La 6.11.2010 TPS-Kärpät

  • 10 313
  • 37

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tepsin peli oli sekavempaa kuin Pelikaaneja vastaan mutta viime kauden avauspelin rakenne rupeaa muistumaan taas. Uskalletaan syöttää ja pelikin kääntyy tarvittaessa selvästi nopeammin kuin Leimeen aikana kertaakaan. Hyvään paikkaan tulee tauko niin pojat saavat treenata kuvioita kohdilleen.

Ortsalta monta hyvää torjuntaa mutta hiukan yliviileä kuva jäi. Rohkeasti kulmissa noutamaan kiekkoa ja ronskeja avauksia keskelle. Täytyy tykätä koska omissa ei ylimääräisiä soinut. Kiva että "vauhtikone" Tapio sai pari osumaa, toki aika lahjoja molemmat tavallaan.

Kärpät todella heikko, Kreps aivan tusinatavaraa. Parhain Kuusela ehkäpä.

Mavea tosiaan peluutettiin todella vähän ja kaveri vetelikin kunnon hiihtelyvaihteella. Suomiselta pari väläytystä mutta saisi perkele ajaa maalille niinkuin mies! Koirankoppiin vaan!

Edit: Unohdin mainita, Palmroth oli yllättävän hyvä! Parantaa koko ajan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pelicans, Kalpa, Roki
Haapamikki pudotti kenties kauden parhaan Kärpän, Donskoin, useammaksi peliksi pois kärkiketjuista, kun Donskoi pelasi yhden pelin heikommin. Samoin moni muu on löytänyt itsensä milloin mistäkin ketjusta. Harjoituspeleissä ja SM-liigassa sekä havaintojen, että tilastojen mukaan paremmin pelannut Karhunen on saanut avata luukkua.

Minua ei yllätä yhtään mikään mitä Haapamikkki tekee. Paitsi, jos joukkue alkaisi pelata vähintään kahden pisteen keskiarvolla.

Donskoi ei ole muuten viltitysten jälkeen onnistunut pisteiden valossa. Siihen asti tehnyt tasaiseen tahtiin pisteitä ja maaleja. Ei taida valmentajalla riittää tuo auktoriteetti muuhun kuin junnujen koirakoulun pitämiseen. Tämän pelipäivän perusteella (ja niin monen muunkin) esim. puolustaja #3 pitäisi viltittää pitkäksi aikaa. Hyi helvetti mitä luutimista. Valitettavasti pakkien tilanne on kärpillä niin huono, ettei tilalle löydy pelaajia. Lehtoselle kaveriksi joku kova vahvistus ja lisäksi kokonainen pakkipari todellisia vahvistuksia niin voisi alkaa kulkemaan. Kamalaa peruuttelua.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Parempi lopetus...

...kuin aloitus, sillä ensimmäisessä erässä TPS rakensi puolustuksen johdolla tilanteita kilpaa omaan päähän Kärppien kanssa. Luokkaa pari heikompaa puolustamista kuin viime ottelussa.

Ortio oli onneksi hereillä koko ottelun ja etenkin ensimmäisessä erässä. Toisesta/kolmannesta aallosta Kärpät sai muutaman aivan vapaan vetopaikan, mutta Ortio sai torjuttua tilanteet eikä irtokiekkojakaan jäänyt eteen, ainakaan vapaaksi sisään hakattavaksi.

Plihalin tulo kokoonpanoon on ollut kuin taivaan lahja, sillä Birner ja Erkinjuntti ovat kuin uudestisyntyneitä Plihalin esimerkin myötä. Nyt on takuuvarmaa ratkaisuvalmiutta Vahalahti-Venäläinen kaksikon lisäksikin tarjolla. Vielä kun siihen löytyisi kunnon sentteri mukaan. Hattusen poissaolo taasen näkyi Virtalan hiukan näkymättömämpänä iltana.

Ylivoimalla aina vaan se laukominen/kiekon toimittaminen maalille vaikuttaa olevan tuskaista ellei peräti ylivoimaista. Pelaisivat vakiokentällisillä välillä, jotta edes joku tietäisi mitä siellä on tekemässä + muut kentällisestä.

Oliko tämä ilta uuden tehoduon Tapio-Kivenmäki syntyhetki. No, hieno juttu kuitenkin eikä Tapion hattutemppukaan kaukana ollut.

Kärpistä ei oikein jäänyt mitään muuta mieleen kuin että kovin sekavan oloista se pelaaaminen on niilläkin. Ja pakisto oli kyllä täynnä hiukan tuntemattomampia nimiä.

Edit: Nordlundilta mielenkiintoinen purku 10s ennen 1. erän loppua paineettomassa tilanteessa -> Kärpät pysäyttää kiekon laidalla -> saa ihan vapaan maalipaikan ja Vittasmäen pakko rikkoa maalinedustalla. Mikä ihmeen järki oli koko tilanteessa? Toivottavasti TPS pääsee PO-peleihin, sillä siellä Nordlund oli ihan eri mies. Nyt ollaan vahvasti suorittamassa kuten viime vuoden runkosarjassakin.
 
Viimeksi muokattu:

Sammeri2

Jäsen
Oli totaalista muniin puhaltelua Kärppien peli, peli kärsii todella paljon tuosta pakki-materiaalista. Siihen lisättynä, ettei pelisysteemiä ole on jälki karmean näköistä. Taklauksia ei ei näkynyt ottelun aikana käytännössä ollenkaan.
Syvällä ui Kärppälaiva tällähetkellä.
 

St Karins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ura Basket
Lehtonen veteli apinaa pois Tapion selästä pressitilaisuudessa. Hyvä että tulee onnistumisia, vaikka joku puhuikin tuurista. Ja "taas" Tepsille avausmaali. Onkohan liigassa muita joukkueita jotka ovat tällä kaudella voittaneet joka ehtoo, kun ovat johtaneet peliä? Tästähän saa kivan säännön: Palloseura voittaa aina kun se pääsee (sen päästää) johtoon! Vaviskaa vastustajat.
 

Hurjis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Donskoi ei ole muuten viltitysten jälkeen onnistunut pisteiden valossa. Siihen asti tehnyt tasaiseen tahtiin pisteitä ja maaleja. Ei taida valmentajalla riittää tuo auktoriteetti muuhun kuin junnujen koirakoulun pitämiseen.

Et sitten ilmeisesti ole nähnyt näitä Donskoin otteita sen heikomman Jokerit-pelin jälkeen. Pisteitä tai ei, niin Donskoi on ehdottomasti ollut Kärppien parhaimpia pelaajia sen jälkeen (paitsi tänään) eli poika reagoi viltitykseen aivan oikealla tavalla eli pelaamalla hyvin. Sanoikin siinä HPK-peliä ennen haastattelussa, että kilpailu on kovaa ja itellä tuli pelattua viime peli heikommin ja nyt joutui neloseen eli ymmärsi yskän. Mielestäni siis aivan oikea ratkaisu Haapakoskelta käyttää Donskoita viltissä. Vähän vaikea tilanne vaan valmentajalla, kun kaikki pelaajat ei mahdu neloskenttään kerralla.

Tuosta Haapakosken auktoriteetista sanon sen verran, että en itsekään usko sen olevan kovin korkea, mutta mistään junnujen koirakoulusta on turha puhua.
 

rosnäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mavea tosiaan peluutettiin todella vähän ja kaveri vetelikin kunnon hiihtelyvaihteella.

Kivenmäki seurajohdolta ehkä tyhmin hankinta.

Kahden +/- pisteen pelaajat Tapio ja Kivenmäki alle 12 minuutin peliajoilla.

Pitäisiköhän Tepsin löytää Kivenmäelle toimiva rooli joukkueessa.

Aikaisempina kausina on tullut kommentteja Kivenmäestä tyyliin "selkä suorana vaihtoon ja yritystä ei ole, mut kuitenkin 0+3". Kuuselan lähdettyä aikanaan Ruotsiin ja sen jälkeen Kärppiin kommentoi Kivenmäki tarvitsevansa uuden nulikan lyömään kiekot häkkiin. Olisiko Tapio tällainen Kivenmäen tyyliin sopiva "nulikka".
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mä väitän että supertaitava Max Kolukin olisi pystynyt antamaan saman syötön kuin minkä Kivenmäki antoi Tapion maaliin ja muutaman taklauksen päälle. Että Maven voi edelleen heittää hiuksista vittuun.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Minä kun katsoin Maven pelanneen ihan hyvän pelin. Minusta näytti siltä, että Mave todellakin haluaisi jatkaa pelaavassa kokoonpanossa. Tapion ensimmäinen oli kyllä hieno. En ihan heti rikkoisi tuota kentällistä, kun ensiyrittämällä meni noinkin hyvin.

Plihal - Birner on kyllä mainio kaksikko näissä vastahyökkäyksissä. Jotenkin osasi odottaa juuri tuollaista ratkaisua tuossa hyökkäyksessä sekä tietysti Plihalin tarkkaa kutia. Vihdoinkin tämä kaksikko alkaa lunastaa niitä odotuksia. Plihalin jalka liikkuu nyt ihan mallikkaasti.

Kärpät ei sinänsä ollut merkittävästi Tepsiä huonompi esim. liikkeessä, mutta maalille ajaminen ja sellainen määrätietoisuus/tappamisen meininki siitä puuttui. Tepsi teki paikoistaan varmemmin maalit, siinä oikeastaan näiden joukkueiden ero tänään. Varsinkin ottelun alussa Kärpät tuli hyvin, mutta tuska kasvoi liian suureksi, kun TPS pääsi johtoon. Vähän täytyy kyllä ihmetellä, mihin ne joukkueeseen kasatut eurot on sijoitettu. Tietysti joku Rosa olisi tänäänkin voinut yksin kääntää pelin Kärpille.

Tepsillä alkaa pikku hiljaa pelillinen identiteetti löytyä Leimeen kauden jälkeen. Niitä syöttöyhdistelmiä alkaa tulla useammin, ja paikoistakin tehdään nyt paremmalla prosentilla maaleja. Sen osalta tuska on selvästi helpottanut. Ylivoima on edelleen murheenkryyni. Kiekon tuominen alueellekin on todella nihkeää. Tosin kun se mylly saatiin hetkeksi pyorimään niin näytti välillä ihan lupaavaltakin. Meiltä vaan puuttuu "Filppula", joka löytäisi vapaita syöttölinjoja. Turhan usein esim. Birner joutuu leipomaan kiekkoa ja toimimaan pelintekijänä.

Kärppäkannattajat pitivät taas todella hyvin meteliä. Joukkueena Kärpät ei kyllä yhtään osaa/jaksa hyötyä siitä tuesta. Luulisi pelaajiakin kiinnostavan, kun hallissa raikuu kannattajien huudot. Pelaajat eivät vain vastaa huutoon yhtään. Turkulaisyleisö oli todella jäässä.
 

Etäfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Cheerleaderit, Vaihtuvat valmentajat
Jos nyt ei kauden kaikkien näkemieni pelien parasta viihdettä, niin jokseenkin jännä matsi kuitenkin. Kauheimmat harhasyötöt ja hyökkäysten lopettaminen päätyroiskaisuun loistivat poissaolollaan. Ensimmäinen erä oli melko vaisu kaikin puolin, jota Kärpät kyllä veivät, tai ainakaan TPS ei paljo härrännyt kärppä -alueella.

Vasta kun kiekko oli ensimmäisen kerran maalissa "hunajan" arvoisesti, sitten peli tuntui vapautuvan, paikoin jopa liiankin kanssa, missä oikealla aavistuksella vastustaja olisi voinut olemalla Kärppänä paikalla - saattanut päästä kokeilemaan yksin Ortion torjuntataitoja.

Kärppien kavennusmaali 2-1:een toi mieleen jo kauhuskenaarion, mikä se vaarallisin johtoasema olikaan ja edelleen sen, että he yrittävät loppuun asti, vaikka mikä olisi. Namuttelumaali 3-1 oli ratkaiseva isku ja loput enää estetiikkaa, pelin aiemmilla minuuteilla nähdyillä esityksillä.

Tiivistelmänä mieleen jäi viihdyttävä peli hiukan vaisua Kärppiä vastaan (pl. etäkärpät), pisteenä i:n päälle iloiset Kissat ja tietenkin oli tärkeää saada kaikki 3 pistettä. Jos pelit lähtisivät edes jotenkin tähän malliin sujumaan jatkossakin, ei playoffitkaan liene ihan mahdottomuus teoriassa karsintojen kautta ja lätkäkansa näkisi viihdyttävää kiekko ilman automaattista heittopussimainetta.
 

c'elysee

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mä väitän että supertaitava Max Kolukin olisi pystynyt antamaan saman syötön kuin minkä Kivenmäki antoi Tapion maaliin ja muutaman taklauksen päälle. Että Maven voi edelleen heittää hiuksista vittuun.
Tästä tämän ottelun perusteella vahvasti eri mieltä. Mave pelasi hyvin sen minkä peliaikaa sai.
 

John Shaft

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teeee Peeee Äs ja Alexander The Great
Ettei vaan miljuuna Kärpät pöhöttyisi kuten palloseura kymmenen vuotta sitten. Pelit kulki finaalista toiseen. Bubjetti alkoi lähtemään lapasesta kun aina piti nokittaa mestareiden palkkoja ( lue Mikkola ). Palkkojen puolesta liigan eliitti rosteri mutta kasattu tyyliin pelkkiä snaippereita. Tähän vielä höysteenä kaikki tsekkejä joilla verissä ryssämäinen taitelijatyyli lätkään.

Vähän oli orvonoloinen lauma siilossa kylässä. Haapakosken lähtölaskenta ei ainakaan saanut lisäpäiviä tämän päivän esityksillä.Nolla eikun pallokerho piirun parempi i dag. Tunnelma aika vitun jäässä poislukien Näätien oma sektori. Propsit siitä. Liigan paskimpana ( tilastojen valossa ) aina kiva noukkia pisteet ja eihän meillä mitään hävittävää kun valtakunnan ykkösrunkku Sihvonen disauttaa pallokerhoa joka numerossa ....
 

Pianisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Melkein arvasin, että Kivenmäki on floppi. Samoin Luomala Kärppien hankkimana. Onneksi on tänään poissa kokoonpanosta

Merkillistä että me pärjätään heti kun nämä kaiffarit teki sopparit muualle :) Ostoporukoiden alamäki tekee tilaa pienemmille. saataisko keväällä semmoset pudotuspelit missä on vähän yllättäjiä mukana? Tsemppiä TPS jatkoon. Kaikki on vielä auki. Heittäkää se Mave TuToon niin alkaa taas kulkea.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös