La 27.11.2010 Ässät-HIFK

  • 23 900
  • 93
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Ihan hyvä peli.

Kummaltakaan ei ihan kauden parasta, mutta viihdyttävää kiekkoa ehdottomasti. Hieman jäi jossiteltavaa, sillä kylllähän sitä kolmea pinnaa tarjottiin, mutta ei tällä kertaa. Hifkiä vastaan pinnakin on kuitenkin ihan ok.

Ei se Melartinin taklaus nyt niin paha ollut. Luistimet olivat ilmassa, joten siitä miinusta Ilarille, sillä paikka oli taklata kovaa ja puhtaastikin. Jos tässä pitäisi jotain alkaa nyrkillä tai mailalla naamaan vetämään (kuten joidenkin mielestä ilmeisesti pitäisi), niin Tomi Mäki olisi edelleen hyvä ensimmäinen kohde. Tänään ei tapahtunut kaukalossa mitään törkeää. Kuten ei näissä padan ja IFK:n keskinäisissä yleensäkään.

Niin ja Kankaanperä ja Caldwell ovat kyllä hienoja miehiä.
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Tämä kyllä pistää ihmetyttämään, että jos tällaisia asioita on tapahtunut kentällä, niin minkä ihmeen takia Ässien ns. kovanaamat ovat antaneet sen tapahtua? Siis täysin käsittämätöntä, missä porilainen hulluus?
Rautakallio sanoi, että Ässät lähti kruunaamaan hyvää viikkoaan voittamalla HIFK:n. Ja kuten tuossa oli todettu, jos kentällä on Uusitaloa ja muuta niin eipä siinä mitään kuittia ole tulossa. Ajattelin että jos Ässät nousee kolmen maalin johtoon kolmannessa erässä niin jotain hippaa voi vielä tulla, mutta nyt oli peli niin tiukka että mihinkään ei olisi ollut edes mahdollisuutta. En silti jäänyt sellaista kaipaamaan, vaikka se Kankaanperä olisikin ollut hyvä kolata jossain vaiheessa puhtaasti. (siis ei telakalle, vaan puhdasta niittiä vaan)
Tosin Kankaanperäkin on sen verran kokenut ettei kovin helposti jyrän alle jää. Parempi tällä kertaa niin, että ei lähdetty siihen jahtausleikkiin mukaan vaan yritettiin voittaa yksi suurimmista mestarisuosikeista.

Peltonen sanoi aamupäivällä, että on odottanut jo pitkään lauantaipeliä Porissa. Etenkin yleisö on hänen mukaan sellaista että se on loistava kokemus. No, Peltonen lähti jo ekan erän jälkeen sinne yleisön puolelle. Seisomakatsomossa en sentään häntä havainnut, meni varmaan istumaan... Oli jotain pientä vammaa tosiaan, koska pelasi kuin takavuosien Tappara ja aina potkun jäljessä, koukku vastustajan kainalossa. Tekikö valmennus sitten päätöksen että turha pakottaa pelaamaan enempää, vai halusiko itse jäädä sivuun, sitä en vielä tiedä.
 
Kai tuo sarjan kakkostilakin ihan joukkuehenkeä piristää?

Itse olen todella tyytyväinen, että joukkueessa ei ole mitään apinoita mukana häpeää aiheuttamassa.

Vaikka itseä jossain määrin jo ärsyttää vertaukset hopea-kauteen, niin ei se Hiseyn kilahdus Mikko Jokelaa kohtaan ainakaan mitään häpeän tunnetta aiheuttanut. Jos tämän päivän pelistä pitää jotain lähteä pohtimaan, niin miksi annettiin HIFK:in ottaa niskalenkki kahden hyvän erän jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tekikö valmennus sitten päätöksen että turha pakottaa pelaamaan enempää, vai halusiko itse jäädä sivuun, sitä en vielä tiedä.

Eiköhän se ollut lääkärin/pelaajan/valmentajan päätös, että jäi pois. Oli tullut jokin vamma jo torstaisessa matsissa Kärppiä vastaan ja se näkyi jo silloin pelaamisessa (ei ollut parantunut 100%). Ihan hyvä, että jäi pois, kausi ei ole edes vielä puolivälissä.
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Eiköhän se ollut lääkärin/pelaajan/valmentajan päätös, että jäi pois. Oli tullut jokin vamma jo torstaisessa matsissa Kärppiä vastaan ja se näkyi jo silloin pelaamisessa (ei ollut parantunut 100%). Ihan hyvä, että jäi pois, kausi ei ole edes vielä puolivälissä.

Joo, ei nyt kannata itseään rikkoa. Kausi on pitkä vielä.
Ilmeisesti halusi tulla kokemaan sen kehumansa tunnelman vaikka puolikuntoisena. Ei siinä mitään, kivahan se oli nähdä suomikiekon legenda jäällä.

Harvemmin on näin vähän ottanut päähän, jos on hävitty ottelu missä on voiton avaimet olleet jo kädessä ja sitten ne on tiputettu. Ottelun taso pelasti paljon.

Tämä ottelupari jos mikä on nykykiekon klassikko ja olisi ansainnut ehdottomasti UrhoTV:n lähetysajan.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tämä ottelupari jos mikä on nykykiekon klassikko ja olisi ansainnut ehdottomasti UrhoTV:n lähetysajan.

No, onneksi sieltä näytettiin hämäläisten pelleilyä. Toivottavasti, seuraava matsi tulee jo töllöstä. Varsinkin, jos asetelmat pysyvät nykyhetken kaltaisina ja miksi ei pysyisi? Olkoon sitten HIFK tai Ässät runkosarjassa toisena?
 
Viimeksi muokattu:

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ainoa mitä en ymmärrä on maalivahtipeluutus. Ei jumalauta!!!! Kärkikamppailu ja Janne maaliin. Ei näin, vaikka hänellä olikin synttärit eilen.

Mikään ei muutu. Aina, kun Janne on hieman yllättäen maalissa, ovat tietyt fanit, jotka eivät ole selkeästi ihan niitä penaalin terävimpiä kyniä, itkemässä täällä maalivahtipeluutuksesta. Kuinka moni yllättyi kokoonpanojen julkistamisen jälkeen siitä tiedosta, että maalivahtivalinnan taustalla oli Riksmanin vamma? No näköjään ainakin muutama vakioitkijä. Pienenä vinkkinä: seuraavan kerran, ennen kuin teette itsenne jälleen kerran naurunalaisiksi, miettikää kaksi kertaa mikä saattaisi olla maalivahtipeluuttamisen taustalla.

Itse ainakin toivon, että IFK:ssa osataan antaa Juusolle riittävästi lepoa. Selkä tuskin on edelleenkään täydellisessä kondiksessa, mutta oikealla peluutuksella on mahdollisuus päästä siihen, että Riksman on huhtikuussa huippuvireisenä torjumassa IFK:ta kohti mestaruutta.
 

Hra Punajuuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat HIFK:lle
Opposition ääni Caldwellistä

Täällä näköjään kiitellään Caldwelliä monen toimesta. Mielestäni mies antoi itselleen vähän löysää joka alueella:
- meni kulmatilanteisiin turhan verkkaisesti; hukkasi tämän seurauksena miehensä useamman kerran
- antoi puolustusalueen kulmista useamman kerran löysiä purkukiekkoja, jotka HIFK katkoi ja jatkoi painetta; olisi voinut jalalla ottaa tyhjän tilan pois ja päästä parempaan syöttöpaikkaan
- rikkoi viisikon etäisyyksiä ”rauhallisella pelillään"

Lisäksi ekan erän tyhjä maali Ahtolalle syntyi Caldwellin kaventaessa mieheen, joka oli jo Mielosella merkattuna. Myös ylivoimissa kritisoin miehen ratkaisujen hitautta (valmennuksen piikkiin menee se, miksi erityisesti 5-3 ylivoimassa viivalla pelaa kaksi leftiä ja näin hukataan eräs tärkeimmistä ratkaisuvariaatioista).

Rauhallisuudellaan ja kiekollisella taidollaan miehessä on potentiaalia nostaa pakiston tasoa. Tässä matsissa yllä mainittu vajaa suorittaminen ei potentiaalia kuitenkaan realisoinut.

Punis
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
ei se Hiseyn kilahdus Mikko Jokelaa kohtaan ainakaan mitään häpeän tunnetta aiheuttanut.

Heh, löysit sitten sen suunnilleen ainoan tapauksen joka omassa muistissa on, joka ei olisi hävettänyt. Ensinkin siitä syystä, että Hisey on taskukokoinen kääpiö ja toisekseen Robin reaktio tuntui tulleen jostain selkäytimestä. Eli tuokin on enemmänkin perustelua sille, miksi joukkueeseen ei tarvita mitään kuittivihkoapinoita katsomoon kiipeilemään.

Jos tämän päivän pelistä pitää jotain lähteä pohtimaan, niin miksi annettiin HIFK:in ottaa niskalenkki kahden hyvän erän jälkeen.

Liekö eilisen pelillä vaikutusta siihen, että juuri kolmosessa peli "hävittiin"?
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Oli ehdottamasti viihdyttävin ja tasokkain ottelu joka Porissa on tällä kaudella nähty, mielestäni rankkarit jopa latistivat loppua. Tappion jälkeen on tietysti oltava tätä mieltä, mutta kyllä minusta pelit pitäisi ratkaista pelaamalla ja jos ei onnistu, niin pannaan homma tasan. Muuten minulla ei olekaan pelistä nassutettavaa.

Ässien osalta homma kaatui puuttuvaan voittamisen kulttuuriin, mikä on ollut silmiinpistävä ominaisuus koko kauden ajan. Jo tämän viikon aiemmissa peleissä Pelsuja ja Porkkanoita vastaan nähtiin sama, mutta ne on sen verran heikompia joukkueita että niiden kanssa voidaan vähän tyriä ja voittaa silti, Ifk:ta vastaan ei. Positiivinen puoli asiassa on se että meillä nuori joukkue joka ehtii vielä opetella voittamaan; voittamisen rutiini on oikeastaan ainoa asia joka meiltä tällä hetkellä puuttuu.

V - koodin käytöstä sanoisin että Melart tulee vielä saamaan kuittinsa. Mitään järkeä ei vaan ole lähteä niistämään saman pelin sisällä johtoasemassa, me tarvitaan joka pelistä ne kolme pistettä mieluummin kuin mitään brändin kiillotusta. Mutta viime kaudella Tero Määttä kävi muistuttamassa Hpk:n Kolehmaista eräästä kahdeksan kuukautta vanhasta jutusta joten kyllä Melartin niitti muistissa on.
 

rafalski77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Ac Milan ,
Paluu Isomäen halliin sitten : Ässät-Sport saagan jälkeen .

Ihan mukiin menevää viihdettä oli tarjolla , fyysisyyttä ja tunteen paloa olisi silti saanut olla lisää . Nyky IFK:ssa on se mukavaa näin katsojankin silmin , että vaikka tappiolla ollaan niin , se luotto omaan tekemiseen pysyy vankkana matsista toiseen , joten 2-0 tilanteessa en ajatellut nostaa penkistä persusta vaikka istuin kylmä isomäen hallissa olikin : ) ja lähteä kaljalle .

Ässien alkurynnistys kotona yllättävän vaisua , vaikka vastassa sarja 3:nen ?

Ässien seisomakatsomo saisi kehitellä jotain muutakin kun 10 min välein 10x ässät pam pam ässät : )

Hade on kone rankuissa

Matsin jälkeen autojonossa IFK;n paita päällä tuli Porilaisilta hyvä letkautus :
" Varokaa vaan ettei talvi yllätä kotimatkalla Helsinkiin "
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Matsin jälkeen autojonossa IFK;n paita päällä tuli Porilaisilta hyvä letkautus :
" Varokaa vaan ettei talvi yllätä kotimatkalla Helsinkiin "

Tuo oli sitä hyvää vittuilua:)

Tulipahan matsista yksi pikkujuttu mieleen, eli ekassa erässä kun hivenen klesana pelaillut Peltonen kurvaili jossain punaviivan ja Ässien sinisen välimaastossa, avautui Kudrocille paikka painaa kunnon avojääpommi. Krisu kuitenkin tyytyi liukumaan hissukseen Villen iholle aiheuttamatta pienintäkään kipua. Ihmettelin tilannetta pelissä ja nyt pelin jälkeen kun tietää että VP pelasi rikkonaisena kummastuttaa yhä enemmän? Hivenen erilaista kunnioitusta kuitenkin jäällä mitä Melart esitteli toisessa erässä Ässien kultapottaa kohtaan.

Tunnelma hallissa oli muuten taas surkea, liekö menestys lamaannuttanut kotiyleisön, ei saada enää sitä voimavaraa altavastaajan asemasta ja heittopussina olemisesta?
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tunnelma hallissa oli muuten taas surkea, liekö menestys lamaannuttanut kotiyleisön, ei saada enää sitä voimavaraa altavastaajan asemasta ja heittopussina olemisesta?

Tasainen ja jännittävissä otteluissa tunnelma jää usein vajaaksi kun ihmiset keskittyvät kynsien pureskeluun. Kauden paras tunnelma oli mielestäni edelleen ensimmäisessä kotipelissä Tepsiä vastaan jolloin peliä vietiin mennen tullen. En oikein usko myyttiin porilaisista hyvinnä altavastaajina. Jos Ässät on etukäteen ajatellen altavastaaja, jäävät useimmat katsojat kotiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös