La 22.3.2014 HPK - Kärpät, 2. puolivälierä

  • 24 882
  • 128

poppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Niin katkeraa. Ei tuo HPK:n nippu kyllä pelota yhtään. Kädettömiä koohottajia täynnä, niin ei niitä maaleja vain tule. Lisäksi Karhunen dominoi tätä Sorosta, niin kyllä maistuu!

Siinäpä jäätävä analyysi poronnussijalta. Totta oli, että taitotaso ei riittänyt tänään maalintekoon kerholta, vaikka paikkoja oli. Karhunen js tolpat hyviä tänään. Numerot ratkaisevat, siksi 0-2. Nauti nyt poju. Pelit jatkuvat. ..
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
No myönnetään, että ei Kerho ainakaan ole Kärppiä päästänyt dominoimaan. Mutta kyllä Kärpät halutessaan voisi muuttaa nämä pelit täydelliseksi hulabalooksi tai hawaii-kiekoksi, jossa ylivoimahyökkäyksiä tipahtelisi joka vaihdossa puolin ja toisin. Siinä vaan ei valmennusportaan hermo kestäisi ja lopputulokset olisi enemmän arpapeliä. Toisekseen, siitä pelitavasta olisi vaikea palata takaisin kilpikonnapuolustukseen jatkossa.

Kauden parissa aiemmassa kohtaamisessa vaan HPK on ollut niin huono, että hallinta on Kärppien pakko ollut ottaa koska se on tarjottimella ojennettu (vaikkapa se 7-0 voitto Oulussa, jos oikein muistan).

Itsekin mieluummin näkisin Kärppien pelaavan aktiivisemmin kuten vaikkapa Saipa tai Pelicans tekee tällä hetkellä, mutta toimiihan tämä jotenkuten näinkin. Kerho ainakin kuluttaa enemmän energiaa näissä peleissä. Voi olla, että Late kaiken varalta valmistautuu pitkään kevääseen. Tasaista kaikkien ketjujen peluutusta ja sekin hieman säästöliekillä.
Heh, ei ole todellakaan päästänyt Kärppää dominoimaan. Ja erittäin hyvin kirjoitettu myös se, että ei varmastikaan ole mitään järkeä alkaa hyökkäämään ja vetämään sitä hawai-kiekkoa, siitä on Hämeenlinnastakin erittäin ikäviä muistoja takavuosilta, mutta ei se sitä tarkoita, että siitä vastustajalle automaattisesti seuraisi ylivoimahyökkäyksiä ym. Jos tästä Kärppä itsensä jatkoon onnistuu ihmeen kaupalla kampeamaan, niin pitää seurata jatkossa, että onko pelaaminen yhtä vaatimatonta. Jos näin on ja se onnistuu pytyn kampeamaan Ouluun, niin myönnän olleeni väärässä ja on helppoa myöntää Marjamäen olevan taktinen nero. Ei se varmaankaan ihan torvi ole missään tapauksessa, en minä sitä.

HPK ja Kärpät kohtasivat runkosarjassa neljä kertaa niin, että pisteet ja voitot menivät tasan. Se 7-0 oli tosiaan pahin juttu tällä kaudella ja varmaankin jonkinmoinen pohjakosketus, mutta on niitä ollut muutama muukin vastaava Kerholla. Niistä kolmesta muusta pelistä Kerho otti kaksi voittoa, ihan niin kuin olisi minun näkemykseni mukaan voinut ottaa hyvinkin näistä kahdesta puolivälierämatsista.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Peli, joka Kerhon olisi pitänyt hoitaa. Pahoin pelkään (en oikeasti pelkää, vaan nautin tiedosta), että HPK:lla ei enää löydy seuraavaa vaihdetta, vaan kaikki on jo lyöty peliin, eikä se vaan riitä.

Kärpillä riittää. Perusvarmaa esitystä, mitään paniikkia en itse ainakaan tänään vierasjengin pelissä nähnyt. Peli hyvin hallussa ja jämäkkä esitys, vaikka kaikkihan sen tiesi, että Kerho tulee kotipeliin helvetin kovaa.

Propsit Etiksille, Ritarihalli oli tänään oululaisten hallussa alusta loppuun asti. Ilman läpsyttimiä tuo yleisö ei ole mitään.

Edit: Niin ja Kärppien kannaltahan tilanne vain helpottuu, koska Arvonenhan aikoi heittää kaikki kalastelijat ulos jengistään. Aarniota ja Rendulicia ei siis nähdä enää HPK:n paidassa, mikäli Pasi ei paskaa puhunut.
 
Huomasit varmaankin että en haukkunut Sarosta, sanoin että huono hän ei ole mutta ei kanna voittoihin. Onko voittoja tullut tässä sarjassa? Karhunen on loistava. Runkosarjan loppu oli aivan upeaa pelaamista ja taso ei laske tosipeleissä. Se miksi kommentoin Sarosta usein johtuu siitä että ennen sarjaa Sarosta hehkutettiin ohittamattomaksi puolijumalaksi. Tietty nyt kun hänen heikko kohtansa(ylänurkat) on scoutattu niin ymmärrettävästi se näitä hehkuttajia harmittaa.
Se onko HPK:n maalien vähäisyys Karhusesta vai pelaajista kiinni on vähän sekä että. Karhunen on selvästi vienyt itseluottamusta pelaajilta ja toisaalta pelaajien kädettömyys on helpottanut Karhusen urakkaa. Suurin syyllinen on kuitenkin Kärppien puolustuspelaaminen. Todellisia maalintekopaikkoja on kaikesta hallinnasta huolimatta aika vähän.
Muutama kirjoittaja tuntuu täällä pahastuvan kovasti jos vähänkään otetaan HPK:lta jotain pois. Hyvin ovat pelanneet, mutta peleissä pitäisi päästä edes kerran johtoon että voitoista pystyisi tosissaan tappelemaan. Oikeastaan olen toivonut että HPK olisi päässyt jommassa kummassa pelissä maalin/parin johtoon, tällöin tekin näkisitte sitä Kärppien kiekollista peliä.
 
Viimeksi muokattu:

Hode

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vatsalaanmakoilevatnaamansapitelijät
Enemmän maaleja tehnyt voittaa, Onnittelut Kärpille!

Kerholta hyvä matsi ainoastaan ne maalit jäivät puuttumaan, hallissa hyvä tunnelma, olisin luullut että taklataan vielä enemmän. Nyt ei paukut ihan riittänyt. Harmittaa, onneksi sarja jatkuu...

Eikö tänäänkään voi lähteä yöhön?
 

Ritarisydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers, Real Madrid
Kerho on ilmeisesti myynyt kärkipelaajien lisäksi myös tuurin. Ei perkele, meiltä puuttuu ehkä liigakevään kuumin pelaaja kokoonpanosta, ja tuuriakaan ei ole sitten niin yhtään. 2 tolppaa pelkästään kahdella vikalla minuutilla. Voiko enempää olla tähtien asennot vituillaan?

Kerho hallitsi, Kärpät sai kehiteltyä pari vaarallista vastaiskua, mutta siinä se. Yksi harmittavan turha peruuttelu, ja tässä on tulos. Kerho oli kaksinkamppailuissa selvästi parempi. Lisäksi kotiyleisö taisi hieman jo päästä Lassen ihon alle, Lassehan vapisi jäällä kuin haavan lehti konsanaan. Myös playoffeille tyypillisiä taistelupareja alkoi kivasti muotoutumaan: Niemi-Suoranta, Nikkilä-Donskoi jne.

Kertokaas nyt sitten te Saroksen dissaajat, että hänenkö pitäisi vielä tehdä HPK:n maalitkin?! Entäs missä vaiheessa siellä filmasivat Kerhon 43 ja 66, olisi kiva tietää kun en itse nähnyt moista?! Suorannalta sen sijaan heti ottelun alussa näyttävä selänkääntö juuri ennen Bruunin taklausta !
 

#24#

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät ja NHL:ssä Carolina
Olen sitä mieltä, että HPK ei ensin voita kymmentä peliä peräkkäin ja sitten häviä neljää peräkkäin Kärpille. Seuraava ja ehkä kaksikin meneen HPKlle. Sitten viimeinen peli ratkaisee jatkoon menijän. Paljon on Kärppien hyökkäyspelin parannuttava jos aikovat jatkoon.
 

Jupi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, ManU, Napoli
Sarja on vielä pahasti kesken ja tuolla ilmeellä HPK voi ihan hyvin tasoittaa sarjan. Tänään Kärpillä oli tuuria ja Karhusella aivan loistava päivä. Pitkässä sarjassa onni tasoittuu ja parantaa pitää. Puolustus Kärpillä toki oli uhrautuvaa ja hyvää, niinku vieraspleijaripelissä kuuluukin olla.

Sarja on toki 2-0 ja tilanne meitin näkökulmasta hyvä, mutta vähän vielä huolettaa. Kärppien "ylivoima" oli tänään aivan onnetonta. Niinimaa totesi hyvin että ajoitukset ihan pielessä ja jokainen vuorollaan kokeili kuskata kiekkoa yksin.

Minäkään en ymmärrä noita ykkös- ja kakkoskenttiä. Aaltonen ja Kähkönen voisivat vaihtaa keskenään paikkaa ylihuomiseksi. Tai sitten Komua Kähkösen tilalle ja Kähkönen neloseen Alikosken tilalle. Nyt ei oikeen lähe.

Saas nähä saako Rynnäsjussi peliaikaa ollenkaan. Ja missä se Lehtomikko taas sairastelee?? Niemelä/Eminger-kaksikolla ei pitkälle pötkitä.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Kertokaas nyt sitten te Saroksen dissaajat, että hänenkö pitäisi vielä tehdä HPK:n maalitkin?!
Noo, jos joku vastustelijan kannattelija on vähän provoillut Saroksesta, niin uskotaan nyt kuitenkin, että ei ne niin tyhmii voi olla, että olisivat tosissaan. Saros on ollut myös erittäin hyvä. Sarokselle nämä kaksi peliä ovat olleet paljon vaikeampia kuin Karhuselle, kun Kerho on hallinnut aika selkeästi tilanteita. Kärpät on iskenyt vaarallisesti vastaan ja siellä on aika kovan luokan tekijöitä siihen hommaan. Huml teki hienon maalin, vaikka tottakai siinä peruutettiin ihan liikaa ja Grönholm ajoi viimeisenä itsensä ihan pihalle kauheassa kohtaa. Aaltonen olisi voinut tehdä myös jo ekassa erässä vähän vastaavasta soolosta, mutta sen Saros vielä otti hienosti.
 

Edit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Frölunda
Perkele, tollanen määrä loistavaa duunia, maalipaikkojen luontia, kolme tolppakutia ja nolla tehtyä maalia. Vituttaa, ei siitä mihinkään pääse. Jos ajatellaan pelin rullaamista niin olihan tuo matsi täysin Kerhon hallinnassa, mutta kun ne tehdyt maalit nää ratkasee eikä pelin hallinta.

Pieni deja vu takavuosien Jokeri-sarjoista välierissä, hallitaan-hallitaan mutta toisella on onnettaret/tolpat ja kaikki puolellaan, eikä itse saada paikoista sisään.

Maanantaina taas uusi yritys Raksilassa, eikä tule mitään ylikävelyä siitäkään Kärpille. Kyllä me taistellaan taatusti viimeiseen asti.

Monet kärppä-faneista ei tunnu täällä tiedostavan peleistä kyllä mitään muuta kuin pelin voittajan. Poikkeuksiakin joukossa toki on, mutta aika harvassa. Täysin puolueettomienkin seurojen kirjoittajat näkevät pelit syvällisemmin, eivätkä tuijota pelkkään tulokseen. Teille (valtaosalle) olisi aivan saatanan oikein että Kerho ottaisi seuraavat kaksi voittoa niin tuo ylimielisyys katoaisi, ehkä.
 

Rijkaard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ei toden totta edes isommin harmita illan tappio. Aika outoa. Sen verran upeasti Kerho pelasi, että kotiyleisö varmasti piti näkemästään, vaikka kuokkaan tulikin. Pelaajatkin nauttivat mitä ilmeisimmin näistä hieman yllättäen eteen tulleista "ylimääräisistä" extrapeleistä, koska sen verran iloista meininkiä kautta linjan.

Kahdella voitolla ei ole ennenkään semfinaaleihin menty, joten kaikki on vielä mahdollista. Toivottavasti saadaan Rautiaisen muodossa seuraavaan peliin vielä lisää tuoretta jalkaa ja erityisesti ratkaisuvoimaa.

Maanantaita odotellessa.
 

Haukimatias

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoisen taitojoukkueet
Sarja on vielä pahasti kesken ja tuolla ilmeellä HPK voi ihan hyvin tasoittaa sarjan. Tänään Kärpillä oli tuuria ja Karhusella aivan loistava päivä. Pitkässä sarjassa onni tasoittuu ja parantaa pitää. Puolustus Kärpillä toki oli uhrautuvaa ja hyvää, niinku vieraspleijaripelissä kuuluukin olla.

Sarja on toki 2-0 ja tilanne meitin näkökulmasta hyvä, mutta vähän vielä huolettaa. Kärppien "ylivoima" oli tänään aivan onnetonta. Niinimaa totesi hyvin että ajoitukset ihan pielessä ja jokainen vuorollaan kokeili kuskata kiekkoa yksin.

Minäkään en ymmärrä noita ykkös- ja kakkoskenttiä. Aaltonen ja Kähkönen voisivat vaihtaa keskenään paikkaa ylihuomiseksi. Tai sitten Komua Kähkösen tilalle ja Kähkönen neloseen Alikosken tilalle. Nyt ei oikeen lähe.

Saas nähä saako Rynnäsjussi peliaikaa ollenkaan. Ja missä se Lehtomikko taas sairastelee?? Niemelä/Eminger-kaksikolla ei pitkälle pötkitä.

Sinuun on kyllä helppo yhtyä!

Ei oikein vakuuta moneltakaan osin Kärppien peli, täytyy vain toivoa, että homma kehtittyy oikeaan suuntaan. Esim Aaltoselle pelejä alle ja Pirnekselle jostain lihasta ja käsiä.

Mutta hyvää Kärppien kannalta on, että eipä muistakaan pareista toistaiseksi ole kovin vakuuttavaa joukkuetta esille noussut, jos tästä jatkoon kairataan...

Pakko vielä hehkuttaa meidän kakkosmolaria, jota jossain vaiheessa tuskissani suolasin. Uskomattoman varmaa työskentelyä ja onkin pessyt vastustajan puolijumalan virkaveljen selvästi.
 
Viimeksi muokattu:

Hercules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Perkele, tollanen määrä loistavaa duunia, maalipaikkojen luontia, kolme tolppakutia ja nolla tehtyä maalia. Vituttaa, ei siitä mihinkään pääse. Jos ajatellaan pelin rullaamista niin olihan tuo matsi täysin Kerhon hallinnassa, mutta kun ne tehdyt maalit nää ratkasee eikä pelin hallinta.

Pieni deja vu takavuosien Jokeri-sarjoista välierissä, hallitaan-hallitaan mutta toisella on onnettaret/tolpat ja kaikki puolellaan, eikä itse saada paikoista sisään.

Maanantaina taas uusi yritys Raksilassa, eikä tule mitään ylikävelyä siitäkään Kärpille. Kyllä me taistellaan taatusti viimeiseen asti.

Monet kärppä-faneista ei tunnu täällä tiedostavan peleistä kyllä mitään muuta kuin pelin voittajan. Poikkeuksiakin joukossa toki on, mutta aika harvassa. Täysin puolueettomienkin seurojen kirjoittajat näkevät pelit syvällisemmin, eivätkä tuijota pelkkään tulokseen. Teille (valtaosalle) olisi aivan saatanan oikein että Kerho ottaisi seuraavat kaksi voittoa niin tuo ylimielisyys katoaisi, ehkä.

Vaan onpa täällä myös aivan yhtä idiootteja kerho faneja, jotka toitottavat, että Kärpät vie pelkällä tuurilla tätä sarjaa. Muutenkin naurettavia provoja löytyy ihan yhtälailla sieltä hämptoninkin suunnasta.

Yllättävän tiukille kerho on kyllä sarjan pistänyt. Uskon kuitenkin, että tämän päivän voitto ratkaisi sarjan meille. Enää ei nousta. 4-1 tai 4-0.
 
Monet kärppä-faneista ei tunnu täällä tiedostavan peleistä kyllä mitään muuta kuin pelin voittajan. Poikkeuksiakin joukossa toki on, mutta aika harvassa. Täysin puolueettomienkin seurojen kirjoittajat näkevät pelit syvällisemmin, eivätkä tuijota pelkkään tulokseen. Teille (valtaosalle) olisi aivan saatanan oikein että Kerho ottaisi seuraavat kaksi voittoa niin tuo ylimielisyys katoaisi, ehkä.

Pakko tässä on silti ymmärtää kärppäfanejakin. Ajattele jos tilanne olisi se, että Kerho olisi ottanut kaksi voittoa ja Kärpät olisi ollut niskan päällä, tuskin silloin teidän fanit huutelisivat siitä, miten tässä nyt ollaan väärin voitettu ja tuurilla seilataan, kun on 12 voitettua putkeen.

Mielestäni täällä on ollut paljon asiaakin, mutta jostain syystä noihin provoihin tartutaan, puolin ja toisin, poikkeuksellisen paljon. Kirjoitin itse edelliseen otteluketjuun erittäin pitkän analyysin, mutta kas kummaa sitä ei käynyt kukaan lainaamassa, muuta kuin vastaamassa kysymäni Kerhopelaajan nimen. Se nyt vain on niin, ettei tässä vaiheessa niitä värilaseja enää nosteta täysin pois otsalta ja pientä provoa heitetään aivan tarkoituksella.

Mitä tuohon peliin tulee, niin sehän oli kyllä hyvin samankaltainen edellisen pelin kanssa. Kiekonhallinta ei ollut aivan samoissa prosenteissa kuin viime pelissä, mutta kuitenkin selvästi HPK:lla. Kärpät sai tässä ottelussa selkeästi paremmin kiekkoa lapaan ja pääsi välillä omista pois ja kiekon kanssa jopa hyökkäysalueelle asti, missä oli kyllä selkeä parannus. Tämä johtui osittain laadukkaammista syötöistä, mutta myös HPK:n aktiivisemmasta karvauksesta. Kuitenkin suurin osa lähdöistä peruuteltiin ja syöteltiin ja kohta oltiinkin pulassa kun HPK:n karvaus iski iholle. Olisi mielenkiintoista nähdä Kärppien luomat maalipaikat kulmapelin tuloksena tästä sarjasta, mutu sanoo että varpaita ei siihen hommaan tarvittaisi.

En tällä kertaa sen enempää ota itse pelistä kiinni, kun baari-ilta kutsuu, mutta jos omista vielä nopeat.

Mashur: On muuten hyvä kaveri jalalla liikkumaan pois paineen alta ja syöttämään kiekkoa eteenpäin. Pulassa oltaisiin ilman tätä miestä.

Junttila: Vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Uskaltaa mennä ahtaisiinkin väleihin ja ottaa taklauksia vastaan. Arvostan.

Pyörälä: Moni tuntui parjaavan miehen ensimmäistä peliä, mutta itse kyllä kehuin Spedeä jo eilen vuolaasti. Täydellinen pleijaripelaaja, jonka jokainen joukkue tahtoisi kokoonpanoonsa. Ei aja yli ja puolustaa aina millintarkasti keskialueella ja ei tee virheitä. Tässäkin pelissä monta "näkymätöntä" erinomaista suoritusta.

Maxwell: On kyllä jännä kaveri. Välillä ajaa maalille oikeinkin fyysisesti, mutta taklaustilanteissa tuntuu varovan jotenkin, eikä kyllä vahingossakaan voittanut tänään puolustuspäässä kaksinkamppailuja. Rauhallista peliä kiekollisena.
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Duunia duunia.
HPK oli tänään hyvä ja oli eilenkin.
Jätkät ukskoo tekemiseen ja niin pitääkin, millään muulla ei voi voittaa.

Mutta,
ite arvioin tän sarjan Kärpille puhtaasti pystyyn 4-0.
HPK:n ratkaisijat? Se ei riitä että tehdään ihan vitusti duunia, ratkaisijat puuttuu.
Kärpät on ku kirurgi, kliininen ja jäätävä, hoitaa hommat vaikka vasemmalla kädellä.
Paha on Kerhon tästä jatkoon mennä...

Kärppien YV on perseestä tällä hetkellä. Aaltosen laittaisin vilttiin yheksi peliksi oppimaan.
Maalivahtiin ei onneksi kaaduta.

Ajatellaan positiivisesti:
HPK antaa Kärpille oppia tulevaan tällä tiukalla taistelulla, opitaan ja mennään päätyyn asti.

Hieno sarja! Paras voittaa...
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Olen oikeasti hieman yllättynyt siitä, kuinka selkeästi HPK on ryöstänyt kiekollisen pelin itselleen. Ennen sarjaa ennakoin, että Kärpät pitäisi kiekkoa enemmän, koska kiekkokontrolli on ollut olennainen osa Kärppien pelaamista koko kauden. Toki HPK tekee Kärppien kiekottelun vaikeaksi aivan helvetin hyvällä karvaamisella.

HPK myös luo itse enemmän hyökkäyksiä ja maalipaikkoja kuin Kärpät. HPK tulee kokoajan paremmin keskialueen yli, antavat helppoja peliä edistäviä syöttöjä ja etäisyydet on kunnossa. Paremmalla tuurilla ja viimeistelyllä HPK olisi vienyt tämän selvästi. Yksi maali tuohon, niin sen jälkeen olisi alkanut aikamoinen myllytys. No, nyt selvittiin. Puolustusasenne oli toki ihailtavaa, mutta en oikeen tykkää tuosta, että itse ei päästä kunnolla edes hyökkäämään ja jos päästäänkin, niin sitten ne yhden miehen alivoimaisia hyökkäyksiä. Ei se nyt vaan saisi noin mennä, vaikka HPK hyvä onkin. Kärppien pitäisi pystyä parempaan.

Toinen missä Kärpät hävisi tänään oli luistelu- ja kamppailuvoima. Jatkuvasti tuntui olevan irtokiekoissa ensimmäisenä oranssipaitainen mies. Ja hyvin usein tulivat pois voittajina. Mietityttää, onko Kärppien tarkoituksena tässä sarjassa ollut lähteä vain puolustamaan? Tuskin nyt sentään, vaikka siltä se näyttää. Ehkä HPK tekee vaan asioita oikein ja pakottaa Kärpät tuohon.

HPK olisi ansainnut enemmän, mutta tämmöistä tämä on. Itse odotan Kärpiltä parempaa.
 

Budget

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kä®pät, Näshville, ÄnHooÄl.
Hpk oli hyvä, mutta tosiaan se viimeinen silaus puuttuu. Hirveä määrä duunia ja hyvä molari, mutta 0:lla tehdyllä ei peliä voita. Tolppia tuli toki loppuun muuan, mutta silti jotenkin "hassusti" ei pelota, kun Hpk:n miehet laukoo. Menee yli, menee ohi, ei mene molarille asti yms. Propsit kyllä Karhusellekin, ei paljoa ripareita tule ja jos tulee, niin puolustus on hyvin hoitanut kiekkoa väljemmille vesille.

Jotenkin kuvasti tuota asiaa tilanne (en muista kuka oli kyseinen Hpk-peluri), kun kiekko kimpoili miehelle, maalille matkaa 2-3 metriä, puolet maalista tyhjänä ja ohihan se kudin siitä nykäisi. Tulihan tuo tilanne toki kaverille ilmeisesti melkein yllätyksenä, eikä ehtinyt laadukasta kutia vissiin virittelemään, mutta näistähän ne pelit pitäisi ratkoa.

Vaikka voitto tulikin, niin 1 & 2 - ketjut ei oikein meinaa toimia nykykoostumuksellaan. Aaltosen ja Pirneksen yhteistyö ei toimi. Tänään pelin ratkaisi Kärpille hyvä puolustus + kahden yksilön suoritukset. Huml ja Karhunen.

Puolustamalla ja vastahyökkäyksistä lähtivät peliä alusta asti kairaamaan, mutta ei tuo oikein meinannut silti toimia. Hpk karvasi välillä ahneesti kahdellakin, mutta taas toisaalta ryhmittyi riittävän hyvin keskustaan ja meni Kärpillä alueelletulot lämäreiksi ränniin ja kulmiin yms. Sitten niissä väännöissäkään ei niin hyviä oltu, että olisi sieltä päästy hyviä maalipaikkoja luomaan. Viivallekaan ei oikein saatu pelattua eli ei tullut pahemmin vaarallisia laukauksia sieltä, joista sitten kauhomaan ripareita sisään tai ohjauksia yrittämään.

Humli pääsi maalinsa lisäksi, ainakin kerran kokeilemaan vastaavalta paikalta ranteella. Aaltonen myös ja ajoihan Donskoikin kertaalleen ihan mukavaan tilanteeseen. Eli kyllä siellä paikkoja Kärpilläkin oli useampi maali tehdä. Saros ja Hpk-puolustus kuitenkin hoiti tilanteet ok.

Jos Kerholla olisi hitunen enemmän taitoa pistää paikoista häkkiin ja Karhunen ei olisi GodModessa, niin turpaanhan tuolla pelillä olisi tullut.

Tiedossa oli, että puolustusvoittoisemmin lähdetään toki vieraissa pelaamaan. Mutta jotenkin itse odotin enemmän kiekonhallintaa Kärpiltä, kun eilen oltiin vielä selvästi telineissä. Tämä toki myös Hpk:n hyvyyttä, ettei sitä pelivälinettä ole ollut niin helppoa hallita. Silti tuntuu, että vähän liian helposti siitä luovuttiin kun ei kovinkaan sujuvasti omista noi lähdöt onnistuneet. Vähän meni semmoiseksi henkilötason yrittämiseksi tyyliin "menenpä tuosta 4 vastustajan läpi, hups eipä onnistunut". No onneksi Huml kertaalleen onnistui.

Myös YV aikamoista kuraa, tai ei aikamoista vaan täyttä kuraa. AV onneksi toimii hyvin! Toki siihen taas vaikuttanee se, ettei vastustajankaan YV näytä oikein toimivan. Pyöri välillä kyllä näennäisen hienosti, mutta ei se minuutinkaan kiekonsiirtely, ilman kunnon laukauksia, oikein tulosta tuota.

Saas nähdä. Kahta ensimmäistä ketjua Late & Co. toivottavasti rukkaa uuteen uskoon. Jos peli jatkuu samanlaisena seuraavassa matsissa kotonakin, niin olen aika pettynyt. Nyt ei enää voi mennä sen taakse, että pitkä tauko ja tuntuma hukassa. Seuraava vielä kotona ja vaikka playoffeja pelataan, niin ei saa peli kyllä tuolta näyttää. Voitot toki kelpaa, ne yhdenkin maalin voitot, mutta kyllä sitä Sarosta pitäisi vähän enemmän työllistää. Vai onko ne scoutanneet Saroksen pelin toimivan parhaiten silloin, kun pitää seistä kokoajan päällään? Kun tilanteita tuleekin jokunen per erä, vastahyökkäyksistä, niin Juusella (kuten suurimmalla osalla molareita) on huomattavasti vaikeampaa? Juu, niin sen täytyy olla! ;)

Hpk tuskin muuttaa mitään. Samalla kaavalla menevät.

No, maanantaita kohti. Antaa pelin näyttää.
 

Edit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Frölunda
Jotenkin kuvasti tuota asiaa tilanne (en muista kuka oli kyseinen Hpk-peluri), kun kiekko kimpoili miehelle, maalille matkaa 2-3 metriä, puolet maalista tyhjänä ja ohihan se kudin siitä nykäisi. Tulihan tuo tilanne toki kaverille ilmeisesti melkein yllätyksenä, eikä ehtinyt laadukasta kutia vissiin virittelemään, mutta näistähän ne pelit pitäisi ratkoa.

Jos nyt puhutaan samasta tilanteesta, joka siis sattui 2.erässä (ainakaan toista vastaavaa ei tule mieleen), niin Karhunen tuon laukauksen torjui käsivarrellaan maassa makoillen. Kuti oli kyllä aivan toosa ja aikaa olisi ollut nostaa enemmän ylös.
 

Budget

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kä®pät, Näshville, ÄnHooÄl.
Jos nyt puhutaan samasta tilanteesta, joka siis sattui 2.erässä (ainakaan toista vastaavaa ei tule mieleen), niin Karhunen tuon laukauksen torjui käsivarrellaan maassa makoillen. Kuti oli kyllä aivan toosa ja aikaa olisi ollut nostaa enemmän ylös.

Ei ollut tämä tilanne. Toinen tilanne oli kyseessä ja itse ehdin siinä sekunnin aikana jo panikoida, että nyt menee saletissa sisään, mutta ohi viuhui laukaus. Tilanne tuli hiton nopeasti ja kiekko vissiin jopa "yllätyksenä" pelurille, eli ei mikään helpoin paikka, mutta noistahan ne pelit kuitenkin useasti ratkotaan eikä niitä liian montaa per matsi tule.
 

Whiplash

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Koko teksti.

Tässä ensimmäinen analyysi (ainakaan kelta-mustien lasien takaa), joka on erittäin lähellä omaa näkemystäni. Sillä erotuksella, että olen koko ajan uskonut Kerhon vaarallisemmaksi kuin ennakkoon on annettu ymmärtää.

Hallilta nähtynä oli tuskaista katseltavaa. Kärpät oli suurissa vaikeuksissa koko pelin ajan Kerhon korkean karvauksen kanssa, eikä saanut omaa peliään käyntiin alkuunkaan. Tästä kaikki kunnialle kotijoukkueeelle, joka oli liki kaikilla mittareilla tänään parempi joukkue kentällä.

Tunnelmasta Hämeenlinnaan peukku, hallilla oli kyllä mahtava katsoa peliä. Ja koti-, sekä vierasjoukkueen faneille maininta, upeaa kuunneltavaa kilpalaulanta!
 

Edit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Frölunda
Peter T. mursi myytin kertalaakilla loistavalla analyysilla. Hatunnosto koko tekstistä, loistavaa objektiivista argumentointia Kärppä-leiristä. Peukku myös whiplashin komppaukselle.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Tässä ensimmäinen analyysi (ainakaan kelta-mustien lasien takaa), joka on erittäin lähellä omaa näkemystäni. Sillä erotuksella, että olen koko ajan uskonut Kerhon vaarallisemmaksi kuin ennakkoon on annettu ymmärtää.

Samoilla linjoilla. Fakta on, ettei mikään joukkue - varsinkaan maaliskuussa - voita kymmentä matsia putkeen. Kun kyse on joukkueurheilusta, ei joukkueen absoluuttinen taso ole koskaan osiensa summa. Joskus se on vähemmän (Jokerit), joskus enemmän - Kerholla se on helvetisti enemmän.

Maanantain peli tulee olemaan ISO. Jos Kärpät ottaa kolmannen kiinnityksen, on HPK pahassa sillassa. Jos taas Kerho pystyy voittamaan uskon sarjan olevan tasan keskiviikon jälkeen. Oman mausteensa tuo psyyke - Kärpät varmasti uskoo itseensä enemmän ja enemmän kahden voiton jälkeen, kun taas Kerholle saattaa muodostua pieni mörkö siitä, että pirunmoisesta työstä huolimatta maaleja, puhumattakaan voitosta, ei saada.

Kerho oli aktiivinen, liikkui paremmin, karvasi ärhäkkäästä ja paineisti oikein, pelasi hienoa ylivoimaa etc. Kärpät voitti - Kelpaa.
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hämeenlinnasssa tuli käytyä, eikä ollut turha reissu. Ainoastaan ne lärpyttimet, mutta pieni paha kokonaiskuvassa. Peli oli minun silmääni hienoa hokia, jossa mennään vauhdilla, pelataan tilanteet loppuun asti ja annetaan kaikki sinne kentälle. Tunnelma hallissa loistava.

Kerho painaa päälle kuin yleinen syyttäjä. Kärpät pystyy taidollaan tulemaan välillä vaarallisesti vastustajan päätyyn ja saamaan painettakin aikaan. Molempiin suuntiin siis hyvää hyökkäävää peliä. Kerhon kyky siirtää peli Kärppien päätyyn on pelottavan hyvä. Onneksi meillä puolustuspeli on kuosissa, sitä tarvitaan tässä sarjassa juuri tällä hetkellä. Karhunen viimeisenä lukkona siihen päälle, siksi tätä sarjaa johdetaan.

Nämä on nyt niin pienten marginaalien pelejä, että yksi Humlin yksilösuoritus riittää ratkaisemaan pelin puoleen tai toiseen. Meillä on tuota yksilötaitoa, jolla mennään eteenpäin, jos ja kun ollaan muuten pelillisesti jäljessä. Kerho on pelottavan kova, onneksi nämä pelit on voitettu.

Luottoa joukkueeseen on, kun tässä kuitenkin sarjaa johdetaan. Katsotaan sitten jos tässä tappiolle joudutaan, miten joukkue pystyy siihen tilanteeseen reagoimaan. Jatketaan hienoa sarjaa. Kyllä tällaista vääntöä mielellään katselee. Peli on kuitenkin siistiä, vaikka mitään ei ilmaiseksi annetakaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös