La 23.1.2010 Ilves-Blues

  • 6 356
  • 16

Jookoskookos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Colorado Avalanche, Joe Sakic #19
Huimaa kiimaa herättävä ottelu, kun kaksi runkosarjan viimeistä kohtaavat. Ilves on voittanut viimeisestä 17 ottelusta yhden, ja Blues viimeisestä 9:stä ottelusta yhden, eli Bluesilla ei nyt mene aivan yhtä huonosti.
Viime pelissä Ilves hävisi Helsingissä HIFK:lle 6-1, ja peli oli vissiin sitä samaa skeidaa mitä se on ollut nämä viimeiset 17 ottelua.
Blues taas pelasi Jypin vieraana Jyväskylässä, ja nappasikin tärkeät 2 pistettä mukaan Espooseen, kun Toni Mäkiaho pelasi vahvan ottelun tehden tehot 1+1. Mielenkiintoista on myös nähdä että nyt kun Spilar saa muutaman ottelun alle että tekeekö jotain merkittävää, kuulema ihan pirteää pelaamista Jyväskylässä.
Oman mielenkiintonsa otteluun tuo tämä Ilves-fanien ulosmarssi, joka on toteutuessaan varmaankin ihan hauskan näköinen. Se, että miten se vaikuttaa peliin, niin sitä ei voi tietää.
Jos ketään muuta kiinnostaa tämä huima kiekkospektaakkeli, niin jatkakaa -->
 

Bronco

Jäsen
Jos ketään muuta kiinnostaa tämä huima kiekkospektaakkeli, niin jatkakaa -->

Näin kotijoukkueen kannattajan mielestä kyseessä on monellakin tapaa mielenkiintoinen matsi.

Ilves-fanien ulosmarssi. Colby Genoway ja Jani Hurme ovat jälleen pelikunnossa. Vjatsheslav Soloduhinin kenties viimeinen ottelu Ilveksen paidassa. Kapteeni Määttäselle vastaavasti 700 SM-liigan runkosarjaottelua täyteen.

Ilves ei ole kahteen kuukauteen voittanut varsinaisella peliajalla kuin Tapparan. Vaikka naapurin kyykyttäminen aina kivaa onkin, konttaaminen saa nyt riittää. Ilves napsii tänään kaikki kolme pistettä. Helvetin vaikeaa se tulee olemaan, mutta siihen on vaan pakko uskoa.

Ei sen kummempia syväanalyysejä tällä erää. Tässä kuitenkin linkki Ilves.comin otteluennakkoon.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Näin kotijoukkueen kannattajan mielestä kyseessä on monellakin tapaa mielenkiintoinen matsi.
Kyllähän tämä matsi on vierasjoukkueen näkökulmastakin äärimäisen mielenkiintoinen! Ensinnäkin kun joukkueet on peräkkäin sarjataulukossa, niin voidaan puhua legendaarisesta 6 pisteen ottelusta. Lisäksi jos Blues voittaa, niin Blues säilyttää vielä hyvät kyttäysasetelmat sääliplayoffeihin ja saa ”voittoputkelleen” jatkoa, joka taas varmaan parantaa fiilistä jengissä. Jos taas Blues häviää tänään niin Jyp-voitto voidaan kuitata vahinkona ja melkein saman tien lopettaa toiveet jostain suunnan muutoksesta. Näkisin että Blues on tänään pakkovoiton edessä ja kolme pistettä pitää ryövätä Espooseen!
Luonnollisesti myös Ilvekselle voitto tästä 6 pisteen ottelusta olisi tärkeä, myös senkin kannalta että saisivat ton masentavan 8 ottelun tappioputkensa katki. Kuitenkin pelejä on Ilvekselläkin sen verran jäjellä, että karsijan paikalta voisi taisetella itsensä pois.

Eli sinisten värilasien takaa katkottuna, niin tämä on selkeästi kierroksen kiinnostavin ottelu. Jos mulla ei olisi muuta tekemistä, niin varmaan tämä ilta menisi radiota kuunnellessa ja sm-liiga.fi:tä tuijotellessa. :)
 

Loktev

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eipä taida tänäänkään tulla muuta kuin tappio. Miten tappioputki nyt voisi katketa? Mikään ei viittaa siihen että näin kävisi.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Bluesin voitto vaatii oikeastaan kolmea asiaa. Genoway pitää pitää yhtä hyvin kurissa kuin Espoossa aiemmin tällä kaudella. Sitten täytyy tehdä maaleja myös 5 vs 5 pelissä. Jos vielä pakkipari Rönnberg-Kurki saisi pidettyä omalta osaltaan oman pään puhtaana luulen että voitto on lähellä. Vähän ns pakkovoittohan tuo Bluesille on jos edes sääleihin tänä vuonna halutaan. Ketjut lienevät Bluesilla täysin samat kuin Jyp-ottelussakin.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Aina ollut sympatiat Ipan puolella, johtuneeko siitä että eka livenä näkemäni matsi oli IFK-Ilves, jossa J.Lahtinen pelasi ilman kasvosuojusta ja kypärää ja kentällä pörräsi legendoja Oksanen, Leimu, Hakaset ja muut.

No, niitä aikoja on taidettu Ipassa muistella vähän turhankin kauan, kun on aika hiljaista ollut menestyspuolella jonkun aikaa. Ulosmarssille iso peukku, kunhan se selvästi kohdistetaan johtoon, ja samalla annetaan reilu tuki pelaajille. Jopa Pitkähousulle ;-) Ja Jari Halmeelle.

Pelatkaa nyt prkale, aika farssi olisi ns. nousukarsinnat LeKiä vastaan...
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Ilves tänään:

Rask - Määttänen - Niinimäki
Kuukka - Seikola

Marjamäki - Genoway - Pesonen
Hulkkonen - Glenn

Alanen - Kauvosaari - Anttila
Akkanen - Bruun

Korhonen - Pellinen - Salonen

Hurme (Pitkämäki)

"Soolon" pelit siis pelattu ja "vanha kunnon" Marjamäki-Genoway-Pesonen kasassa.
 

KOjakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Mukava mennä pitkästä aikaa hallille, noh lähteminen olikin sitten ihan eri juttu.

En tiedä kovinkaan paljoa jääkiekko pelistä, mutta ihmisistä jotain. Arvosta nöyryyttä, yrittämistä ja peräänantamatonta asennetta.
5-6 vuotta sitten Ilves hävisi 4 – 7 TPS:lle, mutta taisteli ja kaatui lopulta saappaat jalassa. Silloin hallilta lähti kroppa kihelmöiden ja miettien hitto kun siitä ja siitä oltaisiin saatu sisään, jos tuomari olisi ollut hieman parempi… harmitti totta kai, mutta ennen kaikkea oli halu mennä takaisin, koska sitä peliä oli mukava katsella. Sitä peliä ei tarvinnut hävetä. Nyt fiilis ei ole ihan sama.

Näin tämän illan näin:

Peli 1 - 3


Anteeksi Blueslaiset mutta tänään kentällä nähtiin mielestäni kaksi huonoa joukkuettä, toinen toki pelasi järkevää vieraspeliä ja ilman muuta ansaitsi pisteet.
Ekassa erässä Ilves meni johtoon ja peli oli hallussa. Blues tasoitti hienolla ylivoima ohjauksella, jonka edessä Hurme oli vailla mahdollisuuksia. Toinen Bluesin maali oli palkinto siitä, että Blues varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä halusi voittaa(eritoten ylivoimalla) Ilveksen maalin edessä kamppailut. Bluesin kolmas maali oli niitti tänään. Hienosti Kähkönen ajoi maalille alivoimalla, kimpussa oli kahdesta neljään Ilves kisua…(niitä olisi voinut olla enemmänkin, tuolla asenteella ei olisi ollut mitään väliä)

Ilves ja sen pelaajat…

Pesonen ja Seikola tänään olivat mielestäni hyviä esimerkkejä siitä kun on kykyä, mutta mistään ei tule mitään. Näyttäisi että on hirvittävä itseluottamuksen puute, vai voisiko sanoa, että luottoa ei ole muihin pelaajiin. kiekkoa siirrellään niin, että kuvioista muodostuu pitkiä ja aivan liian hitaita(muutama veivi josko tekisi ratkaisun mutta sitten kuitenkin syöttö, kun vastustaja on kerinnyt ryhmittäytymään). Lauotaan silloin kun oppikirjassa näin lukee, ”joku on maalilla ja on riskittömin vaihtoehto.(maskia ei vain ollut ja laukaus lähti siniseltä)” Peliaikaa kyseiset herrat kyllä saivat, siitä ei voi kiikastaa. En tiedä kuinka nykyään ylivoimaa pyöritetään, tai oikeastaan haetaan paikkaa, mutta tänään sitä tehtiin todella vaikealla tavalla. Pelaaja (Määttänen, ainakin muutaman kerran) hakee lähes päätyviivan tasolla paikkaa ja kulma tehdä maali on todella pieni, toki nämä joskus onnistuvat, mutta prosentti on aika pieni. Sitten vielä kun seistään, niin eikait tätä nyt ihan mahdoton ole pelata poiskaan?

Noh positiivistakin oli

Tänään oli mukava katsella herroja Rask, Pellinen, Kuukka ja Korhonen (ekassa erässä), varsinkin Rask yritti ja oli nöyrä omaa tekemistä kohtaan(olematta nöyristelevä), eikä pelännyt ottaa vastuuta omasta tekemisestä, käsitteli kiekkoa monesti niin että siinä oli varmuutta ja asennetta.
Myös Hurme antoi meille mahdollisuuden, kolmas ehkä toinenkin oli otettavissa, mutta ennen kaikkea kehonkieli oli mielestäni kunnossa ja itselläni ei ollut epävarma olo maalivahdin suhteen.

joo sekavaa kirjoitus, kuten rakastamani seuran joukkueen peli, mutta jotenkin kait asioita on purettava…
 
Viimeksi muokattu:

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Se oli siinä ?

Eli ratkesiko jo tässä jumbofiinalissa liigakarsija ? Jos Blues jatkaa tähän astisella 1.25 p/otteluvauhdilla, pitää Ilveksen nousta loppukaudeksi tasolle 1.92 p/ottelu jotta pääsee rinnalle pisteissä.

Ei ole kovin uskottavaa. Jos Blues putoaa tahtiin 1 p/ottelu, pitää Ilveksen silti nousta 1.67 p tahtiin. Sekin on (liian) vaativaa.

Ei Ilveksen peli huonolta ole näyttänyt silloin, kun sitä on päässyt Urholta katsomaan eli kyllähän Ilves jatkossakin liigassa pelaa.
 

Zdeno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Todella tärkeä voitto Bluesille ja Toni Kähköselle varmasti todella tärkeät 3 maalia itseluottamuksen kannalta.

Osaako joku kertoa Branislav Mezein ulosajosta tarkemmin? Lähinnä minkälaisessa tilanteessa tapahtui?
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Branislav Mezein ulosajosta tarkemmin? Lähinnä minkälaisessa tilanteessa tapahtui?
Masi Marjamäki ajoi suoraan maalille ja kolasi mennessän jonkun niistä samannäköisistä rimpuloista päin Tarkkia.

Tilanteen ollessa jo ohi kävi Mezei puskemassa tuomarin vieressä seissyttä Marjamäkeä.

Ei kovin rumasti. Kiistattomasti kuitenkin.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Osaako joku kertoa Branislav Mezein ulosajosta tarkemmin? Lähinnä minkälaisessa tilanteessa tapahtui?

Vihellyksen jälkeisessä torikokouksessa Blues-maalin edustalla tapahtui.

Ilveksestä parhaat Pellinen ja Rask. Jopa ylivoimaan yhdessä päästyään tämä kaksikko sai ihan mukavasti liikettä kentälle sen ainaisen seisoskelun ja syöttöpaikan katselun sijaan.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Kolme pistettä ekan kerran sitten joulutauon. Siihen on oltava tyytyväinen. Tarkki pelasi kyllä loistopelin. Yksi meni ja yksi oli tosi lähellä mennä, videoltakin sitä katsottiin. Ilves ei kuitenkaan edes juhlinut maalia, joten eivät hekään olleet sitä mieltä että se olisi ollut maali.

Aina lämmittää mieltä, kun joku pelaaja tekee hattutempun. Nyt tuli vielä puhdas sellainen. Samalla ensimmäinen Blues-pelaaja, joka saa edes 10 maalia täyteen.

Mezein tilannetta en nähnyt, mutta yleisön kohahduksesta kyllä pystyi päättelemään, että jotain erikoista tapahtui. Videoltakaan en havainnut tilannetta, koska olin seisomassa ja Raipen&kumppanien viirit olivat siitä katsoen tiellä.

Genoway veti pari aika ilkeää temppua pelin lopussa. Ensin pienimuotoinen suckerpunch hyökkäysalueella, kohteena taisi olla Laakso. Sitten Bluesin hyökätessä kohti tyhjää maalia aikamoinen viikate, jossa Salliselta meni maila poikki. Jos se olisi osunut käteen niin siinä olisi voinut käydä pahasti. Onneksi ei tällä kertaa.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Masi Marjamäki ajoi suoraan maalille ja kolasi mennessän jonkun niistä samannäköisistä rimpuloista päin Tarkkia.

No ei Ilveksellä tosiaan hyvin mene jos omiaankin vielä tönivät.

Osaakos joku paikan päällä olleista kertoa Spilarin toimista kentällä. Onko siitä pelimieheksi?
 

Shiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eli ratkesiko jo tässä jumbofiinalissa liigakarsija ?

Kyllä se ratkes jo siihen että Pietilä ei jatkanut tai saanut sopparia viimekeväänä, näemmä. Nyt se näkyy konkreettisesti. Anttila on menettänyt tehot Ilveksessä. Jotakin kertoo että Jätti kuitenkin tehtailee pisteitä maajoukkueessa. Seikola ja suuri osa muistakin pelaajista on kadottanut peli ilon..

Genoway veti pari aika ilkeää temppua pelin lopussa......Sitten Bluesin hyökätessä kohti tyhjää maalia aikamoinen viikate, jossa Salliselta meni maila poikki. Jos se olisi osunut käteen niin siinä olisi voinut käydä pahasti. Onneksi ei tällä kertaa.

Joo aika pahalta näytti, tuli se Hirson huitaisu Osalaa vastaa muutaman vuoden takaa mieleen. Golby löi kuitenkin vain mailaan. Onneksi ei Sallinen loukkaantunut.

KOjakkin kanssa samoilla linjoilla ollaan täälläkin. Yritystä on äijillä mutta ei uskoa. Pesosellakin oli monta maali-paikkaa mm. ulosmarssin aikaan laukaisi siniviivalta tolppaan.
Blues pelasi viisaasti ja osasi voittaa eilisnä.
Kysymys kuuluu voittaako Ilves tänäkeväänä enää kertaakaan ?
 

Fensba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Osaakos joku paikan päällä olleista kertoa Spilarin toimista kentällä. Onko siitä pelimieheksi?

Vikkeläkinttuinen kaveri ainakin, eikä taidotkaan ole mitään pohjakamaa. Yritystä näytti myös löytyvän, eli kyllä pelimiehestä on kyse.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös