La 21.3.2009 HPK-KalPa (5. puolivälierä)

  • 14 510
  • 75

aAce

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tappara, Ville Leino
Pakko ihastella tuota luottamusta siihen, että HPK yhtäkkiä löytää pelivireen ja iskee 5-0 tai 7-0 tauluun. Varsinkin kun Rautakorven kommentit on mallia 'hyvinhän tässä ollaan pelattu' ja että 'mitään ei tarvitse muuttaa'. Noh, tänäänhän se nähdään. Liekkö sitten Laamasesta olisi sellaiseksi sateentekijäksi, mitä täällä odotellaan.

Paljonhan on kiinni varmasti siitä, miten pelin alku sujuu. Tiukka peli tulee varmasti, ensimmäisellä maalilla suuri merkitys.. Jos sen tekee KalPa, en ihmettelisi, jos mentäisiin samalla kaavalla kuin edellisissä HPKn kotipeleissä. Avausmaali HPKlle taas varmasti olisi aika vapauttava.

Seppäsen coast-to-coastia odotellessa...
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Varsinkin kun Rautakorven kommentit on mallia 'hyvinhän tässä ollaan pelattu' ja että 'mitään ei tarvitse muuttaa'.

Rautakorven kommentithan ovatkin tosiaan kovin relevantteja tietolähteitä HPK:n tämän iltaiselle pelille :D

No hyvä, jos joku jaksaa valmentajien kommenteista mediassa tässä vaiheessa kautta tehdä jotain johtopäätöksiä.
 

M10

Jäsen
Seppäsen coast-to-coastia odotellessa...

Asettelisin tuon mielummin, pylväästä pylvääseen.

Voi kun eivät nyt olisi ottaneet Lamppua liian aikaisin kehiin. Kivahan se on mies nähdä joka tapauksessa.

"Do you smell that? It's napalm, son. Nothing else on the world smells like that. I love the smell of napalm in the morning. Y'know, once we had a hail bomb....12 hours....and when it was all over I walked up. We didn't find one of them, not one stinking dink body.

The smell, y'know that gasoline smell, that whole hell.

Smells like........ Victory"


Hieman käy jo sääliksi kuopiolaiset.
 

Masterpiece

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Blackburn, Real Madrid, Vimpelin Veto
Itse odottelen jo perinteistä helppoa voittoa Rinkelinmäeltä. Sitten muutama päivä huilia ja torstainahan ne alkavat jo tosipelit. Hyvä ladata akkuja ennen sitä. On vastustaja sitten Blues tai JYP.
 

Blunttis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat KalPa
Jaa-a, se ois sitten tämä sarja päättymäisillään. Jos ja kun KalPa hoitaa tämän, niin sarjan negatiivisena antina näen sen, että HPK:sta ei ollut todelliseen vastukseen..liian helpolla välieriin.

Maalinteossa HPK on tähän asti ollu varsinainen eunukki, varmasti tietoa on kuinka homma hoidetaan, mutta on vaan täysin kykenemätön siihen. Jos KalPa ei tee virheitä, niin HPK ei tee maalia.Varma peruspelaaminen, niin ei ole ongelmia sarjan katkaisussa. Tässä voikin jännitellä sitä, että kuullaanko HPK:n maalilaulua tässä sarjassa ollenkaan.Tuskin.

Sitten veikkaus: HPK (ylläri) 0 ja KalPalle 3-4, riippuu tehdäänkö tyhjiin.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Jos KalPa ei tee virheitä, niin HPK ei tee maalia.
Sorry, mutta tämä pudotti ihan täysin. Se on totta, että Kalpan tarjoilemista paikoista olisi pitänyt jo tämä sarja kuopata, mutta tuuri ei voi jatkua ikuisesti. Ennustelin sitä jo viime peliin, mutta näköjään mennään pisimmän kautta.
 

Blunttis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat KalPa
Sorry, mutta tämä pudotti ihan täysin. Se on totta, että Kalpan tarjoilemista paikoista olisi pitänyt jo tämä sarja kuopata, mutta tuuri ei voi jatkua ikuisesti. Ennustelin sitä jo viime peliin, mutta näköjään mennään pisimmän kautta.
Heiii, ei tartte anteeksi pyydellä, mie mielelläni ilon teille suon..teillä on kuitenkin kautta enää muutama tunti jäljellä. Oikeempi muoto ois tietenkin ollut, että KalPan virheistä huolimatta HPK on eunukki maalinteossa. No, juu huumori sikseen. Nyt kauppaan ja sit pelin kyttäystä. Viihdyttävää peliä tasapuolisesti kaikille.
 

Focker

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Medveščak Zagreb, Alaska Aces
Ei HPK enää tästä kuopasta nouse, Jorma Vuoksenmaankin mielestä KalPa menee tänään jatkoon.

HPK jäähyilee ja KalPa pistää verkot tötterölle. Toivotaan että HPK ei rupea sikailemaan kun huomaa että kohtalo on sinetöity.
 

Herättelijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Blackhawks, Oilers

"Do you smell that? It's napalm, son...

Tähänhän voisi heittää toisenkin lainauksen Apocalypse Now:n tiimoilta:

Referee: Why do all you guys sit on your helmets?
Kariya: So we don't get our balls blown off.


Ei vaan, jännä ja tasainen matsi on varmasti tulossa.
 

coyote86

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jatkoajan moderaattorikunta, RD:n mediapeli
KalPa hoitaa pelin 2-4, viimeinen tyhjiin. Kerhokin saa säälistä pari maalia kotonaan.
Ei mennyt ihan näin, mutta kerho sai kyllä muutaman säälipillumaalin.

Kyllä muuten vedän käteen kun kerho häviää maanantaina Kuopiossa. Se on muuten kehu kerholaisille. KalPa olisi tänään ansainnut voiton, mutta kiekko pomppi tänään heinävesiläisille. Sääli sinällään että voitto meni landelle, ei ne puskajussit ymmärrä tämmöisen päälle. Maanantai on kova päivä Kuopion kiekkoilulle, jatkoon mennään!
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Ai Savossakin on opittu jo Stadin slangia. Se on muuten nykyään pönde.

Kerho pelasi ihan yhtä hyvin kuin tähänkin saakka, eikä hätää ollut oikeastaan missään vaiheessa. Kerho vei moneen otteeseen KalPaa kuin kuoriämpäriä, ja KalPan pyöritykset olivat pääosin kulmissa, josta se päättyi jonkun Mäkkärin sutaisuun sinne päin.

Ainoa ero edellisiin peleihin oli, että henkilökohtaiset virheet rajoittuivat yhteen ja edes parista paikasta tehtiin maalit. Vaikka se on sinänsä sama, kuka ne maalit tekee niin hyvä, että ratkaisijoita löytyi juuri sieltä, mistä niitä pitikin löytyä. Runkosarjan maalipörssin voittaja tasoittaa ja joukkueen kapteeni viimeistelee voittomaalin. Tuosta kun jatketaan samaan tapaan, niin ratkaisu nähdään tiistaina Rinkelinmäellä - siinä määrin kuopiolaiset jalat painoivat tässä pelissä.

Ai miten niin ei Kerhon fyysinen ylivoima vaikuta KalPaan?
 

Ukkomauseri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tulihan se voitto!!!

Kuinkakohan monta tolppaa Kariya on ampunu näissä Kalpa-peleissä?!

Viimeistely vielä kondikseen niin eihän tässä ole mitään hätää!!
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ai miten niin ei Kerhon fyysinen ylivoima vaikuta KalPaan?

On se vaan kun jalat alkaa painamaan. Kattellaan niitä HPK:n taklauksia sitten maanantaina isossa kaukalossa. Voi olla ettei kerkeä taklaamaan.

Normaalista poiketen kehun kuitenkin Hämeenlinnan yleisöä, hieno tunnelma oli hallissa siinä vaiheessa, kun kotijoukkue sai ensimmäisen maalinsa ja sen jälkeen. TV-kuva ei varmasti kerro totuutta, mutta vaikutti kyllä hienolle meiningille.

Joku sankarihan se julisti jo ajat sitten, ettei KalPa jaksa enää pörrätä. No eipä ole jaksanut.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Aloitetaan Mäkelän kehumisella. Nro 73 taisi jaella puolen tusinaa puhdasta ja kovaa taklausta. Plus sitten hoiti leiviskänsä muutenkin erinomaisesti. Tuukka on muuttunut hupaisasta kulttihahmosta erinomaiseksi runkopakiksi. Ehdoton kyllä Tuukan esityksille tänä keväänä.

Kerho ilme oli muutenkin luokkaa parempi kuin niissä kahdessa ekassa pelissä. Hyökkäyksissä oli nyt jo ideaakin ja virheiden määrä oli luokkaa pienempi. Etenkin taklauspeliä täytyy erityisesti kehua. Vielä kun saisivat noita turhia jäähyjä karsittua...

Saa nähdä miten KalPa saa tämän käsiteltyä. Vaativan kotiyleisön edessä sarjaa ei ole helppoa pistää poikki.
 

Keikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Loistavaa Kerho! Hienokseltaan Kerhon hallintaa ja saatiinpa jopa pari maalia kotona aikaiseksi. Siitä on hyvä jatkaa. Tässä olisi tosin voinut käydä miten vain, paikkoja oli molemmilla. Ketsuppipullo on nyt kuitenkin saatu auki. Erityisesti lämmitti mieltä Kerhon asenne heti avauserässä. Koko joukkue oli valmis jatkamaan sarjaa, eikä luovuttajia näkynyt. Maalipaikkoja oli riittävästi, mutta ei lannistuttu vaikka 0-1-tilanteessa jouduttiin 1. erätauolle.

Pitää varmaan vetää samanlainen känni päälle seuraavaankin peliin, näyttää toimivan.

EDIT: Tuukka oli itse huikeus!
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Nyt kyllä tuntuu hyvältä. Suoraan sanoen hitusen vitutti kun taas KalPa teki avausmaalin kuulemma tilanteiden vastaisesti. No, onneksi löytyi oikeat ratkaisijat tällä kertaa, loistavaa! Juuri näille herroille vaaditaan onnistumisia. Ilmeisesti Lassilan pääsi omalle tasolleen?

Jos ja kun Kerho heittää pussin Kuopiossa ensimmäiseen 10 minuuttiin, sarja on ratkennut. Nyt luulen, että alkaa hermostuttaa KalPaa. Ei meinaan ole kuulemma niin vaikeaa katkaista sarjaa, itse en tätä ymmärrä. Mutta mutta, maanantaina känni päälle, peli kotiin ja samassa nosteessa sitten tiistainakin vielä. Ja luulen, että nyt saattoi hieman helpottaa sitä Kerhon lukkoa. Tosin Karaija oli lusikoinut kiekon tyhjän maalin ohi lopussa. (Pitääkö paikkaansa?)

Ja ainiin juu, kyllä 50 euroa nostattaa tunnelmaa entisestään. Ei ollut vaikea tietää Kerhon maalin voitto ja se, että Jokerit häviää vasta jatkoajalla.

Maanantaihin!
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Paikan päältä nähtynä loistava peli.

Kerho teki puolet enemmän maaleja kuin kuopiolaiset.

Halli on hieno.

Virran Toke oli tänään hyvä muutenkin kuin maalin muodossa, tätä olen odotellutkin.

Kerho tuli alussa lujaa, mutta maaliin ei mennyt sitten mistään.

Järvisen vanhemmilla oli Kerhotakit päällä.

Halli on hieno.

Pääsin muuten halliin ilman lipuntarkastusta vaikka lipun omistinkin.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
No joo ei voida aina voittaa rinkulilla.

KalPa aloitti ekan viiden minsan hyvin, auttoi yv tähän alkuun myös. Seuraavat 10 minsaa kertsi tuli tosi kovaa ja ihme ettei häkki heilunut. Vimosen vitosen taas KalPa paranti ja kokemattomat junnut värkkäs tyylikkään maalinkin.

Toinen erä taputeltiin aika tasan omasta mielestä. Parempia paikkoja kuitenkin kertsillä ehket ja tasoituskin sieltä sitten tuli. Kolmanteen erään maaliin jälkeen odoteltiin vielä tasoitusta mutta ei tänään.

Tänään hpk oli fyysisempi selvästikin, verrattuna edelliseen.

Mikä on kun ei yleisöä kiinnosta hämeessä? Vai eikö sinne lootikkoon sovi enempee?

Mukavampi ratkaista kotona!
 

Edit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Frölunda
Vielä hengitetään ja hengitetään muuten vielä maanantainkin jälkeen. Kerhon luomien maalipaikkojen määrä on aika huikea, mutta onnistusmisprosentti kehno. Tänään vihdoin hanatkin aukesi kotikaukalossa ja maaleja on odotettavissa varmasti jatkossakin. Tänään oli tosiaan kaikki merkit negatiivisesti Kerhoa vastaan; lauantai, oranssit, Canal+, sivuunkirjoittanut katsomokomennuksella ja monen palstalaisen vetorivit KalPan voiton puolesta (itseni mukaanlukien). KalPa ei enää esitä sitä, mitä siltä parissa ekassa pelissä pääsi näkemään. Alkaako jalka painamaan jo?

Tuukka on ehdottomasti Kerhon paras pakki näissä karkeloissa. Pro Tuukka!
 

Buzzer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mielestäni Kalpa pelasi kuitenkin erittäin hyvän ottelun tänään, vaikka nyt hävisikin. Luistin ja kiekko liikkui liukkaasti. Kerho tosin hallitsi lievästi ekaa erää, mutta Kalpa teki maalin. Maalin pohjusti M.Tuulola ylimielisellä syötöllään.

Toisen erän alun Kalpa pelasi ylivoimaa ja hallitsi erän ekaa kymppiä näin ollen. Kerho kuitenkin sai vihdoin ja viimein maalitili auki Makkosen maalilla, johon hienon ja hieman onnekkaan pohjustuksen teki Savon lahja Laakkonen. Maalin jälkeen oranssi oli valttia. Tosin onneton ylivoima tuntui huonontavan draivia.

Kolmatta erää mielestäni Kalpa vei lievästi. Tosi liukkaasti ja välin näppärästi kiekko liikkui mieheltä miehelle. En tiedä näkyikö Kalpan pakkien vähyys (Timonen sairas) ja väsyminen 2-1 maalissa. Hieno suoritus Viitaluomalta ja kapteeni Virralta.

Kaikin puolin erittäin jännä ja viihdyttävä peli. Sami Kapanenkin saatiin nollattua kotona. Tässäkö sarjan kulminaatiopiste?? ;) Tästä on hyvä jatkaa kohti maanantaita ja vierasvoiton metsästystä. Siellä sen ylivoimamaalinkin voisi vihdoista viimein tehdä.
 

coyote86

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jatkoajan moderaattorikunta, RD:n mediapeli
monen palstalaisen vetorivit KalPan voiton puolesta (itseni mukaanlukien).
Ensi pelissähän te tietysti veikkaatte kerhon voittoa jolloin KalPa hoitaa homman tyylipuhtaasti kotiin. Toistan edelleen, kerho on paska. Se ei ansaitse jatkopaikkaa. Ihan mestisjengi koko hämäläisten kiekkokerho.

Jos kerho voittaa mitään merkittävää tällä kaudella, yhdyn niihin jotka sanovat että SM-liigan taso on pudonnut merkittävästi. Näin se vaan on...
 

Em & Em

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK & Mäkiaho
Pitäähän sitä itsekkin pitkästä aikaa laittaa kommenttia palstalle...

Ottelu oli ehdottomasti viihdyttävin mitä näissä pleijjareissa ollaan Rinkelinmäellä nähty, tosin mikäs ihme se nyt on kun kerrankin myös kotijoukkue saa maaleja aikaiseksi. Ihmettelen kyllä suuresti minkä takia muutama kuopiolainen totesi "ettei Kerho olisi ansainnut voittoaan." Katselinko itse matsin niin paksut värilasit silmillä, jos väitän että HPK voitti tänään maalipaikat ja oikeutetusti voitti...?

Henkilökohtaisesti ilahduttaa tämän illan onnistujat, Makkonen ja Virta, juuri näiltä miehiltä tarwitaan tehoja mikäli halutaan jatkaa pelejä.

Jos HPK jatkaa samanlaista peliä maanantaina Kuopiossa ja tekee edes pikkusen paremmalla prosentilla maaleja paikoistaan, niin tiistaina pelataan Rinkelinmäellä... ;)

BTW, Tuukka on Kuningas...!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös