La 21.3.2015 HIFK - Tappara (2. puolivälierä)

  • 6 826
  • 35

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Tapparan pelihän kyllä paranee yhtäkkiä vaatimuksien mukaan, ihan turha näitä otteita peilata tuleviin koitoksiin tai niissä menestymättömyydellä spekulointiin. Itseänikin todella ketutti näin löysät pari peliä, mutta en ollenkaan oleta että tämä on Tapparan playoff taso. Sieltä se purskahtaa vauhti ja intensiteetti kun peli kovenee. Näin se vaan on.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mielestäni nämä "automaattiset" pelirangaistukset ovat juuri tällaisia, että tuomari voi piiloutua säännön ja sen mahdollisen paskuuden taakse. Ikään kuin tuomari ei voisi tehdä mitään eroa hanskojen heittoon siinä mielessä, että nyt aletaan tappelemaan (jota varten se sääntö on) ja siihen, että pelaajalta irtoaa tai putoaa hanska jossain nujuamisessa.

Mielestäni siinäkään ei ole mitään itua, että tehdään liigaan play-offit sallimalla enemmän tappelemista. Nythän vähän joka paikkakunnalla on ollut näitä vääntöjä. Silloin tuomarin pitäisi viheltää pientäkin sikaa pelaavat kylmästi jäähylle.
 

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
42 Stars
Tapparan pelihän kyllä paranee yhtäkkiä vaatimuksien mukaan, ihan turha näitä otteita peilata tuleviin koitoksiin tai niissä menestymättömyydellä spekulointiin. Itseänikin todella ketutti näin löysät pari peliä, mutta en ollenkaan oleta että tämä on Tapparan playoff taso. Sieltä se purskahtaa vauhti ja intensiteetti kun peli kovenee. Näin se vaan on.
Toivotaan näin. Rampa IFK voitetaan tällä pelillä ,en sano helposti, mutta hyvillä yksilöillä jotka laittaa kiekkoo pesään vaikka oma pää vuotaisikin.

Seuraava vastus onkin sitten jo jotain aivan muuta ja siihen auttaisi jos tämä sarja katkeisi nopeasti. Jäisi aikaa ajaa sisään sitä tiivistä oman pään/keskialueen tarkkaa sumppua, kovaa luistelua ja vastaiskupeliä. Rahkeita riittää hyvään ja tehokkaaseen viisikkopuolustamiseen ja taitoa kairata ne tarvittavat maalit.
Ei peli siitä kaunistu mutta sillä systeemillä haastetaan tosissaan välierissä tuleva vastustaja. Tosin matka on vielä kesken tässäkin vaiheessa mutta on se kiva spekuloida.

Yksittäisistä pelaajista on mun mielestä aivan turha harrastaan valitusvirttä. Toisinaan on heikkoja pelejä mutta kannattaa katsoa kokonaiskuvaa.
On sitä ennenkin voitettu mestaruuksia murtuneella nilkalla, kertoo jotain pelaajien tahtotasosta ja motivaatiosta. Palstoilla itkettiin että aivan turha tyyppi kun tehot katosi ja ei uskalla mennä laitavääntöihinkään. Sitten kun selvisi syy niin meni turvat tukkoon ja fanit nosti pelaajan taistelun sankariksi, mitä mies olikin.
 
Kaksikon väännöt ovat toistaiseksi olleet kaukana intensiteetiltään siitä, mitä olisi odottanut. Peli on omituista kyttäilyä ja etenkin Tappara on paljon odotettua passiivisempi varsinkin puolustuspäässä - alivoimalla neliö seisoo käytännössä paikallaan...mutta näin heikkotasoisella suorituksella ei jatkossa hyvä heilu.

Sitähän tässä kaikki ovat voivotelleet. Peli muistuttaa varsinkin Tapparan osalta jotain Marraskuun tiistain Pelicans-matsia. HIFK on lähempänä keskipitkällä otannalla omaa tasoaan. Itseasiassa HIFK pyrki hyvin samanlaiseen peliin myös Ilves-sarjassa, mutta tupsukorvat halusivat tehdä sarjasta fyysisen. IFK:n nykyrosterihan ei äijäkiekkoon sovellu ollenkaan. Mutta Ilves-sarjan aikana kritisoinkin Tuokkolaa siitä, että fyysinen haastaminen oli Ilvekseltä virhe koska HIFK on todella näin huono ja olisi ollut täysin voitettavissa myös kiekolla ja jalalla haastamalla. Mutta se Ilveksestä.

Hyvää tässä neppailussa on kuitenkin 2-0 johto ja ilman mustelmia. Jos tämä sarja hoituu nähtyyn tahtiin jatkossakin, pääsee Tappara tankki täynnä seuraavaan ottelusarjaan. Sanomattakin on selvää, että pelin pitää olla aivan eri näköistä jatkossa, mutta tästä joukkueesta ei ota selvää ja kaikki on mahdollista.

P.S. Eilen liikkui huhua että jo Maaliskuun alussa joukkuetta vaivannut mahatautiepidemia ei olisi vieläkään laantunut ja eilenkin olisi ollut potilaita kentällä.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onnittelut Tapparalle voitosta. Kylläpä jää hampaankoloon tästä sarjasta, Tappara antanut kaikki avaimet meille voittaa jopa molemmat pelit, mutta katastrofaalisilla puolustuspään virheillä annetaan sarja väkisin Tapparalle. Jopa maalivahti peli on ollut aikalailla tasan. Heikompaa joukkuetta vastaan meidän puolustus ei aiheuta ongelmaa, mutta Tapparan Palolat Jormakat ja Kuuselat rankoo armotta.

Olen yhä ihmeissään Tapparan nykyisestä pelityylistä, ei räiskyvää playoff lätkää vaan kliinistä jääkiekkoa jossa minimoidaan virheitä ja isketään vastaan. Tämän tyylistä kiekkoa pelaa toki moni muukin playoff joukkue, mutta ei läheskään samalla tavalla. En ole viime vuosina juurikaan Tapparan playoff pelejä nähnyt, mutta ilmeisesti tämä on pitkälti Rautakorven perintöä johon Tapola on tehnyt pieniä viilauksia?

Tappara ei kiekottomana anna juurikaan painetta oikein missään puolella kenttää, odotetaan vastustajan ratkaisua, kasataan joukot ja isketään vastaan. Nuo vastahyökkäykset tehdään hyvillä syötöillä joka on myrkkyä puolustukselle. Jormakka ja Palola vie meidän Puustista ja Zaborskyä hyökkäyspelissä ja viimeistelyssä, tämä antaa myös ison edgen Tapparalle. Hyvin on toiminut Tapparan peli tähän mennessä kun sarja on 2-0. Harmi että sarja taisi olla tässä, lopputulos 4-0 tai 4-1 ja IFK ulos.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olen yhä ihmeissään Tapparan nykyisestä pelityylistä, ei räiskyvää playoff lätkää vaan kliinistä jääkiekkoa jossa minimoidaan virheitä ja isketään vastaan.

Eipä tuota parissa viime pelissä nähtyä Tapparaa oikein tunnistakaan samaksi joukkueeksi kuin tämän vuoden puolella on nähty. Kiekollinen peli on todella vaikeaa ja ennen kaikkea hidasta. Tapparan yksi vahvuuksista on nopeat käännöt ja varmat hyökkäyksiin lähdöt tarvittaessa hitaasti. Nyt ei nopeita vastaiskuja nähdä juuri lainkaan, vaan väkisin hinkataan hitaita lähtöjä, joissa vielä viisikko repeää aivan liikaa. Hyökkääjät varastavat keskialueelle ja pakit jäävät keskenään syöttelemään, kunnes joutuvat roiskimaan tai tulee kiekonmenetys. Oikeastaan vain ylivoima on tutun vaarallisen näköistä.

Alivoima on kadottanut ajatuksensa kokonaan, mikä ihmetyttää eniten. Se on kuitenkin harvoja läpi kauden hyvällä tasolla olleita asioista Tapparan pelissä. Toki HIFK:n ylivoimasta löytyy huipputaitoa ja tulivoimaa, mutta ei Tappara sattumalta ollut tänäkin vuonna liigan parhaimmistoa vajaalukuisena.

Tapparan pelaajamateriaali koostuu pääasiassa pienikokoisista taitopelaajista, joiden vahvuus on laitojen kolistelun sijaan nopealla ja varmassa kiekonsiirtelyssä. Nyt näitä ollaan nähty vain välähdyksittäin. Tappara kyllä karvasi ajoittain runkosarjassa onnistuneesti kovaa ja korkealta, mutta ajoitukset ja etäisyydet ovat sen verran pielessä tällä hetkellä, että vastaavaan ei ole mitään eväitä ennen kuin perusasiat tulevat kuntoon.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Taisi tulla pakin isku käteen. Näkikö kukaan paremmin kuinka kova se oli jne? Näytti tulevan ranteille, mutta tarvitseeko tästä huolestua?.
Mielestäni osui kylkeen, selkeästi vihlaisi, kun nosti kädet ylös. Tämän jälkeen oli melko kumarassa muiden ympäröimänä. Kyljessähän ei juuri suojia ole, etenkään kun kädet ovat laukauksen jälkeen edessä/ylhäällä.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Palolan poissaolo olisi kyllä helpottanut lauantaista urakkaa. Avauserässä ensin lahjoitti vastustajalle kaksi yv-maalia ihan käsittämättömän typerillä jäähyillä. Kiekollisena ratkaisut olivat todella huonoja, lukuisia harhasyöttöjä jne.

Jatkoajan ratkaisumaali oli taas tuttua Palolaa. Toisaalta jatkoajalle ei välttämättä olisi tällä kertaa ilman Palolaa tarvinnut edes mennä.

Eka peli oli Opalta jäätävä, samoin kuin lauantaipelin jatkoaika. Odotan tiistaina taas hienoa peliä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös