La 26.1.2013 Tappara - HPK

  • 10 339
  • 40

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Eikös se nyt ole ihan normaalia, että tuomarit suosivat Tukka-Jukan joukkuetta.

Vai että hyvä peli taas.. Vittuakos se lohduttaa. Kolmesta tärkeästä pelistä yhtä monta pistettä tällä viikolla, ei hymyilytä.

Kyllä. Vituttaa. Kuten tappion aina pitääkin.
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kerrankin peli, jossa linja piti tuomareilla hyvin alusta loppuun. Eivät myöskään menneet kotiyleisön huutoihin, josta plussaa. Huutoa riitti esim. siinä Barkovin itseaiheutetussa kompuroinnissa, mutta tokihan kotiyleisön kuuluukin koittaa saada kotijoukkue ylivoimalle. Noin muutoinhan peli oli kyllä sitä tuttua Rautakorven kamppailulätkää puolin ja toisin, ja mukava huomata että Kerho pystyi laittamaan hyvin kampoihin. Hyvin tuomittu kerrankin.

Spang pelasi tosiaan ihan hyvän matsin vaihteeksi, muutama hölmö ratkaisu mutta nämä onneksi aika vaarattomissa paikoissa. Viitaluoma ei oikein päässyt tänään käyntiin missään vaiheessa, jos olisi painanut samalla kiimalla kuin aikaisemmin tammikuussa niin luultavasti ainakin yksi piste olisi Kerholle lohjennut. Hiukan täytyy ihmetellä Selinin ratkaisua nostaa Saarinen Rendulicin tilalle ykköseen, mielestäni Borna pelasi jälleen hyvin ja oivaltavasti alkupelin.

Ville Nieminen ei nähdäkseni filmannut kertaakaan!
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Hieno matsi katsella. 3-0 tilanteessa tietysti pikku ylimielisyyttä ja kovia paikkoja kerholle siunaantui. Hienosti muuten haki HPK läpiajoja myös.
Ulmer pelasi kyllä parhaan matsinsa, saas nähdä pelasko myös sopimuksen itselleen. Tänään näytti pelitaitojaan jo.
Kova on kyllä koko Tapparan rutiini ja Metso on vaan huikea.
Kassakin kilisi tänään. Kyllä kelpaa.
 

Pinkman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Florida Panthers, PSG, Sveitsi
Metsola kyllä torjui tänään pisteet Tampereelle. Oli kerholla alussa parikin paikkaa tehdä johtomaali, muttei kelvannut tällä kertaa.

Tasainen peli. Ei näyttänyt eilinen peli paljon kerholla painavan, kun taas Tapparalta tuli lukuisia harhasyöttöjä omalla alueella.
Mitähän Nieminen mietiskeli kun heitti suoraan vastustajan lapaan.?

Koukkua tuli kyllä enemmän Kerholta tänään, mut mikäs siinä kun tuomarit sen salli. Hyviä pelejä aina nämä Kerhon pelit, mukavaa viihdettä.

Tapparalla on muuten hyvin paketti kasassa, mut heti kun tullaan kahdella ukolla ylhäältä karvaamaan, niin pakit menee jotenkin paniikkiin ja silloin vaihtoehto on vaan heittää kiekko pois alueelta. Tästä hyvä osoitus kolmannesta erästä.

Kiitos Tappara, seitsemäs perättäinen voitto.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Hyvä peli, yksi kauden parhaista, vaikkei tasoltaan viime viikon Jokerit-pelille mahtanutkaan mitään. HPK tuli alkuun kovaa ja sai ensimmäisissä vaihdoissa usean maalipaikan. Mitä pidemmälle erä meni, sitä paremmin ote siirtyi Tapparalle ja lopulta tuloksena kaksi maalia. Pelin paras erä, jossa taklauksia nähtiin myös mukavasti. Toiseen erään Kerho tuli myös vahvasti, mutta ensimmäisten vaihtojen jälkeen Tappara sai usean pitkän pyörityksen. Palola veikin Tapparan reiluhkoon johtoon Connollyn laukomasta reboundista ja Kerhon aikalisä ei näyttänyt auttavan, sen verta vahvasti Tappara myllytti. Kiitos Dale Clarken, HPK pääsi mukaan peliin ja sai avausmaalista selvän lisäboostin. Loppuerä meni hieman Kerho-merkkisesti. Kolmannen erän alun perusteella luulin Tapparan keskittyvän taas pelkkään roiskimiseen, mutta lopulta oma pelikin löytyi. Barkovin tulinen kuti ylärimaan ja Kaksonenkin kolisutti rimoja. Vaikka HPK erää veikin, niin maalipaikat menivät aika tasan.

Joku väitti kotituomareiksi, mutta mielestäni melko tasapuolisesti vetivät vihkoon, värilasien takaa linja jopa suosi vieraita. Enemmän jäähyjä molemmille olisi siis kuulunut, mutta hyvä, etteivät kuitenkaan lähteneet Kerho-vaihtopenkin huutelujen perusteella viheltämään. Rautakorpi kävi Barkov-tilanteesta kuumana, mutta se meni minulta ohi. Lopussa Viitaluoman johdolla Kerho turhautuikin hieman eikä kiri tuottanut tasoitusta. Vänttinen etenkin näytti kunnostautuvan vastustajan mailan kiinnipitämisestä, teki sitä toki jo Tappara-aikoina. Kumma kun tuomarit ei näitä näytä viheltävän.

Tapparasta Ulmer väläytteli alussa, mutta kolmannessa ei tainnut edes käydä kentällä, vaan Peltola veti hänen paikallaan. Ja hyvin pelasikin. Ei maalikaan ollut kaukana. Barkov oli tänään todella hyvä ja Koskiranta myös pelipäällä. Erkinjuntti ja Connolly keskittyivät taas neppailemaan ja kynäilemään eivätkä laukoneet sitten mistään. Lucenius väläyttelee, mutta on tällä hetkellä meidän heikoin lenkkimme. Miinusta sitten puolustukselle, joka on hazardialtis. En tiedä mitä Clarke teki oikein, kun tehotilasto hienoja lukemia näyttää, mutta Metsolaa hän saa ainakin kiittää, ettei hazardien jälkeen omissa soinut enempää. Metso otti tänään jälleen tärkeitä koppeja ja vain totaalisulaminen voi viedä kuukauden pelaaja pystin häneltä. Mäntylältä nähtiin myös muutama käsittämätön purkukiekko. Kankaanperältä pari pakollista jäähyä (toisen toki Rautiainen haki nätisti) eikä ollut muutenkaan lähellekään omaa tasoaan. Halmeen peliin olen tosin tykästynnyt, vaikka montaa vuotta häntä olenkin haukkunut. Sopivan rauhallinen, muttei viivyttele liikaa, osaa avata peliä ja merkata miehensä. Voisi antaa muutaman Aallon, Clarken tai Mäntylän minuutin hänelle.

Kerho oli parempi kuin odotin ja olisi voinut viedä tänään pisteitä, mutta tasainen matsi kääntyi tänään Tapparalle.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Kävin kohtalon oikusta ironisesti katsomassa tamperelaiskiekkoilua tänään kahden erän verran. Totesin muuten seisomakatsomon ihan ok paikaksi seurata peliä (myöhässä kun tulin, niin jäljellä oli enää kalleimpia istumalippuja, ei kiitos). Tapparan fanilauluporukka piti ihan hyvin meteliä, välillä lauleltiin oi, niitä aikoja, oi niitä aikoja... Muitakin covereita oli, vielä kun edes yksi porukasta osaisi laulaa... Kädenojennus ja taputus olalle on annettava kuitenkin asenteesta.

Tappara johti siis 2-0, kun astelin halliin sisälle ensimmäisen erätauon lopulla. 3-0 näytti suuntaa pelille, ja Järvinen oli todella epävarman oloinen maalillansa. Muutamia avopaikkoja Mansesterin pojat hukkasivat ja sitten omassa päässä Nieminen haki syöttöpistettä HPK-maaliin, mutta ei maistunut. Ensin painoi päänsä polviin ja sitten lähti pois.

Kiilholma kavensi ihan hienosta läpisyötöstä. Längeistä meno näyttää aina helpolta, mutta kokemuksesta tiedän, että se on vaikeimpia paikkoja noissa tilanteissa. 3-2 oli jo tuhrimista Tapparan pakeilta, aika vapaasti saatiin maalin edestä lyödä kiekkoon. Virhettä maalin takana seurasi virhe maalin kulmalla, jota seurasi vielä virhe maalin edessä.

Santavuoren Ritu syötti vielä jonkun läpi, mutta ei maistunut. Palolakin pääsi läpi, mutta ei se aina uppoa. Rimoja Tappara kokeili pari kertaa, joten pienestä oli kiinni lisämaalien tekeminen. Potkulautailuakin nähtiin, mutta tuloksettomasti.

Väkeä oli kuin Hamsterin avajaisissa, ja kyllä jotenkin näki, että menestys on tosiaan tuonut porukkaa paikalle. Toki varmaan Hämeenlinnastakin oli porukkaa lauantai-iltana. Sanoisin, että kannatti tuolla käydä, kun en ollut kummankaan puolella.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Kankaanperältä pari pakollista jäähyä (toisen toki Rautiainen haki nätisti) eikä ollut muutenkaan lähellekään omaa tasoaan.
Hauska tulkinta. Maila pyörii siinä naaman tasolla ja mahtoiko kiekkokaan olla enää lähelläkään Rautiaista. Tietysti Rautiainen on muutaman sentin Kankaanperää lyhyempi, mutta kuitenkin.

Miestäni tuomarit vihelsi hyvin, täällä muutamia kommentteja ollut puolin ja toisin kunnon lasein katsottu, mutta isossa kuvassa meni kivasti. Mitäs jos vihellettäisiin kaikki kroppaan tulleet, kun maila on jään suuntaisesti?
 

TJ MACKEY

Jäsen
Pirun vaikeita voitettavia joukkueita kumpikin. Lupaa hyvää loppukaudeksi tuollaiset esitykset. Varmaan paras Kerhon tappiopeli, minkä olen ikänä nähnyt. Jos ei ole käsiä, sitten käytetään jalkoja ja lihaksia. Niin yksinkertaista se on. Ei ehkä kaunista, mutta jääkiekkoa. Me like!
Vaikea tähän on mitään juuri lisätä, Kerho teki kaikkensa, joskus suoritusta ei voi mitata vain pisteillä. Koville ottaa kun ei pistettäkään tuo hieno äijälauma saanut, mutta nuollaan haavat ja ensi viikolla Hifkin ja Kalpan kimppuun.
Kaksi hienoa joukkuetta oli vastakkain, Rautakorpi on palauttanut uskottavuuden ja voittavan lätkän Tapparaan, kuten teki Hämeenlinnassakin. Tappara-HPK olisi muuten loistava pari pleijareihin.
 

Urho666

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vaikea tähän on mitään juuri lisätä, Kerho teki kaikkensa, joskus suoritusta ei voi mitata vain pisteillä. Koville ottaa kun ei pistettäkään tuo hieno äijälauma saanut, mutta nuollaan haavat ja ensi viikolla Hifkin ja Kalpan kimppuun.
Kaksi hienoa joukkuetta oli vastakkain, Rautakorpi on palauttanut uskottavuuden ja voittavan lätkän Tapparaan, kuten teki Hämeenlinnassakin. Tappara-HPK olisi muuten loistava pari pleijareihin.

Palstaveli TJ MACKEY kiteytti oleellisen erinomaisesti. Näin Tapparafanin näkökulmasta on kaksi toivevastusta finaaliin (jos ja kun Kirvesrinnat sinne yltäisivätI Jokerit tai HPK. Olisipahan laadukasta kiakkoa!

Kiitos tämän illan taistosta, jatkakaa!
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Koskahan viimeksi HPK:ta vastaan on ollut yli 7 000 katsojaa? Siis HPK:ta. Jokerit tai Ilveksen viellä ymmärtää mutta, että Kerho! Aikamoista. Täytyykö mennä niinkin kauas kuin 2003 ja Pasi Puistolan ihanaan jatkoaikamaaliin sihvilä-Puurulan kainalosta.

Pelistä varmaan on oleelliset sanottu mutta kyllähän vähän harmitti nuo Kerhon maalit. Ensimmäisessä ihan hyvä syöttö pakilta mutta mitä vittua Dale Clarke, syöttö tulee viisikon läpi ja siltikään et muka näe, että siellä on äijä menossa? Ihan naurettava virhe. Toisessa Kankaanperältä ihan kiva mielenosoitus mutta jos ensi kerralla pelattaisiin siihen pilliin asti.

Toki Kerhokin kämmi niissä Tapparan maaleissa, etenkin kolmannessa. Niämiseltä jäätävä ohjuri yläpeltiin ja Ulmerin vetokin oli hyvä. Kyllä siinä jotenkin näkyi P-Amerikan miesten kiekko molemmilta.

HPK on kyllä hyvä joukkue, liikkuu terävästi eikä häviä pelikirjankaan puolesta yhtään. Tässä matsissa oli kyllä alisuorittajia siellä jengissä paljon, esimerkiksi Larsson ihan täysi turisti ja Viitaluomalta onneton esitys, kun puhutaan kultapottamiehestä kuitenkin.

Metsola voitti Järvisen 100-0 ja näytti taas arvonsa siinä matsin alussa. Tolpat hyvin kavereina molemmilla, Sallinen, Sasha ja Peltola taisivat pistää putket kilisemään, niin ja Connolly tietysti, vaikka ihanasti jäikin sitten Palolalle.

Tappara on kyllä hyvä ja HPK oli vähään aikaan paras ja vaarallisin vastustaja Jokereiden jälkeen Hakametsässä. On pitkällä keväällä myös Rinkelinmäki.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Kaikki on jo sanottu, mutta sen verran totean, että harvoin näkee kahden joukkueen pelaavan lähes täysin samalla pelisysteemillä. Avauksissa oli eroa, mutta muuten kumpikin pelasi kurinalaisesti kiekon alla. Hienoa playoff-keikkoa! Jos jossain pelissä kummallekkin olisi pitänyt antaa 1.5 p, niin tässä ja katsojilta olisi voinut periä 20€ hyvän kiekon lisää.
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Kaikki on jo sanottu, mutta sen verran totean, että harvoin näkee kahden joukkueen pelaavan lähes täysin samalla pelisysteemillä. Avauksissa oli eroa, mutta muuten kumpikin pelasi kurinalaisesti kiekon alla. Hienoa playoff-keikkoa! Jos jossain pelissä kummallekkin olisi pitänyt antaa 1.5 p, niin tässä ja katsojilta olisi voinut periä 20€ hyvän kiekon lisää.

Juu, lähellä playoff-kiekkoa ollaan. Se jengi näistä kahdesta, joka karsii pahimmat virheet vielä pois menee pitkälle. Kävin tiistaina katsomassa Tappara-HIFK -pelin ja täytyy sanoa, että kyllä pääsi kotijoukkue siinä pelissä huomattavasti helpommalla. Kerho taas painoi ensimmäiset 4 minuuttia pelin täysin Tapparan päähän, kunnes kirvesrinnat menivät johtoon. Sitten pelattiinkin Kerhon päädyssä.

Niemisen Villen maali oli änäri-highlight kamaa.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Koskahan viimeksi HPK:ta vastaan on ollut yli 7 000 katsojaa? Siis HPK:ta. Jokerit tai Ilveksen viellä ymmärtää mutta, että Kerho! Aikamoista. Täytyykö mennä niinkin kauas kuin 2003 ja Pasi Puistolan ihanaan jatkoaikamaaliin sihvilä-Puurulan kainalosta.

Eihän silloin ollut lähelläkään lauantainen yleisömäärä, tarkistamatta nyt mistään niin tuossa 2003 neljännessä HPK-välierässä oli nippanappa 5000 katsojaa paikalla. Tappara sarjassa häviöllä 1-2 ja alla kirvelevä tappio Hämeenlinnasta, taisi osalla olla jo usko mennyt tai sitten ajankohta (sunnuntai?) ei ollut otollinen tamperelaisyleisön liikkumisen kannalta. Ja eikö Puistola iskenyt kiekon pitkin pintaa verkkoon?
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Eihän silloin ollut lähelläkään lauantainen yleisömäärä, tarkistamatta nyt mistään niin tuossa 2003 neljännessä HPK-välierässä oli nippanappa 5000 katsojaa paikalla. Tappara sarjassa häviöllä 1-2 ja alla kirvelevä tappio Hämeenlinnasta, taisi osalla olla jo usko mennyt tai sitten ajankohta (sunnuntai?) ei ollut otollinen tamperelaisyleisön liikkumisen kannalta. Ja eikö Puistola iskenyt kiekon pitkin pintaa verkkoon?

Joo, se olikin näköjään sitä edellinen matsi. Ja en minä muista tarkkaan, ranne lävähti ja siellä lepäsi.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Täytyykö mennä niinkin kauas kuin 2003 ja Pasi Puistolan ihanaan jatkoaikamaaliin sihvilä-Puurulan kainalosta.
Kaikkee ei voi ottaa, mutta kaikki ei voi mennäkään. Pitääkö nyt näitä haavoja aukoa ja muistutella, kuinka ko. kaveri on parit mestaruudet velkaa. Tai siis se, jonka mielestä maalivahdissa oli parempi säästää marginaalisumma mieluummin kuin jostain muualta.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Pitää ehdottomasti kompata lähes kaikkia kirjoittajia tässä ketjussa. Loistavaa kiekkoviihdettä. Vaikka tappio vituttaakin (edelleen) poikkeuksellisen paljon, nähtiin lauantaina hieno kiekkoilta. Olisi voinut aivan hyvin mennä toisinkin päin.

Ei ole syytä ripotella tuhkaa päälle: pidemmällä tähtäimellä on kuitenkin parempi hävitä hyvällä ja äijämäisellä esityksellä, kuin voittaa järjettömällä tuurilla oltuamme koko matsi pesukoneessa (siksi, että säännöllisen paskat esitykset tuottavat lopulta hyvin vähän pisteitä). Vaikka kolmeen pisteeseen voi paljon ratketa tässä tasaisessa keskikastissa, on nähtävissä, että joukkueessa on kaikki suhteellisen hyvin kondiksessa.

Tappara alkaa olemaan papereissani suurimpia mestarisuosikkeja. Hyvä jengi, joka noudattaa erittäin kurinalaisesti Rautakorven menestyvää pelitapaa.

EDIT. Keskustelu keväästä 2003 voidaan päättää tähän. Ilman kevättä 2006 en olisi 2003 välieräsarjasta vieläkään toipunut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös