La 28.3.2009 Ässät-Sport (1. liigakarsintaottelu)

  • 123 705
  • 481

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
No huh-huh.

Enpä uskonut, että Sportilla olisi ollut mitään saumaa ja näin sitten kävi. Sportille ja sen faneille täytyy antaa tunnustus tästä matsista, fanit toivat hyvää elämää Isomäkeen ja Juhanin nippu vei eräpallon täysin ansaitusti. Muutama havainto ranskalaisin viivoin:
- Rasmussen-Kruus yhtälö ei toimi. Puhtaista taklauksista jäähylle, Rasmussen ei saa taklata, koska osaa sen liian hyvin.
- Sportin pelirohkeus oli hyvää tasoa, sijaa selittelylle ei jää, siis lopputuloksesta.
- Juhani hakkaa Alpon 11-0, eikö tosta saatanan kultturellista päästä eroon?
- Suomalainen otti todellisen game-saverin tokassa erässä.
- Sportin hallissa olleet kannattajat ovat ihan ok porukkaa ja kannustavat joukkuettaan esimerkillisesti.

Usko Ässiin ei tämän pelin pelin perusteella kadonnut, Vaasassa tasataan erävoitot. Ainakin, jos Alposta on otettu ero.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
olipas hienoa käydä katsomassa Sportin tilastot oikein SM-liigan sivuilta, heh!

Sieltä vilkuilin minäkin, kunnes tajusin että ottelua seurataan myös Mestiksen sivuilla. Taisivat olla jopa nopeammin päivittyvät. Harmi vaan, ettei sähköistä laukaisukarttaa saatu Porista, ottelupöytäkirja sen sijaan pienellä viiveellä.


Mestis-puolellakin on moni tiennyt liigan ja mestiksen tasoeron niin selväksi, että pelit menee suoraan 4-0. Ei sitten mennytkään ja siitä kiitos Sportille.

Voihan ne vielä mennäkin :D
 

Zerou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Rauman suunnalta oli lähdettävä katsomaan ottelua. odotuksissa oli Ässien selvä voitto ehkä suunilleen 4-5 maalin erolla, mutta kuinkas kävikään..

Eka erä oli koko pelin rikkonaisin, ja Sport oli jopa hieman hätää kärsimässä. Jäähyjä tuli yhdestä sun toisesta tilanteesta eikä 5vs5 peliä ehditty koko erän aikana pelaamaan kuin muutaman minuutin. Sportilla oli hyvä sauma karata noin 5 minuutin kohdalla johtoon 5vs3 yv:llä, mutta Ässät av kesti hyvin.

Toisessa erässä Ässien jäähyt sitten kostautuivat ja taululla erän jälkeen 0-2. Kolmannesta erästä en ehtinyt katsomaan kuin puolet, joten kyseisestä erästä ei paljon kommentoitavaa ole. Ässistä edukseen erottuivat Rasmussen ja Huhtala, vaikkakin Rasmus otti muutaman turhan jäähyn.
Sportilta varsinkin kokenut kaarti Sihvonen, Jämsä, Salmu jne. olivat hyvässä iskussa.

Pakko antaa kunnioitusta tälle paljon keskustelua aikaan saaneelle Sportin faniryhmälle. Huusivat, lauloivat, pomppivat. Oli hallissa loistava tunnelma heidän ansiostaan. Suomen paras fanijengi on kyseessä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pelillisesti Ässät hallitsi peli, mutta kun aletaan "neppailemaan" niin tulos on tässä.

Ensimmäisessä erässä Ässät selvästi jännitti ja peli oli varsin hermostunutta. Erän loppua kohti Ässien peli parani ja hallinta siirtyi täysin Ässille.

Toinen erä alkoi samoissa merkeissä, mutta pelistä tuli mieleen isät - pojat pelailu, kun Ässät hallitsi kiekkoa ja heitteli pieniä jättösyöttöjä yms. neppailuja keskenään. Tämä johti huolimattomuuteen omalla alueella ja tehottomaan kulmissa pyörimiseen hyökkäyspäässä. Sport käytti omat tilaisuutensa tehokkaasti, hyökkäämällä kohti maalia ja niihin siinä sitten kävi, että ylivoimalla Sport rankaisi lepsusti pelanneita Ässiä. Toisen erän jälkeen peli olisi voinut olla 0 - 4 Sportille, vaikka Ässät piti varmasti 80% ajasta kiekkoa.

Kolmannessa sitten näkyi maalintekemisen tuska, on vaikea aloittaa kunnon pelaaminen pelailun jälkeen. Lopussa ei pomppinut meille, kun Salminen epäonnistui lyömästä maaliviivalta sisään ja seuraavaksi Sihvonen löi pakin mailan kautta tyhjiin.

Ässät hävisi pelin pelin sisällä. Toisen erän alussa olisi pitänyt reagoida joukkueen kurittomuuteen ja lopettaa neppailu. Mutta tänään nähtiin Suhosen aistillista ja kehollista peliä, kivaa katseltavaa, mutta aivan turhaa touhua karsintapeleissä. Paras esimerkki tästä oli Luomala, jonka pyöriminen oli viihdyttävää, mutta turhaa touhua. Tänään myös näkyi miksi Kivenmäkeä ei tarvitse merkata erikseen...

Ässien pitää lopettaa neppailu ja ryhtyä pelaamaan jääkiekkoa. Suoria hyökkäyksiä, paljon enemmän laukauksia ja taistelua reboudeista. Ässät on pelillisesti selvästi edellä Sportia, mutta ylimielisyydellään antaa avaimet Sportille.

Suhonen täytyy saada ulos aitiosta.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
TosiFanin ajatukset voi melkein allekirjoittaa sanasta sanaan. Materiaalin osalta Ässät oli enemmän edellä Sporttia kuin uskoin etukäteen, mutta henki voitti. Sport teki yllättävän vähän virheitä ja pelasi muutenkin erittäin fiksusti, mistä sulka Tammisen hattuun (hiuksiin kun ei enää oikein tartu).

Sport-faneja oli paikalla luultavasti 40% yleisöstä, ja sinne suuntaan iso peukku upeasta kannattamisesta (ilmeisesti kaikki jatkoajankin Sport-fanit, kun tässä ketjussa on yllättävän hiljaista). Henki Sportilla päällä, Ässillä taas ei. Erikoistilanteissa toteutui tuo veron jo ennen sarjaa toteama, elikkä Sport on edellä ihan puhtaasti sillä, että se pyrkii vetämään ja maalilla on liikettä.

Ässät on vahvasti menossa Mestikseen, nyt ainoa oikea peliliike on pistää Suhonen pellolle heti ja Kivi aitioon. Jos Karri ei suostu, niin Pena sinne kouluttamaan.
 

Oadie

Jäsen
Vieraisiin pöyttin pitää sen verran kommentoida, että Sport (Mestiksen veemäisin joukkue) osoitti jo nyt tyhjäksi puheet sarjatasojen erosta. Ärsyttävimmät ja samalla parhaat kannattajat ja Mister aikalisä osoittivat sen että kaikki on mahdollista. Jos homma jatkuu samaan malliin niin mielenkiintoista miten Vuorinen reagoi tähän.. Sportille ja Mestikselle iso kannustus täältä vain tämän kerran.. Hoitakaa homma kotiin!
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vieraisiin pöyttin pitää sen verran kommentoida, että Sport (Mestiksen veemäisin joukkue) osoitti jo nyt tyhjäksi puheet sarjatasojen erosta.

Jep, jo tämä varmisti sen ettei kyseessä ole turhat pelit, kävi jatkossa sitten miten tahansa.

Ihan hauskaa jossitteluahan tästä saisi kanssa aikaiseksi. Se on ihan saletti, että liigan tasonlaskusta huolimatta nyky-Ässät ei ole 2000-luvun huonoin liigajoukkue, tuskin lähelläkään. Ja itse olisin taipuvainen väittämään, ettei Sporttikaan ole saman ajanjakson paras Mestis-jengi. Kuinkakohan olisi käynyt esimerkiksi viime kauden TuTolle ja kuka tuolloinen liigajumbo olikaan...
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
No huh-huh.
- Rasmussen-Kruus yhtälö ei toimi. Puhtaista taklauksista jäähylle, Rasmussen ei saa taklata, koska osaa sen liian hyvin.

Tämä harmittaa vielä tulostakin enemmän. Rasmussenin kuuluisi opettaa taklaamista, niin oikean aikaisia ja puhtaita niittejä tulee ilman mitään typeriä ryntäyksiä. Tuomarit hereille tässä asiassa!

Sportin faniryhmä on kyllä hieno. Pesee kaikki liigan vierasfanit, Isomäen seisomakatsomo hämmentyi tästä touhusta, eikä saanut kunnolla konetta käyntiin.

Tiistaina sitten "the ryöstö" Vaasasta.
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Ja itse olisin taipuvainen väittämään, ettei Sporttikaan ole saman ajanjakson paras Mestis-jengi. Kuinkakohan olisi käynyt esimerkiksi viime kauden TuTolle ja kuka tuolloinen liigajumbo olikaan...
Ihan samaa mietin itsekin. Ja väitän, että esimerkiksi tämän kauden Hokin tai Jokipoikien kanssakin Ässillä olisi ollut aivan yhtä tiukkaa, ehkä tiukempaakin. Puhumattakaan siitä kajaanilaisryhmästä joka vei Mestiksen -07 mutta ei sitten päässyt noihin surullisenkuuluisiin tasonmittauspeleihin.

Mutta toisaalta, näin Sport-näkökulmasta ainoa miten tästä voi jatkaa on paluu maanpinnalle. Kaikki jotka matsin netistä tai paikan päältä näkivät ovat varmaan yhtä mieltä siitä kumpi peliä vei. Toista erää lukuunottamatta Sport oli valtaosin vastaanottava osapuoli, toki hienosti taistellen mutta kuitenkin.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
En edes yritä selittää kuinka hyvältä nyt tuntuu.

En ihan uskonut Sportin voittoon tässä pelissä. Toisaalta se oli odotettavissa, että ekassa pelissä on suuri mahdollisuus yllättää Ässät housut kintuissa. Nyt kävi juuri niin.

Ässät oli kaksi erää parempi ja hallitsi niissä ottelua. Toka erä oli Sportilta hyvä ja siinä saatiin kaksi tärkeää maalia. Odotin että Ässät olisi vähän notkahtanut Jämsän viime minuutin maalista mutta kyllähän Ässät kolmannessa vei peliä.

Sarja on vasta 0-1 joten ei tässä hirveästi voi tuulettaa, mutta tämän illan kyllä voi hehkuttaa tätä tulosta. Ei jääty nollaan voittoon ja annettu Ässille ilmaiseksi liigapaikkaa.

Sport on voittanut jo valtavasti tällä kaudella ja nämä tällaiset tulokset ovat pelkkää plussaa jo muutenkin onnistuneen kauden saavutuksiin.

Tuomas Immoselle hieno ilta 0+3 tehoilla.
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Kiitos Sport

Tuli sijoitettua kokonaista 50 e Sportin voiton puolesta joten pullakahveja riittää joksikin aikaa. Sport haisi "momentumille" ja hoiti homman.

Vaikea tulee sarja olemaan Ässille.

Ässien momentum on seuraavassa pelissä Vaasassa. Jos Ässät sitä ei käytä, tarvitsee joukkue jotain sokkihoitoa kuten esim. valmentajan hyllytystä.

Suhonen jännittää itse enemmän kuin joukkue ja se näkyy ja vaikuttaa. On umpitosikko ja hapannaama, jonka kanssa veneen kääntö vastatuulessa ei ole helppoa.
 

mtuq

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
- Rasmussen-Kruus yhtälö ei toimi. Puhtaista taklauksista jäähylle, Rasmussen ei saa taklata, koska osaa sen liian hyvin.

Kirjoittelin muistaakseni joskus Rasmussenin Ässiin tulon yhteydessä Ässät-osioon jotain omia ennakko-odotuksiani, jotka koskivat Rasmussenin pelityyliä ja tuomareiden suhtautumista asiaan. Noh, runkosarjassa taklaukset taisivat olla aika vähissä, ja olen ollut kieltämättä hieman pettynyt.

Nyt kun vastustaja on taitotasoltaan liigajoukkueita astetta heikompi, niin Rasmusenin niitit alkavat taas osua, ja kun äijä osaa homman vähän "liian hyvin" niin jäähyaitio kutsuu puhtaallakin niitillä aika helposti.

Vieraisiin pöyttin pitää sen verran kommentoida, että Sport (Mestiksen veemäisin joukkue) osoitti jo nyt tyhjäksi puheet sarjatasojen erosta.

No en vetäisi kuitenkaan liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä liigan ja mestiksen eroista yhden pelin perusteella. Tappioputkessa oleva liigajoukkue joka ei osaa enää voittaa, täynnä enemmän tai vähemmän masentuneita pelaajia vs. oman liigansa mestarijoukkue, jolla on varmasti itseluottamus huipussaan.

Itsehän toivon toki Sportin voittoa ja nousua liigaan, mutta pahoin pelkään, että Ässät tulee lopulta viemään paras seitsemästä sarjan ihan rutiininsa ansiosta.

Ässiä vastaan ei sinänsä ole mitään, mutta uusi joukkue olisi ihan kiva piristysruiske liigalle, ja Alpo saisi ansaitsemansa lopun (toivottavasti) valmennusuralleen, tiputtamalla valmentamansa jengin sarjaporrasta alemmas.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Nyt sitten täällä spekuloidaan Sportin voittaessa viime kauden TuTon ja toissakauden Hokin mahdollisuuksia SM-liigajoukkueita vastaan. Hokin ja TuTon pelaajarakenteilla ei käsittääkseni olisi pystytty pelaamaan niiden kiekkokontrolliin perustuvaa pehmeäkätistä jääkiekkoa voittavasti yhtäkään SM-liigajoukkuetta vastaan.

Sport on rakennettu ja koutsattu eri tavalla kuin kahden aikaisemman vuoden Mestis-mestarit. Siitähän Sport on saanut kovaa kritiikkiä JA:n asiantuntijoiden toimesta pitkin kautta.

Sport näytti tänään, että se pystyy tasaväkiseen peliin SM-liigan runkosarjan 12. parasta joukkuetta vastaan. Tiistaina on uusi peli ja tulee olemaan todennäköisesti myös erittäin tiukka vääntö. Yksi voitto vielä Sportille, niin seuran taloudelle tärkeä kolmas kotiottelu on saatu hankituksi ja kausi saanut täydellisen lopun.
 

SuperMario

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sport oli tänään taisteleva joukkue isolla J:llä ja ansaitsi voittonsa, kun taas Ässät oli erityisesti pari ensimmäistä erää lauma kurittomia yksilöitä. Kurittomuus ei ollut pelkästään tyhmiä jäähyjä, kuten Rasmussenin laitataklaus, jossa kohteena oli Uitto. Kurittomuus näkyi erityisesti viisikko pelaamisen vaikeuksissa, jonka johdosta kiekko liikkui perin tahmeasti ja Sportin ohjauspeli pystyi helposti luomaan painetta Ässien avauspeliin. Tästä voi myös osittain antaa krediittiä Sportin uhrautuvalle viisikkopelaamiselle, mutta jatkossa siihen pitäisi löytää selvät keinot sen murtamiseen. Erityisesti tänään paistoi joukkueiden henkisen tilan valtavat erot sekä se tosiseikka, että Sport noudattaa tarkasti Tamin rakentamaan pelitapaa, kun taas Suhosen Ässät ovat edelleen playouttien avittamalla kuutamokeikalla.

Illan pelissä konkretisoitui taas ne ongelmat mitä Ässillä on pitkin kautta ollut. Erikoistilanne pelaamisen heikkous, joka on nähty täällä JA:ssa jo pitkän aikaa ongelmana, mutta ilmeisesti Suhonen ei asiaa niin edelleenkään näe tai ainakin nyt alkaa olla liian myöhäistä siihen puuttua Toinen merkittävä pitkin kautta vaivannut ongelma oli vaihtojen venyminen jälleen liian pitkiksi. Siinä missä Sport pelasi kautta pelin lyhyillä vaihdoilla, pelasi Ässät kurittomasti tai Suhosen typeryyden siivittäminä aivan liian pitkiä vaihtoja, mikä kostautuu aina jossain vaiheessa peliä.

Tuomarit yrittivät avauserässä ottaa aivan liian suurta roolia jakamalla välillä ihan käsittämättömän helppoja jäähyjä. Ottelussa oli oikeastaan kaksi todella tyhmää jäähyä. Toinen niistä oli aiemmin mainitsemani Rasmussenin laitataklaus aivan turhassa paikassa, joka kostautuikin Sportin toisena maalina. Toinen taas oli Uiton ottama typerä laitataklaus jäähy pelin lopussa, joka olisi saattanut jopa maksaa Sportille ottelun voiton.

Tämä oli Sportilta vasta ensimmäinen kiinnitys ottelusarjan voittoon, joten ässäfanina minun pitää edelleen uskoa, että Ässät ei tule kokonaisuudessaan häviämään neljää peliä Sportille. Jatkossa Ässien on todellakin keskityttävä pelaamaan maltilla. Nyt ei ole enää varaa samalle ylimielisyydellä, mitä oli havaittavissa parin ensimmäisen erän aikana. Sportin saavuttama voitto oli kuin olisi heitetty bensaa roihuaviin liekkeihin. Tästä voitosta Sport, fanit ja erityisesti Tami saa sitä kaipaamaansa voimaa jatkoa ajatellen ja Ässät tulee olemaan suurissa vaikeuksissa jatkossa, mutta toivon mukaan selvittää ne kunnialla.

Illan maaliksi nimeäisin Koiviston hienon veivauksen ylivoimalla 0-1:een.
 

Winger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Mahtavaa Sport! Mutta paljon vielä tehtävää, ja kaikki on vielä ottelusarjan suhteen auki. Nöyrää työtä ja pata kumoon! Vaasassa uusi peli taas.

En mistään muusta nauti niin paljo, kuin kirjoittajat korkki, Halmela jne kaltaiset ovat täällä uhonneet, että tasoero sitä, tasoero tätä ja nyt sitten...Olisi kai pitänyt tulla Sportille "pataan" 4-0? HYS HYS, Pori, pelataanko ensin kuitenkin tää sarja?

Tulkaa hei suljetun liigan kannattajat kuittailemaan vähä, jookos? Sitäpaitsi, Pori oli sentään hopealla muutama vuosi sitten!
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
En mistään muusta nauti niin paljo, kuin kirjoittajat korkki, Halmela jne kaltaiset ovat täällä uhonneet, että tasoero sitä, tasoero tätä ja nyt sitten...Olisi kai pitänyt tulla Sportille "pataan" 4-0? HYS HYS, Pori, pelataanko ensin kuitenkin tää sarja?

Samoin. Nautin täysin siemauksin tästä tilanteesta. Muutamien SM-liigaseurojen kannattajat ovat koko 2000-luvun mainostaneet suljetun SM-liigan turvin mestiksen ja liigan tasoerosta. Erittäin hyvää pr:ää mestikselle Sportin tämän illan voitto Ässistä. Pysyn edelleen kannassani, että Sport tulee viemään tämän ottelusarjan.

Tulkaa hei suljetun liigan kannattajat kuittailemaan vähä, jookos?

Suljetun liigan kannattajien rintamalla on ihmeen hiljaista. Ässienhän piti voittaa Sport tänään 10-0. Sen verran suuri tasoero kuulemma on kyseessä.
 

Dustwallow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Skellefteå AIK, PoPa und Red Wings
Tulkaa hei suljetun liigan kannattajat kuittailemaan vähä, jookos? Sitäpaitsi, Pori oli sentään hopealla muutama vuosi sitten!

Mitään ottamatta Sportilta pois, niin olihan tuo nyt Ässiltä aivan kaameaa peliä, tänään kentällä nähtiin kaksi Mestis-tasoista jengiä, ei suinkaan kahta Sm-liigatasoista. Edelleen mitään Sportilta pois ottamatta, mutta olisitte tod. näk. aika rumasti saanut selkäänne miltä tahansa Sm-liigajoukkueelta tänään (pois lukien Ässät ja Lukko). Mielestäni oikea ratkaisu olisi se, että molemmat joukkueet pelaisivat ensi kaudella Mestistä, lopputuloksesta riippumatta. Sinne nuo molemmat rupusakit nimittäin kuuluvat.
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
En ole noin huonoa vierasjoukkuetta Isomäessä nähnyt aikoihin (jälleen pl. "play-out" Lukko). Olen entistä vakuuttuneempi Sm-liigan ja Mestiksen tasoerosta.

Kuulostaa hyvältä, että Sport onnistui voittamaan huonollakin pelillä. Täytyy muistaa, että näissä peleissä ei jaeta tyylipisteitä. Vain voitot lasketaan ja Sport johtaa nyt 1-0 ja ei varmasti helposti ole voitettavissa Vaasassa.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nyt sitten täällä spekuloidaan Sportin voittaessa viime kauden TuTon ja toissakauden Hokin mahdollisuuksia SM-liigajoukkueita vastaan. Hokin ja TuTon pelaajarakenteilla ei käsittääkseni olisi pystytty pelaamaan niiden kiekkokontrolliin perustuvaa pehmeäkätistä jääkiekkoa voittavasti yhtäkään SM-liigajoukkuetta vastaan.

Tämä on tietysti ihan turhaa spekulaatiota kun emme todellisuudessa voi asiaa tietää. Helposti tällaisessa tilanteessa myös sokaistuu pitämään yhtä tapaa pelata ja rakentaa joukkue ainoana oikeana. Olen esim. Evertonin kanssa samaa mieltä siitä, ettei Sport ole lähellekään yhtä vakuuttava joukkue kuin esimerkiksi viime kauden TuTo. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä Lehkosen TuTo karsimassa. Viime kaudella Lehkonen rakensi TuTon mestiksen mestaruutta ajatellen ja onnistui siinä täydellisesti. Ei liene syytä olettaa, että Lehkosen karsintoihin valmistama joukkue olisi ollut juuri samalla tavalla rakennettu kuin mitä mestiksen mestaruuteen tähtäävä.
 

Ma-kE-69

Jäsen
Suosikkijoukkue
KiVa
En ole noin huonoa vierasjoukkuetta Isomäessä nähnyt aikoihin (jälleen pl. "play-out" Lukko). Olen entistä vakuuttuneempi Sm-liigan ja Mestiksen tasoerosta.

Joo samaa mieltä. Ei voi odottaa parempaa peliä jos on dokannut pari vuuorokautta putkeen ennen peliä. Toivottavasti Tami päästää taas pojat parin päivän viihteelle, kun näköjään huonolla pelillä nämä karsinnat ratkaistaan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt sitten täällä spekuloidaan Sportin voittaessa viime kauden TuTon ja toissakauden Hokin mahdollisuuksia SM-liigajoukkueita vastaan. Hokin ja TuTon pelaajarakenteilla ei käsittääkseni olisi pystytty pelaamaan niiden kiekkokontrolliin perustuvaa pehmeäkätistä jääkiekkoa voittavasti yhtäkään SM-liigajoukkuetta vastaan.

Sport on rakennettu ja koutsattu eri tavalla kuin kahden aikaisemman vuoden Mestis-mestarit. Siitähän Sport on saanut kovaa kritiikkiä JA:n asiantuntijoiden toimesta pitkin kautta.

Sport näytti tänään, että se pystyy tasaväkiseen peliin SM-liigan runkosarjan 12. parasta joukkuetta vastaan. Tiistaina on uusi peli ja tulee olemaan todennäköisesti myös erittäin tiukka vääntö. Yksi voitto vielä Sportille, niin seuran taloudelle tärkeä kolmas kotiottelu on saatu hankituksi ja kausi saanut täydellisen lopun.

Ensinnäkin peli ei ollut tasaväkinen, Ässät hallitsi kiekollista peliä täysin. Kiekko oli pelissä 80% Ässien hallussa. Ylimielisyys oli se miksi pelistä tuli mitä tuli, pelaajista oli hauskaa harhautella Sportilaisia kulmissa.

Toiseksi Sport ei esittänyt pehmeä kätistä kiekkokontrollia, eikä 60 minuutin painetta.

Sport esitti loistavaa taistelua, repimistä ja raastamista sekä Suomalainen nousi uudelle tasolle.
 

juudas

Jäsen
Tämä "tasoero" on sitä, että Mestis on niin käsittämättömän tylsä, että se on vuosia karkoittanut katsojat ja yhteistyökumppanit eli rahan. Ei tätä harmautta hetkessä karkoiteta.

Porissa, Raumalla tai Lappeenrannassa ei ole mitään sellaista, mikä tekisi niistä Vaasaa kovemman kiekkokaupungin Mestiksessä. Peleissä kävisi korkeintaan puolet nykyisestä katsojamäärästä ja joukkueen budjetti romahtaisi sekin. Mahtaisi vituttaa kuunnella sitä, miten joukkueista ei ole liigaan.

Jos Sport pelaa liigassa, sen katsojamäärä peittoaa tai on samalla tasolla kuin puolella liigajoukkueista. Rahaa alueen firmoista löytyy. Ja niillä rahoilla kootaan samantasoinen joukkue kuin muillakin on.

Onko siis Mestiksellä ja liigalla tasoeroa? Totta kai on. Tällaiseksihän liiga tämän surkean systeemin loi.
 

Dustwallow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Skellefteå AIK, PoPa und Red Wings
Kuulostaa hyvältä, että Sport onnistui voittamaan huonollakin pelillä. Täytyy muistaa, että näissä peleissä ei jaeta tyylipisteitä. Vain voitot lasketaan ja Sport johtaa nyt 1-0 ja ei varmasti helposti ole voitettavissa Vaasassa.

Väittäisin että Sport pelasi kutakuinkin tasollaan, se taso nyt vain sattuu olemaan luokkaa "Karvian Kiri". Ikävä kyllä Ässät oli tänään hengetön lauma ämmiä, eikä taso riittänyt edes "Karvian Kirin" peittoamiseen. Sportin voitto ei todellakaan tarkoita sitä että se olisi lähellekään Sm-liigatasoinen jengi, vaan nimenomaan juurikin niinpäin, että Ässät on Mestistason rupusakki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös