La 21.10.2006 Sport-Hokki

  • 8 050
  • 66
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Lauantain huippuottelu Mestiksessä. Vastakkain sarja kakkonen ja kolmonen.
Kumpikin joukkue on aloittanut kautensa todella hyvin. Seuroista löytyy ratkaisijoita tukuttain ja seurojen maalivahdit ovat sarjan huippuluokkaa.

Sport pelasi pelasi torstaina Tampereella KooVeeta vastaan ja oli aika-ajoin jopa hätää kärsimässä. Joukkueiden tasoero koitui kuitenkin kolmannessa erässä KooVeen kohtaloksi ja Sport vei voiton mukanaan lukemin 3-6.
Hokki puolestaan konttasi torstaina kotonaan, häviten sarjan yhdelle ennakkokaavailun heittopussille, Salamoille 2-4.

Sport esittelee kotiyleisölleen uuden kanadalaisen vahvistuksen Kyle "Alice" Cooperin. Cooper ehti jo torstaina väläyttää taitojaan Tampereella saalistaen hurjat 2+1 tehot. Nähtäväksi jää, jatkuuko Alicen hurja tahti kotiluolassa Marcus Nimen ja J-P Koistisen säestyksellä.
Hokilla on myös omat vahvuutensa hyökkäyksessä. Hokista löytyy myös hyviä ratkaisijoita, joista mm. Mestiksen pistepörssin kutonen, Tuomas Nikoskelainen hyvänä esimerkkinä.

Yleisöä saapunee reilusti Vaasa-Arenalle, eikä olisi mikään ihme, vaikka 3000 katsojan rajakin puhkaistaisiin.
Odotettavaissa mielenkiintoinen ottelu, joka voi äityä jopa maalintekokilpaan.
Maalivahdit lienee pääosassa suuressa kiekkosateessa.

Sportilta varmuudella sivussa: Pahkala, Westerback, Hjerpe ja Mattila.
 

Stone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Julle51 kirjoitti:
Sport esittelee kotiyleisölleen uuden kanadalaisen vahvistuksen Kyle "Alice" Cooperin.
Kevin

Joo kärkikamppailu huomenna. Odotan kuumaa ja tasaista ottelua. Mielenkiintoista nähdä Cooper ensimmäistä kertaa tositoimissa.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Tiedä tuosta tasaisuudesta, Hokki oli eilen aivan kuutamolla ja Salamat oli joka osa-alueella parempi. Kyllä Sport on, ainakin eilisen valossa, ehdoton ennakkosuosikki. Eli jonkinlainen alavire tällä hetkellä linnapaitoja vaivaa, olihan eilinen jo toinen tappio putkeen enkä pitäisi kolmatta todellakaan yllätyksenä.
Toivottavasti taistelu sarjan kakospaikasta sytyttää Hokin ja näette Vaasassa jälleen lujaa luistelevan, taistelevan Hokin. Motivaatiota hyvään peliesitykseen luulisi löytyvän
 

jjhunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Tammisen ekalla kaudella taisi olla Hokin ensimmäinen ottelu Vaasassa, joka on jäänyt mieleen. Numerot oli 0-4 tai 0-5 Hokille. Vastaavaa yhtä vahvaa peliä ei mielestäni Jukurit, KalPa tai muutkaan täältä pisteet voittaneet joukkueet ole parin viime kauden aikana näyttäneet. Onneksi tämä on jälkeen päin kuitattu muutaman kerran.
Jos Hokki esitti huonoa peliä Salamoita vastaan niin vastaavasti taisi Sport esittää 2 ja puoli erää jotain vastaavaa punnertaen kuitenkin viimeisen kympin aikana ohitse. Ilmeisesti Sport on oppinut voittamaan huonommallakin pelillä.
Eiköhän pari tappiota ja Sport sytytä Hokin taistelemaan voitosta tai ainakin itse odotan tasaista vääntöä ja parin maalin voittoa omille.
Mielenkiintoista on myös seurata Cooperin ja Niemen otteita.
 

Klinga

Jäsen
Jotenkin odottava olo, pitkästä aikaa uusi pelaaja ja kotiyleisän edessä, toivottavasti onnistuu. Koovee matsi ei todellakaan ole ollut paras mahdollinen peli joukkueelta, jos vasta viimeisessä erääsä on saatu oma peli kuntoon. Pojat olivat luultavasti lähteneet takki auki otteluun ja huonostihan siinä meinasi käydä. Hokkia vastaan tuskin tarvitsee asenteen perään kysellä, mutta kohdallaan sen täytyy olla.

Hokista jäänyt sellainen kuva, että heillä kuviot ovat kohdallaan ja toimivat hyvin ja tuloksetkin ovat puhuneet sen puolesta, vasta kaksi tappiota tällä kaudella.
Sportilla näytön paikka huonohkon Koovee matsin jälkeen ja muutenkin vastassa on viime aikoina ollut ennakkoon paljon huonompia joukkueita. Nyt, kun voittoa haetaan kärkipaikoista taistelevan joukkueen kanssa, on onnistuttaava omassa pelissä heti alusta lähtien.

Cooperin otteita tullaan varmasti seuraamaan tarkasti, en tarkoita Hokin puolelta, vaan yleisöstä. Ja eiköhän neljällä hyvällä kentällisellä peliä pyörittäessä ratkaisijoita löydy laajalta rintamalta. Hieman harmittaa Paten "loukkaantuminen", ei meinaa miehen paikat kestää koko kautta, mutta sen on varmasti monet tiedostanut.

Hyvä peli tiedossa ja toivotaan kotijoukkueen ehjää peliä ja voittoa.
Triple X:lle nollapeli.
 

Winger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Noniin, lauantai-peli jälleen. Jotenki en jaksa uskoa, että 3000 menee rikki huomenna, mutta katsotaan...

Torstain peli KooVeeta vastaan oli aika kaksijakoinen. Kaksi paskaa erää ja yksi omalla tasolla riitti tuomaan voiton. Nyt tarvitaan sitten kolme hyvää erää, sillä en usko, että Hokki kaatuu samanlaisella esityksellä.

Cooper vaikutti aika symppikseltä tyypiltä. Olikohan se nyt Laine joka kävi hakemassa miehen pelin jälkeen hallin pihalle ottamaan suosionosoitukset ja Kevin Cooper-huudot vastaan. Siltikin Mendietan tavoin en itekään oo niin innoissani miehestä. Ei esittänyt mitään kauhean erikoista ja mukaan sattui ainakin yksi järkyttävä hasardi-syöttö. Ihan järkevä tuo kuukauden koeaika, että ei nyt mitään sikaa säkissä tarvitse ostaa. Ja nythän ei sitten ole kyse sähköjäniksestä valepuvussa.


"Tuleeko sitä rapsaa vai ei??! - Joo, rapsaa tulee ihan kohta varmasti, kunhan nyt odotetaan kärsivällisesti. -Mitä, onko Raipe siellä??!"
(huuto bussin taka-osasta KooVee-ottelun jälkeen 19.10.)
 
Suosikkijoukkue
Entisen pääkaupunkiseudun oma joukkue
Winger kirjoitti:
Noniin, lauantai-peli jälleen. Jotenki en jaksa uskoa, että 3000 menee rikki huomenna, mutta katsotaan...

Torstain peli KooVeeta vastaan oli aika kaksijakoinen. Kaksi paskaa erää ja yksi omalla tasolla riitti tuomaan voiton. Nyt tarvitaan sitten kolme hyvää erää, sillä en usko, että Hokki kaatuu samanlaisella esityksellä.

Cooper vaikutti aika symppikseltä tyypiltä. Olikohan se nyt Laine joka kävi hakemassa miehen pelin jälkeen hallin pihalle ottamaan suosionosoitukset ja Kevin Cooper-huudot vastaan. Siltikin Mendietan tavoin en itekään oo niin innoissani miehestä. Ei esittänyt mitään kauhean erikoista ja mukaan sattui ainakin yksi järkyttävä hasardi-syöttö.

Siitä 3K yleisöstä sen verran että tämä on jonkinlainen kärkikamppailu, ja sportilla on mennyt tilastollisesti hyvin. En usko että nämä ylimääräiset satunnaiset jääkiekko ihmiset seuraa kovin tarkasti millä tavalla peliä ollaan voitettu, vaan katsoo onko pisteet hoidettu. Jos ei nyt tule 3000 kun vielä on tämä kanukkilisä, niin silloin ei tämän kaudella tulekaan kunnes mahdolliset playofsit alkaa. Lisäsyy tähän yleisön "laiskuuteen" voisihan olla tämän vuoden järjestelmä: Mitä hyötyä tällä perussarjalla on? Voihan voittaja kuitenkin joutua karsintasarjaan.

KooVee pelistä: olikohan pelaajilla jo tähtäin Hokki otteluun? Ja jos se oli syy tähän huonohkoon alkuun niin ollaanko Hokki ottelussa ylilatautuneita?

Cooperista: En ole nähnyt tämän herrasmiehen peliä vielä, mutta jos tämän rooli on tehdä maaleja ja hakeutua niihin paikkoihin, ja hän pystyy siihen niin en välitä paljon pelityylistä. Maaliahneita pelaajia tarvitaan, muut hoitakoon taitoluistelut. Toivon, ja uskon että tämä mies tulee jatkamaan malienteon, voipa olla että jokunen takaiskumaali sattuu näin alussa mutta hyvä fiilis jatkukoon hänelle =)

Onko Kajaanista kukaan eksymässä tähän eteläiseen vaasaan?
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Ketjulottoa

Westerbackin sivussa olo ja muiden loukkaantuneiden paluun viivästyminen on laittanut Sport-valmennuksen melkoiseen - sanoisinko - kiipeliin. Ketjuja on rukattu taas ja siinä mielessä kivasti, että onnistujat ovat saaneet chänssin nousta isompaan rooliin. Joki-E on kakkosen sentteri, Cooper siinä rinnalla ja Niemi pääsee Riskan ja Salmivirran rinnalle.

Tiukka peli on varmasti tiedossa. Hokki on varmasti sisuuntunut, kun tuli tukkaan ennakkoon heikommalta. Sportin takki on takuulla napitettu tähän peliin, jos vertauskohta on torstainen KOO-VEE-matsi.

3000? Minä uskon siihen. Nyt siihen olisi hyvä sauma, kun on lauantaina, kova vastustaja ja alla tukku hyviä tuloksia. Nuo hyvät reissutkin buustaa salettiin, kun kaikki niillä olleet tulee ja vielä kitisee muutaman empijä-kaverin mukaan.
 
Suosikkijoukkue
"Se joukkue joka ei pelaa Jääkiekon SM-liigassa"
Sportin koostumus:

HÖYLÄ Matti (AM), ROSSI Mikko

1. MYLLYAHO, SUONPÄÄ, JÄMSÄ
2. KOISTINEN, JOKI-ERKKILÄ, COOPER
3. NIEMI, RISKA, SALMIVIRTA
4. NABB, LAITINEN, OKSA

ERHOLTZ, LAINE
VARAKAS, LEPPINIEMI
PERNAA, HALLBÄCK
SÖDERHOLM, KUUSISTO

KOO-VEE pelistä muutettu siten, että Niemi, Joki-Erkkilä, Cooper nostettu kakkoseen ja Niemen tilalla Koistinen. Vain ykkosketju ennallaan.

Nyt on siis Cooperilla kunnon näytön paikka.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Pikkuhiljaa tässä ollaan toipumassa Mansen-reissusta. Ei ole helppoa kun 40 ikävuotta lähestyy. Kai yksi kalja tekisi terää?

Jos Sport pelailee samalla tavalla kun kaksi ensimmäistä erää Tammerpyyssä niin tulee turpaan. Toivottavasti kumminkin Hokki sytyttää paremmin kun KOO-VEE.

Gavin (bladetin tämänpäiväinen versio), Kevin, Kyle, Mini, Super Cooperilla on tänään sitten The päivä. Ei ole varmastikaan helppoa tulla kotiyleisön eteen noilla odotuksilla. Nopeutta ainakin löytyy, ja taistelutahtoa. Nähtäväksi jää jos tarpeeksi taitoakin löytyy, 2+1 tehoista huolimatta Tampereella niin en minäkään aivan vielä ole vakuuttunut.

Uskon että Hokki saa pojat heräämään ja voitto tulee. Olisiko 5-1 jotain?

Edit:
mendieta kirjoitti:
3000? Minä uskon siihen.
Minä en taas aivan jaksu uskoa tuohon lukemaan, 2500 jos tulee niin olen tyytyväinen.
Alfredo Garcia kirjoitti:
KOO-VEE pelistä muutettu siten, että Niemi, Joki-Erkkilä, Cooper nostettu kakkoseen ja Niemen tilalla Koistinen. Vain ykkosketju ennallaan.
Kummallista, miksi "tutkapari" Niemi-Cooper on rikottu?
 

Klinga

Jäsen
Cooperilla on nyt näytön paikka, kakkosen laidalla tulee varmasti paljon vastuuta, mutta nyt on kovemmat kentällisetkin vastassa. Jos onnistuminen tulee tässä ottelussa, voi olla varma, että try-out tuottaa sopimuksen.

Uutta centteriä kalastellessa pitäisi mielestäni kiirehtiä. Hyökkäyksiin lähdöt kärsivät paljon pelintekijän puutteesta ja Paten ja Peten loukkaantuminen olisi kova isku sille osastolle. Tälläkin hetkellä vain toinen näistä miehistä on pelikunnossa. Laitureita on valmentajille päänvaivaksi asti vaikka viiteen kentälliseen.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Paha homma ruveta arpomaan noita ketjuja tällaiseeen kovempaan peliin mutta hyvä asia on se, että jos kulkee niin sitten annetaan enemmän vastuuta. Niemen, Cooperin ja Joki-Erkkilän kohdallahan näin nyt käy.

Laineen kohdalla taas mielestäni voidaan keskustella siitä onko ykköspakkipariin tällä hetkellä asiaa. Jättäisi koukkimista vähän vähemmälle ja ottaisi miestä sallituin keinoin niin ei ongelmia. 0+1 ja 11 kahden minuutin jäähyä tähän mennessä. Ei nyt välttämättä mikään heikko lenkki mutta varaa olisi parantaa...
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Miksi Niemi-Coopper(in testi) on laitettu eri kentällisiin? Tuo pari toimi viime pelissä hienosti. Ei hjymmärrä valmentajan ajatuksia.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kaikenlaista sitä näkee...

Höylä hölmöili itsensä suihkuun kun kävi putsaamassa pleksiä maalituomarin nenän edestä. Hauska tapahtuma mutta vähän nolosti päättyi kun Höylä passitettiin tempustaan suihkuun. Sitten Hokki teki ekalla vedollaan maalin Rossille kun hän oli ehtinyt maaliin. En ymmärrä eikö tuosta ole tapana antaa kymppi vai laittaako tuomarit aina veskarin suihkuun tuon tempun jälkeen?

Sport yritti taas kovasti mutta pää ei tunnu kestävän näissä kärkiotteluissa, varsinkaan kotona. Kauden toinen häviö vasta mutta molemmat tulleet näistä kovista peleistä. Toisaalta tämä on eteenpäin menoa, sillä viime kausina on puppeloitu noita ennalta helpompia vastustajia vastaan. Valtava määrä turhia jäähyjä Sportille, muutama tuomarin virheitä mielestäni mutta silti. Paljon tuli ylivoimaakin mutta tehotonta oli. Hokin yv:stä voisi Sport katsoa vähän mallia. Taisi tehdä tänään neljä yv-maalia. Suoraviivaista ja tehokasta.

Mun mielestä Hokki ei esittänyt mitään niin erikoista, etteikö Sport olisi voinut hoitaa peliä kurinalaisemmalla suorituksella. Kolmas erä oli täysin Sportin hallintaa, mutta suurin osa ajasta meni kulmissa pyörimiseen. Muutama hyvä paikka oli mutta laukaukset meni ohi tai Hokin maalivahti hoiti ne. Harmittaa se, että peli olisi ollut voitettavissa (varsinkin) ilman ekan erän hölmöilyä.

Viihdyttävä tapahtuma kuitenkin. Vauhtia oli "vähän" enemmän kuin näissä FPS ja KOO-VEE matseissa mitä tässä nyt on ollut. Seuraava peli (vs. HeKi) taidetaan sitten mennä ilman Höylää ihan alusta asti.

EDIT: Cooperista vielä, jäi mielestäni jopa ketjukavereidensa varjoon. Onhan se nopea luistelija ja kai ihan näppärä kaveri kiekon kanssa mutta ulkkarivahvistukseksi ei oikein vielä vakuuttanut.
 
Viimeksi muokattu:

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
3-6 ! Ohhoh, Hokki palasi Salamat pelin velttoilun jälkeen normaalille tasolleen, hieno homma. Tuskin Vaasasta kovin moni joukke pinnoja hakee tänäkään talvena.
Raporttia odotellessa.
 

Timer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport....vain ja ainoastaan.
Stone kirjoitti:
Männikkö älä tuu enää koskaan Vaasaan.


Jos oli KOOVEE -kotimatsissa käsittämätön tuomari, niin nyt menin ihan sanottomaksi.

Kaikki kunnia HOKILLE, mutta kun oikein tarjottimella tarjottiin....
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Shearer kirjoitti:
Kaikenlaista sitä näkee...

Juu, ei varmaan ihan heti unohda tätä ottelua.

Sportilla alussa tosi hyvä liike ja Hokki oli hätää kärsimässä. Ei vain pystytty rankaisemaan ylivoimilla ja paikoista. Hokki teki heti ekasta tilanteestaan maalin, mistä alkaa muuten tulemaan Höylälle perinne ja sitten alkoi Männikkö shöy, pelirangaistuksineen kaikkineen ja sitten meni Sport-pelaajilta hermot. Ja Männikön viimeisetkin linjan rippeet katosi ja miestä meni boksiin niin kuin jäälle kolikoita.

Turhahan työ Höylän temppu oli, mutta ihanko pelirangaistuksen arvoinen? Tämän sarjan suurimpia ongelmia on se, että jäällä ei ole persoonia ja sitten kun siellä yksi on ja vähän hauskuttaa yleisöä niin sitten pitää heittää pihalle. No olkoot.

5-5-pelaaminen oli ihan hanskassa niin kauan, että oltiin kaukana perässä jolloin, tottakai, hyökättiin hurjasti.

Rossi ei pystynyt missään vaiheessa haastamaan Myllykoskea, sama Sportin ylivoima Hokin ylivoimaa. Vieläkuin Männikkö oli oikein tulessa niin kaukana oli pisteiden Vaasaan jääminen.

Paha maku tottakai tappiosta, mutta oli tämä siinä mielessä kiva peli, että jäällä oli aitoa tunnetta ja taistelua, ei mitään paska neppailua. Taistelua ja tunnetta on aina kiva katsoa, vaikka hävitäänkin.

Hokista jäi kuva paikkansa hyvin käyttävänä, nuorena ja liikkuvana jenginä. Ikuinen filmaaminen ja rääkyminen vituttaa. Vai mitä mieltä Halosen tempusta: Lyö maalivahtia maillalla päähän ja sitten kun Sport-pelaaja tulee kurittamaan niin heittäytyy kulmaan kilpikonnaksi kastuneen koiranpennun ilme kasvoilla.
 
Suosikkijoukkue
Entisen pääkaupunkiseudun oma joukkue
Rossi pelasi ainakin minun mielestäni hyvin! Se oli yksi lohdutus tässä ottelussa. Siis maalivahti tilanne ok. Yleisölle oli tarjolla viihdettä ja tunnelmaa, pääosassa välillä muut kuin pelaajatkin. Höylä piti show vähän liian aikaisin tänään, jälkeen päin kyllä vähän naurattaa vaikka tappio tulikin. Joukkue taisteli ja peli kulki hyvin. Vaikka harmittaa vähän niin en kyllä menettänyt uskoa joukkueeseen. Taitaa se vaan pitää paikkaansa tämä on sellainen vuosi missä voitetaan vieraspelit.

Yleisö ainoastaan 2500 jotain voivoi.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
moonshainrider kirjoitti:
Taitaa se vaan pitää paikkaansa tämä on sellainen vuosi missä voitetaan vieraspelit.

Ehkä näin, mutta olisi tänään voinut voitto tulla samoin kuin Jukureista jos eka erä olisi otettu vähän rauhallisemmin. Eli ettei lataus menisi yli vaikka katsomo varmaan aiheuttaakin ylimääräistä painetta.

Alan myös olla vahvasti sitä mieltä, että yksi veskari lisää tarvitaan ennen kevään pelejä. Rossi ei vielä tällä kaudella ainakaan voita kovia pelejä Sportille. Mutta ensi viikolla (HeKi) uskon Mikon hoitavan pisteet Sportille jos joukkue pelaa tasollaan.
 

Winger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Shearer kirjoitti:
Alan myös olla vahvasti sitä mieltä, että yksi veskari lisää tarvitaan ennen kevään pelejä. Rossi ei vielä tällä kaudella ainakaan voita kovia pelejä Sportille. Mutta ensi viikolla (HeKi) uskon Mikon hoitavan pisteet Sportille jos joukkue pelaa tasollaan.
No Rossia nyt ei varmaan ainakaan laiteta tuohon HeKi-peliin. Kyseessä kuitenkin keskikastin varteenotettava joukkue, eikä mikään heittopussi. Ja eihän Höylä saanu ku pelirangaistuksen, eli ei pitäisi olla pelikieltoakaan? Yhdyn tähän, että maalivahti tarvitaan. Ei Rossia voi tosipeleihin laittaa vielä. Eikä ollut lapsille kerrottavaa tässä ottelussa. Ei oo muuten pitkään aikaan ollu sellasta tilannetta, että olisin lähtenyt vajaa minuutti ennen pelin loppua veke hallilta. Sen verran pahasti vitutti koko ottelu, että huh huh... Torstaina Heinolaan sitten. Itse olen ainakin paikalla.
 

Raibe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jälkeen KHL:n
Mitä se Höylä teki, että lensi ulos?
 

Winger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Raibe kirjoitti:
Mitä se Höylä teki, että lensi ulos?
Kyseenalaisti maalituomarin punaisen lampun ja kävi pesemässä pleksin maalin takaa. Hauska temppu, mutta olisi voinut ajatella vähän pidemmälle... Toisaalta ei tuosta mun mielestä ulos pitäisi ajaa, en sitten tiedä mikä on sääntökirjan tulkinta. Jos Männikköä pitäisi tulkita, niin heikkohermoisimmilla loppuu kirosanat kesken, eikä muillakaan helppoa ole.
 
Suosikkijoukkue
"Se joukkue joka ei pelaa Jääkiekon SM-liigassa"
Winger kirjoitti:
Jos Männikköä pitäisi tulkita, niin heikkohermoisimmilla loppuu kirosanat kesken, eikä muillakaan helppoa ole.

Kyllä se niin on, että Männikkö ratkaisi pelin. Ottelu oli ekan erän täysin Sportin hallinnassa, kunnes alkoi episodi, joka jäi pyörimään Männikön päähän. Virnuili vielä, velmu...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös