La 5.10.2013 KalPa - Kärpät

  • 7 342
  • 16

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Kalpan otteluennakko

Pedon raapaisun otteluennakko

Eli eli.. siitä siis otteluennakot tiskiin ja fiilistelemään. Kalpa on ollut jo pitkään Kärpille mieleinen vastustaja, voittaen mutulla lähes jokaisen kuopion kamppailun viime vuosina. Yksi ratkaisevista asioista näissä voitoissa on ollut minun mielestäni aina se, että Kalpa ei ole ollut kovinkaan vittumainen vastustaja kaukalossa. Kovuutta ei ole ollut nimeksikään ja tilaa ei ole osattu ottaa pois mm. Kärppien taitavilta tshekeiltä. Molemmat ovat nousseet pienestä kriisistä takaisin jaloilleen ja Kärpät voittaneet mm. viime kauden finaalijoukkueet selvin numeroin. Kalpa on myös voittanut Ässät. Tiukkaa tiedossa! Kuopion iltaan ylimääräistä humua tiedossa Maskotin nimen valinnan muodossa. Myös kauden yleisöennätystä tavoitellaan.

Kokoonpanoja ei ole vielä julkistettu, mutta Kärpiltä varmuudella on pois Lehtonen, Maxwell ja Alikoski. JMA suattaapi olla jo reissussa mukana! Kalpalta pois on Antti Halonen, Jussi Timonen ainakin.

Henk.koht. seuraan Kalpalta Lammassaarta, joka hypnotisoi minut pehmeillä käsillää jo Lukko-vuosinansa.

Kalpalaiset tervetuloa, kertomaan omia näkemyksiä ottelusta.
 

Sidewinder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Manchester United, AC Oulu
Kokoonpanoja ei ole vielä julkistettu, mutta Kärpiltä varmuudella on pois Lehtonen, Maxwell ja Alikoski. JMA suattaapi olla jo reissussa mukana!

Kärppien Facebookissa on kokoonpano Kärppien osalta, eikä ole Aaltonen tänään mukana.

Kärpät tänään:

Mika Pyörälä - Jari Viuhkola - Toni Kähkönen
Ivan Huml - Joonas Komulainen - Julius Junttila
Saku Mäenalanen - Joonas Kemppainen - Joonas Donskoi
Simon Suoranta - Juho Keränen - Tomi Körkkö

Lasse Kukkonen – Mikko Niemelä
Atte Ohtamaa – Ville Pokka
Ari Vallin – Vladimir Eminger

Jussi Rynnäs

Eli ei mitään muutoksia torstain jälkeen.
 

HankChief

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
KalPa:lle tärkeä kotiottelu. Jos nyt hehkutus pitää paikkansa ja sitä väkeä saapuisi monttuun vaikkapa 4000 silmäparia, niin voitto tekisi nannaa ja osoittaisi, että "tuote" on kunnossa. Voisi poikia jatkossakin vähän parempia lukuja. Tappio taas todennäköisesti aiheuttaisi sen, että ensi viikolla taas turha odotella paljon yli kolmea tonnia, vaikka vastassa taitaakin olla seuraavaksi aina kiinnostava IFK.

Pisteitä KalPa:lla kasassa nyt 13 (Kärpillä 14) ja se oikeuttaa 7. sijaan sarjataulukossa. Myös Jokereilla ja HPK:lla on 14 pistettä kasassa. Pelejä kuopiolaisilla on pelattuna 1-2 vähemmän kuin yläpuolella olevilla joukkueilla, joten voittoputken venyttäminen viiteen otteluun nostaisi todennäköisesti sijoituksen kuuden joukkoon.

KalPa:lla on oikeastaan koko kauden ollut puolustus ja maalivahtipeli hyvässä tikissä (vähiten päästettyjä liigassa, en nyt jaksa tarkistaa ottelumääriin suhteutettuna). Maaleilla ei olla edelleenkään liikaa herkuteltu, mutta positiivisena asiana ylivoimapeli on parantunut viime aikoina reippaasti verrattuna kauden alkuun ja viime vuosiin.

Kärpiltä olen nähnyt vain yhden pelin Pelicansia vastaan, joten en sen pohjalta osaa ottaa kantaa oululaisten otteisiin. Joukkue on ilman Juhiakin paperilla kova ja ratkaisuvoimaa löytyy, vaikka ilmeisesti alkukausi ei ole sujunut ihan suunnitellusti. Kuten tuolla ylempänä mainittiinkin, Kärpät on ollut KalPa:lle vaikea vastus viime vuosina, joten helppoa iltapuhdetta ei ole luvassa.

KalPa:n kokoonpano on elänyt HPK- matsista siten, että Saarinen on noussut Ikosen tilalle ykköseen ja Lammassaari pelaa Saarisen paikalla kakkosen laidalla. Halosen loukkaantumisen takia Riekkinen pelaa puolustajana Riikolan parina ja Ikonen nelosen keskellä. Maalilla jatkaa Tuokkola, jolle olisi kylläkin hyvä saada vähän huilia jossain vaiheessa. Kiitosta täytyy antaa tuolle kolmosketjulle, jossa nuori Saku Kinnunen on hoitanut oman tonttinsa todella miehekkäästi. Ketjulla myös tehojen valossa ollut varsin hyvä jakso, kun papalle on peli maistunut ja Arsi on kultakuuppa.

Saarinen - Pither - Kerman
Kauppinen - Foss

Kolehmainen - Kerälä - Lammassaari
Koivisto - Masuhr

Kapanen - Kinnunen - Lehkonen
Riekkinen - Riikola

Liedes - Ikonen - Junnila

Tuokkola
(Smura)
 

manemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärppien Facebookissa on kokoonpano Kärppien osalta, eikä ole Aaltonen tänään mukana.

Ihan hyvä pitää ketjut kasassa nyt kun ne edes jotenkuten toimii. Toki, Aaltonen ykköseen heti kun on pelikunnossa, mutta ihan hyvältähän nuo kentälliset vaikuttaa nytkin.

Ässiä vastaan pelattiin loistavasti tiistaina, mutta torstaina Tapparaa vastaan alkoi jo luistin painamaan. Toivottavasti viikon kolmannelle pelille riittää vielä virtaa, mutta pahoin pelkään että Kalpalta tulee köniin.
Jos näin käy niin ei kuusi pistettä yhdeksästä ole huonosti sekään.

Humlille toivoisi onnistumisia. Sen näköiset otteet on miehellä että laittaa verkot tötterölle heti kunhan ketjukaverit oppii tavoille. Go Ivan !
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Enpä voi sanoa, että tykkäisin ketjumuutoksista, mutta pakon edessähän ne on tehty. Saarinen ei ole Ikosen vertainen ykkösketjussa, mutta ei KalPa muistaakseni viime vuonna kertaakaan mitenkään erityisemmin Ossiin kaatunutkaan kun mies stunttaili ykkösessä Salmisen ja Voutilaisen laidalla, joten menkööt. Olen itse pelin suhteen varovaisen optimistinen, Kärpät on ollut KalPalle ehkäpä se koko liigan vaikein ja pahin vastustaja viime kausina (tosin edellisen pelin Niiralassa KalPa taisi viedä), mutta onko se ollut enemmän Aravirran ymmärrystä pelistä kuin jotain muuta, siitä nähdään tänään osviittaa. Kärpät on kyllä todella kova nimilistan mukaan, on Pyörälät ja Kukkoset ja Rynnäkset, puhumattakaan Aaltosesta joka ei KalPan kannalta onneksi vielä tänään pelaa, mutta eipä näitä pelejä aina nimillä ratkaista, ainoastaan usein.

Mutta niin, voittoputkeen toivotaan viidettä peliä. Lähtökohtaisesti tämä silti lienee vaikeampi koitos kuin neljä edellistä, joten jäitä hattuun. Lammassaaren mukaantulo ei aiheuta minulle suurempia riemunkiljahduksia, katsotaan mihin Lamppu pystyy vai pystyykö mihinkään. Smuran nosto kakkosvahdiksi on myös aika jännä veto, Kiviaho ei nimittäin ole pelannut peliäkään tällä kaudella. Kaiketi Henri saa näin varmuudella enemmän peliaikaa, mutta pitäähän Tuokkolankin välillä levätä...
 

manemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärpät on kyllä todella kova nimilistan mukaan, on Pyörälät ja Kukkoset ja Rynnäkset, puhumattakaan Aaltosesta joka ei KalPan kannalta onneksi vielä tänään pelaa, mutta eipä näitä pelejä aina nimillä ratkaista, ainoastaan usein.

Totta, nimet selässä ei merkkaa mitään mutta hyvän kolmikon luettelit. Kukkonen on ollut iskussa ekasta pelistä lähtien (Kapteeni isolla Koolla) ja jälkimmäiset kaksi on viime peleissä näyttänyt että homma toimii.

Vähän sellainen passiivinen kuva jäi Kärpistä torstaina joten mielenkiintoista nähdä miten vieraskaukalossa lähetään pisteitä jahtaamaan. Toivottavasti ei pelkkää puolustamista ja Kalpan virheitten haistelua. (Tylsää katsottavaa).
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Kumpikohan nyt sitte on maalissa, Rynnäs vai Karhunen? Spekuloivat radiossa Cityllä että Karhunen..?
Kohta nähdään.
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Kumpikohan nyt sitte on maalissa, Rynnäs vai Karhunen? Spekuloivat radiossa Cityllä että Karhunen..?
Kohta nähdään.

Rynnäshän se siellä. Mistä lie huhuilivat että Karhunen aloittaa?!?
 

HankChief

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Vahva vierasmatsi Kärpiltä. Ehkä numerot hieman mairittelevat, mutta ei Kärpillä nyt mitään isoa hätää ollut missään vaiheessa. Kovat tehot ykkösketjulta ja maaginen maalivahti vs. ei tehoja keltään ja keskinkertainen maalivahtipeli.

Tässäpä taisikin kulminoitua KalPa:n tämänhetkinen kuva. Kun ei maaleja tehdä paikoista ja puolustuspäädyssä sattuu virheitä/nukahduksia niin tulos on tämä. Ei muuta kuin onnea Ouluun! Toivottavasti Rynnäs ei löydä itseään kesken kauden rajan takaa näillä näytöillä, vaikka Kärpillä ei taloudellisista syistä taidakaan olla painetta mihin tahansa suostua.
 

JenniEmilia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, kanadalainen jääkiekko
Tulipa vaan mieleeni.

Vaikka matsi ratkesi lopullisesti siihen kolmannen erän alkuhetkien kolmanteen Kärppä-maaliin, niin missään vaiheessa ei tullut mieleenkään pelätä minkäänlaista ylilyöntiä kuopiolaisten taholta. Vastustajan tahalliset vahingoittamiset eivät kuulu näiden kahden joukkueen kohtaamisiin. Aina näin ei ole asian laita.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tulipa vaan mieleeni.

Vaikka matsi ratkesi lopullisesti siihen kolmannen erän alkuhetkien kolmanteen Kärppä-maaliin, niin missään vaiheessa ei tullut mieleenkään pelätä minkäänlaista ylilyöntiä kuopiolaisten taholta. Vastustajan tahalliset vahingoittamiset eivät kuulu näiden kahden joukkueen kohtaamisiin. Aina näin ei ole asian laita.

Tämä on kyllä totta. Vaikka KalPa tuntuu välillä pikkaisen tylsältä joukkueelta kiekkokontrollinsa kanssa, niin täytyy sanoa, että urheilupuoli edellä Kuopiossa mennään. Kaikin puolin puolin tyylikästä, urheilullista ja vastustajaa kunnioittavaa meininkiä on nähty KalPalta niin pitkään kuin minä muistan. Niin kuin JenniEmilia totesi, KalPan kanssa ei tarvitse pelätä ylilyöntejä ja sitä arvostan. Monen muun Liigamme joukkueen kohdalla tilanne on ikävä kyllä kovin erilainen.

Kärpät oli tänään kliininen ja Rynnäs vaikuttaa täydeltä timantilta tähän sarjaan. Leuka pystyssä eteenpäin.
 

eakin

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Vähän on sellainen olo että välillä on aika epäoikeudenmukaista tämä jääkiekko. En tiedä miten tilastojen mukaan maalipaikat menivät, mutta paikalla olleena tuntui että KalPa vei ne ainakin 10-5. Vastustajalla oli vähän turhan kuuma maalivahti ja meillä toisaalta laaduttomia ratkaisuyrityksiä. Vastapainoisesti Kärpät taas teki hyvin suurella prosentilla paikoistaan maalit ja nehän tämän homman ratkaisee.

Mutta jokatapauksessa KalPan peli näytti hyvälle eikä tähän ole syytä lannistua. Itse uskon kuitenkin että jääkiekossa pitkässä juoksussa voitetaan luomalla enemmän maalipaikkoja kuin vastustaja. Pienellä tuurilla olisi tämänkin pelin kulku voinut kääntyä toiseen suuntaan.

Harmi vaan että suurella yleisölle Kuopiossa tämä oli varmasti taas yksi hyvä syy jättämättä KalPan pelit väliin vähäksi aikaa.
 

marston

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Vähän sellainen passiivinen kuva jäi Kärpistä torstaina joten mielenkiintoista nähdä miten vieraskaukalossa lähetään pisteitä jahtaamaan. Toivottavasti ei pelkkää puolustamista ja Kalpan virheitten haistelua. (Tylsää katsottavaa).

Aika lailla tuolla reseptillähän se Kärppien voitto tuli. Kärppien peli näytti omaan silmään jopa niin passiviselta, että uskoin ja luotin aidosti vielä toisen erän jälkeen KalPan mahdollisuuksiin nousta tasoihin ja jopa voittoon, mutta kolmannen erän alun maali tappoi pelin ja KalPan joukkueen uskon. Kärpät hyödynsi KalPan muutamat puolustuspään virheet tappavan tehokkaasti ja Rynnäs hoiti loput. Onnittelut siis Ouluun.

Tappio tietysti harmittaa aina, mutta siitä huolimatta ihan positiiviset fiilikset jäi. KalPa pelasi ensimmäiset kaksi erää kuitenkin varsin pirteästi ja uskon, että samaa rataa jatkamalla voittojen tielle palataan nopeasti.
 

Runkosarja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat KooKoo
Tulipa vaan mieleeni.

Vaikka matsi ratkesi lopullisesti siihen kolmannen erän alkuhetkien kolmanteen Kärppä-maaliin, niin missään vaiheessa ei tullut mieleenkään pelätä minkäänlaista ylilyöntiä kuopiolaisten taholta. Vastustajan tahalliset vahingoittamiset eivät kuulu näiden kahden joukkueen kohtaamisiin. Aina näin ei ole asian laita.

Totta. Ei tarvitse mainita kuin yksi nimi. Miikka Salomäki.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Totta. Ei tarvitse mainita kuin yksi nimi. Miikka Salomäki.

Ilkka Pikkarainen






Ei mun mielestä näitä Kalpa-pelejä kannata laskea oikein miksikään tällä hetkellä, Anteeksi vain. Nämä näyttää aina Kärppien hyvät puolet, mutta totuus on aina kulman takana. Toki hienoa pelaamista Kärpiltä koko peli. Vieraspeliksi täydellinen suoritus.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Juuri kun kävin toisessa ketjussa kehumassa KalPan 4 viimeistä peliä niin sitten tulikin jo turpaan Oulun suunnalta. Mutta ehkä parempi taas näin, eipähän ala mopo keulimaan! Onnittelut Kärpille, parempi voitti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös