La 27.10.2007 Tappara - JYP

  • 9 670
  • 58

Hakkuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Tottenham
Hakametsän lauantaissa löylyttelee tällä kertaa isäntäjoukkue Tapparan vieraana ”hurrikaanipaitainen” JYP Jyväskylästä. Alkusyksystä joukkueiden kohdatessa JYP vei vieraitaan lähes miten tahtoi loppunumeroiden näyttäessä 5-2. Tamperelaisten molemmat lohdutusmaalit teki nyt jo vahvuudesta Ruotsiin siirtynyt Quinn Hancock. Jyväskyläläisistä kolmen tehopisteen iltaa viettivät hienosti esiintyneen ykkösvitjan Jarkko Immonen ja Antti Virtanen.

Edellisissä otteluissaan hieman kangerrellut Tappara on nyt kuitenkin saavuttanut kaksi peräkkäistä kahden pisteen voittoa: HPK kaatui Hakametsässä jatkoajalla ja torstai-iltana voitto haettiin Raumalta rankkarien avulla. Molemmissa otteluissa maalia vartioi Lehtoa tuurannut Nikkilä: HPK:a vastaan haparoiden, mutta Raumalla jo lähes loistaen. Onko Nikkilällä edessään pitempikin vahtivuoro vai onko lauantaina taas jo Lehdon vuoro? Maalivahtitilanne näyttää kuitenkin nyt hyvältä.

Alkusyksystä sarjaa johtaneen JYP:in tahti on hieman hiljentynyt, mutta joukkue kuuluu edelleen sarjan kärkipäähän tämänhetkisellä sijallaan 4. Tapparahan on pari pistettä perässä ja sijalla 8.
Viime otteluissaan JYP pyöritteli sarjan suursuosikit, Oulun Kärpät, Jyväskylässä täysin aseettomiksi ja perjantai-iltana joukkue isännöi Helsingin Jokereita, joka kuitenkin onnistui kukistamaan JYP:in niukasti jatkoajalla, vaikka ”ryynikylän” pojilla oli aika kovaa pommitusta kohti Jokerien maalilla torjunutta Markkasen Jussia. Viime otteluissa JYP on siis kuitenkin pelannut varsin hienosti kahta muuta suurinta mestarisuosikkia vastaan, joten hyvässä iskussa JYP ilmeisesti on.

Sarjan alkupuolen kohtaamisessa JYP oli Tapparaan nähden niin ylivoimainen, että kyllä se Hakametsässäkin jonkinlaisena suosikkina jäälle luistelee. Tappara on nyt varmaankin terävämpi ja jos JYP ei suuremmin ole tasoaan menettänyt, niin lukemat voisivat olla luokkaa 2-3 vieraille. Ainakin tasaisempi peli on odotettavissa ja ainakin kirvesrintojen toiveissa kuin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa. JYP:in hyökkäys on jokatapauksessa SM-liigan ehdotonta huippua ja maalissa Wallinheimo on ”taikuri” aivan kärkipäästä. Joukkueen puolustus ei kuitenkaan ole mitenkään kovin nimivahva ja se elääkin paljon koko joukkueen viisikkopelin varassa. Jos hyökkääjät unohtavat puolustajat liian yksin, on Tapparalla mahdollisuus lyödä kiilaa JYP:in toistaiseksi hyvin liikkuneisiin rattaisiin. Tuore jatkoaikatappio tietää kyllä sitä, että Hakametsään saapuu hyvin motivoitunut JYP-joukko. Nyt Tapparan kotikuntoa todella mitataan!

Joitakin pelaajia seurattavaksi:

TAPPARA:

Steve Saviano, vikkelä väkkärä jaksaa yrittää, mutta pistesaldo ei oikein ota kehittyäkseen. Alivoimalla energisyydellään ja liikkeellään estää hyvin vastustajan kiekon ylöstuontia. Aika harvoin ulkomaalaisvahvistukseen on suhtauduttu näin positiivisesti tehopisteet huomioiden. JYP:llä miehet ja kiekko liikkuu, kuinka siihen vastaa Tapparan Steve!

André Benoit, kiekollisena arvokas pelaaja Tapparalle. Kylmäpäisyyttä ja taitoa ratkaisuissa: rankkariskaboissakin kolme yritystä, kolme maalia. Mutta kuinka käy rock’n roll… siis miten sujuu puolustuspäässä, sitä on varsin mielenkiintoista seurata. Palataan asiaan pelin jälkeen?

Pentikäinen, Halme, Malkamäki, Tapparan pakit 5-7, ketkä pelaa ja kuinka paljon. Nick Angellin lähdön jälkeen puolustuksessa on vapaa vakanssi, joka pitäisi täyttää. Seuraa ottelu ja jännitä miten nämä pakit pärjäävät joukossa mukana… Vai onko toivottava Koistisen paluuta…?


JYP:

Jarkko Immonen, ”Rantasalmen Sulttaani” palasi aikamoisella kohulla Jyväskylään ja on joukkueen ehdoton ykkössentteri. Taitava järjestelijä, mutta osaa myös itse ratkaista. Joukkueen ehdoton profiilipelaaja ja SM-liigan ykköstähtiä. Muutamissa viime peleissä hieman ”vetänyt hankeä”, mutta ehkä nyt saamme taas nähdä Jarkon todellista magiaa. Parhaimmillan virtuoosi!

Tuomas Pihlman, toinen todella kova paluumuuttaja JYP:iin. Noin 100 kiloinen kolossilaituri on todella paha pideltävä, sillä voiman ja tiukan asenteen lisäksi taitoakin on riittävästi. Aloittanut kauden hienosti myös tehopisteiden osalta. Taistelee ehkä hieman yllättäen jopa Jarkko Immosen kanssa tasapäisesti joukkueen pistekunkun tittelistä. Pihlman-Immonen-Virtanen, ei kyllä montaa parempaa ketjua SM-liigasta juuri nyt löydy.

Ville Mäntymaa, Tapparasta pois suurempaa roolia hakemaan lähtenyt ”Havu” on aloittanut runkosarjan loistavasti kuuluen pakkien kärkikymmenikköön saldolla 5G+4A=9P. ”Rightin” pelaajana olisi luullut Tapparastakin riittävästi roolia löytyneen, mutta näin ei sitten todellakaan käynyt. Taito ja liike Villellä riittää varsin hyvin, eikä hän nuoresta iästään huolimatta ole enää fyysisestikään mikään kevyesti sivuun kammettava ”havu”. Virheitä kuitenkin sattuu aina silloin tällöin eikä ”Havu” muutenkaan pysty säilyttämään tasoaan ihan joka pelissä. Tuttu halli ja kirvesrintaiset vastustajat kuitenkin antanevat hyvän lähtökohdan hyvälle suoritukselle. Loppulukemat 2-3 Ville Mäntymaa (Immonen – Virtanen) ??
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sarjan alkupuolen kohtaamisessa JYP oli Tapparaan nähden niin ylivoimainen, että kyllä se Hakametsässäkin jonkinlaisena suosikkina jäälle luistelee.

Hakkurille täytyy nostaa hattua erinomaisista ennakoista. Niissä on aina otettu huomioon molemmat joukkueet ja kuumat pelaajat on nostettu esille.

Samaan hengenvetoon täytyy todeta, ettei tarvitse ihmetellä pieniä yleisömääriä, jos suuri yleisö on hiukankaan yhtä negatiivinen/pessimistinen kuin nimim. Hakkuri.

Hakkuri aiemmissa otteluketjuissa kirjoitti:
Edellisen kohtaamisen Tampereella nähneenä en oikein usko Tapparan menestykseen.
---
Jos yhtään haluaa synkillä väreillä maalailla tulevan ottelun ratkaisua, niin luultavasti Tappara johtaa viimeisessä erässä pitkään. Mutta sitten viimeisellä vitosella HPK tulee rinnalle ja ohi.
---
"Ilves-kammo" on täällä jo sitä luokkaa, että yksikin piste tästä pelistä olis lievästi tyydyttävä.
---
Tässä kun muistelee hiljattain pelattua ottelu sarjajumboa, KalPaa, vastaan niin ei voi kuin odottaa tiukkaa ottelua. Taas kerran. Tapparan on ilmeisesti aika vaikea lähteä pelaamaan suosikkina.
---
Pitäisinkin Bluesia hienonhienona suosikkina tässä pelissä, sillä ainakin sarjan ennakkoarvailujen mukaan sillä on sarjan ehdottomaan kärkeen kuuluva miehistö.
---
Tappara lähteekin otteluun melko selvänä suosikkina.
---
Ottelun alla Tappara tuntuisi kotonaan selvältäkin ennakkosuosikilta, mutta ”HPK-historia” ja ottelun tärkeys HPK:lle on sitä luokkaa, että ei ennalta kannata kirvesrintojen voitonlippujaan kyllä lainkaan liehutella.
---
Tietenkin toivon Tapparan voittoa, mutta Pelicans on todellakin vaarallinen vastustaja mikäli Niemi (?) pystyy maalissa normaalitasonsa edellyttämään peliin. Ehkä varsinaisen peliajan suhteen laitan prosentit seuraavasti (1 X 2): 40-30-30.
---
Pahoin pelkään, tai siis paremminkin aavistelen, että vaikeaa on vieraissa nytkin.
---
Tasaista tulee olemaan, mutta Lukolla on tällä hetkellä palikat paremmin kasassa ja fyysisyydellään sekä hyökkääjien paremmalla ratkaisukyvyllä pidän raumalaisia ennakkosuosikkeina.
---
Vaikka Tappara nyt pari harkkapeliä Ilvekseltä veikin, niin tänään Ilveksellä on etulyönti.

Noh, se siitä. Itse en odota Tapparalta muuta kuin kotivoittoa. Pari viime peliä kertoo noususuhdanteesta ja yleinen ilme kotikentällä antaa aina mahdollisuudet voittoon.

Nikkilä oli tulessa Raumalla eikä varmasti anna lieskojen hiljentyä, kun vastassa on Jyp ja Wallinheimo. Showta on takuulla luvassa lauantai-illan ratoksi.

Tapparan pakkiosasto vastasi huutoon viime pelissä. Liigan tehokkain pakkipari Aalto-Benoit toi torstaina kaksi pistettä ja loput pakit nuoren Malkamäen johdolla säestivät hyvin rinnalla. Viivapelissä Jyp jää selvästi. Jypin ykköspakki Mäntymaa olisi edelleen Tapparassa korkeintaan kolmosparissa. Eikä tämä ole mikään moite Mäntymaata kohtaan. Mäntymaa on hyvä tyyppi, jolle mieluusti suo onnistumisia, vaikkei enää Tapparan paidassa pelaakaan. Hienoa, että Jypissä vastuuta on tullut niin paljon kuin jaksaa.

Tappara on muuten viimeksi hävinnyt lauantaina kotipelin varsinaisella peliajalla noin 11 kuukautta sitten. Vastassa oli Jyp. Sama ei toistu huomenna, pakko siihen on uskoa ja luottaa.
 

Al Bundy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins, Suomi
Samaan hengenvetoon täytyy todeta, ettei tarvitse ihmetellä pieniä yleisömääriä, jos suuri yleisö on hiukankaan yhtä negatiivinen/pessimistinen kuin nimim. Hakkuri.

Niin, nykysuomalaisella on (sen mahdollisen!) duunin jälkeen kuulemma enää niin vähän vapaa-aikaan ettei kerkee edes kaivamalla kaivaa laatuaikaa Hakametsään. Mutta elä sinä huoli, huomenna on laatua kiekossa ja "muutamassa" JYP-kannattajassa senkin edestä (tähän joku omavalintainen hymiö).
 

Ponto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ville Mäntymaa, Tapparasta pois suurempaa roolia hakemaan lähtenyt ”Havu” on aloittanut runkosarjan loistavasti kuuluen pakkien kärkikymmenikköön saldolla 5G+4A=9P. ”Rightin” pelaajana olisi luullut Tapparastakin riittävästi roolia löytyneen, mutta näin ei sitten todellakaan käynyt. Taito ja liike Villellä riittää varsin hyvin, eikä hän nuoresta iästään huolimatta ole enää fyysisestikään mikään kevyesti sivuun kammettava ”havu”. Virheitä kuitenkin sattuu aina silloin tällöin eikä ”Havu” muutenkaan pysty säilyttämään tasoaan ihan joka pelissä. Tuttu halli ja kirvesrintaiset vastustajat kuitenkin antanevat hyvän lähtökohdan hyvälle suoritukselle. Loppulukemat 2-3 Ville Mäntymaa (Immonen – Virtanen) ??

Yllättävää kyllä, mutta eipä niitä virheitä Havulle kovin usein tule. Vaikka rooli on valtava, keskimäärin eniten peliaikaa koko liigassa. Jokereita vastaan yli 29 minuuttia. Kerrassaan loistava puolustaja ja on ilo nähdä hänet kentällä. Ainoa heikkous löytyy kehnosta laukauksesta, siihen vielä kehitystä niin sitten saadaan miehestä kaikki mahdollinen hyöty irti myös ylivoiman viivamiehenä.

Loppulukemat voi olla noin, mutta Virtanen ei kyllä pääse syöttöpisteille. Vemmu on loukkaantuneiden kirjoissa ensi viikkoon asti. Ja niin saattaa olla myös Ilkka Vaarasuo, joka loukkasi olkapäänsa Jokereita vastaan (ilmeisesti tässä Tuulolan taklauksesta?). Vaarasuon pelikunto selviää vasta ottelun alla.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mane joskus teki noita tilastoja, miten edellisenä päivänä pelannut jengi häviää todella suurella prosentilla levännyttä joukkuetta vastaan. Toivottavasti niin käy tänäänkin.
 

korvahiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP (Flyers, D)
JYP hallitsi eilistä peliä ainakin laukausten ja tilanteiden valossa radiosta kuultuna. Varsin tehotonta oli viimeistely, ainakin Ossi oli parikin kertaa tyhjä maali nenänsä edessä. Toivottavasti maalipaikat käytetään tänään hyvin tapparaa vastaan, koska niitä ei varmaankaan useita tule.

Itse en tapparan peluutuksesta tiedä mitään, joten onkohan Immosen kentällinen vartioinnissa? Jokerit onnistui pitämään ykkösvitjan tiukasti kurissa, mutta sitten sieltä nousee näitä Piiroisia ja Filppuloita kun heitä tarvitaan.

Mäntymaata kannattaa seurata, samoin Kaijomaata. Jos Kaijomaa on kentällä, ei häkki heilu ainakaan omassa päässä turhan tiiviisti. Mäntymaa pelaa hurjia minuutteja, mutta alkaako väsy painaa etenkin kun eilen raatoi narreja vastaan ja tänään vieraspeli? Lisäksi Helminen saisi palata sentterin paikalle ja laidoille voitaisiin istuttaa juonikas Ilu ja maalintekijäksi louhivaara.

Tapparasta nostaisin esille kovat pakit, varsinkin yv:llä vaikkei se olekaan kummemmin toiminut. JYPin alivoima on kuitenkin ollut luvattoman huonoa ja yhteenkään turhaan rangaistukseen ei pidä sortua. Samoin Enlund ja Lehterä ovat olleet pirteitä ja lunastaneet ainakin osan kovista odotuksista. Ilmeisesti Nikkilä vs. Tuokkola vai pelaakohan Sinkku jälleen. Ehkä vähän lepoaikaa soisi vanhalle miehelle:)
 

Oranssi69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparasta nostaisin esille kovat pakit, varsinkin yv:llä vaikkei se olekaan kummemmin toiminut.

Tapparan ylivoima on tilastojen valossa liigan toiseksi parasta. Kotikentällä joukkue on tehnyt ylivoimamaalin yli joka kolmannesta mahdollisuudesta. Lähteenä Tapparan otteluennakko.

Hyvin on siis homma tässä suhteessa toiminut, toivottavasti tänäänkin.
 

Ponto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYP tänään

Tuokkola
Wallinheimo

Pihlman - Immonen - Piiroinen
Mäntymaa - Kangasniemi

Jääskeläinen - Hytönen - Louhivaara
Kaijomaa - Saksinen

Filppula - Helminen - Hannus
Niskavaara - Salmu

Mikkonen - Tenkanen - Sipiläinen
Sykkö (hyökkääjä) - Lahti ( hyökkääjä)

JYP lähtee peliin Tuokkola maalinsuulla ja vain kuudella pakilla, koska Vaarasuo loukkasi eilen olkapäänsä. Positiivisen paluun tekee kokoonpanoon Tommi Hannus ja näin saadaan toimiva Helmisen ketju kasaan. Näin sitten Piiroinen siirtyy Immosen ketjuun paikkaamaan Virtasta. Pakistossa Kangasniemi nousee ykköspariin ja suureen rooliin. Ja Niskaavara-Salmu pari jatkaa kehnoista otteista huolimatta ilman muutoksia..
 

axe

Jäsen
Saviano-Ojanen-Koskela
Enlund-Lehterä-Nurmi
Kiilholma-Piispanen-Venäläinen
Pyymäki-Lucenius-Nieminen

Benoit-Aalto
Malkamäki-Salmela
Grönvall-Halme
Pentikäinen

Lehto (Säteri)

Nikkilä näkyy kirjatun day-to-day -kylkivaivaiseksi. Peltonen ja muut junnut päästetty epätoivoiseen junnutaisteluun Jypiä vastaan. Sen sijaan joutuvat sinne sitten ilman ykkösvahtiaan, joka ihastelee vaihtopenkiltä Hakametsän videotaulun toimintaa.

Pakkipareja on vähän tasattu ilmeisesti toivossa saada kolme tasaiseen pelaamiseen pystyvää paria eikä niin että kahden ekan parin jälkeen tulisi huima pudotus kolmospariin.

Niclas Lucenius tekee tänään uransa ensimmäisen liigamaalin.
 

Jarzki

Jäsen
Mielenkiintoisilta näyttävät kentälliset, Piiroisesta riippuu ykköskentän meno, mikäli mies onnistuu tässä elämänsä tilaisuudessa(heh), on Jypillä heittää kolme erinomaista kentällistä kehiin. Kakkos- ja kolmoskentät ovat toimivuutensa näyttäneet, ainut miinus edelleen tuo hasardipakkiparin peluutus yhdessä. Pekille pelivuoro, hienoa.

Heittäisin Jypin selvääkin selvemmäksi ennakkosuosikiksi, tästä voimme kiittää illan kotituomaria, Tom Laaksosta! No mutta joo, tosiasiassa JYP lähtee suurena haastajana illan otteluun, mutta yleensä se on sopinut paremmin tälle miljoonamiehistölle. Tosin minun läsnäoloni takia JYP on poistunut Hakamehtästä muistaakseni 6 tai 7 kertaa tappio niskassaan, ilman ainuttakaan voittoa. No kaikki putket katkeavat aikanaan! Ei muuta kuin Tamperetta kohti!
 
Viimeksi muokattu:

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Jos haluaa tänään suorittaa pelaajatarkkailua, niin suosittelen tarkkailemaan Tapparasta puolustajaa, joka pelaa numerolla 4. Miko Malkamäki on noussut aika nopealla tahdilla liigakartalle ja on mielestäni yksi lupaavimmista pakeista liigassa. Noinkin nuoreksi kaveriksi on hänen pelaamisensa yllättävän "valmiin" näköistä. Otteet ovat rauhallisia ja kiekon kanssa ei tule hätä. Torstaina Miko teki uransa avausmaalin Raumalla. Tänään Malkamäki pelaa kakkosparissa Salmelan kanssa. Varmasti Malkamäen ensisijainen tehtävä on katsella ja varmistella omaa päätä, koska Salmela on aika virtuoosi nousemaan pakin tontilta.
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Eilen oli kutina että vierasjoukkue vie pisteet, ja veikin tosin ainoastaan 1-2. Tänään on sellainen kutina, että JYP voittaa. Vaikka Kärpät- ja Jokerit-peleistä saatiinkiin hienot 4 pistettä, niin on sellainen fiilis että eilisestä pelistä joukkueelle jäi kuitenkin jotain hampaankoloon, ja tänään Tapparaa vastaan lähdettäneen taas hienolla asenteella liikkeelle.

Tiukka peli on kuitenkin tulossa, ja voi kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. Uskon kuitenkin, että se viimeinen puristus hurrikaaneilta löytyy, ja pisteet matkaavat tänään Jyväskylään lukemin 2-3.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kärpät- ja Jokerit-matseista tosiaan 4 pistettä hyvä suoritus. Tampereelta vielä pari pistettä, niin voitaisiin olla oikein tyytyväinen tähän viikkoon JYP:n osalta. Toivottavasti riittää liikettä ja aktiivista peliä tänäänkin, vaikka eilinen kova peli alla. Se on nähty, että peruuttelemalla ei pärjätä. JYP:n faneja ilmeisesti isohko lastillinen paikanpäällä, toivottavasti siivittävät vieraat pisteille.

Tuokkolalla sitten näytön paikka, toivotaan että onnistuu.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Tämä ottelu on jopa mielestäni paljon haastavampi kuin eilinen Jokeri peli. Jyp on vieraissa pelannut luokatonta jääkiekkoa paria peliä lukuun ottamatta (2xKalpa ja Jokerit). Tappara taasen on pelannut joukkueena hyvin ja eritoten kotiotteluissa onnistunut napsimaan tiukoista peleista parhaat pisteet.

Vaikeaa tulee olemaan.

- Miten Tuokkola onnistuu?
- PIP-ketju, Piiroisella on kyllä todellinen näytön paikka Immosen ja Pilen vierellä.
- Iloista on myös Hannuksen palaaminen. Ennen loukkaantumista Filppula-Helminen-Hannus pelasi loistavasti yhteen.

Tasaista tulee ja melkein sijoittaisin rahana tasuriin vähillä maaleilla.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Hieno kiekkoilta. Tappara ensimmäisessä erässä tosi hyvä, toisen erän eka 10 min Jypin jyräystä sitten taas kääntyi. Kolmas erä olikin pelailua kahden tapparan pikamaalin jälkeen. Ja näin pelin jälkeen on hyvä sanoa että onneks kukaan ei loukkaantunut, muutama vaarallinen laitataklaus tuli puolin ja toisin.

Tästä päästäänkin itse aiheeseen: Tom Laaksonen oli puolitoista erää erinomainen. Toisen puolitoista erää ei, uskomatonta arvontaa, kertakaikkiaan. Sai kuulla kunniansa kummaltakin valmentajalta, onkohan jo korvista puna laskenut Dufvan ripityksen jälkeen, ainakin tapparan jäähyaitiossa oli vilkasta sen jälkeen. Saatiinpa jännittävä loppu. Onneksi ei ruvennut tasoittamaan peliä puolen erän aikoihin ettei menny turhan tiukaksi.

Mutta kaikenkaikkiaan viihtyisä kiekkoilta. Lehteräkin joutui tekemään maalin kun oli tyhjä maali eikä ketään kelle syöttää.
 
Viimeksi muokattu:

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Aika hyvä matsi Tapparalta. Jyp-Kärpät-ottelun jäljiltä oli pieni pelko takaraivossa siitä, että hyvin pitää Tapparan onnistua, että Jyp kaatuu. No niinhän siinä kävi, että Tappara pelasi toisen erän alkua lukuunottamatta yhden kauden parhaista matseista. Lehterän kenttä oli taas liekeissä. Ei voi muuta kun ihailla nuorten miesten otteita. Enlund on tehnyt jo 8 maalia. Ja kuka olisi muutenkaan uskonut, että kaverit ovat ensinnäkin pistepörssissä noin ylhäällä ja toisekseen otteet ovat olleet tasaisen hyviä.

Pihlman ajoi Ojasen keskialueella. Aika ikävästi Janne lensi laidan reunusta päin. Pitäisi nähdä uudestaan, mutta kakkonen taisi olla kohtuu tuomio, koska Janne nähdäkseni oli huonossa asennossa tuossa tilanteessa. Silti olisi ollut toivottavaa, että Pentikäinen olisi uhrattu viltistä ottamaan matsi välittömästi Pihlmanin kanssa. Pitäisi muutenkin saada joku oikeasti pätevä hanskaaja tuollaisia ajeluja varten. Muutenkin meni puolin ja toisin läpi aika monta selkään taklausta, joista normaalisti on tullut jäähyjä. Ehkä kuitenkin hyvä näin. Onneksi ketään ei tainnut sattua.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Erittäin viihdyttävä kiekkopeli nähtiin tänään. JYPillä oli omat hetkensä, mutta kyllä Tappara oli kokonaisuutena omaa luokkaansa.

Lehterä-Enlund jaksaa ihastuttaa pelistä toiseen. En kyllä aivan tällaisia pistelukemia odottanut, vaikka harjoituspelit menivät loistavasti. Kaksikko näyttää siltä, kuin he olisivat pelanneet aina yhdessä.

Neljäs maali oli jo melko tuttua tavaraa. Ojanen tarjoilee ja Aalto jysäyttää yläkulmaan. Koskela keräsi kolme pistettä, mutta Enlundin ensimmäisen maalin toinen syöttöpiste olisi mielestäni kuulunut Salmelalle.

Tuokkolasta ei ollut Tapparan pysäyttäjäksi, mutta en noista maaleista hänen piikkiinsä laita kuin ehkä ensimmäisen. Muissa oli joko maskia ja/tai poikittaisliikettä. Lehto veti pitemmän korren maalivahtien kaksintaistelussa.

Mahtava näytös kotijoukkueelta, kiitos tästä.
 

axe

Jäsen
Pihlman ajoi Ojasen keskialueella. Aika ikävästi Janne lensi laidan reunusta päin. Pitäisi nähdä uudestaan, mutta kakkonen taisi olla kohtuu tuomio, koska Janne nähdäkseni oli huonossa asennossa tuossa tilanteessa.

Pahintahan oli se, että edes tuosta taklauksesta ei ollut tulossa jäähyä ennen kuin Koskela (!) ryhtyi poliisitoimiin. Sitten saatiin Pihlmankin boksiin salomonin tuomiolla. Toisessa erässä Laaksoselta meni sen lisäksi 3-4 Jypin selkääntaklausta ja yksi Tapparan vastaava läpi sormien. Vanhana kovan pelin ystävänä Tomppa on tainnut omakätisesti alkaa kouluttaa pelaajia, että oltaisiin valmiina myös selkäpuolelta tuleviin törmäyksiin.
 

hardflip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alexander Barkov Jr.
Pihlman ajoi Ojasen keskialueella. Aika ikävästi Janne lensi laidan reunusta päin. Pitäisi nähdä uudestaan, mutta kakkonen taisi olla kohtuu tuomio, koska Janne nähdäkseni oli huonossa asennossa tuossa tilanteessa.

Tosi ruma "taklaus" jota sain todistaa aitiopaikalta, enemmän kuin kakkonen olisi ollut kohtuullista mutta mitä nyt paskahousu Laaksoselta voi odottaa.

Ja tuota on turha laittaa huonon asennon piikkiin.

Sentään joku kävi kopistelemassa tilanteen jälkeen, odotin kyllä että Nieminen ajelee Pihlmanin, harmi kun ei.
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Tosi ruma "taklaus" jota sain todistaa aitiopaikalta, enemmän kuin kakkonen olisi ollut kohtuullista mutta mitä nyt paskahousu Laaksoselta voi odottaa.

Ja tuota on turha laittaa huonon asennon piikkiin.

Ok. Vilahduksen näin tulostaululta, kun Janne retkahti laitaa päin. Joka tapauksessa tilanne, joka olisi täytynyt kuitata Pihlmanille välittömästi.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Ok. Vilahduksen näin tulostaululta, kun Janne retkahti laitaa päin. Joka tapauksessa tilanne, joka olisi täytynyt kuitata Pihlmanille välittömästi.

Koskelalle pisteet siitä että edes yritti vähän kouluttaa.Tuolla koolla meinaan ei kovin montaa kaveria mennä liigassa uhitteleen. Kyllä tuollaiset Pihlmanit ym tusinaukot järjestyksessä pysyy jos joukkueesta löytyy esim herroja nimeltä Helenius, Siklenka. Tapparassa vaan ei ole tällä hetkellä sellaista joka pystyis opetuksen antamaan.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Koskelalle pisteet siitä että edes yritti vähän kouluttaa.Tuolla koolla meinaan ei kovin montaa kaveria mennä liigassa uhitteleen. Kyllä tuollaiset Pihlmanit ym tusinaukot järjestyksessä pysyy jos joukkueesta löytyy esim herroja nimeltä Helenius, Siklenka. Tapparassa vaan ei ole tällä hetkellä sellaista joka pystyis opetuksen antamaan.


Tusinaukot, hah hah hah! Harmittaako, kun omasta porukasta ei löydy yhtään pelaajaa, joka olisi Pilen tasolla pelillisesti/fyysisesti?
 

kokalolu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, sympatiat Jokerit
Koskelalle pisteet siitä että edes yritti vähän kouluttaa.Tuolla koolla meinaan ei kovin montaa kaveria mennä liigassa uhitteleen. Kyllä tuollaiset Pihlmanit ym tusinaukot järjestyksessä pysyy jos joukkueesta löytyy esim herroja nimeltä Helenius, Siklenka. Tapparassa vaan ei ole tällä hetkellä sellaista joka pystyis opetuksen antamaan.
Tusinaukot? Kiitos illan piristys nauruista *hymiö* Pihlmanni vetäisi kuonoonsa jokaista tappara pelaaja, jos sellainen tilanne tulisi.. Hän myös on taidossa,laukausksessa ja luistelussa sellaista tasoa että ei semmoista pelimiestä taida tapparasta löytyä, varsinkaan semmoista pakettia. Pidän herraa parempana kuin muuan J.immosta (varsinkin tällä hetkellä)
-peliä en nähnyt enkä kuullut joten en pysty muuta sanomaan että, kotona menee toistaiseksi hyvin, mutta ei tämä voi enään jatkua että jokainen vieras-peli ryssitään. Maalit näin ja niistä ainakin 2 laskisin Pekin piikkiin ja yhden "puolustuksen" -jos tämä herättäisi seppäsen ja maanantaina ilmotettaisiin että Marttinen palaa JYP:n, mutta ei siitä sen enempää..
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Hyvinhän tuolla viihtyi, vaikka turpiin tulikin, sen verta viihdyttävää ja vauhdikasta kiekkoa molemmat pelasivat kaksi erää, ennenkuin Tappara sitten ratkaisi pelin kahdella tyylikkäällä yv-maalilla. JYPillekin tekisi yksi Teemu Aalto viivalle poikaa, harmi vaan että ei varmaan Tapparasta irtoa kovinkaan halvalla..

Ainoa tosiaan mikä pelin pilasi oli Tom Tom Laaksonen. Ekassa erässä mies taisi pärjätä sen ansiosta, että ei tapahtunut rikkeitä, mutta sitten tulikin tuttua sekoilua jo kehiin. Axe, kerro mulle se kolmas ja neljäs selkääntaklaus, kun minä en itse muista kuin kaksi. Saviano tuupattiin kerran heppoisesti laitaa vasten ja sitten Immonen tönäisi Salmelan(?) kolmannessa erässä vähän samaan tyyliin? Pihlmanin tilanneko tää yksi nyt oli, kun itse en sitä kaljanjanossani ehtinyt näkemään?

Ja tokihan Tapparan ekaa maalia edeltäneestä tilanteesta sekä Kaijomaan jäähystä (HUOM! linjaan nähden) voisi kinastella vaikka koko tämän yön, mutta olkoot. Ei JYP huonolle joukkueelle hävinnyt tänään.

JYP:n parasta osaa edusti tänään Dwight Helmisen johtama ketju laidoillaan Ilari Filppula ja Tommi Hannus, vaikka Hannus aika näkymätön olikin. Filppulan kiemuroita on jälleen ilo seurata, pieni syysuneliaisuus on taaksejäänyttä elämää, mikä tietänee hyvää JYP:n ja huonoa vastustajan kannalta.

Tuokkolalle myös puhtaat paperit, sen sijaan Immosen ja Pihlmanin pelissä näkyi kyllä selvästi se, että ei Piiroinen osannut miesten ajatuksia juurikaan lukea.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Tusinaukot, hah hah hah! Harmittaako, kun omasta porukasta ei löydy yhtään pelaajaa, joka olisi Pilen tasolla pelillisesti/fyysisesti?

Täytyy hieman oikaista puheitaan. Tarkoitin tusinaukoilla lähinnä näitä herroja Forsbacka, Komarov ja Lostedt. Pihlman on hyvä ukko, sitä ei käy kiistäminen ja sekin pitää paikkaansa ettei tapparassa taida olla oikeestaan kun Niko Nieminen joka pystyy ajaan samanlaisia pommeja. Vaikka liigaa yritetäänkin siistiä niin näyttää siltä että 'poliisi' tarvitaan joka joukkueessa kaikesta huolimatta vastaisuuksien varalle. Olis tuokin Ojasen ajeleminen jäänyt tulematta jos herra pelaisi Lukossa. Että tällaista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös