La 28.9.2013 Jokipojat - TUTO Hockey

  • 1 386
  • 4
Suosikkijoukkue
TuTo
Avataan palsta kärkikastin ottelulle. TUTO saapuu voitokkaana Kajaanista, puolustus kesti juuri ja juuri Hokin rynnistyksen. Hakulinen ja kumppanit ovat hyvässä iskussa, mutta Pulliaisen ja Vainiolan puuttumiset luonnollisesti tuntuvat.

Tommi "Betoni" Virtanen debytoi tämän kauden osalta TUTOn maalissa. Hieno homma, vaikka Kimmo Meriläinen onkin pelannut hyvän alkukauden. Virtanen on kuitenkin sarjan kärkivahteja, joten kyllä tämä paperilla joukkuetta vahvistaa.

Hyökkääjistä Hakulisen ketjulta odotetaan paljon. Coast to coast - nousuja yhä uudelleen ja uudelleen, kyllä se kiekko ennemmin tai myöhemmin maaliin löytää. Anton Kokkonen on aloittanut kauden jopa yllättävän hyvin, poissaoloista johtuen häneltä tarvitaan onnistumisia taas tänään.

Tulosvetolappu sisään, mestis-tv päälle. LT 3-4.
 
Viimeksi muokattu:

jokepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Ärjyt näyttivät kyntensä parin vaisumman pelin jälkeen ja tuloksena oli ansaittu kotivoitto. Ilta tarjosi paljon taistelua ja tunnetta, johon antoi oman osansa tuomarikaksikko Heiskanen-Leinonen. TuTo oli ensimmäisessä hyvä ja teki näyttäviä maaleja. Jotenkin näytti siltä, että bensa loppui toisessa erässä. Jokipoikien vahva osa-alue on ollut viime peleissä av-pelaaminen, johon TuTon kiri tänään tyrehtyi. Maalivahdeista Eedelman päihitti virkaveljensä Virtasen.
 

flaix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Saipa
Kävin tänään kauden toisen kotipoikain pelin kattelemassa ja tuli nyt semmoinen fiilis, että jotain voisi tännekin raportoida, kun ketään muuta ei näköjjään kiinnosta!

1. erä
Ensimmäisessä erässä peli oli vielä kutakuinkin tasaista ja molemmissa päissä häärittiin tasapuolisesti. Jokipoikien 1. maali oli tehokasta jälkeä; ylivoima, kiekko liikkui hyvin, kiekko viivaan, matala kohti maalia ja Betonin längeistä taisi mennä raskaan maskin takaa, laukojana Vili Palola. TuTon ensimmäisen osin missasin, mutta toinen oli ainakin seurausta Jokipoikien täydellisestä puolustuspään sekoilusta ja Niko Palonen pääsi käytännössä kävelemään tyhjään paikkaan ja uittaa takatolpalta sisään. Muuten periaatteessa aika tasainen erä.

2. erä
Toisen erän ja kenties koko ottelun kulminaatio oli tämän samaisen Palosen Nikon aikalailla sikamainen laitataklaus heti siinä erän alussa. Todella vaarallisen näköinen tilanne ja täysin aiheellinen ulosajo. Viidestä minuutista ei hirveästi tarvinnut pelata kun Jokipon 'dynaaminen duo' Ruohomaa-Blomqvist toimitti kiekon maaliin oppikirjan kera: ylivoima pyörimään, syöttö maalin takaa maalin eteen ja suoraan syötöstä läheltä ylös, Virtasella ei mitn mahdollisuuksia.

Tämän jälkeen peli kääntyi JokP:lle. En tiiä, 5 min tapettua alivoimaa, pitkä vieraskiertue, peli eilen - taisi loppua Tovereilta bensa? Joka tapauksessa tämän jälkeen pelattiin lähes täysin TuTon päädyssä. 3-2 maali oli upeaa katsottavaa, vaikka en täysin nähnyt toisesta päädystä. Niinkin yllättävä pelaaja kuin Mannisen Joona veivasi siinä b-pisteen kaarella aivan jäätävät veivit eikä voinut kuin ihmetellä, että 'Oho, kiekko maalissa'. 4-2 maali ei ollut yhtään sen rumempi ja hyvää oli, että myös pirteinä pelannut duunariosasto sai onnistumisia. Heikki Puustinen heitti maalille ja maskimiesten ekspertti, joukkueen nestori, Jarkko Immonen ohjasi näppärästi suoraan yläpömppään.

Erän lopuksi tuomarit koittivat kyllä kovasti tasoittaa peliä ja TuTo taisi päästä pelaamaan koko erän lopun ylivoimalla, josta lähes 2 minuuttia 5-3:sta. Tänään oli kuitenkin semmoinen päivä, että Jokipojilla tuntui onnistuvan kaikki, kun taas TuTolla ei juuri mikään. Tämä kulminoitui TuTon kannalta erityisen karvaasti kun nimenomaan tuossa 5-3 ylivoimalla TuTo pyöritti ylivoimaa erittäin nätisti ja loi varmaan puolenkymmentä paikkaa joista olisi pitänyt tehdä. Silmiinpistävää oli, että kaksi kertaa about 20 sek sisällä oli tilanne, jossa Jokipo-puolustus oli rei'itetty aivan puhki, Edelmann makaa selällään ketarat ojossa ja maalin kulmalla on kiekon kanssa aivan yksin A. Virtanen, edessänsä tyhjä maali - ja mitä tekee Virtanen? Ekassa tilanteessa pyyhkii hileet kiekon päältä ja toisessa onnistuu "laukomaan" kiekon maalin taakse. Todella, todella märkää ruutia Antti.

3. erä
Viimeisessä erässä pillipiiparit olivat jälleen hanakimpia tasoittamaan ottelua, kun taas TuToa se ei enää niin paljoa kiinnostanut. Loppupeleissä erä oli hyvin pitkälti kosmetiikkaa ja Jokipoikien *kaikki onnistuu* päivän kruunasi maestro Ruohomaan B-pisteen takaa lähtenyt aivan järjetön laaseri joka upposi ilman maskia olevan Virtasen ylätakamummeliin! Harvemmin näkee tommosia..! Yhden maalin TuTo sai vielä tehtyä ylivoimalla, hyvän kuvion päätteeksi. Mutta tämä oli enää lähinnä kosmetiikkaa ja hieman balsamia ruhjotulle itsetunnolle eikä todellisesta loppukiristä voinut enää puhua.

Yhteenveto
- Jokipon maalissa Edelmanni oli kohtuu hyvä ja sanoisin, että meillä on maalivahtien kanssa pian "positiivinen ongelma". TuTon maalissa Virtanen ei ollut kyllä mitenkään erityisen betoninen, joskin suurin osa maaleista olivat aika vaikeita ottaa - jopa se Ruohomaan maskiton kuti, oli nimittäin semmonen lazer. Eli en siis kuitenkaan laittaisi maaleja juurikaan Tommin piikkiin.
- TuTon ylivoimakuviot toimivat hyvin - lukuunottamatta sitä tärkeintä eli viimeistelyä. Tästä tosin saa ottaa suurimman vastuun Herra A. Virtanen SM-liigatason maalintekotaitoineen.
- Jokipoikien peli tuntui kulkevan todella hyvin ja tämän seurauksena aistin pientä ylimielisyyttä. Yritettiin ihan liian vaikeita ja riskialttiita kikkoja hyökkäyspäässä ja mm. 5-4 alivoimatilanteessa aivan turha huitomisjäähy hyökkäyspäässä. Tiukemmissa peleissä tuommoinen ylimielisyys kostautuu hyvin äkkiä.
- Dumarit antoi alussa pillin soida pääosin TuTolle ja sitten ilmeisesti haluttiin "tasoittaa tilannetta" viheltämällä Jokipojille pari todella heppoista. Mutta thank you jesus siitä, että TuTon viimeistely oli tänään sysipaskaa.
-Jokipolle tuli onnistumisia laajalla rintamalla ja tosiaan esim. el capitano Jarkko "Hilppa" Immonen pelasi oikein hyvän pelin - sai siitä palkinnonkin! Lisäksi erityismaininnan ansaitsee Ruohomaa-Blomqvist kaksikko, joka on todellakin aika huikea tälle tasolle.
- Lopuksi leijonat ja lampaat vielä joensuulaisyleisölle: leijonat fani-päädylle, joka oli tänään liekeissä! Sieltä kajahti nätisti mm. Jokipon maalilaulu, kasakkalaulu ja vaikka mitä! Lampaat taasen "suurelle yleisölle", joka jostain syystä mätänee kotona, kun Mehtimäellä tarjotaan jääkiekkoa suurella sydämmellä. Reilu 1600 silmäparia on liian heikkoa.
 

TIKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ansaittu voitto Jokipojille. TUTO ei tänään paikoista laittanut kiekkoa sisään vaikka tyhjiä maalejakin tarjottiin. Jotenkin laiskan oloista neppailua meiltä.

Pakko kysyä että kuka oli se Jokipon pelaaja ketä kolmannessa erässä TUTOn pelatessa kahden miehen ylivoimaa heittäytyi surutta Keinäsen lämärin eteen kaksi kertaa peräkkäin lyhyen ajan sisään? Ei voinut kuin ihailla tämän kaverin asennetta ja varmasti oli tietoinen että Kenin pyssy ei ole se kaikkein hiljaisin laaki. Heittipä kaveri tilanteen jälkeen vaihtoon mennessään pienet tuuletuksetkin ja täysin ansaitusti. Nimi jäi vaan uupumaan kun muksut hyppis jaloissa kun katselin peliä. TUTOn pelaajilla ei vastaavaa asennetta tänään löytynyt.
 

jokepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
"Pakko kysyä että kuka oli se Jokipon pelaaja ketä kolmannessa erässä TUTOn pelatessa kahden miehen ylivoimaa heittäytyi surutta Keinäsen lämärin eteen kaksi kertaa peräkkäin lyhyen ajan sisään? Ei voinut kuin ihailla tämän kaverin asennetta ja varmasti oli tietoinen että Kenin pyssy ei ole se kaikkein hiljaisin laaki. Heittipä kaveri tilanteen jälkeen vaihtoon mennessään pienet tuuletuksetkin ja täysin ansaitusti. Nimi jäi vaan uupumaan kun muksut hyppis jaloissa kun "katselin peliä. TUTOn pelaajilla ei vastaavaa asennetta tänään löytynyt."

Vastaus on duunarikentän taistelija numero 10 Otto Karvinen!!!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös