La 2.3.2013 Blues - SaiPa

  • 9 013
  • 45

juza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Linkki juutuupiin Salcidon keihästämisestä: Blues-Saipa Brian Salcido Keihästäminen 2.3.2012 - YouTube Itse en ilmeisesti tunne lajia lainkaan, kun tuo mitä Salcidolle tehtiin kiekottoman on sallittua. Ainakin Blues pelaajan tekemänä. Koita sitten siinä vittu pelata jääkiekkoa.... GG ja sillai. Kaippa tuomarit saivat tuolla pitkävetonsa kiinni.

Edit. Joku tarkkasilmäinen voisi kertoa, missä tuossa se keihästäminen tapahtui?

Ajassa 27 sek. Selvähän tuo oli. Tuomarilinja oli salliva, mutta mielestäni tasapuolinen.
 

Battle Ankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, IPPPK, Ässät
Itse keihästys jäi näkemättä, joten siitä ei pysty sanomaan mitään. Muuten tuomarityöskentely ei eronnut keskimääräisestä SM-Liiga-pelistä mun mielestä. Jotain vihellettiin ja jotain muita ei.

Siis oikeasti? Tuo Salcidon tilanne ihan hyvä suoritys tuomareilta? Ei ollut estämistä? On ne SaiPan pelaajat sitten tyhmiä, kun eivät itse hoida vastustajia pois tuolla tavalla oman maalin edestä. Tasakentin johtoasemassa vaan jokainen etsii oman pelaajansa, kampeaa jäähän ja pitää päästä kiinni, ettei pääse karkuun. Helppoa eikö?
 
Suosikkijoukkue
Spartalaiset puukäsiajokoiragladiaattorit
Ajassa 27 sek. Selvähän tuo oli. Tuomarilinja oli salliva, mutta mielestäni tasapuolinen.
Hyvin bongattu kyllä tuomareilta, jotka ilmeisesti muuten olivat aivan perseestä. Päivänselvä keihästäminen. Kiitokset myös Battle Ankalle linkistä.
 

Battle Ankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, IPPPK, Ässät
Ajassa 27 sek. Selvähän tuo oli. Tuomarilinja oli salliva, mutta mielestäni tasapuolinen.

Asia selvä, luotetaan siihen. SILTI vituttaa tuo tilanne. 2 min estämisestä Blues pelaajalle ja Salcido pihalle. Olisi jatkettu 4 vs 3 lopun aikaa.....
 

Finzko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jaha, siitä tehtiin sitten SaiPa vastaan Juuso Riksman. 3. erä täyttä dominanssia ja kiekko olisi kyllä pitänyt laittaa bööliin tuossa viime minuuteilla. Harmittaa.
Kyllä pisteitä tuosta olisi ollut otettavissa ja SaiPa kyllä taisteli niistä ihailtavan hyvin. Kyllä tämä peli riittää playoffeihin.

Sinisten Juuso oli ilmiömäinen ja tulikuuma lopussa. Huhtala taas teki taas sen mitä pitikin ja toinen noista maaleista syntyi kyllä todella hienon syöttöpelin kautta ja veto oli loistava.

Hallissa oli hyvä tunnelma ja peli oli tasoltaan hyvä. Mielestäni tuomaritkin onnistuivat kohtuullisesti tänään ja antoivat pelata sopivassa määrin sääntöjen rajallakin.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
No joo. 3 peliä jäljellä, etumatkaa sääleihin 5 pistettä ja edessä -1 peli joten aika mahdotonhan tuo on. Silti, kivempihan näitä on voittaa kuin hävitä.

Nyt tuntui siltä että Espoossa pelattiin ihan play off -fiiliksellä, ikävä kyllä todennäköisesti ensimmäistä ja viimeistä kertaa tällä kaudella. Kauden paras koti versus vieraskatsomoskaba saatiin tähän. Isot respecktit SaiPalle ja Wilimiehille. Toivottavasti pääsette nyt play offeihin (ellei sellaista ihmettä käy että jäisi Bluesista kiinni) ja menette siellä pitkälle.

Pitkästä, todella pitkästä aikaa hyvä mieli matsista kotiin lähtiessä.
 

Super Harry 7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, TML
En kyllä ymmärrä tätä itkua tuomareista. Luulisi, että kaikki olisivat jo tottuneet tohon perseilyyn. Joo, varmasti SaiPa-faneillakin on tunteet vahvasti mukana, kun säälipleijaripaikka ei ole vielä varma, mutta tämän luokan itkua en olisi uskonut näkeväni.

Ja sehän on ihan normaalia liigassa, että viimeisillä minuuteilla sikaillaan enemmän kuin normaalisti, koska tuomarithan ei silloin enää varsinkaan tappioasemassa olevalle joukkueelle vihellä mistään. Kyllä siinä viimeisen minuuttien aikana SaiPa-pelaajatkin aika ronskisti koukki ja kampitti. Ehkä Ilvonenkin ajatteli siinä, että mitä vain saa tehdä ja otti kiekottoman pois sääntöjen vastaisesti.

Muuten ihan perusviihdyttävää jääkiekkoa ja katsomossa hyvä meininki. SaiPa-faneja oli saapunut paikalle todella hyvä määrä ja ääntä lähti enemmän kuin mistään vieraskannattajaryhmästä baronalla pitkään aikaan.
 

jussi61

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Video katsottu.

Kyllä tuosta voi keihästämisen löytää, mutta kiinnipitämisen merkiksi olisi pitänyt tuomarin käsi nousta jo 10 sekuntia aikaisemmin. Ja kiinnipitämiseen syyllistynyt pelaaja piti päällään sinistä paitaa, siitä olen ihan varma.

Menikö Salcidolta kymppitili täyteen?
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Salcidon "keihästyksen" satuin näkemään aitiopaikalta, ja se osui tätä Blues-janaria käteen/mailaan. Sitä ennen tosiaan aika ronskisti saatiin kiekotonta miestä maalilla leipoa jäähän ilman että tuomarit teki mitään, ja sitten tommosesta turhasta leivottiin Salcido ulos.

No, ei se peli tohon ratkennut, mutta pitipä nyt saada yksi paska tuomio tähänkin peliin. Muuten tuomarit onnistu omaan silmään ihan OK, pari jäi molemmille viheltämättä, jäähyt mitä tuli tuli ihan aiheesta.

Maalivahteihin tämä ratkesi, Wiikmanille 1-0 meni luvattoman helposti. 2-1 Bluesille oli järjettömän nätti kuvio, siinäkin tosin Wiikman huiteli melkein lähempänä siniviivaa ku omaa maaliaan. 3-1 maalissa Pulli söselsi rauhallisessa tilanteessa kiekon jotenkin Bluesille, ja maalin eteen jäänyt pakki (oisko ollu Salcido) päätti sit keskittyä syötönkatkoon ja Huhtala pääs vapaasti kävelee maalin eteen. Ärsyttävän halvasti tuli voittomaali.

SaiPan 1-1 oli kylmänviileä 5-3 yv-maali, kerrankin kuviot toimi ja Piitulainen sai Salcidon hyvästä syötöstä napauttaa maaliin. 3-2 oli ihan ihmeellinen, kiekko pomppi laidalta toiselle, Riksman veti kunnon steppiä eka Flinckin tuupaisun yli ja sit Leivo pääs toiselta puolelta pistää pienestä kulmasta. Paikkoja SaiPalla oli varmaan viiteen lisämaaliin, mutta Riksman esti.

Aikalisän jälkeen SaiPa vei tokaa erää miten tahtoi ja olisi pitänyt saada siinä peli tasoihin. Vikakin erä meni SaiPalle, mutta SaiPan rynnistäessä Bluesillekin tuli paikkoja tehdä maalia. Wiikman esti kuitenkin lisämaalit, mutta haparoivaa oli touhu.

Seurasin katastrofikaksikko Pullia ja Pukkaa, ja kyllähän Pukka aika kujalla oli. Mies hiihteli ties missä, ja pari helppoa syöttökämmiä paineettomissa tilanteissa tuli joista Blues pääsi iskemään. Pulli yrittää yhä päästä highlight-nauhoille, hakee kovia taklauksia ja jotain vitun jalkakyniä. Yrittää pelata korostetun rauhallisesti mutta vituiksi menee niinku 3-1 maalissakin. Pari kertaa Pullilta kyllä taklaus osui ja ihan napakasti silloin espoolainen jäi seinään.

Taipalukselta miehekäs esitys, siellä sai Kuusela ja ylimääräisenä väliin tullut Huhtalakin kovuutta osakseen. Flinck-Vauhkonen-Leivo kenttä oli omasta mielestä SaiPan parhaimmistoa, paljon hyviä tilanteita ja Flinck jakoi taas pari nättiä taklausta. Hämäläisen jarrukentältä myös energinen esitys, hienoja miehiä kenttä täynnä, liike ei lopu koskaan.

Kaiken kaikkiaan hyvä esitys SaiPalta, tällä ilmeellä ku vetää loppuun asti ni sääläreihin pitäis kyllä päästä. Harmillisesti paras lento alkoi kun Blues oli jo päästetty 3-1 johtoon, ja useista paikoista huolimatta onnistuttiin sitten enää vaan kerran maalinteossa. Giliatin päästäisin ensi peliin koirankopista, Jokinen vaikka katsomoon, oli tänään aika näkymätön.

Erikoismaininta vielä Willimiehille, voi vittu että lähti komeesti huutoa koko pelin ajan, ihan ku ois kotipelissä ollu! Hyvää duunia!
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Salcido EI saanut sitä keihästämisjäähyä tuossa videolla kunnolla näkyvistä tilanteista vaan 13s kohdalla sivukamerasta näkyvästä tilanteesta. Siinä ei näy mihin huitaisu osuu mutta liike on keihästämisen tyylinen.

Jos jäähy olisi annettu jäässä tapahtuneesta painimisesta olisi se tullut mailan päällä lyömisestä, ei keihästämisestä.
 

Peggis

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tietääkseni mailan päälä lyöminen lasketaan keihästämiseksi? Estämiäsiähän ei tarvitse viheltää?
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Tietääkseni mailan päälä lyöminen lasketaan keihästämiseksi? Estämiäsiähän ei tarvitse viheltää?
Otteet sääntökirjasta:

Mailan päällä lyöminen

"Mailan päällä lyöminen kuvaa tilannetta, jossa pelaaja käyttää ylemmän käden yläpuoleista mailan varren osaa vastustajan taklaamiseen."

Keihästäminen

"Keihästäminen tarkoittaa vastustajan iskemistä mailan lappeen kärjellä, jolloin ote mailasta voi olla molemmilla tai vain toisella kädellä."

Siis vielä kerran. Salcido ei saanut rangaistusta tuossa videossa selkeästi näkyvistä tilanteista, joissa mailan tuppi kieltämättä on esillä vaan n. 13s kohdalla näkyvästä tilanteesta, jossa mailaa ei näy ollenkaan.
 

Altec

Jäsen
Keihästämistilanne oli kyllä selkeä, kun sen paikan päältä näki. Hölmö temppu, todella pieni tökkäisy mutta minkäs teet. Siihen kariutui loppukiri lähes täysin.

Kiitoksia kaikille SaiPafaneille, hieno meno!
 

omasch

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Detroit Red Wings
Itse aitiopaikalla katsomossa 401 tilanteita seuratessa sanoisin menon olleen ajoittain huormoksellista, mutta pelin edetessä hieman väsynyttä. Mut jos tää riittä ju valtakunnallisella tasolla kunniamainintaan niin mikäs siinä. Lyön pääni pantiksi siitä että tulevina kausina meno tulee olemaan vieläkin villimpää.

ps: Mikä tää DJ:n soittama Autiotalo oli olevinaan? Keskisormi paikalliselle katsomokulttuurille vai lipaisu Neumannin suuntaan? Ja Kisapuiston DJ voi huoletta luukuttaa sitä Rednexii, Espossa on langettu Gangnam Styleen.
 

Anturi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Nyt oli kyllä hyvä ottelutapahtuma sitä lätkääkin myöten. Highlight reel ja Tommi Huhtala on lyömätön parivaljakko. Trilleriksi tuo vielä onnistui kääntymään, mutta en valita. On se vaan erittäin hienoa voittaa !
Itse aitiopaikalla katsomossa 401 tilanteita seuratessa sanoisin menon olleen ajoittain huormoksellista, mutta pelin edetessä hieman väsynyttä. Mut jos tää riittä ju valtakunnallisella tasolla kunniamainintaan niin mikäs siinä. Lyön pääni pantiksi siitä että tulevina kausina meno tulee olemaan vieläkin villimpää.

ps: Mikä tää DJ:n soittama Autiotalo oli olevinaan? Keskisormi paikalliselle katsomokulttuurille vai lipaisu Neumannin suuntaan? Ja Kisapuiston DJ voi huoletta luukuttaa sitä Rednexii, Espossa on langettu Gangnam Styleen.

Nyt on kyllä pakko sanoa, että SaiPalaiset olivat toden totta tämän kauden paras vieraskannattajaporukka.

Gangnam style on voittobiisi, joka perinteisesti päätetään pelaajien keskuudessa ennen kauden alkua. Riverside mother f...
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Ottelusta ja sen jälkipeleistä on vihdoin toivuttu. Tässä mietteitä:
- Viihdyttävä ottelu, jossa jännitys riitti loppuun asti. Molemmilla oli paikkansa pariin lisäosumaankin, mutta veskarit torjuivat taidolla ja tuurilla. Varsinkin Huhtalan ensimmäinen maali oli todella komea, kun SaiPan puolustus ja Wiikman sahattiin nopeilla syötöillä ihan solmuun.
- Taidan olla poikkeuksellinen SaiPa-fani, koska en itke tuomarilinaa. Se oli salliva, mutta aika tasapuolisesti. Tuomarit eivät varastaneet päähuomiota. Jossain vaiheessa alkoi jännittää, johtaako tuo salliva linja ylilyönteihin, koska pelaajat alkoivat ottelun loppua kohti mentäessä selvästi kuumentua. Salcidon keihästys oli sitten juuri tuollainen kuumeneminen.
- Viime kauden Leivo is back! Oli varmaan SaiPan paras. Hyvää liikettä, itseluottamus korkealla ja oli tehdä maalinkin.
- TaiPalus. Aiheutti sydämentykytyksiä toisen erän lopussa kohdassa, jolloin pelaamatta oli about 2-3 minuuttia. Tuolloin hän yritti vetää vastustajaa vastapalloon SaiPan sinisellä, mutta vastustaja väisti. Minun istumapaikalleni näytti siltä, että TaiPalus yritti refleksinä nostaa kyynärpäätä estääkseen vastajan livahtamisen ohi, ja oli lähellä, ettei taklaus tuon takia osunut suoraan pelaajan päähän. Jos jollain on peli tallessa, voisi tuon tilanteen tarkastaa, menikö noin. Nopeasti katsottuna se näytti potentiaaliselta 5+20min+aivotärähdys -tilanteelta.
- Mark Lee. Loppukättely oli tunteikas, koska Lee kävi halaamassa jokaista SaiPa-pelaajaa. Tervehti myös pelin jälkeen erikseen SaiPan fanikatsomoa.
- Dravecky huomasi pelin loputtua ehkä parivuotiaan poikansa pleksin takana ja kävi antamassa pleksin läpi hänelle lentosuukon. Poika riehaantui siitä ihan kokonaan, juoksi äitinsä luokse ja tanssi varmaan minuutin paikallaan suu yhdessä hymyssä.
-SaiPan faniryhmä. Istuin klubikatsomossa lähempänä Bluesin faneja, mutta vitsi että kuulosti hienolta se, että kauempana istuneista SaiPa-faneista kuului vähintään yhtä paljon ääntä. "Meidän pojat" -huuto kolahti erityisesti.
 

VonRetee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Melkoinen matsi tosiaan. Hokia parhaimillaan. Propsit Saipan fanijoukolle, suuren porukan olitte saaneet kasaan ja hyvin lähti ääntä. Äänekkäin vierasjoukkueen faniryhmä tällä kaudella Buranalla. Jotenkin koominen tilanne oli tuo Huhtalan ensimmäinen maali -> Saipan puolustus aivan kujalla kolmen hienon läpisyötön jälkeen ja Hotsin upean lämärin jälkeen Saipafanit alkoivat huutaa "meidän pojat" chänttiä niinno, tosiaankin teidän pojat. Tunnelma noin muutenkin oli ajoittain aika infernaalinen.

Kyllähän Saipa olisi varmasti ansainnut pisteen kolmannen erän hallinnastaan mutta siitä huolimatta taisi Bluesilla olla lähempänä itse maali kun veto kolahti ylärimaan. Riksman pelasti kolme pistettä ja hyvä näin.
 
Viimeksi muokattu:

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Jotenkin koominen tilanne oli tuo Huhtalan ensimmäinen maali -> Saipan puolustus aivan kujalla kolmen hienon läpisyötön jälkeen ja Hotsin upean lämärin jälkeen Saipafanit alkoivat huutaa "meidän pojat" chänttiä niinno, tosiaankin teidän pojat.
On tapana muistuttaa heikollakin hetkellä, että omia ei jätetä. Turhan usein joukkueen joutuessa tappiolle tai alakynteen kannattajat hiljenevät mutta meillä sitä harvoin tapahtuu.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
On tapana muistuttaa heikollakin hetkellä, että omia ei jätetä. Turhan usein joukkueen joutuessa tappiolle tai alakynteen kannattajat hiljenevät mutta meillä sitä harvoin tapahtuu.

Asia jolle täytyy nostaa hattua. Itsekin tykkään, kun pojat hallilla huutelee Espoon Blues loppuun asti! Ei tulisi mieleenkään lähteä kävelemään pois pelistä vaikka tappiolla oltaisiinkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös