La 23.10.2010 Ässät - Jokerit

  • 13 119
  • 34

ileis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tähän on pakko yhtyä. Itselläni on 25 vuoden kokemus Ässien peleistä, enkä kerta kaikkiaan ymmärrä tätä. Tänäänkään en nähnyt mitään hävettävää Jyrkkiön pelissä, jos vertaa Kudrociin, Mieloseen ja moneen muuhun. Ihmettelen ylipäätään sitä että vuosikausiin ensimmäinen kiekollisesti taitava oman juniorimyllyn pakki saa jatkuvasti paskaa niskaansa.

Vaikka sinulla olisi 100 vuoden kokemus Ässien-peleistä niin se ei muuta sitä tosiasiaa, että Jyrkkiö tekee kentällä tarpeettomia virheitä. Harkintakyky usein pettää ja siihen vain toivoisi muutosta. Ei kai ole väärin vaatia kehitystä, jotta samat virheet eivät toistuisi pelistä ja kaudesta toiseen? En vertaa esimerkiksi Jyrkkiön ja Kudrocin kiekollista peliä, koska siinä ei mielestäni ole järkeä. Jyrkkiö on kiekollinen puolustaja ja Kudroc ei. En ymmärrä miksi vuosikausiin ensimmäisen oman juniorimyllyn kiekollisesti taitavan pakin kiekollista pelaamista ei saisi arvostella?
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Mitä vitun virheITÄ Jyrkkiö teki tänään? Yhden virheen josta sitten joutui ottamaan jäähyn. Taisi tehdä Ässäpakeista vähiten virheitä tänään. Mielonenkin teki kaksi maaliin johtanutta virhettä. Aivan naurettavaa huudella katsomosta kaverille joka kerta kun pojalla on kiekko. Väkisinkin alkaa parikymppisellä kaverilla kädet tärisemään. Kuten Tosifani sanoi niin Jyrkkiö on hyvää vauhtia menossa siihen Raitanen, Peltonen, Levokari, Tähtinen -jatkumoon. Huudellaan ihan vain huutamisen vuoksi.

Haukutaan silloin kun on aihetta ja katsellaan niitä pelejä omilla silmillä eikä kuunnella kavereiden juttuja. Sopii myös katsoa Ässien plusmiinustilastoa, ei kovin paljoa ole voinut virheitä tehdä jos on siellä Ässien paras pakki...

Helvetin hieno nousu tänään, tosin peli olisi pitänyt ottaa haltuun jo ekassa erässä. Jotenkin ajattelin ennen rankkareita että siitä tulee maalintekokilpailu jossa epäonnistuminen ratkaisee, mutta vaikka neljä ensimmäistä yritystä upposikin niin aika hyvin molemmat veskarit ottivat loput ja sinällään tuo loppuratkaisu sopi pelin kulkuun, kun lirui Järvisen torjunnan jälkeen sisään.

Ja muuten, mitä hävettävää oli huutaa "ugh, ugh" kaverille joka leikki gorillaa maalin edustalla? Ei tuolla edes pelannut yhtään tummaihoista joten ei tuossa voinut olla mitään rasismia. Heleniuksellekin noin on huudettu ties miten monta kertaa. Paljon enemmän herätti häpeää parin Jokerifanin ylityperä uhoaminen seisomakatsomon vieressä.
 

ileis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mitä vitun virheITÄ Jyrkkiö teki tänään? Yhden virheen josta sitten joutui ottamaan jäähyn. Taisi tehdä Ässäpakeista vähiten virheitä tänään.

Ainakin omalta osaltani kritisoin enemmänkin sitä, että miksei Jyrkkiön kiekollista peliä saisi kritisoida. Ilmiselviä maaliin tai jäähyyn johtaneita virheitä Jyrkkiö toki ei taaskaan (tuota yhtä lukuunottamatta) tehnyt, mutta mielestäni hänen tulisi selkeyttää ja helpottaa omaa peliään. Henkilökohtaisesti en peräänkuuluta häneltä mitään muuta kuin huolellisuutta. Pääasiassa Jyrkkiön "ongelmat" tällä hetkellä ovat avauspeliin ja ylivoimapeliin liittyviä ja juuri niiden tulisi olla hänen vahvuuksiaan. Ei siis tee järkyttäviä virheitä, mutta oma peli on hieman hukassa. Uskoisin hänen jopa saavan osakseen enemmän kritiikkiä mikäli ei olisi oma kasvatti.

Mielonenkin teki kaksi maaliin johtanutta virhettä.

Selvästi näet vain puolet totuudesta, kun kyseessä on joku muu kuin Ässien oma kasvatti. Ensimmäisessä maalissa nimittäin virheen teki mielestäni Malkamäki. Mielonen toki myös nukkui tilanteessa, eikä ehtinyt paikkaamaan, mutta virhe ei ollut suoranaisesti hänen. Toisessa maalissa taas Niemi antoi todella vaikean syötön Mieloselle, joten on kohtuutonta syyttää ainoastaan Mielosta tuostakaan maalista.
 

taipale

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Puusilmät, WTF
Ja muuten, mitä hävettävää oli huutaa "ugh, ugh" kaverille joka leikki gorillaa maalin edustalla? Ei tuolla edes pelannut yhtään tummaihoista joten ei tuossa voinut olla mitään rasismia. Heleniuksellekin noin on huudettu ties miten monta kertaa. Paljon enemmän herätti häpeää parin Jokerifanin ylityperä uhoaminen seisomakatsomon vieressä.

Meillähän niitä gorilloita ei ole vai? :) Ja pitäisikö huutaa samoin jopa omillekin!? Heleniukselle en ole kuullut huudettavan noin - kaikkea muuta paskaa sen niskaa on kyllä tullut huudettua! Jokerifanit ja provosointi - no samanlaisia on meilläkin. Provosointi kuuluu jääkiekkoon ja sen yleisöön, ja siitä näyttää jotkut meilläkin jopa pitävän...

Tämän vuoksi Pori sytyttää, sekä pelaajia että kannustajia.....
 

jasa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Montreal Canadiens, Ajax, Liverpool
Viimeksi muokattu:

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässien puolustuksen heikoin oli tänään Mielonen, jonka virheestä tuli Jokereiden toinen maali.

Tästä samaa mieltä. Jokereiden toinen menee kyllä Juhon piikkiin. Syöttö saattoi olla vaikea ja pomppiva, mutta olisi sitten pelannut varman päälle ja antanut kiekon vaikka valua yli viivan, sillä nyt jäi vielä jälkeen ratkaisevasti omasta miehestään Pulkkisesta.
Muuten peli oli huikean jännittävä. Plussat Sami Mutaselle, Ville Uusitalolle, Eero Kilpeläiselle sekä Teemu Pulkkiselle. Erityisesti nuorta Pulkkista pitää kehua, oli sen verran äijämäistä peliä.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Eipä pettänyt Isomäen lauantaisauna kovia odotuksia. Aivan huikea tunnelma alusta loppuun. Porin hallin akustiikka on ehdottomasti liigan parasta laatua, joka mahdollistaa tuollaisen tunnelman ylläpitämisen.

Matsikin oli hemmetin jännittävä! Henk.koht olin aivan varma, että hoidetaan matsi himaan Kerälän tehtyä 0-2 osuman, mutta niin vain Pata väänsi pelin väkisin tasoihin. Eikä kaukana ollut Ässien voittokaan varsinaisella peliajalla. Vähän harmittaa, että eilisen kaltainen kamppailu sai ratkaisunsa vasta muovisessa VMK:ssa, mutta näin tällä kertaa. Jokerit tössi homman kyllä itse: Homma täysin hallussa 0-2 tilanteeseen asti ja VMK:ssa Järvinen tarjosi KOLME mahdollisuutta viedä 2 pistettä stadiin, mutta eipä kelvannut ja Pata korjasi sen yhden lisäpinnan mukaansa.
 

Pianisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eipä pettänyt Isomäen lauantaisauna kovia odotuksia. Aivan huikea tunnelma alusta loppuun. Porin hallin akustiikka on ehdottomasti liigan parasta laatua, joka mahdollistaa tuollaisen tunnelman ylläpitämisen.

Vierailevan tähden näkökulmasta tunnelma saattoi olla hyvä. Molemmat faniporukat pitivät meteliä. Jokerifanit jopa jyräsivät meitin kolmannessa erässä mutta saimme koottua rivimme ja päästiin taas ääneen.

Minun mielestäni tunnelma oli kuitenkin heppoisempi kuin olisi voinut odottaa. Se johtui varmaan siitä että eka maali tuli vasta kolmannessa erässä. Isomäen fanit kun vähän tarvitsevat sitä nopeaa maalia alkuun.

Jos tuo eilinen tunnelma oli erinomainen niin kannattaa tulla kattomaan jotakin lauantain Lukko- tai Tappara ottelua.

Upea nousu kuitenkin meiltä. Jopa allekirjoittanut oli sitä mieltä että vauhtia ei enää löydy ja peli oli paketissa 0-2 tilanteessa. Onneksi jaksettiin ja peli kääntyi meille. Sitten sain hävetä itseäni kun tuli miltei luovutettua.

90 pistettä oikeuttavat melko varmasti ainakin säälärien kotietuun tällä kaudella. Sen saavuttamiseksi jokaista 15 peliä kohden pitää saalistaa 22,5 pistettä. Nyt meillä on 31. Hyvältä näyttää.
 

Torakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän
Hyvä peli - paitsi Jyrkkiöltä

Näyttää siltä että on huolia.... Jyrkkiöllä. Ei riitä taitoa tälle tasolle, ei riitä kiloja tälle tasolla, ei riitä päätä tälle tasolle. Olisi hyvä jos Jyrkkiö puhdistettaisiin pois joukkueesta ennen joulutaukoa, jottei korkeampien sijojen tavoittelu häiriinny yhden heikon lenkin takia. Tämän pelaajan olisi hyvä ymmärtää että kun pää ei riitä, niin olisi hyvä keskittyä johonkin muuhun.

Ässien pitäisi luopua tälläisestä ajattelusta jossa vanhempien rooli pelaajien ylöstuonnissa sallitaan, se on hallaa, pelkkää hallaa, kuten taas kerran nähdään. Paskasta ei saa konvehtia, niin se aina on.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sellanen asia on vielä tästä ottelutapahtumasta sanomatta, että...

Olipahan HUIKEA suoritus ensimmäisellä erätauolla siltä yhdeltä patajuniorilta joka heitti ilmaveivin! :D Tuli aivan puskista ja hienosti nousi kiekko, loistavaa viihdettä lauantaipeliin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös