La 27.1.2007 Saipa - Pelicans

  • 7 384
  • 53

Kaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jets, Green Bay, ENCE, Tazen ARTA-viha
Saipa ns. pakkovoiton edessä, Pelicans taas löisi voitolla viimeisen naulan sputnikkien arkkuun. Mielenkiintoinen ilta siis tiedossa.

Pelsujen kokoonpanoon sekä hyviä että huonoja uutisia. Hyvinä Toni Koivusen paluu Saarisen ja Santavuoren keskelle, Hunkesin ensiesiintyminen. Miinuksena Toni Sihvosen paluun lykkääntyminen.

Odotukset:

- Hunkes, T.Koivunen: Alkaako YV toimia kun saadaan "uusia" miehiä kehiin?
- Saarinen, Santavuori: Piristääkö Bobi herroja viime kevään tasolle?
- Jantunen, Yetman: Käyrä ollut ylöspäin, jatkuuko lento?

Pelsujen ennakko: http://www.pelicans.fi/?sivu=2&ennakko=48
Saipan ennakko: http://www.saipa.fi/index.aspx/ottelut?p=ennakot&id=532

Jatkakaa...
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hekumallinen ottelu tiedossa. Kaikki paineet ovat Saipalla, vain kaikki kolme pistettä riittävät pitämään joukkueen tarpeeksi virkeänä loppukauden taistoissa. Otteluja on vielä jäljellä molemmilla, mutta tämän ottelun lopputulos näyttänee runkosarjan lopullisen suunnan. Tähän asti Pelicans on kerännyt pari voittoa enemmän kuin Saipa.

Ennen kauden alkua luulin Saipan taistelevan tiukasti jumbo-paikan välttämisestä. Heikki Mälkiä on kuitenkin jälleen löytänyt ja kehittänyt nimettömistä ylijäämämiehistä liigatason pelaajia.

Pelicans on ollut todella vaikea vastus lappeenrantalaisille tällä kaudella. Pari kautta sitten asiat olivat päinvastoin. Tosin silloin Pelicansilla oli turhan paljon vaikeuksia jokaista joukkuetta vastaan.

Pelicansin pelaajistossa on monta omaa kasvattia, joille on uusi tilanne olla vahvasti kiinni pudotuspeli-paikoissa ennen viimeistä kierrosta ja nimenomaan aikuisten tasolla oman kylän jengissä.

Mielenkiintoisimmat pelaajat ovat Rob Zepp ja Toni Koivunen, jotka molemmat palaavat sairastuvalta tuleen. Kumpikin on kunnossa ollessaan joukkueensa ehdotonta eliittiä. Myös Jiri Hunkes näyttäytyy ensimmäistä kertaa Pelicans-logo pallean päällä.

Varmasti putoaa muutama hius taas lattialle huomenna Ilin selostuksia kuunnellessa.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Erittäin tärkeä ottelu molemmille. Toki SaiPalle tappio tästä olisi jo lopun alkua, mutta ei Pelicansillakaan varaa kovin moneen tappioon ole. Käkeen tästä ja ero viivaan enää 5 pistettä. Zeppi tosiaan pieni kysymysmerkki, mutta uskoisin hänen olevan ihan kunnossa. Hunkesilta odotan sellaista 0+0, -1, 2min matsia. Toivottavasti ei hirveitä hasardeja heitä. Niemelle voi taas kertyä ne 40+ torjuntaa. Bobi on tärkeä vahvistus Pelsuille. Saa nähdä miten käy, varmaan aika tasainen matsi, jonka toinen sitten lopulta voittaa maalilla tai kahdella.
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahesta
Onpas tällä foorumilla hiljaista.
Aamulla TV Nelosen SM-Liigaennakossa SaiPan Mälkiä hymähti salaperäisesti kysyttäessä joukkueen kokoonpanomuutoksista:
-"Onhan ne salaisia..."
Niiltä ovat sivussa joukkueesta pakit Levokari ja Petré.

Pelicansin poissaolijat onkin jo mainittu.
Virallisia kokoonpanoja odotellessa ...
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Luulisi, että SaiPa-faneja kiinnostaisi vielä ainakin tämä peli, mutta hiljaista on. Tai sitten heitä ei vain kiinnosta kirjoitella, sekin voi olla.

Pelicansin osalta ottelu on hyvin mielenkiintoinen. Hunkesin ensimmäinen ottelu ja pelin sielu, Toni Koivunen, tekee paluun. Uskoisin tämän vaikuttavan välittömästi positiivisesti ylivoimapeliin, vaikka hienoa pyöritystä siitä on turha edelleenkään odottaa. Nyt on Aralla kuitenkin palaset, rightin pakki ja Bobi. Jos ei toimi, on jossain muualla vika.

Pelistä tulee hyvin todennäköisesti tiukka ja melko vähämaalinen. SaiPa hallitsee luultavasti pelitapahtumia ja silloin Pelicansilta vaaditaan taistelua, nöyryyttä, hyvää maalivahtipeliä ja onnistumisia maalinteossa. Voittajaa en lähde veikkaamaan, mutta hienoahan se olisi jälleen kerran viedä pisteet Lappeenrannasta.
 
Suosikkijoukkue
Pelikaanit ja Nastolan Kiekko
Pakko veikata voittajaksi Pelicansia...

Palikat ovat kasassa, ja ainakin viime Lappeenrannan keikalla pekot pelasivat erittäin nöyrää peliä. Reseptiä tuskin muuttuu, mutta aineet ovat tällä kertaa vielä paremmat.

Oma taso ja Koskenkorva+ Holma kiinni, niin voitto on erittäin lähellä.

Ai niin, toivottavasti Hunkes pääsisi ainakin kerran vetäisemään ja lopettamaan tämän viime aikoina riehuneen väittelyn miehen laukauksesta. Siitä kun liikkuu täällä yhtä ristiriitaista tietoa kuin P. Nurmisen reissuista.
 

spirou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, HeKi
33 Antti Niemi, Maalivahti AK
50 Olli-Pekka Turtiainen, Maalivahti

1. kenttä
4 Esa Saksinen, Vasen puolustaja AK
36 Jarkko Glad, Oikea puolustaja AK
28 Kari Sihvonen, Vasen laitahyökkääjä AK
72 Ville-Matti Koponen, Keskushyökkääjä AK
77 Leo Komarov, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä
92 Erik Kakko, Vasen puolustaja
8 Mikko Kousa, Oikea puolustaja
90 Marko Jantunen, Vasen laitahyökkääjä
5 Matias Loppi, Keskushyökkääjä
9 Olli Julkunen, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä
52 Ville Uusitalo, Vasen puolustaja
25 Sami Helenius, Oikea puolustaja
20 Tuomas Santavuori, Vasen laitahyökkääjä
94 Toni Koivunen, Keskushyökkääjä
10 Jesse Saarinen, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä
44 Anssi Salmela, Vasen puolustaja
6 Olli Korkeavuori, Oikea puolustaja
22 Karo Koivunen, Vasen laitahyökkääjä
61 Henri Heino, Keskushyökkääjä
59 Patrick Yetman, Oikea laitahyökkääjä

Kousa? Missä Hunkes? Vai onko kyseessä normaali virhe että kannassa Kousa on numerolla 8? Muuten kentät näyttävät juuri sellaisilta kuin kuvittelin. T.Sihvosen paluu saattaa tiputtaa K.Sihvosen 13. hyökkääjäksi, mutta tämän näkee sitten kun herra palaa.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
spirou kirjoitti:
Kousa? Missä Hunkes? Vai onko kyseessä normaali virhe että kannassa Kousa on numerolla 8?

Näin on varmaan näpykät.

Koponen siis matkustanut moottoritietä taas pariin kertaan ja paikka löytyy taas vaihteeksi Pelicansin maankuulusta jarrukentällisestä.

Pakko tykätä tästä systeemistä, jossa neloskenttää ei juurikaan ole ja kaikkia kentällisiä peluutetaan vieläpä melko tasaisesti. Vielä kun Pelsujen materiaali antaa siihen hyvän mahdollisuuden.
 

ahal

Jäsen
Yksi vastine hiljaisuuteen. Mälli julkaisee perinteisesti kokoonpanot viime tipassa, eikä tässä siirto- ym. rintamalla ole hirveästi tapahtunut, millä spekuloida. Joukkueesta tiedetään, että se polkee minkä kintuista lähtee, mutta maaleja tulee harvakseltaan. Oli kokoonpano mikä tahansa. Tilanteen hankaluus on kaikilla tiedossa, mitä sitä enempää vatvomaan. Voittoja tarvitaan. -- Voi toki olla, että Jamo heittää yhä kruunaa ja klaavaa kopissa siitä kumpi veskareista pelaa... :-)

EDIT. Lisäksi tiedotus meillä toimii loistavasti, joukkueen tapahtumat ovat lähes on-linena fanien tiedossa. Siitä kiitos mm. Aksulle.

EDIT2. Arvonta suoritettu: Zepp palaa luukulle. Ja Holma rymistelee ykkösessä Emilin tilalla. Kaijomaa poissa (vammako?), kehässä vain 6 pakkia! Hakkarainen vahvistaa Jukureita... Siinäpä ne tärkeimmät. Toivotaan parasta!
 
Viimeksi muokattu:

Ferris

Jäsen
Mälli vihdoin paljastanut kokoonpanonsa:

1 Ville Hostikka, Maalivahti
72 Rob Zepp, Maalivahti AK

1. kenttä

5 Harri Tikkanen - 7 Mikko Palomäki
11 Kimmo Koskenkorva - 33 Eetu Holma - 79 Pat Kavanagh

2. kenttä

44 Jarno Lippojoki - 21 Joonas Rönnberg
16 Jaska Vilen - 51 Emil Lundberg - 24 Marko Ojanen

3. kenttä

25 Ossi-Petteri Grönholm - 26 Joni Tuominen
10 Sami Ryhänen - 23 Jarkko Immonen - 81 Ville Snellman

4. kenttä

12 Teemu Paakkarinen
15 Petri Koskinen - 8 Ville Koho - 55 Janne Kolehmainen

Elikkäs nyt yritetään Holmalla piristää ykköskenttää. Muuten taitaa hyökkäys olla viime aikojen normi.
 

Niksuli_

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja Dallas Stars.
Ja nyt tuli kokoonpanot ;

MV: Rob Zepp (AK)
Ville Hostikka

1. Koskenkorva - Holma - Kavanagh
Tikkanen - Palomäki

2. Vilen - Lundberg - Ojanen
Lippojoki - Rönnberg

3. Ryhänen - Immonen - Snellman
Grönholm - Tuominen

4. Koskinen - Koho - Kolehmainen
Paakkarinen (H)

Mielenkiintoisia kenttiä, todellakin.
Itse odotan SaiPalta tästä pelistä sitä kaivattua voittoa Zeppin avustuksella, jotakautta lähdetään taistelemaan playoffpaikasta entistä kovemmin.

EDIT. Muutaman sekunnin Ferristä hitaampi..
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä tämä tosiaan voi olla elämän ja kuoleman peli. Nimenomaan SaiPan kannalta. Sinänsä jännittää kyllä, voi olla loppukausi paljon kiinni tästä ja kenties muutaman pelurin viimeinen ottelu SaiPassa. Pelicans ei vastuksena etenkään kotonaan ole ollut mitään niitä helppoja, en tiedä onko ollut oikeastaan koskaan. Pelicansin heikompina kausinakin SaiPa muistaakseni joutui Lahden jäähallista poistumaan usein tappio niskassaan. Tuollaista muistikuvaa on villeiltä Lahden vuosiltani.

Nyt eletään silti tätä päivää. Liekö Zepp on nyt jo maalilla? Saa nähdä, jos vaikka olisi uutta virtaa tauon jälkeen ja kiekot jäisi räpylään. Puolustuskin voisi uhrautuvammin auttaa miestä mäessä.

Joo-o, pakko se on uskoa omien poikien voittoon. Tsemiä vaan ja tietysti niille SaiPan kannattajille, jotka paikalle saapuvat. Pitäkää lippua pystyssä vaikka huonosti kävisi.

Edit. Jaahas, Zepp siis on maalilla. Hienoa. Toivottavasti löytyisi se viimekauden vire.

Edit.2 Minkäköhän takia kuvittelin, että ottelu pelataan Lahdessa... Kotiottelun ollessa kyseessä, niin vielä suuremmalla syyllä on nyt näytön paikka.
 
Viimeksi muokattu:

emz1

Jäsen
ahal kirjoitti:
Holma rymistelee ykkösessä Emilin tilalla. Kaijomaa poissa (vammako?), kehässä vain 6 pakkia!
Aivan oikeutetusti Eetu Holma siirretty ykköseen, alkanut saamaan pelistä otetta taas pitkästä aikaa, ratkaisun avaimet käsissä tänään?

Kalle Kaijomaa on liigan sivujen mukaan kuumeessa, ei siis onneksi mitään pahempaa.

Zepp, pelasta meidät.
 

Kercs

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa & taskuraketit
Tänään voitetaan.

Kokoonpano näyttää, muutamaa tapausta lukuunottamatta, ihan hyvältä. Vaikuttaa joka tapauksessa illan voittavalta kokoonpanolta.

Illan pelistä noin muuten ei hirveästi ole sanottavaa, lähtökohdat kun ovat varmasti kaikkien tiedossa. Tappioon ei liiemmälti olisi varaa, siispä tänään voitetaan. Pelicansin vastahyökkäyspeli ei riitä tänään ja Hämeenlinnassakin nähdään kotivoitto. Näistä lähdetään kohti kello viittä.

4-0: Lippojoki, Rönnberg, Kavanagh, Ojanen.
 

Franchi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, ACF Fiorentina
EmZ kirjoitti:
Aivan oikeutetusti Eetu Holma siirretty ykköseen, alkanut saamaan pelistä otetta taas pitkästä aikaa, ratkaisun avaimet käsissä tänään?
Todella tyytyväinen olen, että Holma saa taas mahdollisuuden yrittää vähän pätevämpien laitureiden kanssa. Tämän vuoden puolella on ollut kuitenkin pelillisesti selkeästi joukkueen terävintä kärkeä. Ketjukavereista ei luvalla sanoen ole hyökkäyspäässä juuri ratkaisijoiksi ollut.

Toivotaan, ettei ottelusta tule edellisen Pelicans-kotiottelun toisintoa. Itse menetin aika pahasti uskoni jo tiistaisen kierroksen jälkeen. Kolmella pisteellä tästä kamppailusta olisi kuitenkin vielä pienoisia mahdollisuuksia kiilata mukaan. Katsotaan, olisiko myös yleisö ymmärtänyt tämän.
 

Kercs

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa & taskuraketit
Kercs kirjoitti:
Tänään voitetaan.
Kyllä vain kyllä.

Voitto on aina voitto. Maistuuhan se aina paremmalta kuin tappio.

Ei kai tässä voi muuta tehdä kun mennä etiäpäin ja taistella loppuun asti. Näyttäisi siltä, että Pelicansin ja ehkä myös JyPin kanssa tässä taistellaan viimosesta pudotuspelipaikasta. Ilveksellä näyttää homma rullaavan siihen malliin, että en usko että Ilves pudotuspelien ulkopuolelle jääpi.

Mutta mutta, kiitos vaan kovasti.
 

MetalMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Nederland, Amsterdam, Sudden Death (RIP)
Nyt maksettiin Pelicansille tappiot korkojen kanssa. Kisapuistossa oli varsin jäätävä toinen erä, en kyllä ihan heti muista vastaavaa.

Tämähän tarkoittaa sitä, että tässä ollaan vielä leikissä ihan mukavasti mukana. Ilves tuossa nyt voitti, ja luultavasti porskuttaa pleikkareihin selvästi, mutta Pelicansin kanssa tässä tulee vielä mielenkiintoinen juoksu.

Hyvä SaiPa!
 

Kaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jets, Green Bay, ENCE, Tazen ARTA-viha
Onnea Saipalle! Hienoa ettei siellä ole heitetty pyyhettä kehään.

Radiosta kuuntelin ensimmäisen erän ja kolmanteen erään tulin mukaan Ilin sanoihin "Tämä peli oli tässä", joten siltä pohjalta lauotaan.

Toisen erän hölmöilyt maksoivat tämän illan Ilin sanojen mukaan. Ei ilmeisesti Saarisella ja Salmelalla pää kestänyt vai mikä oli? Ilmeisen idioottimaisia tekoja kuitenkin..

Ja Aravirta. Vaikka herran pelikirjat ja visiot kuinka ultimahienoja onkin, niin joukkuetta ei kyllä kesken pelin herra osaa herättää. Tähän toivoisi Nupen tarttuvan. Ei saatana kyllä sen aikalisän saa käyttää jo toisessa erässä. Toivottavasti Nupen "Kuu-juoksut" jatkuu tänään.

Ei tämä katstrofi ole, mutta tehdään taas kaikki vaan hankalammaksi itselle. 5p eroa Saipaan, mutta yksi peli vähemmän pelattuna. Kaikki on edelleen omissa käsissä, nyt vaan täytyy kasvaa kokojoukkueen ja alkaa opetella sitä voittamisen kulttuuria.

Tiistaina kaatuu Ässät, näin se on nähtävä..

Btw, toivottavasti Jantunen on pelikunnossa.
 

ahal

Jäsen
Jess. Makea voitto vaihteeksi. Meidän ensi kauden ykkösemme (?) antoi esimakua tulevasta: 3-5 maalia per matsi ja joka äijälle pojoja. Hyvähyvä. Mutta Kavanalle ei vaan osu pisteitä sitten millään... Jospa joku hänet huolisi. Zepperi alkaa olla kunnossa, joten hyvä lähteä uusiin koitoksiin. Tauru oli nyt tavallista vaisumpi nuhaisena, mutta selvitti koitoksen varmasti. Muutamille pelsufaneille oiva muistutus, ettei läpihuutomatseja juurikaan ole. :-)
 

watcher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Jaa jaa, tulipa käytyä mielenkiintoisessa ottelussa. Pelsu vei selkeästi 1.erän loppupuolta ja sai maalin ihan ansaitusti(Zeppin avustuksella tosin).

SaiPa sai toisen erän alkuun miun mielestä ansaitsemattoman maalin ja pääsi peliin mukaan.l Sen jälkeen SaiPa vei peliä niinkuin halusi. Rohkeutta mitä ei ollut 1.erässä tuli selkeästi peliin mukaan. Maaleista en käy selittämään sen enempääm, koska kaikki on varmaan ne nähneet nelosen koosteessa.

Se mikä jäi harmittamaan oli Helken turpaanveto Rönnbergiin (näytti 1.erässä, että tää jopa toteutuu). Se olis kruunannu koko homman. Kaukaloväkivalta on hienoa!

Hianoa et pelsu fanit on laskeutuneet puusta Turenkiin! Bussi nro. 1 kyljet ovat nyt Sammonlahessa katu-uskottavia!
 

emz1

Jäsen
watcher kirjoitti:
Hianoa et pelsu fanit on laskeutuneet puusta Turenkiin! Bussi nro. 1 kyljet ovat nyt Sammonlahessa katu-uskottavia!

Mitä tarkoitat tällä heitolla?

Hieno voitto, taistelu jatkuu. Tiistaina tarvitaan vähän Ässien apua ja omien onnistumista Raumalla. Toivo elää vielä.
 

ElBimbo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En tiedä minkälaisen ripityksen Mälli&co piti ensimmäisellä erätauolla, mutta toinen erä oli SaiPalta hieno. Toisessa erässä onnistumisia tuli maalien muodossa paikoista kun paikoista. Ensimmäistä erää vei Pelicans, mutta toisen erän tyrmäyksestä se ei enää toipunut. Kolmas erä olikin enää pelkkä muodollisuus. Tunnelmaa hallissa ylläpitivät hyvin sekä Pelicansin että SaiPan fanit. Erityismaininta voidaan antaa istumapäätykatsomon Kippari Krouvin huutosakille.
 
Viimeksi muokattu:

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
ahal kirjoitti:
Muutamille pelsufaneille oiva muistutus, ettei läpihuutomatseja juurikaan ole. :-)

Kuka ja missä on tätä pitänyt läpihuutomatsina? En muista ainakaan Jatkoajasta sellaista lukeneeni.

Niin, onnittelut toki Lappeenrantaan. Ansaittu voitto varmasti ja kilpailu käy kovemmaksi viimeisestä pudotuspelipaikasta. No, tiistaina Ässät kaatuu ja Lukko vie samalla SaiPaa, joten ero on taas kahdeksan pistettä ja Pelicansilla yksi ottelu vähemmän pelattuna. Tai sitten ero on kaksi pistettä ja Pelicansilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Raúl kirjoitti:
Kuka ja missä on tätä pitänyt läpihuutomatsina? En muista ainakaan Jatkoajasta sellaista lukeneeni.
En tiedä tästä matsista, mutta melko usein Pelikaanilauman puolelta on kuultavissa vähän sellaista isottelumeininkiä ja asennetta, että SaiPan kaltainen paskajengi pitää voittaa ja läpihuutona. Tietty nämä pitääkin voittaa, kun samoista sijoista taistellaan. Eikä minusta ole sinänsä huonoa, että näissä "paikallispeleissä" tunteet kuumenee ja tulee vähän väriä, kunhan ei vaan se väri ole verenpunaa parketilla ja ylilyöntejä.

***

Tulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen. Zeppin otteista odottelen mielellään raportteja. Tuominen tosiaan antaa näyttöjä ensikautta varten, toivotaan. 1+2 on kovat tehot. Ilmeisesti ottamassa Tikkasen viittaa kesken kauden?
 

Pioneer

Jäsen
Olen muuten melkoisen varma, että Tuomisen viivakudin ohjasi sisään Joonas "armoitettu maalintekijä" Rönnberg, joka hönötti tavallaan siinä maskin edessä ja maila oli ihan vapaana. Näytti että tuolla kertaa Rönnberg käytti keppiä ihan oikeasti kiekon pelaamiseen ja muutti hitusen laukauksen suuntaa. Kiekkohan lopulta lirahti pahasti maskissa olleen Niemen alta verkkoon.

Helenius teki oman duuninsa, kun kävi kuittaamassa Rönnbergille, ettei Koivusta ole syytä rusikoida. Roolin mukainen avautuminen pitkittyi kuitenkin huvittaviin mittasuhteisiin. Taisipa Pelicansin bussikuskikin kurkistella vaihtoaitiosta ja antoi oman panoksensa ko. kehityskeskusteluun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös