La 3.10.2009 HPK-KalPa

  • 6 095
  • 20

C5-Jarppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,Maajoukkue mallia Suomi
Kas, kun ei ole vielä ketjua auki.

Kalpa tulee taas Hämeenlinnaan, jokohan jää kestää Vuoren ylimielisen meuhkaamisen? Viimeksi petti Veikkaajan mainos.

Kalpa pelaa hienointa kiekkoa sitten Jukkas Jalosen ajan Kerhossa, tuleva maajoukkuecoutsi kun Jukka J. hyppää Hjalliksen diiliin?
Ei ehkä ihan heti, mutta ajatuksena kiehtova.

Kalpalla on peli eilen alla, joten Kerho voittanee tänään. Ylilyöntejä? No, aina on sen mandollisuus, että joku noutaa esim. Hartikaisen, jonka pelityyli on vieraan silmin perseestä. Kerholla oli jo harkkapeleissä saanomista siihen suuntaan, joten päihin vaan. Itse joudun pelin osalta säätään "luomumerkeissä", mitähän iltapäivä taas tuo tullessaan, innolla odotan.

Kaikki kohti Patria-Areenaa, yhdellä inssillä Poltinahontiellä olisi sitten jatkotkin...Kaikki Kalpalaiset sinne vaan sanallisesti vääntämään. =)

Joko Järvinen Pasi lähti Tutoon?
 
Viimeksi muokattu:

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
KalPa toki pelasi eilen, mutta jos Kerho lähtee illan otteluun aseenaan kuopiolaisten väsymys, niin selkään saavat. Blues ei eilen tarjonnut kymmenen minuutin verran vastusta. Henk koht olen liian täpinöissäni tämän enempää spekuloimaan, kohta on suunta Hämptoniin. Hallilla tavataan. Tulosvedot teen ehkä jollain ärrällä, näihin ketjuihin en niitä edelleenkään harrasta.
 

Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tasainen, toivottavasti myös vauhdikas ja loppuun asti jännitystä tarjoava peli edessä. KalPalla voi painaa eilinen vauhdikas matsi jaloissa ja HPK:lla vähän tahmean alun jälkeen peli lähtenyt pyörimään mallikkaasti. Kotikaukalosta ja yleisöstä etu Kerholle, joten tällä kertaa veikkauksen kertoimet ovat kohdillaan.

Jos tästä 3 pongoo lähtee Puijontornin kupeeseen niin sitten näyttää enemmän kuin hyvältä! Jotenkin tuntuu, että on tasaista ja pisteet saatetaan jakaa niin tasan kuin mahdollista:)

Jatkaako Kerman hyviä otteitaan? (Blues peli)

Tietääkö joku, että mistä peleistä Urho-tv näyttää maalit?

Ai niin... Unohtu sanoa, että ensimmäinen maali ei merkkaa mitään!
 
Viimeksi muokattu:

Livermore

Jäsen
SM-Liigan sivuilla olevien kokoonpanojen mukaan Andersson aloittaa hyökkääjänä? Ja missä on Kerman? Olisiko nyt joku virhe kyseessä?
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Hiukan epävarmat fiilarit illan matsin suhteen. Kerhon peli Ässiä vastaan ei vakuuttanut sitten ollenkaan (erittäin positiivista toki voitto nihkeästä pelistä huolimatta) ja vastustaja vaikuttaa olevan tulessa. Omissa papereissani KalPa on noussut hyvin toimivalla "nykyaikaisella" pelityylillään sarjan suurimmaksi ennakkosuosikiksi. Vielä viime kaudella uskoin vakaasti, että KalPa on horjutettavissa kovalla taklauspelillä. Olen tavallaan edelleen sitä mieltä, mutta kun aloitetaan vastustajan horjuttaminen poikkeuksellisen kovaa taklaamalla, peli menee helposti ryntäilyksi, jolloin vastustaja vie pisteet helposti. Mieleen tulee kaiken maailman hifkien säälittävät yritykset taklata vaikkapa kauden 2002-2003 HPK ulos pelistä.

KalPasta on tullut Kerholle vittumainen vastustaja. Tuntuu siltä, että meillä on ollut vaikeuksia löytää oikeanlaista pelitapaa juuri KalPaa vastaan. Miten olisi "fight fire with fire"? Mielestäni Kerhon pitäisi pelata aktiivisesti hyökkäyssuuntaan ja tehdä siellä saatanasti hommia. Varsinkin, kun meilläkin energisiä pelaajia hyökkäyksessä riittää melkein vaikka muille jakaa. Jos sen sijaan pelataan passiivisesti, pitää taas meidän kankeahkolla pakistolla aivan helvetin kovaa kiirettä.

Viime vuonna Kerho pelasi mielestäni kotipeleissään liian "vieraspelimäisen" passiivisesti, mutta tälle kaudelle näyttää tahti muuttuneen.
 
Viimeksi muokattu:

Zigismund

Jäsen
Lauri Kärmeniemi pelaa tänään liigadepyyttinsä Kerhon 2.pakkiparissa yhdessä Jukka Laamasen kanssa. Saa nähdä tuleeko vastuuta ylivoimissa.
 

IJR79

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
SM-Liigan sivuilla olevien kokoonpanojen mukaan Andersson aloittaa hyökkääjänä? Ja missä on Kerman? Olisiko nyt joku virhe kyseessä?

Veikkaanpa, että kyseessä ei ole virhe ja mahdolliset selitykset voisivat olla:

1) Salo taisi loukkaantua eilen. Vahvistusta tälle ei ole tullut, mutta jotain kertonee, että peliaika oli alta viiden minuutin yhdellä tärkeimmistä taistelijoista. Lisäksi Kerman on tosiaan syystä tai toisesta myös poissa, joten laitureista on pulaa ja Adam pärjännee kyllä omilla avuillaan tarvittaessa laidassa

2) Ströba ei ole vielä täysin kunnossa flunssan jäljiltä ja ääliömäisten nykysääntöjen takia pelataan varman päälle, että kokoonpanosta löytyy ainakin se 6 pelikuntoista pakkia

Toivottavasti KalPa hoitaa pisteet Kuopioon ja Rinkulan jää kestää tällä kertaa pidempään kuin sen vartin.
 
Viimeksi muokattu:

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mielenkiintoiset kokoonpanot kyllä KalPan osalta... Eilisen perusteella Timonen-Kukkonen kuulostaa hyvin pelottavalta. Kukkosella oli eilen vähän kiire avaussyöttöjen kanssa, tarjoili pari aika hyvää suoraan omalle siniselle vastustajan lapaan. No, uskotaan siihen, että peli paranee. En kyllä silti oikein ymmärrä tätä Anderssonin nostoa hyökkääjäksi. Ei KalPalla ole varaa menettää ykköspakkia hyökkäykseen. Mielummin hyökkäyksestä Kapanen pakiksi tarpeen vaatiessa. No, kaipa se Virta tietää (jälleen kerran) paremmin.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Lauri Kärmeniemi pelaa tänään liigadepyyttinsä Kerhon 2.pakkiparissa yhdessä Jukka Laamasen kanssa. Saa nähdä tuleeko vastuuta ylivoimissa.

Jeps. Ja Risto Korhosella on yllättäen polvivamma.

Mielenkiintoinen peli luvassa jota jännityksellä odotetaan. Itse asiassa odotettu jo eilisestä saakka.

Odotuksissa on viihdyttävä, vauhdikas peli. Todellinen testipaikka Kerholle kun liigan ylivoimainen kärkijoukkue saapuu Patrialle. Tästä voitto ja näyttää jo todella hyvältä!

Nyt ääntä itse kultakin, tunnelmaa halliin ja kuopiolaiset maata kiertävälle radalle lentävinä kalakukkoina!
 

TJ MACKEY

Jäsen
Mitähän sitä uskaltaisi sanoa, turpaan on meinaan tullut Kalpalta vuoden sisään niin että tukka lähtee. Ehkä tänään HPK osaa olla riittävän kärsivällinen ja ei lähde Kalpan perään juoksemaan.

Ilves osoitti reilu viikko sitten Kuopiossa että aktiivinen keskialueen trap on Kalpalle yllättävän haastava tehtävä. Kerho tuskin lähtee tänään hirveästi karvailemaan vaan enemmänkin pyrkii sumputtamaan keskialuetta, ja kääntämään peliä todella nopeasti. Tämä ei suinkaan tarkoita ettäkö Kerho olisi passiivinen, vaan sen on oltava jatkuvassa liikkeessä ja aktiivinen.

Antaa Kalpan pyöriä ja pitää kiekkoa vaikka kuinka paljon, kunhan ollaan aktivisempia niissä osissa kenttää missä pelit ratkaistaan. Tällä kertaa Kerhon on vaan pakko olla voittaja molempien maalien edustalla.

HPK:n pelitapaa tukee vahva tunnetila jota tullaan varmasti tukemaan kovalla ja vähän rumallakin kontaktilla. Samoin monenlainen muu hämmentäminen valmennusjohdon osalta auttaa asiaa. Tähän mennessä Virta on Kalpan aitiossa pärjännyt kiitettävästi, mutta kyllä sielläkin sisällä kiehuu. Samoin kuin Rautakorvella, jolla on pari kertaa meinannut mopo karata käsistä keskinäisissä peleissä.

Kaksi täysin erilaista joukkuetta, valmentajaa ja näkemystä tehokkaasta jääkiekosta. Näistä joukkueista on syntymässä hieno taistelupari, ja yhtäkään pelaajaa ei varmasti tarvitse erikseen psyykata tähän matsiin.

Erityisitarkkailuun otetaan molempien joukkueiden soturit. Kalpasta Varakas ja Hartikainen, Kerhosta Sailio/Nieminen akseli. Kyseiset pelaajat antavat ja ottavat suuren määrän iskuja, ja tekevät muutenkin kaikkensa keinoja kaihtamatta voiton eteen. Hienoja pelaajia.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Onpa mennyt heikoksi HPK:n peliin lipun myynti. Viime kaudella kun palvelu oli Lippu.fi:llä niin lipun sai tekstarina kännykkäänsä. Nyt ei saa, mikä on paska homma.

Toivottavasti nyt saisin tulostettua lipun vielä illan peliin vaikka muste onkin loppu. Musteen loppumista en vaan hönännyt vielä siinä vaiheessa kun ostin lipun.
 

Teddy_H

Jäsen
Suosikkijoukkue
T-73, Pantserfaust
Ilmeisesti ihan hyvätasoinen matsi tänään. Ainakin radiosta nähtynä varsin tasainen ja vauhdikas matsi. Aika jännä loppuratkaisu ottelulle jo sikälikin että Kerhon duunarit pisti rankkareissa pari sisään kun Kalakukkojen huippumaalintekijät jäätyivät täysin. Välillä näinkin.

Valmentajat kehuivat lehdistötilaisuudessa pelin tasoa hyväksi vaikka maaleja ei pelissä juuri nähtykään. Rautakorpi kehui peliä Kerhon tämän kauden parhaaksi - tähän mennessä. Pelaajista kehuja saivat liigadebyyttinsä tehnyt Lauri Kärmeniemi, rankkareissa onnistuneet Joonas Vihko ja Tony Virta sekä kummankin joukkueen maalivahdit. Pekka Virta puolestaan harmitteli että matkustaminen vei terävyyden otteista, mutta kehui omiaan taistelusta.

Hienoa Kerhon kannalta tiukat matsit alkaa taas kääntyä voitoiksi. Niin vähän heikompien otteiden (Blues, Ässät) kuin vähän parempienkin otteiden (KalPa) jälkeen. Toivottavasti TPS-matsissa trendi jatkuu.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Viivoilla

- Ottelu oli hyvätasoinen, vaikka tilastoskouttaus muuta väittääkin. Peli oli vauhdikasta ja kummallakin oli paikkansa.

- HPK:lla oli muutama todella hyvä paikka, mutta joko kädet eivät riittäneet(Männikkö) tai kiekko kilisi tolppaan(Vihkon hylätty maali) tai sitten Järvinen esitti huikean torjunnan(Virta?).

- Lassila on nykyisellään jäätävän eleetön torjuntatyöskentelyssään.

- En nyt muista kuka kalpalainen (visiinkin Jokinen) esitti ottelun hienoimman jalkakynän, mutta siinä nöyryytettiin alimpana miehenä ollutta Männikköä kunnolla. Mikäli tilanne olisi päättynyt maaliin, niin sitä maalia olisi kelailtu vielä kauden päätteeksi parhaimmissa maaleissa.

- Yhdessä vaiheessa HPK pääsi neljällä yhtä vastaan mutta hienosti se laukaus päätyi johonkin päätyverkkoihin.

- HPK:n rankkarimaalit oli kyllä tyylikkäästi tehty

- Yleisömäärä oli suoraan sanottuna säälittävä. Lauantaipeli, vastassa liigakakkonen ja yksi sarjan viihdyttävimpiä joukkueita, joita vastaan on vielä olemassa jännite menneen kauden myötä... silti vain 3200 katsojaa. Herätys!

- Tony Virralle lyöty rintaan A
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Olipas aikamoisen hieno jääkiekkomatsi ja oikein mukava loppukin tuli oman suosikkijoukkueen napatessa voiton.

Tällä kertaa ei voi kauheasti laittaa edes tuota maalittomuutta pelaajien piikkiin, kun veskarit ja tolpat nyt vaan oli parempia. Tuollaista hokia olisi jaksanut katsoa vaikka huomisaamuun asti ja kai se maalikin olisi siihen mennessä tullut pelaamallakin.

Aikoikohan Toke ensin veivata jalkojen välistä, mutta sitten päättikin kääntää rüstün puolelle? Se oli taidetta.
 

d2uce

Jäsen
Peli oli 0-0 -peliksi erittäin viihdyttävä ja välillä tuli oikein kunnon Hawaiji-kiekkoakin.

KalPa toki pelasi eilen, mutta jos Kerho lähtee illan otteluun aseenaan kuopiolaisten väsymys, niin selkään saavat. Blues ei eilen tarjonnut kymmenen minuutin verran vastusta.

Ilmeisesti se kymppikin oli liikaa, koska Virta vetosi ensimmäisenä epäsuosiolliseen otteluohjelmaan.

Nyt tuntui löytyneen jonkinlaiset lääkkeet KalPan kiekonhallintaan, sillä varsinkin loppua kohden siellä jopa roiskittiin kiekkoa päätyyn keltapaitojen toimesta. Fyysinen ilme oli hyvä ja varsinkin ottelun alussa KalPan pelurit hieman jopa provosoituivat. HPK hallitsi hyvin oman maalinedustansa, eikä KalPa päässyt kunnolla irtokiekkioihin käsiksi. Mielestäni HPK oli parempi tänään ja täysin ansaitusti sai sen yhden pinnan enemmän.

Muutamia viiruja vielä:

- Kapanen teki taas viisaita ratkaisuja ja tappoi yhdessä välissä yksinään puoli minuuttia alivoimaa rauhallisuudellaan

- Molemmat maalivahdit olivat erittäin hyviä

- HPK:lla pari 2vs1 hyökkäystä, joissa molemmissa Kemppainen antoi loistavan syötön, mutta sekä Männikkö, että Virta epäonnistuivat

- Männiköllä alkaa olemaan Tero Määtän kokoinen apina selässä maalinteon suhteen

- Kärmäriltä hyvä debyytti ja sai Rautakorveltakin kehuja

- Rankkareissa yllättävä lopputulos
 

viza

Jäsen
Jep, Jokiselta hienot kynät mutta viimeistely jäi "ontumaan". Nollanolla-peliksi varsin viihdyttävää hokia. Kerholla taisi olla pelissä kaksi tolppaa ja Järältä pari hienoa koppia. KalPalla taisi avauserässä olla yksi tolppa.
Ihmeellistä pikkusikaa KalPalta välillä, taisi jäähyjäkin tulla enemmän kuin Kerholle. Liekkö sitten jaloissa painanut eilinen peli noin paljon. Onneksi Kerhon ylivoima oli luokatonta, paikotellen taisi kiekko olla KalPalla enemmän kuin Kerholla ylivoimansa aikana.
KalPan hyökkäykseen lähtö on kyllä jotain niin jumalaisen mukavaa katseltavaa verrattuna vastustajajoukkueisiin. Sitä vaan on mukavaa katsella, tuo se maaleja tai ei.

Enpä ollut ennen "Rinkelinmäellä" vieraillut. Ihan viihtyisä kompakti halli, tänään tosin aika hiljaista ja vaisua. Lihis kahdella nakilla oli he-le-ve-tin hjuva. Juuri samanlainen kuin vielä pari vuotta sitten Niiralassakin oli tarjolla.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Enpä ollut ennen "Rinkelinmäellä" vieraillut. Ihan viihtyisä kompakti halli, tänään tosin aika hiljaista ja vaisua.

Tässäpä tämä taas.

Olet ilmeisesti ollut väärässä paikassa hallissa. C5:ssa tunnelma oli erittäin hyvää ja viihtyisää. Kannustusta riitti lähes koko pelin ajan! Tällaista kun tunnelma olisi edes tuolla joka pelissä tuollaista niin kyllä kelpaisi! Eihän se sieltä tietenkään sitten koko halliin kuulu, mutta eiköhän taas C5 kuittaa haukut heikosta ja vaisusta tunnelmasta... Ja PASKAT!

Missä oli yleisö? HPK on pelannut tällä kaudella loistavasti kotipeleissä, voittoputki päällä ja vastassa liigan paras joukkue Kalpa mutta yleisöä silti vain 3228??? Tuuloksessako ne kaikki oli odottamassa Tähkän konsertin alkua?

Peli oli itsessään HPK:n paras tällä kaudella ja vielä kaiken lisäksi ylivoimaisesti paras tällä kaudella. Oli helvetin hienoa katsella tuollaista peliä! Liikettä riitti ja jätkät taisteli. Valitettavasti ei tullut maalia varsinaisella peliajalla mutta 2 pistettäkin riittää.

Tuomaripeli oli puolueellista ja nimenomaan Kalpan hyväksi. Pelin lopussakin Kerhon pelaaja, en muista kuka, karkasi puolittaiseen läpiajoon, mies kaadetaan ja ei rankkaria!?! Ei edes jäähyä!
 

viza

Jäsen
Tuomaripeli oli puolueellista ja nimenomaan Kalpan hyväksi. Pelin lopussakin Kerhon pelaaja, en muista kuka, karkasi puolittaiseen läpiajoon, mies kaadetaan ja ei rankkaria!?! Ei edes jäähyä!
Nojooh, tilanteessahan oli perus 1vs1 tilanne pelin viimeisillä minuuteilla. Perusestäminenhän tuossa oli kyseessä kun toinenkin KalPan pelaaja tuli siihen leikkaamaan. Noh, eipä riittänyt tuomarilla munaa antaa jäähyä.

Jep, C5:ssa varmaan oli ihan loistofiilis, mutta koko muu halli ei syttynyt oikein missään vaiheessa. Tosin peli ailahteli puolelta toiselle niin paljon ettei mitään pyöritysmomentteja syntynytkään.

Jotenkin tuntui että jää oli laidan vieressä aika heikkoa. Ainakin avauserässä KalPan pelaajat lenteli jäähän hauskannäköisesti.
 

Uncle Ben

Jäsen
Aika jännä loppuratkaisu ottelulle jo sikälikin että Kerhon duunarit pisti rankkareissa pari sisään kun Kalakukkojen huippumaalintekijät jäätyivät täysin. Välillä näinkin.

Onhan nuo huippumaalintekijät tosiaan tehneet tällä kaudella yhteensä puolet siitä mitä Vihko yksin. Noita maaleja. Voittomaalikisat ei ole oikein KalPaa varten, Jokereita vastaankaan ei ollut mitään jakoa.

Pisteeseen on kuitenkin oltava suht tyytyväinen. Eilen oli kuitenkin peli, HPK on ollut ihan hyvässä vireessä ja eihän tuo KalPan kokoonpanokaan ihan normaali ollut. Miten lienee Andersson hyökkääjänä vetänyt?
 

Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tasainen, toivottavasti myös vauhdikas ja loppuun asti jännitystä tarjoava peli edessä. KalPalla voi painaa eilinen vauhdikas matsi jaloissa ja HPK:lla vähän tahmean alun jälkeen peli lähtenyt pyörimään mallikkaasti. Kotikaukalosta ja yleisöstä etu Kerholle, joten tällä kertaa veikkauksen kertoimet ovat kohdillaan.

Jos tästä 3 pongoo lähtee Puijontornin kupeeseen niin sitten näyttää enemmän kuin hyvältä! Jotenkin tuntuu, että on tasaista ja pisteet saatetaan jakaa niin tasan kuin mahdollista:)

Jatkaako Kerman hyviä otteitaan? (Blues peli)

Tietääkö joku, että mistä peleistä Urho-tv näyttää maalit?

Ai niin... Unohtu sanoa, että ensimmäinen maali ei merkkaa mitään!

Tuli vauhdikas ja loppuunasti jännittävä peli :) pisteet jaettiin niin tasan kuin mahdollista. Kerman ei pelannut ja ensimmäistä maalia ei edes tullut... Ihan hyvin osu tällä kertaa :)

Onnittelut Kerholle voitosta!

Urho-tv:n pelissä kuun lopulla olis sitten revanssin paikka.
 

MadMike

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HML Huskies, Fremantle Dockers, Western Force
Laitetaanpa vielä sellainen huomio, että Syvis paineli välillä rannikolta-rannikolle aika näyttävästi ja puolustikin vielä hyvin. Jos pystyy jatkamaan tällä tasolla, niin hienoa. Myös Kärmes pelasi hyvin ja virheettömästi. Vastuuta tulee toivottavasti lisää.

Ja maalivahdit oli tosiaan hyviä. Ei tule olemaan ongelma kummallekkaan joukkueelle keväällä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös