Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
Taas mennään pienen tauon jälkeen kun Jokerit isännöi Severstalia Tšerepovetsia tapaninpäivän ottelussa. Joukkueet iskevät yhteen kolmatta kertaa tällä kaudella ja ensimmäistä kertaa Helsingissä. Ensimmäisessä kohtaamisessa Jokerit haki sarjapisteet Tšerepovetsista maalein 2-5 väkevän kolmanen erän ansiosta missä Jokerit iski kolme maalia. Severstal maksoi kalavelat toisessa kohtaamisessa samoin numeroin ja samalla kaavalla iskien kolmannessa erässä kolme maalia. Edessä on tiukka taistelu pisteistä ja Jokereilla on kova halu palata voittokantaan.

Severstalia voidaan pitää kauden suurimpana yllättäjänä. Läntisen konferenssin kuudentena majaileva joukkue pelaa hyvää kautta ja on tällä hetkellä matkalla pudotuspeleihin. Erot ovat kuitenkin pieniä ja pienikin notkahdus voi olla kohtalokas. Andrei Razin on tehnyt erinomaista työtä nimettömän joukkueen kanssa ja saanut revittyä irti koneesta kaiken mahdollisen. Severstalilta puuttuvat isot tähdet ja joukkueen budjetti on sarjan pienimpiä. Severstal pelaa hyvin joukkueena ja peli perustuu tiiviiseen puolustuspeliin ja vahvaan luisteluun. Vastustajana Severstal on todella ikävä. Koskaan ei ole helppoa iltaa heitä vastaan ja Jokereillakin on tästä paljon kokemuksia. Joukkueen nimekkäimmät pelaajat ovat parhaat maalintekijät Alexander Petunin ja Daniil Vovchenko sekä Vladislav Kodola. Vladislav Provolnev on joukkueen paras puolustaja ja kiekollinen johtaja. Veli-Matti Vittasmäki pelaa ensimmäistä kautta KHL:ssä ja on vakiinnuttanut paikkansa pelaavassa kuusikossa. Vladislav Podyapolsky on selkeä ykkösvahti.

Severstal oli mukavassa viiden ottelun voittoputkessa, mutta tähän otteluun joukkue tulee kahden ottelun tappioputkessa. Ensin Lokomotiv juotti karvasta kalkkia iskien voittomaalin ottelun viimeisellä minuutilla ja torstaina joukkue taisteli hyvin SKA:ta vastaan Pietarissa häviten 2-0. Joukkueen päävalmentaja Andrei Razin ajettiin ottelusta ulos kun hän kritisoi ottelun tuomareita ja sai yhden ottelun pelikiellon. Näin häntä ei nähdä Helsingissä. Severstal on kerännyt lähes saman pistemäärän sekä koti- ja vieraspeleistä. Joukkueen suurin ongelma on maalinteko josta osoituksena on ylivoimaisesti vähiten tehtyjä maaleja Lännen pudotuspelijoukkueista : Vain 84. Severstalin materiaalilla ei maalintekokilpailuja paljon voiteta. Ylivoimassa on myös paljon parantamisen varaa ja tilastollisesti se on sarjan häntäpäässä. Alivoima on huomattavan paljon parempaa.

Joulukuun aikana joukkueessa tapahtui muutama muutos. Roberts Bukarts siirtyi Dinamo Riikaan ja sentteri Jacob Berglund saapui Traktorista. Berglund on esiintynyt jo kahdessa ottelussa Severstalin paidassa ja Pietarissa pelasi ykkössentterinä. Joukkueen paras aloittaja Joonas Nättinen ja Yegor Chizhikov ovat loukkaantuneiden listalla.

Lännen kahdeksantena majaileva Jokerit on ajautunut neljän ottelun tappioputkeen. Se on karu fakta, mutta mistään kriisistä ei vielä kannatta puhua. Voittojen tielle olisi syytä palata kuitenkin mahdollisimman nopeasti ja tämän ottelun jälkeen vastassa on Lännen kärkijoukkueita joten urakka ei ole helppo. Korona, karanteenit, loukkaantumiset ja raaka otteluohjelma ovat vaikeuttaneet Jokereiden arkea. Edellisestä 11 ottelusta Jokerit on pelannut 10 ottelua vieraissa joten ei ihme että Jokerit on ollut henkisesti ja fyysisesti väsynyt. Paluu kotijäälle on varmasti mieluinen pitkän reissaamisen jälkeen.

Maajoukkuetauon jälkeen Jokerit pelasi peräkkäisinä päivinä Moskovassa Vitjazia ja Moskovan Dynamoa vastaan. Vitjazia vastaan Jokerit ei saanut palkintoa hyvästä yrityksestä huolimatta ja seuraavana päivänä Dynamo piti ponnettomat Jokerit helposti aisoissa. Jokerit pelasi molemmat ottelut vajaalla rosterilla. kolmella ketjulla ja viidellä puolustajalla joten urakoitavaa riitti. Anders Lindbäck pelasi neljänä päivänä peräkkäin ja joukkueen matkassa olleita Konsta Hirvosta ja Rasmus Lahnaviikiä ei uskallettu juuri peluuttaa vaikka Dynamoa vastaan ottelu ratkesi jo aikaisessa vaiheessa. Jokerit on tuskaillut maalinteon kanssa ja edellisessä neljässä ottelussa verkko on heilunut vain kolme kertaa. Mikko Lehtosen lähdön jälkeen ylivoima% on laskenut huolestuttavasti ja edellisen ylivoimamaalin Jokerit iski Ufassa. Tehojen on löydyttävä tai pisteitä ei tule jatkossakaan. Paljon on ollut epäonnea mm. tolppien suhteen ja usein huippupaikat tulevat sellaisille pelaajille jotka osuvat lähinnä unissaan. Jatkuvasti muuttuvat kokoonpanot eivät ainakaan helpota urakkaa.

Pekka Kangasalusta sanoi edellisen ottelun jälkeen, että uskoo että karanteenissa olevat pelaajat vapautuvat tähän otteluun. Se olisi Jokereille äärimmäisen tärkeää. Sami Lepistö debytoi Moskovassa ja nyt toiveissa olisi nähdä Markus Hännikäinen ensimmäistä kertaa askissa tällä kaudella. Varmuudella pois ovat Iiro Pakarinen ja Saku Mäenalanen. Brian O’Neillin paluun pitäisi tapahtua Joulun jälkeen joten toivotaan, että Jokereiden paras pistemies olisi askissa. Jonathan Pudaksen pitäisi kaiken järjen mukaan myös palata kokoonpanoon.

Tämäkin ottelu pelataan tyhjille katsomoille niin kuin kolme seuraavaakin kotipeliä. Jokerit pelaa ottelussa eilisen ig-tykityksen perusteella joulupaidoissa. Oma mielipiteeni on, että tämä pelleily pitäisi lopettaa kokonaan. Mustissa kotipaidoissa on muutenkin kestämistä ja sitten näitä teemapelleilyjä on monta kertaa kaudessa.

Jokerit ja Severstal ovat kohdanneet KHL:än runkosarjassa 18 kertaa ja voitot Jokereille selkeästi 13-5. Severstal voitti viimeisimmän Helsingissä pelatun ottelun.

Erikoistilanteet%

yv

Jokerit 19.6 ( Sarjan 14. paras )
Severstal 15.3 ( Sarjan neljänneksi heikoin )

av

Jokerit 86.7 ( Sarjan toiseksi paras )
Severstal 85.2 ( Sarjan viidenneksi paras)

Parhaat pistemiehet

Jokerit

1. Brian O’Neill 7+25 = 32
2. Niklas Jensen 12+8 = 20
3. Jordan Schroeder 8+11 = 19
4. Veli-Matti Savinainen 9+8 = 17
5. Jesse Joensuu 9+4 = 13

Severstal

1. Alexander Petunin 11+14 = 25
2. Vladislav Kodola 6+16 = 22
3. Vladislav Provolnev 8+8 = 16
4. Daniil Vovchenko 10+5 = 15
5. Yegor Morozov 5+8 = 13


Eniten peliaikaa per ottelu keskiarvo

Jokerit

Hyökkääjät

1. Brian O’Neill 20:14
2. Peter Regin 17:54
3. Jordan Schroeder 17:19

Puolustajat

1. Sami Lepistö 26:42 ( Vain 2 ottelua pelattuna)
2. Viktor Lööv 20:17
3. Jakub Krejčík 20:01

Severstal

Hyökkääjät

1. Vladislav Kodola 17:55
2. Alexander Petunin 17:53
3. Daniil Vovchenko 17.00

Puolustajat

1. Vladislav Provolnev 20:20
2. Kirill Adamchuk 19:43
3. Shawn Lalonde 18:54

Maalivahtien torjunta% / Päästetetyt maalit keskiarvo per ottelu

Jokerit

Janis Kalnins 92.6 / 2.13
Anders Lindbäck 92.0 / 2.42

Severstal

Vladislav Podyapolsky 91.3 / 2.54
Dmitry Shugayev 91.2 / 2.24

Seuraa heitä

Daniil Vovchenko iski komean ilmaveivimaalin muutama viikko sitten. Kapeasta materiaalista juuri Vovchenkolta odotetaan maaleja.

Jacob Berglund saapui vahvistamaan Severstalin sentteristöä. Kelpo pelimies, mutta omalta osaltaan tämä kertoo Severstalin budjetista kaiken olennaisen. Paremmista hankinnoista voi vaan haaveilla.

Peruspakki Veli-Matti Vittasmäki pelaa noin 18 min illasta toiseen. Päävalmentaja Andrei Razin selvästi luottaa Suomalaiseen. Toivotaan ettei kauden ensimmäinen maali tule Helsingissä.

Markus Hännikäisen pelaaminen ei ole tietenkään varmaa. Jos pelaa niin tuo kaivattua intoa ja ryskettä maalintekongelmista kärsivän Jokereiden hyökkäykseen.

Peter Reginin edelliset kahdeksan peliä 0+0. Kuuluu kuitenkin tulosyksikköön joten parempaa olisi saatava myös tehojen muodossa.

Sami Lepistö on väläytellyt osaamistaan kahdessa ensimmäisessä ottelussa. On vain ajan kysymys milloin nämä oivallukset johtavat maaleihin.

Jokerit tarvitsee ottelusta voiton itseluottamuksen kannalta. Muuta tavoitetta ei voi olla. Severstal myös hävinnyt muutaman pelin putkeen ja heillä vähän samat ajatukset. Molempien ylivoima on ollut aivan umpisurkeaa eli eiköhän Helsingissä mätetä silloin paljon ylivoimamaaleja. Jokerit lähtee otteluun suosikkina. Helppoa ottelua tuskin tästä Jokereille tulee.

Lähetys käyntiin klo 17.30 V sport Jääkiekolta ja Viaplaylta. Ottelu alkaa klo 18. Selostajana Antti Mäkinen.
 
Viimeksi muokattu:

Hapsiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Kiekko-Vantaa
Puolustajat
1. Sami Lepistö 26:42 ( Vain 2 ottelua pelattuna)
2. Viktor Lööv 20:17
3. Jakub Krejčík 20:01
Täytyy katsoa tänään suurennuslasilla, mistä tuo Löövin peliaika koostuu/johtuu, koska mies ei pelaa ylivoimaa ollenkaan! Onko käytännössä aina ykköspakkiparissa+av:t, vai miten tuo on mahdollista.

Tänään pitäisi palata voittojen tielle, jos saadaan edes kelvollinen kokoonpano jalkeille. Josko se ketsuppipullo aukeaisi samalla. Jänö maaliin ja suvereeni 5-1 voitto kotiin!

Kiitokset lopuksi Vallelle hienosta pohjustuksesta ja ketjunavauksesta!
 
Kaikki käy kun panee tarpeeksi hiivaa...

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Ei vieläkään julkaistu kotipelin kokoonpanoa. Kokeillaan Jatkoajan voimaa ja ehkä kohta taas Twitterissä kerrotaan.
Vissii ollaa siirrytty "tunti ennen peliä" käytäntöön kotipelienkin suhteen nytkun Veikkaus ei enää ole sponsori.
 
Kuinka monta Hockey Hall of Famen jäsentä on lähtöisin teidän joukkueesta?

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nää ketjunavaukset on kyllä nykyään aika hyviä. Tuosta kun jättää turhan paskan pois, niin teksti jää jäljelle.

Voi pojat. Tänään Hänmän tekee paluun.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Millähän perusteilla Jokerit on saanut lyhennettyä karanteenia. Kun luulin, ettei sitä saa lyhennettyä millään perusteilla. No, hyvä näin.

Mustavihreillä joulupaidoilla mennään
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor
Nelli palaa ykkösee Reginin ja Joensuun rinnalle, loistava juttu. Lindbäck maalissa, Kivistö ja Friman pois puolustuksesta. Hieman yllättäen Hännikäinen ei ole vielä mukana, olisiko jotain koronaista? Paperiasioiden luulisi olevan kunnossa kun viisumiakaan ei tarvitse Helsinkiin.

Nyt ei pitäisi jäädä rosterista kiinni se, että voittojen tielle palataan.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Tää ei lupaa hyvää peliltä. Pelaajat pelaa jossain ysäri Nintendon tekstuureilla varustetuissa paidoissa. Blondi ei tiedä pelaajien nimiä. Lyijyliivi Nemo puhuu hitaaaaaasti studiossa ja toi kaikkien näätien irvikuva virnuilee vieressä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy