sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor
Huomenna mennään, niin pistetään jo lankaa tulille.

Eli, 21.9.2019 Jokerit astuu taas kaukaloon kuuden päivän huilin jälkeen. Alkukausi ei ole mennyt nappiin, kuten ei kotijoukkuella Dinamo Minskilläkään. Minsk on kerännyt seitsemään otteluun kuusi pistettä, Jokerit puolestaan kuuteen peliin viisi pistettä. Ei tässä nyt ihan jumbofinaalia pelata, mutta varmasi voitto maistuisi molemmille. Se on vielä sanottava, että vaikka etäisyys Helsingin ja Minskin välillä on alta 900km eikä aikaeroakaan ole, Minsk ja Jokerit pelaavat eri divisioonissa.

Vaikka kokoonpanoja ei vielä ole julkaistu, Jokerit tulee näkemään ainakin jotain hienoa: Brian O’Neill on nimittäin toipunut pelikuntoon. Ottelu voi olla tahmea loukin jälkeen, mutta ainakin allekirjoitanut odottaa paljon. Jos ei muuta, niin sellaista tahtoa, mistä alkukaudella nähnyt nippu voi ammenta oppia. Mielenkiinnolla odotan kenen ketjuun Nelli istutetaan ja kuka päätyy katsomoon.

Mutta jos jotain hyvää, niin jotain huonoakin. Sunnuntaina Jensen jätti mitä ilmeisimmin käsivamman takia leikin kesken, eikä ainakaan toistaiseksi jokerit.comiin ole tullut asiasta sen tarkempaa tietoa. Optimistisempi pitäisi tätä hyvänä asiana, sillä tuskin erillistä uutista pelikuntoisuudesta tekisivät. Pessimisti taas uskoo, että Ilmalan intiaanihautausmaan päälle rakennetun hallin kirous on voimissaan, ja Jensen odottaa vähintäänkin käden amputaatiota. Toivottavasti Jensen on huomenna täydessä pelikunnossa, sillä hänelle on käyttöä rosterissa.

Keskiviikkona Minsk voitti Amurin jatkoilla 1-0 ja sunnuntaina kaatui Metallurg Magnitogorsk 3-2. Molemmat olivat kotiotteluita ja väkeä riitti Magnitkaa vastaan 13 107 katsojan edestä ja Amuriakin vastaan väkeä ilmoitettiin olevan 11 657. Väkeä Minskin halliin mahtuu 15 086 henkeä ja valkovenäläiset eivät ole tunnettuja hiljaisuudestaan, joten kovaan paikkaan Jokerit pääsee tai joutuu. Ja kun kaukaloiden koot ovat puhuttaneet, niin Eurohockey.com listaa kaukalon mitoiksi 60x30 metriä ja @Sämppäri kertoili kooksi 60x28. Kallistun tässä luottamaan jälkimmäisen lukeman olevan todennäköisemmin oikea.

Minskin kovin maalitykki on meilläkin nähty ja meille toivottu Teemu Pulkkinen. Kuuteen peliin Pulu on kasannut tehot 4+1, saaden hyvää taustaukea muun muassa Francis Parelta (7g, 1+5), Drew Shorelta (7g, 0+6) ja muilta. KHL:n sivuilla juuri hetki takaperin viikon parhaaksi valittu Pulkkinen kertoili, ettei Minskillä ole vapaamatkustajia. Huomenna saisi olla, sillä pisteet maistuisivat ja jos joukkueen työnteko palkitaan yleisön normaalia villimmällä kannustuksella, voi pisteet olla tiukassa.

Jokerit on aloittanut kauden heikosti. Edellisessä ottelussa SKA oli voitettavissa, mutta muun muassa tyhmien jäähyjen avulla annettin Pietarilaiselle voitto kotikentällään, ikävästi vielä ajassa 59:34. Sitä ennen taas Jokerit onnistui ryssimään turvallisen johdon Torpedoa vastaan, häviten lopulta jatkoilla. Huomenna saadaankin olla hereillä, sillä Minsk on viime ajat ollut vaarallinen loppuhetkillä. Magnitkaa vastaan Kostitsyn ratkaisi Paren ja Princen syötöistä ajassa 59:27, Amuria vastaan puolestaan Marc-Andre Gragnani niittasi pelin ohi kellon näyttäessä 64:57. Syöttöpiste muuten Pulkkiselle.

Jokerit tulee otteluun levänneempänä, ainakin mitä otteluihin tulee. Kuuden päivän breikki voi olla jopa henkisesti hyvä asia kahden kitkerän tappion jälkeen. Viime ottelun jälkeen Marjamäki kertoi medialle, että: ” Aikaa on. Kuusi peliä pelattu, analysoidaan ja jatketaan matkaa. Jatkamme yhdessä tekemistä, treenaamme hyvin ja olemme valmiita Minskissä.”. Toivottavasti tosiaan hereillä ollaan ja vieläpä pysytään. Minsk ainakin on ollut viime matsit hereillä loppuhetkillä.

Erikoistilanteissa joukkueet ovat suhteellisen lähellä toisiaan. Ylivoimatehokkuus Jokereilla näyttää lukemaa 22,7%, Minskillä puolestaan 20,7%. Alivoimalla taas Minsk on edellä, lukemat 85,3% ja 76,2%. Minsk on siis hyvin tappanut alivoima, mutta ylivoima ei ole ollut ainakaan vielä ihan parasta A-luokkaa. Ja se on myös sanottava, että vielä tässä vaiheessa kautta ei lukuja kannata liikaa tuijottaa. Jokereillakin olisi AV-tilastollisesti huomattavan paljon paremmalla mallilla, jos esimerkiksi Lehterän maila ei olisi sattunut olemaan vahingossa ja arvaamatta juuri oikealla paikalla.

Viiden pintoihin tippuu kiekko, joten reilu 21 tuntia on vielä aikaa tätä kirjoittaessa. Viaplayn sivuilla selostajaksi on merkitty Antti Mäkinen.

#####

Se pohjustuksesta. Omat "teemani otteluun" kuuluvat seuraavasti:
- Erikoistilanteet. Minskillä on melkoisen kovaa kärkiosaamista hyökkäyssuunnassa, eli niitä Lepistön kamppeja tai Löövin sulkemisia ei parane tulla. Samoin Jokerien on pystyttävä hyödyntämään omat paikkansa, niitä kun en odota ihan hirveästi odota vihellettävän tuon kotiyleisön edessä.
- Maalivahtipeli. Jokerien aloittavasta ei ole vielä tietoa, ja sinänsä näkisin perusteet veikata kumpaa tahansa byyriin. Jos se on Niemi, niin toivon pelin olevan alkukautta paremmalla tasolla. Jos se on Kalnins, toivon ihan siedettävän vireen jatkuvan. Minskissä ykkösenä torjuva Jhonas Enroth ei hänkään ole vakuuttanut (5g, 2,6GAA, 89,0%), joten toivottavati ei tällä kertaa tapojemme mukaisesti tehdä kaverin veskarista sankaria.
- Virkamieskiekko mäkeen. Alkukaudesta aivan liian moni pelaaja on ollut "töissä", muttei "täysillä pelissä sisällä". Jos ei kokoajan, niin ainakin ikävän usen. Toivottavasti narrilauma ammentaa kiimaa äänekkäästä kotiyleisöstä, eikä vain laske alleen.

Pelaajista oma mielenkiintoni Jokereista kohdistuu herroihin O'Neill ja Joensuu. Nellin paluu on mukava asia, ja odotan hänen tuovan sitä joukkueen kaipaamaa energiaa ja asennetta. Joensuun, jos hän siis on rosterissa, puolestaan on nostettava tasoaan melkoisesti. Alkukaudesta hän on ollut sanalla sanoen surkea ja hidas. Tonttia on annettu, mutta toistaiseksi porilainen ei ole vastanut huutoon.

Minskin riveistä luonnollisesti Pulkkinen on "the main man". Oma poika, kovat näytöt alkukaudesta ja takaraivossa jyskyttävä toive miehen paluusta "mahdollisimman pian" ovat vain sellaisia, että vaikea tuosta on ketään muuta nostaa lähellekään hänen tasoaan. Toivon mieheltä mallikasta peliä, mutta pisteittä voisi jäädä. Voisi vaikka maalin sijasta osua pari kertaa putkiin ja tarjota meidän molarille hidastuksiin kelpaavia gamesavereita. Silleen että voitaisiin ihastella Pulkkisen toimintaa, mutta ilman että se näkyisi tulostaululla.

edit: Tarkennettu kaukalon kokoa, kiitos @Sämppäri
 
Viimeksi muokattu:

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Loistava ketjunavaus @sekolust , mutta mitä sun kirjoituksiasi olemme lukeneet niin emme toki muuta odottaneetkaan. Ja tänään odotamme Jokereiden voittoa. Unohdetaan kokonaiskuva hetkiseksi ja katsotaan vain tuloksia. Olemme hävinneet Omskille, Kazanille, Torpedolle jatkoilla ja skalle. Ei noi tappiot nyt sinällään mitään kauheita yllätyksiä voi olla. Voitot Riikasta ja Severstalista. Eli vaikka moni viiltelee jo ranteita auki ja minä olen leikannut ne jo kokonaan irti, niin ei tässä mitään katastrofaalista vielä ole päässyt tapahtumaan tuloksien valossa.

Nyt on kuusi päivää huilattu ja saadaan Nelli takaisin. Tänään taas aloitetaan nollista ja Joukkueella mahdollisuus tehdä pelillisiä asioita paremmin sekä tietenkin hakea arvokas vierasvoitto. Mitä maalivahteihimme tulee, niin toivon Kalinista maaliin seuraaviin neljään viiva kuuteen peliin. Niemen pistäisin maaliin vasta sitten, kun sinne on hieman helpompi mennä. Eli PAPPi saatu paremmalle tasolle ja viisikkopeli tiiviimmäksi.

Se tästä turhasta löpinästä, nyt voin pyyhkiä ja mennä takaisin nukkumaan. Come on Jokerit!!
Ja hyvää pelipäivää kaikille.
 
Kaksinkertainen yhdyssana-pelin voittaja!

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kiva että pelataan pitkästä aikaa. Nämä maajoukkuetauot ovat ihan syvältä. (vitsi)

Jensen telakalla, Joensuu ulapalla, Nelli takaisin. Vastassa oma koira Pulu. Kunhan ei hölmöiltäisi tänään pisteitä kotijoukkueelle. "Enemmän"-mainoskampanjan jatkeeksi olisi ekan muutaman matsin perusteella voinut lisätä:

- Enemmän imutehoa maalilla
- Enemmän hölmöjä jäähyjä

Alkaisi jo!
 
En gång Turkish Airlines, alltid Turkish Airlines.

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Kivaa kun taas pelit jatkuu pitkästä aikaa.
Tänää Minsk vastassa. KHL:n isoimmassa Areenassa (15.000). Olis taas voiton aika. SKA peli oli jo hyvää puolustamista. Nyt ei oo niin aktiivisesti pelaava joukkue vastassa. Mut vaikea peli kyllä tulee.
Niin kui edellä jo mainittiin, niin Nelli tulee mukaan kokoonpanoon. Toivottavasti pystyy auttamaan joukkuetta. Yleensä vaikeeta päästä pelirytmiin loukkaantumisen jälkeen.

6 peliä pelattu. Ja voittoja vaan 2. Joten, tänää pitää taas päästä voiton makuun niin saisi itseluottamusta kohdilleen.
Kokoonpanot tulee varmasti tossa tuntia ennen peliä.
Tsemppiä Jokerit!!
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toiveita illan peliin:

- O'Neill ns. eavesmaisesti heti helvetinmoisessa iskussa
- Joensuu todella kaukana pelaavasta kokoonpanosta
- Kalnis maalissa
- Peli olisi rakenteellisesti kehittynyt, eikä samaa epämääräistä sekoilua kuin tähän mennessä.
 

Buster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Brian O'Neill
Kova luotto on täälläkin siihen, että veli O'Neillin mukaantulo ja räiskyvä esimerkki kasvattaisi erityisesti nyt muuta joukkuetta henkisesti 20 senttiä. Siitä kun vielä pääsee vireeseen, niin tietää mistä suunnasta saa ainakin yhden maalin per. ilta.

Nyt on ollut kanssa melko hektisen ja hankalan alkukauden jälkeen timanttiset 6 päivää aikaa palaveerata ja hioda. Odotan itsekin, että se näkyy Jokereiden pelissä kehityksenä. Toivottavasti optimismi ei huuhtoudu heti ottelun alussa viemäriin.

Eikös Savinaisenkin pitäisi olla näinä päivinä toipunut nilkkavammastaan? Häntäkin tässä on jo kaipailtu, kun mm. Joensuu on pelannut täydessä kokovartalokipsissä nämä ensimmäiset pelit. Ei ehdi mihinkään ja mitään ei tapahdu.
 
Viimeksi muokattu:
Puheet katoavat, kirjoitukset säilyvät

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor
Njaha, Jensenille 4kk saigonia. Eihän tätä jamppaa olisikaan tarvittu mihinkään... Sääli ettei meillä ole kazakstanilaisia lampaanteurastusrituaaleja varastossa, ei tätä nimittäin ilman poppakonsteja iloksi muuteta.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
Nelli kiva nähdä tositoimissa. Kolmosketju voi olla melkoinen rasite tänään... Pakkovoitto edessä.
 

Ruutu8

Jäsen
Jensenin pitkä loukkaantuminen on kyllä melkein pahinta mitä tässä tilanteessa olisi voinut kuvitella. Hyökkäyspelin sakatessa enemmän tai vähemmän, Jensen on niitä harvoja, jotka pystyy vetämään sen kanin hatusta. Väitän että Lehtosen ja Nellin jälkeen joukkueen tärkeimpiä palasia.

Jottei mene ihan ketjun ohitse, toivottavasti Vierumäki-Late on saanut tänään porukan hereille ja duuniin ollaan tultu muutenkin kun olemaan paikalla.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt on kausikortti-Ikosella elämänsä paikka alkaa tehoilla. Toki myös Oksasella mutta Ikosella ennen kaikkea. Onneksi Kalnins maalissa mutta eiköhän sinne vähintään 3-4 mene taas omiin.
 
Tää jengi on tässä!

Quaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
O'Neill, KiVa
Lauantain kokoonpano:

25 Henrik Haapala – 27 Petri Kontiola – 9 Ahti Oksanen
48 Henri Ikonen – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
6 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin (C) – 11 Steve Moses
41 Antti Pihlström – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila (A)
26 Konsta Hirvonen

44 Mikko Lehtonen – 51 Alex Grant
42 Teemu Eronen – 18 Sami Lepistö
4 Tommi Kivistö – 50 Viktor Lööv
77 Eemeli Räsänen

98 Janis Kalnins (31 Antti Niemi)
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mikäli Lauri "defense first not worst" Marjamäki saa pelimerkit kohdalleen, niin kyllä tuolta voitto pitäisi kairata helpommin kuin impotenssi nussii. Itse laitoin pelimerkkejä Jokerit -1,5 kohteelle satasen verran. Jotenkin tuntuu, että tänään nähdään syksyn parasta Jokerikiekkoa toistaiseksi.
 
Kaksinkertainen yhdyssana-pelin voittaja!

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, L.Henttala, Johaug, Kadi, Käpä<3
Mitä vittua Ikonen "en tee maalia edes vahingossa" tekee kakkosketjussa, tuo pörrääjä kun ei osuisi ladon seinään vaikka olisi siellä sisällä. Nellin paluu hienoa mutta harmi että tuo ketju pelaa koko ajan ns vajaalla Ikosen takia.

Toivotaan hyvää peliä vaikka luotto Lateen on minimissä onneksi Niemi sentään jatkaa imurointia penkillä.
 
"Johaug on Norjan kansallisaarre. Olemme aina olleet hänestä hyvin ylpeitä. Kun hän kärsii tällä tavalla, kaikista hänestä tykkäävistä tuntuu pahalta."
- Joachim Baardsen -

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, L.Henttala, Johaug, Kadi, Käpä<3
Pelin alku ollut ihan Minskin, meillä ei vielä yhtään kontrolloitua hyökkäystä.
 
"Johaug on Norjan kansallisaarre. Olemme aina olleet hänestä hyvin ylpeitä. Kun hän kärsii tällä tavalla, kaikista hänestä tykkäävistä tuntuu pahalta."
- Joachim Baardsen -
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy