La 31.03.2012 Sport - Ilves, SM-liiga karsinta, 4. ottelu

  • 38 063
  • 132

SuperMario

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Saattoihan siinä Ilves pelaajan maila kaataa Sportin pelaajan, mutta Sportin sivujen videon perusteella hieman epäselvä tilanne kuvakulman takia. Joka tapauksessa Virkkunen saa kaatumisen jälkeen kiekon ja syöttää sen toiselle Sportin pelaajalle, joka purkaa tilanteen hyökkäysalueelta vierittämällä kiekon ränniin, jossa ei ole ketään vastaanottomassa. Itse ratkaisu syntyy tämän jälkeen hävittyjen oman pään kaksinkamppailujen jälkeen, joten on minusta turha huutaa viheltämättä jääneen jäähyn perään. Viheltämättä tulevia tilanteita tulee aina pelissä riippuen värilaseista ja tässä kohun nostanut itse tilanne ei edes ollut minkään sortin maalitilanne. Ymmärtäisin porun paremmin, jos Virkkusta olisi rikottu selkeässä maalitilanteessa, koska niillä rikkeillä voi oikeasti olla merkitystä. Tappion hetkellä on aina helppo hakea muiden tekemisistä tai tekemättä jättämisistä syytä tapahtuneelle oman tekemisen sijaan.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Hiitelän vastauksille lehdistölle sen sijaan epäuskoista päänpudistelua. Ei voi paljon väsyneempää äijää organisaatioon löytää.

Kaiken kaikkiaan, ei hitto. Ei voisi millään uskoa, että kentällä on muutama minuutti takaperin taisteltu lähes verissäpäin ja aivan uskomattoman täreistä asioista kummankin seuran kannalta. Ihan, kun noi kumpikin olis huumattu tjms. ennen haastattelua. Jos joku paikka on kirkko, niin toi pressitilaisuus. Aika hupaisaa katseltavaa. Alkoi ihan itseäkin haukotuttamaan. :D
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
01.04.2012 Sport - Ilves 4.peli pressi. 1:00 ->

Hiitelän vastauksille lehdistölle sen sijaan epäuskoista päänpudistelua. Ei voi paljon väsyneempää äijää organisaatioon löytää.


Seppo, mee pois siältä...

Mutta toisaalta myös.. Mistä näille toimittajille maksetaan!! Eikö niillä mitään oikeeta kysyttävään näissä presseissä ole? Siis voi hyvää päivää.

huoh!
 

Nicotsein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Pittsburgh Penguins (Geno <3)
Pakkohan se on myöntää hidastuksen nähtyäni että toi Virkkusen kaatumistilanne saattoi olla omankin pelaajan mailaan, tai sitten siellä oli Ilvespelurin maila välissä. Jotenkin oudosti kuitenkin molemmat kaatuu. Kieltämättä se näytti selvemmältä toiselta puolen hallia, mutta aina voi omat erheensä myöntää, jos sellaiseen on syyllistynyt.

Vitutus on jo vähän laantunut ja eilinen oli kuitenkin hieno kiekkoilta kaikinpuolin. Saattoi hieman puntti varmasti tutista Ilves-fanien päädyssäkin kun jatkoajalle mentiin. Kuitenkin Sportin kotikaukalo on osoittautunut liigakarsinnoissa vierasjoukkueelle suotuisammaksi, jos näin voi sanoa. Toivottavasti se tekee pienen muutoksen kun ne helvetin putket uusitaan sieltä jään alta, tuntuu varsinkin nykyistä Sportia/Sportin pelikirjaa vaan haittaavan tuo paska jää. No, eipä se mikään selitys ole.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Karsea pettymys. Ei ole tullut täälläkään pyörähdettyä eilisen pelin jälkäisen nollauksen jälkeen, tavallaan haluaisi unohtaa ja antaa olla. Toivottavasti se ei ollut tässä, ei taas tiedä, koska tällaista mahdollisuutta tulee seuraavan kerran eteen...

Aivan loistava lauantain kiekkoilta ja huikea tunnelma (vierasfanitkin loivat katsomoon hyvää vastakkainasettelua), mutta luu jäi lopulta itse pelistä käteen. Kyllähän näissä peleissä on tunteet pinnassa aivan eri tavalla, kun pelataan elämästä ja kuolemasta - noususta ja tippumisesta. Katsokaa ihmiset Ilves pelaajien tuuletuksia vaikka 2-2 tasoitusmaalin tai voittomaalin jälkeen, esimerkiksi Kangasniemeä, se kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Huikeat paineet ja panokset, niitä ovat karsintapelit parhaimmillaan.

Alussa ja ensimmäisessä erässä Sport oli jälleen terävempi ja oli paikkoja jopa siihen kahden maalin johtoon. Toisessa erässä Ilves pääsee peliin paremmin mukaan. Kolmanteen erään Sport lähtee vaarallisessa maalin johtoasemassa, jota Ilves lähtee takaa-ajajana jahtaamaan. Tahattomasti tai tahallaan, Sport joutuu puollustuskannalle ja Ilves painaa päälle, mitään menettävää kun ei ole, maali täytyy tehdä. 2-2 tasoituksenkaan jälkeen Sport ei saa oikein enää väärään suuntaan lähtenyttä kelkkaa käännettyä, vaikka meillä oli toki hetkemme voittomaalinkin tekoon, mutta ei oltu tarpeeksi tehokkaita. Ja niin, Laitinen pelasi maalillaan todella hyvän pelin, vaikka se Kivimäen veto hieman helposti livahtikin, mutta otti vastapainoksi todella paljon hyviä koppeja ja antoi meille mahdollisuuden voittoon.

H*lvetin tärkeä ja jännittävä jatkoaika ja peli ratkeaa varsin ikävällä tavalla, kun Virkkusen kampitusta ei vihelletä, hyökkäys toiseen päähän ja siitä maali. Kyllähän tuo syö miestä rotanlailla. Muuten mielestäni tuomarit vihelsivät ihan hyvin, ja kuten aiemmissakin peleissä olen tuomaritoimintaa kehunut verrattuna Mestikseen. Kolmannessa pelissä meille tuli tosin ne pari naurettavaa jäähyä, esim. Riskan 5 vs 3 -alivoimaan johtanut tilanne. Toki tuo Virkkusen kampituksen viheltämättä jättäminen osuu vain erittäin tärkeään paikkaan ja tuota ei oikein korvaa, vaikka olisi muuten viheltänyt "ihan hyvin".

Kuten sanottua, hieno peli. Sport on näyttänyt, että silloin kun se pelaa omalla tasollaan hyvin valmennettuna, pystyy se haastamaan aivan mainiosti monta monta kertaa suuremmalla pelaajabudjetilla operoivan liigajengin. Hienosti on nuori jengimme vääntänyt. Suuri harmi, että jos ei tästä niskalenkistä pystytä nousemaan, niin ties kuinka kauan voi taas mennä, että pääsee liigajengejä haastamaan. Tämä kaupunki ja fanit kun ansaitsisivat niin paljon enemmän.
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
H*lvetin tärkeä ja jännittävä jatkoaika ja peli ratkeaa varsin ikävällä tavalla, kun Virkkusen kampitusta ei vihelletä, hyökkäys toiseen päähän ja siitä maali.
Koosteesta kyllä näytti, että Sport-pelaajat kampittavat Ilveksen maalin takana toisiaan. Kyllä siinä yksi Ilves-paitakin on lähistöllä, mutta näyttäisi ettei siinä jäähyn paikkaa ollut. Toki ei aivan pysty koosteestakaan varmaksi sanomaan.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Koosteesta kyllä näytti, että Sport-pelaajat kampittavat Ilveksen maalin takana toisiaan. Kyllä siinä yksi Ilves-paitakin on lähistöllä, mutta näyttäisi ettei siinä jäähyn paikkaa ollut. Toki ei aivan pysty koosteestakaan varmaksi sanomaan.
Joo, näin on. Otan sen verran takaisin, että en pysty tuota itsekään varmalla koosteesta sanomaan. Mielestäni Ipa-pakki laittaa samaan aikaan mailan Sport-pelaajan jalkoihin ja siinä samassa rytäkässä myös Sport-pelaajat törmäävät keskenään.

Mutta aivan sama tuo tilanne. Se oli ja meni, ja ei ne tuomaritkaan sitä voittomaalia tehneet vaan Ilves. Itse tämä sössittiin, kun ei pystytty rankaisemaan maalipaikoista tehokkaammin.

Tällaista kiekkoviihdettä kun olisi useammin. Noh, ainakin taas näyttöä siitä, että eiköhän nämä karsintamatsit ole paikkansa todellakin ansainneet.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Joku sporttilainen kehtaa vielä valittaa tuomaritoiminnasta. Mielestäni tässä pelissä ja koko karsinnoissa on vihellykset menny Sportille päin eikä suinkaan ilveksen hyväksi! Jokatapauksessa surkeaa tuomarointia.

Muihin peleihin en osaa ottaa kantaa, mutta kolmannessa pelissä tuomaritoiminta suosi selkeästi Ilvestä.

edit. Neljännen matsin ottelukoosteen perusteella myös tässä pelissä jäi pari selvää jäähyä viheltämättä Ilvekselle. Mahdoton tosin jonkun koosteen perusteella sanoa, joten ei liikaa painoarvoa tälle. Mutta paikanpäällä näkemäni 3:n pelin ja tämän neljännen pelin koosteen perusteella dumarit on menneet aika vahvasti Ilveksen leirissä...
 
Viimeksi muokattu:

hankipallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
E-P, Sport
Hieno kiekkoilta eilen Kuparisaaressa, jonka tunnelma hakee kyllä vertaistaan. Fanipäädylle todella iso peukku, se laulu ja meininki kuulosti mahtavalta toisessa päässä hallia.

Sportin iskunpaikka oli ensimmäisessä erässä, jota se vei alun Ilves-hallinnan jälkeen melko selvästi. Tähän olisi Sport tarvinnut sen toisen häkin, jolloin se olisi päässyt pienelle karkumatkalle. Toisen erän kuluessa ja varsinkin kolmannessa erässä hallinta alkoi siirtyä Ilvekselle. Kolmannessa erässä Ilveksellä oli jo sen verran hyviä maalipaikkoja, että niistä Sport selviytyi jo osittain hyvällä onnella.

Jatkoajalla Ilves hallitsi ja lopulta sen lihamyllyosasto käytti fyysistä etuaan ja väänsi ratkaisun. Ratkaisu sai melko kitkerän sivumaun kun vain hetkeä aiemmin Sportin Virkkunen vedettiin Ilves-puolustajan toimesta selvällä mailakampilla kumoon Ilves-maalin takana (kyllä, näin tilanteen ns. aitiopaikalta). Ei jäähyä ja päätuomarikaksikko saateltiinkin ottelun päätyttyä melkoisen vihellyskonsertin kanssa ulos kaukalosta.

Hienoa, että Sport on katastrofialun jälkeen noussut taistelemaan sarjan voitosta. Vaikea tehtävä on edessä, mutta mahdollisuus vielä on. Hieno myös huomata kuinka nämä hakomäet ja kiviniemet (Koivisto!) vetävät tuolla ammattilaisia vastaan käytännössä ihan tasapäisesti.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Ja vain hetkeä aiemmin Sportin Virkkunen vedettiin Ilves-puolustajan toimesta selvällä mailakampilla kumoon Ilves-maalin takana (kyllä, näin tilanteen ns. aitiopaikalta). .

Aitiopaikalla olin minäkin ja selvinpäin, Ilveksen fanikulmassa niin, että tilanne oli ihan selkeä. Sportin jätkät kaatuivat kun heidän jalkansa kopsahtivat yhteen. Siis kamppasivat toisensa. Ilveksen jätkällä ei ollut mitään osuutta tapahtumaan.
 

A-piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, SM-liigan perustajajäsen
Oma turhautuminen ottelun loppupuolen tuomarityöskentelyyn ei johtunut tuosta Virkkusen tilanteesta, vaikka siinä hetkessä se tuntui oikeusmurhalta. Painetta pääkoppaan muodosti se, että Heikkinen lähti varsinaisen lopussa kaksi kertaa istumaan koukkaamisjäähyä, jotka sinänsä olivat ihan hyväksyttävissä olevia jäähyjä. Mutta miksi Ilveksen kaverit eivät siinä varsinaisen lopussa ja jatkoerässä saaneet ihan samanlaisista tilanteista jäähyjä? Ok, nämä ovat tietysti tuomarin tekemiä tulkintoja rikkomuksen luonteesta ja tekopaikasta (vaikutuksesta peliin), mutta varmaan jokainen kiekkofani on kokenut tunteen siitä, että nyt oma suosikkijengi kokee vääryyttä tai tuomari ottaa liian isoa roolia pelistä. Eilen tuo sitten purkautui katsomossa hämmästyksenä, turhautumisena, kiukkuna ja raivona.

Vanhaa kliseetä lainatakseni, niin tällä "vuodatuksellani" en silti halua ottaa mitään Ilveksen jatkoerävoitosta pois. Pelin kulkua on joka puolella jo analysoitu hyvin, ja tuomareilta jäi viheltämättä puolin ja toisin muitakin jäähyjä. Nuo lopun epäselvät koukut (pl. Virkkusen tilanne) jättivät vaan hieman pahan maun suuhun ja myös jossiteltavaa. Mutta pikku hiljaa tämä katkeran tappion on pystynyt nielemään ja jopa sulattamaan. Tiistaita kohti tässä jo kovasti mennään!

Hymyn toi huulille tuo Kaukosäätimen vertaus, että liigafanien ja mestisfanien välillä olisi tasoeroa pelin ymmärtämisen tai lukemisen suhteen. Turha kai kysyäkään, että mihin suuntaan. Mun mielestä tämä pitäisi ehdottomasti lisätä liigalisenssivaatimuksiin. Liiganousun kynnyksellä pitäisi mestisjoukkueen katsomosta valita satunnaisotannalla 100 henkilöä (LeKillä riittää 10 henkilöä), jotka täyttäisivät liigan laatiman kyselylomakkeen pelin ymmärtämisen jalosta taidosta liiganormien mukaan. Jos yli 30 %:a pomppaa tässä testissä, niin liiganousu evätään. Mun mielestä tämä olisi ihan oikeutettu lisäys lisenssiehtoihin, koska esim. Jatkoajan liigapuolen otteluseurantaketjuissa vallitsee täydellinen harmonia ja konsensus, mitä tulee otteluiden tuomaritoimintaan, pelin ratkaisutilanteisiin ja yleensä pelin salojen ymmärtämiseen.

Vielä muutama havainto eilisen pelin kaukalon ulkopuolisista tapahtumista. Hallissa oli todella hieno tunnelma koko pelin ajan. Ahvensaaren päädyn ja koko yleisön luoma paine tuntuu vieläkin luissa ja ytimissä! Ja tietysti iso peukku myös Ilveksen fanikatsomon suuntaan. Hyvää vastakkainasettelua saatiin katsomossa. Uskon, että fanien läsnäolo toi virtaa ja moraalia myös Ilveksen pelaamiseen.

Mutta...jouduin käymään toisen erän aikana autolla, ja kuljin siitä Ilveksen fanipäädyn ohitse. Hämmästykseni oli suuri, kun 10-12 Ilveksen kannattajaa vielä norkoili baaripöytien ääressä, eikä heillä ollut mitään kiirettä "salin puolelle". Toki tuossakin tilanteessa huokui syvä kiekkokulttuuri, kun yksi heppu ihan selvästi piirteli kaverilleen baaripöytään taktisia kuvioita - nenällään. Ja hämmästys vain kasvoi, kun sisäänkäynnin tuulikaapissa pyöri kaksi fania lisää. Ilmeisesti liigahalleissa ovet aukeavat eri suuntaan, eivätkä kaverit tämän takia päässeet siitä sisään. Ja vielä sisäänkäynnin portailla istuskeli yksi fani. Tuli jotenkin ihanan ylimielinen olo, kun katselin häntä siitä ylhäältäpäin....tämä katsaus lähinnä siksi, että ekan pelin yhteydessä joillekin Sportin kannattajille ja "kannattajille" maistui ekan erätauon jälkeen ravintolan bisse paremmin kuin peli. Tämäkin nähtiin joillakin keskustelupalstoilla osoituksena kiekkokulttuurin puutteesta. Nytpä tässä sitten osaa omia kannattajia jatkossa neuvoa, kuinka pelin aikana ollaan baarin puolella kiekkokulturellisti.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Sportin kotisivuilla on nyt todella hyvä pätkä tuosta kiistellystä kampista. Kyllähän se kamppi on, mutta se on nyt mennyttä ja suunta pitää olla kohti tulevaa. Blues osoitti, että takaa voidaan tulla, kun uskotaan omaan peliin ja tekemiseen.

Tässä tuo linkki.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Sportin kotisivuilla on nyt todella hyvä pätkä tuosta kiistellystä kampista. Kyllähän se kamppi on, mutta se on nyt mennyttä ja suunta pitää olla kohti tulevaa. Blues osoitti, että takaa voidaan tulla, kun uskotaan omaan peliin ja tekemiseen.

Tässä tuo linkki.

Ei tuota kamppia ole kukaan edes kiistänyt. Selvääkin selvempi tapaus. Mutta ei kai Ilveksen pelaajalle voi jäähyä antaa, jos sporttilaiset toisiaan kampittelee?
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Ei tuota kamppia ole kukaan edes kiistänyt. Selvääkin selvempi tapaus. Mutta ei kai Ilveksen pelaajalle voi jäähyä antaa, jos sporttilaiset toisiaan kampittelee?

Hä? Sä et sitten jaksanut katsoa tota alle minuutin pätkää?

Niin ja nimimerkki Kuikelolle Sportin foorumilla kiitos pätkän postaamisesta.
 
Siis tuossahan videossa omaan silmääni kylläkin Sportin pelaajat kaatuvat toistensa jalkoihin ja tämä kaikki tapahtuu Peltolan mailan "takana." Ei tuo tilanne peliä ratkaissut, vaan Sportin hyytyminen kolmannessa erässä.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuon klipin perusteella Sport pelaaja kaatuu selkeästi Ilveksen mailaan. Sinänsä en ihmettele, että tuomari ei sitä viheltänyt. Normaalista videosta ei voi sanoa kumman mailaan kaatuu, saatika nopeassa pelitilanteessa.

Tuskin tohon kuitenkaan koko sarja ratkesi, mutta hyvä että jää Vaasalaisille edes jotain jossiteltavaa, jos Ilves sarjan voittaa.

Jotenkin ei vieläkää uskalla rentoutua. Ilves pystyy ihmeisiin ja vielä tumpeloimaan tämänkin. Jessekin taitaa olla jo terassilla...
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eiköhän Peltolan komposiitti olisi mennyt murusiksi, jos se maila siellä pelaajien välissä todella olisi ollut. Tuosta kuvakulmasta nyt muutenkaan ei ota selvää, missä se maila lopulta liikkuu. Ainakin vastaantuleva pelaaja on jo menossa turvalleen, ennenkuin ehtii mailan "vaikutusalueelle".
 
Minusta tuo tilanne näyttää siltä, että ilvesläinen kurottaa mailaansa ihan puhtaasti kohti kiekkoa, ja hänen mailansa on Sport-pelaajan edessä. Samaan aikaan toisesta suunnasta luistelee vastakkaiseen suuntaan kiekollisen pelaajan ja Ilves-pakin väliin Sport-pelaaja, jonka jalkoihin maila pysähtyy. Silloin mailasta tulee vipuvarsi, joka keilaa maahan molemmat Sport-pelaajat.

Joku erotuomaroinnin asiantuntija voisi sanoa, kuuluuko tuollaisesta viheltää jäähy.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Minusta tuo tilanne näyttää siltä, että ilvesläinen kurottaa mailaansa ihan puhtaasti kohti kiekkoa, ja hänen mailansa on Sport-pelaajan edessä. Samaan aikaan toisesta suunnasta luistelee vastakkaiseen suuntaan kiekollisen pelaajan ja Ilves-pakin väliin Sport-pelaaja, jonka jalkoihin maila pysähtyy. Silloin mailasta tulee vipuvarsi, joka keilaa maahan molemmat Sport-pelaajat.

Joku erotuomaroinnin asiantuntija voisi sanoa, kuuluuko tuollaisesta viheltää jäähy.

Jotain tuollaista erotuomaritarkkailija käsittääkseni kertoi omana näkemyksenään ja se ei hänen tulkinnan mukaan ole jäähyv peruste.
 
Jotain tuollaista erotuomaritarkkailija käsittääkseni kertoi omana näkemyksenään ja se ei hänen tulkinnan mukaan ole jäähyv peruste.

Kun yritän parhaani mukaan objektiivisesti asiaa miettiä (tiedä sitten miten hyvin se onnistuu), niin olen samaa mieltä. Jos tuollaisesta annetaan jäähy, niin silloinhan pakin kurottaessa mailaansa kohti kiekkoa suojaavan pelaajan lapaa olisi hyökkäävän joukkueen pelaajan aina järkevää luistella vastakkaisesta suunnasta kiekollisen ja tämän ahdistajan väliin, jolloin molemmat hyökkääjät lakoavat pakin mailaan ja siitä sitten yv:lle.
 

A-piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, SM-liigan perustajajäsen
Artsi, missä erotuomaritarkkailija (Ringbom) on tuollaista sanonut? Ainoat pelin jälkeiset kommentit häneltä olivat, ettei hän kommentoi yksittäisiä tilanteita. Eikä siis kommentoinut tätäkään tilannetta. Virkkunen tätä tilannetta päivän Vasabladetissa kommentoi jotenkin niin, että Peltolan maila oli hänen jalkojensa välissä ja siihen hän sitten kaatui. Ja voisihan tuosta ottelukoosteessa näkyvästä Peltolan hätäisestä vilkaisusta toisen päätuomarin suuntaan jotain myös päätellä.

Kivahan tätä pätkää on kelata edestakaisin, ja spekuleerata että oliko vai eikö ollut. Mutta kuten Pat totesi, niin se meni jo. Lopputulos oli 2-3 ja pysyy. Jännää numeroleikkiä muuten, että tiistai-illan pelin jälkeen ihan nuo samat numerot ovat ottelusarjan tilanteessa, mutta toisinpäin eli ottelusarja on Ilvekselle 3-2.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Jep. Oli miten oli, niin turha tuosta yksittäisestä tilanteesta on enään jauhaa. Sori one-lineristä.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Artsi, missä erotuomaritarkkailija (Ringbom) on tuollaista sanonut? Ainoat pelin jälkeiset kommentit häneltä olivat, ettei hän kommentoi yksittäisiä tilanteita. Eikä siis kommentoinut tätäkään tilannetta.

Ei kai missään. Aamulehdessä Arto I. Järvelä on kommentoinut tätä tapausta. Hän kuvailee tilanteen menneen juuri kuten nimimerkki Kirjoittelija tuolla ylempänä kirjoittelee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös