La 26.2.2011 Lukko - KalPa

  • 7 155
  • 36

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Tästä pelistä ei auta muuta kuin ottaa opiksi ja miettiä, mikä toisella erätauolla oikein meni vikaan.
Kannattaa myös huomioida, ettei välttämättä mikään mennyt vikaan. Se ekan erän liike oli niin jäätävän hyvää, että oli aivan luonnollista että se ei kestä koko peliä. Ei KalPan porukka mitään robotteja sentään ole.

Itse pelistä sen verran, että erikoisen hyvää oli kolmosketjun pari osumaa tärkeällä hetkellä. Ikisuosikki Petruzalek myös näytti taitojaan, kuten myös liigan ylivoimaisesti paras pelintekijä Lindgren.

Roku kun saapuu koneen äärelle, niin hän kertokoon tuttuun tyyliinsä kattavasti kaikille peliä näkemättömille mitä Raumalla oikein tapahtui.
 

avt84

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Huh, olipahan runkosarjapeli. Aivan huikeaa kiekkoa, vaikka hienon alun jälkeen turpaan tulikin. Kumpikin joukkue yritti oikeasti pelata, eikä juuri peruuteltu. Onnittelut Lukolle kolmesta pisteestä, :peukku::n arvoinen nousu. :)

Ja pieni hajatelma tulevalle: sama uusiks samassa paikassa 18.3.?

Juu, paikka saisi olla kyllä eri. ;) Olisi luultavasti aika loistava playoff-sarja näiden joukkueiden välillä luvassa.
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kannattaa myös huomioida, ettei välttämättä mikään mennyt vikaan. Se ekan erän liike oli niin jäätävän hyvää, että oli aivan luonnollista että se ei kestä koko peliä. Ei KalPan porukka mitään robotteja sentään ole.

Joo ei ole robotteja, robotit on jossain muualla, toisessa kaupungissa. Seikka joka kannattaa myös huomioida, on että Lukon maaleissa KalPa tekee selkeitä henkilökohtaisia virheitä, sellaisia, joita aikaisempaan kahdeksaan peliin sattui huomattavan paljon vähemmän kuin tänään. Minun näkökulmastani jokin siis meni vikaan, siitäkin huolimatta että Lukko paransi peliään ja KalPa hieman hiipui.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Ihmeellinen Lukon nousu 0-2 tilanteesta. Ei se ole ihan joka päivästä. Olin lähes satavarma, että Kalpa vie potin. Ja hyvin latautuneena Kuopion sakki tulikin kentälle.

Suuri plussa myös Petrulle, alkaa mies vähitellen onnistua Perttu Lindgrenin tarjoilusta. Pertulla on ne aivot, Petrulla taito iskeä pussi.

Lukolla ei yhtään yveemaalia. On pikkasen parannettavaa. Ja Amerikan apujen osaaminen oli tällä kertaa kulisseissa.

Mutta vielä joudutaan odottamaan kuka lopulta on kuuden sakissa. Nyt näyttäisi ainakin että Lukko ja Kalpa ovat kohta siellä.
 

Graves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kiitos Lukko! Hienoa kamppailua ja loistavaa viimeistelyä!

Kalpa on kyllä varsin pirteä porukka ja yllättävän fyysinen. 5-2 ei ehkä täysin realistinen lopputulos, vaikka Lukko erittäin hyvän pelin pelasi.

En ole ihan varma haluaisinko Kalpaa pleiareissa vastaan. Vaarallinen joukkue, vaikka monta tärkeää ukkoa puuttui tänään. Ei ihme, että niitä voittoja on tullut viime aikoina.

Yhtä kaikki, tuolla pelillä Lukko voi mennä pitkälle. Kiitos Petru ja Lukon kolmonen. Ennen peliä ajattelin, että miksi kolmonen on tuossa kokoonpanossa, kun olisi vaihtoehtoja ollut. Enää ei tarvitse ihmetellä. Kivimäeltä ja Kauvosaarelta PO-kiekkoa. Tykkään...
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Lukon ensimmäisessä maalissa jäi vähän kaivelemaan, että oliko tuo maaliin johtanut hyökkäys paitsio vai ei? Mielestäni Lukko ei missään vaiheessa purkanut siirrettyä paitsiota, mitä ei väärin sijoittunut linjuri nähnyt. Miltä tilanne näytti Urhon kautta tiirailtuna? Tarkoitan siis sanoa, että Lukon paitsiossa ollut pelaaja kyllä tuli alueelta ulos, mutta toinen kaveri ehti ennen tätä jo alueen sisälle.

KalPan liike oli jäätävän kovaa ensimmäisessä erässä, mistä johtuen Lukko oli alussa pahasti helisemässä. Erätauolla ei käynyt mielessäkään, että Lukko tulisi ottelun voittamaan, mutta väärässähän sitä jälleen kerran oltiin. Peli muuttui oikeastaan aivan täysin toisessa erässä ja tämän jälkeen Lukko kyllä vei enemmän tai vähemmän loppuun saakka.

Edit. Tuomarit olivat tänään jopa loistavia, jollei oteta huomioon muutamaa viheltämättä jäänyttä väärää vaihtoa molemmille joukkueille ja katsomoon menneiden kiekkojen jälkeisiä vihellyksiä "väärään suuntaan".

Edit 2. Tulipa sitten tarkistettua Urholta tuo Lukon ensimmäinen maali ja mielestäni Kivimäki ehtii tuota hyökkäystä rakennettaessa paitsioon, mikä menee huonosti sijoittuneelta linjurilta täysin ohi.
 
Viimeksi muokattu:

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Yhtä kaikki, tuolla pelillä Lukko voi mennä pitkälle. Kiitos Petru ja Lukon kolmonen. Ennen peliä ajattelin, että miksi kolmonen on tuossa kokoonpanossa, kun olisi vaihtoehtoja ollut. Enää ei tarvitse ihmetellä. Kivimäeltä ja Kauvosaarelta PO-kiekkoa. Tykkään...

Kolmos- ja nelosketjujen peli korostuu entisestään pudotuspeleissä. Sieltä löytyy ne ratkaisijat. Muistaaksen esim. Ducksin cup-keväänä 3-4 ketjujen puukädet nostivat huimasti tasoaan ja auttoivat joukkueen päätyyn asti.

KalPa teki avausmaalin ja toisenkin, mutta Lukko tuli kahden maalin takaa tasoihin ja ohi. Viimeksi Lukko on kääntänyt vastustajan avausmaalin jälkeen ottelun voitoksi joulukuussa. Tämä lupaa hyvää kevättä ajatellen. Varsinkin kahden maalin tappioaseman selättäminen on henkisesti iso juttu tälle jengille. Ei oo tapahtunut monta kertaa tällä kaudella.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eipä voittanut avausmaalin tekijä tänään ja hyvä niin. Oli meinaten KalPalta semmoinen avauserä että harvoin näkee. En sano että Lukkokaan siinä huono oli, KalPa vaan oli niin hyvä että näyttihän se väkisinkin siltä ettei Lukon miehillä ole luistimia lainkaan jaloissa. Paikallaan vaan seisottiin ja katsottiin kuin Pettinen ikään kuinka keltapaitoja meni ohi oikealta ja vasemmalta. Kolmessa minuutissa peli oli 0-2.

Kuten vastaavanlaisissa peleissä olen joskus joutunut Lukosta toteamaan, "ei mikään joukkue tuollaista vauhtia jaksa painaa koko 60-minuuttista" eikä jaksanut KalPakaan. Lukko sai tärkeän kavennusmaalin Kauvosaaren lämärillä, ja oli lähellä vielä avauserässä tasoitustakin kahteen otteeseen. McLean kilautti ylivoimalla tolppaa ja Nurmi/Kivimäki suti tyhjän maalin edessä kiekosta ohi. Vastaavasti on sanottava että KalPakin olisi hyvinkin neljä maalia voinut avauserässä tehdä, mm. kerran Noronen makasi maalinsa sisällä ja puoli maalia oli tyhjänä jolloin KalPan äijät laukoivat kahdesti ohi maalin.

Petruzalekin tasoitus toisen erän alkuminuuteilla oli hieno. Lindgren antoi lyhyen ja napakan syötön Pertun lapaan, tsekki kiihdytti täyteen vauhtiin laidallaan ja KalPan pakki saattoi vain katsella vierestä kun Petru tälläsi vahvalla rannarilla kiekon verkkoon niin että Silja Linen mainos vaan tärisi.

Pari minuuttia myöhemmin tullut voittomaali oli taas kerran osoitus siitä että tilanne kannattaa pelata loppuun. Tuomari oli loistavasti sijoittunut, hän näki että kiekko on pelattavissa ja turkulaista Tammisen kuulua kiekkosukua oleva Kivimäen poika kävi kaivamassa sieltä Ahosen luistimen vierestä kiekon verkkoon.

Toinen erä oli kyllä Lukon heiniä muutenkin kuin kahden maalin ansiosta. Pari kertaa avopaikassa kävi niinkin että mies ja maila tekivät liikkeen kohti maalia mutta kiekko jäi kuin liimattuna jäähän eli pikkasen enemmän tarkkuutta voisi toivoa. Erän lopussa Rantanen otti vielä tyhmän jäähyn kun ilmeisesti hän ei tiennyt että kiekon karatessa KalPan pelaajalta kellossa oli aikaa vain kaksi sekuntia ja sen takia hän rikkoi.

No siitä jäähystä onneksi kolmannen erän alussa selvittiin. Mutta hiukan siinä kolmannessa erässä oli mielestäni havaittavissa KalPalta samanalaista vauhdikasta peliä kuin avauserässäkin, ei niin selvää hallintaa kuitenkaan mutta ajoittain Lukko oli helisemässä omassa päädyssään. Petruzalek sai sitten ratkaista pelin noin viisi minuuttia ennen loppua saadessaan KalPan äijältä kiekon lahjaksi keskelle tyhjää kenttää ja komeasti Petru pistikin Ahosen jäihin ja kiekon yläpesään. Mutta tuota maalia edelsi jo hyvä maalintekopaikka kun Anssi Rantanen pääsi voimalla laukomaan, mutta valitettavasti kauden avausmaali jäi Anssilta tekemättä kun se jääkiekkomaali on niin pienikin. Yli meni ja reilusti.

Loppunumerot kaunisteli Tukonen kikkailemalla yksinään Ahosen edessä. Hieno maali hienolta pelaajalta, toivon mukaan Late pystyy jatkossakin pelaamaan.

Sellaista peliä. Taklauksia nähtiin muuten tänään erityisen paljon, se pitää mainita. Lukon parhaat olivat tänään Petruzalek kahdella maalillaan sekä kokonaisuudessaan kolmosketju Aaltonen-Kauvosaari-Kivimäki. Kauvohan on jo pidemmän aikaa pelannut hyvin, Aaltosen pelaamisessakaan ei ole ollut valittamista mutta erityisen mielissäni olen Kivimäen otteista. Eikä sovi unohtaa Mika Norosta joka omalta osaltaan piti huolen siitä että Lukko hengitti vielä avauseränkin jälkeen.

Parannettavaa puolestaan löytyy Morrisonin ja McLeanin otteista. Varsinkin Mac on jo pidemmän aikaa ollut vaisu, "onko teitin selkänne kipee" kysyisi varmaan nuori Koskelan Akselikin tässä tilanteessa jos Macin tapaisi. Ja Miikka Tuomainen oli kuin unessa koko pelin.

Mutta muuten meni ihan mukavasti. Yleisöäkin oli reilusti yli 4000 mikä on telkkaripeliin ihan hyvä yleisömäärä. Toisaalta kun lauantaipelien alkamisaikaa on moitittu myöhäiseksi niin olisi voinut ajatella niinkin että pari-kolmesataa katsojaa enemmänkin olisi paikalle tullut kun kerranin alettiin säädylliseen aikaan. Mutta hyvä näinkin.
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Kiitos Petru ja Lukon kolmonen. Ennen peliä ajattelin, että miksi kolmonen on tuossa kokoonpanossa, kun olisi vaihtoehtoja ollut. Enää ei tarvitse ihmetellä. Kivimäeltä ja Kauvosaarelta PO-kiekkoa. Tykkään...
Alkaa kentälliset olla lopullisessa kuosissaan. Kolmonen pelasi helvetin hyvin! Mikähän on Aaltosen sopimustilanne? On esittänyt viimeisissä otteluissa todella hyvää peliä - mieshän taisi olla iskussa harjoituskaudella, ellen vallan väärin muista?

Morrisonilla oli tänään ainakin kolme erikoista kiekon kadottamista ihan perä perää. Ilme oli ihan näkemisen arvoinen kun mies tuli vaihtoaitioon ja antoi mailan huoltajalle, "vie toi keppi helvettiin mun silmistäni".
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Liverpool
Jos olen laskenut oikein tuo oli viides kerta tällä kaudella kun kotona väännetään voitto vaikka avausmaalin iskee vastustaja. Vielä kun tuo sama pystyttäisiin tekemään vieraissakin. Edelleen kauden ainoa vierasvoitto missä Lukko ei ole tehnyt avausmaalia on ensimmäisestä vieraspelistä ja Saipaa vastaan.
 

Hämylämy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Liverpool FC, FC Barcelona
Viihdyttävä ottelu kaiken kaikkiaan. Alussa näytti pahalta, mutta eivätpä luovuttaneet nämä paljon parjatut "muniinpuhaltelijat". Hieno ja tärkeä voitto.

Vaikea nimetä yksittäisiä onnistujia, sillä joukkue pelasi kokonaisuutena niin hyvin. Petruzalekin ja Kivimäen voisin kuitenkin nostaa esiin. Petruzalek oli alati vaarallinen ja maaliensa lisäksi järjesti ketjukavereilleen muutaman avopaikan, joista kuitenkaan ei laitettu sisään. Toivottavasti jatkaa ensi kaudella Raumalla. Kivimäki taas oli muuttunut voimahyökkääjäksi yhdessä yössä. Kaveri taklasi kaikkea mikä liikkui ja ajoi muutaman kerran röyhkeästi maalille. Koko kolmoskentältä hyvä peli.

Neloskenttä puolestaan jäi hieman muiden varjoon. Vaikuttiko Palolan korvaaminen Keräsellä näin paljon ketjun kemiaan? Nelonen on mielestäni kuitenkin ollut Lukon paras viimeisissä otteluissa.

Morrisonista tein saman havainnon kuin Datsun edellä. Muutama kuti jäi piippuun, kun kaveri pyyhki lumet kiekon päältä. Muutenkin poltti kiekko Morrisonin lavassa, vaikka yrittelijäällä pelipäällä mies olikin.
 

Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Lukon ensimmäisessä maalissa jäi vähän kaivelemaan, että oliko tuo maaliin johtanut hyökkäys paitsio vai ei? Mielestäni Lukko ei missään vaiheessa purkanut siirrettyä paitsiota, mitä ei väärin sijoittunut linjuri nähnyt. Miltä tilanne näytti Urhon kautta tiirailtuna? Tarkoitan siis sanoa, että Lukon paitsiossa ollut pelaaja kyllä tuli alueelta ulos, mutta toinen kaveri ehti ennen tätä jo alueen sisälle.


Edit 2. Tulipa sitten tarkistettua Urholta tuo Lukon ensimmäinen maali ja mielestäni Kivimäki ehtii tuota hyökkäystä rakennettaessa paitsioon, mikä menee huonosti sijoittuneelta linjurilta täysin ohi.

Samaa itsekin mietin ottelua katsoessani, mutta kyllä se nyt tuntuu aika yhdentekevältä. Kyllä näitä aina sattuu ja tällä kertaa meni näin päin. Olisihan Kalikan tilanne ollut parempi, jos olis päästy kahden maalin etumatkalla tokaan erään, mutta ei itketä yhtään (outoa:))... Ehkä johtuu siitä, että oli upeaa kiekkoa eilen ihan molemmilta, vaikka pisteet jäi Raumalle.

Nyt tilanne on taas tosi tiukka, vaikka kuuden sakkiin kaikki oli jo omissa käsissä. Toki on vieläkin, mutta jossittelua sen verran, että jos olis pelattu puoliskaan samalla tunteella Turussa niin sarjataulukossa olisi 3pinnaa enemmän. No se piti tietysti perseillä niin, että vain Kisu yritti taistella yksinään. No ei se ihan riittänyt.

Onnea tärkeistä pojoista Lugulle :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös