La 23.10.2010 JYP - HPK

  • 10 387
  • 40

tallaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Edelleen väitän, että JYPin pelityyli ei todellakaan ole puuduttava ja väitän, että kerhon pelitapa on todella puuduttavaa katseltavaa, ainakin tänään. Avaukset kestää, eikä keskialuetta ylitetä syöttelemällä kuin satunnaisesti ja pääasiassa ylivoimalla. Eli varsin tyypillistä vieraskiekkoa, sitä samaa mitä jotakuinkin kaikki on käynyt Jyväskylässä esittämässä. En taida jaksaa edes vääntäytyä paikalle, vaan tyydyn urpoon.

No, näinhän siinä juurikin kävi tänään. HPK:lta varsin munaton peli, fiilis tuntui olevan senkaltainen "jos nyt vahingossa voitetaan tai piste saadaan niin hyvä". Eli aika pitkälti samanlaista vieraskiekkoa, mitä ollaan tosiaan jo paljon nähty. HIFKiä odotellessa...

Mutta joo, eihän tässä voi kovin tyytymätön olla, vaikka peli ei mitään erikoista tarjonnutkaan. JYP oli suvereeni, HPK:lla oli toisen erän alkupuolella hetkensä päästä peliin mukaan, mutta ohi kiiti se katoava hetki nopeasti. Maaleja saisivat pojat alkaa tekemään, vaikka ovathan nämä pelit näin toki jännittävämpiä. Lassila oli erinomainen, Myllykoski haparoi muutenkin kuin maaliin johtaneessa tilanteessa. Tuomarityöskentely tuntui kerrankin olevan aika jees, toki helppo peli myös tilanteiltaan tuomita. Vierailta Lassilan lisäksi voi mainita Arsin, yllättävän hyvää suorittamista. Tuppurainen on kyllä mainiossa pelivireessä, mistä seuraa kauniita asioita vielä tulevaisuudessa. Ja ei se Pesonenkaan huono ollut, mitä nyt välillä taas kiekkoa tarpeettomasti omi. Voi kokeilla tässä ketjussa jatkossakin, mutta 3-4- ketjuissa ei käyttöä.
 

makeyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olen Marko Tuulola. Vien kiekon maalin taakse ja pidän sitä siellä puoli minuuttia koska Viitaluoma ei ole kentällä, joten en voi avata kenellekään. Sitten vedän omalta siniseltä "avauksen" päin Myllykoskea jotta saatais edes b-pisteen aloitus hyökkäyspäähän :D Lassilalle sulka
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Muutama hajakommentti ottelusta:

- Peli 95%:sti täysin JYPin kontrollissa. Suurta hädän päivää ei ollut missään vaiheessa.

- HPK:lta todella hitaat hyökkäyksiin lähdöt. Tämä ei ollut pelkästään joukkueen huonoutta vaan myös JYPin hyvyyttä. Keskialue tukitaan pirun tarkasti.

- Tuhlaajapoikia ovat Pihlström ja Virtas-Antti. Voi, voi, kun menisi edes jokunen sisälle.

- Joka tapauksessa Lassila oli ottelun paras pelaaja.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onhan se aika mieletöntä, että 15 peliä on jo pelattu, niistä 12 on voitettu ja edelleen on jonkinlainen apina selässä. Parastahan se olisi, että maalinteko "tökkisi" vaikka koko runkosarjan ja sitten poffseissa räjähtäisi.

Aika lailla samankaltainen peli kuin tuo torstain kärppäottelu. Maaleilla ei juhlittu ja vastustajan maalivahti piti peliä tiukkana/JYPin hivenen huolimaton viimeistely teki vastustajan maalivahdista sankarin. Ärsyttävää kun joka kerta saa purra koko kolmannen erän edellisessä pelissä valmiiksi jyrsittyjä kynsinauhoja ja toivoa ettei vaan menisi sitä yhtä omiin. Tämä oli nyt kolmas sellainen peli pötköön.

Jaatiselta todellakin paras näkemäni peli pitkään aikaan. Koko kausi on mielestäni ollut sellaista epävarmaa tökkimistä, mutta nyt uskalti lähteä jopa tuollaisiin vatasmaisiin nousuihin. Pesonen sai paikkansa, mutta kun ei kelpaa, niin älä sitten tee sitä maalia. Vatanen ja Tuppurainen taisivat jälleen olla niitä JYPin parhaita pelaajia. Ihan vauhdikasta peliä, mutta kyllähän niitä maaleja saisi tulla.
 

Buzzer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Urpo Tv:ltä katsottuna muutama kommentti pelistä.

- Parempi joukkue voitti tänään, pistekin HPK:lle olisi ollut ehkä liikaa. Sinnikäs taistelu silti Kerholta.

- Lassilalta jäätävän hyvä esitys. Ei tosin riittänyt, kun Holmberg ohjasi kiekon omiin. Vatasen lämärille ei sitten voinut 3.erässä enää mitään.

- Tuomareista: Ok esitys. Yleisö ulvoi tilanteessa kuin tilanteessa, joten siinä suhteessa varsin kelvollinen suoritus. Tuomarit olivat ehdottomasti paremmmat kuin torstain HPK-Lukko pelissä. Sitä esitystä on tosin vaikea pistää huonommaksi. Poiminta tuomioista silti: Saulietisin korkea maila ei edes osunut Perriniä. Siitä silti jäähylle. Kommentaattorit: selkeä korkea maila- jäähy oikein. OK. Kommentit JYP:in vastaavasta tilanteesta, jossa ööh..Hytönen kolhaisi mailallaan Kärmeniemeä päähän, Peltomaa kommentoi.." Ei olisi tullut jäähyä, jos maila ei olisi osunut kypärään" Siis mitä vi***a!!

- Kerhon ylivoimapeli tänään surkeaa. Toki vastustaja erittäin hyvä, mutta kyllä 5-3 tilanteessa pitäisi sentään pakkopelin pyöriä. Ei tänään toiminut.

- Kerhon ykköskenttä maalistaan huolimatta hieman alisuoritti. Vastujan hyvyys tässä kohdin myös toki huomioitava. Latvijan pojat Hämäläisellä "vahvistettuna" varjojen mailla. Kyllä Kerhon rosterin muutokset, (lue:loukkaantumiset) eivät ainakaan näköjään paranna pelillistä ilmettä. Piispasen Arsilta mukiin menevä peli, ihan lopun triplailua lukuun ottamatta- Pillu kiitti- 3-1.
 
Viimeksi muokattu:

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Kuulin vaan pelin selostus JYP-näkökulmasta, mut pakko varmaan myöntää et oli ansaittu voitto JYPIlle. Ilman Lassilaa olis varmaan ollu paljon rumempia lukuja. Lippu korkealla lähdetään kumminki seuraavia koitoksia kohti.
Harmi vaan et tää peli ratkes Berzinsin jäähyyn ja että pojat pelasivat surkee 5-3 ensimmäisen erän lopussa.
 

rapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kolarin Turmio
Olen Marko Tuulola. Vien kiekon maalin taakse ja pidän sitä siellä puoli minuuttia koska Viitaluoma ei ole kentällä, joten en voi avata kenellekään. Sitten vedän omalta siniseltä "avauksen" päin Myllykoskea jotta saatais edes b-pisteen aloitus hyökkäyspäähän :D Lassilalle sulka
Ai sä olit niitä, jotka vihelsivät HPK:n rauhoittaessa peliä ollessaan tappiolla 1-2. Pohdinkin, että keitä ovat ne, jotka ovat ensimmäistä kertaa lätkäpelissä.

Ranskalaisia telkkarista:

- Vampyyri-Arsi oli ainakin omiin odotuksiin nähden erinomainen, joskin just se viimeinen askel uupuu vielä sille tasolle, jolla ollaan keskimäärin joka pelissä hyödyksi omalle joukkueelle. Vikan minuutin älytön pelin ratkaissut passi viimeistään ilmiantoi sen, että Arsilla on vielä pitkä matka kuljettavanaan, vaikka Kerhossa onkin jo nyt mennyt paljon eteenpäin.

- Kakkosketju oli käytännössä HPK:n nelosketju. Berzins ei näyttänyt pelaavan samaa sarjaa muiden kanssa, ja siinä missä muu HPK oli saatu hienosti laittamaan pientä epäitsekästä syöttöä eteenpäin, nämä eivät millään lähteneet Saulietisilta. Vopi tosin olla, että aiemmilla puheilla oli tähän mielikuvaan vaikutusta. Onneksi Kerdelssonin kolmos- ja nelosketjut pelaavat tällä hetkellä kuin kakkos- ja kolmosketjut.

- Alemmat ketjut olivat huikeita, vaikkakaan Karevaaralle en näe hirveästi käyttöä jatkossa sielläkään, ellei ala osumaan sopivammin kehikkoon.

- Tuulola, Viitaluoma ja Lassila ovat HPK:n kuninkaita. Laamanen oli järkyttävän huono, ja lauantain valossa ihmetyttää vielä enemmän, miksi Lampusta tehtiin kapteeni viime kaudella. Voi olla, että Laamasella oli ns. off-päivä, mutta todella laiskan ja vastuuttoman näköistä peliä häneltä nähtiin niin kiekottomana kuin kiekollisenakin.

---

Jypin puolelta panin merkille tietysti totaalisen hallinnan lisäksi lähinnä Kalle Koskisen lähes lamppumaiset otteet puolustuspäässä, Virtasen saamattomuuden, veskarin torspoilun sekä Pihlströmin näkymättömyyden. Jaa niin, ja Hyvinkään mies Pihlmania ei myöskään meinannut erottaa kentältä. Haamu entisestään oli hän.
 

Saint

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ai sä olit niitä, jotka vihelsivät HPK:n rauhoittaessa peliä ollessaan tappiolla 1-2. Pohdinkin, että keitä ovat ne, jotka ovat ensimmäistä kertaa lätkäpelissä.

Jaa niin, ja Hyvinkään mies Pihlmania ei myöskään meinannut erottaa kentältä. Haamu entisestään oli hän.

Just, annat aika hyvän kuvan tasostasi. Ensin väität jonkun ollee ekaa kertaa pelissä ja sitten mietit, kun Pihlman oli niin näkymätön. Syynä voisi olla vaikka, ettei kyseinen sankari edes pelaa koko joukkueessa..

Muutenhan tuo meni niinkuin ennakkoon arvelinkin, kiitos JYP.
 

Ukkomauseri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Just, annat aika hyvän kuvan tasostasi. Ensin väität jonkun ollee ekaa kertaa pelissä ja sitten mietit, kun Pihlman oli niin näkymätön. Syynä voisi olla vaikka, ettei kyseinen sankari edes pelaa koko joukkueessa...

Ties vaikka oli pieni miina viriteltynä..

Parempi voitti, ei kahta sanaa. Uutta matoa koukkuun!
 

Al Bundy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins, Suomi
Olikos tämä sitten UrhoTV:n peli? Jos oli niin woe rähmä, kun JYPin piti taas pelata vain ja ainoastaan puuduttavaa oman maalin varjelua... Ei ollut tapahtumia eikä maalipaikkoja? Jep jep kippis!

Itse pelistä, HPK kyllä haastoi miehekkäästi ja sai muutamaan otteeseen Myllykosken edustalla hässäkkääkin. Kiekko sisään/kiekko ulos 0-1 tilanteessa olisi kyllä muuttanut asetelmia aika tiukasti.

Nyt se vain näyttäisi olevan niin että vaikka volttia heittäisi, JYP aina tulee ohi ja voittaa. Ja edelleen jos joku sanoo JYPin pelityyliä puuduttavaksi: käykää katsomassa niitä pelejä, edes telkkarista.
 

Al Bundy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins, Suomi
Harmi vaan et tää peli ratkes Berzinsin jäähyyn ja että pojat pelasivat surkee 5-3 ensimmäisen erän lopussa.
Olin paikalla eikä tämä peli noihin mennyt. JYP vaan oli taas liian kova vastus vaikka Kerho pistikin miehekkäästi hanttiin.

Tervetuloa Synergialle Snadin ifk. Sit rokataan Kuhta & co. suohon. Jälkipelit kiinnostaa jo nyt, tai lähinnä ne Jalosen selitykset kun joku vitu jypi vie sata-nolla ja se olikin tuomareiden vika taas, ja vain ja ainoastaan... Vai käskyttääkö KJ Melartinin Tynin kimppuun lehdistötilaisuuteen? Jotai pitää keksii hei?
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
niin, ja Hyvinkään mies Pihlmania ei myöskään meinannut erottaa kentältä. Haamu entisestään oli hän.

Loistava miina, propsit siitä. Tarjoan vaikka oluen, jos jossain saatamme törmätä.

Sekalaisia huomioita sieltä sun täältä..

-Henkilökohtaisesti en ymmärtänyt miksi Pesonen sai komennuksen alemmas Perrinin ja Tuppuraisen rinnalta, allekirjoittaneen näkemyksen mukaan oli ihan pirteä. Aikamoinen apina on Pesosella selässä, sen näki jo siitä toisen erän tuhannen taalan paikan epäonnistumisesta. Näkisin että Harrin ketsuppipullo olisi kuitenkin JYPin kannalta hyvä saada auki.

-Makkonen & Sopanen on toinen kaksikko, joka nyt on ollut vähän unten mailla viime aikoina, etenkin ensinmainittu. Sopasella sen sijaan riittää yritystä, mutta sinnekin maali tai pari tekisi kyllä hyvää. Huilasivat taas loppupelin (~viimeiset 5 minuuttia), mutta tässä lieni syynä RD:n osalta selkeä taktinen ketjumuutos.
Haluaisin kyllä kokeilla Pihlströmiä Makkosen ja Sopasen rinnalla, koska ei tuo ykkönenkään ihan täydessä tikissään ole.

Näinpä, tiistaina Lähde Lappeenrantaan, humppa siellä soi..
 

makeyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ai sä olit niitä, jotka vihelsivät HPK:n rauhoittaessa peliä ollessaan tappiolla 1-2. Pohdinkin, että keitä ovat ne, jotka ovat ensimmäistä kertaa lätkäpelissä.

Jos sun mielestä se, ettei pysty normiavauksella ohittamaan JYPin karvausta, on rauhoittamista, niin ok :D Eikä se Tuulola oikeesti avaa muille kuin Viitaluomalle :) Kultakypärän kyllä erottaa paremmin tuolla iällä.
En, en ollut ensimmäistä kertaa lätkäpelissä. Tosin eilinen kommenttini oli kirjoitettu pienessä känässä, joten oli näköjään turhan provosoiva :)

Täydet pisteet muuten niille parille kymmenelle HPK -fanille. Varsinkin niille keski-ikäisille naisille. Alkoholi, lätkä ja nainen.. Ei toimi :D
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Aika hurjassa syyskunnossa on JYP kieltämättä ja voitto meni tietenkin ihan oikeaan osoitteeseen. Nähtäväksi jää pelaavatko parhaat pelinsä väärään aikaan, sillä aika vaikea tuosta on paljoa parantaa. Kotijoukkueen vireestä huolimatta myös Kerho näytti, että se on vaikeasti voitettavissa ja onnistumisten myötä itseluottamusta löytyy myös sieltä vaikeissakin tilanteissa. Vaikka voimat jo hiipuivatkin loppua kohti, eikä siihen saatu sitten kovinkaan kummoista painetta loppuun, niin paikat oli myös meitsin suosikeilla.

Jäämise oli kentän ehdoton tähti, paljoakaan ei tarvitse liioitella, kun sanon, että en ole nähnyt ikinä yhdessä ottelussa noin monta uskomatonta koppia yhdeltä maalivahdilta. Arsi on kans aika kynä.

Ai niin, se Vatanen on myös aika loistava pelaaja, kun nyt vielä muistetaan, että on ihan pikkupoika. Jo tiedettyjen vahvuuksien lisäksi kestää ja antaa taklauksia kuin kaiken nähneet konkarit. Loistava tulevaisuus jääkiekkoilun saralla on hänellä satavarmasti. Hytönen sen sijaa tuottaa melkein oksurefleksin. Tai otetaan suosiolla tuo melkein pois edellisestä lauseesta.
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Jos sun mielestä se, ettei pysty normiavauksella ohittamaan JYPin karvausta, on rauhoittamista, niin ok :D

En lähtisi ottamaan HPK:n pelitapaa Jypin karvauksen ansioksi. Suunnitelmallista toimintaa on tuo rauhoittaminen ja sitä on nähty Kerholta jokaisessa pelissä. Enkä vähättele Jypin karvauspeliä, se on eittämättä liigan eliittiä.
 

Defense

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nähtäväksi jää pelaavatko parhaat pelinsä väärään aikaan, sillä aika vaikea tuosta on paljoa parantaa.

Riippuu siitä, paljonko on paljon. Maalivahtipeli ja joukkueena puolustaminen ovat hyvällä mallilla, sen sijaan viimeistelyssä on mielestäni rutkasti parantamisen varaa.

Positiivista on se, että ryhmä luottaa tekemisiinsä eikä tuskastumisen merkkejä ole juurikaan näkynyt. Mitä nyt Antti luisteli melko myrtsin näköisenä vaihtoaitioon toisen läpiajonsa jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös