La 5.11.2011 JYP-HIFK

  • 14 523
  • 42

Humpauttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei muuta tästä näin minttupäissään, mutta pari french friestä kuitenkin:
- Tästä on hyvä jatkaa!
- Vatanen on palaamassa tasolleen, Hyvä!!
- Nuha-JP taas maali, oho!
- Jonne on kuningas!
- Ritari on vitun mahtava selostaja, Kiitos Ritsku!
- Viitanen, miksi?
- HIFK, ei tänään ketään omalla tasollaan. Matikainen on kirosana?
- Mylläri ok, ei tarvinnut paljon esittää.
- Jypistä vaikea mainita huonoa lenkkiä, ansaitut lauantaikännit.
- Mainitsinko jo, Jonne <3
 

kimbe66

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ilahduttavan moni JYP-pelaaja tosiaan pääsi pisteille. Laajan rintaman onnistuminen lämmittää kyllä mieltä alkukauden taaperruksen jälkeen. Antti-P vaikuttaa lupaavalta hyökkääjältä, millaiset mahtaisivat maalimäärät olla isommalla peliajalla. Ja Jonne: maalitykki vailla vertaa! Hienoa JYP.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
isot miinukset Mikko "ruma mutta tyhmä, ja silmätkin ovat kuin jollain helvetin kiinalaisella" Viitaselle. Aivan turhaan lähti lähes paineettomassa tilassa kikkailemaan ja vei Myllykosken ensimmäisen nollapelin.
Voi kyynel! Yksi nollapeli ja yksi tilanne sinne tänne, Viitanen jäi puun takaa tulleen taklauksen jyrän alle, kun lähti (myönnettäköön, vähän turhaan) kiekon kanssa kikkailemaan, PELIN JO RATKETTUA. Jos kerran ei voida iloita voitosta ja hyväs esityksestä, vaan väkisellä kaivetaan sitä negaa esiin, niin mitäs jos annetaan paska sinne minne se kuuluu, eli Koskiselle. Mies oli taas kerran ihan kuutamolla, en vaan kertakaikkiaan ymmärrä miksi miehellä on kiintiöpaikka ylivoimassa...tai ylipäätään kokoonpanossa.
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kiitos JYP! Olihan se hieno olla katsomassa tuollaista näytöstä, olkoonkin että HIFK ei kyllä tasolleen tänään päässyt. Jäi mieleen se pelin poikki viheltäminen ensimmäisessä erässä 1-0 tilanteessa, olisi kyllä jäänyt harmittamaan jos siihen olisi jotain ratkennut (varmalta maalilta tilanne haiskahti). Mutta Tuppurainen kikkaili mallikkaasti, Viitanen kämmäsi yhden, mutta ratkaisevan tilanteen, ja Vatanen veti Suomikiekon tulevaisuuden nimistä tänään sen pidemmän korren, mää niin tykkään siitä pojasta!
 

Wespa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Parempaakin on nähty, mutta myös paskenmpaa. Eli jatkoon.. No älkääpäs nyt taas viittikö, KK pelas ihan ok matsin, paremmin joka tapauksessa kuin Viitanen..

Tästä on ihan hyvä jatkaa tätä kautta, IFK oli tänään aika hengetön juu, mutta ei se vie meidän jengin suorituksesta mitään pois. Hyvä JYP!!!!
 

Kahvi_Kuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP #42 #26 #49, Blue Jackets #61, Leijonat
Hyvä JYP! Hieno esitys mitä vähän pääsin katselemaan. Vataselta hieno syöttö Tuppuraisen maaliin. Virtasen maali oli hieno! Mahtava lämäri. Jaatinen väläyttelee. Pesoselta hieno ratkaisu maalin takaa. Hytönen pääsi sitten patsastelemaan ja tekemään lopuksi tyhjiin. Ja Viitaselle hei, hei.
Tunnelma oli ajoittain aikamoisen hyvä. Varsinkin Virtasen maalissa yleisö vallan räjähti.
HIFK:n faneja käy kyllä sääliksi. Tuollainen nippu ja noin sekavaa ja halutonta. Oikeasti, koen myötätuntoa teitä kohtaan. Ansaitsette parempaa.

Hyvä JYP! Nyt tauolle ja meiltäkään ei ilmeisesti lähde Karjalaan kuin 1 pelaaja. Nyyh...
 

Mike Bossy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valtra & Massey Ferguson
Nyt on sitten tämän viikon viimeinen ottelu takana ja tauko alkaa. Erittäin hyvä juttu, että JYP sai tämän viikon saaliiksi 8 pistettä 9:stä mahdollisesta sillä sen verran tuli ensimmäisissä otteluissa pisteiden valossa takkiin. Muutamiin sanasen voisi otteusta sanoa.

JYP:n peliin on nähtävästi tullut takaisin niitä hvp -lähtöjä, joita oli jo kauden ensimmäisissä peleissä havaittavissa. Ensimmäisessä erässä taisi jonkun kahden kolmen minutin sisään tulla niitä peräti viisi. Vielä pari viikkoa sitten näitä ei juuri näkynyt. Hieno homma, että välillä pelataan alaspäin ja välillä tehdään pakki-pakki-pakki syöttelyitä ja täten saadaan tehtyä tilaa liikuttamalla vatustajan viisikkoa muutamalla hyvällä syötöllä. Eihän niitä vieläkään liikaa ole, mutta pienistäkin muutoksista kiekollisempaan suuntaan täytyy iloita. Näitä tekoja vain toivoisi näkevänsä enenevässä määrin, mitä pidemmälle kausi etenee sillä vieläkin tulee pelissä niitä hetkiä, jolloin vain luovutetaan kiekko vastustajalle, kun syöttötilaa ylöspäin ei löydy. Toinen asia, joka kaipaisi parannusta on tuon viivelähdön organisointi. Siinä vain tuntuu nuo hyökkääjien ja pakkien välimatkat kasvavan vähän liian suureksi. Lisäksi tuon lähdön mudostelma on vähän sekava ajoittain, mutta tämä taitaa olla jo toisen ketjun asiaa.

HIFK:sta jäi aika vaisu kuva kaikenkaikkiaan, mutta erityisesti ihmettelin kuinka vaikeaa joukkueella oli ylittää keskialue vauhdilla. Omasta päästä pääsivät ihan suht hyvin ylöspäin, mutta sitten keskialueella vauhti hidastui ja hyökkäysinisen kohdalla vauhti oli sen verran hiljainen, että kotijoukkue pääsi katkaisemaan hyökkäysyrityksen. Välillä kävi myös niin, että hyökkäysinisen ylityksessä kaksi hyökkääjistä oli lähes vierekkäin ja se kolmas oli yksin toisella puolella kenttää. Sitten kun pääsivät tulemaan hyvällä vauhdilla JYP:n alueelle, niin siitä muodostui aika monesti alivoimahyökkäys. Eli ongelmia oli havaittavissa, mutta ne olivat vähän erikoisia.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Omasta päästä pääsivät ihan suht hyvin ylöspäin, mutta sitten keskialueella vauhti hidastui ja hyökkäysinisen kohdalla vauhti oli sen verran hiljainen, että kotijoukkue pääsi katkaisemaan hyökkäysyrityksen.

Se on kuule jo helvetin hyvin tällä kaudella jos päästään omista pois mitenkään kiekon kanssa. Vielä jos mukana oli useampi kuin yksi hyökkääjä, niin se on jo ihme. Onneks lähtee Matikainen maajoukkueen kanssa pörräämään, niin pääsee joukkue keskittymään olennaiseen, eli nollaamaan Stadin yössä.
 

batman83

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hauska huomio ottelusta Hifkin puolelta, kun Petu mainitsi lehdistötilaisuudessa rivien välistä joukkuuen yhtenäisyydestä tai hengestä.

Ottelun kolmannessa erässä 2 tuoreinta hankintaa näyttää parastaan. Pesonen syöttää ylivoimalla viivalle (kuvio on kunnossa hyökkäysalueella), jossa Fernholm ei ole viivan oikealla puolella ja aiheuttaa paitsion, kun tuo kiekon väärältä puolelta vielä sisään. Pesonen huutaa koko matkan vaihtoon luistellessa Fernholmille, ja tylyttää tuosta virheestä. Sama meno jatkuu vielä vaihtopenkillä. Hienoa joukkuehenkeä. Ja Hirso. Ihmettelen, että mitä kaveri tekee tuossa joukkueessa. Ihan yössä, eikä edes yritä. Tänäänkin 2 ihan turhaa jäähyä.
 
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers
Voi kyynel! Yksi nollapeli ja yksi tilanne sinne tänne, Viitanen jäi puun takaa tulleen taklauksen jyrän alle, kun lähti (myönnettäköön, vähän turhaan) kiekon kanssa kikkailemaan, PELIN JO RATKETTUA.
Sinähän tuon jo sanoitkin, vähän turhaan lähti kikkailemaan oman maalin edustalle. Miksi ystäväsi Mikko niin teki? Ei nollan menettäminen niin harmita (olisi kylläkin ollut Myllykosken ensimmäinen), mutta olisin sen joukkueelle suonut loistavan esityksen jälkeen. Ei sillä että minulla Viitasta vastaan mitään olisi, toivon edelleen, ettei tämä ollut Viitasen viimeinen peli JYP-paidassa, ja jatkoa kirjoitetaan loppukaudeksi.
 
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers
Tämä meni hiukan ohi. Mitä david hakee tässä hakee? Tarkenna hiukan.
Minä en david ole, mutta uskoisin että hän tarkoitti sitä, että Hirso surffaili koko ajan siellä täällä, ja sitten otti pari hölmöä jäähyä. Ei siis mitään maailmaa mullistavaa pelleilyä, mutta Hirson tasoiselta pelaajalta aika heikko esitys.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Minä en david ole, mutta uskoisin että hän tarkoitti sitä, että Hirso surffaili koko ajan siellä täällä, ja sitten otti pari hölmöä jäähyä. Ei siis mitään maailmaa mullistavaa pelleilyä, mutta Hirson tasoiselta pelaajalta aika heikko esitys.

Ai nää oli näitä juttuja. Hirsolla tosiaan ei ole mennyt aivan putkeen tänä vuonna kuten ei edustamallaan joukkueellaan. Ruutu kaiketi ollut ihan vahvistus, tosin taklailee aivan liian vähän.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä meni hiukan ohi. Mitä david hakee tässä hakee? Tarkenna hiukan.

Kuten Noosebleed tuossa jo melko osuvasti totesikin, tarkoitin lähinnä odotusten ja peliesitysten välistä kuilua.

Jarkko Ruutu tuli kovalla NHL-statuksella liigaan kaatuilemaan ja Hirso tuli isona nimenä kotiseuraansa pelaamaan surkeaa kiekkoa.

Ruutu nyt on Ruutu ja hänellä ymmärrän olevan jonkinlaista status-arvoa pellehypyistään huolimatta, mutta Hirson peliesityksistä saa sellaisen kuvan, että kyseessä on ylimielinen, itsestään liikoja luuleva, syöttöpisteitä puhuva joukkuepeliin sopeutumaton surffailija.
 

turo-urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Happee
Muutama huomio pelistä

-Nyt oli ajoittain sellasta peliä JYPiltä miltä sen pitäiskin näyttää. Harvoin näkee noin montaa perille mennyttä pommia hyökkäyspäässä, mitä JYP eilen jakeli.

-Tuntuko kenestäkään muusta, että ekassa erässä jää oli paskempi mitä yleensä. Tai sitten HIFKn peli oli niin persiistä, että tuli jonkilainen optinen harha.

-Tuppuraisella pysy vaihteeks kiekko välillä hallussakin. Ensimmäinen maalin tapasia osumia uskalti odottaa harjotuspelien perusteella aikasemminkin, mutta hyvä, että osu. Toivottavasti näitä nähdään vielä lisää.

-Vatanen vei nuorten tähtien taistelun Granlundia vastaan selkeästi. Vatasen omalle tasolleen nousua on ilo katsella.

-Myllykoskelta hyvä peli vaikkei pahoja paikkoja paljoa tullutkaan. Hienosti otti kuitenkin esim 95-Villen vedon poikittaissyötöstä. JYPillä ei oo ainakaan maalivahti ongelmaa, korkeintaan positiivinen.

-Vaikka Pesonen välillä kuskaa kiekkoa liikaa ja pelaa ylipitkää vaihtoa, on se vaan taitava kaveri. Varsinkin kun peli kulkee niin tuollaisia taitelijoita on mukava katsella ja tulostakin syntyy.

-Jonnelle vakiopaikka kokoon panoon. Useita painavia pommeja ja hieno maali suoraan syötöstä.

-Asplundin hitaus pisti silmään ja tuntuu, ettei kaveri saa oikein mitään aikaan. Ketjukaverit Riska ja AP Jaatinen olivat paljon näkyvämmässä roolissa.

-Hienoa, että onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Vaikkei JYPillä oo käytännössä kuin yksi hyökkääväkenttä ja kolme duunariketjua, niin tarvittavia tehoja tulee.

-Vaikkei pelitapa paljoa ole uudistunut viime kausista niin kyllä sitä on jonkin verran järkeistetty. Koko aikaa ei heitetä kiekkoa päätyyn vaan pelataan alaskin päin ja pidetään kiekko hallussa. Hyvältä näyttää ja tastä on parempi kuin hyvä jatkaa. Saa tehdä kärkinelikko kovasti hommia, jos meinaavat pitää vauhtiin päässeen Valmetin takanaan.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Neutraalien lasien takaa muutama huomio pelistä:

-IFK täysin yössä, oli omissa jatkuvasti hädässä kahden karvaajan alla ja taisi saada kokonaista yhden kontrolloidun hyökkäyksen JYP alueelle koko ensimmäisessä erässä. Ensimmäinen maalipaikka tuli toisen erän puolivälissä ylivoimalla.

-Hytösen kompurointi ja jäähy, kokonaisuudessan melko koominen tilanne. Yleisö riemastui ja muutenkin oli melko kiukkuista vaikka kentällä peli oli täysin yksipuolinen näytös.

-JYPin karvaus ja hyökkäyksiinlähdöt toimi. Jalat liikkui painetta saatiin vastustajan pakeille ja omissa hyökkäyksissä syöttöketjut toimi. Hienon näköistä peliä. Vataselle erityismaininta, hienoja riistoja ja nopeita pelin kääntöjä.

-Hirso perus fleguilua, pari tyhmää jäähyä ja mitäänsanomatonta neppailua.

-Granlundin otteissa hieman turhautumista, mailaa ainakin käytti muuhun kuin kiekon pelaamiseen aiempaa näkemääni huomattavasti enemmän. Matsin ilmaveivit kohdistuivat lähinnä vastustajan alaselkään.

-Virtaselta nätti onetimer, IFK:lla (Villepeltonen?) oli vastaavanlainen paikka ylivoimalla mutta maalintekijän ratkaisu erottuu edukseen. :)

-Riksman oli jotenkin epävarman oloinen koko pelin. Huipentui sitten Pesosen maaliin joka tuli maalin takaa.

-Eiks toi "reppu heiluu" chantti oo aika mauton ku laitetaan kiekko tyhjiin?
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Muutama huomio pelistä

-Vatanen vei nuorten tähtien taistelun Granlundia vastaan selkeästi. Vatasen omalle tasolleen nousua on ilo katsella.

-Jonnelle vakiopaikka kokoon panoon. Useita painavia pommeja ja hieno maali suoraan syötöstä.

Noihin kahteen seikkaan kiinnitän itsekin erityistä huomiota.

Välillä tuntui, että Sami suorastaan haki kohtaamisia Miken kanssa. Sitten pyöritti tätä miten tahtoi. Granlund ei ollut oma itsensä, mutta johtunee HIFK:n tilasta yleensä.

Jokohan Jykä uskoisi, että Jonne ansaitsee pelipaikan? Jäätävän hyviä pommeja ja se maali. Ja yleisö tykkää!
 

Hyytiäinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa & Ottawa
Pari huomiota täältäkin.

-HIFK oli kyllä käsittämättömän vaisu. Harmi, kun yleensä punapaidat on sytyttäneet vastustajan.
-Vatanen on tosiaan vaivihkaa kiivennyt jo puolustajien pistepörssin kärkeen eli omalle paikalleen. :)
-Fernholmia ei olis tarvinnu kauheesti houkutella tanssiin? Sen verran kovaa tuntui pelaavan muutamassa tilanteessa.
-peli oli ilmeisesti "väärin voitettu" jos pitää vaan kaivaa Viitasen "koomailusta" menetettyä nollapeliä esiin? Jyppi oli selkeästi parempi eilen ja se nollan menetys oli melko kosmeettinen juttu minusta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös