La 5.11.2011 TPS-Ilves

  • 6 756
  • 16
Hiitelän Seppo Turkuhallissa. Molemmille joukkueille viimeiset ottelut ennen taukoa ja eipä tästä tiedä mitä odottaisi. Ilveksen kokoopanosta puuttuu uutena nimenä ainakin Koistinen, TPS:n ketjut sitten taas vetävätkin jo aika hiljaisiksi:

Ville Vahalahti - Tomas Plihal - Marko Anttila
Tuomas Suominen - Ryan Stone - Toni Mäkiaho
Jarkko Hattunen - Michal Birner - Jakub Cerny
Artturi Lehkonen - Marko Virtala - Rasmus Kulmala

Tomas Mojzis - Markus Palmroth
Timo Seppänen - Mario Scalzo
Veli-Matti Vittasmäki - Joni Tuominen

Marek Schwarz (Aleksis Ahlqvist)

Ykkönen siis pysynyt ennallaan, mutta siihen se hyökkäyksen osalta jääkin. Stone siirretty sentteriksi, samoin Birner, Hattunen-Virtala-Cerny hajotettu ja siitä Virtala "joutuu" neloseen pelaamaan 1994- ja 1995-syntyisten Lehkosen ja Kulmalan kanssa. Hauhtonen ja Viinanen kokonaan kokoonpanon ulkopuolella. TPS:n ennakon mukaan Laaksoa yritetään parsia kokoon, ehkä hänen myötä voitaisiin saada edes kaksi puhdasta sentteriä tuohon kokoonpanoon?
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Jos TPS ei revi tästä vähintään 5 maalin voittoa, on Ipa mestari keväällä. Talenttivaje pelkästään vihulaisen koutsauksessa on kuitenkin sitä luokkaa. Ihan tosi hei, tilanne on hiukan sama kuin Raimo Määttänen tulisi vielä kerran Tepsin koutsiksi. Tai Rane Korpi Tapparan.

Punaiset muovi-Titanit - joko mainittu?
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Ykkönen siis pysynyt ennallaan, mutta siihen se hyökkäyksen osalta jääkin. Stone siirretty sentteriksi, samoin Birner, Hattunen-Virtala-Cerny hajotettu ja siitä Virtala "joutuu" neloseen pelaamaan 1994- ja 1995-syntyisten Lehkosen ja Kulmalan kanssa. Hauhtonen ja Viinanen kokonaan kokoonpanon ulkopuolella. TPS:n ennakon mukaan Laaksoa yritetään parsia kokoon, ehkä hänen myötä voitaisiin saada edes kaksi puhdasta sentteriä tuohon kokoonpanoon?

Voipi olla, että et asiaa tarkoita niin, mutta helposti voisi tuosta tulkita nyt sellaista, että olet tyytymätön siihen, että Virtala laitetaan kahden junnun väliin pelaamaan? Mielestäni tämä on pelkästään loistava juttu!

Lehkonen on Palloseuran suurimpia talentteja hyökkäyspäässä (Ehkäpä suurin) ja on todella hienoa nähdä, että jannun loistavat otteet A-nuorissa (Kts. TPS-juniorit kaudella 2011/12 -ketju) on noteerattu ja nyt herralle annetaan sitten näytönpaikka myös ylhäällä. Myös Kulmalan saama mahdollisuus nostattaa fiilistä kohti kattoa!
Vielä hienompaa on kuitenkin se, että näitä junnuja ei peluuteta väkisin jonkun saatanan Janne Hauhtosen vierellä vaan nyt ollaan oikeasti annettu hommiin kykenevä sentteri vierelle. Eihän se Virtalakaan mikään Gretzky ole, mutta Hauhtoseen verrattuna vähintään Lemieux'n tasoa! Uskoisin, että jos vain Virta uskaltaa nyt antaa niitä minuuttejakin nuorille niin tämä ketju on nimenomaan TPS:n pirtein ketju illalla.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Hienoa, että meidät nuoret talentit pääsevät ainakin nyt kokeilemaan. Lehkonen varsinkin ansaitsee paikkansa, on se niin loistava vaan ollut katsomissani A-junnujen peleissä tälläkaudella. Kun vielä ei ole mikään puukäsi, niin varmasti sopii siinä missä Cernykin neloskenttään. Oho Cerny pääsikin kolmoskenttään, hienoa. Toivottavasti neloskentälle annetaan vastuuta sopivasti.

Pitään vain toivoa, että Marekilla on tänään hyvä päivä. Siitä loppupeleissä, meidän pisteet suuresti ovat kiinni..
 
Viimeksi muokattu:

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Pitään vain toivoa, että Marekilla on tänään hyvä päivä. Siitä loppupeleissä, meidän pisteet suuresti ovat kiinni..

Helppoa Tepsin voittoa tuli uhottua edellä, toisaalta noista ketjuista ennakkoon vain ykkönen pystyy painamaan suurella todennäköisyydellä laatan häkkiin tänään. Esim. Kuusamo-ketjun jämien suhteen todennäköisyys on marginaalista luokkaa "pirteistä" esityksistä huolimatta. Eli joukkueena puolustaminen ja Marekin jäätävä ilta tarvitaan Ipankin kaatamiseksi. Tupsukorvien ykkönen kuitenkin koostuu pelimiehistä, veskari on OK tasoa jne.
 

bumerangi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kaikki tamperelaiset lienevät matkalla Turkuun, kun ei ole ketään paikalla.
Halli täyteen, hieno homma!

Vaarallinen peli. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun tappioputki tällä kaudella katkaistaan HK Areenalla.

Uskon kuitenkin, että on sen verran ryhdistäydytty että voitto irtoaa. Juniorien mukaantulo piristänee muidenkin peliä. Onhan sitä näytettävä mallia.

Vahalahti pistänee tänään kiekon sisään ainakin kerran.

2-0
 

Raimo41

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Anaheim Ducks, MUFC, Mark Lee
Ei kyllä tiedä yhtään mitä tämänpäiväisestä matsista sopii odottaa. Maaleja tulee joko vähän tai paljon, jompi kumpi murskaa vastustajansa, you'll never know.

Koistisen puuttuminen tulee näkymään paljolti Ilveksen ylivoima pelissä. Toisaalta takaisin saadaan joukkueen ainoa rightin puolelta maalintekoon kykenevä Joonas Rask.

Lee on ollut taas luokattoman huono viimeistelijä viime peleissä. Esimerkkinä torstain SaiPa-peli; suoraan syötöstä lähtevät vedot lähtevät joko hiljaisina ja jäitä pitkin jäädessään täysiksi torsoiksi tai vaihtoehtoisesti kaveri ei osu edes kiekkoon (tänään näin tapahtuessa tulette huomaamaan miten kaveri ruoskii itseään tilanteen jälkeen, saattaa muutama f-sana sieltä tulla).

Rajala-Kuronen-Sointu tulee luultavasti olemaan Ilveksen pirtein ketju tänään. SaiPaa vastaan peli kulki jo mallikkaasti, Kuronen kun nostettiin vasta ottelun alla 4.ketjun tontilta kakkosen sentteriksi Myttysen jostain syystä pudottua kokoonpanosta. Rajala esittää välillä erittäin näyttäviä 1vs1 haastoja, aina ei vain kiekko tarraa lapaan harhautusyrityksen jälkeen enään.

Ja Turkuun tulossa siis Ilveksen fanimatkalle 93 osallistunutta fania, siihen luultavasti muutama autollinen omine autoineen saapuvat fanit, niin eiköhän satanen meidän osalta pauku rikki. Ukot pitävät toivottavasti sellaista älämölöä koko ottelun ajan, että huutavat Anttilan ja muun TPS ryhmän kumoon!
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Tämä on niin perseestä. Nämä ovat juuri niitä pelejä jolloin ei ole muuta kuin hävittävää. Ei olisi ensimmäinen kerta Turkuhallissa kun lauantai-iltana ennen mj-taukoa joku heittopussi hakisi pisteet ja siinä ketutuksessa saadaan sitten kärvistellä pari viikkoa. Maikkarikin veikkaa että Ipa hakee 1-2 voiton. Ei mikään voisi olla hirveämpää kuin nuo numerot!

No niin, ryhdistäydytään nyt! TPS:n kokoonpano näyttää jälleen mielenkiintoiselta. Virta ei petä näissä koskaan, taas saa kaksi uutta jannua tulikasteensa liigassa. Viinanen ja Hauhtonen ansaitusti vilttiketjussa.

Ah, jos tästä vielä TPS raapisi pisteet kotiin niin voisimme jäädä tauolle aika tyytyväisinä.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilves

Marjamäki - Lee - Rask
Rajala - Kuronen - Sointu
Korhonen - Kangasniemi - Kantola
Välimaa - Tuominen - Pellinen

Järventie - Tukio
Bäckström - Glenn
Peltola - Jokipakka

Wiikman
Aittokallio

Ilveksellä tosiaankin kohtuullisen paljon kärkipelaajien loukkaantumisia, kun vielä Koistinenkin on pudonnut rivistä. Toskalankin "pikkurevähdys" tuntuu vaativan viikkojen levon.

Rask palaa riviin, mutta vaikea uskoa tämänkään olevan iskussa pitkän poissaolon jälkeen.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Ottelu eteni kuten pahimmissa painajaisissa pystyi kuvittelemaan. Kun et itse tee ja annat kaverille ensimmäisen etkä senkään jälkeen tee edes läpiajosta niin näin siinä käy.

Ilveksellä helpotti silminnähden avausmaalin jälkeen eikä heillä ollut juuri hätää kahdessa viimeisessä erää. Ansaittu voitto vieraille, onnea siitä!

Tästä ei ole hyvä jäädä tauolle. Kaksi kotipeliä eikä yhtään maalia ja peli piinaavan huonoa.
 

12961

Jäsen
Haha, taas on tepsin selkäranka niin vahva, että yksi maali omiin lopettaa oman pelaamisen. Siinä suhteessa ollaan kyllä palattu alkukauteen.

Ei mulla muuta.
 

Etäfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Cheerleaderit, Vaihtuvat valmentajat
Mas@ jo tiivistikin aika hyvin pelin ennakko-odotukset ja miten siinä kävi. Sitä voisi jatkaa mukaellen vanhaa fillarimainosta: vain maalit puuttuu. Jos nyt mitään varsinaista hallintaa peli ollutkaan, paikkoja kyllä sen verran oli, mistä saada hunajapurkki avattua. Liekö maalirauta Ilvesvahdin takana noiduttu vai mikä, kun ei pienimusta löydä tietään sinne.

Lisäksi silmiin pisti yritys aina kuskata kiekko maalin takaa pelattavaksi. Kerran olisi voinut vaikka yllättää suoraan hyökkäyksestä. Vaikkei tämä mitään hurraa huutoja aiheutakaan kun turpaan tuli kotipelissä, mistä ennakolta ne pisteet olisi pitänyt kaapia, ei peli muuten niin huono ollut. Jännitysmomenttia kyllä riitti kohtuullisesta yrityksestä ja sydän kylmänä katsoessa kun Ilveksen mies on namupaikalla valmiina kun kiekko tulee osoitteeseen. Ainoastaan ne maalit puuttuivat - harmi.

Ei kyllä hyvä lähtä taukoa pitelemään, kun seuraavana "hurrikaanit" tulevat melskaamaan Turkuun.
Muuta pelistä: tunnustusta on annettava myös keltavihreälle fanijoukolle. Kiitettävän äänekästä kannatusta, mihin ei koko turkulaisyleisöä saatu vastaamaan - siihen olisi tarvittu se maali, ehkä parikin..

Taas pieni OFFTOPIC : Sanokaapa nyt kiekkorockfanit, mikä se takova taukobiisi on, mistä ehtii soittaa vaan alkua ? Soi jälleen ainakin pariin otteeseen. En tarkoita sitä Nightwish/The Poet And The Pendulum:a, enkä Aktia/Kultatiimin arvontataustoja. Mainetta luvassa sille joka sen kertoo.
 

LittiPeukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Niinhän se menee, että jos et käytä paikkojasi, niin vastustaja kyllä käyttää!

Ei tepsi kyllä enempää eilisellä esityksellä ansainnutkaan.. Kiekkoa ei saada toimitettua maalille, eikä maalilla ole ketään tekemässä maskia, vaan aika kulmissa pyörimiseksi menee..

Ilveksen fanit vetivät kyllä hyvää settiä ja vaikea siihen oli turkulaisyleisön vastata, kun itse peli ei tepsin osalta nostattanut oikeastaan tuskan lisäksi minkäänmuunlaisia tuntoja pintaan. Ihan lapasia oltiin joka osa-alueella!

Tauko tulee hyvään paikkaan!

Taas pieni OFFTOPIC : Sanokaapa nyt kiekkorockfanit, mikä se takova taukobiisi on, mistä ehtii soittaa vaan alkua ? Soi jälleen ainakin pariin otteeseen. En tarkoita sitä Nightwish/The Poet And The Pendulum:a, enkä Aktia/Kultatiimin arvontataustoja. Mainetta luvassa sille joka sen kertoo.

Off-topic: En tiedä Etäfani tarkoitatko tätä biisiä, mutta henkilökohtainen suosikkini on ehdottomasti näistä tämän kauden uusista hallitsipaleista eli: Sparzanza - Temple Of The Red-Eyed Pigs
http://www.youtube.com/watch?v=6bibVP8e06M (linkki vie Youtubeen kyseiseen biisiin)
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Pelin katsoneesa Ilvekseltä hyvä matsi ja täysin ansaittu voitto.
Paikkoja oli toki tehdä enemmänkin maaleja. Wiikman erittäin hyvä maalillaan, pelasti muutaman kerran takaiskulta. Rask oli taas oma itsensä.

Nähtävästi Rask toi Leehen ja Marjamäkeen lisää vauhtia. Tepsillä useita läpiajoja mutta Wiikman pelasti.

Kiitos Ilves. Ai niin, toivottavasti joku vetelee vielä tällä kaudella Stonen levyksi. Oksettava pelaaja. Tässä linkki vielä kyseiseen raukkamaiseen taklaukseen: http://www.youtube.com/watch?v=LXU91TBLoqc

Toivottavasti saisi edes pelikieltoa. Ei ole tältä kaverilta varmasti viimeinen idioottimainen taklaus.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Ai niin, toivottavasti joku vetelee vielä tällä kaudella Stonen levyksi. Oksettava pelaaja. Tässä linkki vielä kyseiseen raukkamaiseen taklaukseen: http://www.youtube.com/watch?v=LXU91TBLoqc
Höpsis. Eihän pahaan saa vastata pahalla, Jeesuskin kehoittaa kääntämään toisen posken! Haastakaa boja mies nyrkkitappeluun jos jotain jää hampaankoloon.

Vaikka Tepsillä paikkoja olikin niin jotenkin TPS ei ollut lähelläkään voittoa. Alusta asti Ilves oli terävämpi ja valmiimpi tähän peliin, vaarallisempi hyökkäyspäässä ja parempi omassa päässä. Schwarz pelasti useita vaarallisia tilanteita. Tietenkin pelin kulku olisi ollut erilainen jos TPS olisi paikoistaan onnistunut, mutta yleisellä tasolla llves oli parempi.

Schwarz on kyllä aika erikoinen jamppa, kaveri on useita kertoja ottelussa noin viisi metriä maalilta ulkona perse kenttään päin. Ei kai siinä mitään niin kauan kun homma toimii nimittäin kyllähän mies ryöstää hyökkääjiä myös aika tiuhaan.
 

BigJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Miten Tepsin ensikertalaiset pärjäsivät? Ainakin ihan ok peliaikaa ja +/- tilasto näyttää nollaa, joten tilastojen valossa ihan mukiinmenevä debyytti.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Miten Tepsin ensikertalaiset pärjäsivät? Ainakin ihan ok peliaikaa ja +/- tilasto näyttää nollaa, joten tilastojen valossa ihan mukiinmenevä debyytti.

Mun mielestä ihan suht hyvin. Ei nyt voi sanoa, että mitään kummempaa saivat aikaiseksi mutta taisi siellä joku puolittainen maalipaikkakin olla. Voimaa tarvitsevat tietenkin lisää, vaikea tuolla muuten on pärjätä. Ehkä ne nyt toivat jonkunnäköistä tuoreutta tohon kiekolliseen peliin, tai ainakin pyrkivät siihen. Oman pään pelistä ei oikeen jäänyt mulle mitään mieleen. Joku voi täydentää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös