminen Hasekiakin Tapparaan, mutta oli pikkuisen eriluokan hintalappu miehessä kuin oltiin valmiita maksamaan". Eli ihan huuhaasta ei kai ole kyse.

Mulla on melkein samat muistikuvat, mutta mulla on vain sellainen mielikuva, että Tappara yritti saada Hasekia ennen NHL-uraa.

Ilveksessähän on pelannut myös Chris Kontos. Hänkin ykkösrundin varaus. Pelasi ainakin Tampassa pari kautta seuran alkuhämärissä.

Tietysti, onhan Ilveksessä pelannut myös tämä U20 MM-kisojen pistehai, kuten Mane jo mainitsi.

Ei kannata kuitenkaan unohtaa miestä, jota suunniteltiin Mike Bosseyn manttelin perijäksi. Eräs kiekkovaikuttaja totesi pari vuotta takaperin: "Jos MM ei olisi ollut laiska, hän pelaisi tällä hetkellä jonkun NHL-joukkueen ykköskentässä ja kantaisi C:tä. Koska kyllähän häntä puolet lahjattomampi jätkä hönää viäkin maajoukkueen ykkössentterinä." Niin tämä puolet lahjattomampi mies muuten pelaa parhaillaan kuudensissa olympialaisissa..
 

zatrasor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans,sympatiat Bluesille
Pelicansiin tuli viime kaudella mies nimeltä Bryan Fogarty, mutta sopimushan purettiin reilu viikkoa myöhemmin alkoholiongelmien takia..
Hän oli nuorena aivan maailman lupaavimpia puolustajia mutta sortui alkoholiin..Olisi varmasti ollut Zidlickyn kanssa SM-liigan ehdottomat ykköspakit viime kaudella
 

sulovilen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPA
Eihän tästä puutu enää kuin...

Eric Lindrosin, varmasti "karvaa vaille" ollut siito IFK:hon viime kesältä. Siihen nähden paljonko tällä palstalla asiaa veivattiin, oli sääli ettei miestä nähty täällä. -Käytiinkö oikeasti jonkinlaista yhteydenpitoa asian tiimoilta, sitä en tiedä?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kärpät

oli kiinnostunut KooKoon virolaisen Olle sildren palveluksista muutama vuosi sitten.

Olle vaikuttaa nykyään Mustamäen torilla...
 

#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mike Dunham

Reipas-Lahti oli parikymppisen Dunhamin perässä 90-luvun alussa (ellen väärin muista huhuiltiin silloin Hasekistakin), menetettyään Sindelin Tapparaan. Vaikka lehdissä jo lupailtiin Dunhamia, niin ei tullut Mike Lahteen....silloin "saatiin" turuust O.Svoboda. Money talks, bullshit walks.
 

Prjakhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Re: Re: Re: Periaatteessa aiheen sivusta

Viestin lähetti kuningas


Sehän oli tällä kaudella Kärpissäkin vieraillut Evgeni Davidov, mitä KEspoohon yritettiin, mutta siinä elämän vaiheessa taisi Davidovilla olla alkoholiongelmaa ja tämän takia sitten ei Evgeniä nähty Espoon paidassa. Näin ainakin muistelisin. Olisi kyllä voinut tehdä kovaa jälkeä Prjakhinin ja Ikosen kanssa samassa ketjussa.

Niin tai Davidov ja Håkan Nygren samassa jengissä!

Siinä olisi viina loppunut kesken monissa sauna-illoissa.:D
 

Aksu

Jäsen
Re: Ilveksessä...

Viestin lähetti Johannes
pelasi yksi kaikkien aikojen alle 18-v. em-kisojen tähdistä (10 peliä 21+7=28), Neuvostoliiton Igor Vjazmikin (s. 1966). Igor joutui jo n. 20-vuotiaana epäsuosioon Zska:ssa ja taisi jopa lopettaa pariksi vuodeksi melkein kokonaan. Pääsi länteen 24-vuotiaana 1990 ja pelasi Edmonton Oilersissa 4 peliä kaudella 90-91. Igor päätyi farmiliigojen, Tanskan ja Italian kautta Kokkolan hermekseen, jossa pelasi kauden 95-96. Ilves ja sm-liiga oli vuorossa seuraavalla kaudella. Saldona oli 36 peliä ja 8+13=21, 76 min. Ilves-fanit varmaan muistavat Igorin. Ilveskauden jälkeen seurasi pari vuotta Venäjän sarjassa ja ilmeisesti ura loppui vuonna 1999.

Igorin ura oli melkoista vuoristorataa. Tuo mainitsemasi nuorten kisojen menestys (häntähän pidettiin ikäluokkansa kenties parhaana pelaajana maailmassa vielä silloin) ja siitä viiveellä rapakon taakse, jossa vastaan tuli kulttuurimurros ja mm. alkoholiongelmat. Samaisesta asiasta oli erillinen pykälä Ilveksen kanssa tehdyssä sopimuksessa.

Muistan kaverin paremmin Hermeksen paidassa. Saipan nousukaudella karsinnoissa otteluparissa Hermes-Saipa Igor oli ainoa pelaaja, jota sai pelätä. Muuten Kokkolalaisista ei vastusta ollut, mutta "mestis-tasolla" Igor oli omaa luokkaansa. Liigassa vaatimukset ovat erilaiset. Pelkkä taito ei riitä.

Olympialaisten perusteella voisi luulla, että Saipalla on monta ollut lukuisia huippuvahvistuksia vuosien varrella. Äkkiseltään laskien (ainoastaan suomalaiset pelimiehiä) 6 eli Romanov, Bondarevs, Matsjievski, Zankavets, Markkanen ja Aalto.

Ja mitä tulee aiemmin viestiketjussa mainituihin Pateraan ja Matteen niin samat huhut täälläkin pyörivät säännöllisesti. Tosin tuon Pavelin kohdalla kysymys lienee jostain muusta kuin todellisesta yrityksestä... tai mistäs minä mitään tiedän.
 

Polliisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
#28
Patera/Prochazka

Nämä herrathan käyvät joka keväisellä Oulun reissullaan juomassa kahvia J. Tammisen kanssa jossain oululaisella huoltoasemalla.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Viestin lähetti Pata

Joskushan muuten kerrottiin, että syksyllä -86 tai -87 KalPaan oli tulossa alle kaksikymppinen lahjakkuus Brian Leetch. Oliko peräti jotain jo sovittukin, mutta sitten suunnitelmat muuttuivat. Taisi Rangers tarjota NHL-sopimusta ja Leetch päättikin jäädä kehittymään sinne.

Tuo on totta, Wienin MM-kisoissa neuvottelut olivat kaynnissa mutta Leetch sai silloin sopimuksen jo Rangersiin, tai siis ainakin "varmojen tietajien" mukaan.

Ne, jotka muistavat vaan kuopiolaisen "liiga"kiekkoilun surullisen kuuluisat viimeiset vuodet sopii muistaa, etta KalPa oli 80-luvun lopussa noususuhdanteessa, joka johti lopulta hopeaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös