La 21.9.2013 JYP - Jokerit

  • 44 139
  • 136

Handyy

Jäsen
Hyvä tuomio, etenkin näin kauden alussa. Osoitetaan että jos hölmöilet törkeällä päähän kohdistuneilla taklauksilla niin tulee useampi kuin se 1-2 peliä, toivottavasti hillitsee näitä jatkossa. 4-5 oli omakin toive tästä.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Vesa Rantanen tykittää; sivuseikka, jos osuu vähän päähän ja mikä eniten sai puistatuttamaan, niin hymyillen kertoi oman tulkintansa taklauksesta. "Jere meinasi vähän missata ja sitten nosti kyynärpäätä". Vittu mikä ääliö.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Tulee vähän myöhässä omat kommenttini, mutta en näe nyt syksyllä pelejä lainkaan, joten ollaan jälkijättöisesti mukana ja maalikoosteiden sun muiden klippien varassa.

Karalahden taklaus. Tämä olisi ollut hyvä avojään pommi, eikä ongelmana niinkään ollut tämä sinänsä. Ongelmana Karalahden pommissa oli se, että Karalahti joko meinasi missata Poukkulan tai tarkoituksellisesti ajoi hivenen "ohi". Tarkennettakoon ja jos olette pelanneet lätkää, tietänette ehkä mitä tarkoitan. Avojään pommissa on tärkeää se, että asettaa oman kroppansa vastustajan eteen siten, että vartalot osuvat toisiinsa jotakuinkin kokonaisuudessaan. Muuten siitä tulee tällaista jälkeä, koska tällöin vain taklaajan joku ruumiinkappale (yleensä käsi tai polvi) osuu vastustajaan, ja siitä tulee rumaa jälkeä - yleensä vastustajalle. Karalahti on kokenut ja meritoitunut pelaaja (sitä minä en kyseenalaista, huippupakki parhaimmillaan - no, ainakin ollut), joten hänen jos kenenkä tulisi ymmärtää se, että jos pommi on menossa ohi, sitä ei kannata enää yrittää korjata - ellei halua sikailla. Nyt tuo näytti vähän sikailulta, eikä vastustajaa kovinkaan paljoa kunnioitettu.

Kun hakee avojään pommia, myös oma kroppa tulee laittaa likoon ja taklata vartalo vasten vartaloa.

Neljä peliä on oikeutettu rangaistus. Olen puhunut. Ugh.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aika suttuisia kuvia, mutta niistä näkyy selvästi, että pää retkahtaa taaksepäin ennen kuin muu keho liikkuu mihinkään. Kyynärpää tai olkavarsi osuu suoraan kupoliin.

On se ihme homma, että ammattimies vetää tuollaiset reaktiot tilanteessa. Kylki eteen ja aavistus kyyryyn, niin päävammoja tulee paljon harvemmin.

Toki pää olisi pitänyt olla pystyssä ja jne., mutta se on turhaa jossittelua tapauksessa, jossa Karalahti ihan itse nostaa ne kätensä ylös.
 

hellcop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Flyers
Liigan kurinpito katsoi taklauksen osuneen päähän ja tuomio sen mukainen + ehkä 1-2 peliä Jokerit/Jere-lisää. Näitä sattuu kauden aikana useampia ja onneksi tällä kertaa ei käynyt pahemmin. Kasvetaan nyt kaikki aikuisiksi ja mennään eteenpäin.

Uskon ja toivon, että Jergus tulee pudottelemaan jatkossakin mojovia keskialueen pommeja - toivottavasti kädet alhaalla. Keep your head up!

Mielenkiintoista katsoa Jypin mikkihiirien toimet 8.10 pelattavassa seuraavassa kohtaamisessa. Onko Perrinillä vielä kovasti asiaa Jerelle ja onko Virtanen nostettu kokoonpanoon. Näkijät näkee.
 
Viimeksi muokattu:

Jake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jotenkin tuntuu, että Karalahden pommia katsellessa sen rumuus/kovuus riippuu ihan kertojasta. Minusta todella törkeä päähänkohdistunut pommi ja päivän selvä pelikielto ei kahta sanaa. Paljon kertoo myös Tikkasen ja Kortelaisen ammattitaidosta, kun sanoivat että ei pelikieltoa. Kortelainen vielä kehtasi sanoa, että Jere tavoitteli kiekkoa ei jeesus mitä puheita. Monta vuotta tätä Kortelaisen tuubaa kuulleena oli pakko kääntää kanava äkkiä. Maikkarilla tämä sai heittää mm-kisoissa näitä erkkaa lapaan kommentteja, mutta ei jaksa enää. Saunakaveri on saunakaveri ei kait siinä parempi, vaan kun ei aliarvioi katsojaa heittämällä mitään järjetöntä.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Kyllä, olen rehellisesti sitä mieltä, että maakunnan Töppösen tekemänä olisi mediahuomio jäänyt nollaan ja sitä myöten tuomiokin alentunut pelillä tai kahdella.

Kasvetaan nyt aikuisiksi..

Tollanen nimittely sinänsä on aika lapsellista.

Kyllä mielestäni ihan oikein meni tuomio. Nopeastihan tuo tilanne sattui ja vaikea arvella mikä oli Karalahden tarkoitus, mutta melko korkealla kyllä kädet osumahetkellä oli. Case Closed ja pelit jatkuu. Jokeritkin on ihan hyvä jengi (vaikka vähän lapsellinen). Tuskin tapellaan ensi kohtaamisella..
 

Handyy

Jäsen
Kyllä, olen rehellisesti sitä mieltä, että maakunnan Töppösen tekemänä olisi mediahuomio jäänyt nollaan ja sitä myöten tuomiokin alentunut pelillä tai kahdella.

Kasvetaan nyt aikuisiksi..
"Lisäksi harkinnassa on otettu huomioon Jääkiekon SM-liiga Oy:n ja pelaajayhdistyksen 22.2.2013 tekemä linjaus päähän kohdistuvien taklauksien rangaistuksien koventamisesta"
 

Vino

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämän päivän keskisuomalaisen paperiversiossa Poukkula kertoo, että tälli osui leukaan. Ja että muistaa kaiken ennen taklausta, myös omat ajatuksensa. Taklauksen jälkeen taju oli hetken aikaa pois. Olisi halunnut kuitenkin pelata pelin loppuun, mutta ei saanut lupaa.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
"Lisäksi harkinnassa on otettu huomioon Jääkiekon SM-liiga Oy:n ja pelaajayhdistyksen 22.2.2013 tekemä linjaus päähän kohdistuvien taklauksien rangaistuksien koventamisesta"

Eli ns. Jokeri/Jere -lisä.

Ei tässä voi oikein mitään henkilö- tai joukkuekohtaisia lisiä vielä olla sillä tämä tullaan varmasti muistamaan ennakkotapauksena mahdollisia, mutta ei toivottavia, tulevia vastaavanlaisia tapauksia ratkottaessa. Jos tulee samankaltainen tilanne, niin kurinpitäjä joutuu perusteluissaan ottamaan myös epäsuorasti kantaa sen ja tämän tapauksen eroihin ja yhtäläisyyksiin. Jos herra Töppönen taklaa keskialueella vastustajaa päähän ja saa siitä kaksi ottelua, niin pakkohan kurinpitäjän on perustella päätös esittämällä lieventäviä asianhaaroja aika kovalla kädellä, sillä mediassa (ei vähiten sosiaalisessa) tilannetta tullaan varmasti vertaamaan tähän. En jaksa uskoa, että tämän lievempiä pelikieltoja on luvassa jos vauhdilla taklataan päähän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös